-
Επειδή ως γνωστόν είμαστε καταναλωτική κοινωνία. Μαζί με άλλους τρεις κολλητούς εκπλήρωσα παιδικό όνειρο (ναι δεν έιχα ποτέ ποδήλατο όσο έμενα στο Παγκράτι) και πήγα τώρα στα 27 και πήρα mountain bike. Έχουμε λοιπόν τρια ποδήλατα και χθες κάναμε την παρθενική μας βόλτα στα στενά της Α. Γλυφάδας.
Δεν θα μείνουμε όμως εκεί...
Γι΄αυτό λοιπόν όποιος έχει γνώση ας μας προτείνει ωραίες δασικές διαδρομές. που αξίζει να τις κάνουμε με ποδήλατο. Θέμα μεταφοράς δεν υπάρχει, ενώ και RAV με σκάρα για τρια ποδήλατα μπορεί να μας μεταφέρει άνετα.
Δώστε μου διαδρομές pls. -
Επειδή ως γνωστόν είμαστε καταναλωτική κοινωνία. Μαζί με άλλους τρεις κολλητούς εκπλήρωσα παιδικό όνειρο (ναι δεν έιχα ποτέ ποδήλατο όσο έμενα στο Παγκράτι) και πήγα τώρα στα 27 και πήρα mountain bike. Έχουμε λοιπόν τρια ποδήλατα και χθες κάναμε την παρθενική μας βόλτα στα στενά της Α. Γλυφάδας.
Γι΄αυτό λοιπόν όποιος έχει γνώση ας μας προτείνει ωραίες δασικές διαδρομές. που αξίζει να τις κάνουμε με ποδήλατο. Θέμα μεταφοράς δεν υπάρχει, ενώ και RAV με σκάρα για τρια ποδήλατα μπορεί να μας μεταφέρει άνετα.
Αν η περιοχή σας είναι τα Νότια Προάστια, υπάρχουν διαδρομές στον Υμηττό εξαιρετικές. Καλός οδηγός για επιλογές διαδρομών, είναι οι χάρτες της 'Ανάβασης' 1:10.000. Εκτείνονται από το Νοτιότερο μέχρι το Βόρειο άκρο του βουνού.
Για Λίγο μακρύτερα προσφέρεται ο Εθν. Δρυμός του Σουνίου.
Βορειότερα υπάρχει η Πάρνηθα που αποτελεί τον παράδεισο του Mountain Bike. Και πάλι οι χάρτες της 'Ανάβασης' είναι η πιό πολύτιμη συντροφια.
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το σημαντικότερο όλων είναι να αποκτήσετε επαφή ή να ενταχθείτε σε κάποια παρέα πιό έμπειρων, γιατί οι κίνδυνοι στο βουνό δεν πρέπει να υποτιμούνται. Δεν προσπαθώ να φοβίσω κανένα, αλλά το βουνό έχει ιδιαιτερότητες που δεν συγχωρούν λάθη. Μια καλή αρχή είναι να βρεθείτε στις βόλτες που διοργανώνουν παρέες που δημιουργούνται με κέντρο καταστήματα που προσφέρουν υποστήριξη και υπηρεσίες.
Είμαι στη διάθεσή σας τόσο για οδηγίες προς 'ναυτιλομένους' όσο και για σύνδεση με τη δική μας παρέα. Είμαστε κάπως γεροντότεροι στα χρόνια, άλλα όχι στην ψυχή..... -
Ο χρήστης chrisp έγραψε:
Αν η περιοχή σας είναι τα Νότια Προάστια, υπάρχουν διαδρομές στον Υμηττό εξαιρετικές. Καλός οδηγός για επιλογές διαδρομών, είναι οι χάρτες της 'Ανάβασης' 1:10.000. Εκτείνονται από το Νοτιότερο μέχρι το Βόρειο άκρο του βουνού.
Για Λίγο μακρύτερα προσφέρεται ο Εθν. Δρυμός του Σουνίου.
Βορειότερα υπάρχει η Πάρνηθα που αποτελεί τον παράδεισο του Mountain Bike. Και πάλι οι χάρτες της 'Ανάβασης' είναι η πιό πολύτιμη συντροφια.
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το σημαντικότερο όλων είναι να αποκτήσετε επαφή ή να ενταχθείτε σε κάποια παρέα πιό έμπειρων, γιατί οι κίνδυνοι στο βουνό δεν πρέπει να υποτιμούνται. Δεν προσπαθώ να φοβίσω κανένα, αλλά το βουνό έχει ιδιαιτερότητες που δεν συγχωρούν λάθη. Μια καλή αρχή είναι να βρεθείτε στις βόλτες που διοργανώνουν παρέες που δημιουργούνται με κέντρο καταστήματα που προσφέρουν υποστήριξη και υπηρεσίες.
Είμαι στη διάθεσή σας τόσο για οδηγίες προς 'ναυτιλομένους' όσο και για σύνδεση με τη δική μας παρέα. Είμαστε κάπως γεροντότεροι στα χρόνια, άλλα όχι στην ψυχή.....Που θα βρω αυτούς τους χάρτες?
Ξεκινούν διαδρομές Υμηττού από Γλυφάδα, Βούλα ή Αργυρούπολη? -
Που θα βρω αυτούς τους χάρτες?
Ξεκινούν διαδρομές Υμηττού από Γλυφάδα, Βούλα ή Αργυρούπολη?[/quote]Καλησπέρα,
στην παρακάτω διεύθηνση θα βρείς όσες πληροφορίες θές για αυτούς τους χάρτες.
http://www.anavasi.gr ή http://www.mountains.gr (είναι το ίδιο link)
...τώρα πάλι αν θέλεις να εξερευνήσεις και να 'γράψεις' δικές σου διαδρομές σίγουρα όσα μέρη έχει δώσει ο chrisp περιγραφικά, έχουν άπειρες διαδρομές!
Προσοχή όμως...σε όσα έγραψε ο chrisp περί ασφάλειας και κινδύνων. Οι διαδρομές στο βουνό σε φάση 'εξερεύνησης' κρύβουν πολλούς κινδύνους!
Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον έμπειρο του είδους για οδηγίες περί διαδρομών και απαραίτητου εξοπλισμού, τον οποίο αν δεν βρείς εδώ σίγουρα θα βρείς στο κατάστημα που έκανες την αγορά του ποδηλάτου σου.
Φώτης
-
Ο χρήστης chrisp έγραψε:
Είμαι στη διάθεσή σας τόσο για οδηγίες προς 'ναυτιλομένους' όσο και για σύνδεση με τη δική μας παρέα. Είμαστε κάπως γεροντότεροι στα χρόνια, άλλα όχι στην ψυχή.....Εμενα παντως με 'χαλανε' πολυ οι οποιουδηποτε ειδους ομαδες. Παντα 8α υπαρχει καποιος 3ερολας κ δη8εν κα8οδηγητης που 8α μοιραζει αβιαστα κ χωρις λογο συμβουλες για να αναδει3ει τις λιγοστες πολλες φορες γνωσεις του. Προτιμω να πα8ω για να μα8ω παρα να μου τα σερβιρουν ολα. Προτιμω τη δικη μου παρεα απο posers με 3υρισμενα ποδια. Δε 8ελω ωρα εκκινησης κ λη3ης σε συγκεκριμενο προορισμο προσπα8ωντας να κρατη8εις με την 'ομαδα'. Σκεφτειτε το κ σαν εμπειρια. Μου εχουν μεινει στιγμες που εχω χα8ει με τους φιλους μου σε μονοπατια, που παμε ψαχνωντας ή και καπου χωρις προορισμο, για την πλακα, που μου εχει σκασει το λαστιχο 50 λεπτα μακρυα απο τον 'πολιτισμο' χωρις ανταλλακτικη σαμπρελα. Ο μονος κινδυνος στον Υμητο ειναι μερικα αγριοσκυλα, κ ο μονος δικος μου φοβος οταν κανω ποδηλατο.
Αν ε3οικειω8ει κανεις κ με την κινηση, ειναι κ απιστευτο μεσο μετακινησης στην πολη. Κηφισια-Φαληρο σε 20 λεπτα ο,τι κινηση κ να χει.
Μου λειπει το ποδηλατο μου.......... -
Poser με ξυρισμένα πόδια στα 44 χρόνια μου ????
Δεν έχω ανάγκη να κάνω posing ... αλλά έχω ανάγκη τους φίλους μου.
Τους είχα ανάγκη να είναι κοντά μου και όταν έκοψα το πηρούνι μου μετά από μία γερή πτώση στη ΘΑΣΟ, με απόσταση από τον πολιτισμό αρκετές ώρες (ουσιαστική απώλεια μόνο ένα σπασμένο στη μέση κράνος και όχι το κεφάλι μου), αλλά και όταν χάθηκε μέλος της παρέας μας μέσα σε κακό καιρό, προχθές Δευτέρα 27/10 στα Ανατολικά Αγραφα, μέχρι να τον εντοπίσουμε και να επιστρέψουμε όλοι μαζί στο Καροπλέσι.....
Τα υπόλοιπα δεν αξίζει να σχολιασθούν.........
Διαδρομές πάντως μπορώ να στείλω με e-mail σε όποιον ενδιαφέρεται και άν βέβαια τυχαίνει να γνωρίζω την περιοχή που τον ενδιαφέρει.
-
ok, εφοσον απ'οτι φαινεται εισαι 'μεσα' στα πραγματα 8α 3ερεις σε ποιους αναφερομαι. Δεν τους βαζω ολους στο ιδιο τσουβαλι. Απλως κατι τετοιοι τυποι ηταν αρκετοι για να μου δημιουργησουν απεχ8εια για τις 'ομαδες'.
Κ η εμπειρια που μοιραστηκες παραπανω ηταν με την παρεα σου κ οχι με καποια ομαδα, οποτε καταλαβαινεις φανταζομαι το point μου κ τη διαφορα στην 'αισ8ηση'.. Ελευ8ερια πανω απ'ολα!
No hard feelings
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Αν ε3οικειω8ει κανεις κ με την κινηση, ειναι κ απιστευτο μεσο μετακινησης στην πολη. Κηφισια-Φαληρο σε 20 λεπτα ο,τι κινηση κ να χει.Mήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά? Με ποδήλατο Κηφισιά-Φάληρο 20 λεπτά? Δηλαδή γύρω στα 30+χλμ σε 1/3 της ώρας. Υπολογίζω μέση ταχύτητα 90χλμ/ώρα. Τι σόι ποδήλατο είναι αυτό??? Δε λέω είμαι βαρύς και απροπόνητος αλλά όταν έχω μέση ταχύτητα πάνω από 20-21χλμ στην πόλη είμαι χαρούμενος!
Μήπως το ποδηλατο αυτό το λένε CBR? -
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ???????
Μεση ωριαια στην κατηφορα(κηφισια->κεντρο) ειναι περιπου 30-35χλμ/ω.
οποτε ειναι περιπου 45-50 λεπτα.. παντα!! ικανοποιημενος?
Η ουσια του 8εματος: ποση ωρα 8ες με το αυτοκινητο κατα μεσο ορο?
-
Αν δεν έχεις πολύ χρόνο για δασικές διαδρομές και θα ήθελες κάτι εντός Αττικής θα σου πρότεινα το άλσος Συγγρού,φίλος μου(τρελλός ποδηλάτης,hobby του το downhill) πήγε κατά τύχη και του άρεσε πολύ έτσι για χαλαρή βόλτα(μια που είστε και στην αρχή).
-
Εαν ψαχνετε διαδρομες η ακομα και παρεα για ορεινη ποδηλασια η και ποδηλασια δρομου τοτε μπειτε στο http://www.cyclist.gr
Ειναι το μεγαλυτερο ποδηλατικο portal στην Ελλαδα και οργανωνει εκδρομες καθε σαββατοκυριακο εντος και εκτος Αττικης.
Στο φορουμ του ειναι 500+ φιλοι του ποδηλατου καθε ηλικιας. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν ε3οικειω8ει κανεις κ με την κινηση, ειναι κ απιστευτο μεσο μετακινησης στην πολη. Κηφισια-Φαληρο σε 20 λεπτα ο,τι κινηση κ να χει.
Mήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά? Με ποδήλατο Κηφισιά-Φάληρο 20 λεπτά? Δηλαδή γύρω στα 30+χλμ σε 1/3 της ώρας. Υπολογίζω μέση ταχύτητα 90χλμ/ώρα. Τι σόι ποδήλατο είναι αυτό??? Δε λέω είμαι βαρύς και απροπόνητος αλλά όταν έχω μέση ταχύτητα πάνω από 20-21χλμ στην πόλη είμαι χαρούμενος!
Μήπως το ποδηλατο αυτό το λένε CBR? -
Έχω ξεκινήσει και εγώ τους τελευταίους μήνες και ομολογώ ότι με ευχαριστεί όλο και περισσότερο. Η περιοχή που κινούμε δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές και έχω φτάσει να καλύπτω γύρο στα 25 χιλιόμετρα στη μια ώρα που κάνω 3 με 4 φορές την εβδομάδα.
Ομολογώ ότι ένιωσα μεγάλη απογοήτευση όταν άκουσα πριν μερικές μέρες στην τηλεόραση όπου το ρεπορτάζ αναφερόταν στα αθλήματα που κάνουν οι πολιτικοί μας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αν και 75 χρονών καλύπτει 45 χιλιόμετρα στον ίδιο χρόνο!!!
Αναζητείται άμεσα πιο έμπειρος να μου πει αν είναι αλήθεια γιατί αν είναι θα ΠΕΘΑΝΩ!!!!!!!!! -
45km σε μία ώρα είναι επίδοση αθλητή με κούρσα (και όχι ΜΤΒ).
Περι mountain bike...