-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Όχι γιατι δεν τους θεωρώ αμερόληπτους.Είναι πανεύκολο να κολλάς ετικέτες , αλλά μάλλον είναι δύσκολο να
μπαίνεις στον κόπο να εξηγείς τουλάχιστον το νόημά τους .Προσωπικά , είμαι αναγνώστης και ΟΧΙ ΟΠΑΔΟΣ του περιοδικού , απο τα
πρώτα του τεύχη , το αρχείο του δημιουργεί ...χωροταξικά και άλλα ... προβλήματα, η 'διαδρομή' του, όμως μέσα στα 34 χρόνια κυκλοφορίας του,
είναι αυτή που με 'κράτησε' σαν αναγνώστη .Ξεκίνησα να αγοράζω με το χαρτζιλίκι μου τους 4ΤΡ , πιτσιρίκος 12 χρονών, το 1973.Αυτοκίνητο στην οικογένεια δεν υπήρχε . Διάβασα , και
τί δεν διάβασα ! Έμαθα , και τί δεν έμαθα !Ότι κι' αν διάβασα , έμαθα (όχι μόνον , αλλά καί απο τους 4ΤΡ ) να το
διαβάζω με κριτική σκοπιά.Και συνεχίζω να διαβάζω το περιοδικό κάτω
απο την ίδια λογική .Διάβασα άρθρα του Πάνου Φιλιπακόπουλου , του Νίκου Δήμου , του...
του .... τα ονόματα μου διαφεύγουν, το καταστάλαγμα όμως όχι !Συνεχίζω να διαβάζω το 'Εν Λευκώ' , έμαθα να διαβάζω τον 'Άνθρωπο που
γελά' , ενημερώνομαι απο τις 'Γνωριμίες' , τις 'Δοκιμές' παντός είδους ,
δυσανασχετώ για το 'ξεκοκκάλισμα' που λείπει σ' αυτές , διαβάζω ανάμεσα
στις γραμμές του 'Αντίλογου' , του 'Εν ριπή' , των 'Μετασεισμών', του ...
περιοδικού στο ΣΥΝΟΛΟ του !Σε παρακαλώ , βρές και ονόμασε ένα , κατα την γνώμη σου αμερόληπτο
περιοδικό, με διάρκεια σάν αυτή των 4Τροχών .Αποστόλης.
-
Πέρα απο αυτά,που πολύ σωστά παρατηρεί ο Αποστόλης,να προσθέσω ότι η αμεροληψία είναι δεδομένη!Πως άλλωστε θα μπορούσε ενα περιοδικό να παραμείνει στην κορυφή για 30 χρόνια?!
-
Δεν θα προσπαθήσω να αποδείξω την αμεροληψία των 4Τ.
Θα ζητήσω όμως να μας δείξει ο φίλος που την αμφισβητεί, το λόγο που το λέει. Συγκεκριμένα, όχι έτσι στο πόδι.
Το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με ότι γράφει το περιοδικό είναι δικαίωμα του, το να υπονοεί δόλο και μεροληψία όμως είναι άλλο πράγμα που δεν μπορεί να το καταθέτει σαν δήλωση χωρίς τεκμηρίωση.
Που ξέρεις φίλε μου μπορεί να μας βοηθήσεις να ανοίξουν τα μάτια μας που γεμάτα τσίμπλες δεν βλέπουν καθαρά και μας κάνουν να αγοράζουμε τόσα χρόνια κάτι τόσο κατάπτυστο. -
Δυστυχώς μου λείπουν τα πρώτα 80 τεύχη. Η αναζήτηση συνεχίζεται όμως και κάποια στιγμή θα τα βρω και αυτά..
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
¼÷é ãéáôé äåí ôïõò èåùñþ áìåñüëçðôïõò.O áíáìÜñôçôïò ðñþôïò ôï ëßèï ÂáëÝôù ...
ïñèïãñáöéêÜ åëðßæù íá ìçí ôï óêüôùóá
Áí Ý÷åéò êÜôé êáëýôåñï ðåòôï ìáò íá îåóôñáâùèïýìå
Áí êáé ìïõ ìõñßæåôáé êÜôé Üëëï åäþ ....ü÷é øçôü ðÜíôùò.
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Όχι γιατι δεν τους θεωρώ αμερόληπτους.
O αναμάρτητος πρώτος το λίθο Βαλέτω ...
ορθογραφικά ελπίζω να μην το σκότωσα
Αν έχεις κάτι καλύτερο πεςτο μας να ξεστραβωθούμε
Αν και μου μυρίζεται κάτι άλλο εδώ ....όχι ψητό πάντως.
Γιάννη , τί ...έχουμε ???
Do you smell a rat ?
Αποστόλης.
-
If you smell the rat , call the cat
-
If you smell the rat , call the catΠολύ ζωολογία έπεσε βρε παιδιά, από κατοικίδια μέχρι τον άρχοντα του δάσους.
Δεν προλαβαίνω να σας χρονομετρήσω πια. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πολύ ζωολογία έπεσε βρε παιδιά, από κατοικίδια μέχρι τον άρχοντα του δάσους.
Δεν προλαβαίνω να σας χρονομετρήσω πια.Μανώλη , πού να προλάβεις ,
έχω ΗΔΗ καλέσει τον σκύλο , που θα κυνηγήσει τη γάτα που κυνηγάει τον
ποντικόΣε αγωνιστικούς ρυθμούς πάντα !!!!!!!!!!!
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Ðïëý æùïëïãßá Ýðåóå âñå ðáéäéÜ, áðü êáôïéêßäéá ìÝ÷ñé ôïí Üñ÷ïíôá ôïõ äÜóïõò.
Äåí ðñïëáâáßíù íá óáò ÷ñïíïìåôñÞóù ðéá.Ìáíþëç , ðïý íá ðñïëÜâåéò ,
Ý÷ù ÇÄÇ êáëÝóåé ôïí óêýëï , ðïõ èá êõíçãÞóåé ôç ãÜôá ðïõ êõíçãÜåé ôïí
ðïíôéêüÓå áãùíéóôéêïýò ñõèìïýò ðÜíôá !!!!!!!!!!!
Áðïóôüëçò.
O ìðüãéáò ðïõ èá êõíçãÞóåé ôïí óêýëï, ðïõ êõíçãÜ ôçí ãÜôá ,ðïõ êõíçãÜ ôï ðïíôßêé ,ðéÜíåôáé ãéá æþï Þ ü÷é
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν προλαβαίνω να σας χρονομετρήσω πια.Τωρα αυτο ειναι μπηχτη η μου φανηκε????????
-
Δεν προλαβαίνω να σας χρονομετρήσω πια.Μανώλη , πού να προλάβεις ,
έχω ΗΔΗ καλέσει τον σκύλο , που θα κυνηγήσει τη γάτα που κυνηγάει τον
ποντικόΣε αγωνιστικούς ρυθμούς πάντα !!!!!!!!!!!
Αποστόλης.
O μπόγιας που θα κυνηγήσει τον σκύλο, που κυνηγά την γάτα ,που κυνηγά το ποντίκι ,πιάνεται για ζώο ή όχι
Παίζεται, μάλλον fifty-fifty
-
Εγώ πάλι αγοράζω τους 4Τ αρκετά συχνά. Πριν 2-3 χρόνια συνήθιζα να το παίρνω κάθε μήνα, βέβαια, αλλά μου φαίνεται ότι πάλι θα αναθερμανθεί η σχέση μας...
-
Από τον Μαϊο του '93 και έπειτα τα έχω όλα...
Επιπλέον έχω ένα του '85 (παραγγελία) και ένα του '89.
Το '89 έκανα την πρώτη προσπάθεια να διαβάσω το περιοδικό αλλά επειδή το κόστος ήταν μεγάλο στην τότε ηλικία μου (12) και δεν καταλάβαινα και πολλά πήρε παράταση η έναρξη της 'συνδρομής'... -
Καταρχην καλως σας βρισκω!
Δεν υπαρχει καλυτερος τροπος να ξεκινησει κανεις στο forum απο την αποψη για το περιοδικο. Εγω το γνωρισα σε ηλικια 10 ετων (λαθραναγνωστης γαρ) εκει γυρω στο ’85. Το διαβαζα στη... ζουλα μεχρι το ’91. Η αληθεια ειναι οτι τον Κ.Τ. τον θυμαμαι ελαχιστα. Ομως ο Π.Φ. κι ο Ν.Δ. ηταν ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ της επιλογης μου. Απο το ’92 ως το ’99 το διαβαζα ανελλιπως (κραταγα και τα τευχη) και οντας addicted περιμενα την 1η του μηνα σαν τρελος... Οταν εφυγε ο Δημου κατι εσπασε μεσα μου (ηταν μαλλον και το οτι αρχισε να μοιαζει με το AMS στην προσεγγιση των θεματων). Πανε οι ΔΟΚΙΜΕΣ, μεταλλαχθηκαν σε παρουσιασεις και το περιοδικο εμοιασε λιγο περισσοτερο με τα... υπολοιπα διαφημιστικα εντυπα! Με κουρασε λιγο κι ο Καββαθας με τις εμμονές του (δε τον κατακρινω, συχνα-πυκνα καλα τα λεει ο χριστιανος αλλα μου εκανε πια κατι σε γκρινια και με απωθουσε). Μετα ενοιωθα τυψεις: τουλαχιστον αυτος τους τα χωνει ενω εγω κανω την παπια κλπ. Μεχρι που αρχισα να σκεφτομαι οτι ολα αυτα ισως και να εμπεριεχουν καποια ιδιοτελεια (ξερετε, ολοι ευνοουνται, εγω γιατι οχι κ.α.). Μαλλον ημουν πολυ αυστηρος και επηρεαστηκα απο τις εντονες (ακομα και σημερα) διαφωνιες μου για την κοινωνιολογικη και ιδεολογικη προσεγγιση των πραγματων (πολυς νεο-φιλελευθερισμος και μια νοτα εθνικισμου ακατανοητη!). Παρα ταυτα του αναγνωριζω (σκεπτομενος χωρις παρωπιδες τωρα πια) οτι εχει αποψη και –κυριως- ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ. Ομως το περιοδικο (η αληθεια ειναι) ψαχνει ακομα το δρομο του. Σε μια κακη στιγμη (του περιοδικου και... προσωπικη) τα πηρα στο κρανιο και τα πεταξα ολα,καπου εκει στο 2000. Για κανα-δυο χρονια, ουτε που ασχοληθηκα μεχρι που η αναγκη (αγοραζα αμαξι) μ’ εκανε να ψαχτω και να... ξαναδιαβασω. Τωρα το παιρνω σποραδικα κι ελπιζω σε βελτιωση, τα υπολοιπα ειδικα περιοδικα με απωθουν βλεπετε. Η αληθεια ειναι πως και μονο ο Σταθης Σ. αξιζει τα 5,30 αν και παει πακετο με τον Καργακο (ελεος ρε Κ.Κ.!) και το διποδο που ονομαζεται Θεμος Αναστασιαδης.
Ξεχνα ρε Καββαθα το lifestyle και κανε μας να σε ξανακολουθησουμε με παντιερα την αυτοκινητη επανασταση. Φερε πισω και τον Ν.Δ., εμενα προσωπικα μου ελειψε...
Θα επανελθω! -
Χρηστο,καλως ηρθες στο forum...
Χαιρομαι για τις αποψεις σου και για να ειμαι ειλικρινης,κατι τετοιο ειχα γραψει και εγω οταν πρωτομπηκα στο forum.
Ολες οι επισημανσεις σου σωστοτατες απο τον εθνικισμο του Κ.Κ μεχρι τον Καργακο αλλα κυριως τα περι Ν.Δημου.Για τον ιδιο λογο ειχα σταματησει και εγω να αγοραζω το περιοδικο,μετα την φυγη του.
Ειμαι σιγουρος οτι θα εχεις καλες δημοσιευσεις...
-
Εγω παλι το πολυ να εχω 10 τευχη των 4Τ...
Αν κ το διαβαζω πολυ συχνα απο συγγενη συνδρομητη...
Αυτο που με εκφραζει περισσοτερο παντως ειναι το [επιτρεπεται να το πω?] για τον πιο χαλαρο χαρακτηρα του κ για το χιουμορ που συχνα χρησιμοποιουν. Αυτο οταν ειμαι Ελλαδα. Οταν ειμαι αγγλια παιρνω αυτο με την καλυτερη 8εματολογιο.. Δεν ειμαι φαν καποιου συγκεκριμενου...Στους 4Τ με ενοχλει η αισ8ηση αδικιας που υπαρχει κ το 'χωσιμο' σε ολους κ σε ολα κα8ως κ το κατι παραπανω που 8α κανει μια παρουσιαση πιο ενδιαφερουσα... κ καμια πλαγιολισ8ηση που κ που δεν ειναι κακη...
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Χρηστο,καλως ηρθες στο forum...Χαιρομαι για τις αποψεις σου και για να ειμαι ειλικρινης,κατι τετοιο ειχα γραψει και εγω οταν πρωτομπηκα στο forum.
Ολες οι επισημανσεις σου σωστοτατες απο τον εθνικισμο του Κ.Κ μεχρι τον Καργακο αλλα κυριως τα περι Ν.Δημου.Για τον ιδιο λογο ειχα σταματησει και εγω να αγοραζω το περιοδικο,μετα την φυγη του.
Ειμαι σιγουρος οτι θα εχεις καλες δημοσιευσεις...
Καλες ισως, πολλες παλι οχι - ας οψεται η εργασια! Ας ελπισουμε τουλαχιστον οτι καποιος εκει στην Ηλιουπολεως διαβαζει τα γραφομενα μας και σχεδιαζει βελτιωσεις. Ιδωμεν...
-
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να ζητήσω μια χάρη, από κάποιον που να έχει 4Τ του 1985 (νομίζω, η εναλλακτική είναι 1984) να μου στείλει με πμ ή e-mail στοιχεία από το τεστ του Nissan Sunny 1.5 SGL. Έχω φάει τον κόσμο (και το δίκτυο) για να βρω, αλλά... -
Γεια σας και απο εναν ακομα γεροντακο!
DAP, ειμαι και εγω αναγνωστης απο Νουμερο 1!
Μαλιστα το Νουμερο 2 το αγορασαμε, μαζι με εναν φιλο, απο τα γραφεια των 4Τροχων στην Καλλιροης!Φυσικα μιλησαμε και με ΚΚ και εναν ακομα, ονομα δεν θυμαμαι τωρα!Με αυτον ειχαμε και μια ωραια φιλικη συζητηση για...........την GTAm φυσικα! Πηραμε και μερικα αυτοκολητα, το ρομβοηδες 4γωνο και το μακροστενο!Το τελευταιο το ειδα καπου μεσα στα συρταρια μου πριν μερικους μηνες, αλλα τωρα ειναι χαμενο ξανα!
Συνεχισα να τα παιρνω και στα 2 χρονια που δουλευα στην Καραιβικη και μετα στην Σουηδια απο το 1981 που ειρθα εδω και μεχρι το 1985/6 νομιζω!
Πριν 3/4 χρονια εκανα μια εκκαθαριση του σπιτιου μου και δυστυχως παιταχτηκανε ολα εκτος ενα τευχος απο το 1974 που κανει τεστ σε μια Alfasud Ti στην Ελβετια και 1 η 2 ακομα με τεστ σε μια Ferrari και την 33 μολις ειχε πρωτοβγει!
Μπορω να πω οτι γαλουχηθηκα με τις ιδεες του περιοδικου και οχι μονο για τα αυτοκινητα!Ακομα μπορω να πω οτι η αγαπη μου για την Αλφα Ρομεο και ειδικα για την Αλφασουντ ειναι ενα εργο των 4Τροχων!Εκεινη την εποχη ηταν μονα τους στην κορυφη(Ναι αγαπητε G60, δεν θελω καμμια αντιρηση εδω παρακαλω!)
Εκεινη η εποχη ηταν πολυ δυσκολη, σκεφτειται μονο οτι ηταν χουντα!Το περιοδικο ηταν μια οαση για μας τους προοδευτικους!
Ισως οι νεωτεροι να μην καταλαβαινουν ακριβως αυτο το κλιμα που υπηρχε τοτε!
Ειναι κανενας που θυμαται το εξωφυλλο με το κλισμα;
Ετρεμα με τις συνεπειες που μπορουσε να εχει προσωπικα για τον ΚΚ αυτο το εξωφυλλο!
Το εξωφυλλο με τους 4ΤΡΟΧΟΥΣ σε νεον και το εξωφυλλο με το αυτοκινητο που ηταν ζωγραφισμενο με κιμωλια στην ασφαλτο;
Μηπως θα πρεπει να συναντηθουμε μια φορα εμεις οι γεροντες και να τα θυμηθουμε μαζι;
Χαιρετησματα
Σπιρος
ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ 4Τ??