-
O apostolis εχει απόλυτο δίκιο, σβήστε από τις δημοσιευσεις σας όλα τα σημεία που είναι ύποπτα (σημεία, θέσεις μάχης κλπ κλπ) γιατι θα υπάρξει πρόβλημα. Αν συνεχιστεί θα πρέπει να το σταματήσουμε με κλέιδωμα. Μπορείτε να γράφετε γενικά χωρίς λεπτομέρειες μέρη και θέσεις.
-
Αυτό το θέμα δεν έπρεπε καν να υπάρχει έτσι κι αλλιώς, γιατί ενείχε τον κίνδυνο - που δεν αποφεύχθηκε τελικά - διαρροής εξαιρετικά ευαίσθητων στρατιωτικών στοιχείων.
-
Eγω παρουσιστηκα τον Νοεμβρη του '93(93ΣΤ) στον Σκαραμαγκα,ΚΕ Παλασκα.
Απο τοτε δεν απολυθηκα ποτε,γιατι αντι για ναυτακι,μπηκα στην ΣΜΥΝ.
Καλως εχοντων των πραγματων,σε 25 χρονακια,το περνω το χαρτι
Ειδικοτητα,τεχνιτης πυροβολων.
Παντως απο οτι ειδα,ναυτικο δεν παιζει καθολου εδω μεσα. -
Οσον αφορα τα ευαισθητα στρατιωτικα στοιχεια. Μου θυμιζει λιγο την ιστορια με τη ΓΥΣ που δε δινει χαρτες (να με συγχωρησουν αν δε συμβαινει πια, αλλα αμφιβαλλω γιατι εχω παρεμφερη εμπειρια) κοντα στα συνορα λες και ειμαστε ακομα στη δεκαετια του 60. Πλεον ολοι ξερουν οτι θελουν να μαθουν και υπαρχουν πολλοι τροποι για να το καταφερουν αυτο.
-
Ο χρήστης cadm8 έγραψε:
Οσον αφορα τα ευαισθητα στρατιωτικα στοιχεια. Μου θυμιζει λιγο την ιστορια με τη ΓΥΣ που δε δινει χαρτες (να με συγχωρησουν αν δε συμβαινει πια, αλλα αμφιβαλλω γιατι εχω παρεμφερη εμπειρια) κοντα στα συνορα λες και ειμαστε ακομα στη δεκαετια του 60. Πλεον ολοι ξερουν οτι θελουν να μαθουν και υπαρχουν πολλοι τροποι για να το καταφερουν αυτο.Ετσι ακριβως ειναι !!!
Το παραμυθη για τις θεσεις μαχης εν καιρο πολεμου που και οι Τουρκοι αλλα και εμεις ξερουμε τις θεσεις τους !!!
Ρε παιδια μη τρελλενεστε!!!!Cmarin ησουν στη Λημνο σε φυλακιο ηλεκτρονικου πολεμου που κανει ακροασεις των γειτονων ? Εγω σε τετοιο ημουν αλλα στη Χιο !!!
Οπως τα λες σε βουνο και ημουν και εγω εθελοντης μαγειρας !!Λογο αυτου ημουν καθε μερα εξοδουχος απο τις 8 το βραδυ με διανυκτερευση!!!
Ζωη και κοτα ειχα και σπιτι και πηγαινα ηταν τζετ!! Ασε τις απειρες ωρες CMR στο playstation !!! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ήταν bug ήταν feature Χωρίς πλάκα, τα functional requirements ήταν να είναι η ανάθεση τελείως τυχαία (στην πρώτη έκδοση ήταν ψευδοτυχαία και το είχαν πάρει είδηση ) και χωρίς δυνατότητα επέμβασης, αλλά αν ακύρωνες αρκετές φορές την εγγραφή που έβαζες κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν η ΜΕΝ που ήθελες...Ναι το γνωρίζω. Ακριβώς έτσι το είχαμε κάνει τότε. Δυό φορές με έστειλε στην 3η Μ.Ε.Ν, την τρίτη όμως!!!
Ο δε Τιτώνης θεός: 'Και δε μου λες ρε , πόσους τρόπους έχουμε να κάνουμε στο Word ?'
Γιατί το κόλλημα που είχε, με το πόσες γραμμές μπορούμε να έχουμε σε ένα φύλλο Excel?? Πάντως ήταν φοβερός τύπος (ακόμα πρέπει να είναι δηλαδή)... Επίσης δεν ξέρω αν το γνωρίζεις ήδη, αλλά εδώ και 2 χρόνια σχεδόν, καταργήσανε την εκπαίδευση για τους ΑΝ/ΠΡ. Μετά την Τρίπολη πάνε κατευθείαν στις μονάδες τους χωρίς να περάσουν από το ΓΕΑ για να κάνουν τους σκοπάνθρωπους.
Όσο για τις οδηγικές μου εμπειρίες στο Στρατό, είχα την ευκαιρία να οδηγήσω UNIMOG και μάλιστα εκτός δρόμου....
Τι ήταν αυτό το πράγμα!!!! Μόνο που το μάρσαρα και άκουγα το βρυχηθμό του κινητήρα από κάτω μου, έφτανε. Για τις δυνατότητές του στο ξεκόλλημα, δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω κάτι... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Nα το προχωρησω λιγοΑναφερετε εμπειριες σας απο οδηγηση STEYR,ΡΕΟ,τζιπακια Μερσεντες και καναδεζες παλιες και τις καινουριες τις αυτοματες τις Μερσεντες!
Οσοι απο εσας οδηγησατε...για να ταιριαζει κ λιγο με το υφος του φορουμ!οι πρωτες μου εμπειριες σε πραγματικο off-road
με μια υδροφορα σταγιερ που περναμε γραμμη τις αντιπυρικες για να δοκιμασουμε την αποτελεσματικοτητα των μπλοκε... (τελικα ηταν αποτελεσματικα)
με το διοικητικο defender το οποιο δοκιμαστηκε ανεπυτηχως στο σπρωξιμο δεντρων πολλακις και παρολο που κλειδωνε χιαστι
με Mitsu L200 στις χρονομετρημενες ειδικες του Καμπου στις οποιες τελικα δεν καταφερα να πετυχω τους καλυτερους χρονους διοτι οι κανονικοι οδηγοι πηγαιναν καθε μερα και ειχαν βελτιωθει πολυ...
ειχαμε και μερσεντε ΠΑΟφορα αλλα αυτα ειχαν πολυ ψηλο κεντρο βαρους και δεν ηταν για παιγνιδιακαι ενα quiz
πως αδειαζει ενα σταγιερ απο τα σκουπιδια μονος του ο οδηγος και χωρις να κατεβει απο τη θεση του ??? -
Γενάρης 1988: Παρουσιάστηκα στο Χαιδάρι στο ΚΕΔΒ. Μετά την ψυχρολουσία των πρώτων ημερών έγινα γραφέας και πέρασα σχετικά καλά για 3 μήνες. Όλοι στη διμοιρία ήταν πάνω από 30 χρονών επιστήμονες με μεταπτυχιακά, master μέχρι και doctora. Πολύ καλό επίπεδο γενικά. Το χειρότερό μου ήταν τα μαγειρεία. Ευτυχώς δεν πήγα ποτέ 'σκουπιδιάρα'. Μετά την 'εκπαίδευση' πήρα μετάθεση για Χίο σαν χειριστής πολυδιαυλικών σε ένα φυλάκιο πάνω σε ένα βουνό από όπου απολύθηκα τον Οκτώβρη του 1989. Στο φυλάκιο είχε τα καλά του και τα κακά του. Λίγα άτομα, πολλές υπηρεσίες, άλλοτε άφθονο φαγητό και άλλοτε δεν είχαμε να φάμε τίποτα. Διοικητής του νησιού ήταν ο γνωστός Αλεξάκης τότε και ερχόταν για εφόδους με μια Μερσεντές και γινόταν πανικός. Αλλά γενικά είχε ησυχία, δεν είχε εκπαίδευση και τέτοια άγρια πράγματα. Η χειρότερη υπηρεσία ήταν η 'κουζίνα' όπου έπρεπε να πλύνεις πιάτα, ποτήρια, κατσαρόλες, ταψιά για περίπου 20 άτομα!!! είχε και μια σκοπιά στην πύλη όπου φύλαγες χωρίς κράνος, καθιστός με ραδιοφωνάκι κ.λ.π. Ένα άλλο δύσκολο ήταν ότι έπρεπε εκ περιτροπής να ανεβαίνουν στην κορυφή του βουνού για μια βδομάδα 2 άτομα που έμεναν σε ένα δωματιάκι χωρίς τρεχούμενο νερό και μαγείρευαν μόνοι τους. Μετά από 4-5 μήνες και αφού έφυγε ένας παλιός, ανέλαβα εξ ολοκλήρου τα πολυδιαυλικά και κοιμόμουνα μόνος μου σε άλλο σημείο - ένα καταφύγιο - όπου ήταν ο κεντρικός κλωβός. Μιλάμε για ύπνο 18 ώρες την ημέρα, χωρίς υπηρεσίες, χωρίς τίποτα. Εκεί διάβασα κι εγώ ένα σωρό βιβλία.
Γενικές εντυπώσεις από το στρατό: 19 μήνες χαμένοι από τη ζωή μου, δεν μου χρησίμεψε σε τίποτα, δεν έκανα φίλους και αν ηταν στο χέρι μου δεν θα πήγαινα με τίποτα. Το μόνο κάπως ενδιαφέρον ήταν ότι έμαθα κάποια πράγματα για ασυρμάτους και τεχνολογίες επικοινωνιών γενικά. Το καλό στο φυλάκιο ήταν ότι είχαμε βρει μια γραμμή ελεύθερη και παίρναμε υπεραστικά μιλώντας με τις ώρες τζάμπα. Έχω ξαναπάει από τότε πολλές φορές στη Χίο (είναι η καταγωγή της γυναίκας μου) και ποτέ δεν ξαναπήγα σε εκείνο το φυλάκιο....Όσον αφορά τα ευαίσθητα στρατιωτικά μυστικά, ψυχραιμία παιδιά, δεν νομίζω ότι αναφέρθηκε τίποτα σπουδαίο, είναι πράγματα που τα γνωρίζει όλος ο κόσμος - δεν διαβάζετε στρατιωτικά περιοδικά;
Κατά τα άλλα θα με ενδιέφερε να διαβάσω ιστορίες από τη επιστράτευση του 74, την αντίστοιχη του 1987 και βέβαια από τη εποχή των Ιμίων. Επειδή πολλά έχουν ακουστεί για εκείνες τις περιόδους.
Επίσης νομίζω ότι το θέμα 'σηκώνει' και μια ψηφοφορία... -
Γεια σου maverick συνάδελφε....ΧΠΔ....
-
Maverick δε πιστευω να ησουν στο Φυλακιο στο βουνο Αιπος ?
Εκει ημουν εγω !!! -
Ο χρήστης maverick έγραψε:
Όσον αφορά τα ευαίσθητα στρατιωτικά μυστικά, ψυχραιμία παιδιά, δεν νομίζω ότι αναφέρθηκε τίποτα σπουδαίο, είναι πράγματα που τα γνωρίζει όλος ο κόσμος - δεν διαβάζετε στρατιωτικά περιοδικά;το λες σοβαρα τωρα αυτο ??
καλα, κατασκοπος των τουρκων εισαι??ελα παιδια να σοβαρευτουμε λιγο
μακαρι να περιμεναν οι τουρκοι απο το φορουμ να μαθουν μυστικα
μακαρι λεω να περιμεναν απο τους πρωην φανταρους να μαθουν μυστικαενα ωραιο παραδειγμα
στην κυπρο υπαρχει ενα ολοκληρο ταγμα διαβιβασεων, το 45ΤΔ
και μια τεραστια διμοιρια του ασχολειται με υποκλοπες και παρενοχληση του εχθρου (ας καγχασω)
απο την αλλη υπαρχει για τον ιδιο σκοπο (υποκλοπες) ενα μικρο ταγμα μονο
οι διαβιβασεις τους ειναι ταξιαρχια...
ξερουν τα παντα για μας πριν απο μας με λιγα λογιακαι αυτο δεν ειναι ηττοπαθεια, ειναι ρεαλισμος
ο στρατος στην ελλαδα υπαρχει για την καταπολεμηση της ανεργιας (οπως και η αστυνομια)
φανταζεσται να εψαχναν για δουλεια και οι μονιμοι ??
και ολοι οι αρρενες να εμπαιναν στην αγορα εργασια 1-2 χρονια νωριτερα ??
και απο που θα επερναν μετα τις μιζες τους οι διαφοροι αν δεν υπηρχαν τα κονδυλια για την αμυνα???ελπιζω να μη σας χαλασω την διαθεση αλλα εκτος απο καποιες μεμωνομενες εξαιρεσεις ο στρατος μας (και οχι μονο 'μας' για να ειμαστε δικαιοι) ειναι οτιδηποτε αλλο απο αυτο που λει οτι ειναι
-
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Maverick δε πιστευω να ησουν στο Φυλακιο στο βουνο Αιπος ?
Εκει ημουν εγω !!!Όχι, ήμουνα στον Άη Γιώργη τον Συκούση...Δεν ήξερα ότι είχε κόσμο σε εκείνο το φυλάκιο στο Αίπος, έχω περάσει πάμπολες φορές από εκεί, ποτέ δεν είδα άνθρωπο. Ωραίες στροφές εκεί, έ;;;
Χαιρετίσματα σε όλους τους διαβιβαστές -φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι οι περισσότεροι- και ειδικά στους Χ.Π.Δ. Αλήθεια θα με ενδιέφερε να μάθω τι απέγιναν τα περίφημα Π.Δ. Όταν ήμουνα εγώ ήταν σε φάση αντικατάστασης, εκσυγχρονισμού ή κάτι τέτοιο... -
Σεπτεμβριος 89. Μετα απο 3 χρονια αναβολή ειπα να βαλω το χακι (εκανα στοιχακι) Παω λοιπον στην Κορινθο για ενα διμηνο. Θες να γίνεις δοκιμος? Οχι. Θες να γίνεις λοχίας? Οχι. Εγινα λοιπον οδηγος.
Αλλοι 2 μηνες στη Σαντα για να γινω οδηγος φορτηγου. Μετα τον πουλο και στο νησι απεναντι απο την Αλεξανδρουπολη. Ενα χρονο...επηξα. Μου δωσανε ενα τεθωρακισμενο του '40 με ροδες. Αυτα που ειχαν οι αγγλοι στο Ελ Αλαμειν. Το κιβωτιο απο αριστερα. Μιζα δεν ειχαν αλλα υπηρχε η αυτοματη...σπρωξιμο. Υπαρχει ενα στο πολεμικο μουσειο Θεσσαλονικης. Το 2-4 δεν με πειραζε γιατι υπηρχε χειροτερο...
12-3 και 3-6, αααααα και φυσικα για να σαι στις 3 στη σκοπια επρεπε να ξεκινησεις το περπατημα για το βουνο απο τις 2.
Σε μια ασκηση μου δινουν καναδεζα με 8 φανταρους πισω και τρειλορ με ολμο. Ολα καλα ως εδω. το μονο προβλημα ειναι οτι η καναδεζα δεν εχει φρενα Εχει χειροφρενο που και αυτο δεν αγκιστρωνει. Περιθωρια αρνησης? Την οδηγεις ή 20 μερες φυλακη, διαλεγεις. Και το κακο στις φαλαγγες ειναι οτι κανουν πολλες στασεις και ειδικα στα βουνα.
Το μονο καλο ηταν οτι το καλοκαιρι ειχα παλιωσει....
Ειδα και αποειδα οτι χωρις μεσο θ'αφησω τα κοκκαλα μου εκει. Ετυχε τοτε και ηρθε στη μοναδα ενας καλος ανθρωπος που ηταν λοχαγος, χωριανος και γαμπρος βολευτη και με πηγαινε πολυ.
Οι επομενοι 4 μηνες λοιπον στην Καρδιτσα που ηταν καλα. Λιγοι ημασταν, σκοπιες καναμε, αλλα ηταν καλα. Η καναδεζα ηταν αστερι (εκτος απο το πισω ημιαξονιο που το βιδωνα 15 φορες την ημερα) και το Ρεο πολυ ωραιο παρόλο που ηταν πολυ πολυ πολυ δυσκολοδηγητο. Αλλα βιτσια ειναι αυτά. Το προτιμουσα απ οτιδηποτε. Φυσικα δουλευαν μονο χαρι σε πατεντες. Για να μην εκραγει το καζανακι με τον αερα για τα φρενα στο Ρεο, μολις ο δεικτης εφτανε στο κοκκινο πατουσα φρενο και γκαζι μαζι, παροτι αδεια ευθει μπροστα. Ακομα κοιταω τις φωτο με τις αναρτησεις τις καναδεζας τερματισμενες.... δεν τα κανουν ετσι τωρα!!!
Τις μερες του πρωτου Ιρακ, φυσικα επιφυλακη και ακουγα την επιθεση live στη σκοπια.
Απολυθηκα μια μερα με βροχή, αλλα αισθανομουνα μια απεραντη ευτυχια.
Μετα τοσα χρονια έχουν μεινει μονο οι καλες φασεις. Ακομα και οι κακες πλεον φαινονται καλες και αστειες -
Ο χρήστης sakinen έγραψε:
.
Μετα τοσα χρονια έχουν μεινει μονο οι καλες φασεις. Ακομα και οι κακες πλεον φαινονται καλες και αστειες100% Σωστός.
-
Ο χρήστης maverick έγραψε:
Όχι, ήμουνα στον Άη Γιώργη τον Συκούση...Δεν ήξερα ότι είχε κόσμο σε εκείνο το φυλάκιο στο Αίπος, έχω περάσει πάμπολες φορές από εκεί, ποτέ δεν είδα άνθρωπο. Ωραίες στροφές εκεί, έ;;;
Χαιρετίσματα σε όλους τους διαβιβαστές -φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι οι περισσότεροι- και ειδικά στους Χ.Π.Δ. Αλήθεια θα με ενδιέφερε να μάθω τι απέγιναν τα περίφημα Π.Δ. Όταν ήμουνα εγώ ήταν σε φάση αντικατάστασης, εκσυγχρονισμού ή κάτι τέτοιο...Οχι απλα ωραιες καθε 200 μετρα και φουρκετα !!! Ειχα νοικιασει μια φορα ενα Arosa και μια αλλη το καινουριο το corsa και ειδαν και αποειδαν τα κακομοιρα τα αμαξακια!! Γενικα πιστευω οτι ολοι σχεδον η Χιος εχει φοβερα στροφιλικια!!!Το φυλακιο εκει ειναι μεγαλης ασφαλειας (ετσι λενε) και γενικα δε πολυκυκλοφορει κοσμος ασε που ειναι χωμενο αρκετα μεσα απο το δρομο εχει ενα στενακι που μπαινεις!! Ειναι λιγο πριν το αθλητικο κεντρο που εχουν ανοιξει παραπανω με τη πισινα (αρε κατι βουτες εκει περυσι)!!!
Θα κοψω τριανταφυλλο,απο του ΚΕΔΒ το κηπο .... !!!!
-
Μετά από 7 χρονάκια αναβολής, το 'εθνοσωτήριον έτος' 1997 παρουσιάστηκα στην Κόρινθο (Τεχνικό Σώμα), 97Ε ΕΣΣΟ, ή 250 για τους υπηρετήσαντες στον ΕΣ.
Ειδικότης: Ηλεκτρολόγος/Μηχανολόγος. Μη ρωτάτε τι είναι αυτό, ούτε οι ίδιοι έως να απολυθώ δε μου έδωσαν μία 'πειστική' περιγραφή της ειδικότητάς μου. Στους δύο μήνες μετάθεση 98ΣΥΝΥΠΕΘ/Λέσβος και μετά από ένα μήνα απόσπαση στη μεραρχία για να στήσω και να παρακολουθώ το νεότευκτο τότε ΣΔΕΠ (Σύστημα Διοίκησης Ελέγχου κ' Πληροφοριών). Κοινώς δίκτυο που συνέδεε τους σχηματισμούς με τα κέντρα. Τοποθετήθηκα επισήμως ως βοηθός στη Διεύθυνση Τεχνικού της 98 ΑΔΤΕ (το τι είδαν τα μάτια μου, αφήστε το γιατί θα το κόψει η στρατιωτική λογοκρισία). Για 4 μήνες έλιωσα στην υπηρεσία (ευτυχώς γραφείου, αλλά περνούσαν έως και 7 ημέρες για να δω το φως του ήλιου!!!!) και μετά για όλο το καλοκαίρι του ΄98 ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ (υπηρεσίες=0, το Ραλάκι στη Λέσβο και βουρ για τις παραλίες)! Ξαναέπηξα για τους 6 τελευταίους μήνες μετά τη μετάθεσή μου στο κ@λοχανείο του 301ΕΒ (Εργοστάσιο Βάσης) στο Ίλιον!
-
96á ÅÓÓÏ Ðåæéêü Ôñßðïëç êáé ìåôÜ ËÝñï (ÊáèõóôåñçìÝíá 2 ÷ñüíéá ãéá ëüãïõò óðïõäþí)
ÇìÝñá êáôÜôáîçò 22 Öåâ 96 -- Éìéá 29 Öåâ --åõôõ÷þò îåöïýóêùóå êáé ãëõôþóáìå ôçí ðñüùñç ìåôÜâáóç óôá óýíïñá.
Äåí èá îå÷Üóù ðïôÝ ôçí ÂñáäõíÞ ÁíáöïñÜ ìåôá ôçí åðéâåâáßóùóç ãéá ôï èÜíáôï ôùí ÇÑÙÙÍ óôï åëéêüðôåñï .Ì@@@ ôáí óôéò óåéñÝò ÷ùñßò íá Ý÷ïõìå êáé êÜðïéá åíçìÝñùóç ôïõ ôß åß÷å ãßíåé ìÝ÷ñé ðïõ Ýíáò ìïíéìïò ìáò åîÞãçóå ôçí óçìáóßá áõôÞò ôçò äéáäéêáóßáò:ÊáôáìÝôñçóç æùíôáíþí -íåêñþí åí êáéñþ ðïëÝìïõ ,êáé äåí åß÷áìå ðüëåìï . -
Ο χρήστης predator έγραψε:
ο στρατος στην ελλαδα υπαρχει για την καταπολεμηση της ανεργιας (οπως και η αστυνομια)
φανταζεσται να εψαχναν για δουλεια και οι μονιμοι ??
και ολοι οι αρρενες να εμπαιναν στην αγορα εργασια 1-2 χρονια νωριτερα ??
και απο που θα επερναν μετα τις μιζες τους οι διαφοροι αν δεν υπηρχαν τα κονδυλια για την αμυνα???ελπιζω να μη σας χαλασω την διαθεση αλλα εκτος απο καποιες μεμωνομενες εξαιρεσεις ο στρατος μας (και οχι μονο 'μας' για να ειμαστε δικαιοι) ειναι οτιδηποτε αλλο απο αυτο που λει οτι ειναι
Διαφωνω με την παραπανω φραση σου.
Περα απο την οποια εικονα εχει βγει προς τα εξω,αν δεν υπηρχε ο στρατος,το ναυτικο και η αεροπορια,τωρα θα ειχαμε ονοματα του τυπου μουσταφα,αλι κλπ κλπ και το Αιγαιο θα ηταν μια ωραια εσοχη ωθομανικου κρατους.
Επειδη βλεπω τα πραγματα απο την μεσα μερια,για τα τελευταια 10 χρονια,η εξελιξη ειναι τεραστια σε ολους τους τομεις.
Μπορει γενικως να φαινομαστε κουκουρουκου,αλλα οταν σφιξουν οι κ**οι,εκει γινομαστε ολοι(μονιμοι και μη)επαγγελματιες και με το παραπανω.Ζωντανο παραδειγμα εχω δει με τα ματια μου,τον Φλεβαρη του '96 στα Ιμια.
Το συμπερασμα που εβγαλα εγω τοτε,ειναι οτι αν γινει η στραβη, το εμψυχο δυναμικο που διαθετουμε,εστω και με ελειπη εξοπλισμο,θα ανταποκριθει οσο το δυνατο καλυτερα στις υποχρεωσεις του.
Δεν λεω πως δεν υπαρχουν και ατομα που δεν αξιζουν να φορανε την στολη,αλλα αυτα τα γεγονοτα ειναι τα αποτελεσματα λαθος επιλογης ατομων,τις προηγουμενες δεκαετιες.
Τωρα με 100% επιλογη μεσω πανελληνιων εξετασεων,το επιπεδο εχει ανεβει παρα παρα πολυ.
Σιγουρα δεν ειναι δυνατον να αλλαξουν ολα σε 1 η 2 χρονια,αλλα καλλιο αργα παρα ποτε.Οι μιζες υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν,αλλα τις αποφασεις δεν τις παιρνουν οι στρατιωτικοι αλλα οι πολιτικοι.
Μιλαω για τα χοντρα πακετα.Οσο για τα στρατιωτικα μυστικα,ας μην ξεχναμε πως με τους γειτονες,ειμαστε 'συμμαχοι' στα πλαισια του ΝΑΤΟ.Οποτε ξερουν πολλα και μαλιστα με τις ευλογιες μας.
Ολα αυτα εντελως φιλικα και σε καμμια περιπτωση δεν θελω ανοιξω καποια διαμαχη,απλα ειναι η προσωπικη γνωμη ενος υπαξιωματικου του Π.Ν.
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Βραδυνή Αναφορά μετα την επιβεβαίσωση για το θάνατο των ΗΡΩΩΝ στο ελικόπτερο .Μ@@@ ταν στις σειρές χωρίς να έχουμε και κάποια ενημέρωση του τί είχε γίνει μέχρι που ένας μονιμος μας εξήγησε την σημασία αυτής της διαδικασίας:Καταμέτρηση ζωντανών -νεκρών εν καιρώ πολέμου ,και δεν είχαμε πόλεμο .Δεν κατάλαβα τίποτα από αυτή τη φράση. Μήπως είναι εύκολο να μας το ξαναγράψεις καλύτερα;
-
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
Ολα αυτα εντελως φιλικα και σε καμμια περιπτωση δεν θελω ανοιξω καποια διαμαχη,απλα ειναι η προσωπικη γνωμη ενος υπαξιωματικου του Π.Ν.
Η αληθεια ειναι οτι εγω απο το 98 που απολυθηκα δεν εχω καμια σχεση περα απο καποιους γνωστους που πανε φανταροι οι ειναι μονιμοι
ομως λαμβανοντας υποψη οτι μεχρι να απολυθω ειχα την ευκαιρια να δω τον στρατο απο ολες του τις πλευρες και η εντυπωση που μου δημιουργηθηκε ηταν ακρως αρνητικη και τα στοιχεια που φτανουν σε μενα απο τις μετεπειτα πηγες που προανεφερα δεν ειναι και τοσο θετικα δεν εχω κανενα λογο να πιστευω οτι ακομα και αν υπαρχει βελτιωση τον τελευταιο καιρο ειναι τοσο θεαματικη ωστε να μπορουμε να μιλαμε για σοβαρο στρατευμα
ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα
σε ερευνα που ειχε γινει το 96 στο χαιδαρι, μια απο τις πιο βησματικες και χαλαρες τοποθετησεις εδειξε οτι 40κατι των φανταρων ηταν χρηστες και 80κατι ειχαν δοκιμασει
σε κατασταση μαστουρας πως θα σφιξουν οι κωλοι ??
και ναταν σε φυλακιο στα ελληνοβουλγαρικα να πω, ηταν στο κεντρο των τηλεπικοινωνιωνμακαρι να ειναι τα πραγματα οπως τα λες και να υπαρξει βελτιωση διοτι αν μη τι αλλο ειναι πεταμενα λεφτα...
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΑ !!!