-
Βρε Ελληνες καταλαβατε τι κανουμε τοσες μερες ? Απο ενα ΜΗ γεγονος (Κανεις δεν εβαλε φωτια στις εξεδρες.Κανεις ΔΕΝ εκαψε σημαιες) κατορθωσαμε να φτασουμε κουβεντα στη κουβεντα να χωριστουμε σε δυο στρατοπεδα.
Ειναι αρετη/ελαττωμα του Ελληνα ορμωμενος απο ενα τυχαιο γεγονος η ερπουσα φημη να γενικευει τις οποιες αποψεις και να αντιμαχεται την αντιθετη γνωμη.Δεστε τα γραμμενα μεχρι τωρα και πεστε μου ποιος αλλαξε γνωμη με τα λογια καποιου αλλου. ΚΑΝΕΙΣ.
Ας συζηταμε λοιπον πιο ηρεμα και χωρις κοντραρισματα μηπως και καταληξουμε καπου. -
Δημήτρη, αν δεις τι γίνεται σε άλλα φόρουμ, θα πάθεις. Η γενίκευση απόψεων είναι ίδιον του ανθρώπου γενικά, όχι μόνον του Έλληνα. Έχω βρεθεί σε πολλά φόρουμ της αλλοδαπής και, πίστεψέ με, έχουν δει πολλά τα μάτια μου, και μάλιστα για πράγματα πολύ λιγότερο σημαντικά.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Σωτήρη μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα και βέβαια μη μου κολλάς ταμπέλες (κάτι που όπως είδατε απέφυγα συστηματικά).
Πως σου κόλλησα ταμπέλα βρε Πέτρο? Ούτε σου έβαλα στο στόμα λόγια, απλώς σκέφτομαι ανάλογα με αυτά που έγραψες πιο πάνω.
Το ότι ερμηνεύεις και επεκτείνεις τη σκέψη μου κατά το δοκούν... είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το να μου βάζεις λόγια στο στόμα.
Ε όχι το να ερμηνεύω την σκέψη κάποιου δεν σημαίνει ότι του βάζω λόγια. Μπορείς να πείς ότι δεν σκεφτόσουν αυτά τα πράγματα ή τα βρίσκεις λάθος και τελειώνει εκεί το θέμα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Sotiris it's not trendy to speak Greek, we're Europeans! Our native language should be English! Forget about Greek and please start talking English.Thank God it's not Turkish or Albanian, in our age, it's not easy to learn Turkish
Hilarious my dear friend
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Λες ότι η Ιστορία γράφεται από τους νικητές και ότι στην ουσία δεν νικήσαμε το 1821, οπότε δεν γράψαμε εμείς την Ιστορία για να την γράψουμε όπως θέλουμε. Επίσης σε Ιστορικά γεγονότα στηρίζεις την επιχειρηματολογία σου, οπότε την δεχόμαστε και προχωράμε.
Τα υπόλοιπα γιατί μου τα αναφέρεις? Δεν μου λες κάτι άγνωστο, ούτε είπα ποτέ ότι πολέμησαν μόνο Ελληνες (Κολοκοτρώνης, Ανδρούτσος, κ.α), αντίθετα πολλούς από αυτούς τους έχουμε κάνει εθνικούς ήρωες, αυτές βέβαια ήταν οι **εξαιρέσεις **γιατί οι Αλβανοί και οι εβραίοι λεηλατούσαν και δυνάστευαν σε μεγαλύτερο βαθμό τους Ελληνες.
Μια διευκρίνιση απλώς, οι μεγάλες αποικιοκρατικές δυνάμεις δεν επιθυμούσαν την διάλυση την οθωμανικής αυτοκρατορίας καθώς δεν ήθελαν να δώσουν παράδειγμα στους λαούς τους για τα αποτελέσματα του Διαφωτισμού. Επιθυμούσαν απλώς τον περιορισμό της και μια ισσοροπία δυνάμεων. Ευτυχώς για μας έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου μετά από ένα θερμό επεισόδιο που ξεκίνησαν οι τούρκοι.Ωπ!..Ενσταση!
Οι Μεγάλες Δυνάμεις σαφώς και ήθελαν τον ελεγχόμενο κατακερματισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για πολλούς λόγους.
Κυρίως γιατι είχαν ανάγκη απο ζωτικό χώρο για να επεκταθούν και γιατι ήδη οι Οθωμανοί είχαν καταρεύσει σαν Διοίκηση!
Αν μάλιστα δεις και τα γεγονότα θα παρατηρήσεις ότι η Ελλάδα πήρε ενα μικρό τμήμα εδαφών,με κυβέρνηση απολύτως ελεγχόμενη ενω άλλες χώρες παρέμειναν στο άρμα των Οθωμανών για μερικές δεκαετίες ακόμα.Οσον αφορά στην Ιστορία,ναι,εμείς γράψαμε το συγκεκριμένο κομμάτι.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λες ότι η Ιστορία γράφεται από τους νικητές και ότι στην ουσία δεν νικήσαμε το 1821, οπότε δεν γράψαμε εμείς την Ιστορία για να την γράψουμε όπως θέλουμε. Επίσης σε Ιστορικά γεγονότα στηρίζεις την επιχειρηματολογία σου, οπότε την δεχόμαστε και προχωράμε.
Τα υπόλοιπα γιατί μου τα αναφέρεις? Δεν μου λες κάτι άγνωστο, ούτε είπα ποτέ ότι πολέμησαν μόνο Ελληνες (Κολοκοτρώνης, Ανδρούτσος, κ.α), αντίθετα πολλούς από αυτούς τους έχουμε κάνει εθνικούς ήρωες, αυτές βέβαια ήταν οι **εξαιρέσεις **γιατί οι Αλβανοί και οι εβραίοι λεηλατούσαν και δυνάστευαν σε μεγαλύτερο βαθμό τους Ελληνες.
Μια διευκρίνιση απλώς, οι μεγάλες αποικιοκρατικές δυνάμεις δεν επιθυμούσαν την διάλυση την οθωμανικής αυτοκρατορίας καθώς δεν ήθελαν να δώσουν παράδειγμα στους λαούς τους για τα αποτελέσματα του Διαφωτισμού. Επιθυμούσαν απλώς τον περιορισμό της και μια ισσοροπία δυνάμεων. Ευτυχώς για μας έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου μετά από ένα θερμό επεισόδιο που ξεκίνησαν οι τούρκοι.Ωπ!..Ενσταση!
Οι Μεγάλες Δυνάμεις σαφώς και ήθελαν τον ελεγχόμενο κατακερματισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για πολλούς λόγους.
Κυρίως γιατι είχαν ανάγκη απο ζωτικό χώρο για να επεκταθούν και γιατι ήδη οι Οθωμανοί είχαν καταρεύσει σαν Διοίκηση!
Αν μάλιστα δεις και τα γεγονότα θα παρατηρήσεις ότι η Ελλάδα πήρε ενα μικρό τμήμα εδαφών,με κυβέρνηση απολύτως ελεγχόμενη ενω άλλες χώρες παρέμειναν στο άρμα των Οθωμανών για μερικές δεκαετίες ακόμα.Οσον αφορά στην Ιστορία,ναι,εμείς γράψαμε το συγκεκριμένο κομμάτι.
Απορίπτεται η ένσταση
Φυσικά και επιθυμούσαν να βγεί ένας παίκτης από την μέση αλλά ποτέ δεν ξεκίνησαν να την καταστρέψουν. Οι λόγοι ήταν κυρίως εσωτερικοί καθώς εκείνη την εποχή υπήρχε κλίμα γενικής εσωτερικής αναταραχής και δεν ήθελαν η πτώση μιας αυτοκρατορίας να ανοίξει τον δρόμο και για άλλες πτώσεις. Οπως σήμερα η Αμερική δεν επιθυμεί την καταστροφή της Ρωσίας, αλλά να την περιορίσει σε 'σύμμαχό' της.
Τα γεγονότα το αποδεικνείουνε, ο συμμαχικός στόλος δεν ξεκίνησε να κάνει πόλεμο με την Οθωμανική αυτοκρατορία αλλά να την πιέσει πολιτικά κυρίως και να δεχτεί μεσω άλλων και την δημιουργία ενός ημιαυτόνομου ελληνικού κράτους που θα υπαγόταν στρατιωτικά και οικονομικά στην Αγκυρα. Ευτυχώς η τουρκική αδιαλλαξία μας ωφέλησε για ακόμη μια φορά αφού εμείς το είχαμε δεχτεί. Με μια σειρά από 'θερμά' επεισόδια με αποκορύφωμα την εκτέλεση του Μικελή απεσταλμένου του Κόρδιγκτον, οδήγησε στην ναυμαχία. Ο Κόρδιγκτον κατηγορήθηκε αργότερα από την κυβέρνηση του ότι επιδίωξε την σύγκρουση και ο αγαπητός μας Μέτερνιχ φώναζε για 'έγκλημα'. -
Ο Σωτήρης έχει δίκιο. Θυμήσου Νίκο τη στάση που τήρησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις απέναντί μας όταν αρχίσαμε να προσπαθούμε να απελευθερώσουμε κι άλλα εδάφη μας.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Βλεπω οτι καποιοι ειναι τοσο 'φανατισμενοι' με τον Τσεναι, που μου κανει μεγαλη εντυπωση! Απορω αν με την ιδια θερμη υπερασπιζονται τα δικαιωματα των πατριωτων μας στη Β. Ηπειρο και αλλου Ή μηπως εκεινοι δεν εχουν δικαιωματα?
Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και άλλων χαμένων πατρίδων είναι ψιλά γράμματα για τους νεογαβριλάκους μας. Γι'αυτούς (που ξέρουμε όλοι σε ποιους 'προοδευτικούς' πολιτικούς χώρους θα τους βρούμε), αν τολμήσεις να μιλήσεις υπέρ της Ελλάδος, είσαι φασίστας, εθνικιστής, σταγονίδιο της χούντας και πρέπει να σε καλύψουν με πίσσα και πούπουλα.
Αν η διαφορετική άποψη που έχω για το θέμα με κάνει νειγαβριλάκο και με εντάσσει σώνει και καλά σε πολιτικό χώρο που εσύ επέλεξες, ίσως πρέπει να ξαναδιαβάσεις τι θα πει δημοκρατία και ελευθερία άποψης. Αυτά που λέμε μας χαρακτηρίζουν. Για σκέψου το καλύτερα. Δίνεις μήπως το δικαίωμα να σου λένε αυτά που υποστηρίζεις ότι σου λένε. Μπορεί να διαφωνώ με αυτά που λες άλλα δεν σε χαρακτήρισα με τρόπο προσβλητικό όπως κάνεις εσύ στερώντας μου τελικά να έχω άποψη που να διαφέρει από τη δική σου.
Περαστικά μας. -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα... Ότι οι παρελάσεις γίνονται για να τιμήσουν αυτούς που πολέμησαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να λέμε ό,τι μαλακία μας κατέβει ελεύθερα.Είσαι σίγουρος ότι μας δίνεις αυτό το δικαίωμα, να λέμε την άποψη μας ελεύθερα εννοώ.
-
Ακόμα περιμένω απαντήσεις στα επιχειρήματα μου, αντί να βρίσκουμε υπερβολές σε κάθε μια διαφορετική άποψη να πιανόμαστε από αυτή και να συνεχίζουμε το τρενάκι.
Καλά κανείς δεν μου δίνει σημασία, δεν αξίζω να μετέχω στο διάλογο εγώ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Sotiris it's not trendy to speak Greek, we're Europeans! Our native language should be English! Forget about Greek and please start talking English.Thank God it's not Turkish or Albanian, in our age, it's not easy to learn Turkish
Oh you are a European already my friend since your nickname is 'spiros' instead of 'Σπύρος' or 'Σπυρίδων'. Just like Κωσταντίνος is a European, at least judging by his nickname.
As someone from Crete says (γειά σου Μανώλη) ........... 'Περαστικά μας ! '
-
Ο χρήστης rallysport έγραψε:
Sotiris it's not trendy to speak Greek, we're Europeans! Our native language should be English! Forget about Greek and please start talking English.
Thank God it's not Turkish or Albanian, in our age, it's not easy to learn Turkish
Oh you are a European already my friend since your nickname is 'spiros' instead of 'Σπύρος' or 'Σπυρίδων'. Just like Κωσταντίνος is a European, at least judging by his nickname.
As someone from Crete says (γειά σου Μανώλη) ........... 'Περαστικά μας ! '
Kαλα.... παρεξηγησες τι εννουσα και μαλλον δεν ειχες διαβασει τα προηγουμενα που ειπα
-
Ο χρήστης rallysport έγραψε:
Oh you are a European already my friend since your nickname is 'spiros' instead of 'Σπύρος' or 'Σπυρίδων'. Just like Κωσταντίνος is a European, at least judging by his nickname.Για την ακρίβεια ο Κωνσταντίνος (skullone) βάσει nickname είναι ...ιάπων!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Για την ακρίβεια ο Κωνσταντίνος (skullone) βάσει nickname είναι ...ιάπων!
Μπά,τελείως Ελληνας ακούγεται.Τό skullone δέν διαβάζεται ώς Σκάλωνε επειδή παντού σκαλώνει;
ΑΙΣΧΟΣ στον Χολαργό ανήμερα της 28/10/1940 !