-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Έχεις δίκιο, έχω δει σχετικές διαφημίσεις στα αγγλικά CAR και Top Gear.Οχι μόνο να ζητήσεις - αλλά και να αγοράσεις/πουλήσεις!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Έχεις δίκιο, έχω δει σχετικές διαφημίσεις στα αγγλικά CAR και Top Gear.
Οχι μόνο να ζητήσεις - αλλά και να αγοράσεις/πουλήσεις!
Το προηγούμενό μου post αναφερόταν στη δημιουργία καινούριας πινακίδας. Σαφώς και μπορείς να αγοράσεις/πουλήσεις, και μάλιστα κάποιες πινακίδες φτάνουν τρελές τιμές (πχ 10.000 λίρες και άνωθεν )...
-
Παιδια υπαρχει περιπτωσει να τελειωσουν οι συνδιασμοι και να παμε σε κατι αγγλικης φασης... αλλα ελληνικα?
-
Είδα σήμερα για πρώτη φορά τις νέες πινακίδες σ' ένα Smart Crossblade* στην Αγία Παρασκευή, με νούμερα ΙΒΙ-94ΧΧ.
Τα ψηφία όντως φαίνονται ίδια με τις προηγούμενες γερμανικές, αλλά φαντάζουν να χάνονται μέσα στο τεράστιο μέγεθος της (και είδα μόνο την πίσω...).
Πιθανώς γι' αυτή μου την εντύπωση να φταίει το 'I' το οποίο καταλαμβάνει απο μόνο του λίγο χώρο, αλλά και πάλι νομίζω οτι οι διαστάσεις της είναι πολύ μεγάλες για τρία γράμματα και τέσσερις αριθμούς.
Απογοητεύτηκα να πω την αλήθεια, αλλά πού θα πάει, θα τις συνηθίσουμε κι αυτές.
- Ήθελα να ΄ξερα ποιός μ@λ@κ@ς έδωσε τόσα λεφτά γι' αυτή την παπαριά...
-
Γεια χαρα. Σημερα ειδα και εγω τις νεες πινακιδες σε ενα Smart στην Καλλιροης. Μου εδωσαν την εντυπωση οτι η επιφανεια τους σε σχεση με την αντιστοιχη του πισω μερους του Smart πρεπει να ειναι ενα 10% . Αν ειδα καλα πρεπει να ηταν ΙΒΙ - ΧΧΧΧ
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Να σου πώ. Σε ορισμένες κοινωνικο-οικονομικές τάξεις είναι πλεον must τα βλαστάρια τους να τους παίρνουν Smart μερικούς μήνες πριν κλείσουν τα 18. Εαν όλοι στην παρέα σου έχουν το ίδιο αυτοκίνητο - εσύ πως θα ξεχωρίσεις?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Να σου πώ. Σε ορισμένες κοινωνικο-οικονομικές τάξεις είναι πλεον must τα βλαστάρια τους να τους παίρνουν Smart μερικούς μήνες πριν κλείσουν τα 18. Εαν όλοι στην παρέα σου έχουν το ίδιο αυτοκίνητο - εσύ πως θα ξεχωρίσεις?
Αν σε μια παρέα που έχουν όλοι Smart θέλεις να ξεχωρήσεις, τότε απλά παίρνεις ...αυτοκίνητο.
Γιατι το συγκεκριμένο αδιάβροχο αξεσουάρ των €25,750 μεταξύ μας, μόνο αυτοκίνητο δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Και με τόσα χρήματα, ακόμα και το πιο κακομαθημένο τσογλάνι, σίγουρα θα μπορούσε να διαλέξει κάτι καλύτερο για να μπεί στο μάτι της μ@νίτσας που μένει στην απέναντι βίλα.
Αλλά αυτή η ρουφιάνα η ματαιοδοξία, έχει μπει πια στο πετσί όλων μας πλέον...
-
H Autokinisi einai ena terastio 8ema.
To Smart kalos kai ftiaxtike. Eksipireti para poli tis megales poleis pou exoun pnigei sta autokinita. Kaiei ligo einai mikro kai elafry kai nomizo einai kai se poli megalo pososto anakuklosimo.
As to doume san ergalio, alloste auto einai. Min ksexname oti ola ta di8en sexy cars ala 105, Punto GT Saxo klp...to idio fainontai dipla se 'SOSTA' autokinita tou parontos kai tou parel8ontos.
Anoixto myalo apo olous mas, symperilambanomenou kai tou grafontos, o opoios DEN exei Smart alla oute problepete epeidi protimaei to Metro kai odigei mono ekei pou yparxoun dromoi...EKTOS A8HNON pia!!
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
H Autokinisi einai ena terastio 8ema.To Smart kalos kai ftiaxtike. Eksipireti para poli tis megales poleis pou exoun pnigei sta autokinita. Kaiei ligo einai mikro kai elafry kai nomizo einai kai se poli megalo pososto anakuklosimo.
As to doume san ergalio, alloste auto einai. Min ksexname oti ola ta di8en sexy cars ala 105, Punto GT Saxo klp...to idio fainontai dipla se 'SOSTA' autokinita tou parontos kai tou parel8ontos.
Anoixto myalo apo olous mas, symperilambanomenou kai tou grafontos, o opoios DEN exei Smart alla oute problepete epeidi protimaei to Metro kai odigei mono ekei pou yparxoun dromoi...EKTOS A8HNON pia!!
Wooow boys, take it easy... Δεν είμαι εχθρός των Smart, άλλωστε παρόμοια συζήτηση έχει ξαναγίνει στο forum αν δεν κάνω λάθος και ο καθένας φυσικά έχει την άποψή του.
Αναφέρομαι στην συγκεκριμένη έκδοση -Crossblade- και στο αιτιολογικό σύμφωνα με το οποίο κάποιος θα έδινε τόσα χρήματα για να το αγοράσει.
Δεν βρίσκω κανένα πλεονέκτημα πέραν της 'μούρης' που μπορεί να πουλήσει κάποιος με αυτό (αν μπορεί τέλος πάντων...) αλλά και πάλι αυτό καταργείται λόγω του ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ κόστους του.
Κατα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο τελευταίο κομμάτι, αρνούμαι να πάρω το αυτοκίνητο για απόσταση μικρότερη των 25km (εκτός αν χρειάζεται να μετακινηθούν μαζί μου παραπάνω απο ένας). Το scooter και (σπανιότερα) τα ΜΜΜ, βολεύουν μια χαρά.
-
Για τα smart εγώ πιστεύω ότι είναι ακριβά για αυτό που προσφέρουν, και
μιλώ για τα απλά, πόσο μάλλον για τα cabrio ή το crossblade. Περιμένω
τις κινήσεις εταιριών με παράδοση στα μικρά οικονομικά αυτοκίνητα,
πχ κάτι μικρότερο από το Panda από τη Fiat, το μικρό... Peu-tro-yota
(το προϊόν συνεργασίας PSA-Toyota), κάτι ίσως από VW group (η
Skoda; ) κλπ, δηλαδή ένα πολύ μικρό και ευέλικτο, φτηνό και οικονομικό
αλλά ταυτόχρονα αξιοπρεπές ως προς ασφάλεια,εξοπλισμό και ποιότητα
αυτοκίνητο.Τα νεότερα από τις πινακίδες: οι νέες έκαναν την εντυπωσιακή τους
εμφάνιση στην Αθήνα, πολλά ΙΒΙ, χθες είδα το πρώτο ΙΒΚ και έπεται
συνέχεια. Εμείς στα βόρεια θα έχουμε ήδη (δεν έχω δει) κάτι σε ΙΒΝ ή
ΙΒΟ. Επίσης είδα ΖΥΤ (ανατ. Αττική) αλλά παλαιού τύπου. Στην επαρχία
πρέπει να μην έχουν ακόμα εμφανιστεί νέες, στη Μεσσηνία (όπου
βρίσκομαι συχνά) το ΚΜΗ πάλι κυκλοφορεί σε χαρτί από το 8600 και μετά
και μάλλον θα είναι νέου τύπου. Επίσης σε χαρτί είδα ΧΚΗ-498*
(Χαλκιδική) ενώ η Λιβαδειά έχει πάλι ΒΙΖ-9*** αφού όμως τσίμπησε
και λίγο ΧΑΤ από την Εύβοια. Ελπίζω να παραδοθούν σύντομα οι πινακίδες
νέου τύπου παντού και να σταματήσει το μπέρδεμα με τις
αλλαξοπινακιδιές μεταξύ νομών, τις χάρτινες ή... προφορικές πινακίδες
(τι άλλο θα σκεφτούν; ).Συμφωνώ με panark ότι φαίνονται αραιά μέσα στην πινακίδα τα γράμματα,
αλλά το ΙΒΙ ήταν μάλλον ειδική περίπτωση με τα δύο Ι, ήδη το ΙΒΚ που
είδα μου φάνηκε πιο φυσιολογικό, φαντάζομαι και τους πιο... γεμάτους
συνδυασμούς (πχ ΚΒΜ, ΝΖΧ κλπ) να δένουν καλύτερα σ' αυτές τις
αναμφισβήτητα καλύτερης ποιότητας πινακίδες (παρατηρήστε πόσο ίσια
είναι τα γράμματα και οι αριθμοί). -
Υπάρχει κάποια φωτογραφία? Είμαι πολύ περίεργος να δω τις νέες πινακίδες.
-
Φωτογραφίες δεν έχω (αλίμονό μου αν φτάσω ως εκεί), αλλά αρκεί μία
βόλτα στους δρόμους, κατά προτίμηση σε λεωφόρους όπου υπάρχουν
αντιπροσωπείες αυτοκινήτων με έτοιμα προς παράδοση αυτοκίνητα (άντε,
σας αποκάλυψα το μυστικό της επιτυχίας). -
EKTOS APO TIS PINAKIDES APO TON IOYNIO TOY 2005 TA KRATH MELH 8A PREPEI NA EFODIAZOYN TA AYTOKINHTA ME KOINOY TYPOY ADEIES KYKLOFORIAS...
EGO HDH PARELABA THN DIKIA MOY, ZO AGGLIA. MOIAZEI ME TA DIPLOMATA, EXEI OLES TIS GLOSSES AP'EKSO KAI KOINH EMFANISH MESA....
GIA NA EKSYPIRETOYNTAI OI POLISEIS METAXEIRISMENON ANAMESA STA KRATH.....NA DOYME ME TA TELONIA TI 8A GINEI
EKTOS APO TA KAINOURIA YPARXOUN KAI TA PALIA KAI TA KLASSIKA POU DEN AFINOUN OI ELLINARADES POLITIKOI.....KAI EDO EINAI PARADEISOS GIA OSOUS KSEROUN
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Γιατι το συγκεκριμένο αδιάβροχο αξεσουάρ των €25,750 μεταξύ μας, μόνο αυτοκίνητο δεν μπορεί να θεωρηθεί.Πάντως με 26.000 € και με το κλειδί στο χέρι συνάδελφος μου αγόρασε το Cooper S και πιστέυω ότι αν ήταν 18άρης και την πιτσιρίκα θα έριχνε, αλλά και τον γείτονα που του είχε μπει στο μάτι θα 'πάταγε' με τα 163 (αν θυμάμαι καλά) αλογάκια του Cooper S.
Τώρα πιο αξίζει τα λεφτά του περισσότερο ? Μα είναι προφανές (για εμένα τουλάχιστον) το Cooper S αφού και μικρό είναι να παρκάρει παντού (σχεδόν όπως το Smart) αλλά και φονέας γιγάντων είναι.
Νομίζω ότι ένα ΤΤ με 180 άλογα θα είχε σοβαρό πρόβλημα με το Cooper S, ενώ ο κυριλέ τύπος με το TT Roadster Quattro των 225 ίππων θα απογοητευόταν αν έβλεπε ότι πηγαίνουν σχεδόν μαζί (μην ξεχνάμε οτι το TT στην έκδοση Roadster & Quattro ζυγίζει πολύ).Και κάτι σχετικό, Τετάρτη βράδυ στην Βάρης-Κορωπίου είδα Mercedes SLK (καινούργια) με πινακίδα που πλησιάζοντας την ορκιζόμουν ότι ήταν Γερμανική, ενώ όταν είδα και το σηματάκι SLK 350 ήμουν σίγουρος η οποία τελικά αποδείχτηκε ελληνικότατη αφού στο αριστερό μέρος ήταν μπλέ και κάτω - κάτω έγραφε GR ενώ η πινακίδα ήταν ΙΒΙ-9ΧΧΧ αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης scientist έγραψε:
Και κάτι σχετικό, Τετάρτη βράδυ στην Βάρης-Κορωπίου είδα Mercedes SLK (καινούργια) με πινακίδα που πλησιάζοντας την ορκιζόμουν ότι ήταν Γερμανική, ενώ όταν είδα και το σηματάκι SLK 350 ήμουν σίγουρος η οποία τελικά αποδείχτηκε ελληνικότατη αφού στο αριστερό μέρος ήταν μπλέ και κάτω - κάτω έγραφε GR ενώ η πινακίδα ήταν ΙΒΙ-9ΧΧΧ αν θυμάμαι καλά.
SLK350??? Αχ-βαχ, αυτό είναι αυτοκίνητο
-
Πάντως, το ΠΣΚ που μας πέρασε είδα πολλές νέου τύπου πινακίδες...
-
Τις είδα κι εγω και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν άλλαξε το σύστημα και αλλαξε μονο η γραμματοσειρά!
Τι κερδίσαμε απο αυτό? -
Συγγνώμη αλλά σας άρεσε αυτό το έκτρωμα που φτιάξανε και το αποκαλούν νέες πινακίδες κυκλοφορίας?
Εκτός ότι είναι τεράστιες, οι χαρακτήρες είναι σχετικά μικροί και μένει ένα άκομψο μεταλλικό κομμάτι απλά να υπάρχει. Από 'καλαισθησία' σκίζουμε...
-
Τις είδα κι εγώ, σιγά την αλλαγή. Ετσι ήταν και τα αυτοκίνητα της Renault χάρη στο έξυπνο πλαίσιο των αντιπροσώπων της, με το μπλε σήμα στο αριστερό μέρος.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Εκτός ότι είναι τεράστιες, οι χαρακτήρες είναι σχετικά μικροί και μένει ένα άκομψο μεταλλικό κομμάτι απλά να υπάρχει. Από 'καλαισθησία' σκίζουμε...Μήπως πάνε να τελειώσουν οι συνδυασμοί και μένει κενό για να προστεθεί αργότερα ένα γράμμα ή ένας αριθμός;
Βρε παιδιά, ας βρεθεί κανείς να ανεβάσει μια φωτογραφία από νέου τύπου πινακίδες για εμάς που δεν έχουμε την δυνατότητα να τις δούμε πριν τα Χριστούγεννα....
Car Plate Spotting!!!