-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ειναι δηλ ρε Μανωλη απιθανο καποιος να αλλαζει αμαξι καθε 2 με 3 χρονια?
Ο πατερας μου αλλαζει σχεδον καθε 3 χρονια αμαξι!Οι λογοι πολλοι:
Δεν τον βολεψε!
Το βαρεθηκε!
Βγηκε καποιο νεοτερο!
Και αλλοι πολλοι βεβαια!
Δηλ ο ελληνας δεν μπορει να αλλαξει νοοτροπια στην αγορα αυτοκινητου?Πρεπει να το κραταει 10 χρονια τουλαχιστο για να το πουλησει μεταχειρισμενο???Γενικά έχεις δίκιο. Απλά νομίζω, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω, πως ειδικά η Corolla (ή και αντίστοιχες 'καλές μάρκες', πχ. VW και αντίστοιχα μοντέλα, πχ. Golf ή Passat) ανήκει στην κατηγορία των 'το κρατάω για μια ζωή' (ΟΚ, όχι τόσο αλλά 5-6 χρόνια σίγουρα, όχι πώληση σε 2-3 χρόνια).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για μεταχειρισμένο 1 έως 2 ετών, δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται από πίσω. Φίλος μου επισκεύασε το αμάξι του μετά από χαλαζόπτωση που το έκανε σαν μπαλάκι του γκολφ όσο μπορούσε ποιο γρήγορα ώστε να μην αρχίσει να σκάει ο στόκος που γέμισε τις λακκούβες. Πάντως όταν το έβλεπες νόμιζες ότι θα έκανες την αγορά του αιώνα!!
Ειναι δηλ ρε Μανωλη απιθανο καποιος να αλλαζει αμαξι καθε 2 με 3 χρονια?
Ο πατερας μου αλλαζει σχεδον καθε 3 χρονια αμαξι!Οι λογοι πολλοι:
Δεν τον βολεψε!
Το βαρεθηκε!
Βγηκε καποιο νεοτερο!
Και αλλοι πολλοι βεβαια!
Δηλ ο ελληνας δεν μπορει να αλλαξει νοοτροπια στην αγορα αυτοκινητου?Πρεπει να το κραταει 10 χρονια τουλαχιστο για να το πουλησει μεταχειρισμενο???Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να κρατάμε το αυτοκίνητο μας για μια ζωή. Αυτό που είπα είναι ότι στην Ελληνική αγορά η επιλογή μεταχειρισμένου 1 - 2 ετών κρύβει παγίδες, για τον ίδιο λόγο που αναφέρεις και εσύ, ότι δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας δεν πουλά το αμάξι πριν «γεράσει» και σίγουρα όχι όταν ισχύει ακόμα η εγγύηση του. Οπότε ένα νεότερο μεταχειρισμένο, αν δεν είναι του πατέρα σου, πιθανόν να κρύβει αμαρτίες.
Μην ψάχνεις λοιπόν να βρεις διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά την αλήθεια που περιέχουν αυτά που ο καθένας καταθέτει σε αυτή την παρέα.Πάντα φιλικά Εμμανουήλ.
-
Είναι πολύ λογική επιλογή. Καλό είναι να αποφύγει τα μοντέλα τοθ 1ου έτους κυκλοφορίας του αυτοκινήτου όπως σε κάθε μάρκα. Ένα καινούργιο μοντέλο έχει παιδικές ασθένειες που λύνονται μαγικά μετά τον 1ο χρόνο της κυκλοφορίας του.
-
Ναι σαν κάτοχος της αγαπημένης μου Corolla (του τελευταίου μοντέλου) έχω να πω τα εξής.
α) Δεν νομίζω να βρείς τόσο έυκολα μοντέλο 1 έτους στα μεταχειρισμενα. Αυτό ισχύει για το οποιοδήποτε αμάξι φυσικά αλλά ακομα πιο δύσκολο για την Corolla.
Αλλά έστω ότι την βρίσκεις..
β) δεν θα κερδίσεις και πάρα πολλά. (από τιμή εννοώ). Εκεί που κάνει 6.000.000 (17.000 euro) άντε λίγο παραπανω από 5.γ) Η τιμή δικαιολογείται και είναι απόλυτα φυσιιολογική όσο και αν φαίνεται παράξενο απο μερικούς.
Τα αμάξια σε ένα χρονο σε αυτή την κατηγορία τόσο θα κοστίζουνδ) Η σχεδίαση ειναι καθαρά θέμα υποκειμενικό οπότε δεν σχολιάζω.
Συμβιώνω αρκετους μηνες με την Corolla μου και δεν έχω μετανιώσει καθόλου για τα λεφτα που έδωσα.
Οσοι έχουν παντως μεινει με την παλιά αίσθηση της Corollas (των προηγουμένων μοντέλων μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους με την καινούρια. -
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
λοιπον
ενας φιλος πηγε σε μια αντιπροσωπεια toyota και ειδ¨ε
2 corolla
1 new avensis
1 mr2 & 1 rav4
με σπασμενα μοτερ????
ολα τα σπασμενα μοτερ της ελλαδας λετε να πηγαν στο ιδιο συνεργειο?στην τελικη λευτερη την συγκρινω με τα 2 αυτοκινητα που ειχα (punto gt & rallye) τα οποια ειχαν και τα 2 υδραυλικο τιμονι
Απο την οικογενεια εχουν περασει 3 Toyota (Corolla G6R 1.6, RAV4'01, Corolla TS) και μπορω με βεβαιοτητα να πω πως ειναι τρομερα αξιοπιστα αυτοκινητα. Μονο το RAV εβγαλε καποια βλαβη (θορυβο) στο πισω διαφορικο αλλα εφταιγα αποκλειστικα εγω. (Εννοειται πως το διαφορικο αλλαχθηκε στην εγγυηση). Στην τελικη δεν μου λεει τιποτα το οτι ειδες καποια σπασμενα μοτερ στο service. Αν αναλογιστεις ποσα Toyota πωλουνται καθε μηνα... Που ξερεις τι εκαναν οι ιδιοκτητες τους? Εγω εδω και 48,000km λιωνω το Rav συνεχεια και δεν εχει βγαλει το παραμικρο.
Οσο για το τιμονι, προσωπικα πιστευω οτι ειναι αρκετα καλο. Ελαφρυ για την πολη αλλα και με αρκετα καλη αισθηση οταν πρεπει. Οπως ειπε και ο spiros ο φιλος του δεν θελει κατι 'καθαροαιμο' αλλα ενα σωστο αυτοκινητο, ποιοτικο, σβελτο και αξιοπιστο για να κανει τη δουλεια του. Πιστευω πως σε αυτους τους τομεις η Corolla τα καταφερνει τελεια. -
Εγώ πάντως πιστεύω ότι τα Toyota ειδικότερα είναι από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα. Τα περισσότερα μοντέλα της σίγουρα δε τα ερωτεύεσαι αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα από μέσα σου λες ότι είσαι τυχερός που αγόρασες ένα Toyota και όχι κάτι αλλο. Σίγουρα είναι ακριβά αλλά αξίζουν τα λεφτά τους. Πολλοί φίλοι μου ασχολούνται επαγγελματικά με αυτοκίνητα και τα Toyota δε τα αλλάζουν. Πάνε δε σπάνε. Απόδειξη πόσα μοντέλα της δεκαετίας 70 κυκλοφορούν στο δρόμο και αν οι ιδιοκτήτες τους είναι τυπικοί στη συντήρηση είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Να φέρω και 1 παράδειγμα. Γνωστός μου ταξιτζής είχε πάρει Octavia TDi.
Μετά από 1 χρόνο με πολλά και διάφορα προβλήματα πήρε 1 CORONA και από τότε βρήκε την υγεία του. -
επιτελους γραφουν και 2 λογια οι ιδιοκτητες corolla, για να δουμε και αλλα...
-
Μην ψάχνεις λοιπόν να βρεις διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά την αλήθεια που περιέχουν αυτά που ο καθένας καταθέτει σε αυτή την παρέα.
Kαταθετω την αποψη μου και την εμπειρια μου σε οτι αφορα την γρηγορη μεταπωληση!
No hard feelings!
Η Τοyota ειναι μια αριστη επιλογη..μην το σκεφτεσαι! -
Απλά να συμπληρώσω πως η ύπαρξη μεταχειρισμένων 1-2 χρόνων δεν είναι πλέον τόσο ύποπτη, αφού μόνο πέρυσι κατασχέθηκαν πάνω από 30000 αυτοκίνητα (καλά το θυμάμαι?) των οποίων τις δόσεις αδυνατούσαν να αποπληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους. Απλά, ένας γενικός έλεγχος σε έμπιστο συνεργείο είναι πάντα must στην αγορά μεταχειρισμένου.
-
Εχω την εντυπωση οτι οι κατασχεσεις που εχουν κανει οι τραπεζες δεν εχουν 'μπει' στην αγορα διοτι υπαρχει καποιο νομικο προβλημα!
-
Σαν ιδιοκτήτης Corolla μπορώ να σου πω ότι γενικά είναι μια άριστη επιλογή. Τώρα για τυχόν προβλήματα που μπορείς να αντιμετωπίσεις, ε, κανείς δεν είναι τέλειος. Το έχουμε ξαναπεί: Είναι θέμα πιθανοτήτων.
Πάντως εγώ έχω ένα Corolla 1.6 G6 2,5 ετών, αλλά το προηγούμενο μοντέλο. Αν μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο θα στο πρότεινα ανεπιφύλακτα. Θα είναι πιο φθηνό, θα έχει ακόμα 3 χρόνια εγγύηση και είναι απροβλημάτιστο (ειδικά αυτό το μοντέλο). Όσο για την οδική συμπεριφορά, ε, δε θα σε προβληματίσει καθόλου. Αν, τώρα, σε οριακές καταστάσεις θα ήταν καλύτερα με ένα 307 ή ένα Xsara π.χ δεν το γνωρίζω, αλλά είπαμε σε οριακές καταστάσεις.
Α, και θα έχει καλή τιμή μεταπώλησης ακόμα και από δεύτερο χέρι . Όπως έλεγε και ο φίλος μας ο Γαβριήλ: 'Η αγορά ΔΕΝ κάνει ποτέ λάθος'... -
. Όπως έλεγε και ο φίλος μας ο Γαβριήλ: 'Η αγορά ΔΕΝ κάνει ποτέ λάθος'...
[list:zjtt9cii]Δηλ πιστευεις οτι η πλειοψηφεια εχει παντα και σε ολα τα ειδη, δικιο?[/list:u:zjtt9cii][list:zjtt9cii]Αυτο μου παει κατι σαν, τα προβατα [/list:u:zjtt9cii]
-
Άρα στο ίδιο καζάνι και τα group VGA φίλε G60 Power.Πάνε σαν τα πρόβατα όλοι και τα αγοράζουν σύμφωνα με τη λογική αυτή.
-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Άρα στο ίδιο καζάνι και τα group VGA φίλε G60 Power.Πάνε σαν τα πρόβατα όλοι και τα αγοράζουν σύμφωνα με τη λογική αυτή.[list:147r7y6m]Οι πελατες του γκρουπ VAG φιλε μου, δε ζητανε..................τοστιερα,πλυντηριο,αραπη,γκομενα,ηλ παραθυρα,δερμα και μια φουφου στα 5 μυρια [/list:u:147r7y6m]
-
Το γκρουπ έχει για όλα τα βαλάντια. Μόνο το αυτοκίνητο του λαού δεν συνάδει με το όνομα του ποια. Δεν το λέω σαν μομφή αλλά σαν κατάθεση της πραγματικότητας. Το πείραμα πάντως έχει αποδώσει καρπούς. Τώρα γιατί τα κοινά εξαρτήματα έχουν διαφορετικές τιμές ανάλογα που τοποθετούνται καθώς και το κόστος στην παροχή υπηρεσιών, αυτό δεν το καταλαβαίνω.
-
Golf ή αυτοκινητο?????
Θα προτιμησω αυτοκινητο!
Παντως απο σλογκαν αστα βραστα!Τιποτα πιο εξυπνο?
Το Κορολακι ειναι ενα τιμιο οικογενειακο αμαξακι!Σκαρτο ή μη ειναι ενα απο τα best seller στην Ελλαδα τοσα χρονια!
Αυτα τα 'προβατα' κατι ξερουν G60power!!! -
Αυτα τα 'προβατα' κατι ξερουν G60power!!!
[list:1wyao4zt]Πως δεν ξερουν!!![/list:u:1wyao4zt][list:1wyao4zt]3ετιας αυτοκινητο............αντικα [/list:u:1wyao4zt][list:1wyao4zt]Με το που θα βγει το 5αρι golf περιμενε corrola 174ης γενιας [/list:u:1wyao4zt][list:1wyao4zt]Πως δεν ξερουν?[/list:u:1wyao4zt][list:1wyao4zt]Ενα λαστιχο πορτας................300ευρα η 100ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ [/list:u:1wyao4zt]
-
Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάντως στο Ηράκλειο η Καρέντα είναι το καλύτερο φαρμακείο με διαφορά.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάντως στο Ηράκλειο η Καρέντα είναι το καλύτερο φαρμακείο με διαφορά.[list:lo702tx2]Ολες οι αντιπροσωπιες τα ιδια χαλια εχουν, και απ τον κανονα δεν εξαιρεται ουτε η Καρεντα.[/list:u:lo702tx2][list:lo702tx2]Απλα το σιχαμενο προβλημα που εχουν τα ιαπωνικα με το θεμα 'ανταλλακτικο' δεν τον εχει κανενα Γερμανικο [/list:u:lo702tx2]
-
Εμπειρία από σέρβις και ανταλλακτικά ιαπωνικών δεν έχω, σε αντίθεση με της VW, λόγω Αεροπορίας. Εκτός από ακριβή είναι και φοβερά δυσκίνητη σαν κρατική υπηρεσία βρε παιδί μου.
Καλη η αγορα της νεας Corolla σαν μεταχειρισμενο?