-
Μηπως ακομη καλυτερο ειναι το sparco? Ξερει κανεις τιμες γενικα? Το devil ειπαμε 820+φπα ετσι?
-
δεν είχα πάρει χαμπάρι το θέμα κι έτσι γράφω με καθυστέρηση...
κατ αρχήν να πω ότι γέλασα πολύ με τα ημιδιαγραμμένα ποστς, αλλά θα προτιμούσα να τα διαβάσω να γελάσω ακόμα περισσότερο.
εξάλλου οι παροικούντες την ιερουσαλήμ γνωρίζουν ποιος είναι ποιος..
όσο για την επέμβαση από τους μοντερειτορσ, το θέμα έχει ξανατεθεί με άλλο μέλος του φόρουμ , δυτικά του ατλαντικού που εκτοτε αποχώρησε...όσο για το θέμα μας...
έχω πάγια τακτική να αλλάζω τουτου κάθε 4-5 χρόνια μιας και τα μεταχειρισμένα είναι υπερτιμημένα στην ελλάδα. Είχα σκοπό να αλλάξω τον Νοέμβριο το ραλλάκι με νέο ραλλάκι, και πήγα τον ιούλιο στην αντιπροσωπεία να δω τι παίζει. Πάγωσα όταν ο πωλητής μου είπε 'ραλλυ τέλος'
Τι να κάνει κανείς ? το πούλησα 3.200.000 (όσο έχει και καινούργιο δηλαδή, αν συμπεριλάβεις τα αναλώσιμά του) έβαλα και 2.000.000 ακόμα (ένα για αναλώσιμα 0.5 για εξοπλισμό και 0.5 για αλλαγή κατηγορίας) και πήρα το 307 μιας και τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι ταξείδια.
ίσως σε 4 χρόνια βρεθεί κάτι αντάξιο του ραλυ ίσως όχι.
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
κατηγορίας)
ίσως σε 4 χρόνια βρεθεί κάτι αντάξιο του ραλυ ίσως όχι.βγηκε το 206 το καλο.
αλλα απο ραλλυ σε 307??? γιατι ???? κριμα -
nai, RC με τα διπλά λεφτά....
διότι το 206 δεν είναι ραλλύ,
αφού πάω σε κάτι πιο ταξιδιάρικο πάω στο 307 που είναι κορυφή στην κατηγορία
το 206 αλλάζειτο 307 έχει παρόμοια τιμή με το 106 gti.
εντάξει, δεν έχει ζάντες, αλλά οι ζάντες είναι πεταμένα λεφτά -
διαφωνω ριζικα με το στυλ αυτοκινητων 307 και λυπαμαι που βγαινουν και απο αλλες εταιρειες τετοια.
ΑΛΛΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΑΛΛΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
αυτο ειναι ερμαφροδιτο.
για αυτο απορω πως ειναι δυνατον ιδιοκτητης 106 να παρει 307!
αλλα αμα το θες για δρομο.....τι να πω...
Μακαρι να βγω ψευτης αλλα φοβαμαι οτι αν σκοπευεις να το κρατησεις για πανω απο 2-3 χρονια θα το χρυσοπληρωσεις....
Αλλα εχω μια ιδεα απο πεζω για αυτο το λεω....
Το 106 ηταν απλο, τιμιο....Και να χαλαγε κατι το ξεχνουσες, γιατι το αμαξι σου εδινε τοσα πολλα....Το 307 τι δινει??? καναπεδες και γυαλινη οροφη?με πιανεις???
φιλικα
-
oi etaiρείες βγάζουν αυτό που πουλάει.
έχω σκοπό να το κρατήσω 4, εκτός κι αν εκλογικευτεί η αγορά μεταχειρισμένου.
ο ιδιοκτήτης του ραλλυ δεν έχει τι να πάρει σήμερα εκτός από μεταχειρισμένο ραλλύ-vts (στα 12.000 με 1.600 κυβικά και 120 άλογα, χώρια το στήσιμο) Κι αν είναι να πάρω 1400 με 14.000 παίρνω 1.600 με 15.000) Το συγκεκριμένο είναι στην κορυφή της κατηγορίας.
Εν πάσει περιπτώσει, το έψαξα αρκετά. κι αν δεν μ αρέσει το πουλάω και παίρνω άλλο.
το 106 δεν χαλασε ποτέ. στο 307 χαλανε οι διακοπτες του φλασ και τριζει το ζουαν... ε, και? ασε που ελπιζω να τα εχουν φτιαξει μεχρι τωρα κι αυτα..
Τα μονα που δεν χαλανε ειναι τα γιαπονεζικα, αλλα ειναι και ακριβα, και τα χιουνται που δεν εχουν μεταπωλητική αξία- αν και ειναι τοσο φτηνά που μπορει να χάνεις μεγάλο ποσοστό απο το αρχικό κεφάλαιο, αλλά τελικά σε λεφτά δεν χάνεις και πολλά.
-
αν βγαλεις το συναισθημα, τα οικονομοτεχνικα κριτιρια που αναφερεις ειναι σωστα και για μενα.
Οντως τι να παρεις στα 1400....
εγω πηρα το πολο για τους δικους μου λογους...που θα στους εξηγησω στο επομενο 4Τ meeting!καλη τυχη με το 307
αλλα για πες μου ειλικρινα εστω και σε pm: συγκριτικα με το 106 δε χαλιεσαι? Δε ξερω δε το εχω οδηγησει το 307. Για αυτο ρωταω, πως ειναι?
Ειναι οπως το παρουσιαζει η διαφημιση? για ωραιους τυπους και τυπισες με οικογενεια?
ή εχει κατι πραγματικα ενδοιαφερον? -
δεν το έχω παραλάβει ακόμα.
αλλά είμαι προετοιμασμένος για το χειρότερο!
και το ραλύ όταν το πούλησα είχα σκοπό να το ξανααγοράσω καινούργιο.
αλλά μου την έκανε η μαμα πεζοκαι το σταμάτησε.
να είσαι σίγουρος ότι μόλις το πάρω θα σου πω εντυπώσεις.
πάντως λογικά θα είναι αργό, χωρίς νεύρο, ήσυχο κι ότι πρέπει για ταξείδι στον εθνικό - γι αυτό το τελευταίο το ήθελα. εγώ μπορούσα να ζω με το θόρυβο του ραλύ, το έταιρον ήμισυ όμως - που έχει πολο 75 αρι όχι.πότε είναι το επόμενο μιτινγκ?
-
Τέρμα το Ραλλύ λοιπόν... 'Ετσι είναι, όλα κάνουν τον κύκλο τους κι αν προλάβεις, πρόλαβες.
Σαν Πεζώ-φιλος λυπάμαι που δεν κατάφερα ποτέ να πάω έστω μια απλή βόλτα (οδηγώντας εννοώ!) με ένα ραλάκι. Ποτέ δεν ξέρεις όμως...
Παρακολουθώ τη 'διένεξη' μεταξύ mkiii-nikapos και αναλογίζομαι ότι κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Τα χρόνια περνάνε, οι υποχρεώσεις αυξάνονται και περνάμε σ' άλλες κατηγορίες.
Φίλε Ανδρέα, αφού τα ξέρεις για το 307, στα χνάρια του Γκολφ βαδίζει. Επειδή ξέρω ότι το τελευταίο σε φτιάχνει οδηγικά γιατί θα έπρεπε να σε χαλάει το πρώτο;
Όσο για το ποιό 1600άρι είναι κορυφή στην κατηγορία φίλε nikapos, εξαρτάται με τι κριτήρια κάνεις την επιλογή σου. Οικονομοτεχνικά ίσως ναι, το 307 είναι ανάμεσα στα κορυφαία.. Εγώ πάντως, μπαίνοντας στη συγκεκριμένη κατηγορία πρόσφατα, προέταξα την οδική συμπεριφορά και κατέληξα αλλού. -
Καλησπέρα.
Εγώ πάλι θεωρώ , ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν είχε να προσφέρει απολύτως τίποτα πια σε θέματα ασφάλειας,ποιότητας αλλά και πρεστίζ, όση δόση προσωπικής ικανοποίησης και αν μπορεί να σου δώσει!Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις , που αγοράστηκε από επιπόλαιους νεαρούς , οι οποίοι πίστευαν ότι βασιζόμενοι στην με λίγα χρήματα ευκαιρία απόκτησης που τους δόθηκε , θα μπορούσαν να γίνουν Schuhmacher σε μία μέρα, επειδή κάποιοι στον ειδικό τύπο μιλούσαν για σπουδαία οδικά χαρακτηριστικά!Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα πολλά , στατιστικά , ατυχήματα με αυτό το μοντέλο και απώλειες ζωής σύμφωνα με δημοσίευμα της τροχαίας σε πολιτική εφημερίδα στις αρχές του 2003.
Το 307 αποτελεί κλάσεις ανώτερη επιλογή!καλοτάξιδο! -
Ο χρήστης Αθάνατος έγραψε:
Καλησπέρα.
Εγώ πάλι θεωρώ , ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν είχε να προσφέρει απολύτως τίποτα πια σε θέματα ασφάλειας,ποιότητας αλλά και πρεστίζ, όση δόση προσωπικής ικανοποίησης και αν μπορεί να σου δώσει!Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις , που αγοράστηκε από επιπόλαιους νεαρούς , οι οποίοι πίστευαν ότι βασιζόμενοι στην με λίγα χρήματα ευκαιρία απόκτησης που τους δόθηκε , θα μπορούσαν να γίνουν Schuhmacher σε μία μέρα, επειδή κάποιοι στον ειδικό τύπο μιλούσαν για σπουδαία οδικά χαρακτηριστικά!Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα πολλά , στατιστικά , ατυχήματα με αυτό το μοντέλο και απώλειες ζωής σύμφωνα με δημοσίευμα της τροχαίας σε πολιτική εφημερίδα στις αρχές του 2003.
Το 307 αποτελεί κλάσεις ανώτερη επιλογή!καλοτάξιδο!Το Rallye είχε έξοχα οδικά χαρακτηριστικά, ήταν σχετικά καλοφτιαγμένο - μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ήταν ένα σπορ αυτοκίνητο χαμηλού κόστους, ενώ ακόμα και 'θρυλικά' αυτοκίνητα όπως η Jaguar Mk.2 κάθε άλλο παρά καλοφτιαγμένα ήταν (κάτω από τη γυαλάδα και την πολυτέλεια κρυβόταν μια πρόχειρη συναρμολόγηση) - με την προσοχή να έχει δοθεί πάνω απ'όλα στην οδηγική ευχαρίστηση. Το ότι ΟΛΟΣ ο αυτοκινητιστικός Τύπος έπλεξε το εγκώμιό του δεν είναι καθόλου τυχαίο. Όσον αφορά τα 'πολλά ατυχήματα' με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, κανείς δε μπορεί να του προσδώσει τον χαρακτηρισμό της σκοτώστρας. Απλά ήταν ένα αυτοκίνητο που έκανε ό,τι του έλεγε ο οδηγός, αντί απλώς να βγάζει μούτρα παντού και πάντα. Στα χέρια ενός οδηγού που ξέρει να οδηγεί, ένα σπορ αυτοκίνητο είναι πάντα το ασφαλέστερο αυτοκίνητο.
Το 307 οδηγικά είναι εντελώς αδιάφορο μπροστά στο Rallye. Ναι μεν, είναι ασφαλέστατο για τη Ρούλα Μπούλα και το Ρούλη Καρούλη, αλλά ο Π.Ο. δύσκολα θα ικανοποιηθεί. Και, βέβαια, δύσκολα θα αποζημιωθεί από το φινετσάτο και καλά εξοπλισμένο εσωτερικό του. Με άλλα λόγια, το 106 Rallye προοριζόταν για τους γνώστες και ήταν ένα 'αναλώσιμο' και προσιτό σχολείο για νεαρούς που ήθελαν να μάθουν από σπορ οδήγηση. Αν σκεφτόμασταν όλοι με βάση το 'α, το Rallye είναι κουβάς κλπ', τότε δεν θα έπρεπε να έχουν την εξέχουσα θέση που έχουν στην αυτοκινητιστική ιστορία αυτοκίνητα όπως το Austin-Healey Frogeye Sprite, το Mini, το Golf GTI, το Fiat 127, το Fiat Uno Turbo, οι Renault Alpine A110, το Renault 5 GT Turbo, το Peugeot 205 GTI οι Alfa Romeo Giulia, Giulietta, Alfetta, Sud, τα Fiat 131, Dino, 124 coupe, το Autobianchi A112 Abarth, το Fiat Uno Turbo και πάει λέγοντας.
Με άλλα λόγια, μόνον ένας αυτοκινητιστικά ανιστόρητος και πανάσχετος με την οδήγηση θα διανοηθεί να μιλήσει απαξιωτικά για το 106 Rallye... Και 'απόψεις' τύπων με 'μυαλά' που μόνον ένα εποχούμενο εμπόδιο του στυλ 'εγώ δεν είμαι ραλλίστας' μηρυκάζει προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να λαμβάνουμε υπόψιν.
-
παρακολουθώ κι εγώ αυτή την άτυπη κόντρα σχετικά με τις υπαρκτές ή ανύπαρκτες αρετές του 307, και καταθέτω τη γνώμη μου, ως κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, και έχοντας οδηγήσει και το ραλί και τις αντίστοιχες προς το 307 γερμανικές προτάσεις (εξαιρουμένου του φόκους).
κατ'αρχάς, τι σημαίνει άνευρο, αργό κ.λπ.; ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης; σε σχέση με το ιμπρέζα π.χ., σαφώς και είναι άνευρο και αργό, και και και... σε σχέση με το ραλί, το ίδιο. σε σχέση με το γκολφ ή το άστρα, και γρήγορο είναι και νευρικό. μερικές φορές, προσπαθώντας να υπερασπιστούμε τη σχεδιαστική σχολή της αρεσκείας μας, χάνουμε το μέτρο. ναι, η πεζώ υιοθέτησε τον ημιάκαμπτο του γκολφ, και η όπελ και η vw έσπευσαν να υιοθετήσουν τις γραμμές του 307 στα καινούργια γκολφ και άστρα. so what? έχοντας κάνει ουκ ολίγες βόλτες με ραλάκι, ομολογώ πως ακόμα υπάρχουν φορές που το ζηλεύω στο δρόμο. έρχεται κάποια στιγμή όμως που ως οδηγοί/καταναλωτές πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας. έχοντας κάποιο ποσό στην άκρη για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, έπρεπε να σταθμίσω τις ανάγκες μου και το τι θα μπορούσα να αγοράσω με τα χρήματα που διέθετα. θα μπορούσα να αγοράσω το ραλί, και να διασκεδάζω μια-δυο φορές το μήνα στα μέγαρα ή σε κάποιο βουνό, θυσιάζοντας την άνεσή μου στις μεγάλες μετακινήσεις. θα μπορούσα να αγοράσω επίσης το πόλο/ίμπιζα/κ.λπ. και να πληρώσω χρυσά έναν αδύναμο κινητήρα και πλούσιο εξοπλισμό. χωρίς αυταπάτες, επέλεξα συνειδητά ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει κάποια στοιχεία που με ενδιέφεραν ως αγοραστή. αυτό τι σημαίνει; ότι όλα τα άλλα αυτοκίνητα στην κατηγορία είναι άχρηστα; απλώς δεν κάλυπταν τις προτεραιότητες που είχα θέσει εγώ ο ίδιος, με προοπτική μιας 4-5ετίας. το αυτοκίνητο μέχρι στιγμής με έχει ικανοποιήσει απόλυτα και το θεωρώ μια απολύτως τίμια πρόταση στην κατηγορία του, χωρίς να θεωρώ ότι όποιος έχει επιλέξει κάποιο άλλο μοντέλο στη συγκεκριμένη κατηγορία έχει πετάξει τα λεφτά του. οι καιροί είναι δύσκολοι για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, και κανένας κατασκευαστής δεν έχει το περιθώριο να λανσάρει κακό μοντέλο (ή έστω μέτριο).
και για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνω κάτι που έγραψα προχτές με αφορμή άλλο topic: ας είμαστε προσεκτικοί όταν διατυπώνουμε κρίσεις για αυτοκίνητα που δεν έχει τύχει να έχουμε οδηγήσει.
-
Το 307 πολύ απλά δεν έχει τη σπιρτάδα και τη ρυθμισιμότητα που θα έπρεπε να έχει ένα Peugeot. Δυστυχώς, δε μπορεί να σταθεί σε θέματα οδικής συμπεριφοράς ούτε απέναντι στο Focus ούτε απέναντι στο Megane (καινούργιο και παλιό). Για τη δε Xsara ούτε λόγος. Ούτε στο όνειρό του δεν την πλησιάζει.
-
Φίλε kavy, αν θέλεις να κάνεις βόλτα με Rallye στείλε μου ένα ΡΜ να κανονίσουμε να συναντηθούμε.
-
Εγώ είδα σήμερα ένα σχεδόν μαμίσιο ραλλάκι να ανεβαίνει για Κουνουπιδιανά και πήγαινε υπέροχα. Άλλο πράγμα! Έξοχη, απολύτως ουδέτερη συμπεριφορά σε όλες τις στροφές και άνοιγε καταπληκτικά παντού. Και μετά σου λένε... 'σκοτώστρα' το Rallye. Ε, άμα κάνεις τη βλακεία στα 190-200, θα φύγεις ό,τι και να'χεις και θα σκοτωθείς, ακόμα κι αν οδηγάς 'μερσεντέ'.
Αυτοί που δε χωνεύουν το Rallye και το κακολογούν είναι ή κομπλεξικοί μεσήλικες 'κοινωνικά καταξιωμένοι' με 'μερσεντέ' C180 ή 'μπεμπέ' 315 και 316 που δε μπορούν να χωνέψουν ότι ένα μικρότερο αυτοκίνητο πάει καλύτερα απ'τη δικιά τους 'κούρσα' ή έχουν πιει το τσάι με το βυτιοφόρο από τα σαξόραλλα.
-
skullone έγραψε:***
'Το 307 οδηγικά είναι εντελώς αδιάφορο μπροστά στο Rallye. Ναι μεν, είναι ασφαλέστατο για τη Ρούλα Μπούλα και το Ρούλη Καρούλη, αλλά ο Π.Ο. δύσκολα θα ικανοποιηθεί***. ' -
[modearator]
-
Ο χρήστης Αθάνατος έγραψε:
Λυπάμαι , που υπάρχουν άνθρωποι , που πέραν της χαμηλής τους μόρφωσης αλλά και βιωτικού επιπέδου τους στερούνται καί ήθους σε μία δημόσια συζήτηση!***Κανένας moderator εδώ?
Δε νομίζω ότι ο skull προσβάλει κάποιον από τους παραπάνω με τα γραφόμενά του. Ακόμα και έτσι να είναι όμως, αυτό το 'ρουφιάνικο' υφάκι προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου. Θα έλεγα ότι με αηδιάζει.....
Δεν έχουμε ξαναέρθει σε αντιπαράθεση 'Αθάνατε' αλλά επειδή το 'κάρφωμα' είναι κάτι που με 'πειράζει' δεν κρατήθηκα..... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
...Ακόμα και έτσι να είναι όμως, αυτό το 'ρουφιάνικο' υφάκι προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου. Θα έλεγα ότι με αηδιάζει.....Συνήθειο από το 'ποινικό δίκαιο' (ή 'συνταγματικό', δε θυμάμαι). Μην τα ψάχνεις...
-
[moderator]
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ RALLYE!!!