-
Όσοι ενδιαφέρεστε να πάρετε πεζό ραλλύ ΤΡΕΧΑΤΕ!!
Πάμε προχτές με το γιώργο για να κλείσει το ραλλάκι. Ο ροδίτης στη μεταμόρφωση μας λέει πως υπάρχει ένα όπως το θέλει(άσπρο με Η.Π, Η.Κ και Α/C). To υπάρχει δεν το κατάλαβα ακριβώς γιατί το αμάξι θα αργήσει και δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα!
Το κλείνει, αλλά επειδή δεν μας έκανε κανά αξιοπρεπές δώρο, πάμε εχτες στην ότο μοτίβο(νομίζω) στην καλλιθέα και κλείνουμε από εκεί, όλα οκ μέχρι στιγμής... Σήμερα, όμως τον παίρνουνε τηλέφωνο και του λένε πως η πεζό δεν δέχεται άλλες παραγγελίες για ραλλύ και πως υπάρχει μόνο ένα σκέτο κίτρινο και ένα λευκό χωρίς A/Cκαι με ζάντες GTi από ακυρώσεις(όχι στην ελλάδα, επαναλαμβάνω και δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς εννοούνε)
Τελικά, ο γιώργος έκλεισε το λευκό που είχε κλείσει ο ίδιος από τον ροδίτη, και ο οποίος δεν το είχε ακυρώσει στην λαϊον. Και του έκανα και πλάκα εχτές λέγοντας του πως έχουμε καταντήσει να το 'χτυπάμε' από παντού το ραλλάκι
Το τέλος μιας εποχής λοιπόν έφτασε! απαράδεχτη η πεζό, που από εδώ και πέρα θα στέλνει μόνο στοκ και λίγα κομμάτια! Άραγε σχεδιαζει να βγάλει πιο νωρίς το 107 αιφνιδιάζοντας, όπως είχε κανει η ρενό με το twingaki?
Μετά το ραλλύ τί αγοράζουμε; Πω πω , εγώ δεν σχεδίαζα να πάρω ραλλύ, αλλά δεν σας κρύβω πως έχω στεναχωρηθεί. Λοιπόν στο επόμενο τρακ ντεϊ ραλλύ δεν ξαναμπαίνουν..Είπαμε συλλεκτικά αμάξια και πρεπει να τα προσέχουμε -
Πάμε προχτές με το γιώργο για να κλείσει το ραλλάκι. Ο ροδίτης στη μεταμόρφωση μας λέει πως υπάρχει ένα όπως το θέλει(άσπρο με Η.Π, Η.Κ και Α/C). To υπάρχει δεν το κατάλαβα ακριβώς γιατί το αμάξι θα αργήσει και δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα!
Το κλείνει, αλλά επειδή δεν μας έκανε κανά αξιοπρεπές δώρο, πάμε εχτες στην ότο μοτίβο(νομίζω) στην καλλιθέα και κλείνουμε από εκεί, όλα οκ μέχρι στιγμής... Σήμερα, όμως τον παίρνουνε τηλέφωνο και του λένε πως η πεζό δεν δέχεται άλλες παραγγελίες για ραλλύ και πως υπάρχει μόνο ένα σκέτο κίτρινο και ένα λευκό χωρίς A/Cκαι με ζάντες GTi από ακυρώσεις(όχι στην ελλάδα, επαναλαμβάνω και δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς εννοούνε)
Τελικά, ο γιώργος έκλεισε το λευκό που είχε κλείσει ο ίδιος από τον ροδίτη, και ο οποίος δεν το είχε ακυρώσει στην λαϊον. Και του έκανα και πλάκα εχτές λέγοντας του πως έχουμε καταντήσει να το 'χτυπάμε' από παντού το ραλλάκι
Το τέλος μιας εποχής λοιπόν έφτασε! απαράδεχτη η πεζό, που από εδώ και πέρα θα στέλνει μόνο στοκ και λίγα κομμάτια! Άραγε σχεδιαζει να βγάλει πιο νωρίς το 107 αιφνιδιάζοντας, όπως είχε κανει η ρενό με το twingaki?
Μετά το ραλλύ τί αγοράζουμε; Πω πω , εγώ δεν σχεδίαζα να πάρω ραλλύ, αλλά δεν σας κρύβω πως έχω στεναχωρηθεί. Λοιπόν στο επόμενο τρακ ντεϊ ραλλύ δεν ξαναμπαίνουν..Είπαμε συλλεκτικά αμάξια και πρεπει να τα προσέχουμε -
..... θεωρω οτι για μια ακομα φορα ειμαι πολυ τυχερος, γιατι προλαβα να παρω ενα απο τα τελευταια 'αυτοκινητα', οπως ειχε κανει και ο πατερας μου με την αλφα 75 που εχουμε το '92! (ηταν απ αυτες που ειχαν μεινει στον μοσχου!)... και οχι μονο αυτο! αλλα καταφερα και το πηρα οπως το ηθελα (ηλιοροφη και χρωμα, μια και για να παρεις με ηλιοροφη, παει παραγγελια και ελατε μετα απο τριμηνο να το παρετε!!)...
Το γεγονος δε μου κανει εντυπωση, γιατι ειχα επισκευτει το παρισι καποια στιγμη τον ιανουαριο και πηγα στα κεντρικα της πεζω (στη λεωφορο γκραντ αρμε ή καπως ετσι, γιατι το καταστημα που ειχαν στα ηλισια ηταν κλειστο λογω ανακαινισης) και δεν υπηρχε το 106 ουτε ζωγραφιστο! ηταν τοτε που ειχαν στο καταστημα το 206 s16...
κατι αντιστοιχο συνεβαινε και στη λιον λιγο καιρο αφ' οτου το παρηγγειλα, αλλα μια και ειχα κλεισει, τι με ενοιαζε ?? (σωστος ??)να μαστε καλα να τα χαιρομαστε!
-
To 107 παντως δεν ξέρω αν θα έχει τον ίδιο αυθεντικό χαρακτήρα. 'Ασε που και στο design νομίζω ότι το παράκαναν (αμάν αυτα τα τραβηγμένα φώτα πια, όλα κινεζάκια γίνανε!)... Πολύ φοβάμαι ότι θα το 'πεθάνουν' πάντως προς χάριν της 'ασφάλειας'. Πάντως ίσως να θέλουν να το βγάλουν πιο γρήγορα απ΄ότι αρχικά είχαν ανακοινώσει...
-
Εμένα το 107 δε μ'αρέσει καθόλου εμφανισιακά. Και αν χρησιμοποιεί τις αναρτήσεις του C2/C3, καλά κρασιά...
Θα μείνει τελικά για τελευταίο γνήσιο Peugeot το 406 Coupe.
-
Πάει και αυτό !Στοίχειωσε τα οδηγικά μου όνειρα από την εποχή του 205 rallye,και παρόλα αυτά ποτέ δεν βρέθηκα πίσω από το τιμόνι του!
Αγαπημένο μου πάντως,από όλη τη σειρά των σπορ 106 είναι το υπέροχο XSi...
Μετά και το τέλος του Rallye,τα μόνο που φαίνεται άξιος διάδοχος είναι το Sportka,και δεν ξέρω για το C2 vts/vtr.Ίδωμεν.... -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
γιατι το XSi και οχι, ας πουμε το ... gti ?? (αν δε παινεψεις το σπιτι σου.. )
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
γιατι το XSi και οχι, ας πουμε το ... gti ?? (αν δε παινεψεις το σπιτι σου.. )
καλό είναι και το gti βρε
και μένα μου αρέσει πάρα πολύ το xsi ειδικά με την τιμή που έχει τώρα πια!! ο μόνος λόγος που δεν πήρα είναι ότι δεν ήξερα κανέναν 'γνωστό' να πουλάει! Θυμάμαι ακόμα το συγκριτικό που είχαν κάνει οι 4τροχοί με το swift, αλλάκ και την πρώτη του δοκιμή, σε ένα υπέροχο 'μπλε'. Ωραίο, και τελικά παρεξηγημένο σε σχέση με το ραλύ 1.3!
Σιγά μην είναι αντικαταστάτης του ραλύ ένα..σιτροέν ΤΟΣΟ ΨΗΛΟ και με άκαμπτο πίσω άξονα ρε νίκο! Τώρα για το στριτκα, ας αποφασίσει η φορντ πως θέλει να το κατατάξει, ας του βάλει και έναν αξιοτρεπή κινητήρα ας το..φθηνήνει και..βλέπουμε (που και πάλι χλωμό το βλέπω) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Σιγά μην είναι αντικαταστάτης του ραλύ ένα..σιτροέν ΤΟΣΟ ΨΗΛΟ και με άκαμπτο πίσω άξονα ρε νίκο! Τώρα για το στριτκα, ας αποφασίσει η φορντ πως θέλει να το κατατάξει, ας του βάλει και έναν αξιοτρεπή κινητήρα ας το..φθηνήνει και..βλέπουμε (που και πάλι χλωμό το βλέπω)
Πάνο, δε μιλάμε για το StreetKa αλλά το SportKa.
Η Ford το κατατάσσει εκεί που βρίσκεται και το Rallye. Μάλιστα διατυμπανίζει ότι ο βασικός λόγος ύπαρξης του αυτοκινήτου είναι η οδηγική απόλαυση.
Ο κινητήρας δεν είναι χειρότερος από του 8βάλβιδου Rallye, ας πούμε (ή του Xsi!). Δεν είναι καθόλου... αναξιοπρεπής, ειδικά όταν έχει να κινήσει 930 κιλά (μαζί με τον οδηγό και υγρά/καύσιμα).
Η Ford έχει δεσμευτεί για τιμή 13000 Ευρώ, με πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού που σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνεται με του βασικού Rallye (ζάντες 16άρες με καλά λάστιχα, ABS, κεντρικό κλείδωμα με συναγερμό, CD-Player και όλα τα υπόλοιπα που έχει και το 106). Άρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβό...
Θα πρέπει να το δούμε και από κοντά, βέβαια.
-
βασικά έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι και απορριπτικοί a priori
Πάντως, έχω την εντύπωση πως η φορντ δίνει βάρος 934 κιλά, προφανώς χωρίς τον οδηγό +4εκατοαστά σε ύψος σε σχέση με το ραλλύ,και 95 ίππους(-20% περίπου συγκριτικά πάλι με το ραλλύ), και 0-100 σε 9.7 και τελική 175. Οκ οι επιδοσεις από μόνες του δεν λένε τα πάντα, αλλά ρε γαμώτο όλα αυτά είναι άπογοητευτικά σε σχέση με τούς ράλλακες(και τα gti tm ). (βασίλη, επαναλαμβάνω, αν θυμάμαι καλά, αν και ειδικά για το βάρος είμαι σίγουρος).
Έχω την εντύπωση πως το σπορτκα είναι ένα καλό ζωντανό αμαξάκι για τον 18άρη που έχει όρεξη να 'το ψάξει' και να μάθει, αλλά μέχρι εκεί. Δεν νομίζω πως θα κάνει ποτέ τον στράτη να πει 'υποκλίνομαι'.
ΥΓ ΄τα 13000 βέβαια είναι πολύ καλά, δεν το ήξερα -
Το 1984 205 1.1 απο τα πρώτα που βγήκαν!
Το 1986 205 1.4
Το 2002 106 Ραλυ 16V
Και η ζωή συνεχίζεται.... Θα λέγεται 107 , 117 , 177 λίγο με ενδιαφέρει!
Την οδηγική απόλαυση που έχω ζήσει μέχρι σήμερα αναλογίζομαι!
-
μαλλον θα πρεπει να αρχισω να το προσεχω γιατι γινεται συλλεκτικο
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
βασικά έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι και απορριπτικοί a priori
Πάντως, έχω την εντύπωση πως η φορντ δίνει βάρος 934 κιλά, προφανώς χωρίς τον οδηγό +4εκατοαστά σε ύψος σε σχέση με το ραλλύ,και 95 ίππους(-20% περίπου συγκριτικά πάλι με το ραλλύ), και 0-100 σε 9.7 και τελική 175. Οκ οι επιδοσεις από μόνες του δεν λένε τα πάντα, αλλά ρε γαμώτο όλα αυτά είναι άπογοητευτικά σε σχέση με τούς ράλλακες(και τα gti tm ). (βασίλη, επαναλαμβάνω, αν θυμάμαι καλά, αν και ειδικά για το βάρος είμαι σίγουρος).
Έχω την εντύπωση πως το σπορτκα είναι ένα καλό ζωντανό αμαξάκι για τον 18άρη που έχει όρεξη να 'το ψάξει' και να μάθει, αλλά μέχρι εκεί. Δεν νομίζω πως θα κάνει ποτέ τον στράτη να πει 'υποκλίνομαι'.
ΥΓ ΄τα 13000 βέβαια είναι πολύ καλά, δεν το ήξεραΑυτό με το βάρος είναι ένα γενικότερο πρόβλημα, γιατί δεν ξέρεις αν το βάρος που ανακοινώνεται είναι κενό βάρος, μικτό, τι στον κόρακα τέλος πάντων είναι...
Για το SportKa αναφέρεται ρητώς στις προδιαγραφές που δίνει η Ford ότι:
- Στο αυτοκίνητο επιβαίνει οδηγός 75 κιλών
- Τα καύσιμα έχουν πληρότητα 3/4
- Όλα τα ζωτικά υγρά είναι συμπληρωμένα (λάδι, βαλβολίνες, paraflu, κλπ).
Με όλα αυτά είναι 934 κιλά, πράγματι...
Για το Rallye έχω δει βάρος 950 κιλά, 930 κιλά, και εγώ δεν ξέρω τι. Μπορεί κάποιος χριστιανός να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει;
Τώρα, για την τελική ταχύτητα, υπεύθυνο είναι το πολύ «κλειστό» κιβώτιο (δεν το έχω κοιτάξει αλλά η τελική σχέση είναι μάλλον πολυ κοντή). Αν κρίνω από το Fiesta 1.4, το οποίο πιάνει 190+ κοντεράτα στην Εθνική (167 επίσημη τελική), μάλλον η Ford είναι κάπως συντηρητική. Με το εν λόγω Fiesta, μας παίρναγαν ακόμα και Punto 1100 στις ανηφόρες (είμασταν και 3,5 άτομα...). Στις στροφές του Δομοκού και της Υλίκης όμως, που τις πήραμε όλες με 180 δεν είδα πολλούς να κάνουν μαγκιές. Καταλαβαίνεις τι εννοώ;
Διαφωνώ με τον προσδιορισμό ως αυτοκίνητο για 18άρηδες, γιατί απλούστατα, εγώ που έχω την διπλάσια ηλικία το σκέφτομαι σοβαρά. Πρακτικά είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να προσφέρει άφθονη διασκέδαση. Όσο για το αν ο Στράτης θα το εκτιμήσει, νομίζω ότι θα το εκτιμήσει όσο και το Autobianchi Abarth, ας πούμε! Εγώ θέλω να ελπίζω όσο και την Alfasud... (Αρχηγέ τι λες;)
Όλα αυτά από τις προδιαγραφές και τα τεστ επί ξένου εδάφους, για περισσότερα ας περιμένουμε να έρθει...
-
οσο για το βαρος του rallye απ οσο ξερω ειναι¨
rallye 1300 ~830 kg
rallye 1600 8v 865 kg
rallye 1600 16v 910-950kg (αναλογα με τον εξοπλισμο) -
πολύ λυπάμαι που τελειώνει ένα rallye ακόμα την καριέρα του γιατι το 16v είναι όντως καλό αυτοκίνητο και είναι το μοναδικό που είχε τόσο καλό flare for value.
Απο την άλλη όμως μάλλον καιρός ήταν γιατί το κακό είχε παραγίνει αφού λυπόμουν να βλέπω τέτοια αυτοκίνητα να κακοποιούνται στην κυριολεξία απο αδαείς που πλακωνόντουσαν σε i.c.e. και bodykits...
Λάδι πολύ και τηγανίτες τίποτε! -
Tριαντάφυλλε δεν το συζητάμε ότι το gti είναι πιο ολοκληρωμένο από το xsi!Αλλά,αυτό το σχήμα του παλιού....πιο 'κακό' βρε παιδί μου,με τις κούκλες ζαντούλες του και το υπέροχο δερμάτινο...καταλαβαίνεις
Παναγιώτη,άκου τον Vassilio για το Sportka,ξέρει αυτός.Άσε που πιστεύω ότι θα σου ταιριάξει απόλυτα, μουρλοκομείο .Έλα μπας και γίνουμε 3 οι υποψήφιοι αγοραστές του Sportka
Όσο για την ταχύτητά του,να είσαι σίγουρος ότι δεν θα είναι αργότερο από το αγαπημένο μας xsi. -
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
οσο για το βαρος του rallye απ οσο ξερω ειναι¨rallye 1300 ~830 kg
rallye 1600 8v 865 kg
rallye 1600 16v 910-950kg (αναλογα με τον εξοπλισμο)Βαγγέλη, αυτά τα νούμερα είναι για κενό αυτοκίνητο; Χωρίς καύσιμα;
-
συμφωνω με όσα λέτε και μάλλον δεν σας έδωσα να καταλάβετε πού είναι ο προβληματισμός μου... κατά τη γνώμη μου το ραλλύ 1.6 16v είχε καταφέρει(υπερσυντέλικος τώρα πια ) να ξεφύγει από τα πλαίσια των μίνι gti και ήταν σπορ! με πλαίσιο-στήσιμο από τα κορυφαία, ανεξάρτητα τιμής, και κινητήρα υπεραρκετό αλλά όχι υπερβολικό, ήταν το αμάξι που το έπαιρνες και δεν το βαριόσουνα ποτέ και δεν ένιωθες να υστερείς πουθενά. Δεν είναι ότι το φορντ θα είναι άσχημο αμάξι, είμαι σίγουρος γιαυτό..είναι ότι η πεζό είχε σηκώσει πολύ υψηλά το πήχη!(αν κάπου είχε πρόβλημα το ραλύ κατά τη γνώμη μου είναι ότι η πεζό εξαρχής το είχε βάλει σε λάθος κατηγορία, με μικρό μεταξονιο-ενώ θα έπρεπε να είναι πανομοιότυπο σε διαστάσεις με το 205)
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
συμφωνω με όσα λέτε και μάλλον δεν σας έδωσα να καταλάβετε πού είναι ο προβληματισμός μου... κατά τη γνώμη μου το ραλλύ 1.6 16v είχε καταφέρει(υπερσυντέλικος τώρα πια ) να ξεφύγει από τα πλαίσια των μίνι gti και ήταν σπορ! με πλαίσιο-στήσιμο από τα κορυφαία, ανεξάρτητα τιμής, και κινητήρα υπεραρκετό αλλά όχι υπερβολικό, ήταν το αμάξι που το έπαιρνες και δεν το βαριόσουνα ποτέ και δεν ένιωθες να υστερείς πουθενά. Δεν είναι ότι το φορντ θα είναι άσχημο αμάξι, είμαι σίγουρος γιαυτό..είναι ότι η πεζό είχε σηκώσει πολύ υψηλά το πήχη!(αν κάπου είχε πρόβλημα το ραλύ κατά τη γνώμη μου είναι ότι η πεζό εξαρχής το είχε βάλει σε λάθος κατηγορία, με μικρό μεταξονιο-ενώ θα έπρεπε να είναι πανομοιότυπο σε διαστάσεις με το 205)Αυτό το τελευταίο με το μεταξόνιο είναι που οδηγεί και στο συμπέρασμα:
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Rallye ανήκει σε μια ολόκληρη ιστορική σειρά αυτοκινήτων, που περιλαμβάνει και το 205, ακόμα και το Talbot Samba Rallye (το θυμάται κανένας?). Παρ'όλα αυτά, όπως και τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού. Όπως είναι, με την τιμή που πωλείται, είναι προφανώς κελεπούρι. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι το ιδανικό αυτοκίνητο, όπως η μυθοποίησή του έχει οδηγήσει μερικούς να πιστέψουν.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ RALLYE!!!