-
το έβαλε στο vagcom να δει τι σφάλμα κατέγραψε ο εγκέφαλος;
μπορεί να αγοράσει καλώδιο σχετικά φτηνά.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Λοιπον ενας φιλος εχει δυο προβληματακια στο Tiguan του. Το ποσταρω εδω γιατι μπορει να εχετε παθει κατι παρομοιο η να εχετε ακουσει μιας ειναι θεμα ηλεκτρονικων και οχι κατι του αυτοκινητου.Στην αρχη ανοιγοκλεινε το ραδιοφωνο του οταν ηταν εν κινησει ενω οταν κλεινει τη μηχανη το ραδιοφωνο ειτε κλεινει χωρις να εχει βγαλει το κλειδι απ τη μιζα (κανονικα κλεινει μολις το βγαλεις) ειτε δεν κλεινει καθολου. Το τι θα κανει ειναι εντελως τυχαιο και ποτε τα κανεις ολ αυτα ποτε οχι.
Στην συνεχεια παρατηρησε προβλημα με το αυτοματο κλειδωμα του αυτοκινητου, παλι δηλαδη με το κλειδι στη μιζα δεν ξεκλειδωνει το αυτοκινητο οταν πρεπει. Δηλαδη παιζει να μενει κλειδωμemο οταν το γυρνας στη θεση off ενω θα πρεπε να ξεκλειδωνει.
Εχει ακουσει κανεις τιποτα παρομοιο;
Για το κλείδωμα, το ξεκλείδωμα γίνεται όταν βγει το κλειδί από τη μίζα. Επίσης μπορεί και να μην γίνεται και καθόλου. Στις επιλογές του 'comfort' μενού (αν θυμάμαι καλά) έχει όλες τις επιλογές για το θέμα.
Για το ραδιόφωνο, αν κλείσεις διακόπτη και ΔΕΝ βγάλεις κλειδί θεωρητικά θα πρέπει να συνεχίζει να δουλεύει για 20 λεπτά περίπου. Το 'κανονικό' είναι να κλείνει μόλις βγάζει το κλειδί. Είναι εξαρχής τοποθετημένο το ραδιόφωνο ή μπήκε μετά? Αν το δεύτερο τότε το ραδιόφωνο πρέπει να 'δηλωθεί' στο σύστημα του αυτοκινήτου.
Επίσης θα πρότεινα μακριά από φθηνά καλώδια vag com. Παραμονεύουν διάφοροι ηλεκτρονικοί κίνδυνοι. Καλύτερα ένα μεταχειρισμένο λίγο παλιότερης γενιάς.
-
Το ραδιοφωνο ηταν μαζι με το αυτοκινητο οταν το αγορασε και δουλευε κανονικα μεχρι προτινος...Τωρα για το ξεκλειδωμα μπορει να μην θυμαμαι εγω τι μου ελεγε αλλα λειτουργει διαφορετικα απ οτι λειτουργουσε πριν. Μαλλον δηλαδη κολλαει στη θεση 'κλειδωμενες θυρες'...
Του ειπαν απ το συνεργειο οτι μαλλον υπαρχει προβλημα στο διακοπτη της μιζας αλλα αν υπηρχε προβλημα εκει στο ραδιοφωνο μονο θα φαινοταν προβλημα;;
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Επίσης θα πρότεινα μακριά από φθηνά καλώδια vag com. Παραμονεύουν διάφοροι ηλεκτρονικοί κίνδυνοι. Καλύτερα ένα μεταχειρισμένο λίγο παλιότερης γενιάς.
such as ?
2 χρόνια έχω ένα τέτοιο κινέζικο με €50 και με έχει βολέψει πολύ.
έχω ενεργοποιήσει και απενεργοποιήσει features που η αντιπροσωπεία με κοίταζε σαν ufo όταν τους τα ζήταγα.
επίσης κάνω σκανάρισμα και σβήσιμο σφαλμάτων ενώ το καλύτερο είναι τα λογκαρίσματα (uber alles λέμε) -
Τι σφάλματα σου έβγαλε και τα έσβησες;
-
Κανένα. Απλά μου δίνεται η δυνατότητα αν βγάλει να τα σβήσω. Δεν το εξέφρασα σωστά.
-
Σπασμένη τουρμπινα, πολλαπλασιαστες...
Τα γνωστά....
-
με το καλώδιο θα τα διαπιστώσω αυτά ρε ;
φτύστο να μην το ματιάσεις !
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
such as ?
2 χρόνια έχω ένα τέτοιο κινέζικο με €50 και με έχει βολέψει πολύ.
έχω ενεργοποιήσει και απενεργοποιήσει features που η αντιπροσωπεία με κοίταζε σαν ufo όταν τους τα ζήταγα.
επίσης κάνω σκανάρισμα και σβήσιμο σφαλμάτων ενώ το καλύτερο είναι τα λογκαρίσματα (uber alles λέμε)To πιο γνωστό πρόβλημα είναι το ενδεχόμενο βραχυκύκλωμα όταν υπάρχει aftermarket ραδιοcd. Βραχύκυκλωμα που συνήθως 'καίει' τον controller του καλωδίου αλλά καλό είναι να μη τζογάρουμε με τα ρεύματα.
http://www.ross-tech.com/vag-com/aftermarket-radio.html
Δεν είπα ότι δεν κάνεις τη δουλειά σου με τα κινέζικα. Μπορεί να πετύχεις κάποια καλή έκδοση και να δουλεύει ρολόι. Απλά, στα διάφορα forum vw, audi κλπ κυκλοφορούν σε αγγελίες μεταχειρισμένα σε καλές τιμές.
Εμένα κάποια στιγμή που πέθανε η μπαταρία το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπροστά με καλώδια. Η λύση ήταν να φωνάξω οδική (κανά 200αρι δεν είναι?). Μετά λέω 'δεν πάω σπίτι να φέρω το φορητό, να ρισετάρω τα πάντα?'. Φέρνω το φορητό, το συνδέω και είδα καμιά 40αρια σφάλματα πέριπου ως εξής:
engine malfunction
tade
engine malfunction
tade
...
...
engine malfunction
tadeTα ρισεταρα όλα. Πήρε μπροστά με την πρώτη με τα καλώδια και απλά το καλώδιο έκανε την απόσβεση του (σχεδόν).
-
Eχω την 908 η οποία δεν έχω διαβάσει να έχει προβλήματα και έχω και ΟΕΜ 2din navi (Witson d723)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
φτύστο να μην το ματιάσεις !
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Λοιπον ενας φιλος εχει δυο προβληματακια στο Tiguan του. Το ποσταρω εδω γιατι μπορει να εχετε παθει κατι παρομοιο η να εχετε ακουσει μιας ειναι θεμα ηλεκτρονικων και οχι κατι του αυτοκινητου.Στην αρχη ανοιγοκλεινε το ραδιοφωνο του οταν ηταν εν κινησει ενω οταν κλεινει τη μηχανη το ραδιοφωνο ειτε κλεινει χωρις να εχει βγαλει το κλειδι απ τη μιζα (κανονικα κλεινει μολις το βγαλεις) ειτε δεν κλεινει καθολου. Το τι θα κανει ειναι εντελως τυχαιο και ποτε τα κανεις ολ αυτα ποτε οχι.
Στην συνεχεια παρατηρησε προβλημα με το αυτοματο κλειδωμα του αυτοκινητου, παλι δηλαδη με το κλειδι στη μιζα δεν ξεκλειδωνει το αυτοκινητο οταν πρεπει. Δηλαδη παιζει να μενει κλειδωμemο οταν το γυρνας στη θεση off ενω θα πρεπε να ξεκλειδωνει.
Εχει ακουσει κανεις τιποτα παρομοιο;
Σε εμένα έσβηνε απλά το ραδιοκασετόφωνο και διαπιστώσαμε μετά από αρκετό ψάξιμο ότι πρόκειται για μια 'πλαστική επαφή μίζας'. Στο VagCom αλλά και στο VAS δεν έβγαζε κάτι. Από τότε που αλλάχθηκε η επαφή αυτή, κανένα πρόβλημα
-
Λογικα την ιδια διαγνωση θα εχουν κανει γιατι κατι για μιζα του ειχαν πει...οκ ευχαριστω...
-
Επειδή πρέπει σιγά σιγά να γίνει το 2ο σέρβις (και μιας και είναι δίπλα στο σπίτι μου ) ξέρει κανείς τίποτα για το σέρβις του Παζαρόπουλου από τότε που έχασε την αντιπροσωπεία ; Τι τιμές να περιμένω πάνω κάτω γενικώς;
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Επειδή πρέπει σιγά σιγά να γίνει το 2ο σέρβις (και μιας και είναι δίπλα στο σπίτι μου ) ξέρει κανείς τίποτα για το σέρβις του Παζαρόπουλου από τότε που έχασε την αντιπροσωπεία ; Τι τιμές να περιμένω πάνω κάτω γενικώς;Ο Παζαρόπουλος δεν συνεργάζεται με την ΚΟΣΜΟΚΑΡ. To έχει γυρίσει σε FORD (στο κατάστημα στη Καλογρέζα)
-
Ο Παζαρόπουλος είναι ακριβός. Όταν έψαχνα εγώ για 2ο service θυμάμαι ζητούσε κάτι σε 300.
Επίσης, δεν ξέρω αν είναι ακόμα εξουσιοδοτημένος για VW ή αν έχασε και το service.
Επειδή ετοιμάζομαι να το πάω και εγώ για τις 45000 (2,5 χρόνια) κοιτούσα την καρέντα στο mall ή στη βουλιαγμένης (με βολεύουν περισσότερο), αλλά διάβασα άσχημα πράγματα για τις καρέντες γενικά (ιδιαίτερα για του mall). Αντίθετα, οι περισσότεροι είναι ικανοποιημένοι από τον Ρωρρη, τον Γρατσια και το Φιλοσιδη. Ο Ρωρρης πέφτει μακριά για εμένα, οπότε θα προτιμήσω την Φιλοσιδη μιας και έχω και μια χαζο-κάρτα για έκπτωση... -
Το οτι δεν συνεργαζεται με την αντιπροσωπεια το ξερω . Το μαγαζι ομως που ειχε τα audi, το εχει κανει συνεργειο του group (εξειδικευμενο οχι εξουσιοδοτημενο) και οχι για ford. (ετσι εχω δει τουλαχιστον ετσι οπως περναω απεξω)
Στον Γρατσια δεν το παω (ακομα αντηχουν τα 5000+ χιλιαρικα που μου ειχαν πει για το τρακαρισμα που ειχα) αν και το εχω παρει απο εκει...
Απλως ρωτησα για τον παζαροπουλο επειδη ειναι διπλα μου, αν υπαρχει καποια αποψη για τωρα, που δεν θα εχει ...τιμες αντιπροσωπειας . Διαφορετικα θα το παω εκει που το πηγα και περσι ( εξειδικευμενο) που δεν εχω παραπονοThanks για την γρηγορη ανταποκριση
-
Εφόσον είναι απλά εξειδικευμένος και ο Παζαρόπουλος, καλύτερα να το πας εκεί που το πήγες και πέρσι.
Θεωρώ ότι οι τιμές του θα έχουν κρατήσει σίγουρα κάποιο 'επίπεδο' σε σχέση με τους υπόλοιπους εξειδικευμένους.
Για να το έχουμε στα υπόψη σε ποιό εξειδικευμένο το πήγες και έμεινες ικανοποιημένος; -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Ο Παζαρόπουλος δεν συνεργάζεται με την ΚΟΣΜΟΚΑΡ. To έχει γυρίσει σε FORD (στο κατάστημα στη Καλογρέζα)
Έχει ο καιρός γυρίσματα που λένε...
-
VW FORUM