-
Χάρτες Ελλάδας για GPS υπάρχουν ήδη με όλο το οδικό δίκτυο μέχρι τους βατούς κύριους και δευτερεύοντες χωματόδρομους, πόλεις, χωριά, σημεία κλπ. καθώς και πολλά ορεινά συγκροτήματα της χώρας με πλήρη κάλυψη, μέχρι μονοπάτια και ισουψείς καμπύλες (για περιπατητές - ορειβάτες). Οι χάρτες αυτοί μπαίνουν σε GPS απο γνωστή εταιρεία χαρτών που δεν την αναφέρω μιας και σε προηγούμενο post μου θεωρήθηκε σαν διαφήμηση και μου το σβύσανε. Απορώ βέβαια πως έμεινε αυτή η ενότητα που ξεκινάει και αυτή αναφέροντας 1-2 εταιρείες. Να διευκρινήσω ότι δεν έχω καμιά σχέση με την παραπάνω εταιρεία αλλά μιας και το GPS (το πρώτο το πήρα το 1991) και οι χάρτες είναι το χόμπυ μου είπα να σας ενημερώσω.
-
φιλε dista.
Ξεκινησα το θεμα αυτο αναφεροντας τις 2 εν λογω εταιριες, επιδη μονο αυτες εμπορευνται (τουλαχιστον μεχρι την στιγμη που το εγραφα) τα συγκεκριμενα συστηματα πλοηγησης με αποκλειστηκα Ελληνικους χάρτες.
Να σημηωθει οτι αφορμη για το συγκεκριμενο θεμα ηταν η μη κατασκευη ψηφιακων χαρτων της Ελλαδος απο μεγαλες πολυεθνικες εταιριες που εμπλεκονται στην κατασκευη συσκευων ηχου εικονας και πλοηγησης (in car entertainment & car navigation)
Επισης τα sites που ανεφερα ηταν επισης τα ΜΟΝΑ, τα οποια εξηγουσαν και ενημερωναν σχετικα με τα προιοντα τους.Φανταζομαι οτι δεν θεωρηθηκε διαφημηση, διοτι αναφερθησαν και οι δυο εταιριες εξ΄ισου, αναφεροντας τα υπερ και τα κατα του καθε συστηματος.
Δεν προλαβα να διαβασω το δικο σου ποστ, και ετσι δεν γνωριζω γιατι κλειδωθηκε.
-
Φίλε jm000,
Πολύ καλά έκανες και ανέφερες τις δύο εταιρείες. Το πρόβλημα μου δεν είναι με σένα αλλά με το moderetor που μου έσβυσε το post και τα παραδείγματα στο δικό σου και των άλλων αναφέρθηκαν μόνο ενδεικτικά. Βλέποντας τη συξήτηση σας εδώ θέλησα να ενημερώσω το forum μιας και ασχολούμε ερασιτεχνικά με το θέμα πολά χρόνια, για τις εξελίξεις στην αγορά. Και εγώ ανέφερα τις δύο αυτές εταιρείες (χωρίς τα link μιας και ήταν ήδη γνωστά) καθώς και αυτή η οποία βγάζει χάρτες για την Ελλάδα (δεν έχει χάρτες πόλεων προς το παρόν) χωρίς καν link στο site της.
Πιστεύω ότι αρκετό κόσμο ενδειαφέρει το θέμα της πλοήγησης στην Ελλάδα καθώς και εναλακτικών λύσεων στα συστήματα πλοήγησης των αυτοκινητοβιομηχανιών. Tο μέλον, όπως έλεγα και στο post μου, είναι στα car pc (ήδη υπάρχουν συστήματα σε κουτί DIN που μπαίνει στη θήκη του ραδιοκασετοφώνου με μητρική κομπλέ, σκληρό, DVD κλπ) που μπορούν να συνδιάσουν πολλά πράγματα, πλοήγηση, χάρτες, MP3, DVD και γενικά ότι τρέχει σε κανονικό pc χωρίς τη δέσμευση των εταιρειών. Για παράδειγμα είναι πολύ δύσκολο να βγάλει χάρτη Ελλάδος μια εταιρεία του εξωτερικού γιατί η αγορά είναι μικρή. Και αν βγάλει το κόστος θα είναι μεγάλο και σίγουρα δεν θα βγάλει αναλυτικούς χάρτες για ορεινές και άλλες περιοχές. Η εναλλακτική λύση είναι GPS που φορτώνουν χάρτες και συνδιάζονται στο αυτοκίνητο, στο περπάτημα, στο σκάφος κλπ. Όλα αυτά υπάρχουν απο χρόνια στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν μπορούσαμε να τα εφαρμόσουμε λόγω έλειψης δεδομένων. Υπάρχει λοιπόν τώρα μια εταιρεία που βγάζει τους χάρτες της και σε ψηφιακή μορφή (είναι οι μόνοι, απ'ότι ξέρω, αξιόπιστοι για χρήση με GPS, με σωστό υπόβαθρο, κανονικά γεωαναφερμένοι και με σωστό κάναβο) ήτε για χρήση με pc ήτε για φόρτωμα σε GPS. Έτσι μπορούμε με ένα μηχάνημα να έχουμε χάρτη και για το οδικό δίκτυο και για το βουνό και για το 4Χ4 και για τη θάλασσα.
Αυτά περίπου έλεγε το post μου μόνο που ανέφερε και το όνομα της εταιρείας και τις περιοχές που καλύπτουν οι χάρτες και αυτό θεωρήθηκε διαφήμησηΥΓ. Πιστέω ότι ένας απο τους σκοπούς ενός Forum είναι η αλληλοενημέρωση για θέματα που μας ενδειαφέρουν, η λύσεις σε προβλήματα, η ανεύρεση φτηνών και δοκιμασμένων λύσεων, σωστών συνεργείων - μαγαζιών - εταιρειών, εύρεση προμηθευτών κλπ. Αν κάνω λάθος πέστε μου.
-
Η αλήθεια είναι ότι το post του dista έμοιαζε πολύ σαν αντιγραφή διαφημιστικού φυλλαδίου και δικαιολογώ τη δράση του moderator ειδικά εφόσον ο dista σαν καινούργιος από το πουθενά μοιάζει σαν να έγινε μέλος μόνο για να διαφημίσει κάτι.
Αντίθετα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος αναφερθεί σε εμπειρία του ή σε ενημέρωση που μπορεί να είναι υποκειμενική και μονόπλευρη, που θα είναι τις περισσότερες φορές αφού δύσκολα ξέρουμε και έχουμε έρθει σε επαφή με όλα τα ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.Τελικά βέβαια με όλα αυτά έχω μπερδευτεί. Πόσες εταιρείες αυτή τη στιγμή διαθέτουν ελληνικούς χάρτες που να μπαίνουν σε ήδη υπάρχοντα GPS?
Πρόσφατα είδα χάρτη σε CD για GPS Garmin μάλλον εγκεκριμένο από την Garmin (αφού έχει και το όνομά της) για Αττική, Θεσ/κη, Ηράκλειο από την Telenavis ( http://www.telenavis.gr αλλά δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση online) σε συνεργασία με τον Σκορδίλη ( http://www.skordilis.gr μαγαζί ναυτικών ηλεκτρονικών που πουλάει GPS και εξουσιοδοτημένος της Garmin). Το οποίο ενεργοποιείται και μπορείς να ανεβοκατεβάζεις στη συσκευή σου. Πρόκειται για Road maps όπότε μάλλον απευθύνονται σε αυτοκίνητα και ταξιδιάρηδες και δεν λέει αν υποστηρίζει routing λειτουργία.
Πουλιέται για 131,4 ευρώ εκεί: http://www.sportfishing.gr/el/p_1497.htmlΟι χάρτες της Ανάβασης είναι μάλλον topo maps με μονοπάτια και ισουψείς καμπύλες κλπ οπότε απευθύνονται στους περιπατητικούς και εκδρομικούς τύπους και απ΄ότι κατάλαβα από τον dista πρέπει να τους πας τη συσκευή σου για να στους βάλουν. Αν βάλεις άλλον χάρτη χάνεις τον προηγούμενο και τότε τί γίνεται? Πρέπει να ξαναπληρώσεις? Στα sites της Ανάβασης: http://www.anavasi.gr http://www.mountains.gr έχει ενημέρωση για διάφορα αλλά όχι για αυτά!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αντίθετα δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος αναφερθεί σε εμπειρία του ή σε ενημέρωση που μπορεί να είναι υποκειμενική και μονόπλευρη, που θα είναι τις περισσότερες φορές αφού δύσκολα ξέρουμε και έχουμε έρθει σε επαφή με όλα τα ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.Προφανέστατα! Όλες οι εμπειρίες/γνώσεις που καταθέτονται είναι ευπρόσδεκτες, αρκεί να φαίνεται καθαρά ότι είναι τέτοιες και όχι διαφήμιση.
Και μην ξεχάνμε ότι πολλοί τα'χουν χώσει κατά καιρούς σε επώνυμα συνεργεία/αντιπροσωπείες και δεν υπήρξε καμμιά αντίδραση από τους Moderators.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τελικά βέβαια με όλα αυτά έχω μπερδευτεί. Πόσες εταιρείες αυτή τη στιγμή διαθέτουν ελληνικούς χάρτες που να μπαίνουν σε ήδη υπάρχοντα GPS?
Οι μοναδικοί και ΣΩΣΤΟΙ χάρτες για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι της Ανάβασης. Έχουν όλο το οδικό δύκτιο, τους κυριότερους χωματόδρομους, αλλά και πολλούς δευτερεύοντες για κάποιες περιοχές και φυσικά όλα τα χωριά. Οι χάρτες που είναι φορτωμένοι στα GPS, ειδικά στο Garmin που έχω και το εχω δοκιμάσει σε όλη την Ελλάδα, έχουν όλη την Ελλάδα, όλες τις πόλεις και τα μεγάλα χωριά, αλλά σπάνια είσαι στο δρόμο Ακόμη και στην εθνική εκεί που πχ έχει στροφή στο GPS βλέπεις ευθεία, ή κινήσε στην Πειραιώς και σου δείχνει ότι είσαι κάπου στις γραμμές του ΗΣΑΠ και κάποιες φορές έχω περάσει και μέσα από θάλασσα Φυσικά για επαρχιακούς δρόμους ούτε συζήτηση! Πριν 2-3 χρόνια που έστειλα email στην Garmin μου απάντησαν ότι η Ελλάδα έχει πολύ μικρό αγοραστικό κοινό για να βγάλουν χάρτη με λεπτομέρειες. Λογικότατο! Το κακό είναι ότι αν μπεις στην Ανάβαση δεν μπορείς να βρεις τη σελίδα με τους χάρτες για τα GPS! Εχώ τη βρήκα τυχαία από το google, βάζοντας αν θυμάμε καλα Garmin GPS χάρτες? Κάτι τέτοιο... Σαν πληρωφορία πάντως, κοστίζει 70 €, με δυο δωρεάν αναβαθμίσεις και με 10 ή 20% της τιμής αγοράς μετά τις 2 πρώτες αναβαθμίσεις. Το φορτώνουν οι ίδιοι στο κατάστημά τους. Μπένουν μόνο σε Garmin και Megelan, περίπου 2 ώρες κάνουν να στους φορτώσουν και σε GPS που αγοράζεις από αυτούς τους βάζουν δωρεάν. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα, αφού πέρα του ότι είναι ο μοναδικός για τη χώρα μας, είναι πολύ καλός! Δεν θυμάμε όμως αν έχει σβηστεί ο παλιός χάρτης! Έτσι και αλλιώς εμένα δε με ενδιέφερε και δεν το ρώτησα ούτε το κοίταξα! Νομίζω όμως πως αν έχει αρκετή μνήμη τους κρατά και τους δυο. Το έχω στο αυτοκίνητο κα οβαριέμε να πάω να το πάρω να δω, αύριο... Του Σκορδίλη δεν τον έχω δει, αλλά πριν κανένα εξάμηνο που τον ρώτησα δεν είχε κάτι παρόμοιο. Άλλωστε αυτός πιο πολύ με ναυτικούς χάρτες ασχολείτε, αφού ούτε καν η λιανική δεν τον ενδιαφέρει στα GPS χειρός, δουλεύει πάρα πολύ με ότι επιπλέει:) Ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμηση
-
Μια σελιδα που πετυχα στο ιντερνετ ειναι αυτη εδω περα. http://www.cathellas.gr. Διαφημιζουνε οτι εχουνε χαρτη της Ελλαδας που περιλαμβανει Εθνικο και Επαρχιακο δικτυο + εχουνε την Αθηνα και την Θεσσαλονικη σε αναλυση οικοδομικου τετραγωνου.
Δεν ξερω τωρα εαν ειναι καλοι η οχι. Αλλα θα περασω μια απο αυτες τις ημερες να δω εαν ειναι καλοι και εαν γινεται να κανουμε καμια δοκιμη.
Αυτοι οι χαρτες παιζουνε σε PDA
GPS και στην Ελλάδα! μυθος ή πραγματικότητα;;;;