-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Δεν ειναι καθολου απαραδεκτη Νικο.Το τι εχουν προσφερει στην ανθροπωτητα απ τον 2οπχ αιωνα μεχρι και σημερα ειναι ξεκαθαρο Δεν αρεσει ομως σε μερικους η ψυχρη κριτικη.Στο Ιρακ ακομα μυριζει Αιμα Τελος παντων, οτι δεν αρεσει σε καποιους μαχαιρι.Ετσι θα μου πεις δε συμβαινει και στα παγκοσμια παρασκηνια?[/list][list:207ywq7c]Ρατσιστικο?Καταρχην ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.Ο πατερας μου πηγε και εμεινε 13 χρονια στη Γερμανια, αλλα δεν πηδηξε κανεναν φραχτη, εξαπατησε κανεναν Γερμανο, προσεφερε εκει τα φορολογητεα που του αναλογουσαν, μας μεγαλωσε οπως θα μας μεγαλωνε κι εδω, πως φυσικα και εκατομυρια αλλοι Ελληνες.Δεν δημιουργησαμε επισης ως Ελληνες σωματεια η δεν ξερω γω τι αλλους φορεις που να διεκδικουμε πχ την Νοτιο Γερμανια.Καταλαβες που ειναι η διαφορα μας με τους ΑΟΥΑ?[/list:u:207ywq7c][list:207ywq7c]Δεν με πειραζει ο Αλβανος ως ρατσα.Με πειραζουν οι βλαμενοι που τους ανοιξαν τα συνορα για ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΔΩ Με πειραζει το οτι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ Πως πρεπει δηλ να αντιδρασω?Να ανοιξω και τα ποδια?Δε σοβαρευομαστε λιγο που γιναμε και καλοθελητες?[/list:u:207ywq7c][list:207ywq7c]Βλεπω τους Πακιστανους και τους μαυρους και ειλικρινα ΤΟΥςΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ Παρ ολα αυτα ομως, δεν ειναι ρατσιστικο να εξασφαλιζεις ΠΡΩΤΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟ.Ποτε θα το καταλαβετε αυτο?[/list:u:207ywq7c]Μάκη αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν έχει καμμιά σημασία τι λές εσύ οτι έκανε ο πατέρας σου,αλλά τι θεωρούσε ο Γερμανός οτι έκανε ο πατέρας σου!!
Τουλάχιστον τους δικούς μου συγγενείς,τους είχαν να δουλεύουν στις χειρότερες δουλειές και να ζούν στο περιθώριο (στο Wesseling κοντα στην Κολωνία)!Ακόμα και μετά απο 40 χρόνια εκει ακόμα γκαστερμπαϊτερ είναι!και απο αυτό ακόμα πως φτάνεις να διατυπώσεις την μόνη εναλλακτική λύση που -κατ' εσένα- εχει ευτυχώς μείνει διαθέσιμη για ενα λαό?
Αυτό δεν έλεγαν και οι Ναζί??!!Την λογική αυτή δεν μπορώ να την καταλάβω!!
Και ποιός σου είπε οτι είμαι προσκυνημένος και νεροκουβαλητής??!!
Αν δεν συμφωνώ με την γνωμη σου είμαι προδότης?
Μήπως κάτι τέτοια ακούγονταν και στην Γαλλία πριν βγει ο Λεπέν?Οσο για τις διεκδικήσεις....αυτό το παίρνω μόνο σαν αστείο!!
Αν θεωρείς οτι μπορεί ο οποιασδήποτε Βαλκανικός λαός να διεκδικήσει κάτι Ελληνικό,τότε έχεις μπερδεψει αρκετά την οικονομική διείσδυση των Ελλήνων στα Βαλκάνια και τον ρόλο που παίζουμε στην ευρύτερη περιοχή!Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας!Κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό!
Και δεν χρειάζομαι ερείσματα στα 2500 π.Χ γι' αυτό!!Μου φτάνουν αυτά που ζω και αυτά που κάνω με τους φίλους και τους γνωστούς μου σε τούτη την χώρα!
Μια χώρα καταδικασμένη να την βρίζουν τα ίδια τα παιδιά της!! -
Ειδικα,για τον Μεγα Αλεξανδρο,ας μην ανοιξουμε συζητηση...Δεν μας συμφερει...
Τον υμνουμε εδω και χρονια...
Οι Γερμανοι ντρεπονται για τον Χιτλερ... -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ο πατερας μου πηγε και εμεινε 13 χρονια στη Γερμανια, αλλα δεν πηδηξε κανεναν φραχτη, εξαπατησε κανεναν Γερμανο, προσεφερε εκει τα φορολογητεα που του αναλογουσαν, μας μεγαλωσε οπως θα μας μεγαλωνε κι εδω, οπως φυσικα και εκατομυρια αλλοι Ελληνες.......και όπως και χιλιάδες Αλβανοί κάνουν σήμερα στην Ελλάδα. Μην απομονώνεις τα κακοποιά στοιχεία. Κακοποιά στοιχεία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Υπάρχουν όμως και καλοί.
Και μη νομίζεις. Και οι Έλληνες όπου πήγαν δεν ήταν άγιοι από ό,τι έχω ακούσε/δει/διαβάσει.
Όσο πιό γρήγορα βγουν από την εξαθλίωση οι Αλβανοί τόσο πιό γρήγορα θα φύγουν και οι περισσότεροι μετανάστες από εδώ. Όπως γίνεται τώρα και από Έλληνες της Γερμανίας.
Προς το παρόν προσφέρουν χρήσιμο έργο για την Ελλάδα, μιας και αυτοί κυρίως χτίζουν τα Ολυμπιακά έργα για να διαφημιστεί (; ) η Ελλάδα στο εξωτερικό μετά. Και τους έχουν και δουλεύουν σαν τα ζώα, ε; Για να τα είχαν αναλάβει Έλληνες εργάτες και θα σου έλεγα εγώ πόσο γρήγορα θα τα είχαμε έτοιμα.
Τσαμουριά.... αδικαιολόγητες φοβίες. Δε μπορεί να διεκδικήσει κανείς περιοχές που δε ζει Αλβανικός πληθυσμός. Εκτός κι αν οι Έλληνες Τσαμουριώτες αισθάνονται Αλβανοί...
-
Κάποιες παρατηρήσεις:
-
Η Γερμανία είχε φροντίσει να πάρει τα μέτρα της, έτσι ώστε οι μετανάστες που έπαιρνε να παρουσιάζουν όσο το δυνατόν μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης εγκληματικότητας. Εδώ αυτό δεν έγινε. Αντίθετα, έχει καταγγελθεί πολλές φορές ότι η Αλβανία, εκμεταλλευόμενη το διάτρητο των συνόρων, άνοιξε τις φυλακές κι έστειλε προς τα εδώ ένα σωρό κακοποιά στοιχεία για να τα ξεφορτωθεί.
-
Οι υπερβολικά μεγάλοι αριθμοί μεταναστών και λαθρομεταναστών από την Αλβανία ενδέχεται σε κάμποσα χρόνια να μας προκαλέσουν πρόβλημα 'μειονότητας'.
-
Την Τσαμουριά τη διεκδικούν, ορμώμενοι από την ινδοευρωπαϊκή θεωρία (δες προηγούμενες σελίδες του θέματος). Μολονότι είναι αστήρικτοι οι ισχυρισμοί τους, έχουν μια - σαθρή έστω - θεωρία πίσω τους. Και συνεπικουρούν στα όνειρά τους επίσης η δική μας αδράνεια σε όλα τα επίπεδα (φύλαξης συνόρων, αστυνόμευσης, διπλωματικών ενεργειών), καθώς και το γεγονός ότι διαρκώς ετοιμάζουν ουτσεκάδες, όπως κάνανε στο Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια.
Οι κίνδυνοι είναι πέρα για πέρα υπαρκτοί.
-
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Οι Γερμανοι ντρεπονται για τον Χιτλερ...[list:1l0hbhye]Αρα καλα μας εκαναν οι Περσες, ετσι?Απορω με την λογικη σας παντως [/list:u:1l0hbhye]
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Ο πατερας μου πηγε και εμεινε 13 χρονια στη Γερμανια, αλλα δεν πηδηξε κανεναν φραχτη, εξαπατησε κανεναν Γερμανο, προσεφερε εκει τα φορολογητεα που του αναλογουσαν, μας μεγαλωσε οπως θα μας μεγαλωνε κι εδω, οπως φυσικα και εκατομυρια αλλοι Ελληνες....
...και όπως και χιλιάδες Αλβανοί κάνουν σήμερα στην Ελλάδα. Μην απομονώνεις τα κακοποιά στοιχεία. Κακοποιά στοιχεία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Υπάρχουν όμως και καλοί.
Και μη νομίζεις. Και οι Έλληνες όπου πήγαν δεν ήταν άγιοι από ό,τι έχω ακούσε/δει/διαβάσει.
Όσο πιό γρήγορα βγουν από την εξαθλίωση οι Αλβανοί τόσο πιό γρήγορα θα φύγουν και οι περισσότεροι μετανάστες από εδώ. Όπως γίνεται τώρα και από Έλληνες της Γερμανίας.
Προς το παρόν προσφέρουν χρήσιμο έργο για την Ελλάδα, μιας και αυτοί κυρίως χτίζουν τα Ολυμπιακά έργα για να διαφημιστεί (; ) η Ελλάδα στο εξωτερικό μετά. Και τους έχουν και δουλεύουν σαν τα ζώα, ε; Για να τα είχαν αναλάβει Έλληνες εργάτες και θα σου έλεγα εγώ πόσο γρήγορα θα τα είχαμε έτοιμα.
Τσαμουριά.... αδικαιολόγητες φοβίες. Δε μπορεί να διεκδικήσει κανείς περιοχές που δε ζει Αλβανικός πληθυσμός. Εκτός κι αν οι Έλληνες Τσαμουριώτες αισθάνονται Αλβανοί...
[list:1d5q3r93]Ε βεβαια, χρησιμο εργο προσφερουν οι Αλβανοι.Στους μεγαλοεργολαβους, που εξοικονομουν απειρα χρηματα απ τις εισφορες του ΙΚΑ, καθως και την εκμεταλευση τους επι 18ωρου βασεως για ενα ξεροκοματο, καθως ΕΣΥ δε θα εκανες τετοιες υπερωριες για τοσα λιγα λεφτα Αυτοι δεν ειναι ρατσιστες, ειναι εκμεταλευτες, εε?Επισης προσφερουν το θεαρεστο εργο, να μενει ο Ελληνας απο δουλεια?Πολυ θα χαρω, αν ποτε βγειτε εσεις η τα παιδια σας στην αγορα εργασιας, να αντιμετωπιζετε πισω απ το γραφειο του προισταμενου, αλβανους εργατες.[/list:u:1d5q3r93][list:1d5q3r93]Οσο για την τσαμουρια?Οταν βγειτε απ το καβουκι της Αθηνας και ζειστε λιγο προς τα εξω, το ξανασυζηταμε[/list:u:1d5q3r93]
-
Tifosaros έγραψε:
Δε μπορεί να διεκδικήσει κανείς περιοχές που δε ζει Αλβανικός πληθυσμός
Ακριβώς, περιοχές διεκδικούνται βάσει θεωριών για το ποιός ζούσε κάπου ή ποιός ήλθε πρώτος πριν 2000 χρόνια, μόνο στις συζητήσεις σε forum και σε καφενεία
-
G60POWER έγραψε:
Αρα καλα μας εκαναν οι Περσες, ετσι?
Δηλ. τι ακριβώς μας έκαναν οι Πέρσες;
-
Πώς φαίνεται ότι μερικοί δεν εννοούν (ή δε μπορούν) να καταλάβουν πόσο εύκολο είναι κάποιος πολιτικός ή κρατικός σχηματισμός να εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις. Ας συνεχίσουμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου (του σφαχτού) και τα λέμε.
-
Τι έκαναν οι Πέρσες; Εξεστράτευσαν εναντίον της Ελλάδος με κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες στρατό και στόλο για να την υποδουλώσουν, έτσι ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο της περιοχής (για τους γνωστούς στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους). Το ότι συνάμα θα καταστρεφόταν οριστικά ο Δυτικός πολιτισμός και έννοιες όπως παρρησία, ελευθερία λόγου, ισονομία, ισηγορία και δημοκρατία θα χάνονταν για πάντα προφανώς είναι ασήμαντο για όσους ρωτούν 'τι μας έκαναν δηλαδή οι Πέρσες'. Εξίσου ασήμαντες είναι και οι μετέπειτα παρεμβάσεις των Περσών στα εσωτερικά των Ελληνικών πόλεων-κρατών, οι οποίες, με τον πόλεμο Αθήνας-Σπάρτης παραλίγο να φέρουν την Ελλάδα ώριμο φρούτο για υποδούλωση στον Πέρση βασιλιά.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν ειναι καθολου απαραδεκτη Νικο.Το τι εχουν προσφερει στην ανθροπωτητα απ τον 2οπχ αιωνα μεχρι και σημερα ειναι ξεκαθαρο Δεν αρεσει ομως σε μερικους η ψυχρη κριτικη.Στο Ιρακ ακομα μυριζει Αιμα Τελος παντων, οτι δεν αρεσει σε καποιους μαχαιρι.Ετσι θα μου πεις δε συμβαινει και στα παγκοσμια παρασκηνια?[/list][list:22gcy83x]Ρατσιστικο?Καταρχην ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.Ο πατερας μου πηγε και εμεινε 13 χρονια στη Γερμανια, αλλα δεν πηδηξε κανεναν φραχτη, εξαπατησε κανεναν Γερμανο, προσεφερε εκει τα φορολογητεα που του αναλογουσαν, μας μεγαλωσε οπως θα μας μεγαλωνε κι εδω, πως φυσικα και εκατομυρια αλλοι Ελληνες.Δεν δημιουργησαμε επισης ως Ελληνες σωματεια η δεν ξερω γω τι αλλους φορεις που να διεκδικουμε πχ την Νοτιο Γερμανια.Καταλαβες που ειναι η διαφορα μας με τους ΑΟΥΑ?[/list:u:22gcy83x][list:22gcy83x]Δεν με πειραζει ο Αλβανος ως ρατσα.Με πειραζουν οι βλαμενοι που τους ανοιξαν τα συνορα για ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΔΩ Με πειραζει το οτι ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ Πως πρεπει δηλ να αντιδρασω?Να ανοιξω και τα ποδια?Δε σοβαρευομαστε λιγο που γιναμε και καλοθελητες?[/list:u:22gcy83x][list:22gcy83x]Βλεπω τους Πακιστανους και τους μαυρους και ειλικρινα ΤΟΥςΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ Παρ ολα αυτα ομως, δεν ειναι ρατσιστικο να εξασφαλιζεις ΠΡΩΤΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟ.Ποτε θα το καταλαβετε αυτο?[/list:u:22gcy83x]
Μάκη αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν έχει καμμιά σημασία τι λές εσύ οτι έκανε ο πατέρας σου,αλλά τι θεωρούσε ο Γερμανός οτι έκανε ο πατέρας σου!!
quote][list:22gcy83x]Ο πατερας μου δουλευε σε εργοστασιο καλωδιων, και δεν τον ξεχωριζαν απ το υπολοιπο προσωπικο.Οταν δε πηγαινε σε δημοσιες υπηρεσις η τραπεζες, οι υπαληλοι οταν ηθελαν να του απευθυνουν τον λογο οταν ερχοταν η σειρα του, ελεγαν........ΜΙΣΤΕΡ ******* [/list:u:22gcy83x][list:22gcy83x]Εσυ Νικο, εδω, σου ειπε καμια φορα δημοσιος υπαλληλος, ΠΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΕ ***** τι θελετε?[/list:u:22gcy83x]>Τουλάχιστον τους δικούς μου συγγενείς,τους είχαν να δουλεύουν στις χειρότερες δουλειές και να ζούν στο περιθώριο (στο Wesseling κοντα στην Κολωνία)!Ακόμα και μετά απο 40 χρόνια εκει ακόμα γκαστερμπαϊτερ είναι![list:22gcy83x]Κι ακομα γκασταρμπαιτερ θα ειναι, κι αυτοι και τα παιδια τους.Ξερεις γιατι?Γιατι οταν πας στην ξενιτια Νικο, βαζεις εναν στοχο.Δεν κοιτας να κυκλοφορεις με καλυτερα αμαξια κι απ τους Γερμανους Οποιος δεν εχει μυαλο, λεει η παριμοια, εχει ποδαρια.[/list:u:22gcy83x]>και απο αυτό ακόμα πως φτάνεις να διατυπώσεις την μόνη εναλλακτική λύση που -κατ' εσένα- εχει ευτυχώς μείνει διαθέσιμη για ενα λαό?
Αυτό δεν έλεγαν και οι Ναζί??!!
[list:22gcy83x]Δηλ? [/list:u:22gcy83x]>Αν δεν συμφωνώ με την γνωμη σου είμαι προδότης?
[list:22gcy83x]Οχι.Δεν λειτουργουμε ακραια ομως, ραβοντας τα στοματα των αλλων[/list:u:22gcy83x]>Οσο για τις διεκδικήσεις....αυτό το παίρνω μόνο σαν αστείο!!
Αν θεωρείς οτι μπορεί ο οποιασδήποτε Βαλκανικός λαός να διεκδικήσει κάτι Ελληνικό,τότε έχεις μπερδεψει αρκετά την οικονομική διείσδυση των Ελλήνων στα Βαλκάνια και τον ρόλο που παίζουμε στην ευρύτερη περιοχή!
[list:22gcy83x]Σημασια δεν εχει αυτο που βλεπεις, αλλα το μαχαιρι που ετοιμαζουν πισω σου[/list:u:22gcy83x]
-
Ο χρήστης gaskouk έγραψε:
G60POWER έγραψε:Αρα καλα μας εκαναν οι Περσες, ετσι?
[list:2lthrxkw]Τιποτα παιδι μου...............βοσκουσαν τα προβατακια τους κι εφευγαν..........και την αυγουλα παλι το ιδιο [/list:u:2lthrxkw]
-
ρε παιδια να προσθεσω κατι: γιατι ξεφευγουμε και ψαχνουμε τους 'κακους' και 'καλους' αλβανους και δεν τα βαζουμε πρωτα με ΕΜΑΣ τους ιδιους που δωσαμε 'χωρο' στον οποιοδηποτε να ερθει και να διεκδικει στη χωρα μας?
Ετσι οπως αυξανεται η φτωχεια παγκοσμιως, οι μετακινησεις πληθυσμων (φτωχων) ειναι δεδομενες ωστε να βρουν μια καλυτερη τυχη. Απο κει κ περα αν δεν αρεσει η εισαγωγη μεταναστων ε τοτε ας ξυπνησουμε πρωτα εμεις κ μετα κατηγορουμε τους αλβανους κ λοιπους.
Μπορει να υπαρχουν και οι 'αλλοι' ελληνες, αλλα ειμαστε πρωτα εμεις καφροι και αναδελφοι....Σπαμε ρεκορ σε αυτα....
θελαμε εργατικα χερια? οριστε μας φερανε.....Ας προσεχαμε και ας προσεχανε οι φωστηρες οι πολιτικοι, αν και δεν αποφασιζουν παντα αυτοι.
Δε βλεπετε οτι οι Αμερικανοι συστηματικα εδω κ καιρο εχουν βαλθει να διαλυσουν την εννοια του εθνους ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΕΠΙ ΓΗΣ? παντου υποστηριζουν'μειονοτητες'...τους συμφερει απιστευτα να δημιουργουν εσωτερικα προβληματα σε καθε χωρα...εμμεσος πολεμος..... τα παραδειγματα απειρα.....Στη δουλεια που ειμαι συναναστρεφομαι αρκετους....Μας βλεπουν σαν σκουληκια. Η υπεροψια τους σε κανει να θελεις να βαλεις οχι μια αλλα χιλιες μια βομβες.... -
Οσοι ρωτούν 'τι μας έκαναν δηλαδή οι Πέρσες' απλά αναρωτιούνται πως μπορεί όταν το έκαναν να ήξεραν για το Μ. Αλέξανδρο, είχαν προφητικές ικανότητες; το thread ήταν ως εξής:
tsoukas77 έγραψε:
Οι Γερμανοι ντρεπονται για τον Χιτλερ...G60POWER : Αρα καλα μας εκαναν οι Περσες, ετσι?Απορω με την λογικη σας παντως
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Τι έκαναν οι Πέρσες; Εξεστράτευσαν εναντίον της Ελλάδος με κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες στρατό και στόλο για να την υποδουλώσουν, έτσι ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο της περιοχής (για τους γνωστούς στρατηγικούς και οικονομικούς λόγους). Το ότι συνάμα θα καταστρεφόταν οριστικά ο Δυτικός πολιτισμός και έννοιες όπως παρρησία, ελευθερία λόγου, ισονομία, ισηγορία και δημοκρατία θα χάνονταν για πάντα προφανώς είναι ασήμαντο για όσους ρωτούν 'τι μας έκαναν δηλαδή οι Πέρσες'. Εξίσου ασήμαντες είναι και οι μετέπειτα παρεμβάσεις των Περσών στα εσωτερικά των Ελληνικών πόλεων-κρατών, οι οποίες, με τον πόλεμο Αθήνας-Σπάρτης παραλίγο να φέρουν την Ελλάδα ώριμο φρούτο για υποδούλωση στον Πέρση βασιλιά.skullone,αυτό θα πρέπει να το τυπώσεις και να το φυλάξεις!Οταν το διαβάσεις μετά απο χρόνια,θα ήθελα πραγματικά την γνώμη σου!!
Δηλαδή?Οι Πέρσες είναι οι κακοί που θα κατέστρεφαν τον Ελληνικό και Δυτικό πολιτισμό αν είχαν κερδίσει?!!!
Και πως το βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?!Πως ξέρεις οτι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα?..Ημαρτον κύριε!!..Και τώρα??..Οι Πέρσες είναι προπατορικός εχθρός??!!Και δεν κατάλαβα καλά αυτές τις εξιδανικεύσεις!!
Οταν οι στρατιώτες του Αλέξανδρου έκαψαν τα Σούσα,τι ακριβώς θεώρησαν οι Πέρσες οτι έκαναν?...Εμπορικές συναλλαγές??!!!Θα τρελαθούμε τελείως δηλαδή??!!
Κάθε υπερδύναμη θέλει να καταλαμβάνει όσο περισσότερο χώρο μπορεί.
Κάθε στρατός που καταλαμβάνει είναι καταπατητής!
Το κάναμε και εμείς αρκετές φορές στο παρελθόν!! -
Νίκο, αυτό ακριβώς θα συνέβαινε αν οι Πέρσες (δηλαδή το Περσικό κράτος) μας νικούσε. Θα καταστρεφόταν εν τη γενέσει του ο Δυτικός Πολιτισμός - κι αυτό το αναγνωρίζουν ΟΛΟΙ οι ιστορικοί. Εκτός κι αν το καθεστώς τους ήταν... ελεύθερο και δημοκρατικό και δεν το ξέρουμε.
Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος πυρπόλησε τα Σούσα και την Περσέπολη, όσο κι αν φρίττουμε με τις απώλειες αμάχων που υπήρξαν, εκδικείτο - στα μάτια των Ελλήνων και όλων των λαών που ζούσαν υποδουλωμένοι από τον Πέρση βασιλιά - για το φόρο αίματος που πλήρωσαν όσοι κατά καιρούς αντιστάθηκαν.
Και, στο κάτω-κάτω, πόλεμο έκανε. Επεκτατικό θες να τον ονομάσεις; Επεκτατικό. Το ζήτημα είναι όμως ότι, αν και διέλυσε την Περσική αυτοκρατορία (και ΚΑΛΑ έκανε), οι κατακτημένοι λαοί έτυχαν σεβασμού, καθώς δεν τους εξανάγκασε να αλλάξουν γλώσσα, ούτε θρησκεία, ούτε ήθη και έθιμα. Ακόμα και τις πολιτικές τους δομές διατήρησε αναλλοίωτες. Άντε σύγκρινέ τον τώρα με τον Μπους, τον Νίξον ή τον Χίτλερ!
Και, αλήθεια, γιατί δεν ξεχωρίζεις μεταξύ λαού και ηγεσίας; Εγώ πάντα το κάνω. Μήπως δηλαδή μου καταλογίζεις υιοθέτηση της 'συλλογικής ευθύνης';
-
Κι εγω σου λέω οτι μια κατάκτηση της Ελλάδας,μπορεί να ένωνε τις πόλεις κράτη και να επέτρεπε στην Ελλάδα να αποκτήσει ενιαίο πρόσωπο 10 αιώνες πιο νωρίς!
Ποιός έχει δίκηο!!
Γνωρίζω οτι αυτό που λέω δεν μπορείς να το χωνέψεις,αφου στο μυαλό σου 'καλό είναι μόνο το Ελληνικό'!!Οσον αφορά στους Πέρσες που σεβάστηκε...ναι Κωνσταντίνε..η μάνα που έχασε το γυιό της θα σκέφτηκε 'τι καλοί άνθρωποι οι Ελληνες,το σκότωσαν γρήγορα το παιδί μου!'...μα τα λές σοβαρά τώρα??!!
Και εκδίκηση απο που κι ως που ρε φίλε?Ολοι οι λαοί πολεμούσαν μαζί με τους Πέρσες!!Δεν ήθελαν..αλλά αυτός τους απελευθέρωσε??!!Και??Τους έκανε δικούς του υπηκόους...γιατι Ελληνες διοικητές μπήκανε στις επαρχίες!!!
-
Οι λαοί που πολέμησαν στο πλευρό των Περσών πολέμησαν για να μην τους κάψει ο εκάστοτε Πέρσης βασιλιάς τις πόλεις. Πολέμησαν παρά τη θέλησή τους, διά της βίας και, αν ανατρέξεις στις διηγήσεις των ιστορικών, η συμπεριφορά του Πέρση βασιλιά ακόμα και απέναντι στους αξιωματούχους του ήταν πάντα τρισχειρότερη από τη συμπεριφορά ενός αρκουδιάρη απέναντι στην αρκούδα που τραβολογάει στα πανηγύρια: Πεζοπορίες και μάχη με άλλους από πίσω να τους μαστιγώνουν κι άλλα τέτοια ωραία.
Γιατί νομίζεις ότι σε πολύ λίγες περιπτώσεις συνάντησε αντίσταση ο Αλέξανδρος;
Όσον αφορά το να ενωθούν οι Ελληνικές πόλεις κάτω από Περσική κατοχή... Ναι, αλλά θα ήταν περσική επαρχία, με απολυταρχικό, προσωπολατρικό καθεστώς, χωρίς ελευθερίες, χωρίς άνθιση επιστημών...
Έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο αυτό από ανθρώπους πολύ πιο ικανούς να το συζητήσουν και όλοι έχουν καταλήξει ότι, υπό Περσική κυριαρχία, δεν θα υπήρχαν οι επιστήμες, οι τέχνες, η φιλοσοφία και ό,τι άλλο έδωσε στην Κλασσική περίοδο η Ελλάδα, ακριβώς γιατί κανείς δεν θα τολμούσε να ΑΝΤΙΜΙΛΗΣΕΙ.
Και, ξέρεις, αυτό το παραδέχονται ακόμα και ανθελληνικοί κύκλοι.
-
Οσοι ρωτούν 'τι μας έκαναν δηλαδή οι Πέρσες' απλά αναρωτιούνται πως μπορεί όταν το έκαναν να ήξεραν για το Μ. Αλέξανδρο, είχαν προφητικές ικανότητες; το thread ήταν ως εξής:tsoukas77 έγραψε:
Οι Γερμανοι ντρεπονται για τον Χιτλερ...G60POWER : Αρα καλα μας εκαναν οι Περσες, ετσι?Απορω με την λογικη σας παντως
[list:12cw1vx5]iq ραδικιου [/list:u:12cw1vx5]
-
G60POWER έγραψε:Αρα καλα μας εκαναν οι Περσες, ετσι?
Kάποιοι προσπάθησαν να το πάρουν σοβαρά αυτό, εγώ δεν θα σου κάνω την χάρη.
Ένα συνταρακτικό ντοκιμαντέρ του πολιτισμού ΜΑΣ