-
Ρε Παιδια εχω μια ερώτηση. Υπαρχουν καθόλου σχέδια να γίνουν αλλαγές στις Ελληνικές πινακίδές αυτοκινήτον! Οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες έχουν τις πορτοκαλί πινακίδες με την μπλέ λωρίδα που δηλώνει την χώρα προέλευσης. Επίσης απο οτι γνωρίζω εχουμε αρχισει να μας 'τελειώνουν' οι αριθμοί. Στην Αθήνα οπου ήμουνα το περασμένο καλοκαίρι εβλέπα αμάξια με ΖΖΥ-ΧΧΧΧ αρίθμους κυκλοφορίας.
-
Ρε Παιδια εχω μια ερώτηση. Υπαρχουν καθόλου σχέδια να γίνουν αλλαγές στις Ελληνικές πινακίδές αυτοκινήτον! Οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες έχουν τις πορτοκαλί πινακίδες με την μπλέ λωρίδα που δηλώνει την χώρα προέλευσης. Επίσης απο οτι γνωρίζω εχουμε αρχισει να μας 'τελειώνουν' οι αριθμοί. Στην Αθήνα οπου ήμουνα το περασμένο καλοκαίρι εβλέπα αμάξια με ΖΖΥ-ΧΧΧΧ αρίθμους κυκλοφορίας.
-
-
Νομιζω οτι ειδα ενα αυτοκινητο που ειχε Ελληνικα νουμερα με κιτρινη πινακιδα πισω που στην ακρη ειχε την μπλε γραμμη με το GR μεσα... πολυ πιο ομορφη απο αυτες τις κακογουστες που εχουμε τωρα!
-
απ οτι ξερω ολες οι πιανκιδες των κρατων της ΕΕ θα γινουν κιτρινες (οι πισω) και ασπρες (οι μπροστα)....οπως οι γαλλικες δηλαδη
-
Και επι τού θέματος
-
Μας υποχρέωσαν οι κατασκευαστές του site. Η Ελλάδα για αυτούς υπάρχει από το 1830.
Είμαστε άτυχοι που οι αρχαίοι υμών πρόγονοι δεν είχαν πινακίδες στα κάρα και τα άρματα!!!!!!! -
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Και επι τού θέματοςΤώρα , μιλάμε σοβαρά ? να , να ή να ???????
Η αναφορά μιας ιστοσελίδας , νομίζω , προϋποθέτει την ανάγνωσή της απο τον αναφέροντα.
Φίλε Antiriad , την διάβασες ? και εάν ναί , έκρινες πως είναι σωστή ???Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Και επι τού θέματος
Τώρα , μιλάμε σοβαρά ? να , να ή να ???????
Η αναφορά μιας ιστοσελίδας , νομίζω , προϋποθέτει την ανάγνωσή της απο τον αναφέροντα.
Φίλε Antiriad , την διάβασες ? και εάν ναί , έκρινες πως είναι σωστή ???Αποστόλης.
Αν είχα να κάνο ενα σχόλιο αυτο ειναι οτι πιο 'Ευρωπαίκες' πινακίδες έχει η Αλβανία παρα η Ελλάδα. Εισαι ελεύθερος να κλάψεις αμα θέλεις.
-
Οι προδιαγραφές για τις ευρωπαϊκές πινακίδες (που ακολουθούν καιη Πολωνία, και η Ρουμανία και άλλες χώρες εκτός ΕΟΚ) υπήρχε από τότε που στην Ελλάδα πήγαμε από 2 στα 3 γράμματα! Κι όμως δεν πήραμε την ευκαιρία να είμαστε οι πρώτοι.
Οι Γερμανικές πινακίδες είναι άσπρες και πίσω. Οι 'κίτρινοι' μσε σειρά εμφάνισης είναι οι Ολλανδοί, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι. Τα μαύρα γράμματα σε κίτρινο φόντο διαβάζονται πιο εύκολα, γι' αυτό προτιμώνται.
Επίσης αν προσέξετε τις πινακίδες της Αγγλίας είναι πλαστικές και έχουν τυπωμένο επάνω το όνομα του dealer. Δεν τις φτιάχνει το κράτος κι όμως είναι πανομοιότυπες. Σκέψου τι θα γινόταν εδώ αν σου λέγανε 'αυτό είναι το νούμερό σου, τύπωσε την πινακίδα στο εμπόριο'...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Επίσης αν προσέξετε τις πινακίδες της Αγγλίας είναι πλαστικές και έχουν τυπωμένο επάνω το όνομα του dealer. Δεν τις φτιάχνει το κράτος κι όμως είναι πανομοιότυπες. Σκέψου τι θα γινόταν εδώ αν σου λέγανε 'αυτό είναι το νούμερό σου, τύπωσε την πινακίδα στο εμπόριο'...Οι αγγλικές είναι πλαστικές τις φτιάχνεις μόνος σου (δηλαδή σε μαγαζιά) αλλά δεν είναι πανομοιότυπες.
Υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές (να είναι ευανάγνωστες στα 20 μέτρα, μέγεθος γραμμάτων) αλλά υπάρχουν κάποιοι βαθμοί ελευθερίας. Υπάρχουν πλαστικές, μεταλλικές και αυτοκόλλητες(!) αρκετά σχέδια (σκέτη, με σημαία, ευρωπαϊκού στυλ, σε 2 γραμμές) πολλές ποιότητες πλαστικού (με διαφορετικό background σχέδιο ή πχ ικανότητα φθορισμού κλπ) και πολλές γραμματοσειρές. Το όνομα του dealer συνήθως το γράφουν όχι πάνω στην πινακίδα αλλά σε δωρεάν πλαίσιο για την πινακίδα που βάζουν οι dealers για διαφημιστικούς λόγους. Μερικές βέβαια είναι παράνομες ή πολύ παράνομες....αλλά υπάρχουν. Επίσης πρόσφατα απαγορεύτηκε στα μαγαζιά να κατασκευάζουν πινακίδα αν δεν δούν την άδεια του αυτοκινήτου (μπορούσα δηλαδή να κυκλοφορώ με πινακίδα άλλου αυτοκινήτου ώστε τα ραντάρ να γράφουν άλλον )... -
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
Και επι τού θέματος
Τώρα , μιλάμε σοβαρά ? να , να ή να ???????
Αν είχα να κάνο ενα σχόλιο αυτο ειναι οτι πιο 'Ευρωπαίκες' πινακίδες έχει η Αλβανία παρα η Ελλάδα. Εισαι ελεύθερος να κλάψεις αμα θέλεις.
Φίλε μου ,
Στα Γιάννενα , όπου ζώ , τα αλβανικά αυτοκίνητα είναι πάρα πολλά και μπορώ να έχω ιδία αντίληψη για την 'ευρωπαϊκότητα' των πινακίδων τους,
για το άν παραποιούνται δηλαδή !!! Δέν λέω , εμφάνιση μπορεί να έχουν
'ευρωπαϊκή' , αλλά ασφάλεια ???Όμως , δέν κατάλαβες μάλλον τι σου είπα , και περίπου και ο EMMANOYHL.
Πολύ απλά , η ιστοσελίδα που παρέθεσες είναι και ανιστόρητη και έχει να
ενημερωθεί απο τον καιρό του Νώε !!!Παραθέτοντάς την λοιπόν , δεν προσθέτεις κάτι στην συζήτηση , αφαιρείς
μάλλον.Αποστόλης.
-
Sto Belgio,oi pinakides exoun 3 grammata ,3 noumera kai einai kokkines se aspro fonto.Kati san tis AMO tis dikes mas alla poly pio mikres.
Otan bgazeis pinakides,plironeis kai sou gtiaxnoun mono tin piso,tin mprostini tin typoneis monos sou sta super market.
Episis edo oi pinakides einai prosopikes kai se akolouthoun se ola sou ta aytukinita.Poulontas to aytokinito sou,den dineis kai tis pinakides,alla tis kratas gia to epomeno.....
Einai poly periergo na vlepeis,megalous se ilikia,me kainourgia aytokinita kai pinakides pou apo tin polykairia exoun ginei teleios xalia. -
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
Episis edo oi pinakides einai prosopikes kai se akolouthoun se ola sou ta aytukinita.Poulontas to aytokinito sou,den dineis kai tis pinakides,alla tis kratas gia to epomeno.....
Einai poly periergo na vlepeis,megalous se ilikia,me kainourgia aytokinita kai pinakides pou apo tin polykairia exoun ginei teleios xalia.Etsi einai kai edw kai stin Ameriki. Oi pinakides akolou8oun ton idioktiti.
Teli kykloforias plirwnw 50 eurw ton xrono!!
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Einai poly periergo na vlepeis,megalous se ilikia,me kainourgia aytokinita kai pinakides pou apo tin polykairia exoun ginei teleios xalia.Etsi einai kai edw kai stin Ameriki. Oi pinakides akolou8oun ton idioktiti.
Teli kykloforias plirwnw 50 eurw ton xrono!!
Χμμμ... Οχι ακριβως στις δυο τρεις πολιτειες που εχω ζησει οι πινακιδες ακολουθουν το αυτοκινητο. Το πουλας πανε οι πινακιδες. Παιρνεις καινουργιο εχεις καινουργιες πινακιδες. Μονο αμα εχεις πινακιδες κατα παραγγελια τις παιρνεις.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Χμμμ... Οχι ακριβως στις δυο τρεις πολιτειες που εχω ζησει οι πινακιδες ακολουθουν το αυτοκινητο. Το πουλας πανε οι πινακιδες. Παιρνεις καινουργιο εχεις καινουργιες πινακιδες. Μονο αμα εχεις πινακιδες κατα παραγγελια τις παιρνεις.
Νικος
OK, sorry tote eisaste akoma pisw. Emeis exoume pinakides ston idioktiti.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Νικος
OK, sorry tote eisaste akoma pisw.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Νικος
Μπα μαλλον εσεις εισαστε πισω
για πιο λογο θελεις να κρατας τις πινακιδες απο αυτοκινητο σε αυτοκινητο;
Εκτος φυσικα αν ειναι 'personalized'. O επομενος ιδιοκτητης πληρωνει το transfer fee και το registration fee. Δεν εχετε αυτοκολητα (το χρονο και το μηνα) που βαζετε στην πινακιδα καθε χρονο;Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Νικος
Μπα μαλλον εσεις εισαστε πισω
για πιο λογο θελεις να κρατας τις πινακιδες απο αυτοκινητο σε αυτοκινητο;
Εκτος φυσικα αν ειναι 'personalized'. O επομενος ιδιοκτητης πληρωνει το transfer fee και το registration fee. Δεν εχετε αυτοκολητα (το χρονο και το μηνα) που βαζετε στην πινακιδα καθε χρονο;Νικος
den katalabainw, an allazeis autokinito ka8e 2 xronia den einai pio eukolo na exeis diki sou pinakida...episis an kratiseis ena autokinito gia 6 mines kai plirwseis fees for 1 year den 8a ta xaseis opws ginetai stin Ellada...afou to sticker den 3ekolaei?
Kai edw eixan to laio diko sas systima kai to alla3an...
-
μόλις διάβασα αυτό
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Το δημοσιεύω εδώ για να μην ανοίξω άλλο τόπικ.
Γινόμαστε ευρωπαίοι σιγά σιγά?!!!
Car Plate Spotting!!!