-
http://www.autoblog.gr/2012/07/02/after ... in-europe/
-
τα εχουμε πει ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορες για τους ηχους πανω απο ανομαλιες καθως ρολαρεις και εκεινη την ωρα παει να κανει αλλαγη ..
Απο το 2009 που πρωτοεμφανιστηκαν στην Ελλαδα και παραπονιοντουσαν χρηστες ακομα και εδω στο φορουμ θυμαμαι τοτε που ελεγαν οτι θα σπασει...2012 Και οσοι ειχαν θορυβους ακομα τους εχουν και κανενα αλλο προβλημα ..
Του κουτιου να παρεις ετσι θα κανει -
Στο Α1 που είχα για 2 μέρες το έκανε πολύ έντονα αυτόν τον τενεκεδένιο ήχο! Μεγάλη ξενέρα για 27 χιλιάρικα αμάξι...
-
ναι ολα το κανουν ..και εμενα το κανει...
Βρηκα μια φορα ενα Α3 S-Line S-Tronic 7 και μου ειπε τον πονο του,του κανει σαν τενεκες . Ποσα χιλιαρικα παει αυτο?32+?
Απλα ζεις με αυτο .Και το κανει μονο στην κωλοαθηνα -
Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...
Αυτή είναι injection L Jetronik το μοτερ απλά ΓΑΜΑΓΕ
Μιλάμε για μοτέρ με πολλά κιλά @@@@@@Α ρε εποχές...... δεν ξαναβγαίνουν τέτοια αμάξια με ψυχή και μηχανολογική κουλτούρα....
Αυτό ήταν και το πρώτο μου αμάξι το οποίο κράτησα μια δεκαετία,και είναι το μόνο αμάξι που θέλω ξανά απ όσα έχουν περάσει απ τα χέρια μου
Ετσι το είχα χωρίς προφυλακτήρα πίσω....αλητεία
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στο Α1 που είχα για 2 μέρες το έκανε πολύ έντονα αυτόν τον τενεκεδένιο ήχο! Μεγάλη ξενέρα για 27 χιλιάρικα αμάξι...A1 και 27 χιλιαρικα??
-
Πριν κλείσουν 3 χρόνια και στα περίπου 43000 km (πρίν κανά μήνα και ενώ ήμουνα ταξίδι στα Γιάννενα) ξαφνικά μου άναψε πρόβλημα με το ESP και πάρκαρα για να σβήσω και να ξαναανάψω τον κινητήρα μπας και σβήσει η ένδειξη.
Αλλά αντ'αυτού, δεν ξαναπήρε ποτέ μπρος η μηχανή!!!
Τώρα έδειχνε πρόβλημα με το DSG7 και δεν σε άφηνε να αλλάξεις ταχύτητα, έμενε στο μονίμως στο P και δεν άναβε ο κινητήρας.
Δυστυχώς η οδική βοήθεια δεν το έφερνε στην Αθήνα αλλά στον κοντινότερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο στα Γιάννενα.
Εκεί μετά από διαγνωστικό έλεγχο παραγγείλανε ολόκληρο το DSG και τον εγκέφαλό του από την Γερμανία γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμος ούτε στην Αθήνα.
Μετά από 3 βδομάδες όλα ήτανε έτοιμα, ταξίδεψα ξανά στα Γιάννενα και το πήρα, όλα λειτουργούσανε άψογα... για λίγο.
Σε μια βδομάδα ξαφνικά άναβόσβηνε η ένδειξη της ταχύτητας, και δεν έμπαινε στις μονές!!!
Ξεκινούσε με 2α και αν ανέβαζε πολύ τις στροφές πήγαινε στην 4η και μετά στην 6η!!!
Για δεύτερη φορά σε έναν μήνα με κουβαλούσε οδική βοήθεια!!!
Αυτή τη φορά έχει πρόβλημα το Megatronic μου είπαν σήμερα, και θα είναι έτοιμο την Πέμπτη αν όλα πάνε καλά.
Ευτυχώς που είχα πληρώσει περίπου 350Ε αν θυμάμαι καλά για επέκταση εγκύησης στα 4 χρόνια.Αλλιώς **μόνο τα ανταλλακτικά για το DSG7 και τον εγκέφαλό του ** κοστίζουν 5100Ευρώ!!!
Χωρίς το megatronic που μου χάλασε την δεύτερη φορά και δεν ξέρω ακόμα πόσο κοστίζει.Τώρα φοβάμαι να πάω διακοπές με το καινούργιο μου αμάξι και σκέφτομαι να πάω με το Pundo που εδώ και 12 χρόνια δεν με άφησε ποτέ!!!
Άσε που η αξιοπιστία του VW έπαισε κατακόρυφα στα μάτια μου και σκέφτομαι να το πουλήσω και να πάω προς Ιάπωνες.
Το golf είναι το πρώτο Γερμανικό αμάξι που πήρα και έχω τις χειρότερες και ακριβότερες βλάβες από όλα τα αμάξια που έχω πάρει ως τώρα. -
Το mechatronic είναι κοινό πρόβλημα στα dsg. Συνήθως το αντικαθιστούν ακόμα και αν έχει παρέλθει ο χρόνος της εγγύησης. Παθών.
Επίσης κοστίζει περί τα 2.500€ (για το μεγάλο, υγρό 7αρι dsg). Γενικώς απο την περιγραφή που δίνεις μου φαίνεται πολύ δύσκολο να παραγγέλθηκε ολόκληρο νέο dsg.
-
stefan147 τι εννοείς λέγοντας ' μου φαίνεται πολύ δύσκολο να παραγγέλθηκε ολόκληρο νέο dsg.'?
Στην αντιπροσωπεία στα Γιάννενα ήμουν μπροστά τους όταν κάνανε τον διαγνωστικό έλεγχο και στείλανε τα αποτελέσματα στην Γερμανία(είδα ακόμα και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν ακόμα και την αποστολή των αποτελεσμάτων) οι οποίοι την άλλη μέρα τους απαντήσανε ότι χρειάζεται αλλαγή ολόκληρο το DSG7 με τον εγκέφαλό του.
Νομίζεις ότι στα Γιάννενα πήρανε μόνοι τους την απόφαση τι χρειάζεται? Από ότι κατάλαβα ήτανε άσχετοι σε προβλήματα σχετικά με dsg7. Μικρή πόλη είναι, πόσοι νομίζεις πήρανε golf με dsg στα Γιάννενα ώστε να έχουνε εμπειρία? -
Μα σαφώς και έτσι γίνεται. Και στα Γιάννενα και στην Αθήνα και παντού. Κανένας αντιπρόσωπος δεν παίρνει απόφαση μόνος του. Ο αντιπρόσωπος/επισκευαστής παίρνει τα στοιχεία του διαγνωστικού ελέγχου και τα στέλνει Γερμανία, που με τη σειρά τους δίνουν εντολή για το τι πρέπει να γίνει. Απλά άλλο τι σου είπαν εσένα κι άλλο τι μπορεί να ίσχυσε εν τέλει. Πχ είδες εσύ νέο ΟΛΟΚΛΗΡΟ dsg να έρχεται στις κούτες του και να περνιέται στο αμάξι σου? Αν ναι, οκ, πάω πάσο.
Anyway λεπτομέρειες θα μου πεις, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με τόσο ευαίσθητα μηχανικά μέρη καλό θα είναι να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει. Το θέμα είναι ότι, όπως λες, χάνεται η εμπιστοσύνη στο αμάξι μετά από τέτοια προβλήματα ακόμα κι αν αυτό συνεχίσει να λειτουργεί για τα επόμενα 10 χρόνια...
-
Όχι δεν είδα κούτες και τα συναφή, αυτό που είδα είναι ότι ήταν περασμένα τα ανταλλακτικά στο σύστημά τους και το είδα αυτό και στην αντιπροσωπεία στην Αθήνα. Yποννοείς ότι μπορεί να περάσανε ψεύτικες εγγραφές στο σύστημά τους(που υποθέτω ότι ελέγχεται και από Γερμανία, δεν νομίζω να μας εμπιστεύονται και τόσο πολύ οι Γερμανοί) και ότι πρέπει να τσεκάρω τα serial number?
Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι τα νέα ανταλλακτικά (dsg7 και ο εγκέφαλός του) συνοδεύονται από διετή εγγύηση.
Βέβαια μετά από 2 χρόνια θα τρέμω μήπως συμβούν τα ίδια και χρειάζεται να πληρώσω περίπου 8000 ευρώ μαζί με τα εργατικά και το megatronic δηλαδή το κόστος αγοράς ενός μικρού αμαξιού... -
Sauber | Επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με την VW χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενό τους
Μια είδηση των προηγούμενων ημερών που πέρασε στα ψιλά, λόγω Γερμανικού Grand Prix, αλλά που σίγουρα είναι άξια αναφοράς, είναι η νιοστή συνέχεια στο σήριαλ της ενδεχόμενης εισόδου του Volkswagen Group στη Formula 1.
Οι φήμες οργιάζουν ανά διαστήματα εδώ και χρόνια, αλλά οι – διαφορετικές κάθε φορά – εταιρείες του Group που αναφέρονται ως φορείς του εγχειρήματος τις διαψεύδουν.
Τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Peter Sauber να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς έκθεσης της Γενεύης, με τον CEO της Volkswagen AG (μητρικής εταιρείας του Volkswagen Group), επανέφεραν τη σχετική παραφιλολογία, που η αλήθεια είναι πώς είχε κοπάσει τελευταία.Η επιβεβαίωση όμως της συνάντησης, από τον ίδιο τον Peter Sauber, στο Hockenheim, πυροδότησε εκ νέου τις συζητήσεις. Ο Sauber βέβαια αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το αντικείμενο της συνάντησης που θα μπορούσε κάλλιστα να αφορά συνεργασία σε άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού πέραν της F1.
Την τελευταία διετία πολλά στελέχη του VW Group έχουν αναφερθεί στο ενδεχόμενο συμμετοχής των εταιρειών του ομίλου στην F1. Οι φήμες φούντωσαν εν μέρει και από την παροχή κινητήρων VW στα μονοθέσια της F3.
Με αφορμή τις 24 ώρες του Nurburgring, το Μάρτιο του 2010, o Αγωνιστικός διευθυντής της VW, Kris Nissen δήλωσε σχετικά: 'Το μόνο που μπορώ να πω προς το παρόν είναι ότι κανείς δεν ξέρει τους νέους κανονισμούς για τους κινητήρες στην F1. Μέχρι να ξεκαθαριστεί αυτό, νομίζω κανένας, όπως ούτε και η Volkswagen, δε μπορεί να κάνει σχόλια για το ενδιαφέρον τους. Πρώτα πρέπει να ξέρουμε από τη FIA ακριβώς τους κανονισμούς από το 2013 ή το 2014 και επίσης χρειαζόμαστε την Formula 1 να ανακάμψει. Η Formula 1 είναι σε μια κρίση. Έχει γίνει πολύ ακριβή, οι κατασκευαστές φεύγουν και υπάρχουν πολλές πολιτικές συζητήσεις και ιστορίες. Που νομίζω ότι είναι κρίμα γιατί η F1 είναι πολύ ελκυστική για όλους.' Παράλληλα πρόσθεσε πώς σε περίπτωση συμμετοχής θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τόσο τα σήματα των Audi και Porsche όσο και της ίδιας της μητρικής VW.
Αντίστοιχα, τον Νοέμβριο του 2010 ο Matthias Mueller, CEO της Porsche απαντούσε σε σχετική ερώτηση: 'H Formula 1 είναι πρωτίστως πρωτάθλημα οδηγών, με τους χορηγούς και τους κατασκευαστές να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Για εμάς αυτό είναι ξεκάθαρο μειονέκτημα. Ένας ακόμα αποτρεπτικός παράγοντας για μια τόσο μακροχρόνια επένδυση είναι η αβεβαιότητα σχετικά με τους μελλοντικούς κανονισμούς. Αν όμως το VW Group ενδιαφερόταν, τότε η Porsche θα ήταν σίγουρα η φίρμα που θα ταίριαζε περισσότερο για κάτι τέτοιο' παρόλο που νωρίτερα τον ίδιο χρόνο τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ήθελαν τον Ferdinand Piech να έχει αποφασίσει οριστικά εναντίον οποιασδήποτε συμμετοχής για όλες τις μάρκες του ομίλου.
Αντίθετα όμως με Nissen, Ο ομόλογός του στην Audi είχε αποκλείσει κατηγορηματικά τη πιθανότητα να δούμε τους διάσημους τέσσερεις κύκλους να συναγωνίζονται με τις Red Bull, ΜcLaren, Ferrari. 'Πιστεύουμε ότι η Formula 1 και η Audi δεν ταιριάζουν, αφού η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία δεν σχετίζεται καθόλου με την εξέλιξη των αυτοκινήτων μας' είχε πει ο Wolfgang Ullrich. 'Στο DTM και στο Le Mans η τεχνολογία σχετίζεται άμεσα με εκείνη που φτάνει στους πελάτες μας και έτσι επωφελούνται άμεσα από το αγωνιστικό μας πρόγραμμα. Στην F1 αυτό δεν ισχύει'.
Ένα χρόνο μετά, ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της VW, Wolfgang Duerheimer, μπέρδεψε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, υποστηρίζοντας πώς φαντάζεται τον όμιλο μέσα στην F1 αλλά από το 2018, ενώ ο Andrian Newey την ίδια περιόδο αποκάλυπτε πώς ο λόγος που επιλέχθηκε το concept των τετρακύλινδρων turbo κινητήρων ήταν αποκλειστικά και μόνο η Audi: 'Είχαν πει ότι θα έμπαιναν στο άθλημα αν υπήρχαν τετρακύλινδροι turbo κινητήρες, και όλοι συμφώνησαν προκειμένου να έρθει η Audi στη Formula 1. Στη συνέχεια αποφάσισαν ότι δεν θα ασχοληθούν και ξεμείναμε με τους τετρακύλινδρους κινητήρες.' Όπως όλοι γνωρίζουμε, ακολούθησε η μετάθεση της αλλαγής των κινητήρων για το 2014 και η αντικατάσταση του συνόλου με V6.
Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη της δεκαετίας του 80, η Sauber ως εργοστασιακή ομάδα της Mercedes, κατάφερε σημαντικές επιτυχίες σε αγώνες πρωτοτύπων, με πιλότους όπως ο Heinz Frentzen και ο Michael Schumacher. To 1989 μάλιστα έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης των 24 ωρών του Le Mans, με την Sauber C9. Η Sauber υπήρξε ουσιαστικά το προπύργιο της επιστροφής των 'Ασημένιων βελών' στους αγώνες αυτοκινήτων αλλά και ειδικότερα στη Formula 1, αφού η Mercedes έκανε την είσοδό της ως κατασκευαστής κινητήρων μέσω της Ελβετικής ομάδας το 1994 (το 93 χρησιμοποιούσε ακόμα την ονομασία της Ilmor).
Πηγή: http://www.f1grip.gr/ειδ ... F%85%CF%82
-
Ο χρήστης tolisdriver έγραψε:
Όχι δεν είδα κούτες και τα συναφή, αυτό που είδα είναι ότι ήταν περασμένα τα ανταλλακτικά στο σύστημά τους και το είδα αυτό και στην αντιπροσωπεία στην Αθήνα. Yποννοείς ότι μπορεί να περάσανε ψεύτικες εγγραφές στο σύστημά τους(που υποθέτω ότι ελέγχεται και από Γερμανία, δεν νομίζω να μας εμπιστεύονται και τόσο πολύ οι Γερμανοί) και ότι πρέπει να τσεκάρω τα serial number?Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι τα νέα ανταλλακτικά (dsg7 και ο εγκέφαλός του) συνοδεύονται από διετή εγγύηση.
Βέβαια μετά από 2 χρόνια θα τρέμω μήπως συμβούν τα ίδια και χρειάζεται να πληρώσω περίπου 8000 ευρώ μαζί με τα εργατικά και το megatronic δηλαδή το κόστος αγοράς ενός μικρού αμαξιού...Είχες πριν της ζημιές συμπτώματα (πχ σκορτσάρισμα);
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Όχι δεν είδα κούτες και τα συναφή, αυτό που είδα είναι ότι ήταν περασμένα τα ανταλλακτικά στο σύστημά τους και το είδα αυτό και στην αντιπροσωπεία στην Αθήνα. Yποννοείς ότι μπορεί να περάσανε ψεύτικες εγγραφές στο σύστημά τους(που υποθέτω ότι ελέγχεται και από Γερμανία, δεν νομίζω να μας εμπιστεύονται και τόσο πολύ οι Γερμανοί) και ότι πρέπει να τσεκάρω τα serial number?
Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι τα νέα ανταλλακτικά (dsg7 και ο εγκέφαλός του) συνοδεύονται από διετή εγγύηση.
Βέβαια μετά από 2 χρόνια θα τρέμω μήπως συμβούν τα ίδια και χρειάζεται να πληρώσω περίπου 8000 ευρώ μαζί με τα εργατικά και το megatronic δηλαδή το κόστος αγοράς ενός μικρού αμαξιού...Είχες πριν της ζημιές συμπτώματα (πχ σκορτσάρισμα);
Όχι, όλα λειτουργούσαν τέλεια πριν τις βλάβες, δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.
Αυτό είναι και το χειρότερο γιατί δεν υπάρχει καμιά προειδοποίηση ώστε π.χ. να μην ξεκινήσεις για ταξίδι ή διακοπές αλλά να κάνεις κάποιον έλεγχο. -
Ο χρήστης tolisdriver έγραψε:
Όχι, όλα λειτουργούσαν τέλεια πριν τις βλάβες, δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.
Αυτό είναι και το χειρότερο γιατί δεν υπάρχει καμιά προειδοποίηση ώστε π.χ. να μην ξεκινήσεις για ταξίδι ή διακοπές αλλά να κάνεις κάποιον έλεγχο.Ούτε το ζώδιο δεν έλεγε τίποτα;
Πάντως εγώ έχοντας αλλάξει mechatronic και πολύδισκο συμπλέκτη, προς το παρών το όχημα λειτουργεί όπως πρέπει. Τουλάχιστον καλύφθηκες από εγγύση...
-
Το χταποδι στα 1.2 tsi πυρωνει. Αποδεδειγμενα...
-
Παρήγγειλα καινούριο ύφασμα στο πίσω κάθισμα του Τίγκου από την πλευρά του οδηγού. Είχε πέσει καύτρα από τσιγάρο μου και έκανε μια τρύπα 1cm.
234.60 ευρώ και 60 περίπου εργασία. Πανάκριβα -
Δεν πάει μονοκόμματο; Μπορείς να παραγγείλεις πλευρά;
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Παρήγγειλα καινούριο ύφασμα στο πίσω κάθισμα του Τίγκου από την πλευρά του οδηγού. Είχε πέσει καύτρα από τσιγάρο μου και έκανε μια τρύπα 1cm.
234.60 ευρώ και 60 περίπου εργασία. ΠανάκριβαΒαφεις την τρυπα με μαρκαδορο στο χρωμα του καθισματος και δε φαινεται τιποτα. Κοστος 1 ευρω.
-
πως βάφεται μια τρύπα?
VW FORUM