-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι Έλληνες έχουμε μια ιδιομορφία. Ενώ όσο είμαστε εντός συνόρων έχουμε IQ ραδικιού, μόλις περάσουμε τα σύνορα φαίνεται ότι το ραδίκι ανθίζει.
Πρωτον ΟΧΙ ολοι οι Ελληνες που πανε σε G7 χωρες προκοβουν ή/και προκοψαν. Εχω εδω στο Σικαγο ενα σωρο κακα παραδειγματα Ελληνων να σου δηξω. Και ακομη περισσοτερα ουδετερα παραδειγματα. Ο λογος που σου δινετε αυτη η αισθηση στην Ελλαδα ειναι επηδει ακους μονο για τα πολυ καλα νεα και οχι για τα αλλα.
Μερικοι πετυχενουν πανω απο το μεσο ορο. Και αυτο δεν διαφερει απο καμια αλλη εθνικοτητα. Ισως οι Εβραιοι να ειναι η εξαιρεση. Για καποιο λογο ειναι πολυ πανω απο το μεσο ορο σε ποσοστο επιτυχειας, αλλα αλλο θεμα αυτο.
Τωρα.
Ο λογος που ενας Ελληνας, ή οποιοσδηποτε αλλος, θα δει μια 'ασπροτερη' μερα εαν αποφασισει να παει στο ΑΜΕΡΙΚΑ, ειναι επηδει το ΑΜΕΡΙΚΑ θα του δωσει την ευκαιρια (ευκαιριες) και τα εργαλεια να πετυχει κατι καλυτερο στην ζωη του. Να προοδεψει που λεγαν οι γονεις μας. Πεστο συστημα, πεστο κουλτουρα, τροπο σκεψης, νοοτροπια. Ολα μαζι, κανουν την διαφορα.
Οι ΗΠΑμερικανοι δεν γεννιουντε πιο ικανοι απο τους Ελληνες. Πετυχαινουν περισσοτερα ομως διοτι εχουν περισσοτερες ευκαιριες και εργαλεια για να πετυχουν τα περισσοτερα. Και αυτο γινετε διοτι 'εστησαν το συστημα' σωστοτερα απο οτι το Ελληνικο συστημα και αυτο αλλων χωρων.
Τωρα θα ερθει ο Κουκ και θα μας πει, το Ελληνικο ειναι το καλυτερο με τις μπυρες στην παραπλια. Εκει δεν υπαρχει λογος για περεταιρω συζητηση. Αλλα για αυτους που εχουν καποιες πιο...πολυπλοκες και ανωτερες βλεψεις και προσδοκιες, αυτη ειναι η απαντηση.
Αρα δεν ειναι θεμα ραδικιου και εξυπναδας φιλε.
Για ανάφερε μου μια υπερδύναμη, που να δημιουργήθηκε μετά από ξεκωλοτική δουλειά του λαού της,
ΟΛΕΣ! Δουλεια και αλλα τετοια. Οπως επιμονη, υπομονη, πειθαρχια και τα αλλα γνωστα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διοτι ξερεις ειναι συνηθως δυσκολο να κρυφτουν τετοιου ειδους ατομα. Η δουλεια τους....ειναι οφθαλμοφανες.
A, μπα ? Για πες μου λοιπόν, σε ποιές ΑΛΛΕΣ χώρες, εκτός G7, ξέρεις τέτοιους ανθρώπους ? Ξέρεις τέτοιους ανθρώπους στην Αυστρία ? Στην Τουρκία ? Στη Δανία ? Στην Ισπανία ? Στην Πορτογαλία ? Στην Ιρλανδία ? Στη Βραζιλία ? Ή ακόμα και στην Αυστραλία ?
Αμφιβάλλω πως ξέρεις πάνω μερικούς σε όλες αυτές τις χώρες μαζί. Τι σημαίνει αυτό ? Πως ούτε σε αυτές τις χώρες υπάρχουν άξιοι και επιτυχημένοι άνθρωποι ? Ή μήπως πως τα κριτήριά σου είναι υπεραπλουστευτικά, αφελή και εν τέλει, λανθασμένα ?
Αυστρια εχει ΑΕΠ πανω απο $220 ΔΙΣ με 8 εκκατομυρια ανθρωπους. For the record αυτο ειναι πανω απο το διπλασιο ΑΕΠ με 20% λιγοτερα ατομα! Hello! Ο πληθωρισμος ηταν στο 0.7% το 1999. Κατα Κεφαλη Εισοδημα ειναι $22,800 στην Ελλαδα ειναι $14,300.
Απο πετυχημενες εταιριες?
OMV Aktiengesellschaft
OMV AG is an oil and gas company operating in Central and Eastern Europe that also carries on international exploration and production activities outside this core region. The Company also operates integrated chemical companies.
Πωλησεις το 2002 = 7.08 ΔΙΣ Ευρω!
Η παραπανω εταιρια ειναι 650η σε πωλησεις στις 2000 πιο ισχυρες εταιριες στον κοσμο! Ανεξαρτητου τομεα.
Μια αλλη ενδιαφερον Αυστριακη εταιρια ειναι η Erste Bank η οποια ειναι 596η στον κοσμο σε πωλησεις. Ανεξαρτητου τομεα. Και οσον αφορα το ενεργητικο ειναι 95η στον κοσμο!
Επισης η Telekom Austria AG (ADR) ειναι οσο μεγαλη ειναι ο ΟΤΕ. Αλλες αξιολογες ειναι οι:
Verbund
Uniqa Versicherungen
Wiener Stadtische
voestalpine
Investkredit BankΣιγουρα οχι η χωρα με τις περισσοτερες πετυχημενες εταιριες στον κοσμο, ομως σιγουρα πολυ πιο αξιολογο παραπδειγμα απο την Ελλαδα και αρα με πολυ πιο ικανους μανατζερ και leaders γενικως.
Συνεχει αργοτερα...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το αν υπάρχουν ικανοί Ελληνες managers νομίζω οτι δεν αξίζει να το απαντήσω γιατι απλά δεν ξέρεις τι λές!!
Sorry!
ΟΚ. Εσυ λες οτι εγω δεν ξερω τι λεω. Εγω λεω οτι δεν υπαρχουν διοτι ΑΠΛΑ δεν υπαρχουν τα επιτευγματα τους. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
Ικανοί Έλληνες Managers υπάρχουνε πολλοί, σε Ελληνικές εταιρίες ελάχιστοι (Intracom π.χ.)!!! Και εδω είναι η διαφωνία σας.
Και οι 2 έχετε δίκιο....ο Κουκ λεεί οτι υπάρχουνε ικανοί Έλληνες Μάνατζερς και εσύ οτι δεν υπάρχουνε μεγάλες Ελληνικές εταιρίες, και τα 2 σωστά είναι!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διοτι ξερεις ειναι συνηθως δυσκολο να κρυφτουν τετοιου ειδους ατομα. Η δουλεια τους....ειναι οφθαλμοφανες.
A, μπα ? Για πες μου λοιπόν, σε ποιές ΑΛΛΕΣ χώρες, εκτός G7, ξέρεις τέτοιους ανθρώπους ? Ξέρεις τέτοιους ανθρώπους στην Αυστρία ? Στην Τουρκία ? Στη Δανία ? Στην Ισπανία ? Στην Πορτογαλία ? Στην Ιρλανδία ? Στη Βραζιλία ? Ή ακόμα και στην Αυστραλία ?
Αμφιβάλλω πως ξέρεις πάνω μερικούς σε όλες αυτές τις χώρες μαζί. Τι σημαίνει αυτό ? Πως ούτε σε αυτές τις χώρες υπάρχουν άξιοι και επιτυχημένοι άνθρωποι ? Ή μήπως πως τα κριτήριά σου είναι υπεραπλουστευτικά, αφελή και εν τέλει, λανθασμένα ?
Για την Τουρκια:
Το ΑΕΠ ειναι οσο της Αυστριας, ομως με 67 εκ πλυθησμο. Αρα το ΚΚΕ ειναι λιγο πανω απο τ 2/5 αυτο της Ελλαδος. Περιπου $5800.
Υπαρχουν μερικες ενδιαφερουσες εταιριες ομως. Ισως οσες και οσο ενδιαφερουσες οσο στην Ελλαδα. Ξερω τι σκεφτεσαι....'γιατι γινοντε αγωνες εκει και οχι εδω, κτλ' Οπως ειπα, δεν ειναι απαραιτητο, ομως ειναι ο κυριος λογος. Πισω στα νουμερα:
Ο πλυθωρισμος ειναι 60% το 2001 με 7.3% ανεργια το 1999 ομως ειναι πολυ περισσοτερο τωρα μετα τον σεισμο που τους κατερευσε (μαζι με αλλα).
Οι ενδιαφερουσες εταιριες:
Turkiye Is Bankasi
Sabanci Group
Yapi ve Kredi Bankasi
Akbank
Koc Group
Turkiye Garanti Bankasi
Petrol Ofisi
Tupras-Turkiye Petrol
Turkcell Iletisim Hizmetleri
Dogan Holdings
ENKA InsaatΓενικα ομως, τιποτε ιδιαιτερο (απο οσα ξερω). Περιπου οπως και στην Ελλαδα η κατασταση.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Το αν υπάρχουν ικανοί Ελληνες managers νομίζω οτι δεν αξίζει να το απαντήσω γιατι απλά δεν ξέρεις τι λές!!
Sorry!
ΟΚ. Εσυ λες οτι εγω δεν ξερω τι λεω. Εγω λεω οτι δεν υπαρχουν διοτι ΑΠΛΑ δεν υπαρχουν τα επιτευγματα τους. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
Ικανοί Έλληνες Managers υπάρχουνε πολλοί, σε Ελληνικές εταιρίες ελάχιστοι (Intracom π.χ.)!!! Και εδω είναι η διαφωνία σας.
Και οι 2 έχετε δίκιο....ο Κουκ λεεί οτι υπάρχουνε ικανοί Έλληνες Μάνατζερς και εσύ οτι δεν υπάρχουνε μεγάλες Ελληνικές εταιρίες, και τα 2 σωστά είναι!
Εαν υπηρχαν ικανοι ανθρωποι τοτε θα υπηρχαν και ικανες εταιριες.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δανια. Πολλες και πολυ ενδιαφερουσες εταιριες εκει.
Κατα αρχην η Δανια με περιπου 190 Δισ ΑΕΠ και πλυθησμο 5.3 εκ. ΚΚΕ = $23,200 !!!
Πληθωρισμος μεσο ορο απο το 97-01 στα 1.99%.
Η πιο αξιοσημειωτη εταιρια στην Δανια απο οτι ξερω ειναι η Novo Nordisk A/S η οποια ειναι νοσηλευτικη (healthcare company).
Πωλησεις $4 ΔΙΣ
Μετ. Κεφ. = $12.2 ΔΙΣ! Μεγαλη ακομη και για στανταρντ ΗΠΑ.
ΤΟ καθαρο κερδος περυσι ηταν $700 εκ. Εντυπωσιακο.
19,000 υπαλληλουςΗ αλλη ενδιαφερουσα εταιρια στην Δανια ειναι η TDC A/S. Τηλεποικινωνιες.
Πωλησεις = $8.2 ΔΙΣ
Μετ. Κεφ. $6.6 ΔΙΣ
Κερδος καθαρο = $720 εκ.
22,000 εργαζομενους.Αλλες ενδιαφερουσες ειναι
Den Danske Bank μια απο τις μεγαλυτερες τραπεζες στην Σκανδυναβια.
Moller-Maersk
Carlsberg σιγουρα την ξερετε ολοι
Lundbeck
Jyske Bank
Codan
Group 4 Falck
Danisco
ISS -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το κακο για εσας ομως ειναι οτι σε αυτες τις περιπτωσεις υπαρχει ΕΝΑ σωστο πρισμα.
Οπως και στην περίπτωση του Ιράκ δείχνεις πόσο αφελής και μονοδιάστατη είναι η σκέψη σου (American way of thinking ? Δε νομίζω. Δεν θα είχε πάει μπροστά αυτή η χώρα αν αυτοί που μετράνε σκέφτονταν έτσι
ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αλήθεια, ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ πρίσμα κτλ. κτλ. Ομως, ένα από τα βασικά γνωρίσματα ενός σωστού ανθρώπου, από αυτούς που λες, ενός σωστού manager αν θέλεις, πρέπει είναι η αναγνώριση των συνθηκών, της σχετικότητας των καταστάσεων και των αποφάσεων, του γεγονότος πως δεν είναι όλα μαύρα-άσπρα αλλά υπάρχουν και γκρίζα και όσο καλύτερα προσαρμόζεσαι σε αυτά, τόσο καλύτερα κατανοείς τον κόσμο και μπορείς να ελίσσεσαι και να τροποποιείς τη στρατηγική σου.
Δεν εχω ιδεα τι εννοεις για το Ιρακ. Για τα υπολοιπα. Ναι βεβαιως ως ενας ικανος leader δεν μπορεις να τα βλεπεις ολα μαυρα/ασπρα. Εκτος αυτων που ειναι μαυρα ή ασπρα. Και εαν η McDonald's ειναι το ασπρο, τοτε η Γκουντις ειναι το μαυρο. ΤΟ ενα ειναι μικροτερο του δυο. Και παντα θα ειναι.
Ομως ισως θα επρεπε να εξηγησεις. Πως με την θεωρια του γκρι, βγαζεις την Γκουντις οσο ικανη και πετυχημενη, ΄΄η και παραπανω, απο την ΜΑΚ? Για λεγε?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ξέρω τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς της Αθήνας (πάντως δεν περιμένω πως εσύ θα έχεις καμία συμμετοχή στην όποια επιτυχία ή αποτυχία τους, ως συνήθως έξω από το χορό...),
Μια στιγμη. Γιατι γραφεις οτι εγω ειμαι συνηθως εξω απο τον χορο? Τι εννοεις? Ποιον χορο? ΔΙοτι εχω χωρεψει πολλους μεχρι τωρα (για την ηλικια μου) και τους περισσοτερους καλυτερα απο τους υπολοιπους που χορευαν. Για ΠΟΙΟΝ χορο μιλας που δεν ειμαι μεσα?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ξέρω τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς της Αθήνας (πάντως δεν περιμένω πως εσύ θα έχεις καμία συμμετοχή στην όποια επιτυχία ή αποτυχία τους, ως συνήθως έξω από το χορό...), αλλά σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Σάμαρανκ πριν λίγα χρόνια), οι Ολυμπιακοί της Ατλάντα ήταν μια 'θλιβερή παρένθεση' μεταξύ των λαμπρών Ολυμπιακών της Βαρκελώνης και των (καλύτερων όλων των εποχών, όλοι το παραδέχονται αυτό) του Σίδνει. Διότι μπορεί να έβγαλαν $$$ (φαντάζομαι αυτό εννοείς περί 'επιτυχίας', είναι γνωστό πως υπάρχει ΕΝΑ κριτήριο επιτυχίας ) αλλά πέραν αυτού ουδένΔεν εχω ιδεα πως οι αγωνες στην Ατλαντα ηταν μια θλιβερη παρενθεση. Το ειπε ο Σαμαραγκ αυτο? Μπορεις να μου φερεις στοιχεια? Το αμφιβαλω. Και εαν το ειπε ο Σαμαραγκ, ποιος αλλος το ειπε?
Εβγαλαν $$. Ειμαι σιγουρος για αυτο, αυτο το ξερουν να το κανουν καλυτερα απο ολους εδω. Συνηθως. Αλλα, για σενα, ποια ειναι τα πιο σημαντικα κριτηρια για την επιτυχεια των Ολυμπιακων? Και προσεξε, δεν λεω οτι εινια τα χρηματα και μονο πουθενα. Σε ρωταω για τα κριτηρια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τολμας να βαζεις Ισπανια εκει. Ξερεις τιποτε για τα βασικα οικονομικα χωρων? Ευρωπαικων χωρων? Η Ισπανια ειναι απο τις πιο σημαντικες non-G7 χωρες στον πλανητη.
Με 700+ Δις $ ΑΕΠ και μονο 40 εκ πλυθησμο. Ειναι η 12η μεγαλυτερη οικονομια στον πλανητη σημερα. ποσα παραδειγματα θες ανθρωπων με ικανοτητες να ειναι επιχειρηματικοι leaders?
Πρωτη και καλυτερη:
Banco Santander Central
The Company is present in 40 countries and has over 39 million customers.
Πωλησεις ειναι $26+ ΔΙΣ!!
Μετ. Κεφαλαιο = $43.1 ΔΙΣ χτεςΜε 104,000 υπαλληλους! Αυτα ειναι σοβαρα νουμερα με ΗΠΑμερικανικα στανταρντ. Πολλες μεγαλες ΗΠΑμερικανικες εταιριες ειναι μικροτερες αυτης. Οσον αφορα τα κερδη, αυτη η εταιρια ειναι νουμερο 83 στον κοσμο ανεξαρτητως τομεα! Leaders να θες. Συγκεκριμενα:
Emilio Botin-Sanz - Chairman
Angel Corcostegui - First Vice Chairman and CEO
Jaime Botin-Sanz - Second Vice Chairman
Matias Rodriguez Inciarte - Third Vice Chairman
Alfredo Saenz Abad - Chairman Banesto, Director
Αλλλη σημαντικη Ισπανικη εταιρια:
Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A. (BBVA)
Πρωταγωνιστες οι:
Francisco Gonzalez Rodriguez Chairman
Jose Ignacio Goirigolzarri Tellaeche CEO
Jose Domingo Ampuero Osma Vice Chairman
Jesus Maria Cainzos Fernandez Vice Chairman
Gervasio Collar Zabaleta Vice ChairmanΠωλησεις ειναι $20 ΔΙΣ!
Μετ. Κεφ. χτες = $34 ΔΙΣ!Σε πωλησεις ειναι νουμερο 187 και σε κερδη νουμερο 119 στον κοσμο ανεξαρτητως τομεα.
Δινει δουλεια σε 93,000 ατομα.
Αλλη:
Repsol YPF, S.A.
an international oil company engaged in all activities within the hydrocarbon sector. These include the exploration, development and production of crude oil and natural gas; the transport of oil products, liquefied petroleum gas (LPG) and natural gas; oil refining; the production of a wide range of petrochemicals, and the marketing of oil products and derivatives, petrochemicals, liquefied petroleum gas and natural gas.
Οι ανθρωποι?
Alfonso Cortina de Alcocer Chairman, CEO
Antonio Alvarez Cienfuegos Vice Chairman
Jose Salat Vice Chairman
Carmelo Morenas Lopez CFO
Antonio Gonzalez-Adalid Exec. VP, Gas and ElectricityΤα νουμερα:
Μετ. Κεφ. = $20 ΔΙΣ.
Πωλησεις = $42 ΔΙΣ! Holy Moly!
Αλλη
Endesa S.A.
is in the business of generating, transporting and distributing electricity through a large number of companies in Spain, Latin America, Europe and Africa, with a total installed capacity of 42,000 MW (MegaWatts) and 133,600 GWh (GigaWatt hours) distributed to more than 20.5 million customers in 12 countries.
Manuel Pizarro Moreno Chairman
Rafael Miranda Robredo CEO, Director
Jose Luis Palomo Alvarez CFO
Jose Bogas Galvez Exec. VP Electricity Bus.
Luis Rivera Novo Exec. VP-InternationalΠωλησεις $20 ΔΙΣ
Αλλη
Telefonica S.A.
Cesar Alierta Izuel, 56 Chairman, CEO
Isidro Casas, 59 Vice Chairman
Antonio Viana-Baptista, 44 Chairman and CEO - Telefonica Internacional S.A., Director
Luis Abril Perez, 53 Chairman and CEO, Admira Media
Joaquin Agut Bonsfills, 46 Chairman of the BOard and CEO, Terra Networks, S.A.Πωλησεις $32 ΔΙΣ
Μετ. Κεφ. = $57 ΔΙΣΔινει δουλεια σε 152,000 ατομα!
Αλλες ενδιαφερουσες εταιριες στην Ισπανια ειναι:
Iberdrola
Banco Popular Espanol
Altadis
Gas Natural SDG
Union Fenosa
Cepsa
Grupo Ferrovial
Inditex
Fomento de Construcciones
Grupo Dragados
Banco de Sabadell
Corporation Mapfre
Acciona
Abertis Infraestructuras
Grupo ACS
Bankinter
Iberia
Acerinox
Vallehermoso
Aguas de Barcelona -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πλακα εχεις με την Ισπανια και την Αυστραλια.
Η Αυστραλια με περιπου μισο ΤΡΙΣ $ σε ΑΕΠ και πλυθησμο 19.4 εκ. ΚΚΕ ειναι $21,300.
Το 2001 το ΑΕΠ τους μεγαλωσες κατα 4.1% !
Εταιριες? Πολλες σημαντικες εταιριες σε παγκοσμιο επιπεδο. Οπως η
National Australia Bank που ειναι νουμερο 106 σε κερδη ανεξαρτητα τομεα στον κοσμο.
Αλλη:
BHP Billiton Limited
Συμμετοχικη. The Company operates seven customer sector groups: Aluminum, Base Metals, Carbon Steel Materials, Stainless Steel Materials, Energy Coal, Diamonds and Specialty Products and Petroleum.
Don Argus, 64 Chairman
Chip Goodyear, 44 CEO, Director
Christopher Lynch, 49 CFO
Philip Aiken, 53 Pres and CEO Petroleum
Robert Kirkby, 55 Pres, Carbon Steel MaterialsΠωλησεις = $17.1 ΔΙΣ
Μετ. Κεφ. = $22.4 ΔΙΣ38,000 ατομα δουλεουν για αυτην.
Μια αλλη ενδιαφερουσα ειναι η
Commonwealth Bank Group
νουμερο 138 σε κερδοφορια στον κοσμο
Αλλη
Telstra Corporation Ltd.
is a telecommunications and information services company
Robert Mansfield, 51 Chairman
Zygmunt Switkowski, 54 CEO, Managing Director, Director
John Ralph, 69 Deputy Chairman
David Moffatt Group Managing Director, Fin. & Admin. and CFO
Dick Simpson Pres, Telstra InternationalSales $14.7 ΔΙΣ
Market Capitalization $39.7 ΔΙΣ41,000 εγραζομενοι.
Westpac Banking Corporation
Leon Davis, 63 Chairman
David Morgan, 55 CEO, Managing Director, Director
Philip Chronican, 46 CFO, Director
Ilana Atlas, 48 People Management Framework
David Clarke, 47 Group Exec., Wealth ManagementΠωλ = $6.7 ΔΙΣ
Μετ Κεφ. $20 ΔΙΣ
25,000 υπαλληλοι
Australia and New Zealand Banking Group Limited (ANZ)
C. Goode, 64 Chairman
John McFarlane, 55 CEO
P. Marriott CFO
T. Paine Group Gen. Counsel (Acting)
David Boyles Group Managing Director, Technology and ServicesΠωλ = $6.6 ΔΙΣ
Μετ Κεφ. $20 ΔΙΣΜΟΝΟ 1100 ατομα δουλευουν για αυτην. Μια απο τις πιο κερδοφορες εταιριες στον κοσμο. Νουμερο 117.
Η περιφημη και γνωστη εδω αλλα ακομη περισσοτερο στην Ευρωπη:
The News Corporation Limited
is a diversified international communications company principally engaged in the production and distribution of motion pictures and television programming, as well as television, satellite and cable broadcasting. It is also engaged in the publication of newspapers, magazines and books; the production and distribution of promotional and advertising products and services; the development and distribution of conditional access systems, interactive television applications and broadcast control software systems, and the creation and distribution of online programming. The Company's activities are conducted principally in the United States, the United Kingdom, Australia and the Pacific Basin (Australasia). In addition, News Corporation has entered into joint ventures to provide direct-to-home television services in Italy and Latin America.
Ο περιφημος Keith Rupert Murdoch Chairman and CEO !!!
Ειναι η Αυστραλεζικος Γουορεν Μπαφετ
Και οι φιλοι του:
Peter Chernin Pres, COO
David DeVoe CFO, Director
Paul Haggerty Exec. VP-Fin. and Latin American Operations
Ian Moore Exec. VP of HRΠωλησεις $20.2 ΔΙΣ!
Μετ. Κεφ. $42 ΔΙΣ
34,000 εργαζομενοι.
Αλλες αξιοσημειωτες Αυστρελεζικες εταιριες ειναι:
Commonwealth Bank Group
St George Bank
Woolworths
Brambles GroupQantas Airways σιγουρα γνωστη σε εσας
Η περιφημη Coles Myer Ltd
Australian retailer that owns and operates stores in the Australian retail market and in the general merchandise sector of the New Zealand retail market, together with an Internet business. The Company supplies a wide range of food and non-food items in supermarkets, discount stores, department stores, liquor stores, office supplies stores and automotive service centers.
Coles Myer conducts business predominantly under the following names: Coles, Bi-Lo, Liquorland, Vintage Cellars, Quaffers, Kmart, Kmart Tyre & Auto, Tyremaster, Officeworks, World 4 Kids, Target, Fosseys, Target Country, Myer, Grace Bros, Megamart and Harris Technology. In New Zealand, the Company trades as Kmart. As of July 28, 2002, Coles Myer operated 1,787 stores in Australia and New Zealand.
Richard Allert Chairman
John Fletcher, 50 CEO, Managing Director, Director
Fraser MacKenzie CFO
Peter Mahler CIO
Kevin Elkington Sec.Πωλησεις $18 ΔΙΣ
!!! 167,000 υπαλληλους !!!
Αλλη γνωστη ειναι η
Amcor Limited
...offers a wide range of packaging and packaging-related services in Australia and New Zealand. Within these regions, the Company's products include boxes and cartons, plastic bottles, jars and containers, cans, closures, flexibles and packaging papers. Internationally, the Company is focused on four key market segments: specialty printed cartons, flexible packaging, PET plastic bottles and jars and specialty packaging. The Company operates internationally through five business units: Amcor Australasia, Amcor Europe, Amcor Asia, Amcor Twinpak - North America and Amcor Sunclipse - North America.
Με τους:
Chris Roberts, 57 Chairman
Jim Allen, 60 Pres and CEO, Amcor Twinpak
Eric Bloom, 53 CEO, Amcor Sunclipse
Russell Jones, 55 Managing Director
Peter Brown, 57 Managing Director, Amcor AustrailiaΜε πωλησεις $7 ΔΙΣ
Μετ Κεφ $5 ΔΙΣ
24,000 υπαλληλους
Τελος αλλες εταιριες που αξιζουν σημειωση ειναι:
AMP
Suncorp-Metway
QBE Insurance GroupFoster's Group !!! α σιγουρα την ξερετε - απο τις μπυρες και τωρα τα κρασια
Wesfarmers
Macquarie Bank
Westfield America Trust
Westfield Trust
Lend Lease
Rinker Group
General Property Trust
ΤΕλος η CSR Limited. Πρων Colonial Sugar Refining Company.
consists of building and construction materials divisions, with major manufacturing and distribution operations in Australia, New Zealand and Asia. The Company also has operations in the United States through Rinker Materials Corporation.
Warren Saxelby CFO
Ian McMaster Chief Exec. - Sugar
Graeme Pettigrew Chief Exec. - Building Materials
Karl Watson Jr. Chief Exec. - Construction Materials
Peter Abraham, 47 Sec. and Legal CounselΠωλ. $5 ΔΙΣ
8,000 υπαλληλους. -
OK...one more time!!!
Η λογική που εκφράζεις gavriil είναι αυτή των γιάπις των 80's που δεν ξέρεις γιατι ήσουν μικρός!
Το νόημά της ήταν:Πρέπει να έχω τόσα λεφτά όσα ο Ροκφέλερ!!Και τότε, περισσότερα!Και θα κάνω οτι περνάει απο το χέρι μου,ηθικό ή ανήθικο για να το πετύχω!Απο που το εβγαλες αυτο, μονο εσυ ξερεις! Εαν ειναι αυτη η λογικη που καταλαβες απο τα μυνηματα μου, τοτε....τι να πω?
Μάλλον δεν διαβάζεις πριν απαντήσεις!
Λέω οτι αυτό ΙΣΧΥΕ την δεκαετία του '80!!Οχι οτι το είπες εσυ!!
Καλύτερα?Το αποτέλεσμα ηταν εντυπωσιακό αλλά για λίγο!Εξαγορές,συγχωνεύσεις, ντόρος γύρω απο το ΤΙΠΟΤΑ!!Για 'αέρα' μετοχών,Χρηματιστήριο κλπ!!
Οριστε? Τι διαολο παει να πει το παραπανω? Μπορεις να εισαι λιγο πιο συγκεκριμενος? Οπως βλεπεις, εγω ειμαι 100% συγκεκριμενος. Εφερα νουμερα. Φερνω κι αλλα εαν θες. Μιλαμε και για τα υποκειμενικα (οπως η αντιληψη των πελατων για μια εταιρια) εαν θες. Κανεις δεν ρωτησε ακομη και γιαυτο δεν μιλαω ακομη. Ομως το παρπαανω, μονο εσυ ξερεις τι σημενει.
Πάλι τα ίδια!!
Σημαίνει οτι πολλές φορές η αξία μιας εταιρείας στο Χρησματιστήριο δεν έχει σχέση με την πραγματική (εδω εμείς το λέμε 'παπαγαλάκια').Και οτι πολλοί χρηματιστές και managers εβρισκαν την εύκολη λύση της συγχώνευσης ή της εξαγοράς για να δείξουν οτι έκαναν κάτι!!
Οπως σου εχω ξαναπεί,αυτό έγινε πάλι τα μέσα του '80!!Αλλά ήσουν μικρός τότε και δεν θα μπορούσες να το ξέρεις!!Αντίθετα,υπάρχει μια άλλη επιχειρηματική πρακτική,που αρχίζει και ξαναφαίνεται,που λέει οτι ενας επιχειρηματίας είναι καλός αν καταφέρνει να βάζει σωστούς στόχους και να τους πετυχαίνει!!
Σωστοτατα. Και? Πως αποδυκνυει αυτο λαθος τα δικα μου επιχειρηματα?
Ο στόχος μιας επιχείρησης Γαβριήλ,επιλέγεται με βάση το περιβάλλον στο οποίο κινείται,τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν,την αγορά και το προϊόν (4Ρ's!!).
Ετσι μια εταιρεία επιλέγει να κινηθεί βήμα-βήμα προς την ανάπτυξη.
Το οτι δεν είναι κατευθείαν GM δεν την κάνει αποτυχημένη!!
Και βέβαια ούτε και το ότι το ενεργητικό/πωλήσεις κλπ είναι μικρότερα.Τα περί κεφαλοποίησης κλπ είναι μπαρούφες και το ξέρεις!!
Οριστε? Εχεις πεσει στον πατο τωρα. Σορρυ. Τα νουμερα που εφερα ειναι μπαρουφες? Σορρυ, τα $15.6 ΔΙΣ πωλησεων της McDonald's Corporation ειναι μπαρουφες για σενα? Τοτε δεν υπαρχει λογος να μιλαω μαζι σου για αυτο το θεμα.
Ακομη και τα μετοχικα κεφαλαια. Μπαρουφες ειναι?Αν είμαι στον πάτο...να κάνουμε παρέα!!Να φέρω μπύρες?!!
Κεφαλαιοποίηση δεν είναι οι πωλήσεις!!!..Εξυπνε!!Η φταίνε πάλι τα Ελληνικά?
Κεφαλαιοποίηση είναι η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας!!Το'πιασες τωρα?Αν ναι....βάστα το!!Ας κάνει άλλη μια βουτιά ο DJ και έλα να μου πεις για κεφαλοποιήσεις!
Ω ναι? Για να δουμε οταν εκανε την μεγαλυτερη βουτια τα τελευταια χρονια:
Σημερα το μετοχικο κεφαλαιο της McDonald's Corporation ειναι $29 Δισ. Και ειναι στραπατσαρισμενη για οσους ξερουν. Περασε τα δυσκολοτερα χρονια της τα τελευταια 2 χρονια. Το μετοχικο κεφαλαιο ειναι το πρωτο που επηρεαζεται σε τετοιες περιπτωσεις.
Οταν ο DJ ηταν στο χαμηλοτερο σημειο της χρονιας, στις 7197 μοναδες δηλαδη, τον Οκτ. του 2002, η μετοχη της Μακ ηταν στα περιπου $17. Ετσι το μετοχικο της κεφαλαιο τοτε ηταν $21.5 ΔΙΣ.
Χρειαζεται να σου εξηγησω τι σημενει και τι δεν σημενει το παραπανω? Αρα σε ρωταω ξανα. Για σενα, με τον Ντάο να ειναι στις 7Κ, τα $21.5 ΔΙΣ μετοχικου κεφαλαιου της ΜΑΚ, ειναι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ?
καμμιά σχέση!!!..Διάβασε παραπάνω!!
Αυτό λοιπόν που αρνείσαι να καταλάβεις (και δυστυχώς οι υπόλοιποι επιμένουν να προσπαθούν) είναι οτι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι με άλλες απόψεις εκτός Αμερικής!
Αυτο τι παει να πει τωρα? Οτι ολοι εδω ειναι CEO μεγαλων εταιριων? Σκεφτεσαι τι λες? Εχει και εδω μεσαια ταξη εαν δεν εχεις ακουσει. Αυτοι, δεν κανουν 1 Εκ. $ τον χρονο. Βγαζουν το ψωμι τους και λιγο παραπανω για τα γεραματα.
Ομως οι μεγαλες εταιριες τους εξασφαλιζουν καλη δουλεια και καλη 'οικονομικη' κατασταση λογο του ποσο δυνατες ειναι. Αυτο ειναι το κυριο οφελος ενος κωλωσου για το εθνος. Το ιδιο το εθνος κερδιζει στο τελος. Αρα, τι πας να μου πεις? Οτι οι εξυπνοι Ελληνες δεν θελουν τους κωλωσους διοτι ειναι μαγκες και εχουν αλλου τροπους να 'το λυσουν το προβλημα'? Και τα αμερικανακια ειναι τα προβατα? Αυτο λες?
Λέω οτι μπορεί να γίνεται καλή δουλειά και σε μια εταιρεία που δεν είναι κολοσσός!!...Σκέψου το!!!
Sorry!
No comment!!...Next witness please!!..You may step down!!
Εσυ απαντας με το παραπανω ετσι:Το αν υπάρχουν ικανοί Ελληνες managers νομίζω οτι δεν αξίζει να το απαντήσω γιατι απλά δεν ξέρεις τι λές!!
Sorry!
ΟΚ. Τελειο επιχειρημα. Με αποστομωσες.
Να σε αποστομώσω είναι λίγο δύσκολο!!Αυτά που λές όμως...τα πιστεύεις?
-
πραγματικα θαυμαζω την υπομονη σας που ασχολειστε μαζι του!!!!
-
Εαν υπηρχαν ικανοι ανθρωποι τοτε θα υπηρχαν και ικανες εταιριες.
Όχι απαραίτητα! Αλλά υπάρχουνε και Ελληνικές ικανές εταιρίες ( ικανές = κερδοφόρες για τους μετόχους/επενδυτές, σημαντικός δείκτης είναι η απόδοση σε σ΄χέση με την Επένδυση....Return on Investment κλπ.)
Η εταιρία που δουλεύω έχει Ελληνική Διοίκηση (πάνω απο το 51% το έχουνε Έλληνες, Πρόεδρος και CEO Έλληνες, πριν μπει στο Χρηματηστήριο είχε 90% Ελληνική ιδιοκτησία), αλλά δεν είναι Ελληνική. Γιατί? Γιατι πολυ απλά ΔΕΝ συνέφερε οικονομικα να έχει έδρα την Ελλάδα λόγω φορολογίας και λαδώματος.....τόσο απλά!
Και ο Καθ. Αθανασόπουλος, νούμερο 2 στην ΤΟΥΟΤΑ Ευρώπης είναι Έλληνας, ικανότατος Leader και μάνατζερ, αλλά δεν δουλεύει σε Ελληνική εταιρία.
-
Επειδή τα ματάκια μου έχουν πάθει (τόσο από το μέγεθος των απαντήσεων, όσο και από τα ανεκδιήγητα που έχω διαβάσει) μπορεί κάποιος να διαχωρήσει ορισμένα πράγματα, ώστε να μιλάτε σε κοινή βάση, γιατί ο διάλογος ως τώρα αφορά πατάτες και... ντομάτες
-
Με τι κριτήρια συγκρίνονται πολυεθνικές με καθαρά εθνικές εταιρείες (π.χ. Μακ-Γκούντυς) και πώς μπορεί να βρεθεί κάποια παράμετρος ώστε να γίνουν συγκρίσιμες; Ο κύκλος εργασιών και το μετοχικό κεφάλαιό τους είναι προφανέστατα λανθασμένες παράμετροι σύγκρισης; Τα ποσοστά κέρδους από την άλλη, δε σημαίνουν και πολλά πράγματα. Τέλος η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος είναι δύσκολο να αποτελέσει μετρήσιμο παράγοντα και σαφώς δε σημαίνει αυτόματα ότι το ποιοτικό προϊόν συνεπάγεται 'επιτυχημένη' εταιρεία.
-
Πώς ορίζετε την 'εθνικότητα' (ελληνική, αμερικάνικη κ.λπ.) μιας εταιρείας; γιατί κι εδώ έχουν ειπωθεί πολλά... κουλά. Αυτή που διαθέτει διέυθυνση με ανθρώπους κοινής εθνικότητας (δηλαδή μία εταιρεία με μάνατζερ έλληνα, είναι ελληνική); Ανάλογα με την έδρα της (δηλαδή μία εταιρεία με έδρα στο Λονδίνο, είναι αγγλική. Α ρε Λάτση λονδρέζε!!!); Ανάλογα με την εθνικότητα των μετόχων της;;;
-
Μονοπωλειακή παραγωγή σημαίνει επιτυχία; Όταν αναφέρεται για παράδειγμα ο μπετονίτης, για να συγκριθεί μία ελληνική εταιρεία με μία αμερικάνικη (καλά δε λέμε ότι εκ των προτέρων μία τέτοια συζήτηση είναι παιδική, childish για τους αγγλομαθείς του forum), είναι σαφώς αποπροσανατολιστικό το παράδειγμα, αφού μπετονίτη ως γνωστόν μόνο στην Ελλάδα θα βρούμε!!!
-
Μπορεί μία εταιρεία να είναι επιτυχημένη διεθνώς και εντελώς αποτυχημένη σε μία εθνική αγορά;;; Δε θέλει και ερώτημα (για να σταματήσει το χαζό debate για τα Μακ και τα Γκούντυς), σαφέστατα και μπορεί! Άλλο κλασικό ελληνικό παράδειγμα είναι η Γκάντμπουρυ (η μεγαλύτερη αγγλική σοκολατοποιία) που προσπάθησε να εκτοπίσει την ΙΟΝ από την Ελλάδα. Απέτυχε παταγωδώς και τα μάζεψε μέσα σε μία πενταετία, αυτό δε σημαίνει ότι η ΙΟΝ είναι μεγαλύτερη ή πιο επιτυχημένη εταιρεία από την Γκάντμπουρυ (Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΗ!!!!!).
-
-
Πέτρο συμφωνώ 100% μαζί σου και έχω τις ίδιες απορίες!?!?
-
Και εαν η McDonald's ειναι το ασπρο, τοτε η Γκουντις ειναι το μαυρο.Και πώς να μην είναι η McDonald's το άσπρο... Με τόσα γιαούρτια που τρώνε σε κάθε διαδήλωση!
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Και εαν η McDonald's ειναι το ασπρο, τοτε η Γκουντις ειναι το μαυρο.
Και πώς να μην είναι η McDonald's το άσπρο... Με τόσα γιαούρτια που τρώνε σε κάθε διαδήλωση!
Στην Θεσσαλονίκη πάντως παρ'όλο ότι κάνουν προσφορές όπως αγοράζεις ένα burger και παίρνεις ακόμη ένα δώρο και παράδοση κατ΄οικον, άρχισαν να κλείνουν (Πανόραμα) ενώ τα goodys απέναντι είναι συνέχεια γεμάτα.
Ασπρο Μαύρο όνειρα κάνω...
Το θυμάστε το τραγουδάκι? -
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το post σου αλλά όταν λες
Ο χρήστης Petros έγραψε:
3. Μονοπωλειακή παραγωγή σημαίνει επιτυχία; Όταν αναφέρεται για παράδειγμα ο μπετονίτης, για να συγκριθεί μία ελληνική εταιρεία με μία αμερικάνικη (καλά δε λέμε ότι εκ των προτέρων μία τέτοια συζήτηση είναι παιδική, childish για τους αγγλομαθείς του forum), είναι σαφώς αποπροσανατολιστικό το παράδειγμα, αφού μπετονίτη ως γνωστόν μόνο στην Ελλάδα θα βρούμε!!!προφανώς αστειεύεσαι .
Μόνο στην Ελλάδα; Όχι βέβαια (Γερμανία, Γεωργία και αλλού).
Δεν αποτελεί καθόλου μονοπωλειακή παραγωγή.Μήπως 'υποθέτεις' το ίδιο και για των βωξίτη ή τον περλίτη?
Και γιατί είναι childish το συγκεκριμένο;
Για να προσέχουμε τι λέμε... -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το post σου αλλά όταν λεςπροφανώς αστειεύεσαι .
Μόνο στην Ελλάδα; Όχι βέβαια (Γερμανία, Γεωργία και αλλού).
Δεν αποτελεί καθόλου μονοπωλειακή παραγωγή.Μήπως 'υποθέτεις' το ίδιο και για των βωξίτη ή τον περλίτη?
Και γιατί είναι childish το συγκεκριμένο;
Για να προσέχουμε τι λέμε...O μπετονίτης είναι ουσιαστικά ελληνικό προϊόν (κάτι σαν τη φέτα ), στο δε βωξίτη βρισκόμαστε στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας παραγωγής. Γενικά χρησιμοποίησες παραδείγματα, στα οποία εκ των πραγμάτων οι Ελληνικές εταιρείες θα έπρεπε να είναι leaders.
Σε ό,τι αφορά το 'childish', δεν αναφέρομαι βέβαια σε εσένα Syele, αλλά στην τροπή που έχει πάρει η όλη συζήτηση (με άτοπο εκ των πραγμάτων θέμα). Χρησιμοποίησα τον όρο για να τονίσω την απιθανότητα αυτού του debate και όχι για την επιχειρηματολογία σου.
Συγγνώμη αν παρεξηγήθηκε το σχόλιο (λόγω της θέσης του μέσα στην απάντησή μου).
Αυτοκίνητα "Made in Greece"