-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Μια καπως ασχετη ερωτηση:
Γνωριζει καποιος αν το PS2 χανει σε αποδοση γραφικων σε τηλεοραση 46',οπισθιας προβολης;
Εχω ακουσει οτι ειναι απογοητευτικα τα αποτελεσματα και οτι ισως φθειρεται και η τηλεοραση.Ισχυει;Ευχαριστω εκ των προτερων
Η μόνη φθορά που μπορεί να πάθει είναι το λεγόμενο burn-in. Πόσο εύκολα θα το πάθει εξαρτάται και απο τον τύπο του προβολέα. Απο εδώ: http://hometheater.about.com/cs/televis ... rprotv.htm
CRT projection televisions are more susceptible to image burn-in from continuously displayed station logos and window box lines resulting from extensive display of 4x3 programming on 16x9 CRT projection sets.
Τα παιχνίδια συνήθως έχουν κάποια γραφικά τα οποία μένουν συνέχεια στην οθόνη (πχ μπάρες υγείας, πυρομαχικά, κτλ.) Αυτά μπορεί να αφήσουν ένα είδωλο φάντασμα που θα φαίνεται συνέχεια στην οθόνη.
Σε αυτό το site έχει εικόνες που δείχνει πώς φαίνεται μια χαλασμένη τηλεόραση, καθώς και συμβουλές ωστε να το αποφύγεις: http://www.keohi.com/keohihdtv/learnabo ... urnin.html
Οι οθόνες υπολογιστή έχουν ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα κατασκευής απο τις τηλεοράσεις (γι αυτό και είναι πολύ πιο ακριβές) και μπορούν να αντισταθούν πολύ καλύτερα στο burn-in.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα παιχνίδια συνήθως έχουν κάποια γραφικά τα οποία μένουν συνέχεια στην οθόνη (πχ μπάρες υγείας, πυρομαχικά, κτλ.) Αυτά μπορεί να αφήσουν ένα είδωλο φάντασμα που θα φαίνεται συνέχεια στην οθόνη.Όπα! Αυτό το έχω προσέξει σε κάποια ΑΤΜ τραπεζών! Είναι πάρα πολύ εκνευριστικό.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μια καπως ασχετη ερωτηση:
Γνωριζει καποιος αν το PS2 χανει σε αποδοση γραφικων σε τηλεοραση 46',οπισθιας προβολης;
Εχω ακουσει οτι ειναι απογοητευτικα τα αποτελεσματα και οτι ισως φθειρεται και η τηλεοραση.Ισχυει;Ευχαριστω εκ των προτερων
Η μόνη φθορά που μπορεί να πάθει είναι το λεγόμενο burn-in. Πόσο εύκολα θα το πάθει εξαρτάται και απο τον τύπο του προβολέα. Απο εδώ: http://hometheater.about.com/cs/televis ... rprotv.htm
CRT projection televisions are more susceptible to image burn-in from continuously displayed station logos and window box lines resulting from extensive display of 4x3 programming on 16x9 CRT projection sets.
Τα παιχνίδια συνήθως έχουν κάποια γραφικά τα οποία μένουν συνέχεια στην οθόνη (πχ μπάρες υγείας, πυρομαχικά, κτλ.) Αυτά μπορεί να αφήσουν ένα είδωλο φάντασμα που θα φαίνεται συνέχεια στην οθόνη.
Σε αυτό το site έχει εικόνες που δείχνει πώς φαίνεται μια χαλασμένη τηλεόραση, καθώς και συμβουλές ωστε να το αποφύγεις: http://www.keohi.com/keohihdtv/learnabo ... urnin.html
Οι οθόνες υπολογιστή έχουν ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα κατασκευής απο τις τηλεοράσεις (γι αυτό και είναι πολύ πιο ακριβές) και μπορούν να αντισταθούν πολύ καλύτερα στο burn-in.
CRT δεν ειναι οι κλασσικες τηλεορασεις με την λαμπα;Το καψιμο της οθονης ειναι δυσκολο να γινει σε τηλεοραση γιατι οσες ωρες και να δειχνει την ιδια εικονα αυτες δεν θα ειναι πανω απο 6-8 καθε μερα.
-
Λάμπα έχουν και οι LCD και DLP προβολείς. Η 'λάμπα' είναι στην πραγματικότητα ένα 'κανόνι' ηλεκτρονίων, τα οποία πέφτουν στην εσωτερική επίστρωση της οθόνης και σχηματίζουν την εικόνα.
CRT σημαίνει 'Cathode Ray Tube', δηλαδή Σωλήνας Καθοδικής Ακτινοβολίας (καθώς τα ηλεκτρόνια φεύγουν, αν δεν κάνω λάθος, γιατί πάνε χρόνια που τα μελετούσα, από την ηλεκτρική κάθοδο).
-
Χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω οτι καιγεται η επιστρωση απο φωσφορο που υπαρχει στο γυαλι της λαμπας απο την εσωτερικη μερια απο εκεινη που παρακολουθουμε.Σε οθονη υπολογιστη που ειχε την ιδια εικονα για 10 ωρες τουλαχιστον ημερησιως περασαν πανω απο 6 χρονια για να ειναι εμφανη τα σημαδια καψιματος,ετος κατασκευης της οθονης το 1991.
-
Ακριβώς ο φωσφόρος είναι που καίγεται.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ακριβώς ο φωσφόρος είναι που καίγεται.Οι προβολικες τηλεορασεις εχουν φωσφορο ;
-
Ειλικρινά, δεν ξέρω να σου πω.
-
...εγώ πάντως περιμένω πως και πως την συνέχεια του N4S Underground...το 1 το τερμάτισα 3 φορές...
Κατά Νοέμβριο μεριά λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει..
-
Οι προβολικές τηλεράσεις ή οπίσθιας προβολής CRT έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας με τις κανονικές CRT (καθοδικού σωλήνα) τηλεοράσεις. Απλα στη συγκεκριμένη περίπτωση η εικόνα μεγενθύνεται με σύστημα φακών (σαν ένας προβολέας πίσω απο την οθόνη). Δηλαδή μπορούν να πάθουν burn-in.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Όπα! Αυτό το έχω προσέξει σε κάποια ΑΤΜ τραπεζών! Είναι πάρα πολύ εκνευριστικό.
Αυτό θα συμβεί μόνο αν αφήσουμε την ίδια ακίνητη εικόνα για κάποιους μήνες. Για κάποιες ώρες ή μέρες δεν υπάρχει πρόβλημα.
Οι τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής δεν έχουν πρόβλημα, αφού δεν υπάρχει φωσφορίζουσα επιφάνια.
Για τις TFT δεν ξέρω, αλλά δε νομίζω να έχουν πρόβλημα.
Οι οθόνες των ΑΤΜ μένουν μερόνυχτα ανοιχτές, πολλές ώρες με ακίνητη εικόνα, είναι και τις πλάκας, οπότε λογικό να το παρουσιάσουν.Στο θέμα μας...
έχει ακούσει κανείς για νέο F1? Πολύ δεν άργησε? Τελειώνει το πρωτάθλημα και ακόμη? -
Βγηκε το NFS Underground 2: http://www.eagames.com/official/nfs/underground2/us/features.jsp
download demo: http://www.eagames.com/official/nfs/underground2/us/editorial.jsp?src=downloads
Mετριοτατο κ σαν αναβα8μιση κ σαν παιχνιδι.. Το 1ο ηταν αρκετο πιστευω..
-
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι...
Έχω μια κάρτα TV της AverMedia αλλά έχοντας εγκαταστήσει το πρόγραμμα, όταν πάω να το ανοίξω κολλάει το PC. Μου το έκανε από την αρχή (που σημαίνει ότι μέχρι τώρα δεν την έχω χρησιμοποιήσει καθόλου ).
Τι μπορεί να φταίει;
Υ.Γ. Χρησιμοποιώ Windows XP
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι...Έχω μια κάρτα TV της AverMedia αλλά έχοντας εγκαταστήσει το πρόγραμμα, όταν πάω να το ανοίξω κολλάει το PC. Μου το έκανε από την αρχή (που σημαίνει ότι μέχρι τώρα δεν την έχω χρησιμοποιήσει καθόλου ).
Τι μπορεί να φταίει;
Υ.Γ. Χρησιμοποιώ Windows XP
Για βάλτην σε άλλη θύρα..
-
Έχεις κοιτάξει μήπως υπάρχουν νεότεροι οδηγοί της κάρτας; Αν όχι, δοκίμασε ν'αναβαθμίσεις τους οδηγούς της κάρτας γραφικών σου.
Έχεις εγκαταστήσει το Service Pack 1 των Windows XP;
Αν η κάρτα εξακολουθήσει να σου δημιουργεί πρόβλημα, πήγαινέ την πίσω στο κατάστημα και ζήτα να σου δώσουν άλλης μάρκας ή άλλο μοντέλο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχεις κοιτάξει μήπως υπάρχουν νεότεροι οδηγοί της κάρτας; Αν όχι, δοκίμασε ν'αναβαθμίσεις τους οδηγούς της κάρτας γραφικών σου.
Αν η κάρτα εξακολουθήσει να σου δημιουργεί πρόβλημα, πήγαινέ την πίσω στο κατάστημα και ζήτα να σου δώσουν άλλης μάρκας ή άλλο μοντέλο.Εγκατέστησα 1 νέο οδηγό που βρήκα στο επίσημο site της εταιρίας αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα. Για την κάρτα γραφικών δεν βρίσκω κάτι που να βοηθάει (το έχω ψάξει γιατί χρειάζεται αναβάθμιση για να τρέξει και ένα άλλο πρόγραμμα). Αν ξέρει κανείς κάτι θα βοηθούσε... GeForce FX5700
Θα βοηθούσε αν άλλαζα θύρα στην κάρτα; Μήπως έχω προβλήματα μετά με την εγγύηση.
Ευχαριστώ πάντως!
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Αν η κάρτα εξακολουθήσει να σου δημιουργεί πρόβλημα, πήγαινέ την πίσω στο κατάστημα και ζήτα να σου δώσουν άλλης μάρκας ή άλλο μοντέλο.Εγκατέστησα 1 νέο οδηγό που βρήκα στο επίσημο site της εταιρίας αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα. Για την κάρτα γραφικών δεν βρίσκω κάτι που να βοηθάει (το έχω ψάξει γιατί χρειάζεται αναβάθμιση για να τρέξει και ένα άλλο πρόγραμμα). Αν ξέρει κανείς κάτι θα βοηθούσε... GeForce FX5700
Θα βοηθούσε αν άλλαζα θύρα στην κάρτα; Μήπως έχω προβλήματα μετά με την εγγύηση.
Ευχαριστώ πάντως!
Κάποτε είχα το ίδιο πρόβλημα με την soundblaster και δούλεψε όταν της άλλαξα θύρα
Για βγάλε ΟΛΑ τα προγράμματα για την κάρτα και ξεκίνα σε safe mode.
-
Έλα βρε, για όλες τις κάρτες γραφικών της nVidia υπάρχει ενοποιημένος οδηγός (Unified Driver). Ιδού απευθείας link (17.8 MB):
http://download.nvidia.com/Windows/66.9 ... nglish.exe
Πρόκειται για την αγγλική έκδοση, υπάρχει και διεθνής που περιλαμβάνει και ελληνικά, όμως είναι πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος (26 ΜΒ). Προσοχή, κάνε πρώτα απεγκατάσταση των προηγούμενων οδηγών της nVidia από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων του πίνακα ελέγχου των windows (Add-Remove Programs), μετά επανεκκίνηση και τέλος τρέξε το αρχείο. Πρώτα θα αποσυμπιέσει τους οδηγούς σε κάποιο φάκελο (προεπιλεγμένο είναι το C:\NVIDIA\Win2KXP...) και μετά θα προχωρήσει στην εγκατάσταση των οδηγών. Επανεκκίνηση όταν σου ζητηθεί, ρύθμιση της ανάλυσης της οθόνης και του βάθους χρώματος (16-32 bit) και είσαι έτοιμος. -
Σε ευχαριστώ πολύ! Λογικά μετά από αυτό θα τρέχει. Θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω...
-
Τελικά Ελλάδα κυκλοφορεί το GT4 10 Μαρτίου;
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ