-
Ο χρήστης maf έγραψε:
Βασίλη πολύ καλό το άρθρο αλλά έχω τρεις παρατηρήσεις σχετικά με τον πίνακα τεχνικών χαρακτηριστικών. Οι διαστάσεις του κυλίνδρου είναι 75mm x 73,2mm (διάμετρος x διαδρομή) και όχι 75mm x 77mm, το μπλοκ του 1.3 είναι από αλουμίνιο και όχι χυτοσίδηρο (cast iron), όπως αναφέρεται, και τέλος στην πίσω ανάρτηση υπάρχουν ράβδοι στρέψης και όχι ελατήρια (coil springs).
Από την άλλη μεριά ακόμη γελάω με τη φράση : '...the fruity little 1.3- litre engine emmiting that unmistakable, splattery, hesitant idle that all quick Peugeots do, seemingly on the verge of stalling but not quite.'Δεν πρόλαβα να το κοιτάξω τόσο καλά! Μπράβο για τις παρατηρήσεις. Ειδικά οι διαστάσεις βγάζουν μάτι, όντας γνωστό ότι ο 1.3 ήταν υπερτετράγωνος.
Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε ότι το C2 βγάζει τουλάχιστον τα 110 άλογα που λέει ο κατασκευαστής, ενώ είναι γνωστό ότι το 1.3 έβγαζε το πολύ 95 στο στρόφαλο (είχαν μετρηθεί και λιγώτερο από 90 αρκετά). Αυτό φαίνεται στις μετρήσεις 0-100 (παρ'ότι πολύ ελαφρύτερο).
Φαίνεται πάντως ότι εκείνα τα άλογα ήταν πιο ζόρικα και πιο τσαμπουκαλίδικα από τα σημερινά, don't you think?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε ότι το C2 βγάζει τουλάχιστον τα 110 άλογα που λέει ο κατασκευαστής, ενώ είναι γνωστό ότι το 1.3 έβγαζε το πολύ 95 στο στρόφαλο (είχαν μετρηθεί και λιγώτερο από 90 αρκετά). Αυτό φαίνεται στις μετρήσεις 0-100 (παρ'ότι πολύ ελαφρύτερο).Φαίνεται πάντως ότι εκείνα τα άλογα ήταν πιο ζόρικα και πιο τσαμπουκαλίδικα από τα σημερινά, don't you think?
Κοίτα, με δεδομένο ότι ο κινητήρας του C2 είναι ίδιος με του 206 1.6 τότε τα 110 άλογα είναι μάλλον απαισιόδοξα . Τώρα για το 1.3 αν θυμάμαι καλά στην αρχή της κυκλοφορίας του το δήλωνε 98 άλογα και λίγο μετά το άλλαξε (marketing?) στο στρογγυλό νούμερο των 100 αλόγων. Εντούτοις από ζόρι και τσαμπουκά, θα συμφωνήσω, είχε αρκετό.
-
Το C2 λιγο πλησιαζει στο σπορτιφ εγω θελω να δω το καινουριο 107 πως θα ναι...σε μια φωτο το ειδα σαν 'ιαπωνεζικο' βανακι!
-
ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΡΑΛΛΥ!
Οπως μου τον αποκάλυψε κάποιος που έχει αλλάξει 4 ραλλύ....
Παει για.....
Rav4
χαχα καλορίζικο
-
Δεν νομιζω οτι θα μπορεσουμε να βρουμε αντικαταστατη για το ραλυ, πολυ απλα γιατι οι υπευθυνοι μαρκετινγκ των αυτοκινητοβιομηχανιων αποφασισαν οτι δεν υπαρχει ζητηση για τετοια αυτοκινητα! (ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!) Δειτε ολα τα συγχρονα μικρομεσαια αυτοκινητα παραγωγης... Αυτο βεβαια στην περιπτωση της πεζο ειναι φανερο και απο τα σχεδια που εχει για τον αντικαταστατη της σειρας 106. δεν νομιζω οτι υπαρχει 'οδηγος' που να του αρεσε το 107!!! Επισης δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο δεν γινεται λογος για τη χρησιμοποιηση του 16αρη με τα 110 αλογα στο 107. Η εποχη των μικρων φθηνων γρηγορων και με καλα κρατηματα αυτοκινητων μας αφηνει... Η μονη λυση ειναι υπομονη και οικονομια μπας και ανεβουμε κατηγορια (RC, TypeR, Clio Sport172 κλπ.)
Περαστικα μας!
-
Ο χρήστης abarth έγραψε:
Η εποχη των μικρων φθηνων γρηγορων και με καλα κρατηματα αυτοκινητων μας αφηνει...Φίλε Abarth,
Ακριβώς αυτά που γράφεις έγραφε και ο Κ.Κ. όταν οι 4Τ είχαν παρουσίαση της τελευταίας γενιάς του αυτοκινήτου σου, το '85!
Πράγμα που δείχνει, τώρα που μπορούμε να κρίνουμε εκ'του ασφαλούς, ότι ποτέ δεν είναι τόσο μαύρα τα πράγματα, έτσι?
Ερώτηση: το Abarthάκι σου είναι 'μάχιμο'? Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα!
-
Το abarthακι ηταν το πρωτο αυτοκινητο που οδηγησα μετα την αποκτηση του ροζ εισητηριου για τον παραδεισο (βλ. διπλωμα) και οπως λενε ο πρωτος ερωτας δεν ξεχνιεται! φοβερο σχολειο αυτο το αυτοκινητο! Εκεινη η δευτερα... εχει τρομαξει πολλα συγχρονα γρηγορα μικρα μεγαλυτερου κυβισμου. Ειναι σε μαχιμη κατασταση αν και πλεον περασε στα χερια του αδεφου μου. Με εχει τρεξει βεβαια αρκετες φορες στα συνεργεια και εχει τρελλανει πολλους μηχανικους αλλα αξιζει! 1000αρακι με 70+ αλογακια και διπλο καρμπυρατερ, ψυγειο λαδιου και διακοπτη για να απομονονει τα ηλεκτρικα το 84...Sorry για το ασχετο ποστ αλλα παρασυρθηκα!
-
Φίλε abarth, χαίρομαι που το διαβολάκι σου είναι ακόμα στο δρόμο!
Αλήθεια όμως, όταν σταμάτησε η παραγωγή του, δεν υπήρξε κανένα ανάλογο να σε συγκινήσει? Θέλω να πω ότι, πέρα από τις λαμαρίνες, υπάρχει η 'ιδέα'.
-
αυτο ακριβως ειναι που κανει ενα αυτοκινητο να ξεχωριξει απο τον ανταγωνισμο. Η 'ιδεα', η 'προσωπικοτητα'. Αυτο το κατι που σου προσφερει στην οδηγηση, το χαμογελο που εχεις ακομα και οταν το πας μια βολτα λιγων χιλιομετρων. Ετσι και με το ραλλακι... Δεν ειναι δυσκολο να βαλουν τον συγκεκριμενο μοτερ σε αλλο αυτοκινητο και να το χρησουν ως διαδοχο. το δυσκολο ειναι να πετυχουν το συνολικο αποτελεσμα που θα σε κανει να ερωτευτεις το αυτοκινητο. Π.χ. αναμεσα στο ραλυ και το gti προσωπικα θα επελεγα το ραλυ. μπορει το αλλο να εχει καποια παραπανω εξτρα αλλα δεν ειναι ο λογος που αγοραζεις ενα τετοιο αυτοκινητο. και ακομα περισσοτερο συμπαθω το 13αρακι το ραλυ, οπως και το πρωτο ραλυ το 205... Αυτοκινητα με προσωπικοτητα. για αυτον ακριβως τον λογο προτιμω το αμπαρθακι μου απο οποιοδηποτε συγρονο 1.0 η 1.1 κι ας μην εχει air condition, κι ας μην εχει ηλεκτρικα παραθυρα και ολα τα αλλα σχετικα αξεσουαρ. Εχει διπλο καρμπυρατερακι τρελλη συμπιεση 690κιλα 70 αλογα και παιχνιδιαρικη συμπεριφορα! δε φτανουν???? (για καποιον που θελει να απολαμβανει το αυτοκινητο και οχι για καποιον που το εχει για να πηγαινει στο σουπερμαρκετ μονο!)
-
μιας και μιλαμε για πιθανους αντικαταστατες του ραλλυ ξερει κανεις αν τελικα θα ερθει στην ελληνικη αγορα το C2 GT. απο οτι ακουσα ειναι ελαφρυτερο απο το απλο και με χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων. εχουν βιαστει ολοι να το χαρακτηρισουν ως διαδοχο αν και δεν ειμαι και τοσο σιγουρος...
-
Ο χρήστης abarth έγραψε:
μιας και μιλαμε για πιθανους αντικαταστατες του ραλλυ ξερει κανεις αν τελικα θα ερθει στην ελληνικη αγορα το C2 GT. απο οτι ακουσα ειναι ελαφρυτερο απο το απλο και με χειροκινητο κιβωτιο ταχυτητων. εχουν βιαστει ολοι να το χαρακτηρισουν ως διαδοχο αν και δεν ειμαι και τοσο σιγουρος...Δεν θα έρθει. Δες και το post μου μια-δυο σελίδες πριν. Είναι μόνο δεξιοτίμονο και περιορισμένης παραγωγής.
-
Αλήθεια,διαβάσατε στους 4τροχούς το τεστ για το Sportka?Είδατε ρεπρίζ?Νομίζω ότι είναι μονόδρομος για φθηνή οδηγική ευχαρίστηση,πλέον....
-
Εχει αθλιο σχημα και 'γυναικιζει'!
-
θα αναγκαστω να συμφωνησω οσον αφορα στο Κα. Μπορει να εχει οντως αρκετα καλη συμπεριφορα αλλα λογο εμφανισης (υποκειμενικο θεμα παντα) πιστευω οτι εχει χασει πολλους πελατες. ειναι αυτο που λενε στην αγγλια: hairdresser's car
-
Ο χρήστης abarth έγραψε:
θα αναγκαστω να συμφωνησω οσον αφορα στο Κα. Μπορει να εχει οντως αρκετα καλη συμπεριφορα αλλα λογο εμφανισης (υποκειμενικο θεμα παντα) πιστευω οτι εχει χασει πολλους πελατες. ειναι αυτο που λενε στην αγγλια: hairdresser's carΤο θέμα όμως είναι ότι το Ka είναι 10 ετών σχέδιο και ακόμα δείχνει 'φρέσκο'. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα περισσότερα νεώτερα μοντέλα μάλλον το έχουν μιμηθεί στο γενικό 'στυλ' (π.χ. Yaris, C2).
Όσο για το αν είναι θηλυπρεπές ή όχι, επειδή εδώ και καιρό έχω πάψει να έχω ανασφάλειες σχετικά με τα... τεχνικά χαρακτηριστικά του ανδρισμού μου, όχι μόνο δεν με πειράζει, αλλά μου αρέσει κιόλας, όπως μου αρέσει ένα καλοσχεδιασμένο καρτούν!
Γι'αυτό και το επέλεξα σαν το επόμενο μου 'δρομίσιο' αυτοκίνητο!
Περισσότερα θα σας πω μόλις το πάρω στα χέρια μου. Όλοι πάντως δείχνουν αν συμφωνούν περί των δυνατοτήτων του.
Συγνώμη αν το παραπάνω φαίνεται σαν προσπάθεια υπεράσπισης του αυτοκινήτου 'μου', αλλά καμιά φορά δεν θα πρέπει να μένουμε στην επιφάνεια, δεν νομίζετε?
-
Συγνώμη αν το παραπάνω φαίνεται σαν προσπάθεια υπεράσπισης του αυτοκινήτου 'μου', αλλά καμιά φορά δεν θα πρέπει να μένουμε στην επιφάνεια, δεν νομίζετε?
Πρεπει να μεινουμε και στην 'επιφανεια' διοτι το σχεδιο ενος αυτοκινητου ειναι ενας απο τους κυριους παραγοντες που μετρουν στην αγορα!
-
οπως ειπα και νωριτερα το θεμα της εμφανισης ειναι καθαρα υποκειμενικο. απλα επειδη περα απο το στησιμο και το γκαζι θελω το αυτοκινητο να μου αρεσει και εξωτερικα, να καθομαι για καφε και να το χαζευω με τις ωρες! αυτο τουλαχιστον για μενα δεν συμβαινει στην περιπτωση του Κα, ουτε του yaris ουτε του C2 γενικοτερα δεν μου αρεσουν τα 'bubble cars' με τις μικρες στρογγυλεμενες επιφανειες...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πρεπει να μεινουμε και στην 'επιφανεια' διοτι το σχεδιο ενος αυτοκινητου ειναι ενας απο τους κυριους παραγοντες που μετρουν στην αγορα!Φίλε Σάββα, το σχόλιο περί 'γυναικείου' αυτοκινήτου το είχα ξανακούσει όταν αγόρασα το Saxo. Συμφωνείς? Μάλλον όχι. Ούτε και εγώ, αλλά κάποιοι το βλέπουν έτσι.
Το ίδιο για το Clio, το ίδιο για το Yaris, κλπ.
Νομίζω το evo έκανε μια έρευνα για τα πιο 'gay cars'. Ρωτήσανε -φυσικά- gay ανθρώπους. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η Merc Compressor σκόραρε πολύ ψηλά?
Θα ψάξω να βρω το άρθρο και θα το ποστάρω.
-
ΟΚ, το άρθρο είναι εδώ:
http://www.channel4.com/apps26/4car/jsp ... ageid=6153
Και δεν ήταν η Compressor η SL55 AMG ήταν...
-
Πρεπει να μεινουμε και στην 'επιφανεια' διοτι το σχεδιο ενος αυτοκινητου ειναι ενας απο τους κυριους παραγοντες που μετρουν στην αγορα!
Φίλε Σάββα, το σχόλιο περί 'γυναικείου' αυτοκινήτου το είχα ξανακούσει όταν αγόρασα το Saxo. Συμφωνείς? Μάλλον όχι. Ούτε και εγώ, αλλά κάποιοι το βλέπουν έτσι.
Το ίδιο για το Clio, το ίδιο για το Yaris, κλπ.
Νομίζω το evo έκανε μια έρευνα για τα πιο 'gay cars'. Ρωτήσανε -φυσικά- gay ανθρώπους. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι η Merc Compressor σκόραρε πολύ ψηλά?
Θα ψάξω να βρω το άρθρο και θα το ποστάρω.
Οπα Βασιλη που ξερεις τι αυτοκινητο εχω...?
Κοιτα εχεις ενα δικιο αλλα τα Saxo-106 στις εκδοσεις VTS-Rallye δεν νομιζω οτι θεωρουνται θηλυπρεπη αυτοκινητα?!!!!!
Το Ka oμως που δεν ειναι γνωστο για τα γκαζια του και δεν εχει και το σχεδιο νομιζω θεωρειται περισσοτερο 'γυναικειο'
Αnyway καλοριζικο και καλα στροφιλικια...ολα ειναι υποκειμενικα!
Ο διάδοχος του ραλλύ