-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
'Βεβαίως, με μόλις 310 ευρώ θα έχετε εγγύηση 2 επιπλέον ετών για το νέο σας Golf 1400'.
'Μα αυτό είναι υπέροχο!'
'Εννοείται ότι πρέπει να κάνετε τα service στην αντιπροσωπεία για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή φροντίδα για το κορυφαίο σας αυτοκίνητο'
'Ασφαλώς. Πόσο κοστίζει το μεγάλο service;'
'Μόνο 999 ευρώ.'Ποιο μεγάλο; Δεν υπάρχει 'μεγάλο' 'μικρό' και μίνι σέρβις. Υπάρχει ένα σέρβις. Στα 4 χρόνια που διαρκεί η εγγύηση για όσους το επιλέξουν -αφού δεν είναι υποχρεωτικό για ΟΛΑ τα αυτοκιίνητα- θα κάνει 2 σέρβις και ΜΟΝΟ χωρίς ενδιάμεση αλλαγή λαδιών -ΞΑΝΑ-.
Ιμάντα ΔΕΝ θα αλλάξει, ούτε στα 2 ούτε στα 4 γιατί απλώς δεν υπάρχει στο 1.6. Ακόμα και οι εκδόσεις που έχουν ιμάντα (το δικό μου πχ) πάει πολυυυυυυυύ μακριά (180.000 ) και σίγουρα μετά τα 4 χρόνια, οπότε θα είναι εκτός εγγύησης.
Το συγκεκριμένο σέρβις που αναφέρεις ήταν 5 ετών, με ιμάντες και τακάκια και μπορούσε να το πάει οπουδήποτε αλλού, αφού η εγγύηση έχει λήξει προ πολλών ετών. Μιλάμε άλλωστε για Golf IV
Η αλλαγή ιμάντων στις περισσότερες μάρκες κοστίζει ακριβά, (θυμήσου το Clio των 60Κ με τα 800 ευρώ) γιατί είναι χρονοβόρα (3-4 ώρες τουλάχιστον). Και στο Fabia, (με πολύ φιλική τιμή), οι ιμάντες στα 5 χρόνια πήγαν γύρω στα 500, χωρίς τακάκια
Υ.Γ: άντε, έχει και +2 εγγύηση τώρα, να βρούμε άλλα
δυο παρατηρησεις...
-
κλιο με 800 ευρω σερβις και ιμαντες λιγο δυσκολο...κοψε 250 και κατι γινεται...
-
δε ξερω ποιοι κινητηρες της vw εχουν ιμαντα αλλα απο οτι καταλαβα πρεπει να χει ο 1.4? λοιπον για αυτον ειδικα ο μηχανικος που πηγαμε μας ειπε οτι ο ιμαντας στα 60000 χλμ βγαινει ερειπιο...η συζητηση εγινε οταν προσπαθουσαμε να δουμε τι θα κανουμε με τον 1.8Τ...επι λεξει αν θυμαμαι καλα ' αν ειχες φερει το 1.4 θα σου λεγα οτι στανταρ θελει αλλαγη γιατι ολα αυτα μου ρχονται λιγο πριν τη ζημια, αλλα επειδη ειναι 1.8Τ μπορεις να το αφησεις οπως λεει η vw μεχρι τα 90.000 χαλαρα...'
σημερα πηγε το λεον για σερβις...ελπιζω να μην εχουμε τιποτα γλεντια!
-
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
- δε ξερω ποιοι κινητηρες της vw εχουν ιμαντα αλλα απο οτι καταλαβα πρεπει να χει ο 1.4? λοιπον για αυτον ειδικα ο μηχανικος που πηγαμε μας ειπε οτι ο ιμαντας στα 60000 χλμ βγαινει ερειπιο...η συζητηση εγινε οταν προσπαθουσαμε να δουμε τι θα κανουμε με τον 1.8Τ...επι λεξει αν θυμαμαι καλα ' αν ειχες φερει το 1.4 θα σου λεγα οτι στανταρ θελει αλλαγη γιατι ολα αυτα μου ρχονται λιγο πριν τη ζημια, αλλα επειδη ειναι 1.8Τ μπορεις να το αφησεις οπως λεει η vw μεχρι τα 90.000 χαλαρα...'
Μια χαρά είναι ο ιμάντας στα 60Κ... Εγώ που τον αλλαξα στο 60Κ (Golf IV 1.4) δεν είχε κανένα ορατό σημάδι φθοράς σε σχέση με τον καινούριο.
Μου φαίνεται ότι οι μάστορες το έχουν χάσει λιγάκι και έχουν γίνει όλοι παντογνώστες... - δε ξερω ποιοι κινητηρες της vw εχουν ιμαντα αλλα απο οτι καταλαβα πρεπει να χει ο 1.4? λοιπον για αυτον ειδικα ο μηχανικος που πηγαμε μας ειπε οτι ο ιμαντας στα 60000 χλμ βγαινει ερειπιο...η συζητηση εγινε οταν προσπαθουσαμε να δουμε τι θα κανουμε με τον 1.8Τ...επι λεξει αν θυμαμαι καλα ' αν ειχες φερει το 1.4 θα σου λεγα οτι στανταρ θελει αλλαγη γιατι ολα αυτα μου ρχονται λιγο πριν τη ζημια, αλλα επειδη ειναι 1.8Τ μπορεις να το αφησεις οπως λεει η vw μεχρι τα 90.000 χαλαρα...'
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
- δε ξερω ποιοι κινητηρες της vw εχουν ιμαντα αλλα απο οτι καταλαβα πρεπει να χει ο 1.4? λοιπον για αυτον ειδικα ο μηχανικος που πηγαμε μας ειπε οτι ο ιμαντας στα 60000 χλμ βγαινει ερειπιο...η συζητηση εγινε οταν προσπαθουσαμε να δουμε τι θα κανουμε με τον 1.8Τ...επι λεξει αν θυμαμαι καλα ' αν ειχες φερει το 1.4 θα σου λεγα οτι στανταρ θελει αλλαγη γιατι ολα αυτα μου ρχονται λιγο πριν τη ζημια, αλλα επειδη ειναι 1.8Τ μπορεις να το αφησεις οπως λεει η vw μεχρι τα 90.000 χαλαρα...'
Μια χαρά είναι ο ιμάντας στα 60Κ... Εγώ που τον αλλαξα στο 60Κ (Golf IV 1.4) δεν είχε κανένα ορατό σημάδι φθοράς σε σχέση με τον καινούριο.
Μου φαίνεται ότι οι μάστορες το έχουν χάσει λιγάκι και έχουν γίνει όλοι παντογνώστες...πιθανο! παντως δε του πηρα και συνεντευξη γιατι δε με αφορουσε το θεμα...αυτο που ηθελε να πει ειναι οτι τα 1.4 που του ερχονται στα 60 δεν εχουν καμια σχεση με τα 1.8Τ που του πηγαινουν στα 90...
-
-
-
δε ξερω ποιοι κινητηρες της vw εχουν ιμαντα αλλα απο οτι καταλαβα πρεπει να χει ο 1.4? λοιπον για αυτον ειδικα ο μηχανικος που πηγαμε μας ειπε οτι ο ιμαντας στα 60000 χλμ βγαινει ερειπιο...η συζητηση εγινε οταν προσπαθουσαμε να δουμε τι θα κανουμε με τον 1.8Τ...επι λεξει αν θυμαμαι καλα ' αν ειχες φερει το 1.4 θα σου λεγα οτι στανταρ θελει αλλαγη γιατι ολα αυτα μου ρχονται λιγο πριν τη ζημια, αλλα επειδη ειναι 1.8Τ μπορεις να το αφησεις οπως λεει η vw μεχρι τα 90.000 χαλαρα...'
-
από τη στιγμή που ο κατασκευαστής λέει 90Κ/5 χρόνια, ότι και να λέει ο κάθε μηχανικός (ανεξάρτητος ή εξουσιοδοτημένος) δεν τον λαμβάνω υπόψη. Όχι δεν βγαίνουν off οι ιμάντες τόσο εύκολα.
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όχι δεν βγαίνουν off οι ιμάντες τόσο εύκολα.Σίγουρα πρέπει να παίρνεις υπόψη σου τα διαστήματα που συνιστά ο κατασκευαστής, η ζημιά στον ιμάντα είναι κάτι που ο κατασκευαστής δεν θέλει με τίποτα να συμβεί και τα διαστήματα ανάμεσα στις αλλαγές είναι πάντα συντηρητικά.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι ιμάντες χαλάνε αν πέσει επάνω τους λάδι. Αν λερωθούν σε περιμένει ακριβή αντικατάσταση - προσοχή στις διαρροές.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
-
-
-
από τη στιγμή που ο κατασκευαστής λέει 90Κ/5 χρόνια, ότι και να λέει ο κάθε μηχανικός (ανεξάρτητος ή εξουσιοδοτημένος) δεν τον λαμβάνω υπόψη. Όχι δεν βγαίνουν off οι ιμάντες τόσο εύκολα.
θα μπορουσα δηλαδη να βαλω και γω quote απο τον φιλο του nidosan που λεει οτι εδωσε 1000 ευρω για το σερβις του γκολφ 4???
χοντρα χοντρα το σερβις του κλιο στα 60.000 παει στα 500 ευρω πανω κατω...τα 800 ευρω που ειχε πει η κατερινα μου ειχαν κανει πολυ εντυπωση και τοτε γιατι πρωτη φορα ειχα ακουσει τετοιο πωποπιασμα! ρωτα οποιον θελεις εδω μεσα με ρενω και θα σου πει οτι ακομα και για αντιπροσωπεια ειναι παραλογα μεγαλο το ποσο!επισης απ'οτι εχω δει στο seatclub τα σερβις των 60000χλμ για τα μικρα λεον πανε και αυτα γυρω στα 500 ευρω...εχω αδικο αν πω οτι η ρενω τα ακουει για τα σερβις της ( εγω ο ιδιος τη βριζω για αυτα ) ενω αντιθετα αμα το αμαξι ειναι γκρουπ vag τα σερβις περνανε στο απυροβλητο! 2 μετρα 2 σταθμα! αμα ειναι γκρουπ αξιζει τα λεφτα το σερβις, αμα ειναι ρενω, πεζω ,φιατ ειναι κωλοπιασμα!
για τους ιμαντες σας επαναλαμβανω οτι δε μ'ενδιαφερει, απλα σας ειπα τι μου ειπε...δεν εχω το 1.4 για να με νοιαζει...
ερχομαι στο σερβις που εγινε σημερα...λεον 1.8Τ με 60.000 χλμ τελικη τιμη σερβις 513,6 ευρω σε αντιπροσωπεια της ανατ. θεσσαλονικης...ηταν ελαφρως φθηνοτερο απ΄οτι μας ειχαν πει χαρη σε μια εκπτωση που κανει η σεατ και δε μας βγηκε τελικα 550...
αλλαγες μπουζι, λαδιων, ιμαντων κτλ κτλ ολα κομπλε...αρκετα καλη εξυπηρετηση, ελεγξαν το αυτοκινητο για γρατζουνιες ( ), κατι που δε γινοταν ως τωρα και μας ρωτησαν αν θελαμε να δουμε αυτα που θα αλλαχθουν...πλυναν και το λεον, επισης κατι που δε γινοταν ως τωρα...απ'οτι καταλαβαινω δεν υπηρχε περιπτωση να ριχναμε περισσοτερο το κοστος παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες..και ερχομαι στο ερωτημα...
εφοσον η μηχανη ειναι η ιδια η vag με ποιο θρασσος χρεωνει το ιδιο σερβις
150 και 200 και 300 ευρω ακριβοτερα? και γιατι να μη παρεις το γκολφακι σου να το πας στη σεατ η στη σκοντα πχ?????οπως εγραψα και απραπανω ο μηχανικος που μας συστησαν το ιδιο σερβις το εκανε με 700 περιπου ευρω....ποσο λαλακας πρεπει να εισαι για να πας εκει?και δεν ηταν αντιπροσωπεια! που να πας και εκει????σημειωτεον οτι στη συγκεκριμενη αντιπροσωπεια της σεατ εχουμε δει και αλλες φορες vag μοντελα εκτος σεατ....ρωταμε τη σεατ μας λεει 550 περιπου, ρωταμε για vag 700 ευρω! ρε πανε καλα??????????? τους μονους που κοροιδευουν ειναι οι κακομοιροι των audi-vw που τους λενε τετοια τιμη και τη θεωρουν και ευκαιρια!
οτι ναναι...μην αρχισω για τα ανταλλακτικα...πιστευα οτι εφοσον τα vag κυκλοφορουν ευρεως στην ευρωπη θα υπηρχε μια λογικη τιμολογηση...δεξι φαναρι μπροστα στο λεον τουρμπο 170 ευρω περιπου!αφου αναγκαστηκαμε να τ'αλλαξουμε και κρατησαμε το παλιο μη χρειαστει καποια στιγμη κατι απο κει...και ειναι και σμπαραλιασμενο!
-
-
τσ τσ τσ κοίτα τι τραβάνε οι vagέληδες...
-
τουλαχιστον το δικο μας ειναι και 1.8Τ...υπαρχει και μια απολαυση εναντι, οι απλοι τι να πουνε?
-
θα μπορουσα δηλαδη να βαλω και γω quote απο τον φιλο του nidosan που λεει οτι εδωσε 1000 ευρω για το σερβις του γκολφ 4???
χοντρα χοντρα το σερβις του κλιο στα 60.000 παει στα 500 ευρω πανω κατω...τα 800 ευρω που ειχε πει η κατερινα μου ειχαν κανει πολυ εντυπωση και τοτε γιατι πρωτη φορα ειχα ακουσει τετοιο πωποπιασμα! ρωτα οποιον θελεις εδω μεσα με ρενω και θα σου πει οτι ακομα και για αντιπροσωπεια ειναι παραλογα μεγαλο το ποσο!μα έγινε αναφορά από άλλο μέλος του φόρουμ, αλλά δεν έγινε αναφορά για ένα προβληματάκι -όπως γράφτηκε- και εκτός από ιμάντες αλλάχτηκαν και τακάκια -τα άθλια εργοστασιακά ειναι πανάκριβα, οπότε μακριά- Σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το κόστος του σέρβις είναι και ο... τόπος που γίνεται.
Αν πήγαινες στις Σέρρες πχ σε εξουσιοδοτημένο θα πλήρωνες λιγότερα. Τα 800 που αναφέρθηκαν για το Clio αφορούν τιμές ΑΘΗΝΑΣ. Η εργατώρα στην Αθήνα είναι αρκετά πιο ακριβή και δεν γίνεται -και είναι παράνομο- να υπάρξει ενιαία για όλη την Ελλάδα.
επισης απ'οτι εχω δει στο seatclub τα σερβις των 60000χλμ για τα μικρα λεον πανε και αυτα γυρω στα 500 ευρω...εχω αδικο αν πω οτι η ρενω τα ακουει για τα σερβις της ( εγω ο ιδιος τη βριζω για αυτα ) ενω αντιθετα αμα το αμαξι ειναι γκρουπ vag τα σερβις περνανε στο απυροβλητο! 2 μετρα 2 σταθμα! αμα ειναι γκρουπ αξιζει τα λεφτα το σερβις, αμα ειναι ρενω, πεζω ,φιατ ειναι κωλοπιασμα!
για τους ιμαντες σας επαναλαμβανω οτι δε μ'ενδιαφερει, απλα σας ειπα τι μου ειπε...δεν εχω το 1.4 για να με νοιαζει...
'κολλήματα' υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Επίσης υπάρχουν και 'φτηνά' σέρβις και αλλαγές λαδιών κάθε 5, 10, 15, 20Κ. Στα 60Κ ποιος θα έχει πληρώσει περισσότερα; -αν βάλεις και τις χαμένες ώρες ή μέρες χωρίς αυτοκίνητο, ταξί κλπ-
ερχομαι στο σερβις που εγινε σημερα...λεον 1.8Τ με 60.000 χλμ τελικη τιμη σερβις 513,6 ευρω σε αντιπροσωπεια της ανατ. θεσσαλονικης...ηταν ελαφρως φθηνοτερο απ΄οτι μας ειχαν πει χαρη σε μια εκπτωση που κανει η σεατ και δε μας βγηκε τελικα 550...
αλλαγες μπουζι, λαδιων, ιμαντων κτλ κτλ ολα κομπλε...αρκετα καλη εξυπηρετηση, ελεγξαν το αυτοκινητο για γρατζουνιες ( ), κατι που δε γινοταν ως τωρα και μας ρωτησαν αν θελαμε να δουμε αυτα που θα αλλαχθουν...πλυναν και το λεον, επισης κατι που δε γινοταν ως τωρα...Το συγκρεκιμένο συνεργείο πολύ καλά έκανε και εφαρμόζει ποιοτικά πρότυπα που ισχύουν για όλες τις μάρκες -τα καλά του BER- Επειδή μπορεί να πας το αυτοκίνητο χτυπημένο/γρατζουνισμένο και μετά να κάνεις τον Κινέζο ότι το τράκαραν αυτοί μέσα στο συνεργείο, το έλεγξαν από πριν για να είναι καλυμένοι
απ'οτι καταλαβαινω δεν υπηρχε περιπτωση να ριχναμε περισσοτερο το κοστος παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες..και ερχομαι στο ερωτημα...
150 και 200 και 300 ευρω ακριβοτερα? και γιατι να μη παρεις το γκολφακι σου να το πας στη σεατ η στη σκοντα πχ?????οπως εγραψα και απραπανω ο μηχανικος που μας συστησαν το ιδιο σερβις το εκανε με 700 περιπου ευρω....ποσο λαλακας πρεπει να εισαι για να πας εκει?και δεν ηταν αντιπροσωπεια! που να πας και εκει????σημειωτεον οτι στη συγκεκριμενη αντιπροσωπεια της σεατ εχουμε δει και αλλες φορες vag μοντελα εκτος σεατ....ρωταμε τη σεατ μας λεει 550 περιπου, ρωταμε για vag 700 ευρω! ρε πανε καλα??????????? τους μονους που κοροιδευουν ειναι οι κακομοιροι των audi-vw που τους λενε τετοια τιμη και τη θεωρουν και ευκαιρια!
αυτό το VAG που ρώτησες τι ήταν;
κάποια ευρώ θα γλύτωνες αν πήγαινες after market ανταλλακτικά μόνος σου, πχ μπουζί. Τα ίδια NGK είναι στο εμπόριο αρκετά φτηνότερα, όπως και τα φίλτρα. Φυσικά και μπορείς να πας το Seat σε εξουσιοδοτημένο VW ή το VW σε εξουσιοδοτημένο. Γίνεται -ακόμα και εντός εγγύησης- ειδικά σε πόλεις της επαρχίας στις οποίες δεν υπάρχουν εξουσιοδοτημένα και των 4 εταιρειών.
οτι ναναι...μην αρχισω για τα ανταλλακτικα...πιστευα οτι εφοσον τα vag κυκλοφορουν ευρεως στην ευρωπη θα υπηρχε μια λογικη τιμολογηση...δεξι φαναρι μπροστα στο λεον τουρμπο 170 ευρω περιπου!αφου αναγκαστηκαμε να τ'αλλαξουμε και κρατησαμε το παλιο μη χρειαστει καποια στιγμη κατι απο κει...και ειναι και σμπαραλιασμενο!
Γι' αυτό υπάρχουν και τα after market της ίδιας κατασκευάστριας, που είναι σημαντικά φτηνότερα.
Τέλος, κάτι που σπανίως αναφέρεται για τα ανεξάρτητα συνεργεία είναι το... 19%, ο ΦΠΑ δηλαδή. Πόσα ανεξάρτητα κόβουν αποδείξεις; Τον καταναλωτή μπορεί να μην τον ενδιαφέρει -αφού θα πληρώσει λιγότερα, έστω και μαύρα-, αλλά αφαίρεσαι 19% από το τιμολόγιό σου και θα δεις τι διαφορά είναι.
Τα εξουσιοδοτημένα δύσκολα και σπάνια δεν θα κόψουν αποδείξεις, αφού πολλά είναι και Α.Ε. και γίνονται ζόρικα τα πράγματα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
χοντρα χοντρα το σερβις του κλιο στα 60.000 παει στα 500 ευρω πανω κατω...τα 800 ευρω που ειχε πει η κατερινα μου ειχαν κανει πολυ εντυπωση και τοτε γιατι πρωτη φορα ειχα ακουσει τετοιο πωποπιασμα! ρωτα οποιον θελεις εδω μεσα με ρενω και θα σου πει οτι ακομα και για αντιπροσωπεια ειναι παραλογα μεγαλο το ποσο!μα έγινε αναφορά από άλλο μέλος του φόρουμ, αλλά δεν έγινε αναφορά για ένα προβληματάκι -όπως γράφτηκε- και εκτός από ιμάντες αλλάχτηκαν και τακάκια -τα άθλια εργοστασιακά ειναι πανάκριβα, οπότε μακριά- Σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει το κόστος του σέρβις είναι και ο... τόπος που γίνεται.
Αν πήγαινες στις Σέρρες πχ σε εξουσιοδοτημένο θα πλήρωνες λιγότερα. Τα 800 που αναφέρθηκαν για το Clio αφορούν τιμές ΑΘΗΝΑΣ. Η εργατώρα στην Αθήνα είναι αρκετά πιο ακριβή και δεν γίνεται -και είναι παράνομο- να υπάρξει ενιαία για όλη την Ελλάδα.
επισης απ'οτι εχω δει στο seatclub τα σερβις των 60000χλμ για τα μικρα λεον πανε και αυτα γυρω στα 500 ευρω...εχω αδικο αν πω οτι η ρενω τα ακουει για τα σερβις της ( εγω ο ιδιος τη βριζω για αυτα ) ενω αντιθετα αμα το αμαξι ειναι γκρουπ vag τα σερβις περνανε στο απυροβλητο! 2 μετρα 2 σταθμα! αμα ειναι γκρουπ αξιζει τα λεφτα το σερβις, αμα ειναι ρενω, πεζω ,φιατ ειναι κωλοπιασμα!
'κολλήματα' υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Επίσης υπάρχουν και 'φτηνά' σέρβις και αλλαγές λαδιών κάθε 5, 10, 15, 20Κ. Στα 60Κ ποιος θα έχει πληρώσει περισσότερα; -αν βάλεις και τις χαμένες ώρες ή μέρες χωρίς αυτοκίνητο, ταξί κλπ-
αλλαγες μπουζι, λαδιων, ιμαντων κτλ κτλ ολα κομπλε...αρκετα καλη εξυπηρετηση, ελεγξαν το αυτοκινητο για γρατζουνιες ( ), κατι που δε γινοταν ως τωρα και μας ρωτησαν αν θελαμε να δουμε αυτα που θα αλλαχθουν...πλυναν και το λεον, επισης κατι που δε γινοταν ως τωρα...Το συγκρεκιμένο συνεργείο πολύ καλά έκανε και εφαρμόζει ποιοτικά πρότυπα που ισχύουν για όλες τις μάρκες -τα καλά του BER- Επειδή μπορεί να πας το αυτοκίνητο χτυπημένο/γρατζουνισμένο και μετά να κάνεις τον Κινέζο ότι το τράκαραν αυτοί μέσα στο συνεργείο, το έλεγξαν από πριν για να είναι καλυμένοι
απ'οτι καταλαβαινω δεν υπηρχε περιπτωση να ριχναμε περισσοτερο το κοστος παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες..και ερχομαι στο ερωτημα...
αυτό το VAG που ρώτησες τι ήταν;
κάποια ευρώ θα γλύτωνες αν πήγαινες after market ανταλλακτικά μόνος σου, πχ μπουζί. Τα ίδια NGK είναι στο εμπόριο αρκετά φτηνότερα, όπως και τα φίλτρα. Φυσικά και μπορείς να πας το Seat σε εξουσιοδοτημένο VW ή το VW σε εξουσιοδοτημένο. Γίνεται -ακόμα και εντός εγγύησης- ειδικά σε πόλεις της επαρχίας στις οποίες δεν υπάρχουν εξουσιοδοτημένα και των 4 εταιρειών.
Γι' αυτό υπάρχουν και τα after market της ίδιας κατασκευάστριας, που είναι σημαντικά φτηνότερα.
Τέλος, κάτι που σπανίως αναφέρεται για τα ανεξάρτητα συνεργεία είναι το... 19%, ο ΦΠΑ δηλαδή. Πόσα ανεξάρτητα κόβουν αποδείξεις; Τον καταναλωτή μπορεί να μην τον ενδιαφέρει -αφού θα πληρώσει λιγότερα, έστω και μαύρα-, αλλά αφαίρεσαι 19% από το τιμολόγιό σου και θα δεις τι διαφορά είναι.
Τα εξουσιοδοτημένα δύσκολα και σπάνια δεν θα κόψουν αποδείξεις, αφού πολλά είναι και Α.Ε. και γίνονται ζόρικα τα πράγματα
εν συντομια γιατι θα μπερδεψω τα μπουτια μου με τα quotes!
ας πουμε οτι στο συγκεκριμενο γκολφ υπηρχε προβλημα και το σερβις εφτασε τα 1000 ευρω (τρεμω μονο που το γραφω), μπορω να σου πω οτι το νορμαλ σερβις του κλιο και στη πλατεια συνταγματος να πας να το κανεις θα σου βγει οσο σου ειπα!δυστυχως, δε μπαινουν ρενακηδες εδω για να επιβεβαιωσουν!
τα 'κολληματα' ειναι σιγουρα!
για το τσεκαρισμα για γρατζουνιες το καταλαβαμε εκεινη την ωρα αλλα τοσο βρωμικο που ηταν...
απευθυνθηκα στους ιδιοκτητες των vw-audi που απ'οτι καταλαβαινω τους πιανουν τον πωπο χωρις προηγουμενο...πχ. εχω το λεον 1.8Τ, το παω στη σεατ και μου βγαιnei 513Ε...παει ο κακομοιρης ο audi A4 1.8T στην audi και δινει για τα ιδια πραγματα 200Ε παραπανω γιατι ο κακομοιρης δε ξερει οτι υπαρχουν τετοιες διαφορες...που να παει ο νους του να ρωτησει πχ. στη σεατ....κατι αντιστοιχο θα συμβαινει μαλλον και με τη σκοντα! εκτος αμα το σερβις των γερμανικων εταιρειων ειναι τοσο πιο καλο!
αφτερ μαρκετ ανταλλακτικο! εδω μαλλον ειναι το μεγαλυτερο πλεονεκτημα της vag...μτχ η καινουρια απο αλλες εταιρειες που τα βρισκουμε και στο περιπτερο!αρκει να μη θες να το φτιαξεις με οριτζιναλ!
τα περισσοτερα εξουσιοδοτημενα λειτουργουν με αποδειξεις κτλ κτλ απ'οσο εχω παρει χαμπαρι!
υγ. τα σερβις του λεον 1.4 δεν απεχουν πολυ απο αυτα του κλιο και του μεγκαν !
-
Σε άλλο topic των 4Τ γράφτηκε ότι στη VW μέχρι και το Golf IV οι αντιπροσωπίες άλλαζαν στον εγκέφαλο τις ρυθμίσεις για την τακτικότητα του service.Συγκεκριμένα είναι στο (Octavia GT):
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=180
Αναρωτιέμαι τι αλλάζει στις ρυθμίσεις.Γιατί μίλησα με έναν συγγενή μου (που είχα και να του μιλήσω χρόνια) που μένει γερμανία και μου είπε ότι στο ίδιο μοντέλο με το δικό μου (Golf IV 1.4 του '99) κάνει σερβις-λάδια στα 15.000 και κάθε 30.000 το μεγάλο.
Απλά αλλάζει το πότε θα σου δείξει (σε όσους δείχνει.προσωπικά δεν έχω υπολογιστή ταξιδίου) πότε πρέπει να κάνεις σέρβις ή και άλλοι παράμετροι στον εγκέφαλο;Με απλά λόγια δηλαδή,εγώ κάνω κάθε 7500 γιατι μου το συνέστησαν και μου είπαν ότι έτσι έχει πεί η VW.Αν κάνω μικρό-μεγάλο μαζί στα 15000km;
ΥΓ:Όχι ότι θα το κάνω.Απλά μου φαίνεται λίγο κλεψιά η όλη φάση. -
Όταν ( 10ος του 98 ) αγόρασα το golf μου οι ρυθμίσεις για τις ενδείξςι των service ήταν στα 15Κ για τα λάδια και στα 30Κ για το service. Moυ τις άλλαξαν και τις δύο στα 7,5 και στα 15Κ αντίστοιχα γιατί όπως μου είπαν οι κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα και οι παραπάνω σκόνες κ.λ.π.που έχουμε κάνουν αναγκαίες της συχνότερες αλλαγές. Αυτό ακούγεται σωστό.
Μόλις έγινε το f/l στο Golf IV και αντικαταστάθηκαν οι κινητήρες (ο 1.4 75 με τον ίδιο αλλά με ηλεκτρονικό γκάζι και ο 1.6 8v με τον 1.6 16v) άλλαξαν τα διαστήματα των στα 15Κ για τα λάδια και στα 30Κ για το service. Αυτό τότε έγινε κυρίως επειδή ο ανταγωνισμός είχε αραιώσει τα διαστήματα των service.
Όλα τελικά είναι θέμα marketing... -
meco τα skoda και τα audi ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ κυκλοφορουνε στις ιδιες ακριβως κλιματολογικες συνθηκες...
μην προσπαθειτε να χρυσωσετε το χαπι. καλυτερα φτυστε το.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
meco τα skoda και τα audi ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ κυκλοφορουνε στις ιδιες ακριβως κλιματολογικες συνθηκες...μην προσπαθειτε να χρυσωσετε το χαπι. καλυτερα φτυστε το.
Πες τα χρυσόστομε! (Μπας και τα ακούσω κι εγώ! )
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Όταν ( 10ος του 98 ) αγόρασα το golf μου οι ρυθμίσεις για τις ενδείξςι των service ήταν στα 15Κ για τα λάδια και στα 30Κ για το service. Moυ τις άλλαξαν και τις δύο στα 7,5 και στα 15Κ αντίστοιχα γιατί όπως μου είπαν οι κλιματολογικές συνθήκες στην Ελλάδα και οι παραπάνω σκόνες κ.λ.π.που έχουμε κάνουν αναγκαίες της συχνότερες αλλαγές. Αυτό ακούγεται σωστό.
Μόλις έγινε το f/l στο Golf IV και αντικαταστάθηκαν οι κινητήρες (ο 1.4 75 με τον ίδιο αλλά με ηλεκτρονικό γκάζι και ο 1.6 8v με τον 1.6 16v) άλλαξαν τα διαστήματα των στα 15Κ για τα λάδια και στα 30Κ για το service. Αυτό τότε έγινε κυρίως επειδή ο ανταγωνισμός είχε αραιώσει τα διαστήματα των service.
Όλα τελικά είναι θέμα marketing...ποιοι στις άλλαξαν;
τότε που υπήρχε μόλις ένας χρόνος εγγύηση, αν το πήγαινες κάθε 15/30 θα άλλαζε κάτι;
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
meco τα skoda και τα audi ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ κυκλοφορουνε στις ιδιες ακριβως κλιματολογικες συνθηκες...μην προσπαθειτε να χρυσωσετε το χαπι. καλυτερα φτυστε το.
Δεν κατάλαβες καλά. Δε χρυσώνω κανένα χάπι. Απλά αναφέρω μερικά πράγματα για να ξεδιαλύνω τη κατάσταση.
ποιοι στις άλλαξαν;
τότε που υπήρχε μόλις ένας χρόνος εγγύηση, αν το πήγαινες κάθε 15/30 θα άλλαζε κάτι;Στη karenta τα άλλαξαν. Εντάξει γκρίνιαξα λίγο, αλλά τι να τους έλεγα? Ύστερα αν σου λέει η αντιπροσωπία ότι πρέπει να κάνεις service κάθε τόσο, εγώ θα κάνω τον έξυπνο? Άλλωστε 15Κ μου φάνηκαν πολλά, για αλλαγή λαδιών.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
ποιοι στις άλλαξαν;
τότε που υπήρχε μόλις ένας χρόνος εγγύηση, αν το πήγαινες κάθε 15/30 θα άλλαζε κάτι;Στη karenta τα άλλαξαν. Εντάξει γκρίνιαξα λίγο, αλλά τι να τους έλεγα? Ύστερα αν σου λέει η αντιπροσωπία ότι πρέπει να κάνεις service κάθε τόσο, εγώ θα κάνω τον έξυπνο? Άλλωστε 15Κ μου φάνηκαν πολλά, για αλλαγή λαδιών.
Το γνωστό μπέρδεμα... αντιπροσωπεία/εισαγωγέας/θυγατρική είναι μία, εξουσιοδοτημένοι έμποροι και σέρβις είναι πολλοί, όπως είναι η karenta στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Αν εσένα σου φάνηκαν πολλά τα 15, φαντάσου τι γίνεται όταν (τα βλέπεις και εδώ) λέω εγώ για 30 ή για δύο χρόνια
Από τη στιγμή που τότε είχες εγγύηση ένα μόλις χρόνο, και κάθε 15/30 να πήγαινες δεν άλλαζε κάτι
-
μαλιστα..
οποτε ολοι οι πιθανοι κατοχοι vw, καλυτερα να δουλευουνε στην vw αν δεν θελουνε να τους κλεβουνε.. -
Εσύ αυτό κατάλαβες;
Για μία ακόμα φορά: ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΣ (και για πολλά άλλα) !!!!!! (για το οποίο με έβρισες -ως συνήθως- όταν σκάναρα τις σελίδες)
Από κει και πέρα ας ακούσει τον κάθε φορουμά/μηχανικό/πωλητή/ να του λέει για 7,5 και 15 (αυτοί ξέρουν ΠΑΝΤΑ καλύτερα κι όχι το εργοστάσιο)
-
εγω δεν περιμενω να διαβασω τι θα γραφτει εδω μεσα για να εχω αποψη lkar.
νομιζω ειναι φανερο αυτο..και οι χαζαμαρες που λες περι μανουαλ πανε περιπατο οταν παει η μανα μου (που μονο τη μιζα ξερει να γυρναει) και της γυρνανε το service interval στο ΜΙΣΟ απο οτι πρεπει.
ειπαμε, οι κοροϊδιες εκει που περνανε...
VW FORUM