-
Αχ, ειλικρινά δεν ξέρω πως ν' αρχίσω. Το λάθος όλων μας που κάνουμε συνέχεια όταν διαβάζουμε Ιστορία είναι ότι την κρίνουμε από την θαλπωρή και την ασφάλεια του καναπέ μας και με γεμάτο στομάχι. Δεν μπορούμε να έρθουμε στην θέση εκείνων των ανθρώπων, ούτε κατά προσέγγιση. Οσο ευγενικός και να είναι ένας λαός ή μια φυλή αν προτιμάτε, δύο χιλιάδες χρόνια κατοχής (κυρίως του πνεύματος) αφήνει ανεξίτηλα σημάδια, τα ελάχιστα απομεινάρια των Ελλήνων που επεβίωσαν αμέτρητες σφαγές, φτάνουν στο 1821 με μεγάλο βαθμό εκτούρκευσης (κυρίως πνευματικώς). Συζητάμε αν σφάξανε στην Τριπολιτσά? Τα λόγια του Κολοκοτρώνη τα λένε όλα: : “το άλογο μου από τα τείχη ως τα σαράγια δεν επάτησε γη”. Ξεσηκωθήκαν και έσφαξαν μερικούς από αυτούς που τους υποδούλωσαν, που τους ξεφτίλιζαν, έσφαζαν, βίαζαν, εκτούρκευαν σχεδόν 400 χρόνια. Πολλοί μπορούν να πούν ότι εμείς ώς ανώτερος λαός θα μπορούσαμε να είχαμε φερθεί καλύτερα και να είμασταν ευγενικότεροι προς τους σφαγείς μας. Το 2004 έχουμε την πολυτέλεια να φιλοσοφούμε, το 1821 δεν την είχαν, ειδικά όταν οι ητημένοι τούρκοι στην αποχώρησή τους σφάζαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, αλλά όχι εμείς έπρεπε να είμαστε ανώτεροι. Να πω την αλήθεια το μόνο που δεν δικαιολογώ είναι οι σφαγή αμάχων, αλλά κι εγώ σας γράφω από το γραφείο μου, χορτάτος και σε λίγο θα κοιμηθώ στο μαλακό μου κρεβάτι. Συνοψίζοντας σημειώνω ότι ο εκτουρκισμός του ήθους των Ελλήνων γύρισε μπούμερανγκ κατά των τούρκων καθώς πολλοί στα Ελληνικά ασκέρια δεν διέφεραν πολύ από τους σφαγείς τους.
Βασίλειε, κάποιος δεν θα έπρεπε να κρίνει τόσο αυστηρά μια πράξη -κατακριτέα και από μένα- εκδίκησης, όταν ο ίδιος έχει γράψει: 'Προσωπικά αν ήταν το δικό μου παιδί, θα έκανα ότι και ο Κάιζερ Σόζε στο 'Συνήθεις Ύποπτοι': θα σκότωνα όλους τους εμπλεκόμενους, τις οικογένειές τους, όλους τους συγγενείς των οικογενειών τους μέχρι 3 βαθμού αγχιστείας καθώς και όλους τους γνωστούς και φίλους τους. Και μετά θα έβαζα φωτιά και θα έκαιγα τα σπίτια τους και αφού τελείωνα θα έριχνα αλάτι στα αποκαΐδια.' Φαντάσου όλοι εκείνοι πόσα παιδιά και συγγενείς γενικότερα είχαν χάσει. Κατά σύμπτωση και ο Καιζερ Σόζε τούρκος ήταν.
Από την άλλη βέβαια θα μπορούσα να βάλω σαν υπογραφή μου την εξής φράση σου 'Την ημέρα που θα γίνουμε όπως είναι σήμερα η άρχουσα τάξη του Ισραήλ, θα σημάνει το τέλος μας'. Από τις πιό μεγάλες αλήθειες που διάβασα ποτέ. Οι προεκτάσεις της τεράστιες. -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
...............
Κάποιος είχε πει: η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει. Εβραιός ήταν, νομίζω...Από τη μια αυτό, από την άλλη οι προηγούμενες απαντήσεις σου, Βασίλειε, που είναι του τύπου 'όταν μας ραπίσουν στο ένα μάγουλο εμείς να στρέψουμε και το άλλο', με έχουν σχεδόν πείσει για τη θρησκευτική σου στροφή!
Κατά τα λοιπά, νομίζω πως μπλέξαμε ως έννοιες τη γενοκτονία με τις σφαγές αμάχων σε καιρό πολέμου. Και τα δύο κάκιστα, αλλά ουδεμία σύγκριση μπορεί να γίνεται. -
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Φίλε Βασίλη ,
πίστεψέ με , δεν προσπαθώ να τηρήσω καμμία παράδοση γράφοντας έτσι,
αυτό που αποκαλείς 'μπάσιμο'.Η ικανότητα μου να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο γύρω μου φτάνει έως του σημείου να με κάνει να αντιδρώ ΕΝΤΟΝΑ σε εμμετικά κατασκευάσματα ,
σαν αυτά που παρατίθενται στο περιβόητο site, και να δυσανασχετώ ,επίσης
ΕΝΤΟΝΑ, με αντιλήψεις σαν την δική σου .Σε ότι αφορά τις δύο κόρες μου, δεν έχω και δεν θέλω να τους κρύψω κάτι,
αντίθετα έχουν να μάθουν πως ο πατέρας της μητέρας μου ήταν απο το Αϊβαλί και ήλθε πρόσφυγας στην Ελλάδα το '22, αλλά , και να να διαβάσουν (απο το πρωτότυπο....) το ημερολόγιο που κρατούσε ο πατέρας του πατέρα μου , σαν στρατιώτης της Μικρασιατικής Εκστρατείας.
Είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ η ίδια , πίστεψέ με ...........Χωρίς διάθεση στείρας αντιπαράθεσης ,
Χωρίς κανένα 'βαθύτερο εξαρτημένο αντανακλαστικό', ώς σύ είπας,Αποστόλης Κ. Νούσιας.
(Καταρχάς συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά από το Σάββατο ήταν αδύνατο να μπω στο φόρουμ, δεν ξέρω αν ήταν τεχνικό πρόβλημα ή όχι.)
Φίλε Αποστόλη,
Χωρίς καμμία επιφύλαξη δέχομαι τη θέση σου περί ειλικρινούς διαλόγου. Ο μοναδικός λόγος που μίλησα για 'αντανακλαστικά' ήταν διότι κάποιες φορές μου φαίνεται ότι αντιδράς συναισθηματικά χωρίς να κοιτάς βαθύτερα τι γράφει ο άλλος. Αν κάνω λάθος το παίρνω πίσω.
Επί του προκειμένου τώρα:
- Δεν διαφωνώ ότι πρόκειται για εμετικό κατασκεύασμα. Το τόνισα αυτό. Το μόνο που είπα είναι ότι υπάρχουν γεγονότα πίσω από τους ισχυρισμούς όλων αυτών των εχθρών της Ελλάδας, τα οποία, όσο τα υποκρύπτουμε, τόσο τους δίνουμε όπλα να μας χτυπήσουν.
Η θέση μου λοιπόν είναι να επιμένω ότι η ιστορική αλήθεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Μη μπερδεύεις τις 'αντιλήψεις' μου με αυτές κάποιων όψιμων 'φιλελευθέρων', που 'αγωνίζονται' (από τον καναπέ) για τη Νιγηρία και την Νικαράγουα και δεν λένε κουβέντα για την Κύπρο ή την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας.
- Είσαι τυχερός που έχεις πραγματικά ντοκουμέντα να δείξεις στα παιδιά σου. Τα δικά μου οικογενειακά κειμήλια της γενιάς των παππούδων μου έχουν δυστυχώς καταστραφεί.
Όμως αφού διαβάσουν το Ημερολόγιο, καλό δεν θα ήταν να τους πεις για την **προδοσία **του Μικρασιατικού Ελληνισμού από τους πολιτικάντηδες της εποχής? Δεν πρέπει να τους μιλήσεις για τον ρατσισμό με τον οποίο αντιμετώπισαν τους πρόσφυγες οι 'ελληναράδες' μικροαστοί?
Φίλε Αποστόλη, για κάθε Διηνέκη που βγάζει αυτός ο τόπος, υπάρχει και ένας Εφιάλτης.
Φιλικά,
Βασίλης
-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Βασίλειε, κάποιος δεν θα έπρεπε να κρίνει τόσο αυστηρά μια πράξη -κατακριτέα και από μένα- εκδίκησης, όταν ο ίδιος έχει γράψει: 'Προσωπικά αν ήταν το δικό μου παιδί, θα έκανα ότι και ο Κάιζερ Σόζε στο 'Συνήθεις Ύποπτοι': θα σκότωνα όλους τους εμπλεκόμενους, τις οικογένειές τους, όλους τους συγγενείς των οικογενειών τους μέχρι 3 βαθμού αγχιστείας καθώς και όλους τους γνωστούς και φίλους τους. Και μετά θα έβαζα φωτιά και θα έκαιγα τα σπίτια τους και αφού τελείωνα θα έριχνα αλάτι στα αποκαΐδια.' Φαντάσου όλοι εκείνοι πόσα παιδιά και συγγενείς γενικότερα είχαν χάσει. Κατά σύμπτωση και ο Καιζερ Σόζε τούρκος ήταν.Φίλε Σωτήρη,
Αν και η τοποθέτηση σου, σε αντίθεση με τις «εκρηκτικές» αρχικά τοποθετήσεις του Αποστόλη και του Κων/νου, διακρίνεται από νηφαλιότητα, νομίζω ότι δεν κατάλαβες ακριβώς το πνεύμα μου. Δεν έκρινα τίποτα, πολλώ δε μάλλον αυστηρά. Απλώς ανέφερα τα γεγονότα για τους λόγους που εξέθεσα ήδη. Δεν έχω καμιά διάθεση να κρίνω τίποτα.
Στην εξέταση της Ιστορίας, οποιοσδήποτε συναισθηματισμός είναι σίγουρη συνταγή για την δημιουργία ψυχοπαθολογικών διαταραχών. Ανέφερε κάτι ο Κων/νος για το Φίλιππο. Ξέρουμε όλοι πόσους σταύρωσε ο Φίλιππος. Θα τον κρίνουμε όπως έναν κοινό εγκληματία? Όχι βέβαια, θα τον κρίνουμε με τους κανόνες της εποχής, του ιστορικού του αναστήματος, κλπ. Δεν θα κρύψουμε όμως τα γεγονότα, ούτε θα προσπαθήσουμε να τα δικαιολογήσουμε, ούτε θα φτάσουμε σε μαθηματικές αναλύσεις (παγίδα στην οποία έπεσες και εσύ, γράφεις «έσφαξαν μερικούς»).
Εννοείται ότι κάθε λογικός άνθρωπος νοιώθει τουλάχιστον ένα αίσθημα απώλειας όταν ακούει για σφαγές, εξανδραποδισμούς, κλπ. Αν είναι και πολύ ευαίσθητος μπορεί να επηρεαστεί βαθύτατα συναισθηματικά. Αυτό το συναισθηματισμό είναι που εκμεταλεύονται οι γνωστοί εξουσιαστές για να ενσπύρουν το φυλετικό ή το ταξικό μίσος. Ας μείνουμε μακριά.
Λοιπόν ναι, και εγώ στην Τριπολιτσά σίγουρα θα ήμουν με στο μαχαίρι στο χέρι και μέχρι το λαιμό μέσα στο αίμα. Ο απελπισμένος ραγιάς είναι καταδικασμένος να παραμείνει ανώνυμος. Το ποιος όπλισε το χέρι του δεν έχει σημασία. Τον ίδιο μπορούμε να τον δικαιολογήσουμε και να τον συγχωρήσουμε, σαν άνθρωποι. Το τι έγινε όμως θα το πούμε και η παραδοχή των σφαλμάτων μας θα μας λυτρώσει και συλλογικά.
Για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν σχολιάζω διότι συμφωνώ πλήρως.
-
Γράφει ο Carl Sagan στο βιβλίο του 'Cosmos' για τον Έλληνα μηχανικό και εφευρέτη Θεόδωρο (540 π.Χ. - ?):
'Είναι απορίας άξιο γιατί δεν έστησαν ακόμη οι Έλληνες έναν ανδριάντα για τον πασίγνωστο μηχανικό και εφευρέτη της κλειδαριάς, του χάρακα, του γωνιομέτρου, της υδάτινης πλάστιγγας, της χύτευσης ορειχάλκου και της κεντρικής θέρμανσης'
Γνώμη μου είναι ότι:
-
Φοβούνται πως οι... περιούσιοι θα τους αποκαλέσουν 'εθνικιστές'.
-
Εξακολουθούν να νομίζουν ότι η υποταγή στο γιαχβέ είναι μεγαλύτερη ένδειξη σοφίας και γνώσης από την 'σατανική' επιστήμη.
-
-
Με ενδιαφέρον θα πρέπει να περιμένουμε το υπό έκδοση βιβλίο 'Τα Αγγλικά είναι ελληνική διάλεκτος' του Σταύρου Θεοφανίδη, καθηγητού του Παντείου Πανεπιστημίου.
Χαρακτηριστικά ας πάρουμε την ονομασία των ηνωμένων πολιτειών:
'United States of America'
United: Προέρχεται από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα ενόω ή ενώνω (=unite), η ρίζα του οποίου είναι η λέξη εν ή ένα (=one). Η λέξη εν εξελίσσεται ως εξής:
εν --> Λατινικά unus, εξ ου και unity. Ο όρος unity (=oneness) προέρχεται από τον Ελληνικό όρο ενότης, που σημαίνει τη διαδικασία και το αποτέλεσμα της ενοποίησης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από την αρχαία Ελληνική γλώσσα του ρήματος ενόω βρίσκεται στα Πολιτικά 2.2.8 του Αριστοτέλη.
States: Προέρχεται από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα ίστημι ή ιστάω, το οποίο σημαίνει 'στέκομαι'. Στον Όμηρο (Ιλιάδα, 21.313) υπάρχει το παράγωγο σταν ή έστη. Οι λέξεις status (υπόσταση, ιδιότητα), state (κράτος), institution (θεσμός, ίδρυμα) και establishment (ίδρυση, σύσταση, ίδρυμα) προέρχονται από το Ελληνικό ρήμα ίστημι, που υπό ευρύτερη έννοια σημαίει κάτι που είναι πολύ σταθερό ή στέρεα εδραιωμένο.
America (Homerica): 100% Ελληνική λέξη - Πλάτων, Τίμαιος 23 Α. Η αμερικανική ήπειρος ήταν γνωστή ήδη από την εποχή του Ομήρου. Σύμφωνα με την παγιωμένη αντίληψη, προέρχεται από το όνομα του Ιταλού θαλασσοπόρου Americo Vespucci (1451-1512). Αλλά και το όνομα του Vespucci είναι Ελληνικό, λόγω της αντιστοιχείας μεταξύ Americo και Homerico. Το όνομα Homer (Homeros=Όμηρος) είναι πρωτοελληνικό και αναφέρεται στην αρχαία συνήθεια της κράτησης ενός ανθρώπου ως ομήρου προκειμένου να τηρηθεί μια ιερή υπόσχεση. Οι γλωσσολόγοι γνωρίζουν ότι το Ελληνικό όνομα Όμηρος γράφεται και Άμηρος. Έτσι θεμελιώνεται η αντιστοιχία που αναφέραμε.
Επίσης, αξίζει να δούμε πώς καταλήγουμε στη λέξη 'England':
αγκύλος --> angulus (Λατινικό) --> angle (Άγγλικό) --> Αγγλία (αντιδάνειο) --> England.
Η περιοχή αυτή που σήμερα ονομάζουμε Αγγλία ανακαλύφθηκε από τους Πελασγούς/Μινωίτες (κατά τον Σταύρο Θεοφανίδη) ή/και τον Πυθέα (πηγή: Barry Cunliffe - The Extraordinary voyage of Pytheas the Greek, the man who discovered Britain), ο οποίος μάλιστα προσδιόρισε και με εκπληκτική ακρίβεια το μήκος των ακτών της (περίπου 4000 μίλια). Η γωνία που διέκριναν στον ορίζοντα τους οδήγησε να ονομάσουν την περιοχή αυτή έτσι. Ονοματοδοσία περιοχής δηλαδή λόγω μορφολογικού χαρακτηριστικού (καθόλου ασυνήθιστη πρακτική). Αντίστοιχα, ονόμασαν τη βόρεια περιοχή της Αγγλικής νήσου 'Σκοτεινή' (Σκοτία - Scotland), λόγω της έλλειψης φωτός σε σύγκριση με την ηλιόλουστη Ελλάδα. Για να μην πλατειάσω, δεν θα αναφερθώ στη Θούλη (Θολή) - Ισλανδία και σε εκατό περίπου ακόμη Ελληνικές ονοματοδοσίες θέσεων (περιοχών), κόλπων και ποταμών.
Σε επόμενες δημοσιεύσεις, θα αναφερθώ στην προέλευση της λέξεις Βρεταννία, αλλά και σε ένα μεγάλο αρχαιολογικό σκάνδαλο που αφορά το ανάκτορο του Μενελάου.
-
Και μέχρι να γράψω αυτά που έλεγα να γράψω (που είναι και μεγαλούτσικα...) για διαβάστε αυτό:
Οι οικουμενικοί πατριάρχες Αγαθάγγελος (1828) και Γρηγόριος ΣΤ' (1840) απεπειράθησαν να προκαλέσουν ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ στην Ελλάδα. Αυτά αποκαλύπτονται από μαρτυρίες των Ιωάννη Καποδίστρια και Θεοκλήτου Φαρμακίδου στο βιβλίο του τελευταίου 'Απολογία' (εκδ. Αγγ. Αγγελίδου, Αθήναι 1840).
Παραθέτω χωρίς κανένα σχόλιο και χωρίς ΚΑΜΙΑ μορφοποίηση ή τροποποίηση του κειμένου εκ μέρους μου:
Ότι και οι παναγιώτατοι και οικουμενικοί πατριάρχαι και η σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως εμβαίνουσι παρά τον οποίον φέρουσιν ιερόν χαρακτήρα και παρά τα ιερά αυτών καθήκοντα εις πολιτικήν ραδιουργίαν και όργανα αυτής γινόμενοι τυφλά συμπράττουσι και συνεργούσιν ασυνειδήτως εις όλεθρον άλλων, δεν είναι καμμία περί τούτου αμφιβολία. Αλλά δεν είναι καμμία αμφιβολία και ότι ήθελον γίνεσθαι ευκολώτερον όργανα πολιτικής ραδιουργίας προς βλάβην της αυτονομίας και ανεξαρτησίας της Ελλάδος. εάν η βλάβη αυτή συνέφερεν εις άλλους. εάν η Εκκλησία της Ελλάδος υπέκειτο υπό τον αρχιεπίσκοπον της Κωνσταντινουπόλεως. Αυτοκέφαλος είναι η Εκκλησία της Ελλάδος και όμως πόση και οποία επιβουλή γίνεται υπό το πρόσχημα της Θρησκείας και της Εκκλησίας κατ'αυτής ταύτης της εθνικής ημών υπάρξεως! Αλλ'αν τις αμφιβάλη περί της πολιτικής ραδιουργίας, η οποία εδύνατο να γίνηται διά της εν Κωνσταντινουπόλει συνόδου κατά της Ελλάδος, θέλει πεισθή αναντιρρήτως εκ της ακολούθου διηγήσεως ιστορίας αληθούς και γνωστής.
Κατά τον Φεβρουάριον του 1828 έτους αυθόρμητος ο τότε αρχιεπίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως Αγαθάγγελος εζήτησε την άδειαν παρά της Οθωμανικής εξουσίας εις το να μεταχειρισθή και αυτός τα οποία έδιδεν εις χείρας αυτού η θρησκεία όπλα προς όλεθρον των Ελλήνων. και λαβών ταύτην απέστειλεν εις την Ελλάδα τέσσαρας επισκόπους και τον μέγαν πρωτοσύγκελλον (Γεν. Εφημ. Αριθ. 39 του 1828 έτους), διά να διαιρέσωσι τους Έλληνας, και υπό το πρόσχημαα θρησκευτικών παραινέσεων ν'αποτοξεύσωσιν εις αυτούς εμφύλιον πόλεμον, ο έστιν εν τω τέλει ήδη του ιερού ημών αγώνος να φέρωσι διά της θρησκείας τον παντελή ημών όλεθρον! Ιδού καταχθόνιον επινόημα! Οι απεσταλμένοι ήλθον εις την Ελλάδα κατά τον Μάϊον του αυτού έτους. αλλ'εάν δεν εδυνήθησαν να φέρωσιν εις πέρας τον ολεθριώτατον της εαυτών αποστολής σκοπόν, τούτο χρεωστείται εις τας τότε περιστάσεις. Αλλ'είναι περίεργον ν'ακούση τις την εφημερίδα της Ελληνικής Κυβερνήσεως, λαλούσαν περί τούτου, ή μάλλον αυτόν τον κυβερνήτην Ι.Α. Καποδίστριαν λαλούντα δι'αυτής περί αυτού: ''Ο ζόφος εις τον οποίον ευρίσκεται το Οθωμανικόν υπουργείον μετά την αποφασιστικήν αποποίησης της συνθήκης της 6 Ιουλίου, φαίνεται μεν και εξ άλλων συγκεχυμένων βαδισμάτων της Πόρτας'' (σημ.: Πόρτα ή Υψηλή Πύλη - Η Κυβέρνηση του Σουλτάνου), ''ουχ'ήττον δε και εκ του τρόπου, με τον οποίον ήλπισεν εσχάτως ήδη να δελεάση τους Έλληνας διά μέσου του εν Κωνσταντινουπόλει Πατριάρχου Αγαθαγγέλου. Απίθανός θέλει φανή η διήγησις των βάσεων του σχεδίου τούτου, είναι όμως αληθής, εξαχθείσα υπό πηγής ειδήμονος. Μετά την από Κωνσταντινουπόλεως αναχώρησιν των τριών Πρέσβεων ο Ρεΐζ Εφέντης εις μίαν συνέντευξίν του μετά του Πατριάρχου εφάνη παρωργισμένος, και ήλεγξεν αυτόν, ότι δεν εκπληροί τα πατριαρχικά χρέη του. Ο Πατριάρχης φοβηθείς μήπως εκπέση του θρόνου του ή μήπως ευρεθή εις ανάγκην να εκκενώση τον συναχθέντα πλούτον του, σκεφθείς επενόησε και επρόβαλεν εις την Πόρταν ότι, αν τω εδίδετο άδεια, ηδύνατο να μεταχειρισθή τινά μέσα, διά να διαιρέση τους Έλληνας και με πρόσχημα θρησκευτικών παραινέσεων να αποτοξεύση εις αυτούς εμφύλιον πόλεμον''
(σελ. 220-222)
Έχει κι άλλο:
Αλλά -σημειούσθω εν παρόδω- αν τις γράψει σήμερον (σημ.: 1833) περί του νυν πανευκλεώς πατριαρχεύοντος Γρηγορίου του στ', όπως έγραψε τον Σεπτέμβριον του 1828 έτους ο Καποδίστριας περί του Αγαθαγγέλου, όλοι οι σφόδρα ζηλωταί θέλουσι κραυγάσει κατ'αυτού 'ως ασεβεστάτου, ως άκρου υβριστού και καταφρονητού της Εκκλησίας, ως θέλοντος να φέρη ως πρόβατον επί σφαγήν τον παναγιώτατον και οικουμενικόν πατριάρχην'! Και όμως ο Καποδίστριας έγραφε περί του Αγαθαγγέλου, όπως έγραφεν, ότε ο σουλτάνος δεν εδυσκολεύετο παντελώς από του να κόψη την κεφαλήν αυτού! Αλλ'είναι ο Γρηγόριος (ο στ') ολιγώτερον του Αγαθαγγέλου ένοχος ως προς την Ελλάδα; Εκείνος επενόησεν εναντίον αυτής -μηκέτι ανεγνωρισμένης και παρά των κυβερνήσεων των άλλων εθνών αυτονόμου και ανεξαρτήτου- ολέθριον σχέδιον και ούτος επιβουλεύει αυτήν, -αυτόνομον ήδη και ανεξάρτητον υπάρχουσαν. διότι απαιτούσι τούτο άλλοι απ'αυτού, ως εκ της διηγήσεως θέλει φανή.
Και ΕΚΕΙΝΟΣ, υπό το πρόσχημα θρησκευτικών παραινέσεων, εμελέτησε ν'αποτοξεύση μεταξύ των Ελλήνων ΕΜΦΥΛΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ. και ΟΥΤΟΣ, υπό το πρόσχημα της διατηρήσεως ακεραίου και απαραχαράκτου της ορθοδοξίας, επενόησεν ή ανεδέχθη να εκτελέση παρ'άλλων επινοημένον ολεθριώτατον σχέδιον!
ΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ από των ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΩΝ και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ!!
(σελ. 223-224)
Κρίνετε εσείς αν οποιαδήποτε ομοιότητα με καταστάσεις που ζήσαμε και σε πρόσφατους καιρούς είναι συμπτωματικές ή όχι.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
...Λοιπόν ναι, και εγώ στην Τριπολιτσά σίγουρα θα ήμουν με στο μαχαίρι στο χέρι και μέχρι το λαιμό μέσα στο αίμα. Ο απελπισμένος ραγιάς είναι καταδικασμένος να παραμείνει ανώνυμος. Το ποιος όπλισε το χέρι του δεν έχει σημασία. Τον ίδιο μπορούμε να τον δικαιολογήσουμε και να τον συγχωρήσουμε, σαν άνθρωποι. Το τι έγινε όμως θα το πούμε και η παραδοχή των σφαλμάτων μας θα μας λυτρώσει και συλλογικά.Για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν σχολιάζω διότι συμφωνώ πλήρως.
Μα η Ιστορία δεν κρύβεται και ούτε έχουμε ανάγκη να αποκρύψουμε ιστορικά γεγονότα όπως αυτό της Τριπολιτσάς. Ομως αν δεν ξέρουμε Ιστορία που οι περισσότεροι Ελληνες δεν ξέρουμε, τότε το εκμεταλεύονται κάποιοι για να μετριάσουν τις εντυπώσεις (ναι έχει ειπωθεί και πιό πάνω νομίζω), ώστε να μας κάνουν να πούμε 'έλα μωρέ κι μείς σφάξαμε', ξεχνώντας την 'αρμονική συμβίωση' 400 χρόνων. Δεν χρειάστηκε κάποιος εξωτερικός παράγοντας να καλλιεργήσει το μίσος των Ελλήνων προς τους τούρκους, απλώς το εκμεταλεύτηκε για να προωθήσει δικά του συμφέροντα. Παρ όλο που καταδικάζω τις σφαγές ως κάθε 'πολιτισμένος' άνθρωπος, κάτω από παρόμοιες συνθήκες θα είχα κι εγώ αίμα στα χέρια μου.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
America (Homerica): 100% Ελληνική λέξη - Πλάτων, Τίμαιος 23 Α. Η αμερικανική ήπειρος ήταν γνωστή ήδη από την εποχή του Ομήρου...Αγαπητέ Κωνσταντίνε, ξεχνάμε μήπως πως υπάρχουν στην Αμερική ευρήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού? Βέβαια αυτά δεν θα τα ακούσουμε ποτέ από τους δασκάλους μας, τα ΜΜΕ, ή τους πολιτικούς, αφού ως γνωστόν όποιος ασχολείται με την Αρχαία Ελλάδα είναι εθνικιστής, ρατσιστής και φασίστας...
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Αγαπητέ Κωνσταντίνε, ξεχνάμε μήπως πως υπάρχουν στην Αμερική ευρήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού? Βέβαια αυτά δεν θα τα ακούσουμε ποτέ από τους δασκάλους μας, τα ΜΜΕ, ή τους πολιτικούς, αφού ως γνωστόν όποιος ασχολείται με την Αρχαία Ελλάδα είναι εθνικιστής, ρατσιστής και φασίστας...Αυτό ακούγεται σοβαρό. Έχεις κάποια στοιχεία να παραθέσεις;
-
Εκεί έχει αρκετά ευρήματα Κώστα. Ρίξε μια ματιά.
-
www.ancientgr.comΕκεί έχει αρκετά ευρήματα Κώστα. Ρίξε μια ματιά.
Εντάξει, λίγο παρατραβηγμένες οι θεωρίες, δε νομίζεις;;;
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Koίτα, άλλοι λένε για τους Κινέζους το 1421, άλλοι για τους Βίκινγκς το 1000 περίπου. Τα αρχαιοελληνικά ευρήματα όμως, νομίζω πως είναι αδιάψευστοι μάρτυρες και όχι θεωρίες...
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Καθόλου. Ό,τι υποστηρίζεται από πραγματικά ευρήματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου παρατραβηγμένο.
Από την άλλη, για τον ισχυρισμό του Θεοφανίδη ότι η Αγγλική γλώσσα είναι διάλεκτος της Ελληνικής, αυτό ακριβώς άκουσα σήμερα από Καναδέζα καθηγήτρια Αγγλικών στο Πολυτεχνείο (είχα επιτήρηση στο μάθημα αυτό). Και μου εξήγησε ότι στην πραγματικότητα η Αγγλική είναι υποσύνολο της Ελληνικής, ενώ μου υπενθύμισε το ότι οι Ρωμαίοι συνδιαλέγονταν με τους Κέλτες και τους Βρεττανούς στα Ελληνικά, τα οποία ήδη οι λαοί αυτοί γνώριζαν. Πώς τα γνώριζαν; Προφανώς είχαν εμπορικές σχέσεις με τους Έλληνες και μάλιστα τακτικότατες!
-
Επίσης, θα θυμίσω λίγο τους Αζτέκους, Μάγια κλπ. Πέραν των ομοιοτήτων των γραφών τους με τη Μινωική, οι θρύλοι τους μιλούσαν για κάποιους λευκούς που ήρθαν απ'τη θάλασσα και τους έδωσαν πολιτισμό και γνώση.
Ποιοι ήταν αυτοί οι λευκοί; Οι Βίκινγκς (Υπερβόρειοι) δεν ήταν πάντως, ούτε οι Κινέζοι. Γεγονός είναι ότι την πάθανε άσχημα όταν καλοδέχθηκαν τους - επίσης λευκούς - Ισπανούς, οι οποίοι τους κατέσφαξαν και τους έφεραν όλες τις (λόγω της βρώμας και της - επιβληθείσας από τον Χριστιανισμό - απλυσιάς) αρρώστιες τους από πάνω, με αποτέλεσμα, να αποδεκατισθούν μεν από την ισχύ πυρός των κονκισταδόρες, να'χουν από πάνω και ένα σωρό αρρώστιες άγνωστες σ'αυτούς, αλλά εξαιρετικά διαδεδομένες τότε στην Ευρώπη, για τις οποίες οι οργανισμοί τους δεν είχαν αντισώματα.
-
Το έχουμε κατανοήσει πλήρως!
Οι Αρχαίοι Ελληνες είναι αυτοί που μετάδωσαν τον πολιτισμό σε ΟΛΗ την Γη!!!
Οπως και οι Γερμανοί είναι η Αρία Φυλή!!!!!!!
ΟΚ!....Φτάνει!! -
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να αποδίδονται ρατσιστικές αντιλήψεις σε όποιον έχει το... 'θράσος' να αναγνωρίζει το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού (το οποίο είναι ευρέως παραδεκτό) και να μιλά υπέρ της Ελλάδος. Αλήθεια, Νίκο, πειράζει να λέγονται και εντός Ελλάδος αυτά που παραδέχονται όλοι οι μεγάλοι διανοητές και επιστήμονες του εξωτερικού;
Ή είμαστε τόσο... προοδευτικοί, ώστε πρέπει να ντρεπόμαστε για τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ προγόνους μας; Και γιατί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι τότε; Για τον προδότη Αγαθάγγελο; Για τους εφευρέτες των 'Σλαβομακεδόνων'; Για τον Χριστόδουλο Παρασκευαΐδη; Ή για το παραμύθι της 'ελληνορθοδοξίας';
-
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να αποδίδονται ρατσιστικές αντιλήψεις σε όποιον έχει το... 'θράσος' να αναγνωρίζει το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού (το οποίο είναι ευρέως παραδεκτό) και να μιλά υπέρ της Ελλάδος. Αλήθεια, Νίκο, πειράζει να λέγονται και εντός Ελλάδος αυτά που παραδέχονται όλοι οι μεγάλοι διανοητές και επιστήμονες του εξωτερικού;Ή είμαστε τόσο... προοδευτικοί, ώστε πρέπει να ντρεπόμαστε για τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ προγόνους μας; Και γιατί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι τότε; Για τον προδότη Αγαθάγγελο; Για τους εφευρέτες των 'Σλαβομακεδόνων'; Για τον Χριστόδουλο Παρασκευαΐδη; Ή για το παραμύθι της 'ελληνορθοδοξίας';
Αγαπητε skullone
Για ψαξε στις 63 αυτες σελιδες,ποσες φορες εχεις πει αυτα η παραπλησια λογια και θα καταλαβεις γιατι ο φανατισμος ειναι ο χειροτερος εχθρος της αληθειας. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να αποδίδονται ρατσιστικές αντιλήψεις σε όποιον έχει το... 'θράσος' να αναγνωρίζει το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού (το οποίο είναι ευρέως παραδεκτό) και να μιλά υπέρ της Ελλάδος. Αλήθεια, Νίκο, πειράζει να λέγονται και εντός Ελλάδος αυτά που παραδέχονται όλοι οι μεγάλοι διανοητές και επιστήμονες του εξωτερικού;
Ή είμαστε τόσο... προοδευτικοί, ώστε πρέπει να ντρεπόμαστε για τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ προγόνους μας; Και γιατί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι τότε; Για τον προδότη Αγαθάγγελο; Για τους εφευρέτες των 'Σλαβομακεδόνων'; Για τον Χριστόδουλο Παρασκευαΐδη; Ή για το παραμύθι της 'ελληνορθοδοξίας';
Αγαπητε skullone
Για ψαξε στις 63 αυτες σελιδες,ποσες φορες εχεις πει αυτα η παραπλησια λογια και θα καταλαβεις γιατι ο φανατισμος ειναι ο χειροτερος εχθρος της αληθειας.[list:25qvagd3]Μεσα απ τις 63 σελιδες αντι να βγαλετε το συμπερασμα του φανατισμου, επρεπε να προβληματιστειτε στο ελαχιστο, αλλα δε βλεπω επιχειρηματα, αλλα ουτε καν προβληματισμο Εχετε να πειτε ουσιωδη πραγματα?Η νοσταλγειτε παλι την τουρκοκρατια με την βοηθεια των παπαδων? [/list:u:25qvagd3]
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το έχουμε κατανοήσει πλήρως!
Οι Αρχαίοι Ελληνες είναι αυτοί που μετάδωσαν τον πολιτισμό σε ΟΛΗ την Γη!!!
Οπως και οι Γερμανοί είναι η Αρία Φυλή!!!!!!!
ΟΚ!....Φτάνει!![list:3ue58f2i]Δεν το κατανοησες καθολου Νικο.Εχεις ΕΝΑ επιχειρημα οτι ΔΕΝ ειναι ετσι?[/list:u:3ue58f2i]
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ