-
Ο χρήστης ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ( έγραψε:
Από την ηθική όμως περιορίζομαι.H ηθική είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Για τους Γάλλους ας μην μιλήσουμε καλύτερα, ο άνθρωπος που θεωρούν Εθνικό Ήρωα ήταν ένας κοντούλης Κορσικανός, που καταγόταν από τη Μάνη και έμαθε Γαλλικά στα 40 του!Παίρνει κανείς καμιά ιδέα γιατί ο Εθνικισμός είναι 'η παιδική ασθένεια της Ανθρωπότητας'?
Ωχ ωχ και ο Ναπολέων ήταν Έλληνας;
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Για τους Γάλλους ας μην μιλήσουμε καλύτερα, ο άνθρωπος που θεωρούν Εθνικό Ήρωα ήταν ένας κοντούλης Κορσικανός, που καταγόταν από τη Μάνη και έμαθε Γαλλικά στα 40 του!
Παίρνει κανείς καμιά ιδέα γιατί ο Εθνικισμός είναι 'η παιδική ασθένεια της Ανθρωπότητας'?
Υπαρχει η φημη οτι καταγεται απο την Μανιατικη οικογενεια των Στεφανοπουλεων.
Εκτος του μεγαλου Κορσικανου τι θα σκεφτοσουν για την αντιστοιχια του Μανιατικου επιθετου Γιατρακος με τους Μεδικους ?
Ναι ακριβως αυτο . -
..Ολοι οι μεγαλομανείς...
-
Δεν κατάλαβα από που πηγάζει αυτή σου η υποψία, καθώς ποτέ δεν συμμετείχα σε θρησκευτικές συζητήσεις, ούτε έκανα ανάλογα σχόλια.Δεν περιορίζομαι απο κανένα δόγμα, είτε αυτό είναι θρησκευτικό είτε πολιτικό. Από την ηθική όμως περιορίζομαι.
Φρονώ ότι η ηθική είναι επίκτητο ανθρώπινο χαρακτηριστικό, και, όταν μιλάμε για ανθώπινη κοινότητα, αυτό μεταφράζεται ως 'προγραμματισμένο χαρακτηριστικό καθημερινής συμπεριφοράς'.
-
Δεν κατάλαβα από που πηγάζει αυτή σου η υποψία, καθώς ποτέ δεν συμμετείχα σε θρησκευτικές συζητήσεις, ούτε έκανα ανάλογα σχόλια.Δεν περιορίζομαι απο κανένα δόγμα, είτε αυτό είναι θρησκευτικό είτε πολιτικό. Από την ηθική όμως περιορίζομαι.
Φρονώ ότι η ηθική είναι επίκτητο ανθρώπινο χαρακτηριστικό, και, όταν μιλάμε για ανθώπινη κοινότητα, αυτό μεταφράζεται ως 'προγραμματισμένο χαρακτηριστικό καθημερινής συμπεριφοράς'.
α! κατάλαβα, την έχω κάνει αυτήν την συζήτηση
Συμφωνώ με τον όρο που δίνεις. Φυσικά τα 'προγραμματισμένα χαρακτηριστικά καθημερινής συμπεριφοράς' δημιουργήθηκαν από την φύση του ανθρώπου. -
Συμφωνώ με τον όρο που δίνεις. Φυσικά τα 'προγραμματισμένα χαρακτηριστικά καθημερινής συμπεριφοράς' δημιουργήθηκαν από την φύση του ανθρώπου....και είναι στη φύση του ανθρώπου να προσπαθεί να υπερβεί τη φύση του.
-
Συμφωνώ με τον όρο που δίνεις. Φυσικά τα 'προγραμματισμένα χαρακτηριστικά καθημερινής συμπεριφοράς' δημιουργήθηκαν από την φύση του ανθρώπου....και είναι στη φύση του ανθρώπου να προσπαθεί να υπερβεί τη φύση του.
Για να προσπαθήσει να την υπερβεί, πρέπει πρώτα να την γνωρίσει.
-
Όπως έλεγε και η γνωστή επιγραφή. Ο καθένας για τον δικό του Εαυτό.
-
Όπως έλεγε και η γνωστή επιγραφή. Ο καθένας για τον δικό του Εαυτό.
Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να την βάλω αλλά θα μου λέγατε πάλι ότι μιλάω για αρχαία Ελλάδα.
-
Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να την βάλω αλλά θα μου λέγατε πάλι ότι μιλάω για αρχαία Ελλάδα.
Επειδή εκτός του να καταλάβουμε τον εαυτό μας καλό είναι να καταλαβαίνουμε και τους άλλους και επειδή σ'αυτό πρέπει να μας βοηθάνε και οι άλλοι, πρέπει να ξανατονίσω εδώ ότι το παραμικρό πρόβλημα δεν έχω με αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα, πολλώ δε μάλλον που μαθαίνω ενίοτε καινούργια πράγματα.
Το βασικό μου πρόβλημα είναι ενάντια σε κάθε φύσης αυθεντίες και δόγματα, που όπως φαίνεται και από την τρέχουσα υπογραφή μου, μου προκαλούν διάφορα ισχυρότατα αντανακλαστικά.
Τέλος, η σφοδρότητα με την οποία κάποιες φορές 'επιτίθεμαι' στα πλαίσια της συζήτησης, σκέψου ότι δεν είναι αναγκαστικά ανάλογη της αντιπάθειας προς το πρόσωπο ή τις ιδέες που εκφράζει, αλλά ενδεχομένως το ακριβώς αντίθετο.
-
Επειδή εκτός του να καταλάβουμε τον εαυτό μας καλό είναι να καταλαβαίνουμε και τους άλλους και επειδή σ'αυτό πρέπει να μας βοηθάνε και οι άλλοι, πρέπει να ξανατονίσω εδώ ότι το παραμικρό πρόβλημα δεν έχω με αναφορές στην Αρχαία Ελλάδα, πολλώ δε μάλλον που μαθαίνω ενίοτε καινούργια πράγματα.
Κατανοητό και δεν πίστευα το αντίθετο. Ηταν απλώς μια εύθυμη γενίκευση.
Το βασικό μου πρόβλημα είναι ενάντια σε κάθε φύσης αυθεντίες και δόγματα, που όπως φαίνεται και από την τρέχουσα υπογραφή μου, μου προκαλούν διάφορα ισχυρότατα αντανακλαστικά.
Τέλος, η σφοδρότητα με την οποία κάποιες φορές 'επιτίθεμαι' στα πλαίσια της συζήτησης, σκέψου ότι δεν είναι αναγκαστικά ανάλογη της αντιπάθειας προς το πρόσωπο ή τις ιδέες που εκφράζει, αλλά ενδεχομένως το ακριβώς αντίθετο.
Πολλές φορές αντιδρώ κι εγώ έτσι, περισσότερο λόγω πάθους παρά αντιπάθειας.
-
Χμμμ... Οι ισχυρισμοί των Αλβανών είναι και πάλι ανεδαφικοί. Η περιοχή της Ηπείρου και της Αλβανίας από τα πιο αρχαία χρόνια κατοικείτο από Ελληνικά φύλα, όπως ήταν οι Μολοσσοί. Σωτήρη, από τους Μολοσσούς δεν καταγόταν η Ολυμπιάς, η μητέρα του Αλεξάνδρου;
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ο πατερας μου πηγε και εμεινε 13 χρονια στη Γερμανια, αλλα δεν πηδηξε κανεναν φραχτη, εξαπατησε κανεναν Γερμανο, προσεφερε εκει τα φορολογητεα που του αναλογουσαν, μας μεγαλωσε οπως θα μας μεγαλωνε κι εδω, οπως φυσικα και εκατομυρια αλλοι Ελληνες....
...και όπως και χιλιάδες Αλβανοί κάνουν σήμερα στην Ελλάδα. Μην απομονώνεις τα κακοποιά στοιχεία. Κακοποιά στοιχεία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Υπάρχουν όμως και καλοί.
Και μη νομίζεις. Και οι Έλληνες όπου πήγαν δεν ήταν άγιοι από ό,τι έχω ακούσε/δει/διαβάσει.
Όσο πιό γρήγορα βγουν από την εξαθλίωση οι Αλβανοί τόσο πιό γρήγορα θα φύγουν και οι περισσότεροι μετανάστες από εδώ. Όπως γίνεται τώρα και από Έλληνες της Γερμανίας.
Προς το παρόν προσφέρουν χρήσιμο έργο για την Ελλάδα, μιας και αυτοί κυρίως χτίζουν τα Ολυμπιακά έργα για να διαφημιστεί (; ) η Ελλάδα στο εξωτερικό μετά. Και τους έχουν και δουλεύουν σαν τα ζώα, ε; Για να τα είχαν αναλάβει Έλληνες εργάτες και θα σου έλεγα εγώ πόσο γρήγορα θα τα είχαμε έτοιμα.
Τσαμουριά.... αδικαιολόγητες φοβίες. Δε μπορεί να διεκδικήσει κανείς περιοχές που δε ζει Αλβανικός πληθυσμός. Εκτός κι αν οι Έλληνες Τσαμουριώτες αισθάνονται Αλβανοί...
[list:3jpwlzld]Ε βεβαια, χρησιμο εργο προσφερουν οι Αλβανοι.Στους μεγαλοεργολαβους, που εξοικονομουν απειρα χρηματα απ τις εισφορες του ΙΚΑ, καθως και την εκμεταλευση τους επι 18ωρου βασεως για ενα ξεροκοματο, καθως ΕΣΥ δε θα εκανες τετοιες υπερωριες για τοσα λιγα λεφτα Αυτοι δεν ειναι ρατσιστες, ειναι εκμεταλευτες, εε?Επισης προσφερουν το θεαρεστο εργο, να μενει ο Ελληνας απο δουλεια?Πολυ θα χαρω, αν ποτε βγειτε εσεις η τα παιδια σας στην αγορα εργασιας, να αντιμετωπιζετε πισω απ το γραφειο του προισταμενου, αλβανους εργατες.[/list:u:3jpwlzld][list:3jpwlzld]Οσο για την τσαμουρια?Οταν βγειτε απ το καβουκι της Αθηνας και ζειστε λιγο προς τα εξω, το ξανασυζηταμε[/list:u:3jpwlzld]
[list:3jpwlzld]Τωρα θα μου πειτε, γιατι κανω παραθεση......τον εαυτο μου [/list:u:3jpwlzld][list:3jpwlzld]Πριν δυο ωρες αγορασα το 4Τ(βλεπετε εδω ειναι η..........καθυστερημενη Ελλαδα, η αλλη Ελλαδα [/list:u:3jpwlzld][list:3jpwlzld]Με εκπληξη διαβαζω στον αντιλογο, το αρθρο του Καββαθα περι εκμεταλευσης αλλοδαπων.........προσωπικα συμφεροντα, συνθηκες διαμονης τους κλπ κλπ.[/list:u:3jpwlzld][list:3jpwlzld]Οι εκμεταλευτες βλεπετε(το λεω και παλι) δεν ειναι ρατσιστες [/list:u:3jpwlzld][list:3jpwlzld]Τα πραγματα ειναι απλα.Οτι μας συμφερει προσωπικα, ειναι καλο, κι ας πουλησουμε και το εθνικο μας συμβολο, τα εδαφη μας, την κουλτουρα μας το τομαρι μας [/list:u:3jpwlzld]
-
ετσι ειναι scullone!
-
Περί της υποτιθέμενης ομοφυλοφιλίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της υποτιθέμενης αποδοχής της ομοφυλοφιλίας και παιδοφιλίας στην Ελλάδα.
Οι ομοφυλόφιλοι έχουν ένα πρόβλημα: την περιθωριοποίησή τους από την πουριτανική κοινωνία στην οποία ζούμε. Προφανώς, προσπαθούν να πετύχουν την αποδοχή τους και την ισότιμη αντιμετώπισή τους από τους άλλους.
Από το να λένε 'ναι, έχουμε αυτήν την προτίμηση, έτσι είμαστε, δεν μπορούμε να αλλάξουμε και ζητούμε να μας αντιμετωπίζετε σαν ανθρώπους και όχι σαν απόβλητα της κοινωνίας', που είναι μια εξόχως αξιοπρεπής στάση και τους εξυψώνει ηθικά στα μάτια όλων μας μέχρι την παραποίηση της Ιστορίας και την διασπορά ψευδών για την αρχαία Ελληνική κοινωνία (πόσο μάλλον όταν αυτά τα ψεύδη εξυπηρετούν την προπαγάνδα των γνωστών πλέον μισελληνικών θρησκευτικών κύκλων) και για εξέχουσες προσωπικότητες της Ελλάδος (σε σημείο μάλιστα να μιλούμε για το αδίκημα της προσβολής μνήμης νεκρού, αφού έχει τεκμηριωθεί ότι η σεξουαλική αυτή συμπεριφορά ήταν καταδικαστέα στα μάτια του Αλεξάνδρου και του περιγύρου του) υπάρχει χάσμα αγεφύρωτο.
Ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα.
-
Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας αρματώνονται πυρετωδώς για να συγκροτήσουν τον Απελευθερωτικό Στρατό της Τσαμουριάς, την ώρα που οι πρασινοβαμμένες ομιλούσες κεφαλές τις οποίες βοήθησαν να εκλεγούν το 2000 μας... καθησυχάζουν. Αλήθεια, κάποια καλή 'κυρία' ονόματι Μαντλίν Ωλμπράιτ δεν τους είχε οπλίσει το 1999;
http://www.noitikiantistasis.com/albanianrevolt.html
Άντε, να δούμε τι θα πρωτογίνει στην 'ολυμπιακή' φιέστα της Γιάννας... Χτύπημα της Αλ Κάιντα ή επίθεση των Αλβανών για να αποσπάσουν εδάφη της Ηπείρου;
Βλέπετε, το ότι δεν υπάρχουν εκεί Αλβανοί και το ότι οι ισχυρισμοί τους είναι γελοίοι δεν έχει καμία σημασία. Τα ίδια ίσχυαν και στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά κατάφεραν από τρομοκράτες να γίνουν εθνικοαπελευθερωτές... Οι αρχιπροαγωγοί και μεγαλέμποροι ναρκωτικών του UCK.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Άντε, να δούμε τι θα πρωτογίνει στην 'ολυμπιακή' φιέστα της Γιάννας... Χτύπημα της Αλ Κάιντα ή επίθεση των Αλβανών για να αποσπάσουν εδάφη της Ηπείρου;
Βλέπετε, το ότι δεν υπάρχουν εκεί Αλβανοί και το ότι οι ισχυρισμοί τους είναι γελοίοι δεν έχει καμία σημασία. Τα ίδια ίσχυαν και στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά κατάφεραν από τρομοκράτες να γίνουν εθνικοαπελευθερωτές... Οι αρχιπροαγωγοί και μεγαλέμποροι ναρκωτικών του UCK.Συμπληρώνω : Την ξεχασμένη Ήπειρο...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Βλέπετε, το ότι δεν υπάρχουν εκεί Αλβανοί και το ότι οι ισχυρισμοί τους είναι γελοίοι δεν έχει καμία σημασία. Τα ίδια ίσχυαν και στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά κατάφεραν από τρομοκράτες να γίνουν εθνικοαπελευθερωτές... Οι αρχιπροαγωγοί και μεγαλέμποροι ναρκωτικών του UCK.Συμπληρώνω : Την ξεχασμένη Ήπειρο...
Ρε παιδιά, αν αυτοί διεκδικούν τη Νότια Ήπειρο, που δεν υπάρχουν Αλβανοί, τότε κι εμείς διεκδικούμε τη Βόρεια Ήπειρο, όπου υπάρχουν κι Έλληνες. Τόσο απλό.
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
....
Ρε παιδιά, αν αυτοί διεκδικούν τη Νότια Ήπειρο, που δεν υπάρχουν Αλβανοί, τότε κι εμείς διεκδικούμε τη Βόρεια Ήπειρο, όπου υπάρχουν κι Έλληνες. Τόσο απλό.Εμείς; Ποιοί εμείς; εμείς οι δυό, εμείς οι τρείς, εμείς οι τέσσερις;
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ