-
Λιγα πραματα το ΣΚ.
Η εχουν κατσει οι ταξινομησεις ή εγω δε βλεπω καλα: Μεχρι το 74 εφτασα, αν και δε θα μου φαινοταν περιεργο μεχρι και 8αρι.
Το σημαντικο παντως ειναι οτι απο οτι μαθαινω ΟΛΕΣ οι Ρενω, αλλα και αλλες μαρκες εχουν ταξινομημενα κομματια του 2004 προς πωληση τωρα (ισως γιαυτο πηγαιναμε γρηγορα το φθινοπωρο και αργοτερα τωρα)Και ΡΜΚ 91. Η Δραμα ειναι λιγο πανω απο τις 100 ταξινομησεις τη βδομαδα.
Επειδη δε θυμαμαι τα νουμερα αλλαγης να πω και δυο σε παλιο πινακιδες που ειδα: ΜΥΖ 35 και ΚΝΚ 491*. Για την Κατερινη μου εκανε εντυπωση γιατι ειχα πει οτι ειχα δει ΚΝΚ 4αρι σε νεα πινακιδα (δεν ειχα προλαβει να δω 2ο νυμερο)Για την ονομασια δε βλεπω φως. Οι mods δεν βλεπουν το θρεντ
-
Έχω κι εγώ την ίδια εντύπωση εδώ κάτω. Δεν κυκλοφορώ πολύ,
είχα και κάτι βραδινές επιτηρήσεις εδώ αλλά όλο και κάτι θα έβλεπα. Πχ
ακόμα δεν έχω δει ΙΒΟ-1*** από Δυτικά. Το ΙΒΝ σε μας πάνω (Ανατ.
Αθήνα) προχωρά πολύ αργά για τέτοια εποχή (Ιανουάριος; απίστευτο! ),
κάπως γρηγορότερα η Κ. Αθήνα (μετά τους Ολυμπιακούς παραδόξως
ανέκτησε μετά από μία περίοδο πτώσης σε σχέση με Νότια και Ανατολικά
το διάστημα 8/03 ως 9/04) με ΙΒΙ-22**. Η Ν. Αθήνα πεσμένη νομίζω,
είδα ένα ΙΒΟ-46 της Hertz. Ίσως λοιπόν ισχύει αυτό που λες, άλλωστε μου
είχε φανεί πολύ αφύσικη η σταθερότητα των πωλήσεων σε υψηλά επίπεδα
μετά τους Ολυμπιακούς. Μπορεί να έγινε από τις εταιρίες για να
εμφανίσουν πολύ υψηλές πωλήσεις το (έτσι κι αλλιώς 'γεμάτο') 2004....Αυτό βέβαια δεν ισχύει αναγκαστικά και στην επαρχία, όπου οι ρυθμοί
ενδεχομένως είναι φυσιολογικά υψηλοί λόγω εποχής (Γενάρης) και εννοώ
τη Δράμα που κατά μέσο όρο έχει 200-250 ταξινομήσεις το μήνα και όχι
400, μπορεί όμως να προσεγγίσει τις 300-350 αυτό το μήνα.Για το ΜΥΖ-35 ΟΚ, είχα δει ΜΥΖ-360* σε παλιές και (το πρώτο ν.τ.)
ΜΥΖ-372* σε νέες. Γενικά η Λέσβος αλλάζει στο *200 ή *700 (σημεία
αλλαγής παλιότερα: ΜΥΒ-5200, ΜΥΕ-8700).Η Κατερίνη όμως; Εδώ οι αλλαγές είναι συνήθως στο *400 ή 900:
παλιότερα σημεία αλλαγής στα ΚΝΒ-7900, ΚΝΗ-3400, ΚΝΗ-5400, χαρτιά
την άνοιξη του 04 από το ΚΝΚ-3400 και μετά 'προσωρινού' τύπου από κει
ως που; Λογικά θα έπρεπε να αλλάξει στο 4400 ή το 4900. Σημειωτέον,
από όλους τους νομούς της επαρχίας η Κατερίνη πήρε τις πιο πολλές
'προσωρινού' τύπου που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 04 για να καλυφθεί
η έλλειψη.- Η Πρέβεζα πήρε συνολικά πιο πολλές 'προσωρινού' τύπου αλλά τις είχε
ήδη από το καλοκαίρι του 03 και η περίπτωσή της είναι από τις ιδιάζουσες,
όπως και των Τρικάλων που πριν πάρουν τα ΒΟΡ (κατά της έλλειψης,
δοκιμασμένο φάρμακο και στην Έδεσσα) είχαν χαρτιά την εκατοντάδα
ΤΚΜ-18** την οποία και πήραν σε 'προσωρινού' τύπου (ναι, μόνο 100
νούμερα) αρκετά πριν την 'παρτίδα της έλλειψης'.
Ουπς, μήπως η Κατερίνη αλλάζει στο *450 ή *950; Χμ, θα δω τα κιτάπια
μου....και ποιος βλέπει το θρεντ;
ΥΓ: είδα την πρώτη από Δωδεκάνησα ν.τ.: ΚΧΒ-84**.
Και ΙΝΜ-70 σε παλιές, οι νέες μάλλον ξεκίνησαν από το ΙΝΜ-7500.
Α, και ΚΑΗ-71. - Η Πρέβεζα πήρε συνολικά πιο πολλές 'προσωρινού' τύπου αλλά τις είχε
-
Επειδη παρακολουθω τη συζητηση(αν και δεν εχω τιποτα να πω) ιστευω πως θα περπε να αλλαξει ο τιτλος οπως προτεινατε γιατι εγω οταν πρωτο διαβασα τη συζητηση ειχα κανει αναζητηση για Πινακιδες και με τον τιτλο που ειδα(και την εκταση του θεματος ) το σκεφτομουνα να μπω γιατι μου φανηκε λιγο ασχετος με ακριβως αυτο που εψαχνα. Καλες οι προτασεις αλλα ενα: 'Σχετικα με τις πινακιδες' θα ηταν πιο απλο. Οσο για την αντικατασταση των πινακιδων εγω πηρα καινουργιο αυτοκινητο το Δεκεμβρη και εχει τις παλιες. Δεν εχουν κυκλοφορησει οι καινουργιες ακομα(αλλιως πως μπορεις να κανεις αντικατασταση;) Επειδη θα ξαναπαρω τουτου σε κανα 2μηνο θα εχουν κυκλοφορησει μεχρι τοτε;
Υ.Γ.: Μηπως να γραψουμε καμια βρισια για να δουν οι mods το thread; Λογικο μου φαινεται, παντως, να μην προλαβαινουν να τα δουν ολα αυθημερον αλλα πιστευω πως αυριο ισως το εχουν δει.
-
enginekiller είπε:
'καινουργιο αυτοκινητο το Δεκεμβρη και εχει τις παλιες'
'Δεν εχουν κυκλοφορησει οι καινουργιες ακομα'
'Επειδη θα ξαναπαρω τουτου σε κανα 2μηνο θα εχουν κυκλοφορησει
μεχρι τοτε;';;; για που μιλάμε; Προφανώς όχι για Αττική. Υπενθυμίζω ότι οι
καινούργιες ΔΕΝ έχουν κυκλοφορήσει ακόμα σε ελάχιστα μέρη και μέσα
στους επόμενους 2-3 μήνες θα κυκλοφορήσουν και εκεί (τελευταίες η
Ξάνθη-Απρίλιο, η Λευκάδα-τέλη χρόνου και το Καρπενήσι-το 2007). -
Στον Βόλο είδα την πρώτη νέου τύπου **ΒΟΡ-504? **
Αλλά κάτι δεν μου πήγενε καλά. Ήταν πολύ χοντροφτιαγμένη, το Β δεν ίχε την κομψότητα του αθηναικού ΙΒΙ. Είχε ήδη αυτοκόλλητο ΚΤΕΟ. Ίσως να ήταν εισαγωγή μεταχειρισμένου.
-
Thanks TGD! Είναι κομψό το ΙΒΙ; Έλα Θεέ...
Πέρασε λοιπόν κι ο Βόλος στις ν.τ., από το ΒΟΡ-5000, μέσα Γενάρη όπως
είχα προβλέψει από καιρό (να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου). Περιμένω
καμιά παρατήρηση από Πάτρα, Άρτα, Αγρίνιο και (εξαιρετικά απίθανο) Σάμο
και Λήμνο ...και Κομοτηνή, βεβαίως-βεβαίως.Χθες γυρίζοντας σπίτι, ΡΑΕ-38** η πρώτη ν.τ. από Φλώρινα.
-
Απο Αχαια το πηρα. Τωρα δηλ. εχουν κυκλοφορησει; Δυστυχως δεν ειμαι Αχαια τωρα για να βλεπω τι γινεται.
-
enginekiller, στείλε αν θες ημερομηνία ταξινόμησης και πρώτα τρία
ψηφία (ΑΧΙ-8??* ). Πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι νέες στην Πάτρα από το
ΑΧΙ-8700. -
NHA-77xx, σημερινή παρατήρηση (χάρτινη of course)
-
Εμαθα τελικα σημερα οτι οντως κυκλοφορουν και Αχαια.. Το δικο μου ειναι πολυ πισω: ΑΧΙ-6*! Παντως ειπατε οτι μαλλον δε θα χρειαστει να τις αλλαξουμε ετσι;
-
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
Ακολουθει συγκλονιστικο ποστ (Εγω παντως κολλησα οταν το ειδα)
ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ
ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ!!!
Η πινακιδα εχει τη μορφη: ΑΟ - *(σημα δικεφαλος αετός)
Αν ειχα κινητο με καμερα θα ειχα τραβηξει και φωτο αλλα...
-
προς greo: σου θυμίζω ότι η πρωταπριλιά είναι την 1η Απριλίου και όχι
σήμερα. Υπομονή ως τότε!προς enginekiller: ΑΧΙ-6* το Δεκέμβρη; περίεργο. Είχα δει 80** στα μέσα
του μήνα.προς stefanos147: thanks.
Σημείωση για την Πέλλα: από τις αναφορές του greo συμπεραίνω ότι
μάλλον μετά τα ΙΝΜ-15 ως 24 ακολούθησαν τα ΕΕΚ-88 ως 96 (μέχρι
στιγμής) στα Γιαννιτσά, ενώ στην Έδεσσα μετά τα ΒΟΡ-40 ως 49 έχουν
ΕΕΚ-76 ως (τελικά, ίσως δεν έχει φτάσει εκεί ακόμα) 87. Είναι έτσι;Χθες ολοκαίνουργια: ΙΒΙ-25 από Κ.Αθήνα, ΙΒΝ-65 από Ανατ.Αθήνα.
Ακόμα το ΙΒΟ-1*** -
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!Ακολουθει συγκλονιστικο ποστ (Εγω παντως κολλησα οταν το ειδα)
ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ
ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ!!!
Η πινακιδα εχει τη μορφη: ΑΟ - *(σημα δικεφαλος αετός)
Αν ειχα κινητο με καμερα θα ειχα τραβηξει και φωτο αλλα...
προς greo: σου θυμίζω ότι η πρωταπριλιά είναι την 1η Απριλίου και όχι
σήμερα. Υπομονή ως τότε!Είναι δύσκολο να δει κανείς τέτοια πινακίδα στην Αθήνα. Στην Θεσσαλονίκη όμως έχω σταμπάρει κανα-δυό Land Rover με τέτοιο τριψήφιο νούμερο και τα οδηγούνε καλόγεροι!
-
Δεν είμαστε καλά... Και τι είχαν μέχρι τώρα εκεί;
-
Πρωταπριλια;;;;;;;
Να που ο mr.Πινακιδες στην Ελλαδα πιανεται αδιαβαστος
Μεχρι τωρα το Αγιο Όρος ειχε πινακιδες ΑΟ (δικεφαλος αετος) και τρια νουμερα. Δηλαδη πχ ΑΟ & 123 (όπου με & συμβολιζεται ο δικεφαλος αετός). Επειδη το αυτοκινητο ειναι παρκαρισμενο ενα τετραγωνο κατω απο το σπιτι μου, ξαναπηγα να το δω. Να διορθωσω ενα λαθος μου. Ο δικεφαλος αετος στις νεες πινακιδες ειναι μετα το ΑΟ. Δηλαδη το νουμερο που ειδα ειχε την εξης μορφη. ΑΟ, δικεφαλος αετος, τρια νουμερα,εθνοσημο (χωρις παυλα),δυο νουμερα. Δηλαδη συνοπτικα ΑΟ&123 45. Τετοιο στυλ εχουν οι νεες πινακιδες τους.
Για την ακριβεια ΑΟ-001 1*. Και φυσικα η ευρωπαϊκη μπλε λωριδα με το GR.
Το ενδιαφερον ομως δεν ειναι αυτο. Το ενδιαφερον ειναι οτι η γραμματοσειρα ειναι εντελως διαφορετικη. Για την ακριβεια ειναι μια που την εχω δει σε γερμανικες πινακιδες και το χαρακτηριστικο της ειναι οτι το 0 (μηδεν) εχει μια λοξη διακοπη πανω δεξια. Αν αυριο ειναι ακομα παρκαρισμενο και βρω μια ψηφιακη μηχανη θα το τραβηξω μια, αλλιως περιοριστειτε στην περιγραφη. Αν δεν ειχε το GR στην μπλε λωριδα αποκλειεται να καταλαβαινα οτι προκειται περι ελληνικης πινακιδας.Στην Εδεσσα εχω την εντυπωση οτι τα πραγματα ειναι αναποδα. Δηλαδη απο 76 τα Γιαννιτσα και απο 88 η Εδεσσα. Το λεω γιατι εχω δει νεα πινακιδα με 7 και πλαισιο Γιαννιτσα, ενω μεσα στην Εδεσσα εχω δει 88 και 89.
-
προς enginekiller: ΑΧΙ-6* το Δεκέμβρη; περίεργο. Είχα δει 80** στα μέσα
του μήνα.AXI-6... (παλαιου τυπου) δινονται ακομη απο το παραρτημα του Υπ. Συγκοινωνιων στο Αιγιο
Στην Πατρα ειναι ηδη στο ΑΧΙ-95.. (νεου τυπου)
-
Παραδέχομαι την πλήρη άγνοιά μου για τις άγιες πινακίδες. Η
γραμματοσειρά που εννοείς greo ίσως είναι η τυπική γερμανική των
τελευταίων ετών για την οποία έχει αναφέρει κάποιος παλιότερα, ενώ και
από την εταιρία που τις φτιάχνει, σας θυμίζω ότι μου είχαν πει πως
προσπάθησαν να πείσουν το υπουργείο να χρησιμοποιηθεί αυτή η
γερμανική γρ/σειρά και όχι αυτή (η μετριότατη) που επικράτησε τελικά.Ελπίζω να δω καμία αν ανηφορίσω τελικά προς τα μέρη σας κάποια
στιγμή, ειδάλλως ευελπιστώ σε καμιά φωτογραφία.Για τα της Πέλλας θα έχεις δίκιο επίσης. Μετά σκέφτηκα ότι ήταν πιο
λογικό να δοθούν έτσι όπως λες γιατί στα Γιαννιτσά προχωρούν κάπως πιο
γρήγορα και είχαν ξεκινήσει τα ΙΝΜ-15 πριν τα ΒΟΡ-40 της Έδεσσας,
οπότε και τα ΕΕΚ-76 ξεκίνησαν πριν τα ΕΕΚ-88 εκεί που υπήρξε πρώτα
ανάγκη. Όσο για το 88 εξηγείται γιατί έτσι χωρίζονται σε δύο ίσα μέρη
τα εναπομείναντα ΕΕΚ-7600/9999. Πάντως το ΕΕΜ είναι προ των πυλών
και στις δύο επαρχίες, να δούμε πως θα μοιραστεί.Επίσης παλιότερα είχα προσέξει αρρυθμίες στα ΑΧ* που θύμιζαν χωρισμό
σε δύο κλάδους αλλά μάλλον οι ρυθμοί, άρα και οι ποσότητες που
δίνονται στο Αίγιο είναι αρκετά μικρότεροι από της Πάτρας για να
παρατηρήσει κάποιος την εξέλιξη αν δεν κινείται συχνά εκεί.Μία τέτοια υποψία έχω και για το Κιλκίς! Μήπως υπάρχουν δύο κλάδοι,
Κιλκίς και Γουμένισσα;Ψιλοάσχετη παρατήρηση: τα ΚΤΕΛ της Πέλλας έχουν πάντοτε πινακίδες
Έδεσσας, αυτά της Αιτωλοακαρνανίας Μεσολογγίου (έστω και αν έχουν
έδρα το Αγρίνιο ή τη Ναύπακτο), αυτά της Εύβοιας χαλκιδιώτικες, του
Έβρου Αλεξ/πολης (και όχι Ορεστιάδας) κλπ!Ανταπόκριση από Σκόπελο: ΒΟΡ-507* σε νέες! (...εκπαιδεύοντας
συγγενείς και φίλους... ) -
Το αγιο τζιπακι εφυγε οποτε φωτο γιοκ.
Εκει που το ειδα παντως εχει κρατημενη μια θεση παρκαρισματος η μονη Ζωγραφου και συχνα-πυκνα βλεπω πινακιδες Αγιου Ορους. Ισως μπορεσω να παρω καποια φωτο απο κανενα καινουργιο. Αλλιως το καλοκαιρι σε καμμια βολτα στο τριτο ποδι ή Αμουλιανη.
Τωρα που την ειδα την πινακιδα καταλαβα γιατι δεν πηραμε αυτη τη γραμματοσειρα. Θα επρεπε να την κοιτας 1 λεπτο για να καταλαβεις οτι ΔΕΝ ειναι γερμανικη.ΥΓ Τα τζιπακια και τα φουσκωτα που υπαρχουν στο Αγιο Ορος ειναι απιστευτα!
-
Κρίμα, θα είχε ενδιαφέρον μία φωτογραφία. Όσον αφορά τη
γραμματοσειρά μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά παραμένει το γεγονός ότι η
γραμματοσειρά που έχουν οι νέες, κυρίως όσον αφορά κάποια νούμερα
(το 8 κυρίως αλλά και τα 6,9,1,2 ) είναι απογοητευτική, ιδίως αν συγκριθεί
με αυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ακόμα και οι ανατ. χώρες έχουν πιο
ωραίες γρ/σειρές στις νέες τους πινακίδες (αν και οι πολωνικές και οι
ουγγαρέζικες βγάζουν μάτι, με το μέγεθος και μόνο όμως).Χθεσινές παρατηρήσεις: ΙΒΟ-169* στη Δυτ. Αθήνα (επιτέλους), ΙΒΙ-30
στην Κεντρική, ΙΒΝ-67 στην Ανατ., ΙΒΟ-52 στη Νότια, ΖΥΤ-76 στην Ανατ.
Αττική.Σημερινές: ΥΝΒ-81 μπροστά στη σχολή, λίγο πριν το πρώτο ΡΜΚ ν.τ. (που
βλέπω). Επίσης έμαθα ότι η Άρτα έχει πλέον ν.τ.Απομένουν 9 συνδυασμοί που δεν έχει αναφερθεί ν.τ.:
ΑΙΚ,ΚΟΖ,ΜΟΒ,ΜΗΑ,ΡΝΑ,ΜΕΖ και φυσικά ΑΗΖ,ΕΥΑ,ΚΗΑ....και βέβαια τίποτα ακόμα από μοτοσυκλέτες,ταξί,φορτηγά κλπ.
Καλό ΣΚ σε όσους μας διαβάζουν.
-
Συγνωμη αν εχει ηδη αναφερθει.
Ειδα σημερα ΑΧΟ 10**
Εκεινο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι το ομικρον και το μηδεν ηταν ακριβως ιδια.
Car Plate Spotting!!!