-
Σαν ταξί (δλδ σα ντίζελ) κάνουν σχεδόν όλοι οι άμεσου ψεκασμού. Όπως είπες και συ (tan) θα πρέπει να το συνηθίσει όπως και να συνηθίσει σε ερωτήσεις του τύπου 'Πετρέλαιο είναι αδερφέ?'.
Αν πάντως με 'μεταβλητό' εννοείς το 'μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων' νομίζω ότι τέτοιο έχει ο κινητήρας του GTI 6 (και γενικά ο 211 άλογα). Οι προηγούμενοι νομίζω δεν είχαν.
-
Μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εννοώ.. Δεν γίνεται μόνο αλλαγή μεταβλητού; Πρέπει να αλλάξουν κι όλα τα άλλα;
Στην 156(που είχα) και στο fiat coupe (που έχω ακόμα) άλλαζαν μόνο τον μεταβλητό στο σέρβις στο σέρβις, όχι όλα τα άλλα και φυσικα δεν ήταν τόσο ακριβό. Βέβαια είχαν ιμάντα κι όχι καδένα, αλλά δεν νομίζω να παίζει ρόλο αυτό... -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
α) καλοταξιδο
β) τεστ ντραιβ η δημοσιογραφικο; απο τις λιγες περιπτωσεις που αξιζει το μτχ, αφου θεωρειται πολυτελεια το tiguan
γ) τι κινητηρα εχει; CAV; να ρωτησεις αν εχουν κανει αναβαθμιση, αλλιως να πας μια επισκεψηα) ευχαριστώ
β) TD
γ) CAVAΚαθότι άσχετος, το CAVA τι σημαίνει? Θα ρωτήσω όμως αν μου έκαναν γιατί τώρα το διαβάζω ετούτο.
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Καλοτάξιδο και απο μένα.Χαίρομαι που σε εκπλήσει ευχάριστα ο φαουβές (τουλάχιστον μέχρι να πιάσουν οι κατάρες του Πάσχου και να αρχίσουν να πέφτουν τα παράθυρα ) Αν και δεν εχω οδηγήσει Tiguan είμαι σίγουρος οτι πρόκειται για ένα πολύ καλό σύνολο στους τομείς που αναφέρεις... Οικονομοτεχνικά, ίσως η καλύτερη επιλογή για έναν άνετο 'κουβαλητή'...
Με αυτό και με μια Άλφα στο γκαράζ (ίσως αργότερα γιατί όχι και με μια πραγματική... ξέρεις... απο αυτές που φτιάχνονται στο Μόναχο ) δεν θα σου λείψει τίποτα...
Για το off-roading, χωρίς να ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου, μάλλον θα έλεγα να κρατάς μικρό καλάθι...
ΥΓ: Danke...? DANKE...??? σορρυ, δεν σε έχω συνηθίσει...
Να σαι καλά ρε Μορφέα. Μου έφτιαξες τη μέρα
-
Φωτιά θα πέσει να μας κάψει!
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
α) καλοταξιδο
β) τεστ ντραιβ η δημοσιογραφικο; απο τις λιγες περιπτωσεις που αξιζει το μτχ, αφου θεωρειται πολυτελεια το tiguan
γ) τι κινητηρα εχει; CAV; να ρωτησεις αν εχουν κανει αναβαθμιση, αλλιως να πας μια επισκεψηα) ευχαριστώ
β) TD
γ) CAVAΚαθότι άσχετος, το CAVA τι σημαίνει? Θα ρωτήσω όμως αν μου έκαναν γιατί τώρα το διαβάζω ετούτο.
ρωτα για 24S4, ξερουν αυτοι
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Σαν ταξί (δλδ σα ντίζελ) κάνουν σχεδόν όλοι οι άμεσου ψεκασμού. Όπως είπες και συ (tan) θα πρέπει να το συνηθίσει όπως και να συνηθίσει σε ερωτήσεις του τύπου 'Πετρέλαιο είναι αδερφέ?'.Αν πάντως με 'μεταβλητό' εννοείς το 'μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων' νομίζω ότι τέτοιο έχει ο κινητήρας του GTI 6 (και γενικά ο 211 άλογα). Οι προηγούμενοι νομίζω δεν είχαν.
ολα εχουν μεταβλητο, ακομα και ο αρχαιος 1.8Τ 20VT, απλως δεν διαφημιζεται (τι να τον κανεις οταν εχεις τουρμπο)
με τα 211 εχει και βυθισμα, avs κι εινια μονο audi, καμια σχεση με του gti 6 που εχει 210, μην μπερδευομαστε
προς tan: εχουν καδενα ολα τα tsi, γι αυτο παει τοσο, οταν χρειαστει αλλαγη
-
ρωτα για 24S4, ξερουν αυτοιΑυτό τι ακριβώς είναι? Κάποιος κωδικός αλλά τι αφορά? Την αναβάθμιση ή το τύπο του κινητήρα?
Άσχετος mode on -
Σαν ταξί (δλδ σα ντίζελ) κάνουν σχεδόν όλοι οι άμεσου ψεκασμού. Όπως είπες και συ (tan) θα πρέπει να το συνηθίσει όπως και να συνηθίσει σε ερωτήσεις του τύπου 'Πετρέλαιο είναι αδερφέ?'.
Αν πάντως με 'μεταβλητό' εννοείς το 'μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων' νομίζω ότι τέτοιο έχει ο κινητήρας του GTI 6 (και γενικά ο 211 άλογα). Οι προηγούμενοι νομίζω δεν είχαν.
ολα εχουν μεταβλητο, ακομα και ο αρχαιος 1.8Τ 20VT, απλως δεν διαφημιζεται (τι να τον κανεις οταν εχεις τουρμπο)
με τα 211 εχει και βυθισμα, avs κι εινια μονο audi, καμια σχεση με του gti 6 που εχει 210, μην μπερδευομαστε
προς tan: εχουν καδενα ολα τα tsi, γι αυτο παει τοσο, οταν χρειαστει αλλαγη
Αυτό σημαίνει ότι αρχικά πρέπει να αλλάξει συνεργείο...
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. -
Στο ρελαντί ένα ελαφρύ κροτάλισμα υπάρχει στα tsi/tfsi. Αλλά όχι στα επίπεδα να ακούγεται σαν ντίζελ. Σε περίπτωση που έχει παρατηρήσει διαφορά στον θόρυβο του κινητήρα (πέρα από τα συνηθισμένα επίπεδα), καλύτερα να το ψάξει.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Στο ρελαντί ένα ελαφρύ κροτάλισμα υπάρχει στα tsi/tfsi. Αλλά όχι στα επίπεδα να ακούγεται σαν ντίζελ. Σε περίπτωση που έχει παρατηρήσει διαφορά στον θόρυβο του κινητήρα (πέρα από τα συνηθισμένα επίπεδα), καλύτερα να το ψάξει.ναι εναι τελειως διαφορετικο. ο μεταβλητος ακουγεται πιο εντονα στην ψυχρη εκκινηση με παραλληλο μεταλλικο θορυβο, τοτε αρχιζει και προειδοποιει.
αλλος ο θορυβοσ στο ρελαντι που μοιαζει με ντιζελ, αφου ειναι αμεσου ψεκασμου, οπως και ολα ταντιζελ κι η καυση διαθετει παρομοια χαρακτηριστικα
ασ το ακουσει κι αλλο συνεργειο, αλλα να ειναι τελειωσ κρυος ο κινητηρας
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Στο ρελαντί ένα ελαφρύ κροτάλισμα υπάρχει στα tsi/tfsi. Αλλά όχι στα επίπεδα να ακούγεται σαν ντίζελ. Σε περίπτωση που έχει παρατηρήσει διαφορά στον θόρυβο του κινητήρα (πέρα από τα συνηθισμένα επίπεδα), είναι λίγο πριν το μπαμ.Φίξεντ!
-
ρωτα για 24S4, ξερουν αυτοι
Αυτό τι ακριβώς είναι? Κάποιος κωδικός αλλά τι αφορά? Την αναβάθμιση ή το τύπο του κινητήρα?
Άσχετος mode onαναβαθμιση 24S4 για κινητηρες cav*
πρεπει να την εχουν κανει, αλλα μπροει και να το ξεχασαν
-
...
Αν επιτρέπεται αγαπητέ προφέσορα στα πόσα χλμ παρέδωσε πνεύμα?
Χρήση όλη μέρα?93.000 χλμ/3+ χρόνια με 'νορμάλ χρήση'. Δηλαδή αναμμένα σε εθνική και βράδυ. Σπάνια τη μέρα. Ψιλονωρίς μου φαίνεται καθώς είχα ακούσει παλιότερα ότι μιλάμε για ένα 80αρι περίπου. Δεν ξέρω όμως σίγουρα για αυτό και ρώτησα.
===================================
Busso, καλοτάξιδο να είναι και απροβλημάτιστο. Πιστεύω θα σου προσφέρει χαρές αρκετές.
Δεν ξερω τι μαρκα/τυπο φορας, εφοσον ειναι εργοστασιακα ομως ειναι σιγουρα D2S, κωδικος που υποδεικνυει οτι
τοποθετειται πισω απο κατοπτρο.
Τυχαινει να εχω αλλαξει μολις πριν ενα μηνα τις δικες μου εργοστασιακες σε ενα Vectra 00'.
Παρεδωσε πνευμα η αριστερη, αφου αρχισε πρωτα να μωβιζει για 2-3 μερες...
Ρωτησα στην αντιπ/σωπεια, μου ειπαν 185ευρω η μια...
Ψαχτηκα λιγο παραπανω σε ξενα fora κτλ, και διαπιστωσα οτι στην αλλαγη πρεπει να αντικατασταθουν
και οι δυο!
Βρηκα ενα καλο site στην Αγγλια, και αφου εβγαλα την καμμενη, εψαξα για ιδια λαμπα ακριβως.
Τις παρηγγηλα, και μου ηρθαν σε 5 εργασιμες, στα 206ευρω και οι ΔΥΟ μαζι με τα μεταφορικα.
Αν θες περαιτερω πληροφοριες στειλε μου π.μ. -
Αν μπορείς κοινοποίησε το site. Αν έχει και για άλλες μάρκες μπορεί να φανεί χρήσιμο σε αρκετά άτομα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν μπορείς κοινοποίησε το site. Αν έχει και για άλλες μάρκες μπορεί να φανεί χρήσιμο σε αρκετά άτομα.Πληρωσα με καρτα. Παρελαβα σε 5 εργασιμες, ακριβως αυτες που ειχα επιλεξει.
Τις εχω ενα μηνα περιπου τις λαμπες τοποθετημενες. Ειναι αψογες!Συγκεκριμενα, πηρα αυτες, αντικαθιστωντας (ακριβως με τα ιδια χαρακτηριστικα, μαρκα, προελευση, φωτεινοτητα)
τις προηγουμενες εργοστασιακες...
http://www.hids4u.co.uk/Philips-D2S-Col ... -bulb.html -
Ωραίος!
-
μεταβλητο βυθισμα βαλβιδων εχει και ο 1.8 tfsi και οι 2λιτροι των audi
αυτος του gti 6 δεν ειμαι σιγουρος οτι εχει
edit
καλα τα λεει ο papatzas απο πισω
το μοτερ του gti αλλωστε ειναι στην ουσια μια αναβαθμιση του προηγουμενου, με βασικη διαφορα τη καδενα αντι του ιμαντα.
ιμαντα πλεον εχει μονο το μοτερ μου
-
Το δικό μου Tiguan θα πατήσει και χώμα. Για μένα τώρα ανοίγουν νέα ενδιαφέροντα πες κατά κάποιο τρόπο...Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με off road. Τώρα θα επιχειρήσω κάτι σε οργανωμένο....
busso μεχρι στιγμης τι εντυπωσεις σου χει δωσει η ψευτοτετρακινηση?
αν θες να πατησεις πολυ χωμα παντως πιο σημαντικο ρολο θα παιξουν τα λαστιχα, παρα το haldex
το tiguan δε πολυξερουμε τι κανει εκτος δρομου, αλλα πιστευω οτι θα εχει αξιοπρεπεις ικανοτητες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το δικό μου Tiguan θα πατήσει και χώμα. Για μένα τώρα ανοίγουν νέα ενδιαφέροντα πες κατά κάποιο τρόπο...Ποτέ δεν είχα ασχοληθεί με off road. Τώρα θα επιχειρήσω κάτι σε οργανωμένο....
busso μεχρι στιγμης τι εντυπωσεις σου χει δωσει η ψευτοτετρακινηση?
αν θες να πατησεις πολυ χωμα παντως πιο σημαντικο ρολο θα παιξουν τα λαστιχα, παρα το haldex
το tiguan δε πολυξερουμε τι κανει εκτος δρομου, αλλα πιστευω οτι θα εχει αξιοπρεπεις ικανοτητες
http://www.youtube.com/watch?v=ukBVJOEO ... re=related
VW FORUM