-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Να κλάψω ή να γελάσω?
Μου ζήτησαν για σέρβις (στις 18.000χλμ) 360 ευρώ!!!!
Για αλλαγή λαδιών και όλων των φίλτρων....Σε αντιπροσωπεία.
Τα λαδάκια από το ιντερνέτ δεν τα ξέρεις?
Τα φίλτρα γιατί να τα αλλάξεις τώρα?
Πάντως τσιμπημένοι μου φαίνονται , δε νομίζω ότι παει τόσο σε όλους
Εμένα πάντως ακριβώς αυτές οι δουλείες (τίποτα απολύτως παραπάνω ) με δικά μου λάδια κόστισαν 260
Sent from my LG-P500
-
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα golf plus dsg (το 6άρι). Στο τελείωμα του φρεναρίσματος (10 τελευταία εκατοστά) ή σε ξεκίνημα με πολύ ελαφρύ γκάζι, κάποιες φορές κάνει ένα ήχο σα να τριπάρουν τα γρανάζια και σβήνει. Δεν έχω εντοπίσει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο που το κάνει ούτε δείχνει να είναι θέμα θερμοκρασίας. Δεν ανάβει κάποια προειδοποιητική λυχνία, τουλάχιστον όχι ακόμα, και αμέσως μετά από κάθε σβήσιμο δουλεύει κανονικά. Παρ'ολ'αυτά έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα σκάσει κάτι σοβαρότερο και σκέφτομαι αν μπορώ να το προλάβω. Έχει κανείς καμιά ιδέα???Επέκταση αρχικά και πούλα το στη συνέχεια (μετά τα 4 χρόνια )
Και δεν κάνω πλάκα το κιβώτιο σου είναι ωρολογιακή βόμβαΠρώτα δίσκοι και μετά εγκέφαλος, όλα πανάκριβα
Sent from my LG-P500
-
Βρε καλώς τον αυτομπαναρισμένο. Ωρολογιακή το επτάρι; Να μην το σκεφτώ καν δηλαδή αν η καταραμένη μοίρα με φέρει στην πόρτα του VAG?
-
Να κλάψω ή να γελάσω?
Δυστυχως αγαπητε τα χρονια που κυκλοφορουμε οικογενειακως με το Γκολφ και ταυτοχρονα την 3αρα καταλαβα πως ειναι πιο ακριβα τα σερβις του Γκολφ απο της 3αρας...
Βγαλε ακρη
Sent from my iPhone 5
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βρε καλώς τον αυτομπαναρισμένο. Ωρολογιακή το επτάρι; Να μην το σκεφτώ καν δηλαδή αν η καταραμένη μοίρα με φέρει στην πόρτα του VAG?οχι δε θα το προτεινα σε κανενα μετα απο αυτα που ειδα σε 7αρι φιλου , με μολις 122 αλογακια..
ειναι για τα πανηγυρια
και χεσε τους δισκους (που και παλι δε δικαιολογειται και ειναι και ακριβοι) , ο εγκεφαλος ομως ειναι απαραδεκτο
και επειδη δεν ηταν η πρωτη περιπτωση , το εκαναν τουμπεκι παροτι εκτος εγγυησης και πληρωσε μονο τα εργατικα, αλλιως το ποσο ειναι αστρονομικο για μια κινεζικη πλακετα του κωλου..
οποτε μακρια
και μην αρχισουμε παλι τη ψευτοστατιστικη του στυλ 'ακουσες ενα παραδειγμα κτλ κτλ' , ειδικα τετοια θεματα δε θα επρεπε να ακουω κανενα , οχι να σκαει σε γνωστο μου
ακομη κι αν η πραγματικη πιθανοτητα ειναι 1% , ειναι μεγαλη αν τελικα εισαι ενας απο τους ατυχους..αν και αυτο που τελικα διαπιστωνω ειναι οτι προβληματα που 'ακουγονται' , συμβαινουν και σε μενα και σε γνωστους μου (να παρουμε twincharger, να παρουμε twinscroll , να παρουμε αλφα, να παρουμε κλασικες μαλακιες του vag.. ) , οποτε δεν υπαρχει καπνος χωρις φωτια..
-
Να κλάψω ή να γελάσω?
Eγώ αυτό το σέρβις το έκανα με 240ε και μου φάνηκαν και πολλά
Κλέφτες είναι, κάντο έξω το σέρβις
-
Να κλάψω ή να γελάσω?
το 2λιτρο έχεις ;
πόσα λίτρα λάδι παίρνει ;
επίσης έβαλες φίλτρο καμπίνας ενεργού άνθρακα ;Πάντως είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και ειδικά σε τέτοιους καιρούς.
Ενδεικτικά σε λεόν 1.8 tsi
λάδια 5 Χ 12€ = 60€ (δικά μου mobil1 γιατί τα μαμά τα δίνουν 19€ ! )
φίλτρο λαδιού 10€
φίλτρο καμπίνας (απλό) 12€
φίλτρο αέρα 12€τα εργατικά είναι φιξ γιατί είναι προγραμματισμένο σέρβις αλλά δεν θυμάμαι.
το καλό είναι ότι στην Σεατ παίζουν σε όλα εκπτώσεις από 15 έως και 20%.
-
Να κλάψω ή να γελάσω?
Γιαννη παρε λαδια απο ιντερνετ και ολα τα φιλτρα και πηγαινε καπου αλλου εκτος αντιπροσωπειας που εχεις εμπιστοσυνη να τα αλλαξεις .
φιλτρο λαδιου , αερος και καμπινας θα κανουν γυρω στα 60 ευρω , λαδια 55 ευρω και 30 - 40 ευρω εργασια και καθαρισες.
υπαρχει βεβαια και η δυνατοτητα να μπεις καραβι να ερθεις κατω να τα κανουμε αυτα , να εχεις και ρετσα , να κανεις και εκδρομη... -
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα golf plus dsg (το 6άρι). Στο τελείωμα του φρεναρίσματος (10 τελευταία εκατοστά) ή σε ξεκίνημα με πολύ ελαφρύ γκάζι, κάποιες φορές κάνει ένα ήχο σα να τριπάρουν τα γρανάζια και σβήνει. Δεν έχω εντοπίσει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο που το κάνει ούτε δείχνει να είναι θέμα θερμοκρασίας. Δεν ανάβει κάποια προειδοποιητική λυχνία, τουλάχιστον όχι ακόμα, και αμέσως μετά από κάθε σβήσιμο δουλεύει κανονικά. Παρ'ολ'αυτά έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα σκάσει κάτι σοβαρότερο και σκέφτομαι αν μπορώ να το προλάβω. Έχει κανείς καμιά ιδέα???Κάτι παρόμοιο έκανε κι εμένα (Golf V TSI 122 DSG7) σε χαμηλές ταχύτητες / ελάχιστο γκάζι / ρολλάρισμα, αλλά δεν έσβηνε ποτέ. Δεν είχα δώσει σημασία γιατί από το θόρυβο / αίσθηση νόμιζα ότι στιγμιαία γινόταν αποσύμπλεξη και έβαζε νεκρά.
Όσπου κάποια μέρα η ένδειξη της ταχύτητας στο ταμπλώ τρελλάθηκε, αναβόσβηνε, άλλαζε το background κτλ. Δεν με άφησε πουθενά αλλά πήγε μετά από μερικές μέρες συνεργείο για έλεγχο και καταλήξαμε σε αλλαγή πολύδισκου, μηχατρονικού και εγκεφάλου χωρίς μουρμούρα και παρατράγουδα. Η εργοστασιακή εγγύηση είχε λήξει, αλλά καλύφθηκε από την επέκταση (Allianz).
Άν δεν έχεις επέκταση εγγύησης κάνε την όσο και αν προλαβαίνεις, και πήγαινε για έλεγχο ASAP.
-
Τελικά ευτυχώς δεν έβαλα dsg7 στο λεον.
-
Να κλάψω ή να γελάσω?
Από εδώ:
viewtopic.php?p=2221881#p2221881
Re: --> VW FORUM
από panark » 19/05/11 10:47Όσον αφορά τα σέρβις, από το πρώτο και μετά σταμάτησα να πηγαίνω πλέον στην Αθήνα. Ρώτησα για το σέρβις των 30,000 στον Γρατσία γιατί από εκεί αγοράστηκε το αυτοκίνητο και είναι και κοντά, και μου έβγαλε ένα κουστούμι 320 ευρώ για λάδια/ξύδια.
Εκείνη την περίοδο θα πήγαινα διακοπές στην Καρδίτσα και πήρα ένα τηλέφωνο στον εκεί αντιπρόσωπο να ρωτήσω: κόστος 240 ευρώ. Επιπλέον 80 ευρώ για ποιο λόγο λοιπόν; Τα ίδια ανταλλακτικά χρησιμοποιούν, τα ίδια πράγματα κάνουν. Σιχτίρισα λοιπόν και δεν το ξαναπήγα στην Αθήνα, με τον δε επαρχιώτη απόλυτα ικανοποιημένος. Εξυπηρετικότατοι και ευγενικότατοι μάλιστα.
Δεδομένου λοιπόν ότι τα διαστήματα σέρβις είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλα (15,000 χιλιόμετρα) θα πρότεινα να τα συνδυάζετε με διακοπές, εκδρομές, δουλειές κτλ. Πάρτε ένα τηλέφωνο στον αντιπρόσωπο του προορισμού σας και ρωτήστε, δεν υπάρχει χώρος πλέον για αγιογδύτες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τελικά ευτυχώς δεν έβαλα dsg7 στο λεον.Δε μετανοιώνω σε καμμία περίπτωση!
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Τελικά ευτυχώς δεν έβαλα dsg7 στο λεον.
Δε μετανοιώνω σε καμμία περίπτωση!
διαβάζοντας και ξένα fora ούτε εγώ.
θα το έβαζα μετά από μια 5ετια γιατί τώρα γίνεται beta testing από ότι βλέπω.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Κάτι παρόμοιο έκανε κι εμένα (Golf V TSI 122 DSG7) σε χαμηλές ταχύτητες / ελάχιστο γκάζι / ρολλάρισμα, αλλά δεν έσβηνε ποτέ. Δεν είχα δώσει σημασία γιατί από το θόρυβο / αίσθηση νόμιζα ότι στιγμιαία γινόταν αποσύμπλεξη και έβαζε νεκρά.Όσπου κάποια μέρα η ένδειξη της ταχύτητας στο ταμπλώ τρελλάθηκε, αναβόσβηνε, άλλαζε το background κτλ. Δεν με άφησε πουθενά αλλά πήγε μετά από μερικές μέρες συνεργείο για έλεγχο και καταλήξαμε σε αλλαγή πολύδισκου, μηχατρονικού και εγκεφάλου χωρίς μουρμούρα και παρατράγουδα. Η εργοστασιακή εγγύηση είχε λήξει, αλλά καλύφθηκε από την επέκταση (Allianz).
Άν δεν έχεις επέκταση εγγύησης κάνε την όσο και αν προλαβαίνεις, και πήγαινε για έλεγχο ASAP.
Εγγύηση έχω ακόμα, εκείνο που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν θυμάσαι να είχε κρατήσει στη μνήμη τα προηγούμενα συμβάντα γιατί στο δικό μου δεν βγάζει καμία ένδειξη δυσλειτουργίας πριν ή μετά και φοβάμαι μη φαω καμιά φόλα στο συνεργείο.
Στη δική σου περίπτωση είχε ανάψει καμιά ένδειξη μετά το συμβάν??? -
Κάτι παρόμοιο έκανε κι εμένα (Golf V TSI 122 DSG7) σε χαμηλές ταχύτητες / ελάχιστο γκάζι / ρολλάρισμα, αλλά δεν έσβηνε ποτέ. Δεν είχα δώσει σημασία γιατί από το θόρυβο / αίσθηση νόμιζα ότι στιγμιαία γινόταν αποσύμπλεξη και έβαζε νεκρά.
Όσπου κάποια μέρα η ένδειξη της ταχύτητας στο ταμπλώ τρελλάθηκε, αναβόσβηνε, άλλαζε το background κτλ. Δεν με άφησε πουθενά αλλά πήγε μετά από μερικές μέρες συνεργείο για έλεγχο και καταλήξαμε σε αλλαγή πολύδισκου, μηχατρονικού και εγκεφάλου χωρίς μουρμούρα και παρατράγουδα. Η εργοστασιακή εγγύηση είχε λήξει, αλλά καλύφθηκε από την επέκταση (Allianz).
Εγγύηση έχω ακόμα, εκείνο που θέλω να σε ρωτήσω είναι αν θυμάσαι να είχε κρατήσει στη μνήμη τα προηγούμενα συμβάντα γιατί στο δικό μου δεν βγάζει καμία ένδειξη δυσλειτουργίας πριν ή μετά και φοβάμαι μη φαω καμιά φόλα στο συνεργείο.
Στη δική σου περίπτωση είχε ανάψει καμιά ένδειξη μετά το συμβάν???Τα σφάλματα ήταν καταγεγραμμένα στον εγκέφαλο και δεν σβήνουν αν δεν τα σβήσει κάποιος με το διαγνωστικό.
Στον πίνακα οργάνων δεν υπήρχε καμμία μόνιμη ένδειξη αναμμένη, στιγμιαία και μόνο τρελλαίνονταν.
Μην το καθυστερείς...
-
Δες και το post του John Charles εδώ:
viewtopic.php?p=2225479#p2225479
-
Καλησπέρα σε όλους τους κατόχους VW
Ειμαι καινούργιος εδω στο forum ,είμαι 20χρονών και είμαι έτοιμος για την πρώτη μου αγορά αυτοκινήτου .Η Αγορά θα γινόταν μετά το 2012 περίπου την άνοιξη αλλά μου ετυχε κατι καλό και θα το παρω τώρα ...Τα αυτοκίνητα που μου αρεσουν τα περισσότερα ειναι VW Group και μιας και εχουν περάσει δυο από την οικογένεια ( Golf IV 1.4 & 1.6) με το 1.6 που το εχουμε 10+ χρονια με 130.000χμ και να μην εχει παθει τιποτα αποφάσισα να παρω VW και ποιο άλλο ?τον ερωτα μου Scirocco.
Πήγα δυο τρεις φορές σε αντιπροσωπίες και κατέληξα σε Scirocco 1.4 160 DSG7 + sport&style package πάμε στην αντιπροσωπία για παραγγελια και για καλή μου τυχη μου λενε οτι υπαρχουν ηδη προς παραγγελια στο εργοστασιο 3 Scirocco ακριβώς όπως τα θελω αλλά με Cashmere ταπετσαρια στο καθισμα που αν παρουμε ενα απο αυτα προλαβαινουμε την αποσυρση-1000 ευρώ , δινουμε προκαταβολή και οχι ακομη το τελικο οκ για να σκεφτω αν τελικα θα μου αρεσει με τετοια καθισματα...
Ωσο το σκεφτομαι μπαινω και διαβαζω διαφορα για το scirocco στο αντιστοιχο club διαβαζω φοβερα πραγματα για το dsg και πορώνομαι ώσπου διαβαζω το θεμα με τα προβληματα του : τενεκεδενιος ηχος,σκορτσαρισματα και εφαγα φρικη ... οσο το ψαχνω τοσο βρισκω περισσοτερους με προβληματα στο DSG7 και εδω στο φορουμ βρηκα θεμα με προβλημα και παντου , βεβαια υπάρχουν και οι ευχαριστημένοι ...Και τωρα ειμαι σε μεγαλο δηλημα μηχανικό ή dsg? Αν και διαβαζω οτι και στο μηχανικο τρωει ευκολα τον δισκο ....δηλαδη τι να πω? Να τονισω πως αν παρω μηχανικο θα παρω το 122Μπορει κάποιος να μου πει ποσα χιλιομετρα εχει κανει με dsg7?κάποιος που να εχει κανει 70.000+ υπάρχει? Και να μου πει κάποιος ποσο τραγικος ειναι ο θορυβος... ειναι οπως στα βιντεακια στο youtube ή ειναι ο μικρος θορυβος της συμπλεξης αποσυμπλεξης? Γιατι με τετοια φρικη που εχω φαει πηγα και εκανα test drive Polo GTI DSG7 και ηταν τέλειο!!! Απλά ακουγα ενα κλατσ κλουτσ πολυ ελαχιστα....
Επισης αν μου παρουσιασει προβλημα ,λύνετε ή καθε 20.000 χιλιομετρα θα αλλαζω σασμανΣυγνωμη για τις μαζεμενες ερωτησεις αλλα πραγματικα εχω φρικάρει και ειμαι σε τεραστιο διλημα ...
Ευχαριστω εκ των προτερων -
Μην πάρεις dsg είναι απλό και κυρίως οικονομικό
Sent from my LG-P500
-
Τον κατατόπισες τώρα.
-
Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω , το κιβώτιο είναι γελοίο , δεν αξίζει να τραβιέται μαζί του
Το χειροκίνητο είναι μια χαρά
Sent from my LG-P500
VW FORUM