-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Αν και Lagunoπληκτος,εισέρχομαι και επισήμως στο VAG forum λόγω του Golf V 1.4 που απέκτησα πρόσφατα.
Πολλοί απο εδω μέσα βέβαια συμμετείχαν στο ανάλογο thread και γνωρίζουν...
Πρώτη αλλαγή στο Golf (στην εγγύηση βέβαια) ήταν τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων,όπου μέσα σε 20 μέρες 'καθάριζαν' με άπειρες γραμμές το παρμπρίζ.Ελπίζω αυτό το 2ο σετ να κρατήσει και να μη θέλει πάλι αλλαγή στο μήνα...εγω χτες το πηγα για σερβις λαδιων.
τα μακτρα θελουν ρυθμισμα μαλλον, παρα τα λαστιχα.
εγω ειχα το ιδιο προβλημα στο δεξι καθαριστηρα και το εφτιαξαν(μονοι τους χωρις να πω τιποτα) αλλα λαστιχο απο οτι ειδα δεν αλλαξαν... -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
οπως περιεγραφες το προβλημα, το ρουλεμαν ηταν λογικο να ειναι...
ελα δεν ειναι **ακριβο μη φοβασαι...**και εγω στο Γρατσια θα το παω, για αρχη τουλαχιστον, γιατι μετα εχω τον δικο μου....
Εχουν ακουστει πολλα για το Γρατσια, αλλα για να δουμε....Αχρειαστος να ειναι....Πηρα σημερα στο γρατσια για να αλλαξω επιτελους τα ρουλεμαν μιασ και θα κανει το πρωτο του σερβις, και τους λεω θελω να μου αλλαξετε και τα 4 ρουλεμαν. Και η τιμη αυτου: 523 ολοκληρα ευρο. Μου ηρθε ενα κατι και τον ρωταω γιατι τοσο ακριβα? Ειναι ακριβα λεει γιατι ειναι μεσα στο μουαγιε και ερχεται ολο μαζι. Τελικα θα αλλαξω μονο το ενα που κανει θορυβο και εχει 123 ευρο. Τα μπρος εχουν 137 και τα πισω 123!
Αρε Αντρεα με ειχες καθυσηχασει λιγο οταν μου ειπες οτι δεν ειναι ακριβα!!Γα..ω τις πλατειες μου γα...ω!!!
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Τελικα θα αλλαξω μονο το ενα που κανει θορυβο και εχει 123 ευρο. Τα μπρος εχουν 137 και τα πισω 123!
Αρε Αντρεα με ειχες καθυσηχασει λιγο οταν μου ειπες οτι δεν ειναι ακριβα!!Πολύ ακριβό μου ακούγεται. Δεν ξέρω αλλά μήπως υπάρχει σαν ανταλλακτικό (όχι από την VW αλλά το ίδιο ή καλύτερο) μόνο το ρουλεμάν που είναι πολύ φτηνότερο και να πας να σου το βάλει κανένας μάστορας όπου δεν πληρώνεις ακριβά εργατικά χρησιμοποιώντας το ίδιο μουαγιέ?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τελικα θα αλλαξω μονο το ενα που κανει θορυβο και εχει 123 ευρο. Τα μπρος εχουν 137 και τα πισω 123!
Αρε Αντρεα με ειχες καθυσηχασει λιγο οταν μου ειπες οτι δεν ειναι ακριβα!!Πολύ ακριβό μου ακούγεται. Δεν ξέρω αλλά μήπως υπάρχει σαν ανταλλακτικό (όχι από την VW αλλά το ίδιο ή καλύτερο) μόνο το ρουλεμάν που είναι πολύ φτηνότερο και να πας να σου το βάλει κανένας μάστορας όπου δεν πληρώνεις ακριβά εργατικά χρησιμοποιώντας το ίδιο μουαγιέ?
Μου ειπαν οτι το μουαγιε ειναι κολλημενο με το ρουλεμαν. Εχω ραντεβου την Δευτερα και αυριο εχω σκοπο να το ψαξω λιγο μπας και βρω κατι εκτος αντιπροσωπειας.
-
Ψαξε να δεις τι γινεται.
Που να ξερω οτι την ειδαν 'Γαλλοι' στα ανταλλακτικα και τα φτιαχνουν μασιφ??
και γω στο Γκρατσια πηγα...Ειμαι ευχαριστημενος....ευχομαι να ναι το τελευταιο απροσδοκητο εξοδο για το αμαξι...
εμενα μου λες πως να βαλω 25 αλογα στο μοτερ μου??
να φτασω τουλαχιστο τα 100...
ακαδημαϊκο το ερωτημα.... -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Ψαξε να δεις τι γινεται.
και γω στο Γκρατσια πηγα...Ειμαι ευχαριστημενος....ευχομαι να ναι το τελευταιο απροσδοκητο εξοδο για το αμαξι...
ακαδημαϊκο το ερωτημα....Ευτυχος βρεθηκε λυση απο μια ακρη που εχω και θα τα παρω 110 ευρο και τα 4!!!!!
Αντρεα σου δινω το δικο μου το μοτερ και εσυ δωσε μου....εεεε... ενα 1.8Τ ας πουμε!!
Υ.Γ: Με τα 180 αλογα εεε!!!
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Ψαξε να δεις τι γινεται.
ακαδημαϊκο το ερωτημα....Ευτυχος βρεθηκε λυση απο μια ακρη που εχω και θα τα παρω 110 ευρο και τα 4!!!!!
Αντρεα σου δινω το δικο μου το μοτερ και εσυ δωσε μου....εεεε... ενα 1.8Τ ας πουμε!!
Υ.Γ: Με τα 180 αλογα εεε!!!
Γραψε λαθος. Τωρα ειδα την απαντηση σου στο τοπικ για την BMW του κουκ!! Παρε εσυ την μπεμπα για λιγο και μετα θα σου δωσω εγω το πολακι μου με τα 100 ολοκληρα αλογα και μου δινεις την μπεμπα!!! οκ???
Οποτε εσυ θα εχεις 100 αλογα ο κουκ το γκολφ σου και εγω την BMW! Ελπιζω να μην αδικησα κανενα! -
ωχ τα μπλεκουμε!
κοιτα με το γκολφ ειμαι ενταξει αλλα επειδη εχει κατοχυρωθει ως το αμαξι της οικογενειας, δε μπορω να το κανω οπως θελω...
Τα χω κανει σκ@...@
ποια μερα θα αστραψει το ματι μου και θα πουληθει νυχτα το πολο δε ξερω.... -
Καλημερα guys!!! Χτες πηγα το polo για service.
Λοιπον πληρωσα €114 και μου αλλαξαν λαδια, φιλτρο λαδιου. Εκαναν γενικο ελεγχο και ολα ηταν οκ. Ηθελα να ρωτησω γιατι το service περιλαμβανει μονο αυτα? Δεν ξερω γιατι αλλα μου φανηκαν λιγα. Το αμαξι εχει 15500 χλμ και ηταν το πρωτο του service. -
Aδέλφια πάω για service την Πέμπτη 82,000 χλμ Golf ΙV GTI
και έχουμε και λέμε.
Αλλαγή ιμάντα (προληπτικά για να μην το κάνω στα 90,000 χλμ)
Λάδια, φίλτρα, υγρά φρένων,
Τακάκια μπρός - πίσω
ένα τριγμό στην ποτηροθήκη
και δεν σκουραίνει ο εσωτερικός καθρέπτης το βράδυ (είναι ηλεκτρονικός νομίζω)Επίσης όταν πηγαίνω με δευτέρα ή πρώτη σιγα - σιγά τρίζουν ή τα αμορτισερ ή τα ελατήρια.. έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι? Είχα βάλει στα 50,000 blistein και δεν είχα αλλάξει ελατήρια. Το πήγα σε αυτόν που μου είχε βάλει τα αμορτισερ το σήκωσε, ψέκασε διάφορα σημεία σινεμπλοκ κλπ αλλά και πάλι τρίζει (Help)
Με πόσα Euro λέτε να την γλιτώσω?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Aδέλφια πάω για service την Πέμπτη 82,000 χλμ Golf ΙV GTI
και έχουμε και λέμε.
Αλλαγή ιμάντα (προληπτικά για να μην το κάνω στα 90,000 χλμ)
Λάδια, φίλτρα, υγρά φρένων,
Τακάκια μπρός - πίσω
ένα τριγμό στην ποτηροθήκη
και δεν σκουραίνει ο εσωτερικός καθρέπτης το βράδυ (είναι ηλεκτρονικός νομίζω)Με πόσα Euro λέτε να την γλιτώσω?
Αν πας στην αντιπροσωπεία να υπολογίζεις 700+Εuro. Μπορεί να λέω και λίγα
Ενδεικτικά, το service στα 60000χλμ στην καρέντα, του δικού μου Golf IV 1.4 στοιχίζει 600E. Χωρίς τακάκια. Μιλάμε μόνο για λουρί εκκεντροφόρων, λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο καμπίνας, φίλτρο βενζίνης κ.λ.π.
Φυσικά το έκανα σε άλλο συνεργείο με κόστος 300Ε!!!!!
BTW κάντε μια βόλτα και από δω -
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Λοιπον πληρωσα €114 και μου αλλαξαν λαδια, φιλτρο λαδιου. Εκαναν γενικο ελεγχο και ολα ηταν οκ. Ηθελα να ρωτησω γιατι το service περιλαμβανει μονο αυτα? Δεν ξερω γιατι αλλα μου φανηκαν λιγα. Το αμαξι εχει 15500 χλμ και ηταν το πρωτο του service.Αδερφέ μου , σου άλλαξαν τα φώτα
Τέσσερα (και ούτε ) λίτρα λάδι , ένα φίλτρο λαδιού και ένας ....γενικός έλεγχος , ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑΤΕΣΕΡΑ **ΟΛΟΚΛΗΡΑ **ευρώ !!!!!
Επιτέλους , τα υλικά (λάδια + φίλτρο) να αξίζουν 45 έως 70 ευρώ , και πολλά λέω , σε τιμές αντιπροσωπείας , τα υπόλοιπα ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Πάει , έχει στραβώσει τόσο πολύ ο γυαλός , που τα' χασε κι' ο καπετάνιος!
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης frogy έγραψε:
Λοιπον πληρωσα ?114 και μου αλλαξαν λαδια, φιλτρο λαδιου. Εκαναν γενικο ελεγχο και ολα ηταν οκ. Ηθελα να ρωτησω γιατι το service περιλαμβανει μονο αυτα? Δεν ξερω γιατι αλλα μου φανηκαν λιγα. Το αμαξι εχει 15500 χλμ και ηταν το πρωτο του service.Πόσα;;;;
Service Fabia 50.000χλμ
ανταλλακτικά, ακόμα και λάδια, αγορασμένα από το ελεύθερο εμπόριο
Ανταλλακτικά:
Μπουζί, Λάδια, Φίλτρα (4, λαδιού, βενζίνης, αέρος, καμπίνας) + υγρά (φρένων, ψυγείου, μπαταρίας) = 131 ευρώΕργασία + ΚΕΚ= 64
Εννοείται ότι τα ανταλλακτικά που φοράει το Polo είναι τα ίδια με το Fabia, αν είναι το 100άρι
-
Ναι το 100αρι ειναι.
57.12euro τα λαδια 5,43 φιλτρο λαδιου και 39.κατι ο ελεγχος. Οταν ειπα αν ειναι πολλα εννουσα αυτα που εκαναν και οχι τα λεφτα! Για τα λεφτα Γρατσιας ειναι αυτος, πως θα ξεπληρωσει το καινουργιο κτιριο που εφτιαξε περσυ!!! -
παιδια χαλαρωστε ετσι ειναι οι αντιπροσωπειες....
και εγω Γρατσια πηγα αλλα κανω υπομονη να ληξει η εγγυηση, ισως φυγω κ νωριτερα
εγω εμεινα ικανοποιημενος γιατι στη κυριολεξια ξεσκονισαν ολο το αυτοκινητο κ για πραγματα που δεν ειχα πει: π.χ. στηριξαν σωστα τις πορτες γιατι ψιλοετριζαν συμπληρωσαν υγρα κ αλλα ...
Ξερω ειναι ακριβα, παραλογα ακριβα αλλα ετσι ειναι τα επισημα σερβις
Αν το αναγουμε οτι καθε 15000χλμ θελουμε λαδια και καθε 30000 σερβις, ειναι ενα νορμαλ κοστος.... -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
παιδια χαλαρωστε ετσι ειναι οι αντιπροσωπειες....
και εγω Γρατσια πηγα αλλα κανω υπομονη να ληξει η εγγυηση, ισως φυγω κ νωριτερα
εγω εμεινα ικανοποιημενος γιατι στη κυριολεξια ξεσκονισαν ολο το αυτοκινητο κ για πραγματα που δεν ειχα πει: π.χ. στηριξαν σωστα τις πορτες γιατι ψιλοετριζαν συμπληρωσαν υγρα κ αλλα ...
Ξερω ειναι ακριβα, παραλογα ακριβα αλλα ετσι ειναι τα επισημα σερβις
Αν το αναγουμε οτι καθε 15000χλμ θελουμε λαδια και καθε 30000 σερβις, ειναι ενα νορμαλ κοστος....Δεν είναι όλες οι αντιπροσωπείες ίδιες. Κι εγώ σε εξουσιοδοτημένο το πηγαίνω για την εργασία. (όχι όμως και τα αναλώσιμα)
-
Ναι ρε Αντρεα αλλα το εχουν παραχεσει!!!!
Ποιο πανω εγραψα για το προβλημα μου με τα ρουλεμαν που ο γρατσιας μου ειπε 500+ ευρο και τα βρηκα εξω 115ευρο! Μιλαμε για τραγικη διαφορα, ασε και την εργασια που θα χρεωσουν λες και αυτοι που θα στα αλλαξουν ειναι Mario Thiesen (επικεφαλης ΒΜW F1) -
Κάνα καλό βιβλιοπωλείο για να βρω κάποιο manual για το Golfaki; Ξέρω ότι ένα του Bentley είναι καλό και θα το αγόραζα από το Amazon άμα δεν
αναφερόταν μόνο στη σειρά των GTi. Στον Παπασωτηρίου έψαξα και δεν υπήρχε τίποτα για Mk2s. -
εκδοσεις haynes...
-
Για τα βιβλία εκδόσεων Haynes...έχω ακούσει τα χείριστα λόγια.
VW FORUM