-
Το Σάββατο έβαλα βενζίνη.
Είχα διανύσει 351 χιλιόμετρα και πήρε 35.78λίτρα.
10.2λτ/100χλμ και τα χιλιόμετρα έγιναν σε μεικτές διαδρομές. Ανοιχτό δρόμο, κίνησε στην πόλη με ροή και λίγο μποτιλιάρισμα.
Όσο έγραφε και το body computer. Τσεκαρισμένο πολλές φορές το βενζινάδικο που πάω και με τα BC άλλων αυτοκινήτων και με μετρήσεις κυρίως από γέμισμα σε γέμισμα.
Χθες που έκανα μια εκδρομούλα 250 χιλιομέτρων η κατανάλωση που έγραψε το BC ήταν 8.8λτ/100χλμ.Έχουμε διανύσει 1200 χιλιόμετρα από όταν πήραμε το αυτοκίνητο.
Σαν ένα γενικό συμπέρασμα για την κατανάλωση έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα.
Έχουμε να κάνουμε με δύο πρόσωπα.
Ένα το οποίο αν πηγαίνεις με max 2.500σαλ σε κάθε ταχύτητα, το οποίο κάθε άλλο παρά 'σέρνοντας' σημαίνει γιατί το κιβώτιο είναι μακρύ, ειδικά σε σχέση με της ατμοσφαιρικής 147.
Και το άλλο 'κακό' πρόσωπο το οποίο αν το δουλεύεις αλλάζοντας ταχύτηα στις 4-5.000σαλ σε 'σκίζει'.....Αλλά εκεί το αμάξι ενώ καίει, πάει τον κώλο του που λένε σε σχέση με κάτι άλλα suv μέχρι 2.000κεκ ή μικρά ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα....
Το καλό είναι ότι αν αφήσεις το γκάζι και το αμάξι ρολάρει, τότε η υψηλή μέση κατανάλωση που μπορεί να έχεις γράψει μέχρι εκείνη την στιγμή, πέφτει....δηλαδή το οικονομικό δούλεμα στο αυτοκίνητο γίνεται μόνο στο ρολάρισμα....
Στο πάτημα γράφει πάνω από 15 λτ/100χλμ....πολύ χαλαρά όμως....In conclusion
Δεν κρίνεται ως ασύμφορο και ενεργοβόρο παρά τα 1600+ κιλά του, την 4κίνηση και τα 150 άλογα....
Τα άλογα είναι μόνο τόσα? Μου δίνει την αίσθηση ότι με την ευκολία που κινεί το υπερβολικό βάρος ότι έχει καμιά 170αριά παρεμπιπτόντως.... -
Οδική συμπεριφορά
Πάρα πολύ καλή για τα δεδομένα του όγκου, αλλά το βάρος του είναι ο μεγάλος εχθρός.
Στην στροφοδιαδρομή Κορίνθου-Επιδαύρου που την ξέρω αρκετά καλά και την έχω διασχίσει πάρα πολλές φορές και με την Alfa, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης....Για μένα ένα υπερυψωμένο ΙΧ θα έχει πάντα μειονέκτημα έναντι ενός χαμηλού ακόμα και πιο αδύναμου αλλά πιο στημένου και με λιγότερο βάρος.....Κανόνας.Αυτά τα λέω κυρίως για τα δημοσιογραφικά κλισέ του τύπου το RAV4 ή το Tiguan είναι υπερυψωμένα GTi
Ή κατά πόσο Μ είναι τα X5/X6M έναντι της Μ3/Μ5 για παράδειγμα....Σχετικά με την 4κίνηση
Όσο εξελιγμένο κι αν είναι το Haldex 4ης γενιάς, δεν παύει να υστερεί σε σχέση με ένα Torsen τόσο στο feeling αλλά κυρίως στην απόκριση.
Είναι μια πολύ καλή λύση και το γεγονός ότι την προσφέρει η VW σε τόσο χαμηλά κυβικά είναι πολύ θετικό. Και αυτό διότι δεν τρώει τόση πολύ ισχύ μέχρι τους τροχούς...Οπότε η κάθε λύση έχει τα + και τα -....Δοκίμασα να κάνω ένα μπασιματάκι σε στενό δρόμο που είχε νερά κάτω!!!
Φρόντισα να έχει φουσκώσει το turbo και στραμπούληξα το τιμόνι.
Μου πέταξε απότομα τα μούτρα και σήκωσα το πόδι από το γκάζι, ήταν τρομακτικό για το μη μυημένο αλλά εγώ ξέρω πως συμπεριφέρεται αυτό το διαφορικό.
Έπρεπε να επιμείνω στο γκάζι αλλά δεν είχα το χώρο....
Σίγουρα θέλει πιο πολλά χέρια και εμπειρία για να πάει γρήγορα το 4κίνητο. Αλλά κυρίως θέλει το μυαλό περισσότερο που θα σκεφτεί 1-2 κινήσεις μπροστά από αυτή που κάνεις εκείνη τη στιγμήΑυτά!!! Έτσι μερικές γενικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής
-
να σου πω κατι (χωρις βεβαια να εχω εμπειρια απο το αυτοκινητο, αλλα επειδη περιπου φανταζομαι)
αν δεν κοψεις πολυ το τιμονι και πας για κωλους, αλλα θες απλα να στριψεις, το παραπανω γκαζι και το φουσκωμενο τουρμπο θα κανουν το αυτοκινητο να στριψει καλυτερα, αφου μονο ετσι θα δουλεψει -οπως πρεπει- η 4κινηση
εκει ειναι η διαφορα του σε σχεση με ενα μπροστοκουνητο , οτι θελει γκαζι (και εκει ειναι που ακομα και τωρα σε αρκετες περιπτωσεις το φοβαμαι κι εγω) ,ειναι διαφορετικο απο οτι εχουμε συνηθισει
και μαλιστα δε θελει τερμα γκαζι μονο στην εξοδο (που ειναι το προφανες και το ευκολο), αλλα θελει μπολικο γκαζι και κατα την εισοδο εκει ειναι η δυσκολια -κυριως απο αποψη τολμης- και εκει ειναι που αν δε πραξεις σωστα θα εχεις μουτρα και το αυτοκινητο θα συμπεριφερθει σαν ειναι εμπροσθοβαρο , μπροστοκουνητο
βεβαια εκει εγω εχω αλλο προβλημα , τη ρυθμισιμοτητα του γκαζιου σε τουρμπο, σε συνδυασμο με το ηλεκτρογκαζο των vag (που για μενα κανει τη περισσοτερη ζημια στον τομεα αποκριση)
το μονο καλο ομως ειναι οτι αν αφησεις το γκαζι -μιλαω για νορμαλ καταστασεις- το αυτοκινητο ισιωνει και γινεται ουδετερο
υπαρχει βεβαια και η περιπτωση μουτρωνδεν εχω μπει στον vel, αλλα επειδη τον εχω δει να οδηγει αρκετες φορες γρηγορα, πολυ καλος στο να σου δειξει τι κανει το haldex ειναι ο volvozeus , ειναι μαλιστα και παιχνιδιαρης μαζι του ο ατιμος
καταλαβαινεις φανταζομαι τι θελω να πω , γιατι τα λεω περιεργα ωρες ωρες...
-
@Giuseppe Busso
Exω δοκιμασει και εγω να 'ζορισω' Haldex 4 σε αλλο αυτοκινητο βεβαια (Ford Kuga 2.5T), με οτι αυτο συνεπαγεται σε διαφορρετικο setup αναρτησεων, ρυθμιση ηλεκτρονικων(?) κατανομη βαρους -ισως λιγο καλυτερο απο Tiguan λογω πολυ χαμηλα και πισω τοποθετημενου κινητηρα, ο οποιος παρεπιπτοντως ειναι παναλαφρος για 2.5αρης...-, και τουλαχιστον σε πολυ κλειστη στροφη με βρεγμενο γλυστερο οδοστρωμα, το μονο που καταφερα ηταν ενα θεαματικο ανεξελεγκτο σπιναρισμα των εμπροσθιων τροχων, με τους πισω να προσπαθουν σχεδον ματαια να ισιωσουν το αυτοκινητο...
Σε καπως πιο ανοιχτες γλυστερες στροφες βεβαια, (τελειωμενη 2α, 'μιση' 3η πχ), το ενιωσα να συμπεριφερεται υποδειγματικα, μαζευοντας την ουρα οσο πρεπει, ΧΩΡΙΣ να εχω αφησει το ποδι απο το γκαζι, απλα παιζοντας λιγο με την γωνια τιμονιου, κατι που για να γινοταν πχ σε ενα αντιστοιχο προσθιοκινητο SUV, θα ηθελε οπωσδηποτε ενα στιγμιαιο αφημα γκαζιου, ή και λιγο φρενο, για να 'ξυπνησει' η ουρα και να τοποθετηθει σχεδον χωρις καθολου υποστροφη το αυτοκινητο.
Μεγαλο ενδιαφερον παντως, -και εκει περιμενουμε τις εντυπωσεις σου - θα εχει το Tiguan γενικοτερα, σε γρηγορα κομματια με πατημενο χωμα... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
να σου πω κατι (χωρις βεβαια να εχω εμπειρια απο το αυτοκινητο, αλλα επειδη περιπου φανταζομαι)αν δεν κοψεις πολυ το τιμονι και πας για κωλους, αλλα θες απλα να στριψεις, το παραπανω γκαζι και το φουσκωμενο τουρμπο θα κανουν το αυτοκινητο να στριψει καλυτερα, αφου μονο ετσι θα δουλεψει -οπως πρεπει- η 4κινηση
εκει ειναι η διαφορα του σε σχεση με ενα μπροστοκουνητο , οτι θελει γκαζι (και εκει ειναι που ακομα και τωρα σε αρκετες περιπτωσεις το φοβαμαι κι εγω) ,ειναι διαφορετικο απο οτι εχουμε συνηθισει
Εγώ έστριψα ηθελημένα το τιμόνι παραπάνω για να δω τι κάνει. Και κυρίως γιατί ήθελα να δω πως συμπεριφέρεται όταν βρει ο μπροστινός άξονα χαμηλή πρόσφυση(νερά) με το τιμόνι στριμμένο και το turbo στη ροπή του, την ώρα που ο πίσω άξονας εβρίσκετο ακόμα σε στεγνό και πολύ πιο χαλαρός σε σχέση με την κατάσταση φόρτισης του εμπρόσθιου....
Ελπίζω να καταλαβαίνεις την φάση.
Απλά δεν είχα χώρο να επιμείνω στο γκάζι....Δεν ήταν όσο safe θα ήθελα να ήταν το περιβάλλον.Πάντως να επισημάνω αυτό που είπες, ότι μόλις αφήσει το γκάζι ισιώνει πολύ ομαλά.
Το σπάσιμο της πρόσφυσης ήταν τρομακτικό και όχι η επανάκτηση αυτής. -
@ΚΓ
αυτο με το σπιναρισμα των εμπρος τροχων, το θυμαμαι που το χες αναφερει, αλλα μου φαινεται αδιανοητοηταν χαλασμενο ή εχει ο,τι να ναι ρυθμισεις το ford?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Εγώ έστριψα ηθελημένα το τιμόνι παραπάνω για να δω τι κάνει. Και κυρίως γιατί ήθελα να δω πως συμπεριφέρεται όταν βρει ο μπροστινός άξονα χαμηλή πρόσφυση(νερά) με το τιμόνι στριμμένο και το turbo στη ροπή του, την ώρα που ο πίσω άξονας εβρίσκετο ακόμα σε στεγνό και πολύ πιο χαλαρός σε σχέση με την κατάσταση φόρτισης του εμπρόσθιου....
Ελπίζω να καταλαβαίνεις την φάση.
Απλά δεν είχα χώρο να επιμείνω στο γκάζι....Δεν ήταν όσο safe θα ήθελα να ήταν το περιβάλλον.Πάντως να επισημάνω αυτό που είπες, ότι μόλις αφήσει το γκάζι ισιώνει πολύ ομαλά.
Το σπάσιμο της πρόσφυσης ήταν τρομακτικό και όχι η επανάκτηση αυτής.το σπασιμο της προσφυσης σε haldex δεν ειναι το ιδιο ομαλο με ενα πισωκινητο (και υποθετω και με ενα torsen), δεν συμπαθει ιδιαιτερα τους κωλους, για αυτο αυτος που παει να παιξει μαζι του πρεπει να γνωριζει τι κανει
εχω φιλο με haldex 1 , το οποιο ειναι πολυ πιο αποτομο αλλα ξερει να 'παιζει' μαζι του , στο 2 δεν του αρεσει οτι η προσφυση σπαει πιο φιλικα να καταλαβεις (εγω παντως το gen 1 , το θεωρω επικινδυνο )
παντως στη περιπτωση που ησουν , με τους πισω τροχους να βρισκουν καλη προσφυση και τους εμπρος να ειναι μες στα νερα το μονο που θα μπορουσες να τσεκαρεις ειναι την αποκριση της 4κινησης και το ποση ροπη παει πισω
μου φαινεται απολυτα λογικο οτι εβγαλε μουτρα αφου οι κατευθυντηριοι τροχοι βρισκονταν σε νερο και τους εστριψες παραπανω απο οσο 'πρεπει' , δε μπορω να φανταστω τι αλλο θα μπορουσε να γινει ή τι αλλο θα ηθελες να γινει
αν πηγαινες να στριψεις με γραμμες θα σου εδειχνε τι μπορει να κανει
αν εισαι ολος μες στα νερα θα μπορουσε να γλιστρισει ωραια, θυμηθηκα τωρα και μια υδρολισθηση με τα 4
γενικα απο οτι εχω καταλαβει για να κανεις 'ωραια' πραγματα θα πρεπει η προσφυση να ειναι για ολους τους τροχους η ιδιαοταν υπαρχει διαφορα θα ελεγα οτι μπαινει ως πρωτη προτεραιοτητα η ασφαλεια και χωρος για παραπανω κοψιμο τιμονιου δεν υπαρχει, υπαρχει ομως αρκετα μεγαλο περιθωριο προσφυσης αν συνεχισεις να κινεισαι στη πορεια σου ακομα και αν επιμεινεις στο γκαζι
-
Το Golf της οικογενεία παραδίδει μαθήματα γερμανικής πειθαρχίας και γερμανικής πίστης στο πρόγραμμα και την οργάνωση
Αύριο είχε ραντεβού για σέρβις και μαντέψτε................. αυτή την στιγμή δεν παίρνει μπροστά καθόλου(δεν είναι μπαταρία το κοίταξα). Τα νεύρα μου.Όχι τίποτα άλλο είναι και μέσα σε υπόγειο γκαράζ. -
Εισαι τοσο εμπαθης με το VAG που δεν σε πιστευουμε! χαχαχαχαχαχαχα!
-
κανει ηχο η μιζα και δεν παιρνει μπροστα? τη μπαταρια πώς την κοιταξες?
-
κανει ηχο η μιζα και δεν παιρνει μπροστα? τη μπαταρια πώς την κοιταξες?Η μίζα κάνει θόρυβο.Ένα φοβαμαι μην είναι πολλάπλασιαστές γιατί κάτι μου θυμίζει ο ήχος αυτός.Δεν λες που είναι γείτονας ο μηχανικός και έρχεται να το δει
Bibendum έχω πρόβλημα και δεν κάνω πλάκα -
Οταν γυρνας μιζα στο μισο ,δλδ να αναβουν τα λαμπακια κτλπ, το 'ιιιιιιιιιιιιι' απο την αντλια βενζινης το ακους?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οταν γυρνας μιζα στο μισο ,δλδ να αναβουν τα λαμπακια κτλπ, το 'ιιιιιιιιιιιιι' απο την αντλια βενζινης το ακους?Μάλιστα
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Η μίζα κάνει θόρυβο.Ένα φοβαμαι μην είναι πολλάπλασιαστές γιατί κάτι μου θυμίζει ο ήχος αυτός.Δεν λες που είναι γείτονας ο μηχανικός και έρχεται να το δει
Bibendum έχω πρόβλημα και δεν κάνω πλάκακαι οι 4 πολλαπλασιαστες μαζι?
check engine σου βγαζει (που βγαζει εφοσον εχεις καψει πολλαπλασιαστη, σε αντιθεση με τα renault που πρεπει να το μαντεψεις , σορρυ δεν κρατηθηκα )
εγω για μπαταρια το κοβω παντως..
εμενα μου πεθανε σχετικα νωρις -
Πλακιτσα κανουμε ρε Ορεστη...
και καλα λεει ο Qsis αν εχεις προβλημα με πολλαπλασιαστη παιρνει μπροστα...Ανοιξε ραδιοφωνο, πατα συμπλεκτη και προσπαθησε παλι...Καπου το ειχα διαβασει αυτο το tip παλιοτερα σε περιπτωση που τα χει ψιλοφτυσει η μπαταρια αλλα εχει ακομα κατι να δωσει...
-
Οδική δεν έχετε; Τι σκάς τότε;
-
Η μίζα κάνει θόρυβο.Ένα φοβαμαι μην είναι πολλάπλασιαστές γιατί κάτι μου θυμίζει ο ήχος αυτός.Δεν λες που είναι γείτονας ο μηχανικός και έρχεται να το δει
Bibendum έχω πρόβλημα και δεν κάνω πλάκακαι οι 4 πολλαπλασιαστες μαζι?
check engine σου βγαζει (που βγαζει εφοσον εχεις καψει πολλαπλασιαστη, σε αντιθεση με τα renault που πρεπει να το μαντεψεις , σορρυ δεν κρατηθηκα )
εγω για μπαταρια το κοβω παντως..
εμενα μου πεθανε σχετικα νωριςΗ μπαταρία είναι περσυνή.Στα Renault ανάβει το λαμπάκι αλλά δεν ανάβει στο Clio που έχεις(ούτε εγώ κρατήθηκα)
Θα δούμε θα είναι ο άνθρωπος σε 10 εδώ να το δει.Βέβαια θα το πάρει το 50αρι του.(το κέρατό μου) -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οδική δεν έχετε; Τι σκάς τότε;Πως θα το βγάλει από το γκαράζ η οδηγική δεν ξέρω
-
[quote='Orestisren']
διαγνωστικο εχει ο ανθρωπας? -
διαγνωστικο εχει ο ανθρωπας?
Μάλιστα.Ένα καλό με το αυτοκίνητο αυτό είναι ότι εχουμε καλό μηχανικό ο οποιός είναι εξαιρετικά καλά εξοπλισμένος.
VW FORUM