-
αγαπητοι φιλοι χαιρετω!
Ειμαι ενας αγανακτησμενος οδηγος, οπως λιγο πολυ και εσεις που διαβαζετε αυτες τις γραμες τωρα, και καθε ενας απο εσας ειναι τσαντισμενος για τον δικο του λογο, και εγω για τον δικο μου.
ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΟΠΗ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ GPS ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ¨ΕΥΡΟΠΑΙΟΣ¨ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΒΑΡΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΕΖΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΙΝΕΜΑ- ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ- ΘΕΑΤΡΟ- ΔΡΟΜΟ- ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ, ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;
Ελα ντε! παντως μετα απο χρονια αναμονης δυο εταιριες στην ερμη αυτη χωρα μας διευκολυναν. με το MLS και το Ayto PC.
βλεπε http://www.mls.gr
και http://www.carnavigation.gr
εχουν κανει απιστευτη δουλια και κανουν την ζωη των οδηγων απιστευτα ευκολη, πρωσοπικα ο ιδιος πηγα στην ayto hellas AE που εδρευει στην τσαλδαρη 3 στο μαρουσι.
Τα παιδια εκει μου εδειξαν προθυμα τα παντα πανω στο ayto pc και μου εκαναν μια επιδιξη για τις ικανοτητες πλοηγησης του μηχανηατος, και εμεινα μ@λ@κ@ς οταν ειδα οτι απο το μαρουσι με πηγε εικονικα μεχρι το σπιτι μου στα Ανω Λιοσια, στενο- στενο με πληρη φωνητικη καθοδιγηση.φυσικα παιζει mp3, dvd, car managment, games, και οτι αλλο θελεις, γιατι το λειτουργικο του ειναι windows CE 4.1. και κατεβαζεις απο το Η/Υ σου οτι θελεις γιατι ο σκληρος του δισκος ειναι 20 GB φορητος και συντομα θα εισαχθει στην αγορα και εκδοση με σκληρο 100 GB! η συνδεση γινεται με καλοδιο στην θυρα USB. Αυτα...
Για το MLS θα δειτε στο site.
Α! τιμες...το ayto pc στοιχιζει 1498 ευρω +OTI monitor θελει κανεις.
το mls στοιχιζει 2900 ευρω με μονιτορ ενσωματομενο. Διαλεχτε!... τελικα ισως δεν ειναι και τοσο μυθος το car navigation στην Ελλαδα πλεων.
ΥΓ. καλο θα ηταν οι 4Τ να κανουν μια παρουσιαση και των 2 συστηματων ωστε να ενημερωθουν ολοι σωστα!
vitara για παντα... bye
-
αγαπητοι φιλοι χαιρετω!
Ειμαι ενας αγανακτησμενος οδηγος, οπως λιγο πολυ και εσεις που διαβαζετε αυτες τις γραμες τωρα, και καθε ενας απο εσας ειναι τσαντισμενος για τον δικο του λογο, και εγω για τον δικο μου.
ΓΙΑΤΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΟΠΗ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ GPS ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ¨ΕΥΡΟΠΑΙΟΣ¨ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΒΑΡΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΕΖΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΙΝΕΜΑ- ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ- ΘΕΑΤΡΟ- ΔΡΟΜΟ- ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ, ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;
Ελα ντε! παντως μετα απο χρονια αναμονης δυο εταιριες στην ερμη αυτη χωρα μας διευκολυναν. με το MLS και το Ayto PC.
εχουν κανει απιστευτη δουλια και κανουν την ζωη των οδηγων απιστευτα ευκολη, πρωσοπικα ο ιδιος πηγα στην ayto hellas AE που εδρευει στην τσαλδαρη 3 στο μαρουσι.
Τα παιδια εκει μου εδειξαν προθυμα τα παντα πανω στο ayto pc και μου εκαναν μια επιδιξη για τις ικανοτητες πλοηγησης του μηχανηατος, και εμεινα μ@λ@κ@ς οταν ειδα οτι απο το μαρουσι με πηγε εικονικα μεχρι το σπιτι μου στα Ανω Λιοσια, στενο- στενο με πληρη φωνητικη καθοδιγηση.φυσικα παιζει mp3, dvd, car managment, games, και οτι αλλο θελεις, γιατι το λειτουργικο του ειναι windows CE 4.1. και κατεβαζεις απο το Η/Υ σου οτι θελεις γιατι ο σκληρος του δισκος ειναι 20 GB φορητος και συντομα θα εισαχθει στην αγορα και εκδοση με σκληρο 100 GB! η συνδεση γινεται με καλοδιο στην θυρα USB. Αυτα...
το mls στοιχιζει 2900 ευρω με μονιτορ ενσωματομενο. Διαλεχτε!... τελικα ισως δεν ειναι και τοσο μυθος το car navigation στην Ελλαδα πλεων.
ΥΓ. καλο θα ηταν οι 4Τ να κανουν μια παρουσιαση και των 2 συστηματων ωστε να ενημερωθουν ολοι σωστα!
vitara για παντα... bye
-
αγαπητοι φιλοι χαιρετω!
vitara για παντα... bye
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
αγαπητοι φιλοι χαιρετω!
vitara για παντα... bye
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ.
-
Εσεις που ασχολείστε με GPS, μηπως ξέρετε που μπορεί κανεις να βρει χάρτη της Αττικής & προαστίων με συντεταγμένες (γεωγρ. μήκος & πλάτος)?
-
Πως να ευδοκιμισει ενα τετοιο συστημα στην Ελλαδα αν καθε λιγο και λιγακι αλλαζουν οι ονομασιες των οδων;
-
Και οι μονοδρομήσεις...
-
Οι ως τώρα προσπάθειες στην Ελλάδα ήταν ή ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ (σε σημείο που να μυρίζει αρπαχτή) ή δύσχρηστες (απαίτηση για... laptop στο αυτοκίνητο, μεγάλες μετατροπές στο ταμπλώ, τεράστια μηχανήματα κλπ). Όταν δω κάτι εύχρηστο, συμμαζεμένο και με σοβαρή τιμή (όχι δηλαδή να ζητάει ο κατασκευαστής όσα του λείπουν για να πάει στις Σεϋχέλλες να κάνει τρέλες για κάμποσους μήνες), τότε θα το σκεφτώ πιο σοβαρά. Ως τότε, 'ρωτώντας πας και στην πόλη'. Άσε που, όπως επεσήμαναν οι προλαλήσαντες, γίνεται της κακομοίρας με μονοδρομήσεις, αλλαγές κατευθύνσεων οδών, μετονομασίες δρόμων (π.χ. η Δημοκρατίας στα Χανιά έγινε... Ανδρέα Παπανδρέου - θου Κύριε), πεζοδρομήσεις, ολυμπιακά 'έργα' (οι αγώνες θα φύγουν, η λυπητερή θα μείνει και ποιος την πληρώνει)...
-
Μπορείς να παραγγείλεις το αμάξι σου με ενσωματομενο δέκτη και να αγοράσεις απλώς τους χάρτες. Τώρα για ανανεώση και εγκυρότητα κανείς δεν μπορεί να εγγύηθει. Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε!
-
Γεια και παλι...
Δεν ξερω κατα ποσο επισκευθηκατε τις ιστοσελιδες των εν λογω εταιριων.
Ειμαι τεχνικος Η/Υ και εχω ασχοληθει αρκετα με το θεμα, τονισα στο προηγουμενο δημοσιευμα μου οτι το ενα απο τα δυο συστηματα εχει λειτουργικο συστημα windows CE, κατα συνεπεια μπορει οποιος θελει και μπορει να βρει και να κατεβασει χαρτες της οποιας χωρας θελει δωρεαν, με νομιμο ή παρανομο τροπο ( εφ οσον αυτο επιτρεπεται ) γιατι εδω που τα λεμε δεν ειναι απαγορευτικη η αγορα του συστηματος πλοηγησης (1500 - 3000 ευρω) αλλα οι χαρτες, αφου η καθε ανανεωση σε χαρτες στοιχιζει 150 ευρω. Τωρα... δικα σας τα ευρα... οτι θελετε κανετε. ... τα λεμε -
Καλα δεν πουλανε αυτοκινητα με ενσωματωμενο DVD Navigation system;
Τοτε δεν χρειαζεται παρα το καινουργιο DVD με τα ανανεωμενα στοιχεια. Εαν το θελεις μετα την αγορα τοτε υπαρχουν συστηματα με ενσωματωμενη οθονη για DVD που υποθετω μπορουν να παιξουν το ρολο της οθονης για το συστημα πλοηγησης.Ακομα ενα πραγμα που θα με εκανε να δισταζω ειναι το οτι φαινεται οτι το συστημα δεν ειναι ακομα ωριμο για τα δεδομενα της Ελλαδας (διευθυνσεις, οδους κτλ) οποτε θα περιμενα μετα απο κανα δυο γενιες (η χρονια) για να ξεκαθαρισουν τα μικροπροβληματακια που παντα εχει κατι καινουργιο. Επισης φυσικα και οι τιμες θα πεσουν και το συστημα θα γινει μερος των αξεσουαρ απο τον κατασκευαστη.
Ν.
-
Για το σύστημα της Auto Hellas (που έχει και μια απαράδεκτα σχεδιασμένη σελίδα - δε μας ενδιαφέρει πόσο καλά flash κλπ μπορεί να φτιάξει ο webmaster, αλλά να δούμε γρήγορα και ευκρινώς τη σελίδα), διαβάζοντας τις προδιαγραφές βλέπω πως και πάλι είναι μια λύση ογκώδης. Γιατί δε φτιάχνουν DVD/CD-ROM για υπάρχοντα στερεοφωνικά αυτοκινήτου με GPS;
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Καλα δεν πουλανε αυτοκινητα με ενσωματωμενο DVD Navigation system;
Τοτε δεν χρειαζεται παρα το καινουργιο DVD με τα ανανεωμενα στοιχεια. Εαν το θελεις μετα την αγορα τοτε υπαρχουν συστηματα με ενσωματωμενη οθονη για DVD που υποθετω μπορουν να παιξουν το ρολο της οθονης για το συστημα πλοηγησης.Ακομα ενα πραγμα που θα με εκανε να δισταζω ειναι το οτι φαινεται οτι το συστημα δεν ειναι ακομα ωριμο για τα δεδομενα της Ελλαδας (διευθυνσεις, οδους κτλ) οποτε θα περιμενα μετα απο κανα δυο γενιες (η χρονια) για να ξεκαθαρισουν τα μικροπροβληματακια που παντα εχει κατι καινουργιο. Επισης φυσικα και οι τιμες θα πεσουν και το συστημα θα γινει μερος των αξεσουαρ απο τον κατασκευαστη.
Ν.
Αυτοκινητο εχω... car navigation δεν εχω, φυσικα και πολλα καινουργια αυτοκινητα διαθετουν οθονη και dvd rom, το θεμα ειναι κατα ποσο υπαρχουν χαρτες της Ελλαδος, αφου οι εταιριες που συνεργαζονται με τους κατασκευαστες αυτοκινητων δεν διαθετουν τα σχετικα dvd. Και δεν ξερω αν ποτε διαθεσουν, αν μερικες ενχωριες εταιριες δεν τους εξαγουν, κατα την γνωμη μου αυτη ειναι μια πολυ εξυπνη κινηση, θα γινει ομως;;;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για το σύστημα της Auto Hellas (που έχει και μια απαράδεκτα σχεδιασμένη σελίδα - δε μας ενδιαφέρει πόσο καλά flash κλπ μπορεί να φτιάξει ο webmaster, αλλά να δούμε γρήγορα και ευκρινώς τη σελίδα), διαβάζοντας τις προδιαγραφές βλέπω πως και πάλι είναι μια λύση ογκώδης. Γιατί δε φτιάχνουν DVD/CD-ROM για υπάρχοντα στερεοφωνικά αυτοκινήτου με GPS;Υπαρχουν πασιγνωστες εταιριες στην αγορα που εχουν συστηματα car navigation και cd-dvd rom οπως η clarion, alpine, sony, pioneer κλπ, η τιμη τους ειναι ιδια με της Auto Hellas ή και μεγαλυτερη.
Ομως και παλι το προβλημα ειναι οτι οι εν λογω κατασκευαστες δεν υποστηριζουν καθολου χαρτες του Ελληνικου χωρου, και δεν σου προσφερουν μια πλατφορμα να δουλεψεις ελευθερα, αλλα πραγματα κανεις με windows και αλλα κανεις με ενα λειτουργικο της clarion η οποιου δηποτε κατασκευαστη. Οσο για τους χαρτες της Auto Hellas χωρις να θελω να χαϊδεψω αυτάκια, και απο την πρωσοπικη μου εμπειρια, ηταν πιστοτατοι, ειδα και το παραμικρο στενακι στην περιοχη γυρο απο το σπιτι μου, οπως επισεις αναγνωρησα και αλλες τοποθεσιες που γνωριζω, οπως ασπροπυργος, πειραια, κεντρο αθηνας, μαρουσι, κλπ.
Για να δωσω ενα ακομα παραδειγμα για τις τιμες των διαφορων συστηματων cd dvd rom, εχθες πηγα σε εναν φιλο που διατηρει καταστιμα car audio, και εκεινη την ωρα εκανε εγκατασταση σε ενα cd dvd player με ενσωματομενη οθωνη χωρις GPS με 2500 ευρω. -
Ωραία. Έστω όμως ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν τελικά CD ή DVD με χάρτες για την Ελλάδα. Τι λόγο έχω να φορτώσω στο αυτοκίνητό μου ένα laptop (το οποίο θα το καταστήσει αυτομάτως στόχο για τα κλεφτρόνια αν παραμείνει μέσα όταν εγώ παρκάρω και πάω στη δουλειά μου), με ένα απολύτως αναξιόπιστο λειτουργικό σύστημα, ή - στη λιγότερο ογκώδη περίπτωση - να απαιτεί άσχημες στην όψη μετατροπές στην κονσόλα;
Δεν έχω καμία αντίρρηση ότι οι χάρτες της Auto Hellas είναι πολύ καλοί και σωστοί. Το θέμα μας δεν είναι εκεί. Η δική μου ένσταση είναι η ευχρηστία και η συμβατότητα. Όσον αφορά τις επιπλέον δυνατότητες, χρησιμοποιώντας DVD (που έχει τεράστια χωρητικότητα) και σε συνδυασμό με το RDS, θα ήταν πάρα πολύ καλή ιδέα να συνεργαστούν με δυο-τρεις σοβαρές (VDO, Becker, Alpine, έτσι για παράδειγμα) εταιρείες και να αναπτύξουν ένα άψογο καθ'όλα σύστημα για τις Ελληνικές ανάγκες.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ωραία. Έστω όμως ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν τελικά CD ή DVD με χάρτες για την Ελλάδα. Τι λόγο έχω να φορτώσω στο αυτοκίνητό μου ένα laptop (το οποίο θα το καταστήσει αυτομάτως στόχο για τα κλεφτρόνια αν παραμείνει μέσα όταν εγώ παρκάρω και πάω στη δουλειά μου), με ένα απολύτως αναξιόπιστο λειτουργικό σύστημα, ή - στη λιγότερο ογκώδη περίπτωση - να απαιτεί άσχημες στην όψη μετατροπές στην κονσόλα;Δεν έχω καμία αντίρρηση ότι οι χάρτες της Auto Hellas είναι πολύ καλοί και σωστοί. Το θέμα μας δεν είναι εκεί. Η δική μου ένσταση είναι η ευχρηστία και η συμβατότητα. Όσον αφορά τις επιπλέον δυνατότητες, χρησιμοποιώντας DVD (που έχει τεράστια χωρητικότητα) και σε συνδυασμό με το RDS, θα ήταν πάρα πολύ καλή ιδέα να συνεργαστούν με δυο-τρεις σοβαρές (VDO, Becker, Alpine, έτσι για παράδειγμα) εταιρείες και να αναπτύξουν ένα άψογο καθ'όλα σύστημα για τις Ελληνικές ανάγκες.
Hi scullone
λοιπων... με την σειρα...
το συστημα τις auto hellas αποτελειται απο εναν υπολογιστη ο οποιος εχει διαστασεις περιπου οσο ενα monitor 7'' και παχος 4-5 εκατοστα που σημαινει οτι κρυβεται οπου θελεις, κατω απο το καθισμα, κατω απο το τιμονι, τελος παντων οπου εχεις ελευθερο χωρο στο αυτοκινητο, σχετικα με την οθόνη: το συστημα πωλειται χωρις οθωνη, δηλαδη ο πελατης μπορει να επιλεξει μια οθωνη της αρεσκιας του και της τσεπης του. οι οθωνες ειναι ειτε αποσπουμενες, ειτε κρυβονται μεσα στο ταμπλο, η δευτερη λυση θελει εναν επιπλεων χωρο στην θεση που μπαινει το car stereo σε μερικα αυτοκινητα εχει κενο για ενα σε αλλα κενο για δυο αναλογα τι θελεις να βαλεις. Η πρωτη λυση θελει μια προσεκτικα επιλεγμενη θεση στο ταμπλό ( συγκεκριμενα στο δικο μου αυτοκινητο ειναι η θεση για μικροαντικειμενα που βρισκεται στο κεντρο και ψηλά) και απετει δυο- τρεις τρυπες για την γραμμη και για την βαση της οθονης, για το αν θα φαινονται αργοτερα ασχημες εξαρταται απο το ποσο καλος 'μαστορας' ειναι ο τεχνικος.
Τωρα για το δευτερο...
δεν ξερω αν καταλαβα τι ενοεις σχετικα με την εμποκη του RDS, παντως για να σου δωσω μιαν απαντηση σου λεω το εξης:
το RDS θα μπορουσε να φανει χρησιμο σε ενα συστημα car navigation αν το πρωτο μπορουσε να δωσει πληροφοριες σχετικα με την κινηση, εργα, μονοδρομισεις, και αλλα ευτραπελα των ελληνικων δρομων, και το δευτερο θα μπορουσε να αποκοδικοποιησει αυτες τις πληροφοριες και να τις βγαλει στον χαρτη. Αν θυμαμαι καλα, ενας κατασκεβαστης car stereo ειχε βγαλει ενα μοντελο που ειχε ενα κουμπακι, το οποιο αν συντονιζες σε ραδιοσταθμο που υποστηριζε αυτη την λειτουργεια, εβγαινε ενας εκφονητης που ελεγε για την κινηση, αυτο πριν πολλα χρονια πιλοτικα στην Γερμανια.
το auto pc υποστηριζει on line ενημερωση σχετικα με τις συνθηκες στους δρομους αλλα κανενας φορεας στην ελλαδα δεν δινει ακομα τετοιου ειδους πληροφοριες για αποκοδικοποιηση απο το συστημα, ισως το κανει η τροχαια ή καμια εταιρια κινητης τηλεφωνιας (αν γινει ποτε)αυτα...
-
Επισης θα υπαρχει ρεπορταζ για το auto pc της auto hellas θα υπαρχει στο power techniques τευχος οκτωμβριου, ελπιζω να ειναι κατατοπιστικοι γιατι ειναι το πρωτο επισημο δημοσιευμα, αυτα...
-
Αυτό που λες εννοούσα για την ταυτόχρονη χρήση GPS και RDS.
-
Οσο τα συστήματα πλοήγησης είναι σε εμβρυικό ή ανύπαρκτο στάδιο στη χώρα μας δεν αξίζει ούτε να τα ονειρευόμαστε...
Είχα τη δυνατότητα να πάρω τη Laguna με navigation system της Carminat ή της Becker,αλλά λυπήθηκα τα 2500 ευρώ μου αφού η έγχρωμη και εντυπωσιακή οθόνη του θα ήταν διακοσμητική...
Εμ βλέπεις εδώ δεν είναι Γερμανία ή Γαλλία...
Εδω που τα λέμε η χώρα μας δεν είναι και απέραντη,οι μεγαλουπόλεις μας είναι δύο (έχω ζήσει πολλά χρόνια και στις δύο και κινούμαι παντού χωρίς πρόβλημα,υπάρχει και ο χάρτης 'Καπρανίδης-Φώτης' στα...δύσκολα).Οσο για τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας,αυτές είναι μικρές,οπότε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα κι εκεί!
Βέβαια αν ταξίδευα συχνά στην Ευρώπη με το αυτοκίνητό μου ή αναγκαζόμουν μια μέρα να ζήσω εκεί για κάποιο διαστημα,το 'navi' θα ήταν απαραίτητο!
Προς το παρόν όμως για μας δείχνει περιττή πολυτέλεια... -
Ρε παιδιά, δε σας μύρισε καθόλου διαφήμιση δηλαδή; Εμένα από την πρώτη στιγμή πάντως
GPS και στην Ελλάδα! μυθος ή πραγματικότητα;;;;