-
Γεια χαρά παιδιά,
Είμαι κι εγώ μέλος του club (με την άδειά σας φυσικά) ως κάτοχος ενός Polo 1.4 16V του '98, το οποίο απέκτησα μεταχειρισμένο.
Το αγόρασα παρόλο που δεν είμαι τόσο φανατικός της Γερμανικής Σχολής, αν υπάρχει κάτι τέτοιο ακόμα στις μέρες μας.
Η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν έκλεινα προς... Γαλλία μεριά και η αρχική μου επιλογή, όταν έψαχνα ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για να καλύψω κάποιες άμεσες ανάγκες μου, ήταν το... γνωστό και μη εξαιρετέο Rallye! (Ελπίζω αυτή η σκέψη που πέρασε απ' το μυαλό μου να μην αποτελέσει λόγο αποκλεισμού μου απ' το Forum! ) Τελικά όμως προτίμησα το Polo θεωρώντας δεδομένη την αξιοπιστία του, τουλάχιστον σε σχέση με το Ραλάκι, γιατί δεν ήθελα να διακινδυνέψω κάποιο τεχνικό πρόβλημα.Όμως τις τελευταίες μέρες το Πολάκι δεν μας τα λέει καλά! Όταν είναι κρύο παίρνει δύσκολα μπροστά. Συγκεκριμένα είναι σαν μπουκωμένο. Δεν κρατάει καθόλου το ρελαντί ενώ όταν πατήσεις γκάζι μπουκώνει τελείως και μοιραία σβήνει. Μόνο αν πατήσεις το γκάζι πολύ λίγο, ίσα ίσα να το χαϊδέψεις δηλαδή, ανεβάζει σταδιακά στροφές και μετά από 15 δευτερόλεπτα όλα είναι κανονικά. Φυσικά εν κινήσει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και το αυτοκίνητο δουλεύει σαν ρολόι!
Τέλος πάντων, θεώρησα καλύτερο να απευθυνθώ πρώτα στο forum (από το οποίο απουσιάζω 17 μήνες ελέω Στρατού) προτού πάω για τη λυπητερή στο συνεργείο. Άσε που απ' ότι βλέπω ορισμένα άτομα (καλά, ο G60POWER δεν παίζεται) εδώ μέσα έχουν περισσότερες γνώσεις από τους ανεκδιήγητους τύπους στα συνεργεία.
Σημειωτέον ότι έχει αισίως συμπληρώσει σχεδόν 80.000 χλμ. ενώ πρόσφατα (75.000 χλμ.) του έκανα το τυπικό σέρβις με αλλαγή λαδιών και όλων των αναλώσιμων φίλτρων.
Τι φταίει; Δεν νομίζω να φταίει η βενζίνη (η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο χρόνο που λόγω στρατού έκανα 100+ χλμ. την ημέρα έβαζα τη φθηνότερη που έβρισκα), γιατί σε τέτοια περίπτωση ο κινητήρας θα έκανε διακοπές και εν κινήσει.
Βοηθήστε συνάδελφοι!
-
Σαν αισθητηρας θερμοκρασιας για την πρωινη εκκινηση μου ακουγεται.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σαν αισθητηρας θερμοκρασιας για την πρωινη εκκινηση μου ακουγεται.Έχει τέτοιο πράγμα; Καθησυχαστικό μου ακούγεται πάντως. Φοβόμουν για κάτι σοβαρότερο. Αυτός ο αισθητήρας δηλαδή στέλνει πλουσιότερο μίγμα όταν ο κινητήρας είναι κρύος; Φαντάζομαι αλλάζεται εύκολα, έτσι;
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αν και προέρχεσαι από 'αντίπαλο' στρατόπεδο.
Αν έχει και κανένας άλλος καμμία ιδέα ευπρόσδεκτη. Ή ακόμα καλύτερα αν έχει πέσει 'θύμα' παρόμοιου προβλήματος.
-
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!
Ελεγξε τον ρυθμιστή πίεσης βενζίνης!
Ειδικά μετά από παρατεταμένη ακινησία, ξεραίνεται η μεμβάνη!
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα βενζίνης από το κανονικό!
Τα κρύα πρωινά που ο υπολογιστής ούτως ή άλλως δίνει περισσότερο καύσιμο, ο κινητήρας μπουκώνει! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!Ελεγξε τον ρυθμιστή πίεσης βενζίνης!
Ειδικά μετά από παρατεταμένη ακινησία, ξεραίνεται η μεμβάνη!
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα βενζίνης από το κανονικό!
Τα κρύα πρωινά που ο υπολογιστής ούτως ή άλλως δίνει περισσότερο καύσιμο, ο κινητήρας μπουκώνει!Σε τί αυτοκίνητο εμφανίστηκε εσένα το πρόβλημα;
Υπενθυμίζω ότι μέσα σε 40 δευτερόλεπτα το πολύ το αυτοκίνητο δουλεύει ρολόι! Και εν κινήσει δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα. Στη δικιά σου περίπτωση ο κινητήρας δούλευε κανονικά μετά;Ρώτησα και έναν φίλο μου τεχνικό και μου είπε, πέραν του ότι καλό είναι να το βάλω στον εγκέφαλο γιατί μπορεί να είναι χίλια δυο πράγματα, ότι πιθανότατα είναι η βαλβίδα κρύας εκκίνησης.
-
Σε BMW (τώρα θα μπουν οι γνωστοί εγκάθετοι και θα αρχίσουν τον εξάψαλμο)!
Είχα ανοίξει και σχετικό θέμα (θα είναι αρκετά πίσω τώρα)!
Παρουσίαζε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!
Αλλαξα τα πάντα (βαλβίδες κρύας, αισθητήρες, AFM, μπουζί) χωρίς αποτέλεσμα!
Αν το κράταγα στα πρώτα 15-20 δευτερόλεπτα όλα ήταν ρολόι!
Το ίδιο και αν ο κινητήρας ηταν ζεστός!Οταν πέσει αρκετά η θερμοκρασία θα γίνει χειρότερο!
Πρέπει να μυρίζει και βενζίνη όση ώρα προσπαθείς να κρατήσεις το ρελαντί!
Ο έλεγχος της πίεσης είναι απλός!
Ακόμα και αν δεν είναι αυτό δεν χάνεις τίποτα να το αποκλείσεις!Αλλά πρόσεχε!
Ηταν το πρώτο που έλεγξα και ο μηχανικός είπε ότι δεν είναι ενω ήταν!!(προφανώς δεν το κοίταξε θεωρώντας την αιτία αυτή αστεία!) -
Όντως φαίνεται πανοιμοιότυπο το πρόβλημα. Θέλω να το λύσω τώρα το πρόβλημα γιατί σκέφτηκα ότι όταν χειμωνιάσει θα είναι χειρότερα τα πράγματα.
Τελικά για κάτι που μπορείς να μάθεις σε ένα forum μέσα σε λεπτά, σε ένα συνεργείο μπορεί να το πληρώσεις πολύ ακριβά!
Ευχαριστώ για τη βοήθεια kouk.
-
Ο χρήστης gio_lam έγραψε:
Όντως φαίνεται πανοιμοιότυπο το πρόβλημα. Θέλω να το λύσω τώρα το πρόβλημα γιατί σκέφτηκα ότι όταν χειμωνιάσει θα είναι χειρότερα τα πράγματα.Τελικά για κάτι που μπορείς να μάθεις σε ένα forum μέσα σε λεπτά, σε ένα συνεργείο μπορεί να το πληρώσεις πολύ ακριβά!
Να'σαι καλά!
να σημειώσω ότι εμένα μου το παρουσίαζε μόνο σε θερμοκρασίες κάτω από 3 βαθμούς και μου κόστισε ~3000 -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Όντως φαίνεται πανοιμοιότυπο το πρόβλημα. Θέλω να το λύσω τώρα το πρόβλημα γιατί σκέφτηκα ότι όταν χειμωνιάσει θα είναι χειρότερα τα πράγματα.
Τελικά για κάτι που μπορείς να μάθεις σε ένα forum μέσα σε λεπτά, σε ένα συνεργείο μπορεί να το πληρώσεις πολύ ακριβά!
Να'σαι καλά!
να σημειώσω ότι εμένα μου το παρουσίαζε μόνο σε θερμοκρασίες κάτω από 3 βαθμούς και μου κόστισε ~3000? τελικά μέχρι να το βρώ!έχει και τα καλά του, 3πλασίασες την αξία του αυτοκινήτου
-
gio_lam φταίει η βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης όπως προαναφέρθηκε.
Έχει ένα μπλε δακτυλίδι γύρω της. Πρόσεχε μην στην αντικαταστήσουν με την βαλβίδα κανονικής λειτουργίας που έχει κόκκινο δακτυλίδι.
Δεν έχουν άλλη διαφορά εξωτερικά αλλά δίνουν άλλα σήματα στην ECU... -
Ο χρήστης sant έγραψε:
Έχει ένα μπλε δακτυλίδι γύρω της. Πρόσεχε μην στην αντικαταστήσουν με την βαλβίδα κανονικής λειτουργίας που έχει κόκκινο δακτυλίδι.
Δεν έχουν άλλη διαφορά εξωτερικά αλλά δίνουν άλλα σήματα στην ECU...Είχες κι εσύ παρόμοιο πρόβλημα;; Επιδημία έπεσε; Αν ναι, για τί αυτοκίνητο μιλάς; Ξέρεις καμία λεπτομέρεια (τιμή, διαθεσιμότητα) για το ανταλλακτικό;
-
πεδες ,χερετε κι απο μενα
ενα ταπεινο μαυρο ibiza fr εχω ,ΦΠΕ (stage2)με πιεση ψιλοτερμα και λιγο βελτιωμενη αναρτησουλα
οπου μπορω να βοηθησω -βοηθηθω ειμαι μεσα
Υ.Γ. μην ψαρωνετε με τον nik,πριν απο το ιμπιζα ειχα τη συγκεκριμενη delta
-
Ο χρήστης gio_lam έγραψε:
Δεν έχουν άλλη διαφορά εξωτερικά αλλά δίνουν άλλα σήματα στην ECU...Είχες κι εσύ παρόμοιο πρόβλημα;; Επιδημία έπεσε; Αν ναι, για τί αυτοκίνητο μιλάς; Ξέρεις καμία λεπτομέρεια (τιμή, διαθεσιμότητα) για το ανταλλακτικό;
Στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου ένα Seat Ibiza 1.3 94mod είχα ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Μιλάω για πριν 5 χρόνια, ... τότε μου είχε κοστίσει γύρω στα 25 ευρώ ανταλλακτικό και εργασία. Δεν είναι τίποτα, 2 λεπτά δουλειά.... Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες...
-
Ευχαριστώ sant. Όντως συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες! Απλά στις... χειρότερες συμβαίνουν συχνότερα!
-
GEIA XARA STA PAIDIA TOU VAG EUXOMAI OLOI NA EISTE KALA KAI TA CAR SAS
MAKH MASTORA KALES DOULIES -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
σε αλλα μοντελα, οχι πολο, εχει βρεθει η φτερωτη να ειναι 'φαγωμενη', και ενω και θορυβο εκανε και γυρναγε κανονικα, το αμαξι να ανεβαζει θερμοκρασια.
check itΜΠΑΓΑΣΑ ΠΕΤΡΑΚΗ ΕΧΕΙΣ ΟΡΓΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΟΥΜΕ
-
γραψε μου ενα ποιημα να σου πω ποιος εισαι
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
γραψε μου ενα ποιημα να σου πω ποιος εισαιΠΕΤΡΑΚΗ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΙΔΙ
ΚΑΙ ΤΑΞΙΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΟΡΓΩΣΕΣ
ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ -
gia sas paidia k kalos sas brhka k egw neos sto forum
merikes erwthseis sxetika me to A4 1.8T Quattro opoy psaxnw edw k mia bdomada sthn agora twn metaxirhsmenwn.
1.poies oi diafores (tourbo, programma, DP, I/C klp) toy monteloy meta3h 1.8TQ 165 HP k 1.8TQ 190 HP.
2.to montelo me ta 190 HP ebgene mono to 2003-2004.
3.giati to stamatisan.
4.poia ta peri8wria beltiwshs k mexrh poy ftanoyn me full 1 stadio se dynamh k roph sto 165HP k sto 190HP, panta me asfaleia k a3iopistia.
5.mia normal mesh timh twn dio montelwn xronologias 2002-2003 me 30-50 K xlm poia einai re paidia.
- san agora sta lefta ths a3izei h na koita3w k gia kati allo.
eyxaristw ek twn proterwn
-
Ο χρήστης mr vag έγραψε:
γραψε μου ενα ποιημα να σου πω ποιος εισαι
ΠΕΤΡΑΚΗ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΙΔΙ
ΚΑΙ ΤΑΞΙΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΟΡΓΩΣΕΣ
ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙοκ, και τωρα πες μου ποιος πηρε χαμπαρι ποιον, παρα το παραπλανητικο username σου mister κινεζε
VW FORUM