-
Χ-Box 360 και PS3 είναι πολύ καλά, ίσως το PS3 καλύτερο. Όμως το PS3 έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν παίρνει δισκάκια blue-ray.
Αν κάποιος αγοράζει αυθεντικά όλα τα παιχνίδια, αυτό δεν παίζει ρόλο. Όμως αν θέλει κάποια μη αυθεντικά, δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αντιγραφικό blue-ray, ενώ αντιγραφικά DVD διπλής επίστρωσης κυκλοφορούν εδώ και καιρό με τιμή δίσκου -
κοιτα, ο john carmack (no.1 programmer, ιδιοκτητης της ID software κλπ)
σε προσφατη ομιλια του στο quakecon ειπε πως καλυτερο ειναι μαλλον το 360..http://spaces.msn.com/members/grammerjack/Blog/cns!1peCHL_zjY_VAAoE21WVgU4Q!123.entry
http://www.beyond3d.com/forum/showthread.php?t=22648
http://www.filerush.com/download.php?target=QuakeConCarmackKeynote.zip -
Τελικα να το παρουμε το 360 ή οχι???????
Λεω να το κανω δωρο στον αδερφο μου την Τριτη(......λετε να με μισησει η κοπελα του .....) και πλησιαζουν οι μερες!!!!! -
Μήπως έχετε μπερδέψει το topic? Μπήκα μέσα να δώ μήπως έχει πεί κανείς κάτι ενδιαφέρον για κανέναν εξομοιωτή οδήγησης και βλέπω μία συζήτηση για κονσόλες σε πλήρη εξέλιξη...
-
Εντομεταξύ το topic ονομάζεται ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. Αμα έλεγε κονσολάδες ενωθείτε δέν πρόκειται να μαζεβόντουσαν τόσοι...
-
Εγώ ξέρω να πώ ότι το PS2 μου χάλασε εξαιτίας του GTA4 (φοβερό!)...και έχω συμπτώματα στέρησης απο το GT3 ...
-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Μήπως έχετε μπερδέψει το topic? Μπήκα μέσα να δώ μήπως έχει πεί κανείς κάτι ενδιαφέρον για κανέναν εξομοιωτή οδήγησης και βλέπω μία συζήτηση για κονσόλες σε πλήρη εξέλιξη...Γύρνα κάνα δυο σελίδες πίσω
-
@nexis
ΕΝΑ απο τα παιχνιδια που βγαινουνε καπακι μαζι με την κονσολα,
ειναι το PROJECT GOTHAM RACING 3
official game site
official developers siteκατα τη γνωμη μου προκειται για το πιο state of the art και ολοκληρωμενο software αυτοκινητων που εχει γραφτει μεχρι σημερα.
για αυτο το λογο και η αναφορα στο xbox 360
@zambia
παρτο
ετσι κι αλλιως τσιπ δεν υπαρχουνε ακομα οποτε θα εχει φουλ και ανετη εγγυηση αν παραδοξως υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα..@kid
για παρε τηλεφωνο παπασωτηριου.. εγω απο κει εκλεισα. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
@nexis
ΕΝΑ απο τα παιχνιδια που βγαινουνε καπακι μαζι με την κονσολα,
ειναι το PROJECT GOTHAM RACING 3
official game site
official developers siteκατα τη γνωμη μου προκειται για το πιο state of the art και ολοκληρωμενο software αυτοκινητων που εχει γραφτει μεχρι σημερα.
για αυτο το λογο και η αναφορα στο xbox 360
Θεωρείς ότι όλα αυτά που έχουν γραφτεί πιό πάνω είναι απλά αναφορά στό Xbox και στίς κονσόλες γενικότερα? Εμένα άν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό θά μου μοιάζει με topic για κονσόλες και με αναφορά στούς υπολογιστές και τα παιχνίδια αυτοκινήτων. Με συσχετισμούς μπορώ να σου γράψω και εγώ για το διάστημα. Το θέμα όμως εδώ δέν είναι το διάστημα ούτε και οι κονσόλες. Άν συζήταγε κάποιος για το PROJECT GOTHAM RACING 3 παρότι δέν με απασχολούσε καθόλου μα καθόλου, καθότι οι κονσόλες βγάζουν παιχνίδια ενώ εμένα με απασχολεί η εξομοίωση, δέν θά μπορούσα να πώ τίποτα. Όταν όμως βλέπω τόσα posts να λένε για το πότε θά πέσουν οι τιμές στις κονσόλες και τι κολήματα τρώνε και τι δισκάκια παίρνουν και άλλα χίλια δύο πράγματα τελείως off topic δέν μπορώ να μήν αντιδράσω..
-
φιλε nexis καποια στιγμη οταν θα εχεις την ευκαιρια, δωσε 10 λεπτα απο το χρονο σου για να δεις το εν λογω παιχνιδι.
μετα ελα ξαναπες μου για τα περι παιχνιδακιου και εξομοιωσης..
οσο για την κουβεντα περι κονσολας, μιας και κονσολες βγαινουνε καθε 3-4 χρονια συγχωρεσε μας την (off topic οντως) παρενθεση για τα πιθανα προβληματα του 360. -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
σε προσφατη ομιλια του στο quakecon ειπε πως καλυτερο ειναι μαλλον το 360.[ελαφρώς off-topic]
Τη γνώμη των ιθυνόντων της ID δεν την εμπιστεύομαι μετά από τα κόλπα που είχε κάνει με το Half-Life 2, το οποίο ήταν βελτιστοποιημένο ώστε να τρέχει καλύτερα με κάρτες γραφικών της ATI. Λέγεται ότι πήρε αρκετά χρήματα γι'αυτό το πράγμα.By the way: παίζω μόνο στο PC κι ας έχω X-Box. Παιχνιδομηχανή δεν πρόκειται ν'αγοράσω για παιχνίδια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
σε προσφατη ομιλια του στο quakecon ειπε πως καλυτερο ειναι μαλλον το 360.[ελαφρώς off-topic]
Τη γνώμη των ιθυνόντων της ID δεν την εμπιστεύομαι μετά από τα κόλπα που είχε κάνει με το Half-Life 2, το οποίο ήταν βελτιστοποιημένο ώστε να τρέχει καλύτερα με κάρτες γραφικών της ATI. Λέγεται ότι πήρε αρκετά χρήματα γι'αυτό το πράγμα.By the way: παίζω μόνο στο PC κι ας έχω X-Box. Παιχνιδομηχανή δεν πρόκειται ν'αγοράσω για παιχνίδια.
respect στον carmack!
ο ανθρωπος ουσιαστικα δημιουργησε και εξελιξε το 3d gaming scene.
ειναι μακραν ο νο.1 guru/off topic
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
φιλε nexis καποια στιγμη οταν θα εχεις την ευκαιρια, δωσε 10 λεπτα απο το χρονο σου για να δεις το εν λογω παιχνιδι.
μετα ελα ξαναπες μου για τα περι παιχνιδακιου και εξομοιωσης..
οσο για την κουβεντα περι κονσολας, μιας και κονσολες βγαινουνε καθε 3-4 χρονια συγχωρεσε μας την (off topic οντως) παρενθεση για τα πιθανα προβληματα του 360.Έδωσα 10 λεπτάκια καθώς το ανάφερες και διάβασα μερικά reviws. To συμπέρασμα πού έβγαλα είναι ότι το PROJECT GOTHAM RACING 3 είναι άλλο ένα παιχνίδι. Στά reviews που είδα δέν γίνεται καμία αναφορά για το κατα πόσον εξομοιώνει τήν οδήγηση(διάβασα δυό τρία reviews). Γίνεται εκτενής αναφορά στα γραφικά του που είναι λένε καταπληκτικα και κάποιες αναφορές στο damaging system που απλά πρέπει να είναι χάλια άν όχι ανύπαρκτο. Ίσως κατεβάσω το βιντεάκι του άν δέν έχω κάτι καλύτερο να κάνω. Επειδή ο χρόνος είναι χρήμα εγώ προσωπικά τόν χαραμίζω για ένα παιχνίδι άμα στα features το πρώτο που αναφέρει είναι ο ρεαλισμός. Εκτός και άν το συστήνει ο Opterios. Εκεί μπορεί και να το αγοράσω ανεπιφύλακτα.
Όσον αφορά τήν συζήτηση για τίς κονσόλες οκ καταλαβαίνω τόν πόνο σας με τα προβλήματα μία μικρή παρενθεσούλα δέν θά χάσουν και τόν ύπνο τους όσοι ασχολούνται με υπολογιστές και παιχνίδια οδήγησης. Κοιτάξτε μήπως είναι καλύτερο να ανοίξετε καινούριο topic άν δέν υπάρχει ήδη όπου φαντάζομαι θά γίνει καλύτερη δουλειά όσον αφορά τήν επίλυση τών προβλημάτων.
-
εννοουσα να δοκιμασεις να παιξεις για 10 λεπτα.
απο τα reviews δεν θα καταλαβεις και πολλα... -
Απο ρεαλισμό πώς τα πάει? Γιατί γραφικά δέν με απασχολούν χωρίς ρεαλισμό.
παίζει σε pc κανένα demo? Εγώ κονσόλα δέν έχω.. -
Μην ψάχνεις ρεαλισμό σε κονσόλες. Μόνο τα Gran Turismo πάνε να πλησιάσουν αλλά κι εκεί είναι ακόμα έτη φωτός μακριά σε σχέση με GTL.
-
το FORZA στο xbox ειναι ηδη ρεαλιστικοτερο του GT στο ps2, και συνολικα πολυ καλυτερο game.
επισης θα πρεπει να καταλαβουμε οτι στην προηγουμενη γενια κονσολων, τα ορια ητανε το hardware.
στη νεα γενια αυτο παυει να ειναι περιορισμος. χωραει πολυ detail καθε ειδους στις νεες παιχνιδομηχανες.
(3 multicore cpus@3.2mhz και 500mhz graphics card χωρις τους περιορισμους αρχιτεκτονικης pc)Custom IBM PowerPC-based CPU
- 3 symmetrical cores at 3.2 GHz each
- 2 hardware threads per core
- 1 VMX-128 vector unit per core
- 1 MB L2 cache
CPU Game Math Performance
- 9 billion dots per second
Custom ATI Graphics Processor
- 500 MNz
- 10 MB embedded DRAM
- 48-way parallel floating-point shader pipelines
- unified shader architecture
Memory
-512 MB GDDR3 RAM- 700 MNz DDR
Memory Bandwidth
- 22.4 GB/s memory interface bus bandwidth
- 256 GB/s memory bandwidth to EDRAM
- 21.6 GB/s frontside bus
το gotham3 τωρα, αν και το πρωτο-πρωτο 'παιδι' της νεας κοσνολας, ηδη προσφερει την καλυτερη συνολικη εμπειρια racing σε οποιοδηποτε format.
φυσικα η m$ εχει ξοδεψει ενα σκασμο λεφτα τοσο για development, οσο και για αδειες χρησης (porsche/ferrari/lamborghini/zonda κλπ κλπ)
δεν προκειται ποτε να βγει για αλλο format περαν του xbox360μην ξεχνατε οτι αντιστοιχο hardware σε pc κοστιζει αρκετα χιλιαρικα αυτη τη στιγμη..
επισης ερχεται και forza360 κλπ κλπ κλπ -
Petran θα το έχω την Τρίτη μαζί με το Project Gotham..
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
το FORZA στο xbox ειναι ηδη ρεαλιστικοτερο του GT στο ps2,Πολλοί εννοούν ρεαλιστικότερο == ρεαλιστικότερα γραφικά. Ελπίζω να μην το εννοείς έτσι!
επισης θα πρεπει να καταλαβουμε οτι στην προηγουμενη γενια κονσολων, τα ορια ητανε το hardware.
Προσωπικά πιστεύω ότι σε όλες τις κονσόλες τα όρια είναι τα εξής:
-
Χαμηλή ανάλυση στην τηλεόραση. Αλλο να λέμε ότι στο PC θα έχουμε 1600x1200, και άλλο η ανάλυση της TV που είναι περίπου από 640x480 εώς 700x500. Αυτό μόλις τώρα διορθώνεται, όπου το 360 θα υποστηρίζει High-Definition αναλύσεις, αλλά θα ήθελα τότε να δω το performance των GPUs και το πόσο γρήγορα θα φτάσουν στα όριά του το χώρο στους δίσκους και τις μνήμες.
-
Ελλειψη ευελιξίας όσον αφορά τους controllers. Αν δεν κάνω λάθος τα καινούρια λαλάκια έχουν USB, οπότε ίσως τώρα να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση. Αλλά πάλι, θα υπάρχουν μόνο συγκεκριμένα προϊόντα, μόνο από τις εταιρίες που πληρώνουν τα licencing fess.
-
Το σημαντικότερο για μένα είναι το vendor lock-in. Τα παιχνίδια θα έρχονται μόνο από όσους πληρώνουν τις εταιρίες για τα licencing fees, τα APIs κ.λπ. Το ίδιο και το περιφερειακό hardware. Ετσι εκ των πραγμάτων δε θα υπάρχει ποικιλία και ανταγωνισμός. Electronic Arts, μπλιεχ.
-
Δε μπορώ να ανεχτώ ότι παίρνω ένα κλειστό κουτί με ένα σωρό DRM μέσα, που μού απαγορεύεται να το κάνω ό,τι θέλω επειδή με θεωρούν πειρατή.
-
Το end-of-life των συσκευών είναι πολύ σύντομο και απόλυτο! (Απόλυτο = τελείωσε, δεν έχει άλλο, πέτα το αυτό και πάρε το καινούριο).
-
Το online gaming / multiplayer απαιτεί συνδρομές και ιστορίες, πάλι το hacking του στυλ συνδέομαι σε server που επιθυμώ θεωρείται παράνομο, και σε πολλές χώρες δεν υποστηρίζεται. Προφανώς επειδή δεν έχει φτιαχτεί η υποδομή για να τα κονομάνε από εκεί.
-
Δεν υπάρχουν updates. Βγήκε το παιχνίδι σε αυτό το δισκάκι και αυτό ήτανε. Ούτε patches ούτε διορθώσεις ούτε προσθήκες, τίποτε. Αν θέλετε πάρτε το νούμερο 2 που θα βγάλουμε σε 6 μήνες για να πληρώσετε από την αρχή το ίδιο πράγμα.
Οπότε νά'μαστε σε αυτή τη γενιά κονσολών που λες ότι το όριο δεν είναι πια το hardware και είναι το μέλλον. Οι κονσόλες για μένα είναι ένας τρόπος για να ελέγχουν οι εταιρίες την αγορά και να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους. Γιατί άραγε η MS να πουλάει το 360 100 δολλάρια κάτω του κόστους; Γιατί η sony με το psp χρησιμοποιεί δικά της format? (Memory Stick, DRM, firmware update που απαγορεύει το τρέξιμο homebrew applications). Γιατί το PS2 έχει controller inputs ασύμβατα με ο,τιδήποτε άλλο; Δυστυχώς έχω κι εγώ προϊόν Sony (το Clie PDA) και ξέρω καλά τι κάνουν...
Το ίδιο πράγμα κάνει και η Apple με το iPod και τα iTunes. 'Θα χρησιμοποιείτε μόνο iTunes, δεν υπάρχει διαδρομή έξω από εδώ [[εκτός από το... ψήσιμο σε audio CD]]'.
Τέλος, έχει βγει μόλις ένα μοντέλο, το 360. Το PS3 δεν ξέρει κανείς καν τι φορμά ψηφιακού δίσκου θα έχει, και το 360 δεν έχει κλείσει ούτε ένα μήνα ζωής.
-
-
Στον ελάχιστο χρόνο που κατάφερα να αφιερώσω στο R Burns Rally κατάφερα και κάνω και αξιοπρεπείς χρόνους με τιμονιέρα...
Η αίσθηση... Απίστευτη!!
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ