-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Αφτι και παλι αυτι... Ειδικα στην εδω πιστα οχι led ουτε χρονο δεν προλαβαινεις να δεις γιατι κοντευεις να γινεις αφισα....
Το οργανο το κοιταω οταν γυριζω στα ΡΙΤ μαζι με τον μηχανικο μου. Χθες παντως ελιωσα.... Και βαλαμε και 2ο ψυγειο για να ριξουμε τις θερμοκρασιες.
Τις θερμοκρασιες του οδηγου να δουμε πως θα ριξουμε...Κι εγώ έλιωσα...στα ψώνια
Έχω να κάνω καρτ 2 εβδομάδες και κατά τα φαινόμενα θα κάνω άλλο ένα μήνα...
-
Ο χρήστης nulispa έγραψε:
Θα θελα να μου πει καποιος τι γραναζι(αυτοματο καρτ) ταιριαζει καλυτερα στην αναποδη φορα στο καρτοδρομο. Εχω προβλημα γιατι το καρτ μου τερματιζει στα μισα της μεγαλης ανηφορικης και με 78αρι και με 76αρι λιγο πιο μετα.
Κινητηρας rotax και ειμαι 87 κιλα , εβαλα 74αρι ελπιζω να ναι καλα..Στις πόσες στροφές σου τερματίζει;
δεν εχω οργανακι για να το δω αυτο. αλλα απο τον ηχο ακουγεται οτι ανεβαζει πολυ ψηλα. δεν φαινεται να μην 'τραβαει' το μοτερ.
Άργησα λίγο αλλά απαντάω τώρα τελικά. Το μπροστινό σου γρανάζι τι είναι; Εγώ με 12άρι μπροστά και 76άρι πίσω, πολύ φθαρμένα λάστιχα και περίπου 84 κιλά ανεβάζω περίπου 13400rpm. Οπότε νομίζω ότι θα είσαι λίγο μακρύς με το 74άρι. Γι' αυτό ρώτησα πόσες στροφές ανεβάζεις μήπως στην πραγματικότητα ο κινητήρας σου δεν τερματίζει λόγω πολλών στροφών αλλά λόγω ρύθμισης καρμπυρατέρ (και δεν φτάνει το μέγιστο όριο στροφών που μπορεί αλλά τερματίζει νωρίτερα).
-
Ο χρήστης eimaiospiros έγραψε:
Θα θελα να μου πει καποιος τι γραναζι(αυτοματο καρτ) ταιριαζει καλυτερα στην αναποδη φορα στο καρτοδρομο. Εχω προβλημα γιατι το καρτ μου τερματιζει στα μισα της μεγαλης ανηφορικης και με 78αρι και με 76αρι λιγο πιο μετα.
Κινητηρας rotax και ειμαι 87 κιλα , εβαλα 74αρι ελπιζω να ναι καλα..Στις πόσες στροφές σου τερματίζει;
δεν εχω οργανακι για να το δω αυτο. αλλα απο τον ηχο ακουγεται οτι ανεβαζει πολυ ψηλα. δεν φαινεται να μην 'τραβαει' το μοτερ.
Άργησα λίγο αλλά απαντάω τώρα τελικά. Το μπροστινό σου γρανάζι τι είναι; Εγώ με 12άρι μπροστά και 76άρι πίσω, πολύ φθαρμένα λάστιχα και περίπου 84 κιλά ανεβάζω περίπου 13400rpm. Οπότε νομίζω ότι θα είσαι λίγο μακρύς με το 74άρι. Γι' αυτό ρώτησα πόσες στροφές ανεβάζεις μήπως στην πραγματικότητα ο κινητήρας σου δεν τερματίζει λόγω πολλών στροφών αλλά λόγω ρύθμισης καρμπυρατέρ (και δεν φτάνει το μέγιστο όριο στροφών που μπορεί αλλά τερματίζει νωρίτερα).
δεν εχω ιδεα πρεπει να το δοκιμασω. γραναζι μπροστα??που υπαρχει??
-
Ο χρήστης nulispa έγραψε:
δεν εχω ιδεα πρεπει να το δοκιμασω. γραναζι μπροστα??που υπαρχει??
Στο μοτέρ σου βρε άνθρωπε
-
To δεξί όπως βλέπουμε την εικόνα είναι το μπροστινό γρανάζι. Συνήθως είναι 12άρι ή 13άρι. Αν έχεις 11άρι καλό θα ήταν να το αλλάξεις γιατί φθείρει πολύ το επιπλέον κουζινέτο που χρησιμοποιείται μόνο με το 11άρι. Ας μην τα μπερδεύω όμως, λογικά 12άρι θα έχεις ή 13άρι. Το μπροστινό γρανάζι τις περισσότερες φορές παραμένει το ίδιο και αλλάζεται το πίσω για να ταιριάζει σε κάθε πίστα/οδηγό κτλ.
-
Καλησπέρα σας!
Θεσσαλονίκη έχετε να προτείνετε νοικιάρικα καρτάκια με 'σωστή' πίστα;
Επίσης τα καρτάκια να έχουνε ψυχή... να παραδώσουν! -
Ξέρει κανείς να μου πεί, ποιός είναι ο ταχύτερος χρόνος που έχει γίνει απο καρτ στον καρτόδρομο, με την αργή χάραξη ;
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Ξέρει κανείς να μου πεί, ποιός είναι ο ταχύτερος χρόνος που έχει γίνει απο καρτ στον καρτόδρομο, με την αργή χάραξη ;Τα αγωνιστικά τρέχουν με μια συγκεκριμένη χάραξη και όχι με αυτή που τρέχουν τα νοικιάρικα.
Με αυτή τη χάραξη, έχει γυρίσει ο Καμιτσάκης 40,70 με ΚΖ.
-
Δε ξέρω επίσημα ποιος είναι ο χρόνος , άλλωστε οι συνθήκες από μέρα σε μέρα διαφέρουν και φυσικά όταν υπάρχει η 'αργή' χάραξη στη πίστα , σημαίνει μέρα που δεν υπάρχουν πολλά δίχρονα , αλλά κυρίως νοικιάρικα , συνεπώς μιλάμε για καθημερινές ή Κυριακές , άρα η πρόσφυση της πίστας δεν είναι και ότι καλύτερο.
Από τη κουβέντα που έχω κάνει με κάποιους εκεί , προκύπτει ότι υπάρχει μια διαφορά της τάξης των 2-2.5 δευτερολέπτων , αλλά χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Πάντως και εγώ προσωπικά από τα 2-3 χρόνια που ήμουν 'ένοικος' καρτόδρομου κάπου εκεί το θέτω , αλλά πολύ σημαντικός παράγοντας είναι αυτό που έγραψα στην αρχή . -
Προφανώς εννοεί σε απόλυτες συνθήκες & λάστιχα, αλλιώς και ο ίδιος νομίζω καταλαβαίνει ότι διαφορετικά δεν βγαίνει ο ταχύτερος χρόνος.
Με MG κίτρινο (πολύ μαλακό) έχει γυρίσει ο Καμιτσάκης πάντως τόσο.
-
40,70 στην αργή εννοείς ;
-
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
40,70 στην αργή εννοείς ;Ποια αργή και γρήγορη ρε παιδιά? μια είναι η χάραξη για τα αγωνιστικά στο καρτοδρομο!
Sent from my Xperia Z1 using Tapatalk
-
Βασικά τί δε καταλαβαίνεις από την ερώτηση που έκανε ;
Υπάρχει χάραξη της πίστας , άσχετα αν είναι για αγωνιστικά , για αυτοκίνητα ή για τρακτέρ, με ένα επιπλέον εσάκι.
Επειδή παρακολουθώ αρκετά χρόνια τι γράφεις εδώ , ξέρω ότι είσαι πιλότος με περγαμηνές και σίγουρα δε καταδέχεσαι να ξεπέσεις στη χάραξη με το επιπλέον εσάκι , φαντάζομαι όμως πως τα τελευταία 20 (ή παραπάνω;;;) χρόνια που υπάρχει το καρτόδρομο , όλο και κάποιος με αγωνιστικό θα μπήκε στο κόπο να δοκιμάσει και τη χάραξη αυτή. Όπως επίσης κάποιοι (μεταξύ αυτών και εγώ) είχαν μπει στο κόπο να δοκιμάσουν και το καρτόδρομο ανάποδα , χρόνια πριν γίνει επίσημο ( προσωπικά κάπου στο 2008-2009).
Αυτό ρωτάει ο άνθρωπος είναι σαφέστατο... Και επειδή τυγχάνει να τον γνωρίζω εμμέσως , μάλλον κάτι θέλει να συγκρίνει ... (ή κάνω λάθος -
Ο χρήστης bluemicraR έγραψε:
Βασικά τί δε καταλαβαίνεις από την ερώτηση που έκανε ;Υπάρχει χάραξη της πίστας , άσχετα αν είναι για αγωνιστικά , για αυτοκίνητα ή για τρακτέρ, με ένα επιπλέον εσάκι.
Επειδή παρακολουθώ αρκετά χρόνια τι γράφεις εδώ , ξέρω ότι είσαι πιλότος με περγαμηνές και σίγουρα δε καταδέχεσαι να ξεπέσεις στη χάραξη με το επιπλέον εσάκι , φαντάζομαι όμως πως τα τελευταία 20 (ή παραπάνω;;;) χρόνια που υπάρχει το καρτόδρομο , όλο και κάποιος με αγωνιστικό θα μπήκε στο κόπο να δοκιμάσει και τη χάραξη αυτή. Όπως επίσης κάποιοι (μεταξύ αυτών και εγώ) είχαν μπει στο κόπο να δοκιμάσουν και το καρτόδρομο ανάποδα , χρόνια πριν γίνει επίσημο ( προσωπικά κάπου στο 2008-2009).
Αυτό ρωτάει ο άνθρωπος είναι σαφέστατο... Και επειδή τυγχάνει να τον γνωρίζω εμμέσως , μάλλον κάτι θέλει να συγκρίνει ... (ή κάνω λάθοςΕφόσον μιλάμε για καρτ και γρηγορότερο, απόλυτο χρόνο η χάραξη - to my mind - είναι μια, απλά αλλάζει η φορά.
Ένας γρήγορος χρόνος σε μια πίστα (ειδικά στο καρτόδρομο που είναι 'γυαλί') εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα και από πάρα πολλές συνθήκες.
Οι πιο γρήγοροι χρόνοι έχουν γίνει συνήθως σε συνθήκες αγώνα ή χρονομετρημένων και όχι σε προπόνηση.
Σε προπόνηση μπορείς να γυρίζεις τη πίστα όπως θες, με όποια φορά θες.
Προσωπικά, και δεν είναι θέμα 'ξεπεσμού' , γύρναγα τη πίστα όπως λες καθημερινές με ελάχιστα καρτ το 2010. Τα τελευταία χρόνια η πίστα για τα αγωνιστικά γυρίζει χωρίς αυτό το εσάκι που λες που κάνουν τα νοικιάρικα, είτε αριστερά ή δεξιά.
Τις καθημερινές λοιπόν, είναι αστείο να μιλάμε για 'γρηγορότερο χρόνο' και γιαυτό αναφέρω τη κανονική, πιο γρήγορη χάραξη.
Για μένα δεν έχει σημασία ο απόλυτος χρόνος που κάποτε έγινε, αλλά ένας γρήγορος, φυσιολογικός χρόνος ως benchmark και αυτός είναι στο ~42,50.
-
Από το 2008 που έχω περίπου επαφή με το Καρτόδρομο, είχε ήδη δημιουργηθεί η επιπλέον ευθεία και γινόταν χρήση της 'γρήγορης' χάραξης σε αγώνες και μέρες με πολλά αγωνιστικά καρτ (Σάββατα κτλ). Για την γρήγορη χάραξη είχα βρει το 2010 και το είχα αναφέρει στη σελίδα 201 του thread:
Ο χρήστης eimaiospiros έγραψε:
Γνωρίζει κανείς ποιο είναι το ρεκόρ πίστας στο Καρτόδρομο των Αφιδνών;Με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα ο καλύτερος χρόνος που βρήκα είναι το 40.74 του Κοτέογλου Βασίλη με Tony kart / Vortex Rav . ΠΗΓΗ
Το ρεκόρ αυτό πρέπει να είχε γίνει σε κάποιον πρωταθληματικό αγώνα.
Θεωρώ ότι για να μπορέσουμε να έχουμε κάποιο αξιόπιστο και συγκρίσιμο χρόνο, πρέπει να μάθουμε τους χρόνους στους αγώνες στην προ-ευθείας εποχή στους οποίους δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση ώστε να απαντήσω και στο ερώτημα. Μέχρι το 2004 πάντως, δεν υπήρχε η ευθεία.
Η επόμενη φωτογραφία που έχει το Google Earth είναι του 2010 όπου φυσικά υπάρχει.
-
Παιδια δεν εχει καμια σημασια πλεον των 'φιλοσοφικων' συζητησεων ποσο γυριζε ο'ταδε' πρι 'τοσα' χρονια κλπ...αυτο που μετραει ειναι ποσο γρηγορα γυρνας την ιδια μερα σε σχεση με τους υπολοιπους εφ'οσον εχεις τα ιδια ελαστικα....
-
Ο χρήστης FA-KZ έγραψε:
Παιδια δεν εχει καμια σημασια πλεον των 'φιλοσοφικων' συζητησεων ποσο γυριζε ο'ταδε' πρι 'τοσα' χρονια κλπ...αυτο που μετραει ειναι ποσο γρηγορα γυρνας την ιδια μερα σε σχεση με τους υπολοιπους εφ'οσον εχεις τα ιδια ελαστικα....Αυτό ακριβώς Γιώργο. Άλλωστε ακόμα και η ποιότητα της ασφάλτου στο καρτόδρομο έχει αποδεκατιστεί τα τελευταία χρόνια, άρα είναι πραγματικά ανούσιο να συζητάμε για παρελθοντικούς χρόνους.
Γιαυτό ακριβώς λέω ότι η χάραξη των αγωνιστικών είναι πλέον μια!
Να περνάς καλά.
-
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Youtube Video -
Ο χρήστης FA-KZ έγραψε:
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ