-
[quote='Κάβουρας']
Το τυπικό service είναι 180 -
Φώτα Xenon (set με σύστημα πλύσης φαναριών) : 1196 €
Γιατί τόσο ακριβά τα xenon? Στην ΒΜW 1 έχουν γύρω στα 650 ευρώ
-
[quote='Κάβουρας'][quote='Vasgti']Στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν.
Για το GTI θα σου αναφέρω μερικές ενδεικτικές τιμές (στο περίπου) για κάποια εξτρά :
Φώτα Xenon (set με σύστημα πλύσης φαναριών) : 1196
-
Για τα εξτρα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο σκαναρισμένο προσπέκτους:
http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/ ... 7.File.pdf
Είναι βέβαια στα γερμανικά, αλλά τουλάχιστον φαίνονται τα αξεσουάρ. Το ελληνικό είναι ίδιο, απλά μεταφρασμένο.
-
στο golf V gti αν παραγγειλεις δερμα, ειναι δερμα εργοστασιου, γιατι παει πακετακι με ηλεκτρικη ρυθμιση στηριξης μεσης + θερμαινομενα το οποιο διαφορετικα παει μαζι με το winter πακετο
κατι τετοιες στιγμες ειναι που λειπει ο lkar να μας πει για τα σερβις..
εγω παντως θα το παω μια στα 15000 και θα τους πω να μου το γυρισουν αναλογα με τη χρηση και οχι με τα χιλιομετρα..
μεχρι στιγμης μετραω ~10100 -
Ο χρήστης tm έγραψε:
στο golf V gti αν παραγγειλεις δερμα, ειναι δερμα εργοστασιου, γιατι παει πακετακι με ηλεκτρικη ρυθμιση στηριξης μεσης + θερμαινομενα το οποιο διαφορετικα παει μαζι με το winter πακετοΕίναι πολλοί έμποροι που συνεργάζονται με Conolly και τα δερμάτινα τοποθετούνται εδώ (δελεάζουν τους πελάτες με το μικρότερο κόστος)...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τα Golf V, όσα έχουν εργοστασιακά Xenon, φέρουν και το σύστημα πλύσης (πιτσιλιστήρια) στον προφυλακτήρα. Είναι ολόκληρος μηχανισμός που συνδέεται και με εγκέφαλο. Η τιμή τους κυμαίνεται από 1000-1200. Είναι και πολιτική του κάθε εξουσιοδοτημένου εμπόρου αν θα σου κόψει κάτι από την τιμή των αξεσουάρ ή θα σου κάνει τη σούμα + την όποια έκπτωση στο τέλος.Εγώ μιλάω για τον κατάλογο όπως τον είχαα μπροστά μου με τα έξτρα. Δηλαδή έναν κατάλογο που θα έβλεπε όποιος ζητούσε τον κατάλογο με τα έξτρα.Γι'αυτό και μου έκανε εντύπωση η +200 περίπου αύξηση της τιμής.
Εξάλλου ο πωλητής κάνει καλύτερη τιμή στην τελική τιμή του αυτοκίνητου και όχι σε κάποια έξτρα συγκεκριμένα.(το να σου προσφέρει κάποια έξτρα ως δώρο είναι άλλο θέμα)Αν εννοείς να σκουραίνουν αυτόματα, ο εσωτερικός στο GTI είναι στάνταρ. Οι εξωτερικοί εξτρα. Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι και θερμαινόμενοι καθρέφτες δεν είναι στάνταρ. Τους βάζεις κατ'επιλογήν.
όχι...μιλάω μόνο για το θερμαινόμενοι....Δηλαδή οι απλοί καθρέφτες του Golf ούτως ή άλλως δεν είναι θερμαινόμενοι?
Μπορείς, αλλά συνήθως τους βάζουν εδώ (ελληνικό δαιμόνιο του πως να βγάζει χρήμα... )...
Ασχολίαστο αυτό...Αλήθεια το parktronic το εργοστασιακό δεν έχει και οθονούλα? Ή μόνο ηχητικό, όπως και τα aftermarket?Πχ έχω δει σε mercedes E και σε Opel Astra εργοστασικό parktronic και έχουν κάπου 'κρυμμένη' μια μικρή οθόνη.
Σωστό αυτό και ισχύει. Επίσης αν βάλεις δίπλα δίπλα 2 αυτοκίνητα που το ένα φέρει εργοστασιακό δερμάτινο σαλόνι και ένα τοποθετημένο εδώ από μεγάλη εταιρία του χώρου, η διαφορά στην ποιότητα ακόμα και με το μάτι είναι χτυπητή.
Όχι. Είναι στην ουσία όλη η κονσόλα από το χειρόφρενο και πίσω, όπου περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο (ο οποίος μπορεί να δεχθεί και cd-ιέρα της VW), καθώς και το υποβραχιόνιο ρυθμιζόμενο καθ' ύψος και μήκος (από τα καλύτερα που έχω συναντήσει, μεγάλο σε μέγεθος σε σωστό ύψος και βολική και ξεκούραστη θέση ως προς τον οδηγό).
Μάλλον δεν το έκανα σαφές το ερώτημα:.Απλά ρωτάω αν υπάρχει κάποια διάκριση.Πχ στο Golf IV το υποβραχιόνιο έβγαινε και υφασμάτινο (πιο φτηνό) και δερμάτινο (πιο ακριβό).
(Η μάνα μου έχει Golf V και έχει εκτός των άλλων και δερμάτινο -ή με δερματίνη?αυτό δεν το ξέρω- υποβραχιόνιο.)m1234, στο πακέτο των xenon στη VW, εκτός του κλασσικού πακέτου που έχουν όλες οι εταιρείες επειδή υποχρεώνονται από την ΕΕ (πλυστικά φανών και αυτόματη ρύθμιση ύψους) σου βάζουν υποχρεωτικά και αυτόματα φώτα (αναβοσβήνουν ανάλογα με την ένταση του φωτός) και αν δεν κάνω λάθος και περιμετρικό φωτισμό κατά την είσοδό σου στο αμάξι (αυτό που όταν ξεκλειδώνεις, ανάβουν τα φώτα αυτόματα αν είναι νύχτα κτλ)Στην BMW, δεν ξέρω γιατί είναι τόσο 'φτηνά'.
-
Service 15.000 km gia to GT, 145 euro ston Filipaio...
-
midnek
αν μπορεις βαλε αναλυτικα ποσο κοστιζε το καθε ενα -
Λαδι 79,34
Φιλτρο 17,13
Εργατικα 42,95
Αναλωσιμα 4,30Συν κατι ψιλολόγια (κανα 3αρι ευρω) και κάρτα καυσαερίων 11 ευρω.
Επίσης, μου άλλαξαν στην εγγύηση το κεντρικό (επάνω) air vent που έτριζε και όπως μου είπαν δεν
μπορούσε απλά να σφίξει, και μου βρήκαν και ένα πρόβλημα στην βαλβίδα αερισμού του τούρμπο (δεν δούλευε ακριβώς όπως έπρεπε απ' ότι μου είπαν) ,την οποία και μου άλλαξαν μετά από μια βδομάδα πάλι στην εγγύηση. -
ξερεις ποιο ακριβως λαδι σου εβαλαν?
-
Όχι, δυστυχώς. Θέλω να πιστεύω, το σωστό…
-
m1234, στο πακέτο των xenon στη VW, εκτός του κλασσικού πακέτου που έχουν όλες οι εταιρείες επειδή υποχρεώνονται από την ΕΕ (πλυστικά φανών και αυτόματη ρύθμιση ύψους) σου βάζουν υποχρεωτικά και αυτόματα φώτα (αναβοσβήνουν ανάλογα με την ένταση του φωτός) και αν δεν κάνω λάθος και περιμετρικό φωτισμό κατά την είσοδό σου στο αμάξι (αυτό που όταν ξεκλειδώνεις, ανάβουν τα φώτα αυτόματα αν είναι νύχτα κτλ)Στην BMW, δεν ξέρω γιατί είναι τόσο 'φτηνά'.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Πράγματι στην BMW είναι πολύ φτηνά. Σε άλλες μαρκες πλησιάζουν συνήθως τα 1000 ευρώ. Θα περίμενε κανείς όσο περνάει ο καιρός να πέσουν λίγο οι τιμές των xenon και όχι να ανεβαίνουν (όπως έγινε παλιότερα με το ABS π.χ). Γι αυτό μου έκανε εντυπωση το 1200 ευρώ. Πάντως ακόμα και με το συνοδευτικό πακέτο που αναφέρεις νομίζω ότι είναι αρκετά υπερτιμολογημένα.
Λαδι 79,34
Φιλτρο 17,13
Εργατικα 42,95
Αναλωσιμα 4,30Υπερβολικά τα εργατικά νομίζω. Τα υπόλοιπα κάπως πιο λογικά.
-
Ο χρήστης midnek έγραψε:
Λαδι 79,34
Φιλτρο 17,13
Εργατικα 42,95
Αναλωσιμα 4,30Συν κατι ψιλολόγια (κανα 3αρι ευρω) και κάρτα καυσαερίων 11 ευρω.
Επίσης, μου άλλαξαν στην εγγύηση το κεντρικό (επάνω) air vent που έτριζε και όπως μου είπαν δεν
μπορούσε απλά να σφίξει, και μου βρήκαν και ένα πρόβλημα στην βαλβίδα αερισμού του τούρμπο (δεν δούλευε ακριβώς όπως έπρεπε απ' ότι μου είπαν) ,την οποία και μου άλλαξαν μετά από μια βδομάδα πάλι στην εγγύηση.Αμαν αμαν να τα μας τα προβληματα στο turbo..
Κι εγω Τsi εχω αλλα αποτι εμαθα απ το Σπυρο τα λαδια που μπαινουν se tsi
τα βρισκεις με 42 Eυρω..
Να προσευχομαι να μην μου παρουσιαστει μετα την ληξη της εγγυησης
προβλημα στο turbo...Kαι μου τα λεγαν .... -
Esy poula to oso prolavaineis na swtheis.
-
Ο χρήστης jois21 έγραψε:
Esy poula to oso prolavaineis na swtheis.+1.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Esy poula to oso prolavaineis na swtheis.
+1.
+1000
Ευχαριστώ για την απάντηση. Πράγματι στην BMW είναι πολύ φτηνά. Σε άλλες μαρκες πλησιάζουν συνήθως τα 1000 ευρώ. Θα περίμενε κανείς όσο περνάει ο καιρός να πέσουν λίγο οι τιμές των xenon και όχι να ανεβαίνουν (όπως έγινε παλιότερα με το ABS π.χ). Γι αυτό μου έκανε εντυπωση το 1200 ευρώ. Πάντως ακόμα και με το συνοδευτικό πακέτο που αναφέρεις νομίζω ότι είναι αρκετά υπερτιμολογημένα.
Δεν είπα ότι δεν είναι υπερτιμημένα...
Από την άλλη όμως σκέφτομαι πως στο mercedes του πατέρα μου τα xenon είχαν κοστίσει (αγορασμένη 2 χρόνια νωρίτερα απότ Golf V) 2.000 -
[quote='Κάβουρας'][quote='Vasgti']Στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν.
Για το GTI θα σου αναφέρω μερικές ενδεικτικές τιμές (στο περίπου) για κάποια εξτρά :
Φώτα Xenon (set με σύστημα πλύσης φαναριών) : 1196
-
Στις αντιπροσωπείες πηγαίνοντας για να πάρεις προσφορά, παίρνεις συνήθως και τον κατάλογο με τις τιμές των εξτρά, σαν αυτόν που παραθέτω παρακάτω. Το θέμα είναι ότι αφενός αυτός ο κατάλογος είναι για τα μοντέλα 2007 και ήδη από την 22η εβδομάδα η VW κατασκευάζει μοντέλα 2008 και για αυτό ρώτησα και πιο πάνω αν υπάρχει κάπου αυτός ο κατάλογος με τις νέες τιμές.
Ψάχνοντας στο δίκτυο βρήκα π.χ. ότι στα ξένον μάλλον καταργούνται τα πλυστικά. Οπότε για αυτό ήθελα τις νέες τιμές γιατί ήθελα να ξέρω αν αλλάζει και την τελική τιμή τους.
Οπως θα δείτε οι τιμές για τα εξτρά είναι για το Edition 30 GTI. Οι τιμές των εξτρά για το απλό GTI είναι ίδιες και υποθέτω ότι και για τα απλά τα Γκόλφ εκτός κάποιων λίγων εξαιρέσεων θα είναι και εκεί ίδιες ...
Tις σκαναρισμένες τιμές μπορείτε να τις βρείτε ΕΔΩ καθώς χαλάσα την αισθητική σε ορισμένους με το ξεχείλωμα της οθόνης τους (το οποίο κρίνεται απαραίτητο αν θέλεις κάτι να διαβάζεται απευθείας χωρίς παραπομπές. στο τεχνολογικά πρωτόγονο μυαλό μου τουλάχιστον) ...
-
Απέσπασε πιστοποιητικά σχετικά με την ανακύκλωση
Η Volkswagen παρέλαβε δύο πιστοποιητικά από τον πρόεδρο της Federal Motor Transport Authority (KBA) την περασμένη Δευτέρα 18 Ιουνίου. Πρόκειται για τα πρώτα του είδους πιστοποιητικά που εκδίδει η αρχή ΚΒΑ, βεβαιώνοντας ότι ο όμιλος Volkswagen είναι η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων στον κόσμο, της οποίας τα μοντέλα είναι ανακυκλώσιμα κατά 85% το ελάχιστο, με ικανότητα επαναχρησιμοποίησης 95% κατά μάζα. Το πιστοποιητικό “Reusability, Recoverability and Recyclability”, που απονεμήθηκε από το Federal Motor Transport Authority εκ μέρους της Ε.Ε., βεβαιώνει ότι η Volkswagen έχει ήδη συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής οδηγίας 2005/64/EC, προτού ακόμα αυτή τεθεί σε ισχύ το Δεκέμβριο του 2008. Από τότε και έπειτα θα πρέπει όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων να αποδεικνύουν την ικανότητα ανακύκλωσης σε κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζουν. Η συγκεκριμένη οδηγία καθορίζει ότι όλα τα νέα οχήματα θα πρέπει να είναι ανακυκλώσιμα ή/και επαναχρησιμοποιήσιμα κατά 85%, καθώς και επαναχρησιμοποιήσιμα ή/και επανακτήσιμα κατά 95% κατά μάζα.
Η Volkswagen διαθέτει ήδη ειδική διαδικασία που η ίδια ονομάζει “Volkswagen-SiCon” με βάση την οποία συγκεντρώνονται υλικά από οχήματα που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, αποτελώντας πολύτιμες πηγές υλών. Έτσι, σκληρά πλαστικά, γυαλιά, ελαστικά και μέταλλα, μετά από ειδική επεξεργασία αντικαθιστούν τις αντίστοιχες πρώτες ύλες, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό και το περιβάλλον. Εκτός της οικολογικής διάστασης, η συγκεκριμένη διαδικασία αποδεικνύεται αρκετά συμφέρουσα οικονομικά για χρήστες υλικών δευτερογενούς προέλευσης, καθώς οι τιμές των πρώτων υλών συνεχώς ανεβαίνουν.
autopress.gr
VW FORUM