-
Κατά ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό, αυτό ακριβώς είναι το προφίλ του αγοραστή των δύο αυτών εταιρειών, όχι μόνο στην Ελλάδα (όπου το κακό έχει παραγίνει), αλλά και στην Ευρώπη. Θα κάτσω αργότερα και θα μεταφράσω και ολόκληρο άρθρο του Martin Buckley επ'αυτού.
Το ότι πάντως κάποια αυτοκίνητα έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό κάτι πρέπει να μας λέει νομίζω. Έτσι δεν είναι;
-
αν ηταν ετσι οπως τα λες
δεν θα εμπαινε στο κοπο να βγαλει αμαξια σαν τη Μ3
θα εβγαζε 316 και Χ5
μπορει πολλοι να αγοραζουν για να πουλησουν μουρη , αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει τι σχεση εχει αυτο με τα ιδια τα αμαξια....
η επιδειξη με τον εναν ή τον αλλο τροπο ειναι χαρακτηριστικο του ανδρικου και του γυναικειου φιλου.
Δηλαδη επειδη καποιος εχει λεφτα για μια 325 πρεπει αυτοματα να μπει στη πυρα επειδη το αμαξι ειναι ακριβο και ωραιο?? η οτι ειναι κουλος και ασχετος? ΗΜΑΡΤΟΝ!
τοτε να παμε στη παλια ρωσια , να εχουμε ολοι λαντα...
δηλαδη αυτος με το EVO και την ιντεκραλε γιατι να μην ειναι επειδιξιας?αφηστε τα αμαξακια ησυχα τα καημενα
-
Ο χρήστης Atmosfairikos έγραψε:
VW Golf III Alternator belt: $25VW Golf III Driver's Door, replaced due to corrosion : $140
VW Golf III Clutch Kit: $380
[list:2p6s6f20]Δηλ αλλαξες σετ συμπλεκτη, ωραια?Ποσα km ειχε δε μας ειπες!!Χωρια που ειναι αναλωσιμο, που σημαινει οτι αναλογα με τη χρηση μπορει να τον καψεις και σε μια μερα[/list:u:2p6s6f20][list:2p6s6f20]Αλλαξες επισης ιμαντα δυναμο, ετσι?Δηλ ηταν καινουριος και ξαφνικα..................κοπηκε πρασσο?Μπορειτε να δωσετε λεπτομερη περιγραφη και χιλιομετρα?Γιατι μερικοι μπορει να κοιτανε μονο αυτο που τους συμφερει, εγω δε τσιμπαω [/list:u:2p6s6f20][list:2p6s6f20]Και επισης αλλαξες οδηγο πορτας.Απ οτι μας ειπες δηλ, ελλατωμα εβγαλε μονο στον οδηγο της πορτας το αυτοκινητο Ποσα km εχεις κανει?[/list:u:2p6s6f20][list:2p6s6f20]Το δεχομαι ως βλαβη γιατι οντως ειναι.Απο εκει και περα θα μας περαστε και στα ελλατωματα και τις αλλαγες λαδιων!!!Δηλ τι νομιζετε?Οτι επειδη πηρατε καινουριο αμαξι, αν ειναι δυνατον να μη του αλλαζετε και λαδια? [/list:u:2p6s6f20][list:2p6s6f20]Να ρωτησω και κατι αλλο.Στα service που το εκανες, σου εκαναν αναλιπανση θυρων?[/list:u:2p6s6f20][list:2p6s6f20]Θελεις να ακουσεις μερικες σοβαρε ς βλαβες για τις οποιες δε μιλαει κανεις?[/list:u:2p6s6f20][list:2p6s6f20]Ford, παρουσιαζουν προβληματα σε διαφορικα( αυτο δεν ειναι κλειδαρια )[/list:u:2p6s6f20][list:2p6s6f20]Rover , παντος ειδους βλαβες και κυριως, ραγισμενες κεφαλες[/list:u:2p6s6f20][list:2p6s6f20]Suzuki, τρωνε σαζμαν και διαφορικα στο φτερο.................αλλα ειναι Ιαπωνικα Κατα τα αλλα αν ρωτησεις τον ιδιοκτητη τους θα σου πει 'ειναι σκυλι'[/list:u:2p6s6f20][list:2p6s6f20]Θες κι αλλα?[/list:u:2p6s6f20][list:2p6s6f20]Δεν πειραζει, ας αλλαξω ενα γρυλλο πορτας παρα μηχανη [/list:u:2p6s6f20]
-
Μάκη, εννοούσε πόρτα οδηγού. ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ άλλαξε ο άνθρωπος λόγω ΣΚΟΥΡΙΑΣ. Και νόμιζα ότι η VW περηφανευόταν ότι τα δικά της δεν... σκουριάζουν. Και άλλαξε επίσης και ιμάντα δυναμό.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μάκη, εννοούσε πόρτα οδηγού. ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ άλλαξε ο άνθρωπος λόγω ΣΚΟΥΡΙΑΣ. Και νόμιζα ότι η VW περηφανευόταν ότι τα δικά της δεν... σκουριάζουν. Και άλλαξε επίσης και ιμάντα δυναμό.[list:3iv7qvtm]Πορτααααααα??????????????? [/list:u:3iv7qvtm][list:3iv7qvtm]Σε IV? [/list:u:3iv7qvtm][list:3iv7qvtm]Καθηστε καλα ρε παιδια, ειμαστε σοβαροι?Οταν η VW εδινε 12 χρονια αντισκωριακη προστασια οι αλλοι ξυνοντουσαν με τα τρια![/list:u:3iv7qvtm][list:3iv7qvtm]Ωραια, αλλαξες πορτα, πες μας τις συνθηκες οι οποιοες επικρατησαν μεχρι την αλλαγη της.Το να λες αλλαξα πορτα σε καινοιυριο αμαξι χωρις να δινεις λεπτομερειες, μαλλον προπαθεις να περασεις το αυτοκινητο σαν ελλατωματικο [/list:u:3iv7qvtm][list:3iv7qvtm]Μηπως, ΜΗΠΩΣ λεω, εχει φαει του κερατα τα χιλιομετρα σε χιονοαλατια και η πορτα εχει μαζεψει αλατι στο μεσα μερος και δεν εχει πλυθει το αμαξι?[/list:u:3iv7qvtm]
-
Σε Golf III ήταν.
-
Σε Golf III ήταν.[list:2jah3gci]Eστω [/list:u:2jah3gci][list:2jah3gci]Εδω δεν αλλαξα πορτες εγω στο ΙΙ και δεν εχουν ιχνος σκουριας [/list:u:2jah3gci]
-
Ο σημαντικότερος και συνηθέστερος λόγος εμφάνισης διάβρωσης σε οποιοδήποτε σημερινό αυτοκίνητο είναι να έχει τρακάρει και να μην έχει επισκευαστεί σωστά.
-
Ο σημαντικότερος και συνηθέστερος λόγος εμφάνισης διάβρωσης σε οποιοδήποτε σημερινό αυτοκίνητο είναι να έχει τρακάρει και να μην έχει επισκευαστεί σωστά.[list:37n9lpll]Αρα δε μιλαμε για κατασκευαστικο ελλατωμα [/list:u:37n9lpll][list:37n9lpll]Το να πεις οτι παρουσιασε την ταδε ζημια ειναι η μια οψη.Την αλλη την αναφερουμε αν μας συμφερει [/list:u:37n9lpll]
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Suzuki, τρωνε σαζμαν και διαφορικα στο φτερο.................αλλα ειναι Ιαπωνικα Κατα τα αλλα αν ρωτησεις τον ιδιοκτητη τους θα σου πει 'ειναι σκυλιποιός, πότε;!
σουζούκι σουϊφτ 1.0 με 160000 ευπηθώς αναφέρω το σασμάν ΜΙΑ ΧΑΡΑ όπως και το διαφορικό, άλτο 600 του 83 και σασμάν **κλάσεις ανώτερο **από το σασμάν γκόλφ 1.0 του 90, οπότε μάκη υπερβάλεις!
Αλήθεια υπάρχει ακόμα κάποιο τούρμπο G της VW που να λειτουργεί; Άλλη μια λαμπρή ιδέα της VW
τα ταξί τολέντο που πήγαν;
πρώτα τα γιαπωνέζικα σε αξιοπιστία, και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό βρε παιδιά;
υ.γ τα ρόβερ δεν είχαν μοτέρ χόντα, πώς έσπαγε ο κινητήρας; εγώ ήξερα για φλάντζα, που δεν το θεωρώ και την τρομερή βλάβη -
ειχα την ατυχια να εχω για 3 χρονια ροβερ....
τι να πρωτοπω...οχι φιλε μου τα πρωτα ροβερ ειχαν μοτερ χοντα. Τα περισσοτερα ειχαν μοτερ ροβερ......το οποιο ηταν αντιγραφη της χοντα
σε τρια χρονια με αφησε 4 φορες ξερα!
εκτος αυτου σε καθε σερβις το αμαξι ηθελε ανακατασκευη....
το μοτερ δεν ηθελε φλαντζα αλλα φλαντζες(σετακι βλεπεις.....εχανε απο παντου λαδι.Οχι πολυ αλλα ηθελε αλλαγη)
το ιταλικα μπροστα του εμοιαζαν με σκαραβαιο σε αξιοπιστια
Τι να λεμε...θα μου παρει 2 ωρες να γραφω....
απο στησιμο? η πρωτη 316 εμοιαζε με EVO συγκριτικα...
ασε στα 60.000 το πουλησα σε ενα θυμα καλη του ωρα......Αφου το ηθελε να του εκοβα τη χαρα?? -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
VW Golf III Alternator belt: $25
VW Golf III Driver's Door, replaced due to corrosion : $140
VW Golf III Clutch Kit: $380
[list:kpcyipzk]Δηλ αλλαξες σετ συμπλεκτη, ωραια?Ποσα km ειχε δε μας ειπες!!Χωρια που ειναι αναλωσιμο, που σημαινει οτι αναλογα με τη χρηση μπορει να τον καψεις και σε μια μερα[/list:u:kpcyipzk][list:kpcyipzk]Αλλαξες επισης ιμαντα δυναμο, ετσι?Δηλ ηταν καινουριος και ξαφνικα..................κοπηκε πρασσο?Μπορειτε να δωσετε λεπτομερη περιγραφη και χιλιομετρα?Γιατι μερικοι μπορει να κοιτανε μονο αυτο που τους συμφερει, εγω δε τσιμπαω [/list:u:kpcyipzk][list:kpcyipzk]Και επισης αλλαξες οδηγο πορτας.Απ οτι μας ειπες δηλ, ελλατωμα εβγαλε μονο στον οδηγο της πορτας το αυτοκινητο Ποσα km εχεις κανει?[/list:u:kpcyipzk][list:kpcyipzk]Το δεχομαι ως βλαβη γιατι οντως ειναι.Απο εκει και περα θα μας περαστε και στα ελλατωματα και τις αλλαγες λαδιων!!!Δηλ τι νομιζετε?Οτι επειδη πηρατε καινουριο αμαξι, αν ειναι δυνατον να μη του αλλαζετε και λαδια? [/list:u:kpcyipzk][list:kpcyipzk]Να ρωτησω και κατι αλλο.Στα service που το εκανες, σου εκαναν αναλιπανση θυρων?[/list:u:kpcyipzk][list:kpcyipzk]Θελεις να ακουσεις μερικες σοβαρε ς βλαβες για τις οποιες δε μιλαει κανεις?[/list:u:kpcyipzk][list:kpcyipzk]Ford, παρουσιαζουν προβληματα σε διαφορικα( αυτο δεν ειναι κλειδαρια )[/list:u:kpcyipzk][list:kpcyipzk]Rover , παντος ειδους βλαβες και κυριως, ραγισμενες κεφαλες[/list:u:kpcyipzk][list:kpcyipzk]Suzuki, τρωνε σαζμαν και διαφορικα στο φτερο.................αλλα ειναι Ιαπωνικα Κατα τα αλλα αν ρωτησεις τον ιδιοκτητη τους θα σου πει 'ειναι σκυλι'[/list:u:kpcyipzk][list:kpcyipzk]Θες κι αλλα?[/list:u:kpcyipzk][list:kpcyipzk]Δεν πειραζει, ας αλλαξω ενα γρυλλο πορτας παρα μηχανη [/list:u:kpcyipzk]
Η πορτα ειναι χτυπημενη αλλα το προβλημα ειναι οτι σκουριασε εσωτερικα, στο σημειο οπου ενωνει με το αμαξωμα (μπροστα) αλλα το θεμα ειναι οτι εκει η πορτα εχει το εργοστασιακο χρωμα, δηλαδη εντελως ατριφτη. (Πριν αρχισεις να μιλας για αγνοια κτλ κτλ, εχω δουλεψει σε καλο (προσωπικη μου αποψη) φανοποιειο για καποια χρονια.
Οσο για το δυναμο, θα εμπιστευτω μερικους γνωστους που αλλαζουν ιμαντα μια φορα το μηνα και θα σου πω οτι μαλλον εχουν προβλημα τα συγκεκριμενα μοντελα. Το δικο μου αντεξε και 20,000 χλμ περιπου.
Ο συμπλεκτης φυσικα και θεωρειται φυσιολογικη φθορα, ειδικα οταν το ταλαιπωρεις. Ξερω πολυ καλα το ολο θεμα...αλλα θα επρεπε να ξερεις καλυτερα οτι σε Γκολφ ειτε 2 εχεις ειτε 4, το ιδιο παει, αρα γιατι να αλλαζεις ταχυτητες? Προσωπικα στο Λαντσια που εχω, το σασμαν δουλευεται τουλαχιστον 50% περισσοτερο, αυτο γιατι δε χαλασε ακομα? Ουτε πατιναρει ουτε χτυπαει οταν ζεσταθει, ουτε καν η οπισθεν .
Σημειωση: Golf 180.000 km
Lancia 148.000 kmΚαι δεν πρεπει να λαβουμε και υποψη μας την πολυστροφια του καθε μοτερ και το μεγεθος του συμπλεκτη? Αλλο 1.4 αλλο 1.8, ετσι δεν ειναι.
Πες μου τωρα γιατι να πιστεψω εγω οτι τα VW δεν χαλανε ενω τα Ιταλικα ειναι 'αχρηστα'?
Να αναφερω και οτι στο Golf δεν δουλευει σχεδον κανενα λαμπακι (οτιδηποτε εχει σχεση με φωτισμο δηλαδη) παρολο που τα εχω αλλαξει σχεδον ολα η ειναι κι αυτο μονο προνομιο της Fiat AutoSpa?
Απο εκει και περα θα μας περαστε και στα ελλατωματα και τις αλλαγες λαδιων!!!Δηλ τι νομιζετε?Οτι επειδη πηρατε καινουριο αμαξι, αν ειναι δυνατον να μη του αλλαζετε και λαδια?
Αυτο τωρα που κολλαει?
Παρεπιμπτοντως, σημερα ειδα το 5ο Γκολφ παρκαρισμενο και αυτο στην ακρη στο δρομο, τελικα κατι τρεχει,μαλλον, γιατι ολα οσα εχω δει ηταν σειρα IV
Και πριν καταχωρηθω απο μερικους σαν Ιταλοφιλος η Μη-Γερμανοφιλος ηθελα να πω οτι τα κορυφαια αυτοκινητα (σαν συνολο αλλα και στους περισσοτερους τομεις γενικα) πιστευω οτι ειναι τα BMW. Τα εχω οδηγησει σχεδον ολα (316 4- door,coupe,ci, 320i,325i,518,520,z3, M3 E30, 2002 ti) και δεν τα συγκρινω ευκολα με αλλα 'κοινα' (για τη χωρα μας τουλαχιστον) αυτοκινητα.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list]Ειτε κλεισει η παλιοfiat ειτε οχι, δεν χανει ο κοσμος και τιποτα ....Αυτο θα πει κακία...
Η μήπως είναι και επιχείρημα???
Ειπαμε να υποστηρίζουμε κάποιες μαρκες αλλα οχι και να ισοπεδώνουμε τα παντα...Μηπως θα σου φερει λεφτα η VAG???
Γελιέσαι και καταντάς κακος...Σε σημείο να γίνεσαι γραφικος οταν μιλας ετσι για μια εταιρία με τοση ιστορία...Καλα αμάξια και ασχημα εχουν βγαλει ολες οι εταιρίες....Για παράδειγμα το FIAT COUPE 20V σε χαλαγε πολύ σαν αμάξι? Εμπνευσμένο σχεδιο, αψογο στήσιμο κορυφαιες επιδόσεις...Που έκαναν κατι ΤΤ και GTi να μην ξερουν που να κρυφτούν...
-
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
[list]Ειτε κλεισει η παλιοfiat ειτε οχι, δεν χανει ο κοσμος και τιποτα ....
Αυτο θα πει κακία...
Η μήπως είναι και επιχείρημα???
Ειπαμε να υποστηρίζουμε κάποιες μαρκες αλλα οχι και να ισοπεδώνουμε τα παντα...Μηπως θα σου φερει λεφτα η VAG???
Γελιέσαι και καταντάς κακος...Σε σημείο να γίνεσαι γραφικος οταν μιλας ετσι για μια εταιρία με τοση ιστορία...Καλα αμάξια και ασχημα εχουν βγαλει ολες οι εταιρίες....Για παράδειγμα το FIAT COUPE 20V σε χαλαγε πολύ σαν αμάξι? Εμπνευσμένο σχεδιο, αψογο στήσιμο κορυφαιες επιδόσεις...Που έκαναν κατι ΤΤ και GTi να μην ξερουν που να κρυφτούν...
αλλο ειναι το ερωτημα: αν ειχες ΜΑΖΕΨΕΙ (δηλ. ειχες δουλεψει για αυτα)10 μυρια θα τα εδινες για φιατ και μαλιστα τουρμπο???
με το ΤΤ ειναι αδικο (για το φιατ) να το συγκρινεις. Το ΤΤ ειναι μια γενια μπροστα και στο δρομο συγκριτικα με το φιατ δεν ξερω πως ειναι. Εσυ πως εισαι σιγουρος οτι το ΤΤ ειδικα θα ετρεχε να κρυφτει?? -
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Το ΤΤ ειναι μια γενια μπροστα και στο δρομο συγκριτικα με το φιατ δεν ξερω πως ειναι. Εσυ πως εισαι σιγουρος οτι το ΤΤ ειδικα θα ετρεχε να κρυφτει??αυτό είναι 100% σίγουρο!!!
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το ΤΤ ειναι μια γενια μπροστα και στο δρομο συγκριτικα με το φιατ δεν ξερω πως ειναι. Εσυ πως εισαι σιγουρος οτι το ΤΤ ειδικα θα ετρεχε να κρυφτει??
αυτό είναι 100% σίγουρο!!!
Σπύρος
καλα παιδια αν ειναι αρχισουμε παλι παπαριες του στυλ αυτο ειναι σιγουρο το αλλο ειναι μαυρο το αλλο ασπρο θα το μαλ..ισουμε παλι.
Εγω ΡΩΤΗΣΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΣΤ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΩΛΑΜΑΞΑ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ Η ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ?
ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΠΟΡΩ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΑΘΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΟΤΑΝΚΑΠΟΙΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ[/i]
-
μην τσαντίζεσαι.
το είπα αυτό, γιατί θεωρώ ότι υπό κάποιες συνθήκες (οδήγηση στο όριο, ικανός οδηγός), μεταξύ δύο προσθιοκίνητων αυτοκινήτων με κοντινά χαρακτηριστικά (υπερτροφοδότηση, παρόμοια ιπποδύναμη), μάλλον θα πηγαίνει καλύτερα αυτό που στηρίζεται απλά στο τέλειο στησιμό του και στις δυνατότητες του μοτέρ του, παρά αυτό που είναι φορτωμένο με ηλεκτρονικα συστήματα για να προστατέψει το μέσο οδηγό.
με άλλα λόγια, το Φίατ είναι πολύ πιο 'όπλο' από το ΤΤ αν θέλεις, μιλάω πάντα για το καλό, το 20V.
συγκριτικό δεν ξέρω αν έχει γίνει, εγώ πάντως δεν έχω διαβάσει, ίσως κάποιος από το περιοδικό να ξέρει να μας φωτίσει καλύτερα (κύριε Στράτη???)
Σπύρος
-
σορρυ αν τσαντιζομαι αλλα δε θελω να αρχισουμε το στυλ των προηγουμενων ημερων
Οταν λεω για ΤΤ εχω στο νου μου παντα το κουατρο
θα ηταν ενδιαφερον μια συγκριση στο δρομο παντωςκατα τα αλλα δε νομιζω να συγκρινονται εξαλλου το ΤΤ ειναι κ σημαντκα πιο ακριβο
-
To Coupe 20v ειχε ξεφτυλισει το s2000 σε πίστα...Νομίζω ειτε οι 4τ ειτε το Drive είχαν το συγκριτικό....
Οσο για το ΤΤ μονο των 225 αλογων το 4κινητο μπορεί να του σταθεί κόντρα....Τα αλλα ειναι πολυ πιο αργα ή πολυ πιο κακοστημενα που βασίζονται στα πολλα ηλεκτρονικα...Ο Krusenstern εχει δίκιο σε αυτο... -
Ο χρήστης yiannis2002s έγραψε:
To Coupe 20v ειχε ξεφτυλισει το s2000 σε πίστα...Νομίζω ειτε οι 4τ ειτε το Drive είχαν το συγκριτικό....οι 4Τ είχαν σίγουρα συγκριτικό στο βουνό, για πίστα δε θυμάμαι. Το είχαν γράψει σαν φόρο τιμής στο φιατάκι που τότε μόλις είχε σταματήσει να παράγεται. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ένα καλό ή ακόμα και ένα άριστο (όπως το Σ2000) πισωκίνητο (εξαιρούνται οι BMW, γιατί μόνο συμπεριφορά πισωκίνητου δεν έχουν...) μάλλον δεν προσφέρεται για να γράψεις χρόνους, αλλά περισσότερο για άλλες απολάυσεις (λέγε με ρόδα, ΜΠΑΝΤΑ και κοπάνα, κοιτάω-το-δρόμο-από-το-παράθυρο και λοιπά....).
προσωπικά, αν μου χάριζαν ένα μαμά Κουπέ σε άριστη κατάσταση και ένα ολοκαίνουριο S2000 θα δυσκολευόμουν πάαααρα πολύ να διαλέξω πάντως
Σπύρος
Θα γλιτώσει η Fiat;