-
Εντάξει λοιπόν φίλοι μου κάπου με πείσατε για τα Ιαπωνικά.
Και να σας πώ και κάτι, μετά απο 18 μήνες συμβίωση με το Corolla TSport, κάπου έχω αρχίσει να το βαριέμαι. Λοιπόν απο αύριο στην αγορά για να αντικατασταθεί. Εσείς ας πούμε με τι θα προτείνατε να το αντικαταστήσω? -
MR-2
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Να σου πώ Μάκη τι ...ανακάλυψαν οι Ιάπωνες :
ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΑλλά δεν μπορείς να πείς , το κατέχουν το άθλημα !!!
Μόνον που εδώ και κάποια χρόνια έχουν σοβαρό ανταγωνισμό , στην
αντιγραφή εννοώ , τους Κορεάτες.Ας έχουμε όμως κατά νού και την Ινδική MARUTI (= SUZUKI)
Και ας τρέξουμε να αγοράσουμε , με έκπτωση 15.000 ευρώ το όποιο
κτηνώδες τζιποειδές ή επιβατικό πού θέλει ....πολλά τρένα με φρούτα
να αγοραστεί ........Τον κακό μας τον φλάρο !!!!!!!!!!!!!!
Αποστόλης.
Γιατί Αποστολάκη τον κακό μας το φλάρο? για ποιό λόγο? που ζορίζεσαι?
Και γιατί όχι και την Ινδική maruti? Εδώ ο κόσμος γέμισε OPEL made in Turkey που αναβαπτίζονται σε made in EEC. Στο made in India θα τα χαλάσουμε τώρα?
Φίλε μου , έχεις καταλάβει λάθος ορισμένα πράγματα .
Ας πούμε , πως κατάλαβες ότι τραβάω ζόρι ???
Πάμε πάλι :
Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία (και ΟΧΙ ΜΟΝΟ !) ΓΕΝΝΉΘΗΚΕ
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ . Το έκανε καλά . Μετά ΑΝΤΕΡΓΑΨΕ και ΕΦΑΡΜΟΣΕ
ακόμη και την 'έρευνα & εξέλιξη' . Και σήμερα , αλλά ΣΗΜΕΡΑ ,
ΟΧΙ ΤΟ 1920 ή ΤΟ 1930 , όντως ερευνά , εξελίσει και παράγει ΟΡΙΣΜΕΝΑ
ιαπωνικά αυτοκίνητα.Το έργο το βλέπουμε πάλι , με τους Κορεάτες , ακολουθούν τον ίδιο
δρόμο , και έχουμε και τα πρώτα δείγματα απο την Ινδία . (αυτό ισχύει
για αυτοκίνητα που εξάγονται , γιατί το τί γίνεται στην Κίνα , για εσωτερικής
κατανάλωσης αυτοκίνητα , είναι ένα άλλο θέμα.)Σε ότι αφορά την ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ αυτοκινήτων στην Τουρκία , υπάρχουν
ήδη 7 (επτά) κατασκευαστές που συναρμολογούν στην γείτονα , και τα
οχήματα αυτά και εξάγονται σε όλο τον κόσμο.
Εκτός απο την OPEL , υπάρχουν η renault , η fiat , η Μ.Β. (!) και η .........
TOYOTA !!!
Μήν αρχίσεις και ψάχνεις στην TS σου , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ εκεί ,
αλλά για τις άλλες εκδόσεις της νέας Corolla , όρκο δέν πέρνωΑς δούμε τώρα τον '...κακό ΜΑΣ τον φλάρο'
Δέν ήταν 'τον κακό ΣΑΣ ...' ή τον 'κακό ΣΟΥ...'
Ήταν '...ΜΑΣ..' σε συνέχεια της φράσης :
' Και ας τρέξουμε να αγοράσουμε , με έκπτωση 15.000 ευρώ το όποιο
να αγοραστεί ........'Και καταλήγοντας , το όνομά μου , Αποστόλης , επιδέχεται αρκετά υποκοριστικά , Αποστολάκης , Τόλης , Λάκης , κ.ά.
Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλα , αλλά πρός τί ????
Με ήξερες και απο χθές , απο φαντάρος , απο φοιτητής ?????
Ξέρεις , αποκαλώντας κάποιον που δεν γνωρίζουμε, ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ, με ΥΠΟκοριστικό ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ του , δείχνει ΑΓΕΝΕΙΑ , αν μη τί άλλοΣυγνώμη , απο τα υπόλοιπα μέλη , για τον προσωπικό τόνο , σε τμήμα της
δημοσίευσης .Αποστόλης.
-
Και να σας πώ και κάτι, μετά απο 18 μήνες συμβίωση με το Corolla TSport, κάπου έχω αρχίσει να το βαριέμαι. Λοιπόν απο αύριο στην αγορά για να αντικατασταθεί. Εσείς ας πούμε με τι θα προτείνατε να το αντικαταστήσω?ΜΕ ΕΝΑ audi S3 !!!!!
(Υπάρχει άραγε ακόμη ως καινούργιο ? , πάντως και μεταχειρισμένο δεν
παύει να είναι S3 . Απλά πράγματα .)Αποστόλης ,
και ΟΧΙ Αποστολάκης . -
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
[list:2wjkk3qb]. [/list:u:2wjkk3qb][list:2wjkk3qb]Aποστολη, την ερωτηση την εθεσα και παλιοτερα και δεν πηρα απαντηση απο κανεναν, και ακομα περιμενω [/list:u:2wjkk3qb][list:2wjkk3qb]Αντε παλι μια φορα ακομα................[/list:u:2wjkk3qb][list:2wjkk3qb]Μπορειτε να μου πειτε σας παρακαλω, μια τεχνολογικη καινοτομια, ανακαλυψη, εφευρεση η κατι τελος παντων που εκαναν οι Ιαπωνες και συνεβαλαν το λιθαρακι τους στην εξελιξη της τεχνολογιας?[/list:u:2wjkk3qb][list:2wjkk3qb]ΕΝΑ ρε παιδια, ΕΝΑ.............ΕΛΕΟΣ [/list:u:2wjkk3qb][list:2wjkk3qb]ΥΓ.Οπως σε ολο τον κοσμο αξιολογουμε θετικα σχεδον ολους τους λαους για κατι το ξεχωριστο το οποιο προσφερουν, ο καθενας με τον δικο του τροπο, απο καφε μεχρι..........αεροπλανα, ακομα και Αφρικανους ετσι δεν μπορεις να μην αξιολογησεις θετικα εναν λαο οπως οι Ιαπωνες.Στο θεμα της αυτοκινητοβιομηχανιας ειτε αρεσει σε μερικους ειτε δεν αρεσει, η αντιγραφη ειναι δεδομενη Απο εκει και περα τα θετικα τους στον τομεα 'αυτοκινητο' ειναι οτι για να ανταπεξελθουν στην αγορα πρεπει και αυτοι να παρουσιασουν καποιο θετικο σημειο, αυτο που λεμε 'σχολη'.Η σχολη τους λοιπον περα απ την αντιγραφη, η καλυτερα 'σεβασμος' ειναι στο οτι κατασκευαζουν φθηνα αμαξια(σε ορισμενες περιπτωσεις) τα οποια αντεχουν στο χρονο και απεθυνονται σε ανθρωπους που ΔΕΝ εχουν ιδιετερες απαιτησεις εκτος απ το πανε-ελα.Αρα με απολυτα κριτηρια ειναι πισω σε θεμα τεχνολογιας παγκοσμιως, και με τα κριτηρια ενος μεσου οικογενοιαρχη ειναι μια αριστη αγορα Οταν μιλαμε ομως για αυτοκινηση εξερουμε τον παραγοντα κοστος που αφορουν στην τιμη και το πατακι απο κασμιρι και βλεπουμε το αυτοκινητο τι πραγματικα ειναι [/list:u:2wjkk3qb][list:2wjkk3qb]Απο εκει και περα οι ανθρωποι ειναι(για μενα προσωπικα) κορυφη σε φωτογραφικες μηχανες, ραπτομηχανες, συσκευες αναπαραγωγης ηχου(προσεξτε, αναπαραγωγης, οπως cd και κασετοφωνα), καμερες, μηχανες, εσω-εξω λεμβιες και φυσικα............ρυζι (πλακα κανω )[/list:u:2wjkk3qb][list:2wjkk3qb]Εκανα μια μικρη αναφορα ποιο πανω για να καταλαβουν καποιοι οτι δεν τα βλεπω ολα ασπρο μαυρο Εδω επαινουμε πχ τους Ρωσους σε καποιους τομεις, ειναι δυνατον να παραβλεψει καποιος την Ιαπωνια!Οσοι ειναι της Ιαπωνικης σχολης δεν μπορουν να δουν καταματα την τεχνολογια diesel των Γερμανων κλπ κλπ οπου οι Ιαπωνες ειναι ετη φωτος πισω Παντως αν θελετε να ακουστε απο μενα ενα θετικο κατασκευαστικο στοιχειο των Γιαπωνεζων στα αυτοκινητα, θα σας πω οτι σε κατασκευη δυμανο και μιζας ειναι απλα απαιχτοι Αμα ομως βλεπω ενα ματσο καλωδιωσεις με τους δικα τους παντα κωδικωποιημενα χρωματα περασμενα μεσα απο.................φυσοκαλαμα οικοδομων......εεεεεεεε το βρισιδι παει συνεφο [/list:u:2wjkk3qb][list:2wjkk3qb]Και που ειστε, περιμενω ακομα απαντηση [/list:u:2wjkk3qb]
-
Re gamoto. Ksexasa oti eise mhxanikos. Eprepe na fero se sena to 2001 Golf ths aderfhs mou pou phga se diasthma 80km 3 fores sthn antiprosopia na to koitaksoun kai na kanoun episkeues. 8a mou ekanes kai ekptwsh ee?
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Απο εκει και περα οι ανθρωποι ειναι(για μενα προσωπικα) κορυφη σε φωτογραφικες μηχανες, ραπτομηχανες, συσκευες αναπαραγωγης ηχου(προσεξτε, αναπαραγωγης, οπως cd και κασετοφωνα), καμερες, μηχανες, εσω-εξω λεμβιες και φυσικα............ρυζι :
[/list]Φίλε Μάκη ξέχασες, Robots (ιδε Honda), τεχνητά ανθρώπινα μέλη, τεχνητούς δορυφόρους, ιατρικά μηχανήματα, εμπορικά πλοία, πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, τεχνητά νησιά σάν το Ras Tanura και το Um Said στον Περσικό, και άλλα πολλά που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε. Ξεχνάς ότι η Ιαπωνία είναι ίσως το μοναδικό κράτος στον πλανήτη με πλεόνασμα στον κρατικό του προυπολογισμό.
Τέλος πάντων ο καθένας έχει τη γνώμη του σε ορισμένα πράγματα, και που δύσκολα παραδέχεται κάτι άλλο.
-
Και να σας πώ και κάτι, μετά απο 18 μήνες συμβίωση με το Corolla TSport, κάπου έχω αρχίσει να το βαριέμαι. Λοιπόν απο αύριο στην αγορά για να αντικατασταθεί. Εσείς ας πούμε με τι θα προτείνατε να το αντικαταστήσω?ΜΕ ΕΝΑ audi S3 !!!!!
(Υπάρχει άραγε ακόμη ως καινούργιο ? , πάντως και μεταχειρισμένο δεν
παύει να είναι S3 . Απλά πράγματα .)Αποστόλης ,
και ΟΧΙ Αποστολάκης .Το S3 ειναι μια ευκαιρια να κανεις οτι δεν εκανες 18 μηνες με το Corrola
Δηλαδη να γνωριζεις κοσμο στα ανα την ελλαδα συνεργεια
Προτεινω νεο GOLF GTI -
Μόνον που εδώ και κάποια χρόνια έχουν σοβαρό ανταγωνισμό , στην
αντιγραφή εννοώ , τους Κορεάτες.Ας έχουμε όμως κατά νού και την Ινδική MARUTI (= SUZUKI)
Και ας τρέξουμε να αγοράσουμε , με έκπτωση 15.000 ευρώ το όποιο
να αγοραστεί ........Τον κακό μας τον φλάρο !!!!!!!!!!!!!!
Αποστόλης.
Γιατί Αποστολάκη τον κακό μας το φλάρο? για ποιό λόγο? που ζορίζεσαι?
Και γιατί όχι και την Ινδική maruti? Εδώ ο κόσμος γέμισε OPEL made in Turkey που αναβαπτίζονται σε made in EEC. Στο made in India θα τα χαλάσουμε τώρα?
Φίλε μου , έχεις καταλάβει λάθος ορισμένα πράγματα .
Ας πούμε , πως κατάλαβες ότι τραβάω ζόρι ???
Πάμε πάλι :
Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία (και ΟΧΙ ΜΟΝΟ !) ΓΕΝΝΉΘΗΚΕ
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ . Το έκανε καλά . Μετά ΑΝΤΕΡΓΑΨΕ και ΕΦΑΡΜΟΣΕ
ακόμη και την 'έρευνα & εξέλιξη' . Και σήμερα , αλλά ΣΗΜΕΡΑ ,
ΟΧΙ ΤΟ 1920 ή ΤΟ 1930 , όντως ερευνά , εξελίσει και παράγει ΟΡΙΣΜΕΝΑ
ιαπωνικά αυτοκίνητα.Το έργο το βλέπουμε πάλι , με τους Κορεάτες , ακολουθούν τον ίδιο
δρόμο , και έχουμε και τα πρώτα δείγματα απο την Ινδία . (αυτό ισχύει
για αυτοκίνητα που εξάγονται , γιατί το τί γίνεται στην Κίνα , για εσωτερικής
κατανάλωσης αυτοκίνητα , είναι ένα άλλο θέμα.)Σε ότι αφορά την ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ αυτοκινήτων στην Τουρκία , υπάρχουν
ήδη 7 (επτά) κατασκευαστές που συναρμολογούν στην γείτονα , και τα
οχήματα αυτά και εξάγονται σε όλο τον κόσμο.
Εκτός απο την OPEL , υπάρχουν η renault , η fiat , η Μ.Β. (!) και η .........
TOYOTA !!!
Μήν αρχίσεις και ψάχνεις στην TS σου , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ εκεί ,
αλλά για τις άλλες εκδόσεις της νέας Corolla , όρκο δέν πέρνωΑς δούμε τώρα τον '...κακό ΜΑΣ τον φλάρο'
Δέν ήταν 'τον κακό ΣΑΣ ...' ή τον 'κακό ΣΟΥ...'
Ήταν '...ΜΑΣ..' σε συνέχεια της φράσης :
' Και ας τρέξουμε να αγοράσουμε , με έκπτωση 15.000 ευρώ το όποιο
να αγοραστεί ........'Και καταλήγοντας , το όνομά μου , Αποστόλης , επιδέχεται αρκετά υποκοριστικά , Αποστολάκης , Τόλης , Λάκης , κ.ά.
Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλα , αλλά πρός τί ????
Με ήξερες και απο χθές , απο φαντάρος , απο φοιτητής ?????
Ξέρεις , αποκαλώντας κάποιον που δεν γνωρίζουμε, ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ, με ΥΠΟκοριστικό ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ του , δείχνει ΑΓΕΝΕΙΑ , αν μη τί άλλοΣυγνώμη , απο τα υπόλοιπα μέλη , για τον προσωπικό τόνο , σε τμήμα της
δημοσίευσης .Αποστόλης.
Καλέ μου συμφορουμήτη Απόστολε (εντάξη ?)
Κατ αρχάς το ότι σε αποκάλεσα με υποκοριστικό, δεν το έκανα με κακή πρόθεση, αλλά με όλο το θάρος που έχουμε όλοι μας σε αυτό το forum. Εγώ πάντως δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν με αποκαλούσες Παναγιωτάκη, ίσα-ίσα που θα αισθανόμουν και νεότερος απο ότι είμαι τώρα. Τώρα εάν για σένα είναι αγένεια, εντάξει το ανακαλώ!
Δεύτερον για το αν τραβάς ζόρι. Δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά για να μπείς έτσι δυναμικά στο θέμα, και όπως το καταλήγεις με φλάρους, ε! μου έδωσες την εντύπωση ότι κάτι πονάνει. ΟΚ! και πάλι λάθος κατάλαβα, και το ανακαλώ.
Οσο για τον . Κοίταξε εδώ σε αυτό το forum δεν είλθαμε για να κάνουμε γραμματική. Μιλάμε την Ελληνική όπως την μιλάμε και την καταλαβαίνουμε στην καθημερινή μας ζωή. Η αλήθεια είναι πώς έπρεπε να διαβάσω ποιό προσεκτικά τη γραφή σου για να καταλάβω ευθύς εξ αρχής αυτά μου μου επεξηγείς μετά. Εντάξει λοιπόν και εκεί λάθος κατάλαβα.
Κοίταξε εδώ όλοι μας μέσα σε αυτό το forum εκφράζουμε τις απόψεις μας, τις συμπάθειές μας τις αντιπάθειές μας επάνω σε αυτό που έχει τέσσερεις ρόδες κυλά στο δρόμο και λέγεται αυτοκίνητο. Τώρα άν καμιά φορά οι εκφράσεις μεταξύ μας είναι κάπως οικείες, ε! η ζωή έχει και το χιούμορ της και μην παρεξηγήσαι έτσι εύκολα.Φιλικώτατα
Παναγιώτης Κουμουνδούρος -
G60, θα σου πω εγω τι εκαναν. Καταφεραν, μεσα στα μισα χρονια,να φτασουν και πολλες φορες να ξεπερασουν τους 'προχωρημενους' ευρωπαιους στον τομεα της κατασκευης αυτοκινητων τοσο απο αποψη κινητηρων οσο και αναρτησεων, πλαισιων, παθητικης και ενεργητικης ασφαλειας, αξιοπιστιας και ποιοτητας κατασκευης. Καταφεραν επισης να κατακλυσουν την συντηρητικη Ευρωπαικη αγορα με τα μοντελα τους οχι επειδη οπως λες εσυ οι καταναλωτες ειναι προβατα, αλλα επειδη πραγματικα τα αυτοκινητα τους ειναι ισαξια (η και καλυτερα) απο τα αντιστοιχα Ευρωπαικα.
Αυτη ειναι η αποψη μου. -
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
G60, θα σου πω εγω τι εκαναν. Καταφεραν, μεσα στα μισα χρονια,να φτασουν και πολλες φορες να ξεπερασουν τους 'προχωρημενους' ευρωπαιους στον τομεα της κατασκευης αυτοκινητων τοσο απο αποψη κινητηρων οσο και αναρτησεων, πλαισιων, παθητικης και ενεργητικης ασφαλειας, αξιοπιστιας και ποιοτητας κατασκευης. Καταφεραν επισης να κατακλυσουν την συντηρητικη Ευρωπαικη αγορα με τα μοντελα τους οχι επειδη οπως λες εσυ οι καταναλωτες ειναι προβατα, αλλα επειδη πραγματικα τα αυτοκινητα τους ειναι ισαξια (η και καλυτερα) απο τα αντιστοιχα Ευρωπαικα.
Αυτη ειναι η αποψη μου.Entaksi esei mono sxoliasmo kanhs perh autokinishs. Kai apo pleuras mou sumfono mazi sou.
Na omos pou to paidi den tous pai me tipota kai tolma na amfisbith thn oloi tous sugkronhs epoxhs uparkshs se olous tous tomhs ths texnologias.
Ksexasame pioi eimaste re paidia? Giauto oi germanarades, giapones, amerikanoi proxorane. Giati eimaste emeis apo piso tous kai tous pame me xilia anti na koitaksoume thn parth mas. Tora 8a mou phs pou kolai auto. Ma me ti allo 8a kanh antilogo o allos? 8a peneuth tous germanous kai to ka8e germano. Fantasou na htan kai germanaras diladi.
-
οι Ιάπωνες είναι πολύ μπροστά, δείτε και μόνοι σας
http://sqzm14.ust.hk/gt-inventions.html
και για όσους θέλουν να εμβαθύνουν
http://www.wwnorton.com/catalog/fall95/031369.htm
αντε να χαλαρώσουμε και λίγο...α και...ναι η corolla είναι μια πολύ καλή επιλογή για μεταχειρισμένο..και μιλάω πολύ σοβαρά τώρα..δες ίσως και κάτι σε Nissan (για μένα είναι τουλάχιστον ισάξια της Toyota αλλά ολίγον...άχρωμη)
για τα υπόλοιπα απλά θα συμφωνήσω με κάποιο φίλο που είπε να αφήσουμε στην άκρη τα επιτεύγματα των άλλων, να σταματήσουμε να είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως και να δούμε λίγο εμείς τι προσφέρουμε στον σύγχρονο κόσμο ως κράτος..διότι ως έθνος προσφέρουμε λαμπρά μυαλά, ερευνητές, επιστήμονες, μηχανικούς κλπ κλπ (προφανώς σε άλλο thread αυτά)
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Μπορειτε να μου πειτε σας παρακαλω, μια τεχνολογικη καινοτομια, ανακαλυψη, εφευρεση η κατι τελος παντων που εκαναν οι Ιαπωνες και συνεβαλαν το λιθαρακι τους στην εξελιξη της τεχνολογιας?[/list][list:yrpq83gv]ΕΝΑ ρε παιδια, ΕΝΑ.............ΕΛΕΟΣ
[/list:u:yrpq83gv]Μιά απο τις απαντήσεις που θέλεις Μάκη θα τη βρείς στο
http://asimo.honda.com/index.asp
κοίταξέ το καλά και μετά έλα να μου πείς για Ευρώπη, για Vorsprung Durch Technik, VW και άλλα ευτράπελα.
Τάκης
-
Το τι έχει προσφέρει η TOYOTA στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι από κανέναν αμφισβητίσιμο παγκοσμίως (ή μήπως είναι από μερικούς;;; ). Η TOYOTA έχει κάνει πολλά και πέρα από τα στενά όρια της αυτοκίνησης.
Για να διαφωτιστείτε δείτε σε παλιό θέμα http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=1677&highlight=toyota
Εκεί θα δείτε και κάποιες καινοτομίες που μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσουν.
Αν δεν σας πείθουν όλα τα παραπάνω, τότε τι να πω... Καλή καρδιά...
-
**EUROPE VS JAPAN!!
Ρε παιδια ας χαλαρωσουμε λιγο ο ανθρωπος μια γνωμη ζητησε κι εμεις οπως παντα το καναμε πεδιο μαχης λες κι εχουμε συμφεροντα!ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ Κ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ! **
-
Να πω και εγω κατι που ανοιξα το θεμα??
Τελικα δε ξερω αν μπορει να βγει ασφαλες συμπερασμα απο αυτα που ειπατε!
Προσωπικα παντως οταν θα ερθει η ωρα να επιλεξω το δικο μου αυτο/το (η ερωτηση για το Κορολλα ηταν για φιλο), δε θα κοιταξω την προσφορα καθε φιρμας στην αυτοκινηση. Για ποιο λογο? Μα γιατι δεν εχει ιδιετερη σημασια!!!
Τι με νοιαζει εαν η ταδε φιρμα ειχε βγαλει πριν απο 30 χρονια το ταδε συστημα?? Αυτο που με νιαζει ειναι το ΣΗΜΕΡΙΝΟ μοντελο της για το οποιο ενδιαφερομαι εαν ειναι καλο!!!
Παραδειγμα αρνητικο: Επειδη η Φορντ ειχε βγαλει το taunus (το σκοτωσα?) πριν απο τοσα χρονια και δεν εστριβε καλα σημαινει οτι και το Μondeo σημερα δε στριβει καλα??
-
Απο εκει και περα οι ανθρωποι ειναι(για μενα προσωπικα) κορυφη σε φωτογραφικες μηχανες, ραπτομηχανες, συσκευες αναπαραγωγης ηχου(προσεξτε, αναπαραγωγης, οπως cd και κασετοφωνα), καμερες, μηχανες, εσω-εξω λεμβιες και φυσικα............ρυζι :
[/list]Φίλε Μάκη ξέχασες, Robots (ιδε Honda), τεχνητά ανθρώπινα μέλη, τεχνητούς δορυφόρους, ιατρικά μηχανήματα, εμπορικά πλοία, πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, τεχνητά νησιά σάν το Ras Tanura και το Um Said στον Περσικό, και άλλα πολλά που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε. Ξεχνάς ότι η Ιαπωνία είναι ίσως το μοναδικό κράτος στον πλανήτη με πλεόνασμα στον κρατικό του προυπολογισμό.
Τέλος πάντων ο καθένας έχει τη γνώμη του σε ορισμένα πράγματα, και που δύσκολα παραδέχεται κάτι άλλο.
[list:30lbe0bk]Φιλε Τακη κατ αρχην τα ρομποτ τα ανακαλυψαν οι ευρωπαιοι Αν αυτο για πολλους δεν σημαινει τιποτα, δε θα πρεπει να ξεχναμε σε ευρωπαικο επιπεδο την Siemens Aκομα και σε επιπεδο ιατρικης.Οσο για τα καραβια τους, πρεπει να σου πω οτι με οσους μηχανικους ναυτικους μιλησα αλλα και καπετανιους, ναι μεν οι Ιαπωνες εχουν πληθωρα καραβιων αλλα ειναι μιας χρησης.Τα καλυτερα καραβια σε ολο τον κοσμο τοσο σε ποιοτητα κατασκευης, αντοχης, αλλα και ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΒΟΛΙΑΣ τα κατασκευαζουν οι Αγγλοι και μετα ερχονται οι Γερμανοι Οι δε καλυτερες μηχανες καραβιων παγκοσμιως ειναι οι Σουηδικες Πουλτσμαιστερ και Σουλτσερ [/list:u:30lbe0bk][list:30lbe0bk]Οπως βλεπεις αλλο πραγμα να κοιτας τον κοσμο μεσα απο νουμερα και αλλο στην ουσια [/list:u:30lbe0bk][list:30lbe0bk]Το λεω και παλι.Τους παραδεχομαι που αν και αντιγραφοντας παραγουν σχεδον τα παντα, αλλα δεν γινεται στην ουσια να ειναι οι πρωτοι [/list:u:30lbe0bk]
-
παντως δεν εχουν προβλημα να πουλανε αβερτα οτι παραγουν σε οποιο σημειο του κοσμου και αν θελουνε...ο ιαπωνας στην αρχη επαιξε με την τιμη και την οικονομια και τωρα παιζει με το να υιοθετει υψηλη τεχνολογια σε απλες εφαρμογες...εγω τωρα πηρα κινητο με φωτογραφικη και ο ακιχιτο το χει πεταξει για να παρει κινητο με καμερα!!!
παντως η κορολα δε με ελκυει και φαντασου τον takiskoym που θελει να δωσει την t-sport.... -
αληθεια γιατι οι ιαπωνες δεν εχουν εξελιξει τους ντιζελ?δε κανω τον εξυπνο,ρωταω..
-
Μπορειτε να μου πειτε σας παρακαλω, μια τεχνολογικη καινοτομια, ανακαλυψη, εφευρεση η κατι τελος παντων που εκαναν οι Ιαπωνες και συνεβαλαν το λιθαρακι τους στην εξελιξη της τεχνολογιας?[/list][list:7s2njl48]ΕΝΑ ρε παιδια, ΕΝΑ.............ΕΛΕΟΣ
[/list:u:7s2njl48]Μιά απο τις απαντήσεις που θέλεις Μάκη θα τη βρείς στο
http://asimo.honda.com/index.asp
κοίταξέ το καλά και μετά έλα να μου πείς για Ευρώπη, για Vorsprung Durch Technik, VW και άλλα ευτράπελα.
Τάκης
[list:7s2njl48]Αντε παλι!!Μια ερωτηση εκανα ρε παιδια και αρχισε το βρασιμο της κολοκυθας Θα μου πειτε τελικα ΕΝΑ τεχνολογικο επιτευγμα η θα το ριξουμε στο 'ειναι ανωτεροι' 'ειναι θεοι' 'δεν παιζονται' γιατι ετσι μας αρεσει? [/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελα ειναι για σενα η τεχνολογια αμαξωματων αλουμινιου τη στιγμη που για τον Ιαπωνα ειναι 50 χρονια πισω?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελα ειναι τα TDi?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελα ειναι η καθιερωση της τετρακινησης και τα 5κυλινδρα μοτερ με 20 βαλβιδες κεφαλες?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελα η παθητικη ασφαλεια?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελα το ποιο απλοικο και εξυπνο συστημα ασφαλειας τη δεκαετια του 80 procon ten?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελα η χρηση υδραυλικων βαλβιδων και ηλεκτρονικης εδω και 23 χρονια?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελα η χρηση ψεκασμου εδω πανω απο 3 δεκαετιες?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελο το πρωτο πολυχρηστικο επαγγελματικο σε ολο τον κοσμο εδω και 50 χρονια το οποιο καλυπτει τις αναγκες απο επαγγελματιες μεχρι ασθενοφορα και πυροσβετικη?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελο το πρωτο GTI?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Eυραπελα τα ABS οταν ακομα οι κλουβες με τα σχιστοματικα ειχαν μπρος πισω...........ταμπουρα?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελο ο κινητηρας W?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελο τα ντιζελοκινητα αγωνιστικα?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Ευτραπελο η ατμοσφαιρικη αποδοση της BMW των 120 ιπων περιπου στο λιτρο τη στιγμη που η hobda αποδιδει 100 και η BMW πετυχαινει την μεγιστη αποδοση στις 5500rpm τη στιγμη που ο Ιαπωνας θελει...........7 στροφομετρα?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]Θελετε κι αλλα?[/list:u:7s2njl48][list:7s2njl48]ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΣ [/list:u:7s2njl48]
Καλη η αγορα της νεας Corolla σαν μεταχειρισμενο?