-
Εσύ είσαι heras φίλε μου. Δεν πιάνεσαι...
-
Ο χρήστης a_savvidis έγραψε:
.....
Ασε που ορισμένοι πιτσιρικάδες πανε παίρνουνε mx-5, του πίνουν κυριολεκτικά το αίμα και θέλουν και να το πουλήσουν μετά, σου λέει ιαπωνικό είναι, ναι αλλα δεν είναι έτσι.
.....Τα υπόλοιπα όταν θελήσεις να τα πουλήσεις θα βρεις αγοραστή. Το TF θα σου μείνει αμανάτι να το κοιτάς.
-
παιδια να στε καλα ολοι... και προπάντως ο reviver του τοπικ... Πραγματικα εχω λιωσει
Το καλύτερο τοπικ ever μετα απο μια δύσκολη μέρα στην δουλειά...
FORZA MGFFFFFF
-
MG ΤF μπορει αν ειναι λιγο πισω σε θεματα εξελιξης αλλα ειναι πολυ ομορφο,διαχρονικο και με τους μεγαλυτερους χωρους στη κατηγορια του.οσο για το χωρο αποσκευων ειναι τεραστιος με 210 λιτρα.και τα αλλα δυο αυτοκινητα βεβαια ειναι πολυ αξιολογα σιγουρα.
-
Για την πληροφόρησή σας:
το θέμα είναι... 5 ετών παλιό. Από τότε, το MR2 έχει καταργηθεί, η MG-Rover έχει πεθάνει και το Miata έχει αλλάξει μοντέλο.Δεν ξέρω ποιος σήκωσε πάνω το αρχαίο αυτό θέμα και γιατί, ούτε με απασχολεί. Το μόνο που με απασχολεί είναι να μη φαγωθείτε πάλι. Ας ευχηθούμε R.I.P. στα μοντέλα που αναφέρεται, και περαστ... εχμ... αχέμ... ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ όσοι έχουν MG και είναι χαρούμενοι γι' αυτό.
Δεν κλειδώνω προς το παρόν, αλλά αφήστε το θεματάκι να πεθάνει με την ησυχία του
-
Σιγά να μην τρέχω στις πίστες να λιώνω το αυτοκίνητο. Αυτο θα το κάνεις μια δυο τρέις φορές.
Πόσες φορές θα το κάνεις αυτο όμως?
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ριμάξεις γιατι θα πας και θα ξαναπας και θα σου γίνει συνήθειαΟυτε για μια φορά δεν είναι η πίστα με πολιτικό αυτοκίνητο αλλα τεσπα.Τωρα θα μου πεις εαν αυτός που μπαίνει ήταν δημόσιος κίνδυνος στους δρόμους και εκτονώνει την #αυλα του εκει,οκ δεκτον.Απο το να χαλασει το δικο του αμαξι,κανα 2 ακόμα κ.ο.κ,καλύτερα να λιώνει μόνο το δικό του.
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Σιγά να μην τρέχω στις πίστες να λιώνω το αυτοκίνητο. Αυτο θα το κάνεις μια δυο τρέις φορές.
Πόσες φορές θα το κάνεις αυτο όμως?
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ριμάξεις γιατι θα πας και θα ξαναπας και θα σου γίνει συνήθειαΟυτε για μια φορά δεν είναι η πίστα με πολιτικό αυτοκίνητο αλλα τεσπα.Τωρα θα μου πεις εαν αυτός που μπαίνει ήταν δημόσιος κίνδυνος στους δρόμους και εκτονώνει την #αυλα του εκει,οκ δεκτον.Απο το να χαλασει το δικο του αμαξι,κανα 2 ακόμα κ.ο.κ,καλύτερα να λιώνει μόνο το δικό του.
Επειδή προφανώς η απάντηση σου προέρχεται απο ιδία γνώση και εμπειρία, μπορείς να μας πεις τους λόγους που η πίστα δεν ειναι ουτε για μια φορα με πολιτικό αυτοκίνητο?
-
Sehr geehrter Krusenstern........>Από τότε, το MR2 έχει καταργηθεί, η MG-Rover έχει πεθάνει και το Miata έχει αλλάξει μοντέλο.
Η δεν είστε καλα ενημερωμένος ή δεν τα λέτε όπως έιναι τα πράματα.
Η 4 τροχοι είναι ενα περιοδικο που διαβαζω απο μικρός και τρέφω αρκετό σεβασμο απένατι στον Κύριο Καβαθά!!!
Αν είστε administrator εδωμέσα θα πρέπει να είστε λίγο πιο actuel!!
Το MR-2 θα βγεί κάποια στιγμή νεο μοντέλο http://www.mr2club.gr/documents/94.html' target='_blank ,
το mx-5 ξαναβγήκε και το MG επίσης ξαναβγήκε !
Πατήστε εδω για να έρθει και στην οθόνη σας!!!
http://www.mg-uk.co.uk' target='_blank' target='_blank
εεεεεε????
Τεσπα ας χαμηλώσω τους τονους για να μην μας κλειδώσουν. Ισως να φταίω εγώ για αυτό!
Παιδια η γνώμη μου φαίνεται στο ποστ μου, ναι πιστα αλλα όχι πολύ συχνά, 2 3 φορές το χρόνο
θα πας σtις σερρες ε εντάξει χαλαραεντάξει αν θέλεις να μυηθείς πιο βαθια θα πας πιο συχνα
Τα καλα της οδήγησης σε πίστα αναμφισβήτητα οπως αναφέρεις odyssey !
Είχα θαυμάσει μάλιστα και την μία την κοπελίτσα απο τo motorwomen club με το ασημί mx-5
Και τα τρία μοντέλα είναι αξιόλογα απλα απο κει και πέρα διαφοροποιόυνται τα γούστα!!
Τίποτα δεν είναι κακό! Ολα καλα!!!!!
Μπορει και εγώ στην πορεία να γουστάρω με την φάση της πίστας.
Η διαφορά μας είναι οτι εσεις τα εχετε εδω και καιρό και εγω μόλις τωρα το πήρα οπότε όπως καταλαβαίνετε είμαι στην φάση που θέλω να μάθω τις τροχιές του ...είναι και vvc και τα χει τα αλογα του
Μετο καλό εύχομαι να γίνει καποια στιγμή κάποιο event όπου θα συμμετάσχουμε όλοι και να γνωριστουμεκαι απο κοντα. Και να μας καλύψουν και οι 4 τροχοι!
και θα συζητήσουμε για σπορ οδήγηση αναρτησεις στησιματα και όχι πεισματαρικα για το ποιος έχει το καλύτερο.
Εχει στις Σερρες τον Νοεμβριο ενα event !
Να στε όλοι καλά!!
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Επειδή προφανώς η απάντηση σου προέρχεται απο ιδία γνώση και εμπειρία, μπορείς να μας πεις τους λόγους που η πίστα δεν ειναι ουτε για μια φορα με πολιτικό αυτοκίνητο?
Επειδή προφανώς πας γυρεύοντας,οχι,δε θέλω να σου εξηγήσω.
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Επειδή προφανώς πας γυρεύοντας,οχι,δε θέλω να σου εξηγήσω.
Δεν σου ζήτησε πράγματι να του εξηγήσεις, σου είπε ευγενικά πως τα γραφόμενά σου αποπνέουν άγνοια και μικροαστισμό.
-
Ενω το να αυτοχριστείς συνήγορος-μεταφραστής για να προβάλλεις ενα προσωπικό δηκτικό σχόλιο ανευ ουσιαστικής σημασίας,υποδηλώνει αν μη τι άλλο μεγαλείο.
Τελοσπάντων,βλέποντας το απο τη σκοπιά που προφανώς το εννόησε ο οδυσσευ, πρέπει να σημειώσω οτι δεν αναφέρομαι απαξιωτικά σε όσους πηγαίνουν στις πίστες-αλίμονο.Αλλος ηταν ο λόγος που το ανέφερα-η φθορά σε ενα πολιτικό αυτοκίνητο που δεν ξέρω εαν αντισταθμίζεται απο κάποιο ουσιαστικο οφελος.
Μιας και εαν κάποιος ειναι πραγματικά παθιασμένος με την αγωνιστική οδήγηση θα μπορούσε να έχει ενα πολιτικο καθωσπρέπει αυτοκίνητο και ενα ραλλοειδες πχ (απο 2500 εως 7000κ ευρω για ενα ακρως ψυχαγωγικο οχημα) για χρήση αποκλειστικά πίστας.Το κόστος μπορει να αυξηθει κατα βουληση και ακόμα και να επιμερισθει σε περισσότερους ιδιοκτητες-ακριβως αυτό που σκέφτομαι να κάνω εγω.
-
Ευχαριστούμε.
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
σε ενα πολιτικό αυτοκίνητο που δεν ξέρω εαν αντισταθμίζεται απο κάποιο ουσιαστικο οφελος.το να μάθεις 100% (η' οσο το δυνατον πιο κοντά σε αυτο) το αυτοκίνητο σου δε σου φαίνεται ως ενα τιμημα που θα μπορούσες να πληρώσεις με τη φθορά του?
Ω ΝΑΙ.
μην αρχιζουμε να λέμε τωρα ποσες χιλιάδες ατυχημάτων θα ειχαν αποφευχθει εάν οι κατοχοι τους γνώριζαν τι καβαλούσαν.
-
Δεν διαφωνω με τον offset. Πολυ οικονομικοτερο και διασκεδαστικοτερο ειναι να εχεις ενα ραλοειδες για πιστα, να ξε***λωνεις και να γινεσαι καλυτερος οδηγος, και να εχεις ενα κανονικο αμαξι για καθε μερα. Αντε να βαλεις το κανονικο σου αμαξι 1-2 φορες στην πιστα για να δεις τις αντιδρασεις του πανω απο το οριο.
Το να πηγαινεις με το καθημερινο σου αμαξι πιστα εχει αρκετες φθορες σε αμορτισερ λαστιχα και τακακια (ενδεχομενος και σινεμπλοκ)
-
Να σου δωσω ενα μικρό παράδειγμα:ας πούμε οτι κάποιος αποφοιτα απο μια διάσημη σχολή οδήγησης του εξωτερικού.Επιστρέφει στην Ελλάδα επιδεικνύοντας περήφανα τις περγαμηνες του και ποσα καινούρια πραγματα διδάχθηκε-ενω κατα πασα πιθανότητα θεωρούσε τον εαυτό του ήδη καταξιωμένο οδηγο.Οδήγησε σε βροχή,με σκιντκαρ, εμαθε να πλαγιολισθαίνει-φρεναρει κτλ ελεγχόμενα κοκ.Και το καλύτερο? Ολα αυτα που ισχυρίζεται είναι αλήθεια.
Και σε ρωτώ ευθέως:Ποιος απο ολους αυτούς εκπαιδεύτηκε πανω στο δικο του προσωπικο αυτοκίνητο με το οποίο συμβιώνει καθημερινα? Μάλλον κανείς μιας και οι σχολες αυτές διαθέτουν ειδικά προετοιμασμένα αυτοκίνητα.
Αρα:Η έννοια της οδήγησης δεν είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητή πάνω στο μονάκριβο μας αυτοκίνητο.Μπορεί να επιτευχθεί και με άλλους τρόπους.Και μη μου πεις για το ξτρα κόστος μιας και εφόσον το πιστεύεις οτι η ασφάλεια πανω απ'ολα, δεν θα πρεπε να το υπολογίζεις καθόλου.
-
Έχεις μπεί σε πίστα με πολίτικό αμάξι? Και αν ναί πόσες φορές?
Ελπίζω να μη παρεξηγήσεις και αυτή μου την οχι ειρωνική αλλα ειλικρινή ερώτηση. -
Βεβαίως να σου απαντήσω.Εχω μπει μόνο στο Αιγίνιο το οποίο οι Νότιοι δεν γνωρίζετε το πιθανότερο.Με 3 διαφορετικα αυτοκίνητα.Πριμέρα,Ατος(...) και 106.Συγκεκριμένα το με το πριμερα ειχα μπει οταν ήμουν 17 χρονών-με τον πατέρα μου συνοδηγο. Με κανένα δεν έκανα πανω απο 2 γύρους μιας και η καταπόνηση ήταν εμφανέστατη.Το 106 που θεωρητικά θα πρεπε να ήταν στο στοιχείο του υπέφερε επίσης.
Αλλα επειδή η αγωνιστική μου εμπειρια στον χώρο των μοτοσυκλετων μου έχει μάθει να αντιμετωπίζω την αγωνιστική δραστηριότητα με μια πιο επίσημη προσέγγιση,αδυνατώ να καταλάβω γιατι να βάζεις ενα καθημερινό όχημα σε αυτο το στίβο.
Ενα ακόμα παράδειγμα για να εξηγήσω πως το βλεπω,είναι οταν πχ έβλεπα κατι τυπάδες να μπαίνουν σε πίστες μοτοκρος με ντιτι200 και ενα κράνος στριτ απο εξοπλισμό και καναν 2-3 γύρους ενώ επέστρεφαν σπίτι με σκασμένες τσιμούχες στο πιρούνι.
Καπως ετσι αντιλαμβάνομαι το να μπεις με ενα πολιτικό αυτοκίνητο (ακομα και ταιπ αρ) στην πίστα.
-
Sehr geehrter Krusenstern........>Από τότε, το MR2 έχει καταργηθεί, η MG-Rover έχει πεθάνει και το Miata έχει αλλάξει μοντέλο.Η δεν είστε καλα ενημερωμένος ή δεν τα λέτε όπως έιναι τα πράματα.
Η 4 τροχοι είναι ενα περιοδικο που διαβαζω απο μικρός και τρέφω αρκετό σεβασμο απένατι στον Κύριο Καβαθά!!!
Αν είστε administrator εδωμέσα θα πρέπει να είστε λίγο πιο actuel!!
Το MR-2 θα βγεί κάποια στιγμή νεο μοντέλο http://www.mr2club.gr/documents/94.html' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank ,
το mx-5 ξαναβγήκε και το MG επίσης ξαναβγήκε !
Πατήστε εδω για να έρθει και στην οθόνη σας!!!
http://www.mg-uk.co.uk' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
εεεεεε????
Εγώ τι είπα δηλαδή; Τα αυτοκίνητα στα οποία αναφέρεται το ΠΑΡΟΝ θέμα είναι πεθαμένα. Το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ MR2 δεν υπάρχει πια, το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Μιάτα το ίδιο, και το ότι κάποιοι επέλεξαν να αναστήσουν ένα πεθαμένο από καιρό αυτοκίνητο (MG) δε σημαίνει ότι μιλάμε για σημερινό μοντέλο. Καλό (?) και χρυσό (λέμε τώρα) στην εποχή του, σήμερα δεν...
Όπως και να 'χει, το σχόλιό μου αφορούσε μόνο την ηρεμία του παρόντος θέματος και ΟΧΙ την αξία των αυτοκινήτων. Όσο για το αν είμαι ενημερωμένος και 'actuel', έχετε την άδειά μου να πιστεύετε ότι δεν είμαι, no problem
Αφήστε το θεματάκι να πεθάνει τώρα, καλοί μου άνθρωποι. Όταν βγει καινούριο MR2, ευχαρίστως να κάνουμε ένα νέο poll ανάμεσα στα 2 γιαπωνεζάκια. Θενξ.
-
Κάνε ενα σπλιτ για την πιστα αμα ειναι να μην είμαστε και
-
Το 'Ούτε για μια φορά δεν είναι η πίστα για πολιτικό αυτοκίνητο' είναι μία φάουλ ατάκα, δεδομένου ότι το μόνο που χρειάζεται το πολιτικό αυτοκίνητο για να διασκεδάσει και κυρίως να διδάξει τον οδηγό του σε πίστα είναι ιδιαίτερα τακάκια/υγρά φρένων και κιμπάρικη διάθεση ως προς τα ρημάδια τα λάστιχα.
Η σχέση [μυαλού οδηγού/πορτοφολιού οδηγού/ποιότητος ασφαλείας συγκεκριμένης πίστας]- (και το Αιγίνιο ΔΕΝ είναι πίστα από πλευράς ασφαλείας) καθορίζει και τον τελικό ρυθμό της διασκέδασης-εκπαίδευσης, ως συνάρτηση του πιθανού ρίσκου.
Δεδομένων των λοιπών διευκρινίσεων offset, ανακαλώ τη δηκτική μου συνηγορία προς odyssey, αφού το τι είναι οικονομικότερο για τον καθένα (πολιτικό ή dedicated track-day car) καθορίζεται από την τζέπην καθενός, ως προς συγκεκριμένα αμάξια.
Σόρρυ, αλλά η ατάκα μου θύμισε ατάκα άλλου παλαιού θρεντ, που έλεγεν ότι 'τι τα θες, τα 911 δεν είναι αμάξια για πίστα' (πράγμα που μπορεί να είναι αληθέστατο, αν μετά τα 150 χιλιάρικα για την Carrera S με το PDK δεν σου έχουν μείνει ούτε 100 Ευρώ για βενζίνη ή για να φας εσύ μακαρόνια).
MR2, MX5, MG TF160