-
Ο χρήστης geozax έγραψε:
να ρωτησω κατι: στο golf gt,τωρα τελευταια, οταν ειμαι με 2η ταχυτητα και χαμηλες στροφες, οταν παταω το γκαζι αποτομα για να επιταχυνω, ακουγεται ενα μικρο 'τσιριγμα' .... ξερει κανεις κατι...?
Είναι σύνηθες σε όσα είναι turbo-compressor (140 - 170ps). Θα το συνηθίσεις και εσύ όπως όλοι μας!
Για περισσότερα δες εδώ:http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showforum=12Το τσιριγμα που περιγραφω ειναι στιγμιαιο... σε τετοιο αναφερεσαι και εσυ? εχεις ιδεα τι φταει?
-
Ο χρήστης Commissar έγραψε:
να ρωτησω κατι: στο golf gt,τωρα τελευταια, οταν ειμαι με 2η ταχυτητα και χαμηλες στροφες, οταν παταω το γκαζι αποτομα για να επιταχυνω, ακουγεται ενα μικρο 'τσιριγμα' .... ξερει κανεις κατι...?
Ο ήχος της 'σκουριασμένης κούνιας' που λέμε ειναι αυτός. Αλλάζει ένα πηνίο που εμπλέκει τον κομπρέσσορα και πάει μαζί πακέτο με την αντλία νερού. Γνωστό κουσούρι. Με την βελτιωμένη αντλία δεν θα στο ξαναπαρουσιάσει. Το κάνει με όλες τις σχέσεις στις στροφές που δουλεύει φουλ ο κομπρέσσορας και σε απότομο γκάζι (2000-2500σαλ).
δηλ ποιο κουσουρι δεν ειναι γνωστο;;;;;;;;;;;
ελεος με το παγκοσμιο αυτοκινητο -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ο ήχος της 'σκουριασμένης κούνιας' που λέμε ειναι αυτός. Αλλάζει ένα πηνίο που εμπλέκει τον κομπρέσσορα και πάει μαζί πακέτο με την αντλία νερού. Γνωστό κουσούρι. Με την βελτιωμένη αντλία δεν θα στο ξαναπαρουσιάσει. Το κάνει με όλες τις σχέσεις στις στροφές που δουλεύει φουλ ο κομπρέσσορας και σε απότομο γκάζι (2000-2500σαλ).
ελεος με το παγκοσμιο αυτοκινητοΣε όποιον δεν αρέσει απλά δεν το αγοράζει. ...
-
Ο χρήστης pipitopapaki έγραψε:
Είναι σύνηθες σε όσα είναι turbo-compressor (140 - 170ps). Θα το συνηθίσεις και εσύ όπως όλοι μας!
Για περισσότερα δες εδώ:http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showforum=12Το τσιριγμα που περιγραφω ειναι στιγμιαιο... σε τετοιο αναφερεσαι και εσυ? εχεις ιδεα τι φταει?
Σε αυτό αναφέρεται και το έχουν σχεδόν όλα τα TSI. Το είχε και το δικό μου όμως μου είπαν ότι και αντλία να αλλάξω θα το κάνει πάλι. Μου είπαν πως με τον καιρό θα φύγει όπερ και εγένετο. Το θέμα είναι ότι σε μένα το έκανε στην αρχή και έφυγε μετά από κάποιες χιλιάδες χλμ. Εσύ πόσα χιλιόμετρα έχεις?
-
Ναι ειναι στιγμιαίο και ακούγεται μόνο στο βαθύ πάτημα του πεντάλ. Όπως προείπε και ένας 'συνάδελφος' είναι ο χαρακτηριστικός ήχος της 'σκουριασμένης κούνιας'.
-
Ο χρήστης geozax έγραψε:
αυτο ειναι το μονο σιγουρο!!!
ενα σκασμο λεφτα,ενα καρο θεματα και μηδαμινη εγγυηση ειναι αρκετα ........ -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Σε αυτό αναφέρεται και το έχουν σχεδόν όλα τα TSI. Το είχε και το δικό μου όμως μου είπαν ότι και αντλία να αλλάξω θα το κάνει πάλι. Μου είπαν πως με τον καιρό θα φύγει όπερ και εγένετο. Το θέμα είναι ότι σε μένα το έκανε στην αρχή και έφυγε μετά από κάποιες χιλιάδες χλμ. Εσύ πόσα χιλιόμετρα έχεις?
κοντευω τα 70χιλ... μεσα στο σουκου σταματησε να το κανει, αλλα τωρα ακουγεται κατι αλλο.... σαν 'φουσκωμα-ξεφουσκωμα' που παει μαζι με τις στροφες του κινητηρα... σαν νιαουρισμα.... την τεταρτη θα το παω να το ακουσουν...
-
σαν 'φουσκωμα-ξεφουσκωμα' που παει μαζι με τις στροφες του κινητηρα... σαν νιαουρισμα.... την τεταρτη θα το παω να το ακουσουν...
Σορρυ... Μη νομιζεις οτι κοροιδευω αλλα η περιγραφη αυτη ηταν ολα τα λεφτα!!!
Οι πολλοι διαφορετικοι ηχοι σε ενα μοτερ ειναι κακο πραγμα.. Ειδικα αν αλλαζουν καθε 5 μερες... Πηγαινε και γρηγορα!!! -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
σαν 'φουσκωμα-ξεφουσκωμα' που παει μαζι με τις στροφες του κινητηρα... σαν νιαουρισμα.... την τεταρτη θα το παω να το ακουσουν...
Σορρυ... Μη νομιζεις οτι κοροιδευω αλλα η περιγραφη αυτη ηταν ολα τα λεφτα!!!
Οι πολλοι διαφορετικοι ηχοι σε ενα μοτερ ειναι κακο πραγμα.. Ειδικα αν αλλαζουν καθε 5 μερες... Πηγαινε και γρηγορα!!!Ασε γιατι μαζι με τον κινητηρα, φουσκωνω και ξεφουσκωνω και εγω.... και αν υπολογισεις οτι πριν 1,5 μηνα καθαρισαμε βαλβιδες, φαντασου φουσκο-ξεφουσκωμα ....!!!! (και στην τσεπη μου).....
καμια μαλακια θα εχουν κανει και θα τους παρει κανας διαολας...!!!
-
ποσα χλμ εχεις και καθαρισες βαβιδες;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ποσα χλμ εχεις και καθαρισες βαβιδες;;;;ουτε 70.000χλμ δεν εχω ....
αλλα ηταν χαλια.... εδω υπαρχει και φωτο απο τις βαλβιδες μου: viewtopic.php?f=6&t=52940&start=60αστα να πανε... μεχρι τωρα το αμαξι ηταν σουπερ... τον τελευταιο χρονο εχω πλανταξει... θα παω αυριο να ακουσουν και το φουσκωμα-ξεφουσκωμα που απο οσο εχω καταλαβει συνδεεται με τη χρηση του κομπρεσορα.... οσο δουλευει ο κομπρεσορας φουσκωνει και οταν αφηνεις γκαζι ξεφουσκωνει... μετα τις 3.500 στροφες που μπαινει το τουρμπο δεν ακουω κατι, αλλα ισως ο ηχος καλυπτεται απο τη γενικοτερη φασαρια σε αυτες τις στροφες....
στην αποδοση του αυτοκινητου δεν υπαρχει κανενα προβλημα... ολα κανονικα...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αυτο ειναι το μονο σιγουρο!!!
ενα σκασμο λεφτα,ενα καρο θεματα και μηδαμινη εγγυηση ειναι αρκετα ........Πότε το αγόρασες; Φαίνεται να αντιμετωπίζεις πολλά προβλήματα!
Δεν είναι ωραίο να γενικεύεις.... -
ετσι ενημερωτικα, το πηγα, το ακουσαν, το θεωρησαν φυσιολογικο (παρολο που ειναι φρεσκος ηχος και δεν προυπηρχε), τον εχουν ξανακουσει και σε άλλα (αλλά οχι σε ολα), ο αρχιμηχανικος ειπε να μην ανησυχω και επειδη επεμενα, θα το παω τις επομενες μερες να το αφησω να το ψαξουν... τι να πω...? και αυτοι ειπαν οτι και εγω : οτι ακουγεται οσο δουλευει ο κομπρεσσορας... ειδωμεν...
παντως γενικα ειναι προβληματικα αυτα τα μοντελα... και μαλιστα ειναι αποδεκτο και απο τους ιδιους... γενικα το δικο μου συμπερασμα ειναι: κρατας ενα καινουριο αυτοκινητο μια 5ετια και μετα ή το πουλας ή εισαι τυχερος αν δεν παθει κατι... -
ρε μηπως ξεφυσαει απο μια λασκα πολλαπλη η' εχει κανει κανα κρακ σε καποιο σημειο;;;και το ακους στις χαμηλες στροφες;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ρε μηπως ξεφυσαει απο μια λασκα πολλαπλη η' εχει κανει κανα κρακ σε καποιο σημειο;;;και το ακους στις χαμηλες στροφες;;;οπως ειχα γραψει, αρχικα ακουγα ενα τσιριγμα στιγμιαιο οταν πατουσα γκαζι και ειχα λιγες στροφες. αυτο σταματησε και τωρα ακουγεται αυτο το συνεχομενο νιαουρισμα που ξεκιναει μπασα και οσο ανεβαζω στροφες γινεται πιο τσιριχτο. οταν αφησω γκαζι ξανα-μπασαρει μεχρι που σταματει αν πεσουν οι στροφες στο ρελαντι. Σημειωση: το αμαξι σταματημενο με νεκρα, πατας γκαζι (χωρις συμπλεκτη και ταχυτητα) και δεν ακουγεται τιποτα. Αν βαλω ταχυτητα και πατησω γκαζι (πατημενος συμπλεκτης, ακινητο το αυτοκινητο) ακουγεται....
αρα εχει να κανει με τον κομπρεσσορα....?
-
και ποια η διαφορα αν εχεις βαλει ταχυτητα και πατας συμπλεκτη,με το να εχεις νεκρα;;;;;
δεν βγαζω ακρη -
ουτε 70.000χλμ δεν εχω ....
αλλα ηταν χαλια.... εδω υπαρχει και φωτο απο τις βαλβιδες μου: viewtopic.php?f=6&t=52940&start=60αστα να πανε... μεχρι τωρα το αμαξι ηταν σουπερ... τον τελευταιο χρονο εχω πλανταξει... θα παω αυριο να ακουσουν και το φουσκωμα-ξεφουσκωμα που απο οσο εχω καταλαβει συνδεεται με τη χρηση του κομπρεσορα.... οσο δουλευει ο κομπρεσορας φουσκωνει και οταν αφηνεις γκαζι ξεφουσκωνει... μετα τις 3.500 στροφες που μπαινει το τουρμπο δεν ακουω κατι, αλλα ισως ο ηχος καλυπτεται απο τη γενικοτερη φασαρια σε αυτες τις στροφες....
Σου καίει πολλά λάδια το αυτοκίνητο και έγιναν οι βαλβίδες ετσι?
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
ουτε 70.000χλμ δεν εχω ....
Σου καίει πολλά λάδια το αυτοκίνητο και έγιναν οι βαλβίδες ετσι?
δεν καει σχεδον καθολου λαδι... το παρακολουθω και δεν χρειαζεται ουτε να συμπληρωσω, απο service σε service.. απο οσο εχω καταλαβει ειναι θεμα αμεσου ψεκασμου και επανακυκλοφοριας των καυσαεριων (αν εχει το συγκεκριμενο μοντελο).
οποιος εχει τετοιο κινητηρα και οταν το βαζει μπροστα το πρωι, το αμαξι χορευει καλαματιανο και ριχνει τουφεκιες απο την εξατμιση, να παει να το κοιταξει...anyway αν υπαρχει καμια γνωμη για το φαντασμα που κρυβεται στον κινητηρα μου και ξεφυσαει, θα ηθελα να την εχω υποψη μου οταν παω να το αφησω για να το δουν... ουουουουυ
-
Αυτα τα 'χαζα' θεματα με τους ηχους,θορυβους η φυσηματα που ακουγονται σε καποια αυτοκινητα του vag,τα οποια ουτε οι ιδιοι οι μηχανικοι δεν μπορουν να βρουν απο που προερχονται η απο τι προκαλουνται κ μετα προσπαθουν να τα παρουσιασουν ως 'ετσι κανουν ολα,ειναι κατι φυσιολογικο',ειναι κατι συνηθες που δεν προκαλει εντυπωση,σαν να σου λενε συμβιβασου κ κανε πως δεν ακους.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Αυτα τα 'χαζα' θεματα με τους ηχους,θορυβους η φυσηματα που ακουγονται σε καποια αυτοκινητα του vag,τα οποια ουτε οι ιδιοι οι μηχανικοι δεν μπορουν να βρουν απο που προερχονται η απο τι προκαλουνται κ μετα προσπαθουν να τα παρουσιασουν ως 'ετσι κανουν ολα,ειναι κατι φυσιολογικο',ειναι κατι συνηθες που δεν προκαλει εντυπωση,σαν να σου λενε συμβιβασου κ κανε πως δεν ακους.+1
VW FORUM