-
Με αφορμη τα χθεσινα εγκαινια ενος πολυ μικρου κομματιου εθνικης οδου(???) θα ηθελα να κανω ορισμενες παρατηρησεις.
Καταρχην, για να μην παρεξηγηθω σκοπος μου δεν ειναι η προπαγανδα για την τρεχον, αλλα και ολες τις προηγουμενες κυβερνησεις.
Παραδωθηκε λοιπον ενα κομματι, περιπου 4 χιλιομετρα, εθνικης οδου. Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα να δω καποια καλυτερη εικονα απο αυτη που αντικρισα. Ενας δρομος με μονο μια λωριδα για καθε κατευθυνση, μια λωριδα εκτακτης αναγκης και ΦΥΣΙΚΑ ενα θαυμασιο αλλα ...αορατο διαχωριστικο/ προστατευτικο στη μεση του δρομου.
Και συνεχιζω. Εαν δεν με απατα η μνημη μου το συντριπτικο μερος του υπαρχοντος Β.Ο.Α.Κ. ειχε σχεδιαστει και δημιουργηθει επι Χουντας !!! Απο τοτε οτι επεμβασεις εχουν γινει και στους 4 νομους, εχουν βασιστει στις διαστασεις (για πλατος μιλαω παντα) του δρομου εκεινου που φτιαχτηκε πριν πανω απο 30 χρονια.
Μονη εξαιρεση αποτελει ενα μικρο τμημα γυρω απο το Ηρακλειο οπου πραγματικα χαιρομαι να οδηγαω, και με διαχωριστικο και με δυο λωριδες για καθε κατευθυνση και με λωριδα εκτακτης αναγκης.
Καποιος βεβαια μπορει να μου πει ' καλα τι παραπονιεσαι, τοσος ειναι ο πληθυσμος του νησιου αυτος ο δρομος προβλεπεται. Ασε που και στην υπολοιπη Ελλαδα, οι Εθνικες οδοι ετσι ειναι. (με εξαιρεση φανταζομαι Αθηνα-Θεσ/νικη)
Δεν ξερω με ποιο σκεπτικο αποφασιζεται η χαραξη μιας εθνικης οδου, αλλα ενας ΒΟΑΚ με τρομερη κινηση χειμωνα καλοκαιρι, ενα νησι οπου για οσους δεν γνωριζουν, κυκλοφορουν τα περισοτερα ενοικιαζομενα αυτοκινητα απο οποιοδηποτε αλλο μερος της χωρας, και το χειρωτερο ενας δρομος οπου οι μετωπικες ειναι συχνοτατες, θεωρω οτι ειναι απαραδεκτο να μιλαμε για 'καινουργια εθνικη οδο'. Εχω δει τουλαχιστον 3 τροχαια ατυχηματα τα τελευταια χρονια οπου καποιος κακομοιρης ξενος πηγαινει με το αυτοκινητο, και καποιος δικος μας επιχειρει προσπεραση νομιζοντας οτι εαν κορναρει η αναβοσβησει τα φωτα, θα κανει ο αλλος πιο δεξια. Ελα ομως που στον υπολοιπο κοσμο(!!!) την λωριδα εκτακτης αναγκης, δεν τη μετετρεπουν σε κανονικη λωριδα επειδη δεν τους παιρνει ο χωρος. Επομενο ειναι να καρφωθει ο δικος μας πισω απο τον τουριστα και τρεχα γυρευε μετα.
Μηπως οι δρομοι μας φτιαχνονται οπως φτιαχνονται επειδη δεν εχουμε την οικονομικη ανεση για πιο μεγαλους δρομους?
Μηπως απλα η παιδεια μας ειναι τοσο ανυπαρκτη που οτι μας σερβιρουν το τρωμε και λεμε κι ευχαριστω?
Μηπως ειμαστε απλα κακοι οδηγοι?
Μηπως τοσοι και τοσοι Ελληνες που σβηνουν στην ασφαλτο θα ζουσαν εαν εαν εαν... -
Με αφορμη τα χθεσινα εγκαινια ενος πολυ μικρου κομματιου εθνικης οδου(???) θα ηθελα να κανω ορισμενες παρατηρησεις.
Καταρχην, για να μην παρεξηγηθω σκοπος μου δεν ειναι η προπαγανδα για την τρεχον, αλλα και ολες τις προηγουμενες κυβερνησεις.
Παραδωθηκε λοιπον ενα κομματι, περιπου 4 χιλιομετρα, εθνικης οδου. Η αληθεια ειναι οτι δεν περιμενα να δω καποια καλυτερη εικονα απο αυτη που αντικρισα. Ενας δρομος με μονο μια λωριδα για καθε κατευθυνση, μια λωριδα εκτακτης αναγκης και ΦΥΣΙΚΑ ενα θαυμασιο αλλα ...αορατο διαχωριστικο/ προστατευτικο στη μεση του δρομου.
Και συνεχιζω. Εαν δεν με απατα η μνημη μου το συντριπτικο μερος του υπαρχοντος Β.Ο.Α.Κ. ειχε σχεδιαστει και δημιουργηθει επι Χουντας !!! Απο τοτε οτι επεμβασεις εχουν γινει και στους 4 νομους, εχουν βασιστει στις διαστασεις (για πλατος μιλαω παντα) του δρομου εκεινου που φτιαχτηκε πριν πανω απο 30 χρονια.
Μονη εξαιρεση αποτελει ενα μικρο τμημα γυρω απο το Ηρακλειο οπου πραγματικα χαιρομαι να οδηγαω, και με διαχωριστικο και με δυο λωριδες για καθε κατευθυνση και με λωριδα εκτακτης αναγκης.
Καποιος βεβαια μπορει να μου πει ' καλα τι παραπονιεσαι, τοσος ειναι ο πληθυσμος του νησιου αυτος ο δρομος προβλεπεται. Ασε που και στην υπολοιπη Ελλαδα, οι Εθνικες οδοι ετσι ειναι. (με εξαιρεση φανταζομαι Αθηνα-Θεσ/νικη)
Δεν ξερω με ποιο σκεπτικο αποφασιζεται η χαραξη μιας εθνικης οδου, αλλα ενας ΒΟΑΚ με τρομερη κινηση χειμωνα καλοκαιρι, ενα νησι οπου για οσους δεν γνωριζουν, κυκλοφορουν τα περισοτερα ενοικιαζομενα αυτοκινητα απο οποιοδηποτε αλλο μερος της χωρας, και το χειρωτερο ενας δρομος οπου οι μετωπικες ειναι συχνοτατες, θεωρω οτι ειναι απαραδεκτο να μιλαμε για 'καινουργια εθνικη οδο'. Εχω δει τουλαχιστον 3 τροχαια ατυχηματα τα τελευταια χρονια οπου καποιος κακομοιρης ξενος πηγαινει με το αυτοκινητο, και καποιος δικος μας επιχειρει προσπεραση νομιζοντας οτι εαν κορναρει η αναβοσβησει τα φωτα, θα κανει ο αλλος πιο δεξια. Ελα ομως που στον υπολοιπο κοσμο(!!!) την λωριδα εκτακτης αναγκης, δεν τη μετετρεπουν σε κανονικη λωριδα επειδη δεν τους παιρνει ο χωρος. Επομενο ειναι να καρφωθει ο δικος μας πισω απο τον τουριστα και τρεχα γυρευε μετα.
Μηπως οι δρομοι μας φτιαχνονται οπως φτιαχνονται επειδη δεν εχουμε την οικονομικη ανεση για πιο μεγαλους δρομους?
Μηπως απλα η παιδεια μας ειναι τοσο ανυπαρκτη που οτι μας σερβιρουν το τρωμε και λεμε κι ευχαριστω?
Μηπως τοσοι και τοσοι Ελληνες που σβηνουν στην ασφαλτο θα ζουσαν εαν εαν εαν... -
Οι παρατηρήσεις σου είανι πολύ σωστές, όμως έχω την εντύπωση ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να μετατραπεί ο συγκεκριμένος δρόμος σε αυτοκινητόδρομο καθώς υπάρχουν αρκετά πολύ δύσκολα κομμάτια. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πλέον οι 3 μεγάλες πόλεις έχουν αυτοκινητόδρομο που να περνάει από πάνω τους(ώστε να παρακάμπτονται), ενώ ορισμένα νέα τμήματα δρόμου είναι πάρα πολύ καλά(πχ από Χανιά για Κίσαμο). Ωστόσο, δυστυχώς είανι αλήθεια ότι θα έπρεπε να γίνουν περισσότερα...
Πάντως, σχετικά με την παρατήρηση σου για τους τουρίστες, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να κάνει κάποιος λίγο δεξιά για να σε διευκολύνει; Εγώ πάντοτε ανάβω φώτα έτσι ώστε αν ο άλλος κάνει δεξιά, να μην εκτεθώ στο αντίθετο ρεύμα. Παράλληλα, όταν με προσπερνούν πάντοτε κάνω το ίδιο.
-
Θα συμφωνήσω με το Μάνο οτι ένα τέτοιο έργο το οποίο κατασκευάζεται τόσο καιρό και το οποίο υπόσχεται πως θα μειώσει κατά πολύ τους χρόνους μετακίνησής μας στο εθνικό δίκτυο θα έπρεπε να είναι σχεδιασμένο με τα νέα δεδομένα των εθνικών δικτύων. Μια λωρίδα δε νομίζω πως είναι αρκετή για ένα δίκτυο από το οποίο περνούν καθημερινά εκατοντάδες λεωφορεία και η προσπέραση θα είναι σχεδόν αδύνατη. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε βέβαια και τη δυσκολία του εδάφους της συγκεκριμένης περιοχής. Μόλις το δώ από κοντά θα μπορώ να πω περισσότερα πράγματα,οπότε προς το παρόν μένω σε αυτά.
-
Τούνελ κοινό και για τα 2 ρεύματα κυκλοφορίας χωρίς διαχωριστικό διάζωμα σε καινούργιο δρόμο...Τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε όταν το είδα στην τηλεόραση. Ποιος τρελός μηχανικός έβαλε την υπογραφή σε αυτό το τερατούργημα. Ποιος έκανε την μελέτη και πώς θα κοιμάται τα βράδια...Πρέπει να γίνει ατύχημα για να αλλάξει η κατάσταση?
-
Ε, καλά τώρα... Οι δρόμοι του Λαλιώτη και τώρα οι δρόμοι της Βασούλας... Τι ψάχνετε; Η εθνική οδός γύρω από το Ηράκλειο είναι επικίνδυνη στο βρεγμένο, γιατί λιμνάζουν τα νερά και πάνε το αυτοκίνητο όπου θέλουν.
-
Κάθε βελτίωση στον υπάρχοντα βόρειο άξονα που δεν είναι βέβαια εθνική οδός αλλά μόνο κατά όνομα και όχι ουσιαστικά, είναι ευπρόσδεκτη. Δυστυχώς όμως με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις είναι μόνο μπαλώματα, συχνά και με μέτρια ή κάκιστη ποιότητα κατασκευής (το νέο κομμάτι από Ηράκλειο προς Λινοπεράματα έπαθε καθίζηση το χειμώνα από τις βροχές σε δυο τουλάχιστον σημεία πριν καλά καλά παραδοθεί στην κυκλοφορία). Παρακάμψεις μπορεί να έχουν γίνει αλλά τα φανάρια δεν τα έχουμε γλιτώσει ακόμα ούτε στο Ρέθυμνο ούτε στο Ηράκλειο όπου η «Εθνική» έχει καταντήσει να είναι λεωφόρος της πόλης με ουρές χιλιομέτρων τις ώρες αιχμής στα φανάρια της Παπαναστασίου. Σίγουρα η μορφολογία του εδάφους δημιουργεί πολλά προβλήματα και είναι ίσως πολυδάπανα και ανταποδοτικό να κάνουμε 50 τούνελ για να γίνει ο δρόμος αυτός σύγχρονος. Αλλά να μην έχουμε καταφέρει, ούτε να τον συντηρήσουμε, ούτε να τον σηματοδοτήσουμε σωστά, ούτε να φτιάξουμε ένα σωστό πάρκιν κατά μήκος του με τουαλέτα και τηλέφωνο (άσε που είναι λίγα και κυρίως κοντά στα αστικά κέντρα εκτός του Ρεθύμνου που δεν έχει ούτε για δήγμα σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων πριν και μετά από αυτό). Η διαδρομή από τα Χανιά στο Ηράκλειο που την κάνω συχνά και μπορώ να μιλήσω για αυτή μετά την παράκαμψη του Ρεθύμνου ήταν χαλαρά σε μια ώρα και ένα τέταρτο. Τα τελευταία χρόνια και κυρίως τους τουριστικούς μήνες χρειάζεται τουλάχιστον ένα μισάωρο ακόμα και ποιο υψηλές ταχύτητες στα κενά κομμάτια για να κάνεις την ίδια διαδρομή και με αυξημένο κίνδυνο. Απλά θέλω να πω ότι αν κάποτε κάλυπτε τις ανάγκες με την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκινήτων στους δρόμους όχι μόνο δεν τις καλύπτει ποια αλλά είναι υπέρ κορεσμένος και επικίνδυνος. Αντί για εγκαίνια μπαλωμάτων είναι καιρός να δούμε έργα ουσίας στο νησί. Ας λάβει ο τόπος επιτέλους αυτά που του αναλογούν σε σχέση με την προσφορά του στον εθνικό κορβανά και να μην είναι συνέχεια στο περίμενε.
-
Καλημερα σε ολους τους φιλους.
Ξεχασα να αναφερω εχθες, οτι το νεο αυτο τμημα καταληγει σε ενα μικρο επαρχιακο δρομο. Το προβλημα ειναι οτι η εθνικη καταληγει ΕΝΤΕΛΩΣ καθετα στο δρομο αυτο, και οποιος δεν προσεξει, τον περιμενει ενας ομορφος βραχος ακριβως απεναντι.
Βεβαια πρεπει να πω οτι υπαρχει σημανση που προειδοποιει για το καπως αποτομο τελος της εθνικης. Πριν λιγο που περασα απο εκεινο το σημειο, ειδα ενα Punto που ειχε διαγραψει ακριβως αυτη τη πορεια και ειχε καρφωθει πανω στο βραχο!!!
Ποτε ειπαμε οτι εγκαινιαστηκε ο δρομος αυτος?ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΝΕΙΣ?
-
Σίγουρα η Κρήτη δεν έχει και τους καλύτερους δρόμους, να σας καταθέσω όμως και την προσωπική μου άποψη, αφού επισκεπτόμενος αυτό το ευλογημένο μέρος κάθε χρόνο για πάνω από μια δεκαετία, έχω κι εγώ τις δικές μου εμπειρίες: Θα συμφωνήσετε πιστεύω ότι η Κρήτη, συγκρινόμενη με άλλα μέρη στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υστερεί αλλά σε γενικές γραμμές έχει ένα επαρκές οδικό δίκτυο. Η Κρήτη είναι πολύ μπροστά σε υποδομή και ανάπτυξη συγκρινόμενη με άλλες τοποθεσίες στην Ελλάδα. Να μην αναφέρουμε τους δρόμους των νησιών των Κυκλάδων, τη νότια Πελοπόννησο ή δεν ξέρω εγώ ποιό άλλο μέρος.
Θα ήθελα πάντως να ακούσω και τις απόψεις σας για το θέμα της αστυνόμευσης στο νησί, αφού φέτος φτάσαμε στο σημείο οι ταξιδιωτικοί οδηγοί να προτείνουν στους επισκέπτες να υπολογίσουν και ένα ποσό για τα πρόστιμα που θα αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί -
Ούτε στην υπουργό άρεσε ο δρόμος!!!
Από το http://www.cretetv.gr και τη στήλη Ντόμινο:'ΑΛΗΘΕΙΑ, εκτός από την υπουργό που έδειξε εμφανέστατα τη δυσφορία της για το γεγονός ότι και τα νέα τμήματα του ΒΟΑΚ έχουν προδιαγραφές επαρχιακού δρόμου της περασμένης δεκαετίας, κανενός άλλου αρμόδιου εδώ κάτω το αφτί ίδρωσε;'
-
Παιδιά πρέπει να αναλογιστούμε και κατί άλλο.
Από αυτό το έργο πιθανότατα κάποιοι κατασκευαστές και πιθανώς και κάποιοι Κρήτες κατασκευαστές θα έχουν φάει δημόσιο χρήμα.
Για να γίνει ο δρόμος πραγματικός εθνικός δρόμος με δυο λωρίδες και μπαριέρα θα πρέπει να μπούν διόδια για να γίνει χρηματοδότηση. Δεν γίνεται αλλιώς.
Φαντάσου να πεις στον Κρητικό (μου είναι όλοι τους πολύ συμπαθείς) θα πληρώνεις διόδια για να πας από Κίσσαμο - Χανιά. Θα πάρει το Kalazik στα χέρια.
Αλήθεια κάποιοι λέει δεν θέλουν να ενταχθούν στον Καποδίστρια και έχουν δικό τους άτυπο δήμο?Τώρα σε ότι αφορά την αστυνόμευση είναι λάθος που οι Κρητικοί αστυνομικοί υπηρετούν στην Κρήτη, οι Αθηναίοι στην Αθήνα, οι Πατρινοί στην Πάτρα κ.λ.π..
Όταν ήμουν στην Κρήτη σπάνια έβλεπα κρητικό αυτοκίνητο να έχει επιβάτες που φορούσαν ζώνη ασφαλείας. (Το ξέρω ότι αρκετά ήταν νοικιασμένα αλλά οι ντόπιοι ξεχωρίζουν) -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
...Ξεχασα να αναφερω εχθες, οτι το νεο αυτο τμημα καταληγει σε ενα μικρο επαρχιακο δρομο. Το προβλημα ειναι οτι η εθνικη καταληγει ΕΝΤΕΛΩΣ καθετα στο δρομο αυτο, και οποιος δεν προσεξει, τον περιμενει ενας ομορφος βραχος ακριβως απεναντι...
H ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στο κομμάτι που οδηγούσε έξω από τη Χερσόνησο. Μετά το έντονα κατηφορικό κομμάτι βλέπει ξαφνικά μπροστά σου ένα κομμάτι από μπετόν και τη στροφή 90 μοίρες δεξιά. Από τη πρώτη στιγμή που παραδόθηκε το κομμάτι το μπετόν βάφτηκε με διάφορα χρώματα από τις λαμαρίνες των ανυποψίαστων οδηγών. Φτιάχνουν το κυρίως έργο(πρόχειρα και αυτό από ότι δείχνει ο καιρός) και μετά δεν τους νοιάζει πως θα ενωθεί με το υπάρχον οδικό δίκτυο. ΕΛΕΟΣ!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Παιδιά πρέπει να αναλογιστούμε και κατί άλλο.
Από αυτό το έργο πιθανότατα κάποιοι κατασκευαστές και πιθανώς και κάποιοι Κρήτες κατασκευαστές θα έχουν φάει δημόσιο χρήμα.
Για να γίνει ο δρόμος πραγματικός εθνικός δρόμος με δυο λωρίδες και μπαριέρα θα πρέπει να μπούν διόδια για να γίνει χρηματοδότηση. Δεν γίνεται αλλιώς.
Φαντάσου να πεις στον Κρητικό (μου είναι όλοι τους πολλοί συμπαθείς) θα πληρώνεις διόδια για να πας από Κίσσαμο - Χανιά. Θα πάρει το Kalazik στα χέρια.
Αλήθεια κάποιοι λέει δεν θέλουν να ενταχθούν στον Καποδίστρια και έχουν δικό τους άτυπο δήμο?Όταν ήμουν στην Κρήτη σπάνια έβλεπα κρητικό αυτοκίνητο να έχει επιβάτες που φορούσαν ζώνη ασφαλείας. (Το ξέρω ότι αρκετά ήταν νοικιασμένα αλλά οι ντόπιοι ξεχωρίζουν)
Διόδια δεν έχουμε στην Κρήτη γιατί πολύ απλά δεν έχουμε αυτοκινητόδρομο... Κάποια κομμάτια που υπάρχουν δε μπορούν να χαρακτηριστούν αυτοκινητόδρομοι γιατί το μήκος τους είναι μικρό.
Λογικό είναι πάντως να μην μπουν ποτέ διόδια στην Κρήτη για τον λόγο που γράφεις....Τώρα σε ότι αφορά την αστυνόμευση είναι λάθος που οι Κρητικοί αστυνομικοί υπηρετούν στην Κρήτη, οι Αθηναίοι στην Αθήνα, οι Πατρινοί στην Πάτρα κ.λ.π..
Αυτό είναι τελείως λάθος που λες! Δηλαδή αν κάποιος γίνει ατυνομικός πρέπει οπωσδήποτε να ξεχάσει τον τόπο του??
Όσο για τις ζώνες όσο δεν φοράνε στην υπόλοιπη Ελλάδα άλλο τόσο δεν φοράνε εδώ. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει διαφορά.
Επίσης οι Κρητικοί τροχονόμοι δεν χαρίζονται καθόλου στους ντόπιους. Αυτό που έχετε γράψει κάπου, ότι όταν έχεις τοπικές πινακίδες δεν σε γράφουν για παρκάρισμα, στο Ηράκλειο τουλάχιστον δεν ισχύει καθόλου... -
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
...Ξεχασα να αναφερω εχθες, οτι το νεο αυτο τμημα καταληγει σε ενα μικρο επαρχιακο δρομο. Το προβλημα ειναι οτι η εθνικη καταληγει ΕΝΤΕΛΩΣ καθετα στο δρομο αυτο, και οποιος δεν προσεξει, τον περιμενει ενας ομορφος βραχος ακριβως απεναντι...
H ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στο κομμάτι που οδηγούσε έξω από τη Χερσόνησο. Μετά το έντονα κατηφορικό κομμάτι βλέπει ξαφνικά μπροστά σου ένα κομμάτι από μπετόν και τη στροφή 90 μοίρες δεξιά. Από τη πρώτη στιγμή που παραδόθηκε το κομμάτι το μπετόν βάφτηκε με διάφορα χρώματα από τις λαμαρίνες των ανυποψίαστων οδηγών. Φτιάχνουν το κυρίως έργο(πρόχειρα και αυτό από ότι δείχνει ο καιρός) και μετά δεν τους νοιάζει πως θα ενωθεί με το υπάρχον οδικό δίκτυο. ΕΛΕΟΣ!
Κατά τα άλλα... ΦΤΑΙΕΙ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Επίσης οι Κρητικοί τροχονόμοι δεν χαρίζονται καθόλου στους ντόπιους.Τότε γιατί όταν ήμουν στη Μεσσαρά τα μισά αγροτικά δεν είχαν πινακίδες; Και να μην ψάχνουμε για ασφάλιση...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Επίσης οι Κρητικοί τροχονόμοι δεν χαρίζονται καθόλου στους ντόπιους.
Τότε γιατί όταν ήμουν στη Μεσσαρά τα μισά αγροτικά δεν είχαν πινακίδες; Και να μην ψάχνουμε για ασφάλιση...
Πιστεύεις ότι αν έρχονταν τροχονόμοι από άλλα μέρη της Ελλάδας θα διέπρατταν τη δεύτερη μέρα το ίδιο λάθος με την πρώτη, δηλαδή να τους γράψουν.
Χωρίς να συμφωνώ βέβαια με αυτό, για να μην παρεξηγηθούμε.
Στο Ηράκλειο που μένω πάντως έχουμε αγώνα δρόμου (συχνά και στις δυο πλευρές του ίδιου δρόμου) της τροχαίας με την Δημοτική Αστυνομία για το ποιος θα γράψει περισσότερους ανεξαρτήτου πινακίδας. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πιστεύεις ότι αν έρχονταν τροχονόμοι από άλλα μέρη της Ελλάδας θα διέπρατταν τη δεύτερη μέρα το ίδιο λάθος με την πρώτη, δηλαδή να τους γράψουν.
Φαντάζομαι μας κάνεις πλάκα?
-
Δυστυχώς αναφέρω μια πραγματικότητα.
-
Όπως τα λέει ο Μανώλης είναι. Μόνο κατά λάθος τυχαίνει να φάνε κλήση
Οδικο δικτυο Κρητης, κυκλοφοριακα κλπ!!!