-
Την πήγα για δοκιμή 80+ χλμ αμέσως μετά το συνεργείο. Δουλεύει πολύ πιο ζεστά. Ο θερμοστάτης είναι στους 89βC. Μόλις ανοίξει πέφτει αμέσως στους ~77-80 βαθμούς που δούλευε πριν. Στην αρχή μέσα στην πόλη ο δείκτης της θερμοκρασίας πήγαινε πάνω κάτω από 77βC σε 89βC από φανάρι σε φανάρι. Μετά από λίγο σε ευθεία πορεία άρχισε να το κάνει με μικρότερη συχνότητα.
Πάνω στο βουνό με χιονονέρο συνέχισε να κάνει το ίδιο, είτε στην ανηφόρα, είτε στην κατηφόρα, αν και δεν έφτανε τόσο συχνά στους 89βC. Η θερμοκρασία λαδιού είναι πλέον καρφωμένη στους 100βC και παίζει +1mm όταν ζεσταθεί, και κατεβαίνει -3mm όταν παγώσει. Πολύ χονδρικά να πηγαίνει από 95βC στους 101βC. Στην επιστροφή στο φανάρι που μας έπιασε 3 φορές, άναψε ο ανεμιστήρας του ψυγείου για πρώτη φορά σε κανονικό δρόμο. Μου έχει ανάψει μόνο μία φορά ακόμη σε «δρόμο» που μπαινοβγαίνεις για να ανοιγοκλείσεις τις πύλες για να μην φύγουν οι μικρές αγελάδες από το μικρό λιβάδι.
Άνοιξα το καπό στο σπίτι, είχαν ξεχάσει να κλείσουν την τάπα του υγρού των καθαριστήρων και την βρήκα πεταμένη πάνω στον θόλο έτοιμη να πετάξει. Το αντιψυκτικό στο παγούρι έχει ήδη κατέβει 1cm κάτω από το ελάχιστο. Πρόσθεσαν λάδι γιατί το είδαν να βρίσκεται χαμηλά και πλέον νιώθεις την τάπα πλήρωσης να είναι πολύ χαλλαρή. Κάπου ζόρισαν και τον δείκτη λαδιού και κολλάει γιατί έχει ψιλοδιπλώσει. Έχουν σπάσει λίγο το καπάκι του ιμάντα, όταν έβαλαν το κατσαβίδι για να ανοίξουν τα δύο κομμάτια. Πίσω από το πλαστικό καπάκι των εκκεντροφόρων, έχουν ξεχάσει 2 βίδες και δεν ξέρω τι έπιανε εκεί. Έχουν ζορίζει μέχρι και την χαλκοσωλήνα του δοχείου των υγρών του υδραυλικού τιμονιού.
Βρε διάβολε τα πιτσιρίκια το άρπαξαν στο τέλος και του ήπιαν το αίμα. Το επόμενο θα είναι πάλι με καδένα, αλλά τώρα πως σας ακούγεται αυτό με τις θερμοκρασίες; Έχουμε και ένα Sei 1108 για το οποίο ξέρω ότι υπάρχουν 2 διαφορετικοί θερμοστάτες, 82βC και 89βC. Δούλευε τόσο καιρό με μισάνοιχτο θερμοστάτη ή απλώς του έβαλαν αυτόν που είναι για χειμώνα; Δεν έχω ξαναδεί δείκτη να ανεβοκατεβαίνει τόσο γρήγορα, εκτός από το στροφόμετρο. Επιπλέον, δεν έχω εμπιστοσύνη στον δείκτη και φοβάμαι μήπως πάρω την φλάντζα στο χέρι. Νομίζω ότι δεν επιταχύνει όπως πριν και αυτό το λέω με τα δικά μου δεδομένα που το πάω μέχρι 2.5Κ στροφές. Μόνο σε ένα φανάρι το πάτησα αλλά δεν έβρισκε καθόλου πρόσφυση.
Θα είμαι παράλογος εάν ξαναπάω το πρωί για να του προσθέσει αντιψυκτικό; Δεν θέλω να του βάλω νερό από την βρύση. Μου είπε ότι του έκανε εξαέρωση και από τις δύο βαλβίδες, αλλά να που το αντιψυκτικό έχει πέσει. Το είχαν πάει και βόλτα γι’ αυτό τον λόγο. Κοίτα να δεις που θα έπρεπε να συνεχίσω την παλιά τακτική και να πάω στον παρακμιακό πιτσιρίκο δίπλα από το σπίτι και θα καθόμουν πάνω από το κεφάλι του για να δω εάν θα τα αλλάξει. Επιπλέον μετά από 80χλμ στο χιονόνερο επιβεβαίωσα ότι το φίλτρο αέρος τραβάει νερό από την σκούπα. Το φιλτροκούτι έχει γίνει λίμνη.
-
Η καλή εξαέρωση θέλει υπομονή:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=3699&p=1117673#p1117673
Κάνε κάτι αντίστοιχο, ίδιο μηχανοστάσιο έχουμε πάνω κάτω.
-
Ναι ακριβώς το ίδιο έχουμε. Το είχα ξαναδεί αλλά είπα να τα κάνει όλα μαζί ο μάστορας. Θα του το ξαναπάω αύριο για να γεμίσει τουλάχιστον το δοχείο του αντιψυκτικού. Πάνω από 90βC ανέβηκε μόνο στο φανάρι και έφτασε μέχρι τους 92-93βC μέχρι να μπει ο ανεμιστήρας. Εάν το γεμίσει μόνο με αντιψυκτικό όσο χωράει πέρα από το μέγιστο όριο, και το δουλέψω έτσι για να τραβήξει ότι τραβήξει η μηχανή/ψυγείο, θα θέλει πάλι εξαέρωση; Εάν έχει παραπάνω το δοχείο διαστολής κατά πόσο κινδυνεύει να σπάσει;
-
Δεν θα σπάσει, θα το ξεράσει έξω σιγά σιγά. Όταν το βάλεις αύριο το πρωί μπρος, αφουγκράσου καλά μήπως ακούσεις μπουρμπουλήθρες κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα λειτουργίας του κινητήρα από τον χώρο της κεντρικής κονσόλας.
-
Αφού λοιπόν δεν θα σπάσει, θα πάω να μου το γεμίσει έστω και χωρίς εξαέρωση. Το σαβ/κο θα κάναμε 1Κ+ χλμ και δεν θέλω να το κυκλοφορήσω με λιγότερο νερό στο παγούρι.
Εάν το γεμίσει, με ή χωρίς εξαώερωση και στην πορεία κατέβει η στάθμη, αυτό σημαίνει ότι φεύγει ο αέρας σιγά σιγά και γεμίζει με αντιψυκτικό ή κάνω λάθος; Εάν το παγούρι ξαναπέσει κάτω από το ελάχιστο, θα μπορέσω να το κυκλοφορήσω χωρίς να διαλύσει ή θα κινδυνεύσει;
Θα προσπαθήσω για τις μπουρμπουλήθες αλλά τα πρωινά του είναι λιγάκι περιπετειώδη και ακούγεται σαν να πάει να σπάσει. Εάν ακουστούν οι μπουρμπουλήθες θα του το αφήσω σίγουρα εκεί για εξαέρωση.
-
Ο χρήστης apav έγραψε:
Εάν το γεμίσει, με ή χωρίς εξαώερωση και στην πορεία κατέβει η στάθμη, αυτό σημαίνει ότι φεύγει ο αέρας σιγά σιγά και γεμίζει με αντιψυκτικό ή κάνω λάθος; Εάν το παγούρι ξαναπέσει κάτω από το ελάχιστο, θα μπορέσω να το κυκλοφορήσω χωρίς να διαλύσει ή θα κινδυνεύσει;Ο αέρας θα φύγει αν το αφήσεις κανένα μισάωρο (εξαρτάται και από την θερμοκρασία περιβάλλοντος αυτό) να δουλεύει ρελαντί με γεμάτο το παγούρι και ανοιχτή την τάπα. 2-3 φορές να πάρει μπρος το βεντιλατέρ και έτοιμος. Πάρε ένα μπουκάλι του λίτρου με παραφλού και άσε το στο πορτμπαγκάζ, δεν είναι άσχημη ιδέα να το έχεις για ώρα ανάγκης. Αν πέσει, συμπληρώνεις.
-
Ααα μάλιστα, όπως κάναμε στα παλιά που δεν δούλευαν υπό πίεση. Γιατί δεν το άφησε στο ρελαντύ μέχρι να πάω εκεί; Θα πάω να μου το γεμίσει και να το αφήσω λίγο στο ρελαντύ όπως είναι ζεστό και θα του πω να μου γεμίσει και ένα μπουκαλάκι του νερού για το σπίτι. Ροζ έχει βάλει από το βαρέλι, εάν αγοράσω ένα οποιοδήποτε άλλο, θα είναι το ίδιο αραιωμένο; Γι’ αυτό θα του πω να μου βάλει ένα μισόλιτρο να ξεμπερδεύω και αυτός θα μου όχι.
-
Τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο. Το πρωί η στάθμη ήταν τουλάχιστον 3 εκατοστά κάτω από την γραμμή του ελάχιστου ορίου. Δεν ακούγονται μπουρμπουλήθρες από το ψυγείο του καλοριφέρ. Στην διαδρομή για τον μάστορα, συνειδητοποίησα ότι η θερμοκρασία κάνει τα δικά της ακόμη και χωρίς να ανοίξει ο θερμοστάτης. Είναι στους 80-85βC και πέφτει απότομα στους 77βC και ξανανεβαίνει. Ο μάστορας πρόσθεσει αντιψυκτικό, λίγο βρώμικο με αφρό, και αφού επέμενα το γεμίσε μέχρι πάνω. Το είχα στο ρελαντύ και ανοιγόκλεινα το καπάκι, αλλά νομίζω ότι η στάθμη δεν κατέβηκε άλλο. Ο μάστορας λέει ότι δεν έχει αέρα στο κύκλωμα γιατί το καλοριφέρ βγάζει ζεστό αέρα. Δεν ξέρει γιατί παίζει το όργανο της θερμοκρασίας. Μου είπε ότι εάν πέσει η στάθμη από το παγούρι, να του προσθέσω σκέτο νερό.
Χειρότερα τα κάναμε και το μόνο θετικό είναι ότι θα μου φύγει η ιδέα ότι θα κόψω τον ιμάντα. Έλεγξα τα ανταλλακτικά που είχαν αφήσει στο αυτοκίνητο και πέρα από τον παλιό θερμοστάτη που όντως ήταν 89βC είχαν αλλάξει τον ιμάντα με την επιστημονική μέθοδο του blanco. Την τροχαλία και τον τεντωτήρα δεν πρέπει να τα είχαν πειράξει, γιατί γράφουν πάνω made in France και έχουν ημερομηνία 2/4/2002 και το αυτοκίνητο είναι 9/2003. Θα το κυκλοφορήσω όπως είναι και θα δείξει στην πορεία εάν θα το κάψουμε.
Τώρα προτεραιότητα είναι το φιλτροκούτι. Ο μάστορας λέει ότι δεν το γέμισαν αυτοί νερό όταν καθάριζαν το ψυγείο και το block. Κάπου τραβάει νερό και πολύ μάλιστα. Μουσκεύει το φίλτρο αέρος αλλά το πάνω μέρος του είναι στεγνό ή τουλάχιστον δεν έχει ψάρια να κολυμπάνε τριγύρω. Όταν είχα επιχειρήσει να το βγάλω, αυτό έβγαινε χωρίς να χρειάζεται κάποιο ξεβίδωμα, απλά με ένα τράβηγμα προς τα πάνω. Το σταμάτησα γιατί δεν ξέρω εάν η σωλήνωση που έχει από κάτω για την σκούπα έχει κάποιους σφηκτήρες. Θέλω να το βγάλω και να το βάλω μία φορά και μετά να πάω μία βόλτα στα τρακαρισμένα για να βρω κάποιο άλλο. Υπάρχει περίπτωση να ταιριάζει με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του ομίλου; Επειδή το δικο μου είναι σπασμένο και επισκευασμένο, δεν ξέρω εάν θα λείπει κομμάτι που μπορεί για παράδειγμα να βρω σε κάποιο άλλο και να κολλήσω εκεί ότι είναι διαφορετικό και δεν θα μπαίνει. Νομίζω ότι οποιαδήποτε επιπλέον απόπειρα επισκεύης του δεν θα είναι ικανοποιητική.
Κωνσταντίνε μιας και έχεις το ίδιο, σε τι θερμοκρασίες δουλεύει το δικό σου; Είναι φυσιολογικό να ανεβοκατεβαίνει τόσο γρήγορα η θερμοκρασία νερού; Είναι φυσιολογικό να παίζει η βελόνα του νερού με κλειστό τον θερμοστάτη; Είναι υπερβολή να δείχνει 100+βC λαδιού χωρίς να το ζορίζω; Το παγούρι του νερού σε εμένα είναι τετράγωνο και το νιώθεις να έχει ρουφηχτεί κάθε φορά που ανοίγεις την τάπα του. Το φιλτροκούτι είναι ακριβώς το ίδιο. Έχεις παρατηρήσει πως δένει το κάτω μέρος που πάει μπροστά στην σκούπα; Γνωρίζεις με τι ξεβιδώνουν το καπάκι του φίλτρου λαδιού; Εδώ μου λένε να αγοράσω μία καστάνια όπως αυτή:
http://www.screwfix.com/p/forge-steel-s ... ces/80461#
Χρειάζεται όντως καστάνια με προέκταση για να το βγάλεις; Επιπλέον, η τάπα του κάρτερ χρειάζεται όντως την σφήνα;
http://www.amazon.co.uk/Laser-1578-Drai ... 650&sr=1-1
Όσο την παρατηρώ νομίζω ότι έχει και κανονικό κεφάλι για να την ξεβιδώσεις και με την καστάνια θα είναι παιχνιδάκι.
Η λογική λέει ότι εάν αγοράσω την καστάνια θα μπορέσω να κάνω και 2-3 ακόμη κατσαβιδιάσματα. Για παράδειγμα να αγοράσω ένα βαθύ socket για να αλλάξω τα μπουζί και ίσως να είναι αρκετά για να επιχειρήσω τα τακάκια. Έχω φάει κόλλημα ότι εάν αγοράσω την καστάνια δεν θα την αξιοποιήσω αλλά ακόμη και μόνο τα λάδια/φίλτρο/μπουζί να αλλάξω θα έχω βγάλει τα εργατικά του μάστορα. Για να αλλάξει τα τακάκια θέλει £120 + ΦΠΑ ανά άξονα, οπότε για £10 που κάνουν τα τακάκια, θα κατασκηνώσω στην υπόγα μέχρι να καταλάβω πως αλλάζουν.
-
Ξεχωριστικό τμήμα στο σχεδιαστικό τμήμα της Citroen που θα ασχολείται με τη σειρά DS.
http://www.carbodydesign.com/2012/05/citroen-creates-ds-line-styling-department/ -
Ερμ, εάν το συνεχίσουν έτσι με το styling, σε λίγο μας βλέπω να κυκλοφορούν και DSBerlingoRRR, η χαρά του courier.
Νεώτερα από το μέτωπο. Ο αφρός που πρόσθεσε ο μάστορας μαζί με το αντιψυκτικό, έχει κολλήσει στον σωλήνα που έρχεται από την μηχανή. Δεν μπορώ να το πιάσω γιατί το παγούρι σε εκείνο το σημείο έχει ένα πλαστικό μπροστά του. Το πρόβλημα είναι ότι το αντιψυκτικό τώρα είναι όσο καφέ ήταν και πριν, μοιάζει λαδωμένο, έχει και τον αφρό που έβαλε ο μάστορας, μόνο την σκουριά δεν έχει. Είναι φυσιολογικό το αντιψυκτικό να μην είναι πλέον ροζ; Είναι όπως τα καινούργια λάδια που μόλις βάλεις μπροστά γίνονται μαύρα; Ο εφιάλτης μου λέγεται φλάντζα.
Δεν ξέρω εάν το αντιψυκτικό που έχει χρησιμοποιήσει ο μάστορας, ήταν έτοιμο για χρήση ή του έβαλε νερό από την βρύση για να το φτιάξει. Μου είπε ότι εάν πέσει η στάθμη στο παγούρι να του βάλω νερό από την βρύση. Εκεί πήρα στροφές και το βλέπω ότι θα το διαλύσουμε το κακόμοιρο. Δεν ξέρω τι θα του έχει βάλει μέσα. Μου λέει είναι καλοκαίρι τώρα (έχουμε φτάσει τους 6βC μέγιστη θερμοκρασία), μπορείς να του βάλεις νερό. Πώς σας ακούγονται όλα αυτά; Να συνεχίσω να το δουλεύω με το καφέ πλέον αντιψυκτικό και να αγοράσω και ένα λίτρο συμπυκνωμένο μετά τον Αύγουστο και να του προσθέτω σιγά σιγά;
Κανονικά δεν θα πρέπει να έχει κατανάλωση το κύκλωμα, οπότε θα πρέπει να βγάζω λίγο απότο παγούρι και να προσθέτω το καινούργιο. Επειδή όμως εγώ έχω ξεμείνει στην εποχή των σπηλαίων που τα κάρα τότε είχαν ανεμιστήρα με υδράργυρο που γύρναγε συνέχεια, δεν ξέρω κατά πόσο τα σημερινά κάρα χρησιμοποιούν το νερό από το παγούρι ή το έχουν εκεί για έκτακτη ανάγκη. Δηλαδή όσο και να ανανεώνω ότι έχει το παγούρι, θα περνάει αυτό στο κύκλωμα. Τω Cαιρο εCείno είχαμε τάπα πάνω στο ψυγείο και από εκεί το γεμίζαμε όταν αλλάζαμε το αντιψυκτικό. Το παγούρι ήταν εντελώς διακοσμητικό. Οι μπουρμπουλήθρες έβγαιναν από το ψυγείο. Οι εξαερωτήρες ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Πέρα από αυτά, τοποθέτησα και τους διάφορους αισθητήρες και καλώδια που είχαν παρατήσει δεξιά και αριστερά και μετά έβγαλα το φιλτροκούτι. Έχει περάσει νερό και μετά το φίλτρο αέρος. Το κάτω κομμάτι από το φιλτροκούτι έχει ένα πλαστικό σακουλοειδές περιτύλιγμα που δεν ξέρω εάν είναι εργοστασιακό. Εκεί το είχαν πιάσει με δεματικό και δεν το είχαν σφηνώσει στην τρύπα που είναι στο φτερό. Το μικρό κουτί που έχει στο κάτω μέρος έχει παγιδεύσει νερό και λάσπη μέσα. Είναι δυνατόν η μπροστά εισαγωγή να είναι ένας απλός ανοικτός σωλήνας; Σημειώνω ότι ο θόλος μου είναι μισοδιαλυμένος και αφήνει κάποια μεγάλα κενά αλλά αυτή η εισαγωγή είναι πολύ πιο μπροστά και βλέπει το φανάρι.
Citroen Xsara Coupe Phase 2.5 1.6 16V TU5JP4 The lower part of the air box 1/5 by apavinpatras, on Flickr
Citroen Xsara Coupe Phase 2.5 1.6 16V TU5JP4 The lower part of the air box 2/5 by apavinpatras, on Flickr
Citroen Xsara Coupe Phase 2.5 1.6 16V TU5JP4 The lower part of the air box 3/5 by apavinpatras, on Flickr
Citroen Xsara Coupe Phase 2.5 1.6 16V TU5JP4 The lower part of the air box 4/5 by apavinpatras, on Flickr
Citroen Xsara Coupe Phase 2.5 1.6 16V TU5JP4 The lower part of the air box 5/5 by apavinpatras, on FlickrΥποτίθεται ότι τώρα είναι καθαρό γιατί έκανε 80χλμ σε χιονόνερο/βροχή. Προσπάθησα να το καθαρίσω εσωτερικά αλλά νομίζω ότι οι νεροπαγίδες που έχει συγκρατούν και ότι άλλο νερό του έβαζα, οπότε το ξέπλυνα διακριτικά αλλά ο σωλήνας πάλι έχει λάσπη μέσα και το κουτί ακόμη περισσότερη. Τελικά μου λείπει κάποιο κομμάτι ή όχι; Το πλαστικό περιτύλιγμα είναι Citroen Creative Technology και αυτό; Δεν δείχνει σημάδια να μπορείς να βγάλεις αυτούς τους σωλήνες. Εάν του βάλω έναν ολόκληρο θόλο θα σταματήσει να τραβάει λάσπη;
Αυτό το αυτοκίνητο μου έχει αφήσει την εντύπωση ότι δεν θέλει να φτιαχτεί. Νομίζω ότι πετάω χρήματα στο κενό. Εάν αύριο μας βγάλει φλάντζα θα γίνει πόλεμος με τον μάστορα αλλά δεν το βλέπω να κερδίζω.
-
Χειμώνα καλοκαίρι βάζουμε παραφλου γιατί θέλουμε τις αντιοξειδωτικές και λιπαντικές του ιδιότητες. Σκατα στα έχουν κάνει οι μάστορες μου φαίνεται, έλα Λονδίνο να την συνεφερουμε.την ζαζα.
Πάρε ένα μεγάλο μπιτονι παραφλου για psa (πόσα λίτρα παίρνει το κύκλωμα;), βγάλε το παλιό, ξέπλυνε το κύκλωμα με τρεχούμενο νερό και πλήρωσε το.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Αυτό που θέλει να πει είναι ότι εάν βάλεις λίγο παραπάνω νερό το καλοκαίρι δεν θα χαλάσει ο κόσμος, και θα είναι και πιο θερμοαπαγωγικό. Αυτό ομως δεν είναι δικαιολογία. Εγώ δεν είμαι σίγουρος εάν αυτό που έχει τώρα μέσα, είναι έτοιμο ή το έφτιαξε αυτός με ότι να’ναι αναλογία. Οπότε εάν αρχίσω να του προσθέτω νερό, δεν θα μείνει καθόλου αντιψυκτικό μέσα και αφού χειμώνα καλοκαίρι έχουμε 0βC το βράδυ, θα το σπάσω.
7 λίτρα χωράει το κύκλωμα αλλά δεν βλέπω τον λόγο να πληρώσω και άλλα χρήματα όταν ήδη με έχει χρεώσει χρυσά. Λονδίνο ε; Ένα τσιγάρο δρόμος, άντε δύο με την κίνηση, δεν έχω και οδική, έχετε και λειψυδρία εκεί κάτω, θα το πάρω στο χέρι.
Τρεχούμενο νερό δεν έχω, αλλά αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι το χρώμα του αντιψυκτικού και ειδικά εάν χρησιμοποιεί και αυτό που είναι στο παγούρι. Τόση λάσπη έχει πιάσει εκεί μέσα, ή είναι λάδι; Θα το πάω μία βόλτα και θα το προσέξω. Εάν δεν τραβήξει άλλο αντιψυκτικό από το παγούρι, θα του το πάω να δει το χρώμα. Εάν μου πει ότι είναι εντάξει, θα αρχίζω να το αλλάζω μόνος μου μέχρι να μείνει καθαρο στο τέλος.
Έχουν ειδικό αντιψυκτικό τα PSA; Χμμ, εδώ είμαστε:
http://www.aepdirect.com/total-antifrez ... ry_id=5702
Κάποια στιγμή θα καθαρίσει. Ένα απλό θα του βάλω εάν δεν έχει διαλύσει σε κανά δίμηνο και θα το ξαναλλάξω. Από ότι καταλάβει, επειδή δεν του έχουν κάνει ποτέ συντήρηση, πρέπει να κάνω πολλές και συχνές αλλαγές μέχρι να στρώσουν όλα. Αρκεί να μην κάψει την φλάντζα γιατί τότε θα το κάψω και εγώ.
-
το αυτόματο 6 τάχυτο που παίρνει η C4 σε diesel και βενζίνη 1,6Τ τι λέει απο αξιοπιστία?
είναι το ίδιο πρώτα απο όλα? πόσο καιρό το φοράνε? -
Ο χρήστης apav έγραψε:
Αυτό που θέλει να πει είναι ότι εάν βάλεις λίγο παραπάνω νερό το καλοκαίρι δεν θα χαλάσει ο κόσμος, και θα είναι και πιο θερμοαπαγωγικό.Αν θέλει να πεί αυτό λέει μεγάλη κοτσάνα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το αυτόματο 6 τάχυτο που παίρνει η C4 σε diesel και βενζίνη 1,6Τ τι λέει απο αξιοπιστία?
είναι το ίδιο πρώτα απο όλα? πόσο καιρό το φοράνε?Eίναι το 6αρι ρομποτικό που φοράνε και τα C4 Picasso απο την πρώτη μέρα. Για αξιοπιστία δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα αλλά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου κάτι το ιδιαίτερο. Να ξέρεις πως γενικά οι αλλαγές είναι σχετικά αργές
-
τα είπαμε για τις αλλαγές, γνωστό αλλά σε diesel μάλλον δευτερεύουσας σημασίας.
για αξιοπιστία ψάξτο ιδιαίτερα και επισταμένως και αναφέρσου. -
Οι αλλαγές μάλλον δεν είναι δευτερεύουσας σημασίας ακόμη και στο πετρέλαιο. Οι περισσότεροι κάνουν παράπονα ότι στην αυτόματη λειτουργία δεν αλλάζει το ίδιο ομαλά με την «χειροκίνητη» λειτουργία. Επιπλέον, στην αυτοματη λειτουργία αλλάζει ακόμη πιο αργά. Προβλήματα δυσλειτουργίας δεν φαίνεται να υπάρχουν. Δοκίμασε το με τον τρόπο λειτουργίας που θα το δουλεύεις τις περισσότερες φορές.
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν θέλει να πεί αυτό λέει μεγάλη κοτσάνα.Νομίζω πως δεν είναι. Εγώ θυμάμαι από παλιά το νερό να είναι περισσότερο αποτελεσματικό για να βλέπεις χαμηλότερες θερμοκρασίες, απλά πρέπει να προσθέσεις και το αντιψυκτικό για λιπαντική, αντισκωριακή και αντιψυκτική προστασία.
Αυτοί εδώ:
http://www.redlineoil.com/content/files ... 20Info.pdf
το περιγράφουν ως heat transfer capability.
Και αυτοί εδώ:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1437214
το παρατηρούν από την πρακτική πλευρά, αφού έχουν βάλει μεγαλύτερη μηχανή κρατώντας το παλιό (και μικρότερο) ψυγείο.
Και ναι το αντιψυκτικό (μείγμα από ψυκτικό και νερό) έχει υψηλότερο σημείο βρασμού αλλά στην πράξη με το νερό δουλεύει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όσο περισσότερο νερό υπάρχει στην αναλογιά με το αντιψυκτικό, τόσο ευκολότερο έργο έχει το κύκλωμα ψύξης. Μπορεί και να είμαι λάθος.
Δεν θα του βάλω σκέτο νερό, αλλά κάποιο έτοιμο ψυκτικό. Αυτό που έχω μπερδέψει είναι τον ρόλο του παγουριού. Εάν αδειάσεις το αντιψυκτικό από τις τάπες του ψυγείου και του μπλοκ, το γεμίσεις από το παγούρι, κάνεις και την εξαέρωση, τότε πότε χρησιμοποιείται το παγούρι; Όταν δουλεύει σε κανονικές θερμοκρασίες που το όργανο δείχνει μέχρι 92βC όταν ανάψει ο ανεμιστήρας, δημιουργείται πίεση που στέλνει αντιψυκτικό στο παγούρι και το τραβάει στο ψυγείο μόλις παγώσει;
Είναι δηλαδή αυτός ο κανονικός κύκλος λειτουργίας του κυκλώματος ή το παγούρι χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση υπερθέρμανσης πάνω από τους 92βC; Κάτι μου λέει ότι αφού δεν έχει τάπα στο ψυγείο, το κύκλωμα είναι συνέχεια σε πιέση και το παγούρι κρατάει σταθερή την ποσότητα του αντιψυκτικού που υπάρχει στο κύκλωμα. Δηλαδή, ανεβάζει πίεση, στέλνει αντιψυκτικό στο παγούρι και όταν το σβήσεις, ξανατραβάει ότι είχε χάσει. Εάν σε κάποια φάση ζεσταθει παραπάνω και χάσει το αντιψυκτικό από την υπερχείλιση, τότε προσθέτεις στο παγούρι.
Χτες κάναμε μία βόλτα 300+ χλμ, η περισσότερη σε χιονόνερο και η υπόλοιπη σε καταιγίδα και αν και δεν έδινα και πολύ σημασία στις θερμοκρασίες, δείχνει να δουλεύει καλύτερα. Η θερμοκρασία λαδιού είναι τις περισσότερες φορές κολλημένη στους 100βC και η θερμοκρασία του αντιψυκτικού δεν κάνει άλματα προς τα πάνω. Δουλεύει την περισσότερη ώρα στους 88βC και συνεχίζει να πέφτει στους 80βC όταν ανοίξει ο θερμοστάτης. Μετά από ολιγόλεπτη στάση, δείχνει 92βC και το κόκκινο λαμπάκι εάν δεν σβήσει πριν βάλεις μπροστά, σβήνει αφού γυρίσει η αντλία νερού.
Επειδή δεν της δίναμε και πολύ σημασία, στην τελευταία κατάβαση πριν το σπίτι, μέσα σε ελατοδάσος και εν μέσω καταιγίδας που είχε πλημμυρίσει τα πάντα και πήγαινες δεν πήγαινες 50χλμ χωρίς να το ζορίσεις, αποφάσισε να κάψει τον φωτισμό στο κεντρικό σημείο της οθόνης του ραδιοφώνου. Τώρα δείχνει όλο πράσινο αλλά στην μέση είναι πιο σκούρο. Τι κακομαθημένο που μας είναι! Πάλι καλά που δεν μας άφησε εκεί πάνω.
Μόλις επιστρέψαμε έλεγξα το φιλτροκούτι και φαίνεται να έχει πάλι υγρασία και ίχνη νερού στο κάτω μέρος. Δεν έβγαλα και τον σωλήνα μετά το φίλτρο να κοιτάξω εάν έχει τραβήξει και εκει υγρασία όπως την προηγούμενη φορά. Πώς σας φαίνεται από τις προηγούμενες φωτογραφίες η όλη σωλήνηση που βρήκα στο δικό μου; Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει ίχνος υγρασίας στο φιλτροκούτι αλλά σε εμένα έχει μέχρι και λάσπη. Να μειώσω το άνοιγμα της τρύπας που βλέπω για να μειώσω την εισροή νερού; Με τι πίεση τραβάει αέρα ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ για να προκύψουν προβλήματα εάν έχει ένα μικρότερο άνοιγμα ο σωλήνας; Τι άλλο μπορώ να κάνω για να μην τραβάει νερό; Κάτι πρέπει να λείπει γιατί αυτός είναι τεράστιος σωλήνας για ατμοσφαιρικό μοτέρ και εντελώς ανοικτός.
Και κάτι τελευταίο, είναι μύθος ή πραγματικότητα ότι εάν δουλεύεις τον κινητήρα σε «χαμηλές» στροφές θα μειώσεις την διάρκεια ζωής του; Το Xsara έχει το κόκκινο στις 6250 στροφές και ούτε καν στις μισές δεν δουλεύει. Οπότε μου λένε ότι η υγρασία από το κάρτερ δεν στεγνώνει ποτέ. Ποιο είναι το ελάχιστο όριο στροφών που θα πρέπει να δουλεύει χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα; Οι συχνές αλλαγές λαδιών δεν θα το γλιτώσουν; Απ’ ότι βλέπω σε αυτό:
http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-20 ... bbmek3.htm
στις 2Κ στροφές θα πρέπει να έχει 3bar πίεση λαδιού. Θεωρείται χαμηλή πίεση αυτή για την σωστή λειτουργία του κινητήρα; Στις 1Κ στροφές έχει 1.5bar. Από τους 80βC που γράφουν στον πίνακα, εμένα τώρα δείχνει 100βC. Είναι οι 80βC η κανονική θερμοκρασία λειτουργίας του;
-
δεν μπορώ να μην παρατηρήσω οτι οι εκπτώσεις στη ds4 δεν είναι αντίστοιχες των C4, C5 κλπ μοντέλων Citroen. μάλιστα ακόμα και με τις μικρές εκπτώσεις παραμένει οριακά ακριβότερη απο τον ανταγωνισμό (όποιος θεωρείται ανταγωνισμός της DS4)
γιατί συμβαίνει αυτό άραγε? θα περίμενε κάποιος να εκμεταλλευτεί η μάρκα την ευκαιρία με μεγαλύτερες εκπτώσεις και να κάνει μερικές πωλήσεις. η DS4 είναι πρακτικά άφαντη στους ελληνικούς δρόμους. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δεν μπορώ να μην παρατηρήσω οτι οι εκπτώσεις στη ds4 δεν είναι αντίστοιχες των C4, C5 κλπ μοντέλων Citroen. μάλιστα ακόμα και με τις μικρές εκπτώσεις παραμένει οριακά ακριβότερη απο τον ανταγωνισμό (όποιος θεωρείται ανταγωνισμός της DS4)
γιατί συμβαίνει αυτό άραγε? θα περίμενε κάποιος να εκμεταλλευτεί η μάρκα την ευκαιρία με μεγαλύτερες εκπτώσεις και να κάνει μερικές πωλήσεις. η DS4 είναι πρακτικά άφαντη στους ελληνικούς δρόμους.Όταν είχα περασει πριν κανά μήνα από την εδώ αντιπροσωπεία(επαρχία), μου είχαν πει ότι αυτό γίνεται γιατί προωθούν τα πιο εμπορικά μοντέλα (C3,C4) και ότι ο εισαγωγέας είχε συνάψει συμφωνία για περισσότερα κομμάτια από αυτά,άρα μπορούσε να πετύχει καλύτερη τιμή και κατά συνέπεια έκπτωση. Το ίδιο ισχύει και με το DS3.
-
Τοσα χρονια να μην εχω δει ουτε καν στο ιντερνετ μια ολοιδια... Εφτασε η μερα..
CITROËN FORUM