-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Σε έχουν δείρει και μάλιστα τρεις φορές;Ε όχι και τις 3!!!! Κάτσε καλά!!! Θα είχα αρχίσει να παρακολουθώ ειδικά μαθήματα 'καράτε για τον δρόμο'. Μόνο την μία.
Οι άλλες ανήκουν σε συναδέλφους, με διαφορά μίας εβδομάδας, στο ίδιο σημείο, από άλλο άτομο!
-
Ο χρήστης γυναίκα έγραψε:
Είναι κυρίως ανδρικό όμως!! Σε ένα ποσοστό 99.9%
αυτή η χαζή αμερικάνικη λογική δεν νομίζω πως ισχύει έτσι απόλυτα! απλά όσο και αν δεν το παραδέχονται οι γυναίκες, κοιτάνε να διαλέξουν τον άντρα με το καλύτερο τουτού, ε και κάποιοι από εμάς παίζουν αυτό το παιχνίδι
....Ο άντρας θα τα γράψει όλα και θα τριπλοπαρκάρει, γιατί είναι γαϊδούρι εκ φύσεως. Το ξέρουμε, το έχουμε αποδεχθεί αυτό!
ΗΛΙΑΑΑΑ!!!!!!
Η γυναίκα όμως, δεν θα τριπλοπαρκάρει, όχι επειδή δεν είναι γαϊδούρα, αλλά επειδή φοβάται!!! Φοβάται ότι θα την βρίσουν, φοβάται ότι θα χτυπήσουν το αμάξι της κλπ κλπ λκπ
Προσωπικά βρίζω και τα δύο φύλα που διπλο/τριπλο παρκάρουν γιατί βαριούνται να ψάξουν για θέση ή γιατί βαριούνται να περπατήσουν 5 λεπτά. ('το σύνδρομο του Ελληνα')πια γυναίκα μωρέ σκέφτεται αν χωράει φορτηγό, αν είναι πάνω σε στροφή, ειδικά αν είναι να μπουκάρει σε κανά χόντο, πιστεύει πως παίζει στο μάτριξ, και οτιδήποτε την καθυστερεί είναι απλά μικροπροβλήματα του συστήματος. Επίσης, άσε που νοιάζονται οι γυναίκες μη γδαρθεί το αμάξι τους! Όσο νοιάζει εμάς αν θα γδαρθεί το ψυγείο, τόσο (δεν) νοιάζει και τις γυναίκες αν θα πάθει ζημιά το αμάξι. Άλλωστε, ο τρόπος που κοιτάνε τη λαμαρίνα μετά είναι τελείως απαθής ενώ εμείς κατεβάζουμε καντήλια και δεν μιλιόμαστε Μάλλον, το φαινόμενο της γρατζουνιάς ως έννοια είναι αρκετά περίπλοκο για το γυναικείο μυαλό, γιαυτό άλλωστε ποτέ μια γυναίκα, δεν θα βγάλει με το χέρι τη σκόνη για να δει τη ζημιά(εκτός και αν είναι άμυνα, αφού με τις γρατζουνιές που κάνουν, αλλιώς θα είχαν πεσει σε κατάθλιψη )
Η γυναίκα θα μείνει εκεί γιατί έχει άγνοια και δεν ξέρει τι της γίνεται.
Γενικότερο το φαινόμενο, στα λόγια μας έρχεσαι
Εαν καποιος της εξηγούσε οτι 'Μην το κάνεις αυτό γιατί τζιζ', πιστεύω οτι οι περισσότερες δεν θα το έκαναν.
Μαθήματα λογικής μετά διδασκάλου ή κάτι τέτοιο;
υποθέτω, κάποιοι έχουν γεράσει προσπαθώντας και με αυτό το καημό θα 'πήγαν' χωρίς αμφιβολία.... -
Ο χρήστης salome έγραψε:
Σε έχουν δείρει και μάλιστα τρεις φορές;
Ε όχι και τις 3!!!! Κάτσε καλά!!! Θα είχα αρχίσει να παρακολουθώ ειδικά μαθήματα 'καράτε για τον δρόμο'. Μόνο την μία.
Οι άλλες ανήκουν σε συναδέλφους, με διαφορά μίας εβδομάδας, στο ίδιο σημείο, από άλλο άτομο!
Ντεν το εγκραψα εγκω αυτο καλη μου!!!
-
Ο χρήστης ο μελλοθάνατος έγραψε:
Αυτή η χαζή αμερικάνικη λογικήΧαζή αμερικάνικη λογική? Μάλιστα. (χμμ νομίζω πως κάτι ακούω να σου έρχεται)
Που την είδες μωρε την αμερικάνικη λογική? Στην Ελλάδα ζούμε και οδηγούμε!!!! Τα λεγομενά μου αφορούν Ελληνες οδηγούς, σύμφωνα με αυτά που βιώνω κάθε μέρα στους δρόμους. Παλιοεγωϊσταρε! Που δεν παραδέχεσαι ότι έχω δίκιο!!!α! (λάμπα) καλή ιδέα!!! Τι λέτε να αρχίζουμε να γράφουμε εδώ κάθε μέρα, τουλαχιστον 1 περιστατικό που μας νευρίασε? Είτε από άντρα είτε από γυναίκα όμως ε? Τίμια πράγματα! Θα γελάσουμε!
πια γυναίκα μωρέ σκέφτεται αν χωράει φορτηγό, αν είναι πάνω σε στροφή
Θα σε εκπλήξει εαν σου πω οτι είναι αρκετές.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ντεν το εγκραψα εγκω αυτο καλη μου!!!Γιατί, το έγραψα εγώ?
(χε χε χε, ευχαριστώ το διόρθωσα)
-
Ο χρήστης η φίλη μας η...γυναίκα έγραψε:
Αυτή η χαζή αμερικάνικη λογική
Χαζή αμερικάνικη λογική? Μάλιστα. (χμμ νομίζω πως κάτι ακούω να σου έρχεται)
Που την είδες μωρε την αμερικάνικη λογική? Στην Ελλάδα ζούμε και οδηγούμε!!!! Τα λεγομενά μου αφορούν Ελληνες οδηγούς, σύμφωνα με αυτά που βιώνω κάθε μέρα στους δρόμους. Παλιοεγωϊσταρε! Που δεν παραδέχεσαι ότι έχω δίκιο!!!πιστεύω πως το βασικό κόμπλεξ των ελλήνων είναι η κοινωνική τους ανάδειξη μέσω του αυτοκινητου και όχι η επιβεβαίωση του ανδρισμού του, αν και η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αφού ο άντρας σκέφτεται τόσες πολλές φορές το σεξ την ημέρα, λογικά βγαίνει και αυτο στο αμάξι του(πιο κοντά στη μεριά μου όμως )
α! (λάμπα) καλή ιδέα!!! Τι λέτε να αρχίζουμε να γράφουμε εδώ κάθε μέρα, τουλαχιστον 1 περιστατικό που μας νευρίασε? Είτε από άντρα είτε από γυναίκα όμως ε? Τίμια πράγματα! Θα γελάσουμε!
πια γυναίκα μωρέ σκέφτεται αν χωράει φορτηγό, αν είναι πάνω σε στροφή
Θα σε εκπλήξει εαν σου πω οτι είναι αρκετές.κοίτα, η πλειοψηφία των γυναικών, δεν είναι και τόσο ενοχλητική στη καθημερινότητα μας, τις έχουμε συνηθίσει. Αυτό που λέω εγώ είναι πως πολλές φόρες κάνουν τα εύκολα δύσκολα(και αργά) αλλά και πως όταν απαιτηθεί ένας δύσκολος χειρισμός, όταν χωρίς να το θέλουν, περάσουν τα όρια δεν θα τα καταφέρουν, γιατί ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ τί χρειάζεται το ψυγείο με ρόδες(έτσι το βλέπουν) σε τέτοιες περιπτώσεις
-
*επίσης, ποτέ μα ποτέ γυναίκα δεν σε ευχαριστεί που της παραχώρησες προτεραιότητα. να το θεωρούν άραγε ένδειξη αδυναμίας και υποταγής το να ευχαριστήσουν; αντίθετα, οι άντρες συνεννοούνται πολύ εύκολα, ακόμα και με το βλέμμα - μέχρι σημείου παρεξηγήσεως *
να' μαι και εγώ!!!!!
ακριβώς την ίδια απορία έχω!!!!
γιατί ποτέ κανένας άντρας δεν μου λέει ευχαριστώ όταν τον αφήνω να περάσει σε αντίθεση με εμένα που λέω ΠΑΝΤΑ!!!μισό λεπτό να διαβάσω και τα υπόλοιπα και ξανάρχομαι!!!!
-
Ο χρήστης PEUGEOT1425 έγραψε:
*επίσης, ποτέ μα ποτέ γυναίκα δεν σε ευχαριστεί που της παραχώρησες προτεραιότητα. να το θεωρούν άραγε ένδειξη αδυναμίας και υποταγής το να ευχαριστήσουν; αντίθετα, οι άντρες συνεννοούνται πολύ εύκολα, ακόμα και με το βλέμμα - μέχρι σημείου παρεξηγήσεως *να' μαι και εγώ!!!!!
γιατί ποτέ κανένας άντρας δεν μου λέει ευχαριστώ όταν τον αφήνω να περάσει σε αντίθεση με εμένα που λέω ΠΑΝΤΑ!!!μισό λεπτό να διαβάσω και τα υπόλοιπα και ξανάρχομαι!!!!
Ενταξει τωρα πεσαμε σε γυναικα οδηγο που ειναι υποδειγμα! Απο οτι εχω ακουσει εισαι πολυ πανω απο το μεσο ορο των οδηγων, οποτε δεν εισαι και το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα γυναικας οδηγου!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
*επίσης, ποτέ μα ποτέ γυναίκα δεν σε ευχαριστεί που της παραχώρησες προτεραιότητα. να το θεωρούν άραγε ένδειξη αδυναμίας και υποταγής το να ευχαριστήσουν; αντίθετα, οι άντρες συνεννοούνται πολύ εύκολα, ακόμα και με το βλέμμα - μέχρι σημείου παρεξηγήσεως *
να' μαι και εγώ!!!!!
Ενταξει τωρα πεσαμε σε γυναικα οδηγο που ειναι υποδειγμα! Απο οτι εχω ακουσει εισαι πολυ πανω απο το μεσο ορο των οδηγων, οποτε δεν εισαι και το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα γυναικας οδηγου!!
κάτι θέλει... κάτι θέλει....
δεν μπορεί τόση καλοσύνη.... -
Ο χρήστης salome έγραψε:
Δεν έχει φύλο, πάλι όμως αλλάζουν οι λόγοι. Ο άντρας θα μείνει εκεί γιατί όπως έχω εξηγήσει είναι 'ο άρχοντας του δρόμου'. Η γυναίκα θα μείνει εκεί γιατί έχει άγνοια και δεν ξέρει τι της γίνεται. Εαν καποιος της εξηγούσε οτι 'Μην το κάνεις αυτό γιατί τζιζ', πιστεύω οτι οι περισσότερες δεν θα το έκαναν.οι γυναίκες προτιμούν την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, γιατι έχουν να προσέχουν μόνο τα αυτοκίνητα που έρχονται εκ δεξιών τους και όχι εξ αριστερών καθότι εκεί βρίσκεται η θέση της εκαστοτε μπαριέρας ...είναι καθαρά θέμα ανασφάλειας, όταν βλέπετε γυναίκα οδηγό με 70 σε αριστερή λωρίδα, ενώ για τους άντρες θα συμφωνήσω με τη salome τίθετε θέμα εγωισμού κλπ.κλπ....να μην αναφέρω πάλι οτι αν τους κάνεις νόημα να περάσουν δεξιά, σε 'γραφουν κανονικά'....
τελευταία επίσης εκτός του εγωισμού αντιμετωπίζω την εξής μαγκιά απο άντρες οδηγούς και δυστυχώς συχνά , κάνω νόημα σε αργό προπορευόμενο αυτοκίνητο για να προσπεράσω και αντί να με αφήσει να περάσω κάνοντας δεξιά...φρενάρει!!! ....τώρα ποιος φταίει γι αυτό??? ε??? -
Ο χρήστης salome έγραψε:
Το ότι οι άντρες οδηγούν πιο σωστά από τις γυναίκες είναι λογικό. Οι άντρες συνήθως οδηγούν από πολύ μικρή ηλικία και δεν περιμένουν να μάθουν από μια σχολή οδηγών. Για εξηγείστε μου τώρα εσείς πώς γίνεται σε 30 μαθήματα μία γυναίκα να μάθει τα πάντα περί οδήγησης και σωστής συμπεριφοράς? Αυτό χρειάζεται πείρα και συνεχή τριβή.Καλά τώρα αυτό για καλό το είπες;
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος φίλε μου που οι Έλληνες είναι οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο (άντε με εξαίρεση κάτι τριτοκοσμικές χώρες). Από που και ως που θα προτείνουμε τώρα να ξεκινούν οι πολίτες την οδήγηση από 'πολύ μικρή ηλικία'; Δηλαδή αυτούς ποιος τους έμαθε να οδηγούν; Ο πατέρας τους ή ο φίλος τους; Ή είδαν στις ταινίες τα γκάζια και τα φρένα και έμαθαν; Νομίζεις ότι ο κάθε ένας που οδηγεί μπορεί να γίνει και εκαπιδευτής οδήγησης;
Να έλεγες ότι οι άνδρες συνήθως ενημερώνονται καλύτερα στα περί αυτοκινήτου (τηλεόραση, περιοδικά κ.λπ), συζητούν και ανταλλάσουν απόψεις συχνότερα, μερικοί ίσως πειραματίζονται; Να το δεχτώ. Αλλά ότι ξεκινούν νωρίτερα οδήγηση πρώτη φορά το ακούω. Εγώ πάντως σε 20 μαθήματα έμαθα να οδηγώ. Να υποθέσω ότι είμαι η εξαίρεση;!;
-
δεν μπορεί τόση καλοσύνη....Μη μου πεις οτι ξεχασες την βολτα με το '.....' που μου εχεις υποσχεθει???
-
δεν μπορεί τόση καλοσύνη....Έννοια σου και δικαίως πάει ο νους σου στο πονηρό... Άντε Σπύρο, όλο στο 'κοκό' το μυαλό σου!
Και καλά κάνεις!!!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
δεν μπορεί τόση καλοσύνη....Έννοια σου και δικαίως πάει ο νους σου στο πονηρό... Άντε Σπύρο, όλο στο 'κοκό' το μυαλό σου!
Και καλά κάνεις!!!
Αστα αυτα Κωνσταντινε!
Μη κρινεις εξ ιδιων τα αλλωτρια!!! -
Ο χρήστης η [img έγραψε:
http://www.handykult.de/plaudersmilies.de/rough/flamethrower.gif[/img:2pnj1loh]':2pnj1loh]Ο άντρας θα τα γράψει όλα και θα τριπλοπαρκάρει, γιατί είναι γαϊδούρι εκ φύσεως. Το ξέρουμε, το έχουμε αποδεχθεί αυτό!Ναι, ναι, αυτή την καραμέλα σας έμαθαν οι μανάδες σας για να δικαιολογείτε τη δικιά σας γαϊδουριά.
http://www.handykult.de/plaudersmilies.de/tales/princess.gif[/img:2pnj1loh]':2pnj1loh]Η γυναίκα όμως, δεν θα τριπλοπαρκάρει, όχι επειδή δεν είναι γαϊδούρα, αλλά επειδή φοβάται!!! Φοβάται ότι θα την βρίσουν, φοβάται ότι θα χτυπήσουν το αμάξι της κλπ κλπ λκπ
Πρέπει να έρθεις μια φορά στην Καλλιθέα έξω από το Χόντο για να δεις τι εννοώ. Το αν θα τη βρίσουν το έχει ξεπεράσει πείθοντας τον εαυτό της ότι 'οι άνδρες είναι γαϊδούρια'. Ελάχιστες γυναίκες φοβούνται αν χτυπήσουν το αμάξι τους, τα περισσότερα αυτοκίνητα γυναικών είναι χιλιοχτυπημένα. Επιμένω ότι τα πιο 'ευρηματικά' παρκαρίσματα τα έχω δει από γυναίκες.
http://www.handykult.de/plaudersmilies.de/tales/grim.gif[/img:2pnj1loh]':2pnj1loh]Δεν έχει φύλο, πάλι όμως αλλάζουν οι λόγοι. Ο άντρας θα μείνει εκεί γιατί όπως έχω εξηγήσει είναι 'ο άρχοντας του δρόμου'. Η γυναίκα θα μείνει εκεί γιατί έχει άγνοια και δεν ξέρει τι της γίνεται. Εαν καποιος της εξηγούσε οτι 'Μην το κάνεις αυτό γιατί τζιζ', πιστεύω οτι οι περισσότερες δεν θα το έκαναν.
Αυτό περι 'αρχόντων του δρόμου' είναι μύθος. Κάνοντας 60 χλμ τη μέρα στην εθνική έχω πολλές φορές προσπεράσει από δεξιά αργοπορούντες άνδρες στην αριστερή. Σε πληροφορώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία ούτε με έχει πάρει χαμπάρι ακόμα κι αν τον κοιτάξω έντονα τη στιγμή που προσπερνώ. Απλά κοιτούν μόνο μπροστά κι αυτοί, όπως κάνουν οι γυναίκες. Και αυτοί (άνδρες και γυναίκες) που κάνουν δεξιά μόλις τους ανάψω αριστερό φλας επανέρχονται στην αριστερή αμέσως μόλις προσπεράσω, ακόμα κι αν δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο στο δρόμο. Αυτό δείχνει ότι κάθονται αριστερα για τον ίδιο λόγο: γιατί είναι πιο εύκολο να ελέγχεις μόνο τα αυτοκίνητα στη δεξιά λωρίδα. Οι 'άρχοντες της αριστερής' είναι ελάχιστοι.
-
Να αναφέρω μια οδυνηρή εμπειρία.
Η μητέρα μου ως οδηγός σε μια γλυστερή λόγω βροχής κατηφόρα πριν 10 χρόνια περίπου μπήκε λίγο πιο γρήγορα έχασε το έλεγχο σε πισωκίνητο αυτοκίνητο, έκανε ανάποδο τιμόνι (κατά τύχη φαντάζομαι) συνέχισε κανονικά φτάσαμε σπίτι και από τότε σταμάτησε να οδηγεί.
Προσπάθησα τρεις φορές μετά από 8 χρόνια με αυτοκίνητα καινούργιας τεχνολογίας πλέον να βγούμε σε δρόμο να οδηγήσει να μου πει πως νιώθει? και τίποτα στα πέντε μέτρα κατέβηκε κάτω. Δεν μπορώ μου λέει, φοβάμαι. Της είπα να πάμε σε σχολή οδηγών ξανά να συνηθίσει αλλά τίποτα.
Παλιά οδηγούσε κάλα πηγαίναμε με ασφάλεια και με λογική ταχύηττα για τις δυνατότητες των αυτκινήτων εκείνη την εποχή, έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα (Αθήα - Θεσσαλονίκη νύχτα πριν από 15 χρόνια)
Και τώρα πίκρα εγώ την πάω στο super market. Τι να κάνω μπας και ξαναοδηγήσει? -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Καλά τώρα αυτό για καλό το είπες;Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος φίλε μου που οι Έλληνες είναι οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο (άντε με εξαίρεση κάτι τριτοκοσμικές χώρες). Από που και ως που θα προτείνουμε τώρα να ξεκινούν οι πολίτες την οδήγηση από 'πολύ μικρή ηλικία'; Δηλαδή αυτούς ποιος τους έμαθε να οδηγούν; Ο πατέρας τους ή ο φίλος τους; Ή είδαν στις ταινίες τα γκάζια και τα φρένα και έμαθαν; Νομίζεις ότι ο κάθε ένας που οδηγεί μπορεί να γίνει και εκαπιδευτής οδήγησης;
Να έλεγες ότι οι άνδρες συνήθως ενημερώνονται καλύτερα στα περί αυτοκινήτου (τηλεόραση, περιοδικά κ.λπ), συζητούν και ανταλλάσουν απόψεις συχνότερα, μερικοί ίσως πειραματίζονται; Να το δεχτώ. Αλλά ότι ξεκινούν νωρίτερα οδήγηση πρώτη φορά το ακούω. Εγώ πάντως σε 20 μαθήματα έμαθα να οδηγώ. Να υποθέσω ότι είμαι η εξαίρεση;!;
Ναι, είσαι η εξαίρεση. Δηλαδή τί έμαθες από τη σχολή, που ήδη δεν ήξερες; Απορώ. Μπορείς να μας διαφωτίσεις; Άντε να έμαθες κάποια περίεργα σήματα που δεν ήξερες.
Όσον αφορά τα περί ενημέρωσης και συζήτησης μεταξύ των αντρών είναι σωστό. Αλλά έχεις πολύ περισσότερα να μάθεις από πατέρα ή μεγάλο αδελφό, παρά από τη σχολή οδηγών. Φτάνει βεβαίως να ξέρουν τι σου λένε γιατί αλλιώς τα μαθαίνεις λάθος και βλέπεις όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν καθημερινά. Επίσης, μην ξεχνάς ότι ένα παιδί από μικρή ηλικία μαθαίνει βλέποντας και μόνο τον μπαμπά να οδηγεί. Αν ο μπαμπάς οδηγεί καλά τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να οδηγεί κι αυτό καλά αργότερα.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Καλά τώρα αυτό για καλό το είπες;Ε όχι και φίλε!!! Φίλη είμαι
Δεν το είπα για καλό, με παρεξήγησες. Είπα τι γίνεται συνήθως. Ξέρω πολλά παιδιά που ξεκίνησαν να ασχολούνται με αυτοκίνητα από τα 15 τους. Δεν είπα πουθενά ότι πρέπει να ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία την οδήγηση, ούτε οτι ο κάθε ένας που οδηγεί μπορεί να διδάσκει. Αλλά μην μου βάζεις στην ίδια μοίρα το αγόρι που ασχολείται συνέχεια με αυτοκίνητα από τα 15 του με την κοπέλα που παει στα 20 σε μια σχολή και έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με το αμάξι.
Κι εγώ σε 20 μαθήματα 'έμαθα' να οδηγώ. Αυτό όμως δεν με έκανε ικανή ή έτοιμη να κυκλοφορώ στους δρόμους. Δεν ξέρω εαν εσύ ήσουν. Εγώ παντως, ούτε να παρκάρω μπορούσα, έτρεμα στην ιδέα να ξεκινήσω σε ανηφόρα και το αμάξι μου έσβηνε συνέχεια στην αρχή. Να αναφέρω την πρώτη φορά που ανέβηκα την Συγγρού και από τερμα δεξιά έπρεπε να παω τέρμα αριστερά για να στρίψω στο φανάρι? Ποιος είδε τον Χάρο και δεν τον φοβήθηκε!
Προσπαθούσα όμως να μην ενοχλώ τους άλλους. Καμία σχολή και κανένας εκπαιδευτής δεν μου είπε πώς να συμπεριφερθώ στην Εθνική και τι να κάνω. Τα έμαθα από φίλους. Και μέσα από την καθημερινή τριβή και τις βλακείες που κάνω ανα καιρούς, συνεχίζω να μαθαίνω.
Εκεί για εμένα βρίσκεται όλη η ευθύνη. Σε αυτούς που μας μαθαίνουν να οδηγούμε. Και σε αυτούς που μας δίνουν ένα βιβλίο με 20 τεστάκια και παμε και περνάμε τα σήματα παπαγαλία.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τι να κάνω μπας και ξαναοδηγήσει?Να την πας μια βολτα απο τους ειδικους: Safetrack!!!
Θα μαθει πολλα πραγματα, θα αποκτησει την αυτοπεπιθηση της και τοτε ισως νιωσει πολυ πιο ετοιμη και σιγουρη
-
Αν και επιμένω ότι υπάρχουν καλοί και κακοί οδηγοί και των δύο φύλων είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσουμε ποσοστά, να αιτιολογήσουμε κλπ ή η απαιτούμενη ανθρωπολογική-κοινωνιολογική μελέτη μάλλον δεν είναι εφικτή στο forum. Οπότε για να είμαι και στο θέμα απλά αναφέρω μερικά ενδιαφέροντα συμβάντα με γυναίκες οδηγούς που είναι νομίζω φυλετικά συνδεδεμένα!
Η γιαγιά μου ως μοντέρνα γυναίκα της εποχής της είχε μάθει να οδηγεί αλλά τρόμαξε τόσο όταν της πετάχτηκε ένα σκυλί (το οποίο δεν πάτησε) ώστε δεν ξαναοδήγησε!Μια φίλη μου όταν συμβουλεύτηκε εμένα κι έναν άλλο φίλο για επιλογή αυτοκινήτου αρνήθηκε να πάρει οτιδήποτε πλην το μικρότερο σε κυβισμό (λόγω τεκμηρίου είπε αλλά όταν το ψάξαμε μπορούσε και το 1400). Δεν της χρειάζονταν τα παραπάνω γκάζια, εγώ για την πόλη το θέλω κλπ κλπ. Τα χαρακτηριστικά που την κερδίσαν εκτός από τα διαθέσιμα χρώματα και τον άμεσο χχόνο παράδοσης ήταν το ωραίο χαρούμενο εσωτερικό και το υδραυλικό τιμόνι! Μετά από επιμονή δέχτηκε τουλάχιστον να το πάρει με air condition αλλά της πήρε 2 χρόνια για να παραδεχτεί ότι ήταν χρήσιμο(δεν το άναβε γιατί της άρεσε η ζέστη μέχρι που την έπιασε βαρβάτος καύσωνας!) Τότε το ABS δεν πολυέπαιζε σε τόσο μικρά αυτοκίνητα... Το επόμενό της αυτοκίνητο ήταν Polo (1400 τουλάχιστον...κάτι έμαθε!) λόγω ποιότητας κατασκευής (άρχισε να εκτιμάει κάποια πράματα!) και βέβαια ονόματος!
Οδηγάει μια χαρά αλλά έχει κάποιες ιδιαιτερότητες....
Κάποτε σε διακοπές στην Άνδρο (για όσους ξέρουν την εκπληκτική σχεδίαση των εκεί δρόμων) που οδηγούσε κατατρόμαξα όταν κατάλαβα ότι όποτε πάμε να φρενάρουμε πριν από στροφή μας έπαιρνε η κατηφόρα και κοίταξα να δώ τι κάνει. Είδα ότι πατάει πρώτα συμπλέκτη και μετά φρένο! Χρειάστηκαν πολλές εξηγήσεις αλλά τελικά κατάλαβε ότι το αυτοκίνητο και φρενάρει καλύτερα και είναι πιο σταθερό αν δεν πατάει το συμπλέκτη.....
Η ίδια οδηγός αρνείται να βάλει 5η ταχύτητα. Της δημιουργήθηκε ψυχολογικό τραύμα όταν αρχάρια πήγε μια δυο φορές να βάλει 5η αλλά δεν την βρήκε και πανικοβλήθηκε..... κι από τότε 5η γιόκ!
Μου έχει προσφέρει όμως και το καλύτερο γέλιο όταν μας πήγε βόλτα στη Γλυφάδα και βρήκαμε τεράστια θέση για παρκάρισμα (10-12 μέτρα θέση), το ακούμπησε κάπως και ετοιμάστηκε να βγεί. Επειδή ήταν ήσυχο μέρος και πολύ φαρδύς ο δρόμος δεν ασχοληθήκαμε να την καθοδηγήσουμε όπως συνήθως κάναμε. Μας έπιασε ένα τρομερό νευρικό γέλιο όταν συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν ικανοποιημένη από το παρκάρισμά της πάνω από 1 μέτρο (κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου) από τη νησίδα...
Ιδιαιτερότητες των δύο φύλων στην οδήγηση