-
Μωρέ, να χρεώσει.... αλλά θα κάνει δουλειά? ο τύπος στην Αργυρουπόλεως μου φάνηκε ΟΚ, αλλά δεν τον έχω ξαναδεί...
ΑΠό την άλλλη, ακόμη και με καινούρια πόρτα έχεις το ρίσκο του βαφιά....
Τώρα, την οικονομική διαφορά κάνει μόνο το ανταλλακτικό (δηλ η πόρτα).
Τα εξουσιοδοτημένα χρεώνουν για ξήλωμα-τοποθέτηση- βαψιμο όσο και ένας ανεξάρτητος για την επισκευή (βλπ. παραπάνω ποστ).Οπότε το θέμα παραμένει ο μάστορας...
Δεν ξέρω. Κλίνω κατά 60% στην αντικατάσταση....
[Αλλά κάθε γνώμη, ευπρόσδεκτη...... ]
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ένας καλός φανοποιός (αν κρίνουμε από την φωτογραφία) πιστεύω πως είναι εφικτό να την φέρει στην αρχική της κατάσταση χωρίς να φαίνεται.
Ναι, αλλά να μη τη 'σοβαντίσει'
Χωρίς να γεμίσει με στόκο τη πόρτα αφού έχει πρόσβαση από τη μέσα πλευρά. Βέβαια θα χρεώσει για την εργασία του.
Ακριβώς αυτό συζητάμε. Σφυρηλάτημα από μέσα για να ισιώσει, και μετά λίγο στοκάρισμα και τρίψιμο από έξω να ξαναγίνει λεια η επιφάνεια, διόρθωση όποιων ατελειών και βάψιμο.
-
εγώ στην θέση σου θα την άλλαζα.
μία στις εκατό να σου βγει μάπα...θα πληρώσεις και τις 2 εκδοχές και την επιδιόρθωση και την αντικατάσταση.
ΙΜΟ.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
εγώ στην θέση σου θα την άλλαζα.μία στις εκατό να σου βγει μάπα...θα πληρώσεις και τις 2 εκδοχές και την επιδιόρθωση και την αντικατάσταση.
ΙΜΟ.
.... κατά εκεί πηγαίνω....
Εκτός και προκύψει ΚΑΛΟΣ μάστορας...
...punto, punto, το μαστοράκι.......???
-
Αυτόν που είδες και είπες πως σου φάνηκε καλός φαναρτζής, δες αν έχει κάποιο άλλο αυτοκίνητο με χτυπημένη πόρτα προς επισκευή, και ζήτα του να το δεις όταν θα το έχει επισκευάσει (δηλ. εντός 2-3ημερών).
-
Σωστό. Ας του κάνω μια επισκεψούλα το πρωί....
-
dirtoulios, νομίζω πως αν διαθέτεις τα χρήματα ή/και μικτή αφάλεια, αντικατάσταση με καινούρια χωρίς πολλή σκέψη. Το τσαλάκωμα αυτό μου φαίνεται πολύ δύσκολο να επισκευαστεί απλά με σφυρηλάτηση και στοκάρισμα βαφής... Έχει πολλές πτυχώσεις η λαμαρίνα και δε νομίζω ότι επανέρχεται σε ικανό βαθμό με χτύπημα..Βέβαια το ρίσκο της βαφής υπάρχει έτσι κι αλλιώς, αλλά και με επαναφορά, εφόσον πάλι θα βαφεί, υφίσταται το ίδιο ρίσκο.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
dirtoulios, νομίζω πως αν διαθέτεις τα χρήματα ή/και μικτή αφάλεια, αντικατάσταση με καινούρια χωρίς πολλή σκέψη. Το τσαλάκωμα αυτό μου φαίνεται πολύ δύσκολο να επισκευαστεί απλά με σφυρηλάτηση και στοκάρισμα βαφής... Έχει πολλές πτυχώσεις η λαμαρίνα και δε νομίζω ότι επανέρχεται σε ικανό βαθμό με χτύπημα..Βέβαια το ρίσκο της βαφής υπάρχει έτσι κι αλλιώς, αλλά και με επαναφορά, εφόσον πάλι θα βαφεί, υφίσταται το ίδιο ρίσκο.Alea jacta est.....(ή κατά 90%, μάλλον... ). Πάω για αντικατάσταση (μάλλον...)
Thanks!
-
Έφερε ο πατέρας μου από την εταιρία που εργάζεται ένα μηχανηματάκι σαν αυτό που χρησιμοποίησε ο Ευαγγελάτος στις τελευταίες του εκπομπές. Για όσους δεν τις είδαν αφορά ένα μηχάνημα που μετράει το πάχος της μπογιάς και μέσω των αποτελεσμάτων βγάζεις συμπέρασμα αν έχει ξαναβαφτεί ή όχι ένα αυτοκίνητο που πουλάνε ως ατρακάριστο.
Δοκίμασα το μηχανηματάκι σε 5 αυτοκίνητα των οποίων την ιστορία γνωρίζω.
-
Στην Corolla του πατέρα μου οι τιμές ήταν μεταξύ 120-130 μm σταθερά σε ολόκληρο το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο δεν έχει βαφτεί πουθενά.
-
Στο Tipo μου επίσης οι τιμές ήταν μεταξύ 120-130 μm σταθερά πλην του εμπρός αριστερού φτερού που είχε τιμές μεταξύ 600-1200 μm. Έβγαλα λοιπόν το συμπέρασμα ότι με 'έκλεψε' το συνεργείο μιας και μου είχαν πει ότι άλλαξαν το φτερό (το μόνο επισκευασμένο κομμάτι εξωτερικά πλην του προφυλακτήρα), ενώ όπως φαίνεται απλά το επισκεύασαν γεμίζοντάς το με στόκο και μπογιά Κλέφτες και αλήτες...
-
Στο Golf V του φίλου μου οι τιμές ήταν παντού κοντά στα 200 μm. Αυτό σημαίνει ότι το Golf από το εργοστάσιο βγαίνει με πολύ καλή στρώση χρώματος, κάτι όχι συνηθισμένο.
-
Στη Mercedes C-Class του πατέρα του φίλου μου οι τιμές ήταν παντού κοντά στα 100 μm. Ιδιαίτερα λεπτό χρώμα θα έλεγα. Τα μόνα μέρη που ξέφευγαν ήταν το καπώ που η τιμή των 400 μm οφείλεται στις δύο φορές που έχει βαφτεί, καθώς και της πίσω αριστερής πόρτας που η τιμή των 170 μm επίσης οφείλεται στο ότι έχει βαφτεί μια φορά.
-
Τέλος, σε Ibiza φίλου οι τιμές ήταν επίσης μεταξύ 120-130 μm, πλην του εμπρός αριστερού φτερού που έχει αλλαχτεί και ήταν 95 μm. Ιδιαίτερα λεπτό χρώμα που θα με έβαζε σε σκέψεις μήπως δεν έγινε καλή δουλειά.
Τα συμπεράσματα που έβγαλα είναι ότι γενικά είναι απόλυτα αξιόπιστο μιας και όντως περίεργες τιμές έβγαιναν μόνο εκεί που 'έπρεπε' να βγούνε. Επίσης φάνηκε ότι ακόμα και αν αλλαχτεί π.χ. ένα φτερό και πάλι είναι εμφανής η αλλαγή μιας και δύσκολα μπορεί να έχει τις ίδιες τιμές με το υπόλοιπο αυτοκίνητο.
Προσωπικά αγοράζοντας μεταχειρισμένο δε θα με πείραζε να μου πουν ότι έχει χτυπηθεί, εκεί, εκεί και εκεί και έχει επισκευαστεί, αρκεί να μην αφορά δομικά μέρη του αυτοκινήτου. Με εκνευρίζει η κοροϊδία. Φυσικά λοιπόν όταν και εφόσον προβώ σε αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου θα το πάρω μαζί μου το μηχανηματάκι και θα μετρήσω εξονυχιστικά τα υποψήφια αυτοκίνητα.
Το κόστος αυτού ~400
-
-
Ενοικίαση τέτοιου μηχανήματος για βόλτα στις μάντρες παίζει;
Δεν ενδιαφέρομαι προσωπικά, αλλά θα ήταν μια καλή προοπτική!
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Ενοικίαση τέτοιου μηχανήματος για βόλτα στις μάντρες παίζει;Δεν ενδιαφέρομαι προσωπικά, αλλά θα ήταν μια καλή προοπτική!
Δεν χρειάζεται, όλα είναι ξαναβαμμένα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ενοικίαση τέτοιου μηχανήματος για βόλτα στις μάντρες παίζει;
Δεν ενδιαφέρομαι προσωπικά, αλλά θα ήταν μια καλή προοπτική!
Δεν χρειάζεται, όλα είναι ξαναβαμμένα.
Προσωπικά δε με πειράζει καθόλου να είναι ξαναβαμμένα κάποια μέρη του αυτοκινήτου. Αυτό που με εκνευρίζει είναι να με κοροϊδεύουν, το να μου λένε δηλαδή ότι είναι ατρακάριστο, ενώ έχουν ξαναβαφτεί π.χ. η πόρτα, το φτερό, το καπώ, ο προφυλακτήρας, κτλ. Αν εξαρχής μου έλεγαν ότι έχουν αλλαχτεί αυτό, αυτό και αυτό δε θα με πείραζε εφόσον δεν αποτελούν δομικά στοιχεία του αυτοκινήτου.
Από κει και πέρα το να έχει ξαναβαφτεί κάτι θα δώσει απλά λίγο διαφορετικές τιμές από τις εργοστασιακές, αντίθετα οι τιμές θα είναι πολύυυυυ διαφορετικές αν έχουν βάλει και στόκο για να το φέρουν στα ίσια.
-
Προ 1 εβδομάδας παρελαβα απο ebay αμερικης αυτο το μαγνητικο μετρητη παχους μπογιας ....σε πολυ καλη τιμη σε σχεση με το ηλεκτρονικο...
http://cgi.ebay.com/Pro-Gauge-ll-Paint- ... dZViewItem
Η λειτουργια του ειναι πολυ απλη απλα το ακουμπας πανω στο χρωμα και το τραβας αργα αργα ....αναλογα με το παχος της μπογιας η ενδειξη αλλάζει και χθες το συγκρινα με ενα ηλεκτρονικο ενος φίλου....αν εξαιρεσει κανεις την ευκολια της αμεσης αναγνωσης αποτελεσματος στο ηλεκτρονικο, δεν διαπιστωσα αισθητη για εναν ερασιτεχνη διαφορα...
Βεβαια το ηλεκτρονικο οργανο ηταν 2 ετων με τρελλη προυπηρεσια σε εταιρεια αυτοκινητων και αρα πιθανως ακαλυμπραριστο αλλα εγω απλα ηθελα να εχω ενα αξιοπιστο οργανο μιας και σε λιγο θα ψαχνομαι για μτχ και οι μαντραδες δεν ειναι και για εμπιστοσυνη....
-
Ο χρήστης lpat2001 έγραψε:
Προ 1 εβδομάδας παρελαβα απο ebay αμερικης αυτο το μαγνητικο μετρητη παχους μπογιας ....σε πολυ καλη τιμη σε σχεση με το ηλεκτρονικο...http://cgi.ebay.com/Pro-Gauge-ll-Paint- ... dZViewItem' target='_blank' target='_blank
Η λειτουργια του ειναι πολυ απλη απλα το ακουμπας πανω στο χρωμα και το τραβας αργα αργα ....αναλογα με το παχος της μπογιας η ενδειξη αλλάζει και χθες το συγκρινα με ενα ηλεκτρονικο ενος φίλου....αν εξαιρεσει κανεις την ευκολια της αμεσης αναγνωσης αποτελεσματος στο ηλεκτρονικο, δεν διαπιστωσα αισθητη για εναν ερασιτεχνη διαφορα...
Βεβαια το ηλεκτρονικο οργανο ηταν 2 ετων με τρελλη προυπηρεσια σε εταιρεια αυτοκινητων και αρα πιθανως ακαλυμπραριστο αλλα εγω απλα ηθελα να εχω ενα αξιοπιστο οργανο μιας και σε λιγο θα ψαχνομαι για μτχ και οι μαντραδες δεν ειναι και για εμπιστοσυνη....
Πριν μερες ακουγα για αυτο το 'εργαλειο', και πόσο το πολύ το χρησιμοποιούν καποιοι που ψάχνονται στα μεταχειρισμένα...
βέβαια, εχω να προσθέσω, οτι πριν 5χρονια, αγορασαμε ενα Rallye, καινούργιο απο αντιπροσωπεία, βεβαιως-βεβαιως, οχι απο τα Χανιά (ονόματα δεν λέμε) και οταν το πήγαμε για να βάψουμε καποιες λεπτομερειες (καθρεπτες-μαρσιπ...κτλ) μας αποκάλυψε ο αγαπητός φανοποιός οτι και το καπώ ήταν βαμμένο μια φορά ακόμα...έτσι για το μάτι!
Ασχετο...απλά ψάξου με το 'ειδικό εργαλείο' και στα καινούργια αν πάς...! Δεν χάνεις τίποτα!
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
Προ 1 εβδομάδας παρελαβα απο ebay αμερικης αυτο το μαγνητικο μετρητη παχους μπογιας ....σε πολυ καλη τιμη σε σχεση με το ηλεκτρονικο...
http://cgi.ebay.com/Pro-Gauge-ll-Paint- ... dZViewItem' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Πριν μερες ακουγα για αυτο το 'εργαλειο', και πόσο το πολύ το χρησιμοποιούν καποιοι που ψάχνονται στα μεταχειρισμένα...
βέβαια, εχω να προσθέσω, οτι πριν 5χρονια, αγορασαμε ενα Rallye, καινούργιο απο αντιπροσωπεία, βεβαιως-βεβαιως, οχι απο τα Χανιά (ονόματα δεν λέμε) και οταν το πήγαμε για να βάψουμε καποιες λεπτομερειες (καθρεπτες-μαρσιπ...κτλ) μας αποκάλυψε ο αγαπητός φανοποιός οτι και το καπώ ήταν βαμμένο μια φορά ακόμα...έτσι για το μάτι!
Ασχετο...απλά ψάξου με το 'ειδικό εργαλείο' και στα καινούργια αν πάς...! Δεν χάνεις τίποτα!
Ο tempora o mores........
-
έχουν γραφτεί άπειρα για την ολική βαφή αυτοκινήτου και από άτομα που απλά κάνουν υποθέσεις
υπάρχει κάποιος που να το έχει ψάξει ΚΑΙ να το έχει βάψει πρόσφατα να πει τι είδη βαφών υπάρχουν και τι τιμές παίζουν?
έχω διαβάσει πχ ότι αν το βάψει μόνο εξωτερικά (τι σημαίνει αυτό ακριβώς άραγε) τότε η τιμή είναι πολύ μικρότερη από ότι αν το βάψει και εσωτερικά, κτλ
-
Ο χρήστης cars έγραψε:
έχουν γραφτεί άπειρα για την ολική βαφή αυτοκινήτου και από άτομα που απλά κάνουν υποθέσειςυπάρχει κάποιος που να το έχει ψάξει ΚΑΙ να το έχει βάψει πρόσφατα να πει τι είδη βαφών υπάρχουν και τι τιμές παίζουν?
έχω διαβάσει πχ ότι αν το βάψει μόνο εξωτερικά (τι σημαίνει αυτό ακριβώς άραγε) τότε η τιμή είναι πολύ μικρότερη από ότι αν το βάψει και εσωτερικά, κτλ
Καλές είναι οι ανταλλαγές απόψεων απο όλους, όλοι κάτι έχουν να πούν ο καθένας με την δική του γνώση και εμπειρία, εγώ θα μιλήσω ώς άμμεσος γνώστης του αντικειμένου.
Συστήματα Βαφών υπάρχουν πολλά, στη χώρα μας δύο είναι τα πιό γνωστά και ευρέως διαδεδομένα, Ακρυλική Βαφή μονής επίστρωσης και Ακρυλική Βαφή Διπλής επίστρωσης.
Χρώμα μονής επίστρωσης: Αυτογυάλιστο χρώμα με καλή εφαρμογή, σχετικά χαμηλότερο κόστος απο το διπλής το οποίο μεταφέρεται και στις μετέπειτα επισκευές-βαφές επι του αυτοκινήτου (δίνει την δυνατότητα τοπικής βαφής και με καλύτερο αποτέλεσμα).
Η έλειψη πολλών αποχρώσεων ανήκει στα Μείον του (διατίθεται για όλες τις απλές αποχρώσεις και ελάχιστες απο τις μεταλικές, συνήθως ασημί.)Χρώμα διπλής επίστρωσης: Μη Αυτογυάλιστο χρώμα (απαιτείται βερνίκι ώς τελική επίστρωση) άρα και διπλά υλικά, οπότε έχουμε και μεγαλύτερο κόστος, απαιτεί πολύ καλή προεργασία επι του αυτοκινήτου και πολύ καλή τεχνική εφαρμογής. Οι αποχρώσεις είναι άπειρες (μεταλικά με πέρλες κ.λ.π) καθώς και τα στρώματα βαφής και απόχρωσης (μπορεί να απαιτείται εφαρμογή 3 διαφορετικών χρωμάτων για να έχουμε την απόχρωση που θέλουμε !) Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα νέας τεχνολογίας Υδατοδιαλυτά χρώματα (καμμία σχέση με τη βρύση και το κοινό νερό, απαιτούν ειδικά υλικά ).
Στα μείον συγκαταλέγονται το υψηλό κόστος (διπλά υλικά,διπλή εργασία), χαμηλή δυνατότητα τοπικής μετέπειτα επισκευής-βαφής (απαιτείται βαφή όλου του κομματιού, πιθανή διαφορά απόχρωσης με κατάλληλες συνθήκες (ήλιος ή ημίφως το βράδυ)).Εξωτερικό Βάψιμο: Οπως βλέπεις και ότι βλέπεις σε ένα αυτοκίνητο με κλειστές πόρτες,καπώ και πορτ-μπαγκάζ! Αυτή είναι η εξωτερική επιφάνεια ενός αυτοκινήτου (εκτός βέβαια φανάρια,μασκα,φλάς,διακοσμητικά, κ.λ.π) . Απο την όλη κατάσταση της επιφάνειας αυτής ξεκινάει και το κόστος Βαφής (άλλο κόστος όταν θέλει ένα απλό φρασκάρισμα και άλλο άν είναι γεμάτο λακούβες, ή έχει ξεφτίσει το χρώμα του). Αν το αρχικό χρώμα είναι διπλής επίστρωσης (πχ μπλέ μεταλικό με μωβ αποχρώσεις στο ήλιο) τότε θα βαφτεί με το ίδιο χρώμα και ποιότητα οπότε δέν έχεις δυνατότητα άλλης επιλογής, εκτός και θές κάτι άλλο φυσικά (πχ απλό μαύρο).
Εσωτερικό Βάψιμο:Oλοι οι Εσωτερικοί χώροι, χώρος μηχανής (και καπώ), πόρτες-κολώνες περιμετρικά (ότι βλέπεις ανοίγοντας μία πόρτα), και το πίσω καπώ απο τη μέσα μεριά.
Το εσωτερικό Βάψιμο έχει περισσότερη δουλειά απο το έξω γιατι πρέπει να ξηλωθούν ταπετσαρίες,τζάμια,τσιμούχες,λάστιχα στεγανοποίησης και πολλά ακόμα (ακόμα και οι πόρτες).Τα χρήματα πάντα καθορίζονται απο τι τί εσύ θέλεις για το αυτοκίνητο σου, το κόστος τών χρωμάτων δέν αλλάζει (έρχονται αυξήσεις σύντομα!), η εργασία είναι εκείνη που καθορίζει την τιμή, άλλο το εξωτερικό φρεσκάρισμα χωρίς ξηλώματα, άλλο με ξηλώματα, άλλο με ξηλώματα μέσα-έξω (ακόμα και μηχανής) και άλλο χωρίς κανένα ξήλωμα (αν είναι εφικτό). Βέβαια καλή δουλειά χωρίς ξηλώματα δέν νοείται, αλλά ότι ζητήσεις και ότι πληρώσεις παίρνεις.
Οι τιμές για γενική Βαφή ξεκινούν σε γενικές γραμμές περίπου απο 1200 Ευρώ ανάλογα την βαφή,την εργασία και την κατάσταση του αυτοκινήτου.Ελπίζω να βοήθησα αρκετά, άν υπάρχουν ακόμα απορίες ή γενήθηκαν νέες, ευχαρίστως να τις συζητήσουμε.
-
Είχα ρωτήσει για ολική εξωτερική βαφή σε Punto, μεταλλικό χρώμα, με κάποια μικροχτυπηματάκια γύρω γύρω και μεγάλα προβλήματα στο χρώμα ειδικά στον ουρανό που είναι χάλια από κουτσουλιές. Μου είχαν πει 1500 ευρώ σύν ΦΠΑ αν θέλω απόδειξη και ότι εξωτερικά θα γίνει καινούργιο.
-
Ο χρήστης Shark40 έγραψε:
έχουν γραφτεί άπειρα για την ολική βαφή αυτοκινήτου και από άτομα που απλά κάνουν υποθέσεις
υπάρχει κάποιος που να το έχει ψάξει ΚΑΙ να το έχει βάψει πρόσφατα να πει τι είδη βαφών υπάρχουν και τι τιμές παίζουν?
Καλές είναι οι ανταλλαγές απόψεων απο όλους, όλοι κάτι έχουν να πούν ο καθένας με την δική του γνώση και εμπειρία, εγώ θα μιλήσω ώς άμμεσος γνώστης του αντικειμένου.
Συστήματα Βαφών υπάρχουν πολλά, στη χώρα μας δύο είναι τα πιό γνωστά και ευρέως διαδεδομένα, Ακρυλική Βαφή μονής επίστρωσης και Ακρυλική Βαφή Διπλής επίστρωσης.
Χρώμα μονής επίστρωσης: Αυτογυάλιστο χρώμα με καλή εφαρμογή, σχετικά χαμηλότερο κόστος απο το διπλής το οποίο μεταφέρεται και στις μετέπειτα επισκευές-βαφές επι του αυτοκινήτου (δίνει την δυνατότητα τοπικής βαφής και με καλύτερο αποτέλεσμα).
Η έλειψη πολλών αποχρώσεων ανήκει στα Μείον του (διατίθεται για όλες τις απλές αποχρώσεις και ελάχιστες απο τις μεταλικές, συνήθως ασημί.)Χρώμα διπλής επίστρωσης: Μη Αυτογυάλιστο χρώμα (απαιτείται βερνίκι ώς τελική επίστρωση) άρα και διπλά υλικά, οπότε έχουμε και μεγαλύτερο κόστος, απαιτεί πολύ καλή προεργασία επι του αυτοκινήτου και πολύ καλή τεχνική εφαρμογής. Οι αποχρώσεις είναι άπειρες (μεταλικά με πέρλες κ.λ.π) καθώς και τα στρώματα βαφής και απόχρωσης (μπορεί να απαιτείται εφαρμογή 3 διαφορετικών χρωμάτων για να έχουμε την απόχρωση που θέλουμε !) Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα νέας τεχνολογίας Υδατοδιαλυτά χρώματα (καμμία σχέση με τη βρύση και το κοινό νερό, απαιτούν ειδικά υλικά ).
Στα μείον συγκαταλέγονται το υψηλό κόστος (διπλά υλικά,διπλή εργασία), χαμηλή δυνατότητα τοπικής μετέπειτα επισκευής-βαφής (απαιτείται βαφή όλου του κομματιού, πιθανή διαφορά απόχρωσης με κατάλληλες συνθήκες (ήλιος ή ημίφως το βράδυ)).Εξωτερικό Βάψιμο: Οπως βλέπεις και ότι βλέπεις σε ένα αυτοκίνητο με κλειστές πόρτες,καπώ και πορτ-μπαγκάζ! Αυτή είναι η εξωτερική επιφάνεια ενός αυτοκινήτου (εκτός βέβαια φανάρια,μασκα,φλάς,διακοσμητικά, κ.λ.π) . Απο την όλη κατάσταση της επιφάνειας αυτής ξεκινάει και το κόστος Βαφής (άλλο κόστος όταν θέλει ένα απλό φρασκάρισμα και άλλο άν είναι γεμάτο λακούβες, ή έχει ξεφτίσει το χρώμα του). Αν το αρχικό χρώμα είναι διπλής επίστρωσης (πχ μπλέ μεταλικό με μωβ αποχρώσεις στο ήλιο) τότε θα βαφτεί με το ίδιο χρώμα και ποιότητα οπότε δέν έχεις δυνατότητα άλλης επιλογής, εκτός και θές κάτι άλλο φυσικά (πχ απλό μαύρο).
Εσωτερικό Βάψιμο:Oλοι οι Εσωτερικοί χώροι, χώρος μηχανής (και καπώ), πόρτες-κολώνες περιμετρικά (ότι βλέπεις ανοίγοντας μία πόρτα), και το πίσω καπώ απο τη μέσα μεριά.
Το εσωτερικό Βάψιμο έχει περισσότερη δουλειά απο το έξω γιατι πρέπει να ξηλωθούν ταπετσαρίες,τζάμια,τσιμούχες,λάστιχα στεγανοποίησης και πολλά ακόμα (ακόμα και οι πόρτες).Τα χρήματα πάντα καθορίζονται απο τι τί εσύ θέλεις για το αυτοκίνητο σου, το κόστος τών χρωμάτων δέν αλλάζει (έρχονται αυξήσεις σύντομα!), η εργασία είναι εκείνη που καθορίζει την τιμή, άλλο το εξωτερικό φρεσκάρισμα χωρίς ξηλώματα, άλλο με ξηλώματα, άλλο με ξηλώματα μέσα-έξω (ακόμα και μηχανής) και άλλο χωρίς κανένα ξήλωμα (αν είναι εφικτό). Βέβαια καλή δουλειά χωρίς ξηλώματα δέν νοείται, αλλά ότι ζητήσεις και ότι πληρώσεις παίρνεις.
Οι τιμές για γενική Βαφή ξεκινούν σε γενικές γραμμές περίπου απο 1200 Ευρώ ανάλογα την βαφή,την εργασία και την κατάσταση του αυτοκινήτου.Ελπίζω να βοήθησα αρκετά, άν υπάρχουν ακόμα απορίες ή γενήθηκαν νέες, ευχαρίστως να τις συζητήσουμε.
ευχαριστω για το αναλυτικο ποστ σου
επειδη η αλλαγη που θελω ειναι μικρη (απο σκουρο ανθρακι σε μαυρο περλε, γυαλιστερο δλδ), νομιζω η εξωτερικη μονης επιστρωσης βαφη αρκει, μιας και ουτε καμια περιεργη αποχρωση θελω και ουτε θα εχει μεγαλη αντιθεση το εσωτερικο της πορτας για να χρειαζεται και εσωτερικη βαφη, εκτος αν υπαρχει καποιο μειονεκτημα που δεν συγκρατησα
-
Ο χρήστης cars έγραψε:
ευχαριστω για το αναλυτικο ποστ σου
επειδη η αλλαγη που θελω ειναι μικρη (απο σκουρο ανθρακι σε μαυρο περλε, γυαλιστερο δλδ), νομιζω η εξωτερικη μονης επιστρωσης βαφη αρκει, μιας και ουτε καμια περιεργη αποχρωση θελω και ουτε θα εχει μεγαλη αντιθεση το εσωτερικο της πορτας για να χρειαζεται και εσωτερικη βαφη, εκτος αν υπαρχει καποιο μειονεκτημα που δεν συγκρατησαΜειονέκτημα δέν υπάρχει, καλά το σκέφτεσαι, θέλεις να βρείς μία παραπλήσια απόχρωση ωστε να μήν έχει διαφορά με τα εσωτερικά, μέχρι εδώ καλά αφού κιόλας σε ικανοποιεί αυτή η λύση, το θέμα είναι οτι υπάρχουν χιλιάδες αποχρώσεις και εσύ ο ίδιος πρέπει να βρείς την κατάλληλη, οπότε θα πρέπει να επισκεφθείς ένα κατάστημα με χρώματα αυτοκινήτων να δείτε μαζί τα χρωματολόγια ώστε να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει αλλά και να βγαίνει σε μονής, είπαμε στα μονής χρώματα υπάρχει σχετικά περιορισμός στις αποχρώσεις και άμμεση απάντηση θα πάρεις απο τον χρωματοπώλη και μόνο γιατι μόνο αυτός γνωρίζει. Εσύ απλά θα του θέσεις αυτό που θέλεις, εκείνος θα σου δώσει τις λύσεις και φυσικά τον κωδικό του χρώματος με το οποίο θα γίνει η βαφή.
Να 'σαι καλά
Αναζήτηση φαναρτζή + Ερωτήσεις για βάψιμο