-
Σκηνή 1η: Λιμανάκια στην άνοδο, ανέβαινε σιγά σιγά Smart Cabrio. Οδηγός κοριτσάκι χωρίς ζώνη, συνοδηγός ένας τεράστιος αρκούδος, δεμένος όμως. Καλά μέχρι εδώ. Πίσω από τα δύό καθίσματα καθόταν δεύτερο κοριτσάκι κι επειδή δεν χωρούσε είχε το βγάλει το κεφάλι της έξω από την οροφή
Σκηνή 2η: Σε συνοικιακό δρόμο χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, ξαφνικά σταματάμε 6-7 αυτοκίνητα. Μετά από κάνα λεπτό και τις σχετικές κόρνες επιτέλους ξεκινήσαμε. Τι είχε γίνει; Ένα κοριτσάκι (με 'Ν') προσπαθούσε να παρκάρει το Smartaki της. Είχε βγει και ο συνοδηγός φίλος της και της έδειχνε πως να παρκάρει!!! Στο διαθέσιμο χώρο πάρκαρε άνετα supermini, χωρίς να κάνει όπισθεν
Τελικά, παρά την εξωτερική βοήθεια το άφησε μισό μέτρο από το πεζοδρόμιο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Να αναφερω και αλλο περιστατικο: Εχω 2 ξαδερφες στις οποιες ειχα μπει σαν συνοδηγος παλιωτερα.
και στις δύο; **ΗΡΩΑΣ!!!! **
..... ειναι τελικα καλη οδηγος και εχει και αξιοσημειωτη ανεση στην οδηγηση (**για γυναικα παντα ** )
εννοείτε
-
Εμ το αλλο;
εχω δει απειρες γυναικες οδηγους που οδηγουσαν απο αμαξι 20ετων μεχρι υπερσυχρονο σουπερ αυτοκινητο, σε ολους τους ευθυς δρομους να πηγαινουν ΚΟΜΜΑΤΙΑ!!!
το θεμα ειναι στην πρωτη στροφη ή στο πρωτο εμποδιο ή στα πρωτα νερα στον δρομο που ειναι πανω στην επερχουσα στροφη τι κανει!
(λιγο πολυ ξερουμε τι κανει)μια γνωστη μου εχει ενα corsa 1,4 '96 νευρικο αμαξακι, οταν μπαινω μεσα, παρατηρω το εξης: δεν υπαρχει ταχυτητα πανω απο την 3η!
'αφου παω με ηδη με 60 τι να την κανω την 4η και την 5η;;;;'
αποτελεσμα; θερμοκρασια πανω απο την μεση- προς κοκκινο
15 ευρω βενζινη καθε 2 ημερες με ελαχιστα χιλιομετρα
απειρες επισκεψεις στον μηχανικο για διαφορες σχετικες ζημιες,
και βεβαια η καλυτερη φιλη του ασαφαλιστη!!!!
Α επισεις παρατηρω οτι οι γυναικες βριζουν υπερβολικα πολυ! σε σημειο να αναρωτιεμαι αν εχει επαγγελμα νταλικιερη ή λυμενεργατη!
χωρις βεβαια να εξαιρω αντρες και τον εαυτο μου που τον εχω συλλαβει ωρες ωρες να κανει και αυτος τις χοντρες του, αλλα ξερετε τι;
ενας αντρας ισως παραδεχτει οτι κανει Μ$@#$κιες μια γυναικα ΠΟΤΕ!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ και φυσικα παντα τους βριζουν χυδαια! που δεν ειναι σωστο για μια γυναικα να βριζει... αλλα που! στο 2003 ειμαστε, τι να τους κανουμε τους καλους τροπους;;;; -
Μόνο ένα φύλο οδηγεί με το χέρι κρεμασμένο έξω από το αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Μόνο ένα φύλο οδηγεί με το χέρι κρεμασμένο έξω από το αυτοκίνητο.......ή κρατώντας τον ουρανό του αυτοκινήτου να μην φύγει...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
...Να αναφερω και αλλο περιστατικο: Εχω 2 ξαδερφες στις οποιες ειχα μπει σαν συνοδηγος παλιωτερα. Παρατησησα οτι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ακουμπουσαν το φρενο, πατουσαν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και τον συμπλεκτη!!!...
Τι λες τώρα, εγώ έφαγα -κι εγώ δεν ξέρω πόσο- καιρό για να πείσω τη γυναίκα μου να μην πατάει το συμπλέκτη, όταν πατάει... γκάζι!!!! (κλασικό γυναικείο footrest )
-
Συναδελφος μου (γυναικα) ισχυριζοταν οτι το Κλιο 1,2 μοντ '94 που ειχε αγορασει μεταχειρισμενο, εχει ABS!!!
- δεν εχει ABS ειμαι σιγουρος!
- μα αφου δε μου εχουν μπλοκαρει ποτε τα φρενα!
- προφανως δεν τα εχεις πατησει τοσο δυνατα για να μπλοκαρουν..
- οχι τα εχω πατησει με ολη μου τη δυναμη. (οντως ειναι δυνατη )
οποτε αποφασιζουμε να οδηγησω για λιγο το αυτοκινητο για να της λυθει η απορια! Οντως πατησα με πολυ δυναμη τα φρενα και ΔΕΝ μπλοκαραν! Βεβαια ο ολογος ηταν οτι ηθελαν εξαερωση διοτι ακομη και με το πενταλ στο πατωμα η επιβραδυνση ηταν αστεια!
Αλλη συναδελφος με τη νεα Κορολλα: Ηθελα να μου φρει το βιβλιο του κατασκευαστη για να του ριξω μια ματια.
- Παρτο Σπυρο για να το διαβασεις και να μου δειξεις και πως δουλευει ο πισω υαλοκαθαριστηρας!!!!
- Τι, δεν ξερεις πως δουλευει?
- Σιγα μην ξερω, εγω μονο κανα σταθμο στο ραδιο ξερω να πιανω!!!
- Μα το εχεις 4 μηνες το αυτοκινητο!!!!
Επισης μου δειχνει οτι καιει παρα πολυ!
- Ποσο πολυ??
- 13,5
- Στη πολη??
- Οχι, στο ταξιδι!!
Φυσικα δεν ειχε καταλαβει οτι η ενδειξη που της εδειχνε ηταν km/1lt και οταν της το αλλαξα νομιζε οτι ημουν κανενας 'tech freak'.
-
..ευχαριστώ πολύ που υπάρχει ένα τέτοιο θέμα..γιατί η υπομονή μου είχε φτάσει στα όριά της
αγαπητοί μου φίλοι το θέμα 'ελληνίδα οδηγός' έχει δύο σκέλη (και αφήστε τους συνειρμούς)
κατ'αρχήν είναι θέμα κοινωνικό..η σημερινή ελληνίδα ακροβατεί μεταξύ του μοντέλου που προέβαλε η μαμά της και των ευρωπαικών προτύπων..δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να έχει τον παραδοσιακό ρόλο της γυναίκας ή να είναι καθ'όλα ισότιμη με τον άνδρα..αν θέλει να είναι συνοδηγός και να την πάνε ή οδηγός και να τους πάει
σχιζοφρενικά επιλέγει τα θετικά στοιχεία και από τα δύο μοντέλα που επηρρεάζουν και τον τρόπο που συμπεριφέρεται..όταν κάνει λάθη επικαλείται τη γυναικεία της φύση για να αντιμετωπιστεί ηπιότερα..όταν έχει την ευκαιρία φέρεται χειρότερα οχυρωμένη συνήθως πίσω από το τιμόνι ενός τεράστιου SUV το οποίο (της) αγόρασε (και καλά) γιατί είναι πιό ασφαλές..και ίσως είναι επειδή καθήμενη ψηλά αισθάνεται απρόσβλητη από τα σχόλια (δικαια και άδικα) των υπολοίπων οδηγών..δείχνει σε μεγάλο βαθμό μια αδιαφορία για τον υπόλοιπο κόσμο..σταματάει μπροστά σε βιτρίνες, καλωπίζεται στο καθρεφτάκι..σπάνια ευχαριστεί όταν της παραχωρούν προτεραιότητα (και ΔΕΝ είναι επειδή είναι γυναίκα ας το καταλάβει)....αδιαφορεί για την μηχανολογική κατάσταση του οχήματος, για την σωστή θέση οδήγησης..και αγνοεί άτυπους κανόνες συμπεριφοράς στον δρόμο (να πάω πχ. λίγο πιο μπροστά να μην κλείνω το ρεύμα που μπορεί να κινηθεί χωρίς να είμαι υποχρεωμένος)..οδηγεί με γόβες (ήμαρτον)
δεν είμαι μισογύνης, απεναντίας..η γυναίκα δικαίως βγαίνει στον δρόμο και εργάζεται, διεκδικεί, οδηγεί..από την άλλη είναι σαν το παιδί που το αφήνεις για πρώτη φορά ελεύθερο να μπει στο ζαχαροπλαστείο και να φάει όσο και από ότι θέλει..τον πρώτο καιρό θα είναι συνέχεια άρρωστο..
στην Ευρώπη που το σύνδρομο της 'σωφερίνας' έχει από καιρό ξεπεραστεί, οι γυναίκες δεν έχουν τίποτε να αποδείξουν σε κανέναν και προπάντων να αποδείξουν κάτι στον εαυτό τους, τη μαμά τους και τον αδερφό τους (όπως εδώ)..εκέι λοιπόν που και οι άνδρες δεν τις βρίζουν επειδή είναι γυναίκες (και μόνο)..εκεί μπορείς να απομονώσεις τις βιολογικές διαφορές οι οποίες είναι αρκετές αλλά όχι σημαντικές σε φυσιολογικές συνθήκες
αυτό είναι το δεύτερο σκέλος..η αδυναμία επαρκούς αντίληψης του χώρου και τον αποστάσεων..το πιό ευαίσθητο νευρικό σύστημα και διάφορα άλλα που και η επιστήμη έχει αποδείξει ότι διαφοροποιούν αυτές από τους άνδρες..ορισμένες διαφορές είναι αρνητικές για την οδήγηση, άλλες θετικές..και η σωστή εκπαίδευση αμβλύνει τις διαφορές..
γνώμη μου..οι ελληνίδες θα γίνουν καλύτερες στην οδήγηση (για τα ελληνικά δεδομένα..μια και οδηγικά είμαστε πίσω άνδρες/γυναίκες) όταν ωριμάσει και ο ρόλος τους μέσα σε μαι σύγχρονη κοινωνία..απλά τώρα είμαστε στο μεταίχμιο δύο εποχών...υπομονή
-
τι είναι το ABS; -όχι ότι το ξέρουν όλοι οι άντρες-
'Έπεισα' μία άλλη φίλη να αγοράσει αυτοκίνητο με ABS και αφού της εξήγησα τη λειτουργία, -θεωρία της σχετικότητας της φάνηκε-, την έβαλα να το δοκιμάσει στο δικό μου -σε αλάνα φυσικά - ΕΠΕΜΕΝΑ πολύ στο να μην τρομάξει και αφήσει το φρένο όταν μπει σε λειτουργία και τελικά πείστηκε.
Μέχρι που με πήρε τηλ εξαγριωμένη όταν τράκαρε επειδή έπεσε στο μπροστινό αυτοκίνητο γιατί άφησε τρόμαξε και άφησε το φρένο επειδή μπήκε το ABS...
Ηθικό δίδαγμα: από τότε σε θηλυκή ερώτηση 'ποιο αυτοκίνητο να πάρω' η απάντηση είναι όποιο σ'αρέσει εξωτερικά, όποιο έχει θηκούλες για κραγιόν, μακιγιάζ, τσίχλες κλπ κλπ, σε όποιο ταιριάζουν τα κουκλάκια και όποιο σου πάει καλύτερα
-
Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι γενικεύουμε... Εγώ ας πούμε, έχω δύο παραδείγματα στο θέμα του φρένου-συμπλέκτη... Η μάνα μου από τη μία, που όσες φορές και αν της το έχω πει, δεν δείχνει να ιδρώνει το αυτί της. Τι ότι κάνει ζημιά στους δίσκους της λέω, τι ότι το αυτορυθμιζόμενο συρματόσχοινο του συμπλέκτη θα χαλάσει ΠΑΛΙ και θα θέλει άλλαγμα για να μην πατινάρει της λέω, τι ότι το αμάξι χάνει μέρος από την ικανότητά του να σταματάει, γιατί η δύναμη του κινητήρα το βοηθάει να σταματήσει, τίποτα εκείνη. Λες και είναι το ίδιο πετάλι ρε παιδί μου!!! Πάει το GOLF-άκι... Από την άλλη, έχω μία φίλη, στην ηλικία μου (24) στην οποία επεσήμανα το θέμα. Την επόμενη φορά που μπήκα στο αμάξι της μου λέει: Ξέρεις, από όταν μου είπες για το συμπλέκτη, άρχισα να το προσέχω και διαπίστωσα ότι όντως τον πατάω πολύ συχνά. Τώρα, όποτε πάω να τον πατήσω, σκέφτομαι αν είναι όντως απαραίτητο και πολλές φορές δεν το κάνω.
Είναι λοιπόν θέμα 'σχολής' η συμπεριφορά, τόσο στο δρόμο όσο και εκτός αυτοκινήτου. Οι μανάδες μας ήταν εκείνες που ήθελαν και έπρεπε στην τελική να αποδείξουν πολλά και έτσι δύσκολα θα δεχτούν ότι κάνουν κάτι λάθος. Εντάξει, το παράδειγμα με τις δύο ξαδέρφες ήταν όντως πολύ καλό. Αλλά αφού έτσι λέει ο δάσκαλος, τι να πούμε εμείς (το θέμα των 'εκπαιδευτών' οδηγών είναι μεγάλο και ίσως πρέπει να ανοίξουμε ένα νέο thread γι' αυτό...).
Τώρα, όσο για το ότι οι άντρες παραδέχονται ότι έχουν κάνει ή ότι κάνουν μ@λ@κίες, είναι πολύ σχετικό. Εγώ δεν συμφωνώ. Είναι πάλι στον άνθρωπο! Και έχω πολλά παραδείγματα έτσι και αλλιώς, αλλά είμαι σίγουρος ότι κι εσείς έχετε, οπότε δεν χρειάζεται να λέω ιστορίες.
-
Θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι οι νεες οδηγοι ειναι καλυτερες απο τις μαναδες τους.
Ομως εχουν γινει πολυ πιο αυθαδεις!!! Δηλαδη βριζουν στο δρομο, κανουν συνειδητες παραβασεις και μαλιστα ειναι και πολυ πιο εγωιστριες για να παραδεχτουν τα λαθη τους....
Επειδη προσπαθουν να κερδισουν το ρολο τους στην κοινωνια, νομιζουν οτι ΟΛΟΙ οι αντρες ειναι εμποδιο σε αυτο τους το σκοπο. Επομενως ΚΑΙ στο δρομο συμπεριφερονται πολλες φορες επιθετικα, αναγωγα και με περισσο θρασος
-
Έχετε προσπαθήσει ποτέ γυναίκα που ετοιμάζεται να αγοράσει αυτοκίνητο να μην αγοράσει την έκδοση με το μικρότερο κινητήρα;
Γ: Λέω να πάρω το ΧΧΧ μοντέλο.
Α: Πόσα κυβικά;
Γ: 1200
Α: Έχεις 1000-1500 ευρώ παραπάνω; Πάρε καλύτερα το 1600 μωρέ, μην πάρεις το μικρότερο κινητήρα της σειράς, θα σέρνεται.
Γ: Τι να τα κάνω ολόκληρα 1600 κ.εκ.; Αφού κυρίως στην πόλη θα το χρησιμοποιώ.
Α: Θα έχεις καλύτερη ενεργητική ασφάλεια (...τεχνική ανάλυση...). Στο κάτω-κάτω μπορεί μετά από κανα χρόνο να σου φαίνονται λίγα τα 1200 και να με θυμηθείς. Δεν θα κάνεις ποτέ και κανα ταξίδι; Εκεί θα καταλάβεις τη διαφορά.
Γ: Ναι μωρέ αλλά θα καίει πολύ.
Α: Κοίτα, έτσι που είναι οι δρόμοι μας το 1600 θα καίει σίγουρα λιγότερο τελικά από το 1200 (...άλλη τεχνική ανάλυση...).
Γ: Ναι αλλά θα έχω περισσότερα τέλη κυκλοφορίας.
Α: Θα τα πάρεις πίσω τελικά σε βενζίνη.
Γ: Μπα, το έχω ήδη αποφασίσει. ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ 1200. Εγώ δεν είναι ραλίστας.
Α: -
Επ!!!! Πότε το ανοίξατε το θέμα και δεν το πήρα χαμπάρι?
Αφού λοιπον βάζετε όλες τις γυναίκες στο ίδιο τσουβάλι για να κάνουμε το ίδιο και για τους άντρες
Οι άντρες λοιπον είναι οι άρχοντες του δρόμου. Ως γνωστόν το αμάξι είναι προέκταση του ε χμμμ ανδρισμού τους. Μην τολμήσεις να τους προσπεράσεις την έκανες! (ειδικά εαν τους προσπεράσει γυναίκα? Μπορεί να καβαλήσει το κράσπεδο στο φανάρι, αλλά θα βγει μπροστά σου! Και θα σου κάνει και την γνωστή χειρονομία. Και μην γελάτε, είναι αληθινό το περιστατικό). Να πω δε ότι πανω σε προσπέραση πατάνε πάντοτε το γκάζι?
Οταν οδηγείς νιώθεις ότι όλοι οι αντρες σε κοιτάνε με το μικροσκόπιο. Καραδοκούν και έτσι και κάνεις το παραμικρό λάθος σε λούζουν με τα χειρότερα κοσμητικά επίθετα. Τελευταία μαλιστα είναι της μόδας να κατεβαίνουν και να σε αρχίζουν στο ξύλο. (3 περιπτώσεις). Οι υπόλοιποι αντρες οδηγοί, αντί να σε βοηθήσουν σε κοιτούν σα χάνοι.
Εαν μείνει άντρας στην μέση του δρόμου, οι υπόλοιποι τον βοηθούν να το σπρώξει στην άκρη. Σε γυναίκα δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους. (1 περίπτωση). Οπως είπα και παραπάνω σε κοιτάνε σα χάνοι, ενώ προσπαθείς εναγωνίως να σπρώξεις μόνη, το αμάξι σου στην άκρη του δρόμου.
Στο συνεργείο? Η καλύτερή τους. Σου αμολάνε ότι αρλούμπες θέλουν και επειδή δεν μπορείς να τεκμηριώσεις ότι έχουν άδικο (το ξέρεις όμως) πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου, ενώ δεν γίνεται η δουλειά σου. Μετά φυσικά δεν μπορείς να πας να παίξεις ξύλο για να δικαιωθείς. Για να παει όμως ο άντρας σου, ο φίλος σου ή ο πατέρας σου να τους πουλήσει λίγο αγριάδα, αρνάκια γίνονται.
Τριπλοπαρκάρουν έξω από ανθοπωλεία ή από περίπτερα, δημιουργώντας το χάος και γράφοντας όλους τους υπόλοιπους οδηγούς (είτε είναι γυναίκες είτε αντρες).
Στους άντρες επίσης κυριαρχεί το σύνδρομο της αριστερής λωρίδας. Εστω και με 70! Αρκει να είναι η αριστερή! Δεν πα να έχουν 3 λωρίδες εθνικής! Θα κάτσουν στην αριστερή. (Είναι γνωστό το γιατί. Για να μην τους προσπεράσει κανείς φυσικά, τι ερώτηση!)
(διακοπή για να δουλέψω και συνεχίσω μετά)
-
Κλεμένο από άλλο site (αθλητικό) αλλά αξίζει τον κόπο.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Θέμα 1: Σιωπή, Το Τελικό Σύνορο: Εκεί που Καμία Γυναίκα Δεν Έχει Ξαναπάει
Θέμα 2: Η ανεξερεύνητη Πλευρά των Τραπεζικών Συναλλαγών: Καταθέσεις
Θέμα 3: Πάρτυ: Χωρίς Καινούρια Ρούχα
Θέμα 4: Διαχείριση Ανδρών: Οι μικροκαυγάδες μπορούν να περιμένουν για μετά το τέλος του αγώνα.
Θέμα 5: Τουαλέτα Ι: Και οι άνδρες χρειάζονται χώρο στην τουαλέτα
Θέμα 6: Τουαλέτα ΙΙ: Το ξυραφάκι του είναι δικό του!
Θέμα 7: Επικοινωνία Ι: Δάκρυα - Το τελευταίο καταφύγιο, όχι το πρώτο
Θέμα 8: Επικοινωνία ΙΙ: Σκέψη πριν την ομιλία
Θέμα 9: Επικοινωνία ΙΙΙ: Πώς να παίρνεις αυτό που θέλεις χωρίς γκρίνια
Θέμα 10: Ασφαλής οδήγηση: Ένα προσόν που ΜΠΟΡΕΙΣ να αποκτήσεις
Θέμα 11: Τηλέφωνο: Πώς να το κλείσεις
Θέμα 12: Εισαγωγή στο παρκάρισμα (χαχαχαχαχαχαχα)
Θέμα 13: Παρκάρισμα για προχωρημένες: Με την όπισθεν
Θέμα 14: Μαγειρική Ι: Αγοράζω πατάτες, αυγά και λάδι
Θέμα 15: Μαγειρική ΙΙ: Πώς να μην επιβάλλεις τη δίαιτά σου στους άλλους ανθρώπους
Θέμα 16: Κοπλιμέντα: Να τα δέχεσαι με ευγένεια
Θέμα 17: Χορός: Γιατί στους άντρες δεν αρέσει
Θέμα 19: Κλασική Υπόδυση: Να φοράς παπούτσια που ήδη έχεις
Θέμα 19: Σκόνη στο σπίτι: Μια άκακη φυσική ουσία που μόνο οι γυναίκες προσέχουν
Θέμα 20: Ενοποίηση της μπουγάδας: Πώς να τα πλένεις όλα μαζί
Θέμα 21: Λάδι και Βενζίνη: Το αυτοκίνητό σου χρειάζεται και τα δύο- Κριτήριο αγοράς αυτοκινήτου από πρώην συναδέλφισά μου..... Θέλω ένα αυτοκίνητο που να ανεβαίνει το δρόμο για το Σέλι...!!!!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έχετε προσπαθήσει ποτέ γυναίκα που ετοιμάζεται να αγοράσει αυτοκίνητο να μην αγοράσει την έκδοση με το μικρότερο κινητήρα;Εχετε παει ποτέ σε άντρα πωλητή, ξέροντας ήδη τις τεχνικές προδιαγραφές και τα εξτρα του αμαξιου που θέλετε να αγοράσετε?
-Γεια σας, θέλω αυτό το αμάξι.
-Γεια σας, είναι αυτό που βλέπετε στην βιτρίνα
-Ναι αλλά αυτό της βιτρίνας είναι άλλη εκδοση
-Ε ναι
-Και αυτή η άλλη που με ενδιαφέρει εμένα? Βγαίνει με 'αυτά'?
-Ε ... ναι
-Εχει και κατι εξτρα?
-Ε.... τι εξτρα
-Εννοώ π.χ. ρυθμιζόμενους καθρέφτες?
-Α! Εεεεε όχι! Εχει όμως αερόσακο συνοδηγού σαν εξτρα
-Ναι, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει ο αερόσακος συνοδηγού
-Εεεε ναι
-Και? Τι άλλα
-Ε.. αυτά
-Μαλιστα(δεν συνεχίζω τον διάλογο...καταλαβαίνετε.. μία από τα ίδια)
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έχετε προσπαθήσει ποτέ γυναίκα που ετοιμάζεται να αγοράσει αυτοκίνητο να μην αγοράσει την έκδοση με το μικρότερο κινητήρα;Γ: Λέω να πάρω το ΧΧΧ μοντέλο.
Α: Πόσα κυβικά;
Γ: 1200
Α: Έχεις 1000-1500 ευρώ παραπάνω; Πάρε καλύτερα το 1600 μωρέ, μην πάρεις το μικρότερο κινητήρα της σειράς, θα σέρνεται.
Γ: Τι να τα κάνω ολόκληρα 1600 κ.εκ.; Αφού κυρίως στην πόλη θα το χρησιμοποιώ.
Α: Θα έχεις καλύτερη ενεργητική ασφάλεια (...τεχνική ανάλυση...). Στο κάτω-κάτω μπορεί μετά από κανα χρόνο να σου φαίνονται λίγα τα 1200 και να με θυμηθείς. Δεν θα κάνεις ποτέ και κανα ταξίδι; Εκεί θα καταλάβεις τη διαφορά.
Α: Κοίτα, έτσι που είναι οι δρόμοι μας το 1600 θα καίει σίγουρα λιγότερο τελικά από το 1200 (...άλλη τεχνική ανάλυση...).
Γ: Ναι αλλά θα έχω περισσότερα τέλη κυκλοφορίας.
Α: Θα τα πάρεις πίσω τελικά σε βενζίνη.
Γ: Μπα, το έχω ήδη αποφασίσει. ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ 1200. Εγώ δεν είναι ραλίστας.
Α:Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! όπως έγραψα και πριν, σταμάτησα να ασχολούμαι
-
Μπράβο ρε συ Σαλώμη γιατί είχε γίνει λίγο μονόπλευρη η κουβέντα!
Άντε να γίνει παιχνίδι.
Ο χρήστης salome έγραψε:
Οι άντρες λοιπον είναι οι άρχοντες του δρόμου. Ως γνωστόν το αμάξι είναι προέκταση του ε χμμμ ανδρισμού τους. Μην τολμήσεις να τους προσπεράσεις την έκανες! (ειδικά εαν τους προσπεράσει γυναίκα? Μπορεί να καβαλήσει το κράσπεδο στο φανάρι, αλλά θα βγει μπροστά σου! Και θα σου κάνει και την γνωστή χειρονομία. Και μην γελάτε, είναι αληθινό το περιστατικό). Να πω δε ότι πανω σε προσπέραση πατάνε πάντοτε το γκάζι?Ξέρεις, το θέμα 'αυτοκίνητο/ανδρισμός' δεν είναι μόνο ανδρικό προνόμιο. Υπάρχουν και γυναίκες με 'ανδρισμό' που συμπεριφέρονται έτσι. Είναι αυτές που βλέπουν τους άνδρες γενικά ανταγωνιστικά και με προκατάληψη. Και δε φέρονται έτσι μόνο στο δρόμο αλλά και π.χ. στη δουλειά τους ή στις παρέες τους. Η 'κακή' πλευρά της χειραφέτησης.
Οταν οδηγείς νιώθεις ότι όλοι οι αντρες σε κοιτάνε με το μικροσκόπιο. Καραδοκούν και έτσι και κάνεις το παραμικρό λάθος σε λούζουν με τα χειρότερα κοσμητικά επίθετα. Τελευταία μαλιστα είναι της μόδας να κατεβαίνουν και να σε αρχίζουν στο ξύλο. (3 περιπτώσεις). Οι υπόλοιποι αντρες οδηγοί, αντί να σε βοηθήσουν σε κοιτούν σα χάνοι.
Το μέσο επίπεδο των ανδρών που οδηγούν είναι σαφώς χαμηλότερο των γυναικών οπότε τέτοια φαινόμενα είναι αρκετά συχνά. Απ'την άλλη, κοσμητικά επίθετα έχω ακούσει κι εγώ από 'μαγκιώρες' γυναίκες που επιζητούν τη χειραφέτηση στο τιμόνι.
Εαν μείνει άντρας στην μέση του δρόμου, οι υπόλοιποι τον βοηθούν να το σπρώξει στην άκρη. Σε γυναίκα δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους. (1 περίπτωση). Οπως είπα και παραπάνω σε κοιτάνε σα χάνοι, ενώ προσπαθείς εναγωνίως να σπρώξεις μόνη, το αμάξι σου στην άκρη του δρόμου.
Συνήθως δε συμβαίνει αυτό. Έχω δει πολλούς να βοηθούν γυναίκες σε δύσκολη θέση χωρίς ίχνος σαρκασμού ή 'πονηρής' πρόθεσης. Ισχύουν κι εδώ τα περι επιπέδου.
Στο συνεργείο? Η καλύτερή τους. Σου αμολάνε ότι αρλούμπες θέλουν και επειδή δεν μπορείς να τεκμηριώσεις ότι έχουν άδικο (το ξέρεις όμως) πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου, ενώ δεν γίνεται η δουλειά σου. Μετά φυσικά δεν μπορείς να πας να παίξεις ξύλο για να δικαιωθείς. Για να παει όμως ο άντρας σου, ο φίλος σου ή ο πατέρας σου να τους πουλήσει λίγο αγριάδα, αρνάκια γίνονται.
Αυτό είναι αλήθεια αλλά δεν αφορά τους άνδρες εν γένει αλλά τους μηχανικούς ειδικά. Και δεν προσπαθούν να εκμεταλλευθούν μόνο τις γυναίκες, απλά τις θεωρούν a priori εύκολα θύματα. Στους άνδρες το κάνουν πιο διακριτικά.
Τριπλοπαρκάρουν έξω από ανθοπωλεία ή από περίπτερα, δημιουργώντας το χάος και γράφοντας όλους τους υπόλοιπους οδηγούς (είτε είναι γυναίκες είτε αντρες).
Χα! Ειδικά για το τριπλοπαρκάρισμα μη μιλάς καθόλου! Σε αυτό είστε μακράν πρωταθλήτριες!
Στους άντρες επίσης κυριαρχεί το σύνδρομο της αριστερής λωρίδας.
Ξέρεις πόσες γυναίκες έχω δει στην Ε.Ο. στην αριστερή με 70 να μιλούν στο κινητό με δέκα αυτοκίνητα πίσω τους να κάνουν υπομονή; Το σύνδρομο της αριστερής λωρίδας δεν έχει φύλο.
Και τέλος μια ερώτηση: Δε μου λες, σε έχει ποτέ διευκολύνει γυναίκα στο δρόμο; Όλες οι φίλες μου που οδηγούν μου έχουν πει ότι ΠΟΤΕ δεν τους έχει συμβεί. Μόνο άνδρες τους έχουν παραχωρήσει προτεραιότητα.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Εχετε παει ποτέ σε άντρα πωλητή, ξέροντας ήδη τις τεχνικές προδιαγραφές και τα εξτρα του αμαξιου που θέλετε να αγοράσετε?Έχετε δει ποτέ γυναίκα πωλήτρια αυτοκινήτων;
Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης εδώ.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Α: Κοίτα, έτσι που είναι οι δρόμοι μας το 1600 θα καίει σίγουρα λιγότερο τελικά από το 1200 (...άλλη τεχνική ανάλυση...).Μήπως μπορείς να κάνεις την τεχνική ανάλυση και σε εμένα (έστω και με τη μορφή PM);
Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται.
Τελευταία μαλιστα είναι της μόδας να κατεβαίνουν και να σε αρχίζουν στο ξύλο. (3 περιπτώσεις). Οι υπόλοιποι αντρες οδηγοί, αντί να σε βοηθήσουν σε κοιτούν σα χάνοι.
Σε έχουν δείρει και μάλιστα τρεις φορές;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έχετε δει ποτέ γυναίκα πωλήτρια αυτοκινήτων;
Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης εδώ.
Ω ναι αγαπητε.Και ηταν σικατη,ευγενικη,χαριτωμενη,με ενα γαργαρο γελιο,μια υπαρξη τελεια θηλυκια.
Το επιθετο της ηταν ιδιο με αυτο που ηταν γραμμενο εξω στην επιγραφη της εκθεσης.
Ιδιαιτερότητες των δύο φύλων στην οδήγηση