-
Ισως κρατησαν Rovanpera για να εξοικονομισουν χρηματα και να τα βαλουν στο αυτοκινητο; Οχι πως εχει οικονομικο προβλημα η Peugeot αλλα...
Αγωνιστικα μαλλον αποδυναμώνεται η Peugeot. Ερχεται και νεο αυτοκινητο...πολλα προβληματα θα πρεπει να λυσουν οι Γαλλοι του χρονου, αν δεν ερθει και η φετινη κουπα...
Ερωτηση:δεν μπορουν να γινει και το αλλο: Gronholm σε ολους τους αγωνες, σε ασφαλτινα 2oς Loix, 3ος Robert και σε χωμα 2ος Rovanpera, 3oς Loix ή καποιος αλλος...?
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Ερωτηση:δεν μπορουν να γινει και το αλλο: Gronholm σε ολους τους αγωνες, σε ασφαλτινα 2oς Loix, 3ος Robert και σε χωμα 2ος Rovanpera, 3oς Loix ή καποιος αλλος...?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ 2 ΠΡΩΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 14 ΑΓΩΝΕΣ.Ο ROVANPERA ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 2 ΛΟΓΩ PODIUM ΤΑ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΡΑ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ 2ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!
-
Δηλαδη η Peugeot θα αναγκαστει να πεταξει την 2η θεση οδηγου στα σκουπιδια για 4 αγωνες...
Παντως το μεγαλυτερο προβλημα αυτη τη στιγμη θα το εχουν οι McRae-Sainz.Δηλαδη δεν ειναι καθολου απιθανο ενας απο τους δυο του χρονου να μην συμμετασχει καθολου!!!Ωραια τα καταφερε η FIA...και του χρονου.
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Παντως το μεγαλυτερο προβλημα αυτη τη στιγμη θα το εχουν οι McRae-Sainz.Δηλαδη δεν ειναι καθολου απιθανο ενας απο τους δυο του χρονου να μην συμμετασχει καθολου!!!Ωραια τα καταφερε η FIA...και του χρονου.Ο στόχος της FIA δεν ήταν αυτός εξ αρχής; Θέλαν να διώξουν τους παλιούς και να φέρουν καινούργιους. Απο την όλη μετακίνηση μένουν άδειες θέσεις σε μικρότερες ομάδες που πιθανόν θα πάρουν νέοι...
Αν φύγει κάποιος απο τους Sainz - McRae από το πρωτάθλημα θα έχουμε συνολικά 2 αποχωρήσεις θρύλων των rally μετά την αποχώρηση του Μakinnen.
-
Ο χρήστης sanidas έγραψε:
Ο στόχος της FIA δεν ήταν αυτός εξ αρχής; Θέλαν να διώξουν τους παλιούς και να φέρουν καινούργιους. Απο την όλη μετακίνηση μένουν άδειες θέσεις σε μικρότερες ομάδες που πιθανόν θα πάρουν νέοι...Εγώ νομίζω ότι στόχος της FIA είναι να μειώσουνε το κόστος. Και είναι αλήθεια ότι οι παλιοί οδηγοί κοστίζουν πολύ περισσότερα από τους νέους. Οπότε φέρνοντας έναν πιτσιρικά ως 3ο οδηγο, που είναι σχεδόν τζάμπα σε σχέση με τα δεκάδες εκατομμύρια που στοιχίζουν οι McRae, Makinen, κτλ., το κόστος μειώνεται δραστικά.
-
Τι μπορει να ειναι αυτο που αντιληφθηκε ο Provera και δεν μπορουμε να αντιληφθουμε εμεις πανω στην οδηγηση του Rovanpera????
Eλπίζω αυτό να είναι ερώτηση προς τον εαυτό μας. Δε νομίζω ο οποιοσδήποτε θεατής να μπορεί να καταλάβει όσα ο μανατζερ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ROVANPERA ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ...ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΙΝΛΑΝΔΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...
Θα ξαναπώ ότι και παραπάνω : από το αποτέλεσμα (ο Ροβανπερα 2ος οδηγός) δεν μπορείς να καταλάβεις και την πορεία που οδήγησε σε αυτό. Δεν είναι 1+1=2 !!
Δε νομίζω ο Προβερά ή η Πεζώ να στριμώχτηκαν τελευταία στιγμή και να μην μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Να κράτησαν τον Ροβάνπερα ως λύση ανάγκης ? Πόσο νωρίς έγινε γνωστό ότι θέλουν (και πήραν) τον Λοϊξ ? Μάλλον αυτά ήταν τα σχέδια τους.
Ίσως να θέλησαν να κάνουν οικονομία (?) και να ρίξουν περισσότερα χρήματα στην εξέλιξη του 307. Ίσως το 2004 να μη σκοπεύουν να διεκδικήσουν τίτλο οδηγών. Πρωταθλητές είναι, κάτι θα ξέρουν ... -
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Τι μπορει να ειναι αυτο που αντιληφθηκε ο Provera και δεν μπορουμε να αντιληφθουμε εμεις πανω στην οδηγηση του Rovanpera????
Eλπίζω αυτό να είναι ερώτηση προς τον εαυτό μας. Δε νομίζω ο οποιοσδήποτε θεατής να μπορεί να καταλάβει όσα ο μανατζερ.
Τι ειναι αυτο που μπορει να καταλαβει ενας μανατζερ και δεν μπορει να καταλαβει ενας θεατης?
Για να καταλαβεις πχ οτι ο Makinen δεν παει αλλο, χρειαζεται να εισαι μανατζερ?
Ολοι οι οδηγοι κρινονται βασει αποτελεσματων, και τα αποτελεσματα τα ξερουμε ολοι, και μαλιστα με μεγαλη λεπτομερεια. -
Ο χρήστης Yannis-ChalkiRacingClub έγραψε:
Τι ειναι αυτο που μπορει να καταλαβει ενας μανατζερ και δεν μπορει να καταλαβει ενας θεατης?
Ολοι οι οδηγοι κρινονται βασει αποτελεσματων, και τα αποτελεσματα τα ξερουμε ολοι, και μαλιστα με μεγαλη λεπτομερεια.Οχι για τον Makinen,για τον Rovanpera και την επιλογή του,ίσως ενας μέσα στην ομάδα να ξέρει π.χ. προβλήματα του αυτοκινήτου που ο θεατής δεν ξέρει!Να μπορεί να συγκρίνει χρόνους και επιδόσεις σε κομμάτια ειδικών που γνωρίζει οτι το αυτοκίνητο δεν ήταν στα καλύτερά του!Να μπορεί να αξιολογήσει συνολικά τον οδηγό!
Δεν νομίζω οτι ο οποιοσδήποτε θεατής μπορεί να κρίνει και να έχει άποψη το ίδιο τεκμηριωμένα όσο ενας μέσα στην ομάδα και ειδικά οι επικεφαλής.
Η Peugeot είναι κορυφαία ομάδα..κάποιο λόγο δεν θα έχουν?
Αυτό ρώτησα στην αρχή...μήπως είναι απλώς το καλό κλίμα που θα υπάρχει στην ομάδα μεταξύ MG και ΗR?
Μήπως τελικά όντως ο Μέγας Μάρκους αποκτάει πρόβλημα οταν δεν είναι καλά ψυχολογικά? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
...για τον Rovanpera και την επιλογή του,ίσως ενας μέσα στην ομάδα να ξέρει π.χ. προβλήματα του αυτοκινήτου που ο θεατής δεν ξέρει!Να μπορεί να συγκρίνει χρόνους και επιδόσεις σε κομμάτια ειδικών που γνωρίζει οτι το αυτοκίνητο δεν ήταν στα καλύτερά του!Να μπορεί να αξιολογήσει συνολικά τον οδηγό!
Δεν νομίζω οτι ο οποιοσδήποτε θεατής μπορεί να κρίνει και να έχει άποψη το ίδιο τεκμηριωμένα όσο ενας μέσα στην ομάδα και ειδικά οι επικεφαλής.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ...ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΘΕΑΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ PC ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ LIVE ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΕΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΛΑΤΑΡΙΣΜΑ, ΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΑΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ SETUP.ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ? ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ROVANPERA ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑ...
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ PEUGEOT ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, Ο SAINZ ΔΗΛΩΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ. ΟΠΟΤΕ Ο ROVANPERA ΗΤΑΝ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ! ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ Ο ROVIS ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ 2 ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΛΑΝΟ (ROVANPERA 2ΟΣ ΔΗΛΑΔΗ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΑΝΕ ΠΑΝΙΚΟΣ TON PROVERA ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ (BURNS- PANIZZI) ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. -
Ολοι οι οδηγοι κρινονται βασει αποτελεσματων, και τα αποτελεσματα τα ξερουμε ολοι, και μαλιστα με μεγαλη λεπτομερεια.Το παράδειγμα με τον Μάκινεν είναι εύκολο, αφού όντως δεν 'πάει'. Ως θεατής απάντησε μου γιατί ο Λοεμπ είναι ταχύτερος κάποιες φορές από τους team mates του. Λίγο δύσκολο να αναλυθεί.
Ο μανατζερ και ο κάθε μηχανικός **αναλύει **επειδή έχει και στοιχεία στα χέρια του. Κανείς θεατής δεν αναλύει, αφού δεν έχει στοιχεία. Το να πεις ότι ο Σολμπεργκ είναι ταχύτερος στην x ειδική από τον Μάκινεν, το βλέπεις από τους χρόνους (στοιχείο και μάλιστα το μοναδικό που έχεις ως θεατής).
Άν ήταν όλα τόσο απλά θα έκαναν και δημοψήφισμα για το ποιον να προτιμήσουν. -
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Ως θεατής απάντησε μου γιατί ο Λοεμπ είναι ταχύτερος κάποιες φορές από τους team mates του. Λίγο δύσκολο να αναλυθεί.Καποιος πρεπει να ειναι ταχυτερος! Oταν ο Loeb κανει τον ταχυτερο χρονο τοτε πολυ απλα ειναι ο ταχυτερος! Δεν νομιζω οτι χρειαζεται περαιτερω αναλυση.
Ο μανατζερ και ο κάθε μηχανικός **αναλύει **επειδή έχει και στοιχεία στα χέρια του. Κανείς θεατής δεν αναλύει, αφού δεν έχει στοιχεία. Το να πεις ότι ο Σολμπεργκ είναι ταχύτερος στην x ειδική από τον Μάκινεν, το βλέπεις από τους χρόνους (στοιχείο και μάλιστα το μοναδικό που έχεις ως θεατής).
Άν ήταν όλα τόσο απλά θα έκαναν και δημοψήφισμα για το ποιον να προτιμήσουν.Ως θεατης εχει πολλα στοιχεια. Εχεις χρονους καθε 2-3χλμ. Νομιζω πως ειναι αρκετο για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.
Και επιτελους ξεκολληστε με την τηλεμετρια ρε παιδια. Με την τηλεμετρια μπορεις πχ να δεις πως μπαινει καθε οδηγος σε καποια φουρκετα και πως βγαινει. Αλλος φρεναρει νωριτερα, αλλος αργοτερα. Ε και? Το θεμα ειναι ο χρονος που θα γραψει ο καθενας.
-
Ως θεατής απάντησε μου γιατί ο Λοεμπ είναι ταχύτερος κάποιες φορές από τους team mates του. Λίγο δύσκολο να αναλυθεί.
καθολου δυσκολο....ο λοεμπ απλα φρεναρε πιο αργα σε καποια στροφη, εκοψε καποια λιγο παραπανω, γλιστρισε λιγοτερο καπου αλλου εκανε σοστοτερη επιλογη ελαστικων εκανε καλυτερη χρηση του κιβωτιου και αλλα πολλα.... αυτο με την τηλεμετρια πως ξεφυτρωσε δεν μπορω να καταλαβω. Και δηλαδη πως καταλαβαινουν οι μανατζερ τισ επιδωσεις ενως οδηγου που οδηγει αμαξι χωρις τηλεμετρια??? μυριζει τα νυχια του ??? παλι οτι ειρωνευομε θα λετε αλλα τι αλλο θα ακουσουμε???
η πεζο διαλεξε ροβις γιατι εμεινε με την πλατη στον τοιχο....ο ροβανπερα μονο σε σουιδια φινλανδια το παει και σε κατι κατσαβραχα στα αλλα ειναι πισω ακομα και απο αμαξια κατωτερου βελινεκους...και καθομαστε και λεμε πραγαματα για χαμογελα και μονο....η τηλεμετρια θα σου πει οτι σου δειχνουν οι χρονοι απλα με περισσοτερες λεπτομεριες....δηλαδη τι???? ειναι δυνατον ο ταδε να ειναι 5 δευ. ταχυτερος απο τον δεινα και ο δεινα να εχει καλυτερα νουμερα τηλεμετριας????? και ο μαρτιν που ετρεχε με λαντα στην αρχη τησ καριερας του πως ξεχωρισε?? λετε να εχει τηλεμετρια το σαμαρα???
-
Ο χρήστης harriswrc έγραψε:
...για τον Rovanpera και την επιλογή του,ίσως ενας μέσα στην ομάδα να ξέρει π.χ. προβλήματα του αυτοκινήτου που ο θεατής δεν ξέρει!Να μπορεί να συγκρίνει χρόνους και επιδόσεις σε κομμάτια ειδικών που γνωρίζει οτι το αυτοκίνητο δεν ήταν στα καλύτερά του!Να μπορεί να αξιολογήσει συνολικά τον οδηγό!
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ!
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ...ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΘΕΑΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ PC ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ LIVE ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΕΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΛΑΤΑΡΙΣΜΑ, ΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΑΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ SETUP.ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ?
Χάρη,νομίζω οτι εμείς μπορούμε να ξέρουμε αυτά που ανακοινώνουν οι ομάδες!
Δεν νομίζω οτι έχουμε όλες τις πληροφορίες.Μερικές φορές μάλιστα έχω την εντύπωση οτι παίρνουμε και λάθος πληροφορίες απο τις ομάδες!
Οι μόνοι που έχουν ολοκληρωμένη εικόνα είναι οι team managers! -
ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ, O ROV ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ 307 ΚΑΙ ΝΑ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΣΤΕΙ 307, ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΕΖΟ ΞΕΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Ο ΛΟΙΞ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ GRO KAI ROV, ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ?ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΙΣΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ. Η ΟΔΗΓΙΕΣ (ΤΕΑΜ ORDERS) ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ F1? ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΛΛΟ, ΕΣΥ ΑΝΟΙΓΕ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΟΙ ΤΡΙΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑΝΘΡΠΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
-
Ως θεατής απάντησε μου γιατί ο Λοεμπ είναι ταχύτερος κάποιες φορές από τους team mates του. Λίγο δύσκολο να αναλυθεί.
Καποιος πρεπει να ειναι ταχυτερος! Oταν ο Loeb κανει τον ταχυτερο χρονο τοτε πολυ απλα ειναι ο ταχυτερος! Δεν νομιζω οτι χρειαζεται περαιτερω αναλυση.
Δεν ρώτησα ποιος είναι ταχύτερος, αλλά γιατί είναι ταχύτερος. Δεν απάντησες σε αυτό. Σε αυτό που απάντησες, όντως δεν παίρνει ανάλυση, ο χρόνος αρκεί. Πάμε παρακάτω.
Άν ήταν όλα τόσο απλά θα έκαναν και δημοψήφισμα για το ποιον να προτιμήσουν.
Ως θεατης εχει πολλα στοιχεια. Εχεις χρονους καθε 2-3χλμ. Νομιζω πως ειναι αρκετο για να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα.
Και επιτελους ξεκολληστε με την τηλεμετρια ρε παιδια. Με την τηλεμετρια μπορεις πχ να δεις πως μπαινει καθε οδηγος σε καποια φουρκετα και πως βγαινει. Αλλος φρεναρει νωριτερα, αλλος αργοτερα. Ε και? Το θεμα ειναι ο χρονος που θα γραψει ο καθενας.
Ασφαλές συμπέρασμα πώς ρε Γιάννη ??? Άν γλιστράει θα στο πει το wrc.com έτσι ? Αφού όμως το πει ο ίδιος ο οδηγός !!!
Εγώ δεν είπα ότι δε μετράει ο χρόνος, δε διαφωνώ με αυτό. Διαφωνώ με αυτό που λες και ισχυρίζεται κι ο Χάρης, ότι ένας θεατής ξέρει-καταλαβαίνει όσα κι ο μάνατζερ. Κι η τηλεμετρία είναι ένα επιχείρημα. Άν πω τώρα κάτι άλλο, ότι ένας οδηγός συνεργάζεται με τους μηχανικούς καλύτερα ? Αυτό μπορεί να το καταλάβει ένας θεατής ? Ή θα μου πείτε πάλι για χρόνους ? Αυτό λέω.καθολου δυσκολο....ο λοεμπ απλα φρεναρε πιο αργα σε καποια στροφη, εκοψε καποια λιγο παραπανω, γλιστρισε λιγοτερο καπου αλλου εκανε σοστοτερη επιλογη ελαστικων εκανε καλυτερη χρηση του κιβωτιου και αλλα πολλα.... αυτο με την τηλεμετρια πως ξεφυτρωσε δεν μπορω να καταλαβω. Και δηλαδη πως καταλαβαινουν οι μανατζερ τισ επιδωσεις ενως οδηγου που οδηγει αμαξι χωρις τηλεμετρια??? μυριζει τα νυχια του ??? παλι οτι ειρωνευομε θα λετε αλλα τι αλλο θα ακουσουμε???
η πεζο διαλεξε ροβις γιατι εμεινε με την πλατη στον τοιχο....ο ροβανπερα μονο σε σουιδια φινλανδια το παει και σε κατι κατσαβραχα στα αλλα ειναι πισω ακομα και απο αμαξια κατωτερου βελινεκους...και καθομαστε και λεμε πραγαματα για χαμογελα και μονο....η τηλεμετρια θα σου πει οτι σου δειχνουν οι χρονοι απλα με περισσοτερες λεπτομεριες....δηλαδη τι???? ειναι δυνατον ο ταδε να ειναι 5 δευ. ταχυτερος απο τον δεινα και ο δεινα να εχει καλυτερα νουμερα τηλεμετριας????? και ο μαρτιν που ετρεχε με λαντα στην αρχη τησ καριερας του πως ξεχωρισε?? λετε να εχει τηλεμετρια το σαμαρα???
Δηλαδή αυτή είναι ανάλυση τώρα ? Γλίστρησε, φρέναρε, λάθος λάστιχα. Όλα αυτά ή κάτι από αυτά. Ποιος μυρίζει τα νύχια του ?
Αυτό για τα 5 δλ/χλμ είναι προφανές. Για το Σαμάρα δεν ξέρω αν είχε τηλεμετρία ... Αυτό που ξέρω είναι ότι για να πάρει η κάθε τοπ ομάδα οδηγό, πιτσιρικά κλπ τον υποβάλλει σε τεστ. Άραγε το test car που θα του δώσουν θα 'χει τηλεμετρία ? Ας ξαναμυρίσω τα νύχια μου ...Για να ξεκαθαρίζει το θέμα γιατί πάμε από quote σε quote : έγραψα σαν πρώτη απάντηση επειδή δεν πιστεύω ότι ένας θεατής μπορεί να ξέρει όσα ένας μανατζερ. Όποιος νομίζει το αντίθετο, ούτε θα τον πείσω ούτε θα με πείσει.
Για τους χρόνους και ποιος κάνει καλύτερους, όλοι το βλέπουν. Άν ο καθένας πιστεύει ότι μπορεί να εξηγήσει το γιατί, μπράβο του.
Ούτε από τον Προβερά τα παίρνω, ούτε από τον Γουίλσον, για να λέω ότι κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Αυτό πιστεύω. Γιατί ο Ροβανπερα έμεινε εκεί ίσως το μάθουμε αργότερα αν ανοίξουν κάποια στόματα (ποιος είχε κρούση από την Πεζω)._
-
Χρηστο, πες μου αν θες τι μπορει να καταλαβει ενας μανατζερ απο την τηλεμετρια, για να κανουμε κουβεντα και ισως με(μας) πεισεις.
Εδω μιλαμε για την πορεια ενος οδηγου σε ολοκληρο πρωταθλημα. Η τηλεμετρια τι να μας πει?
Τι μπορει να ειδε στην τηλεμετρια ο Προβερα, που τον αναγκασε να κρατησει τον Ροβανπερα? Δωσ'μου ενα παραδειγμα.
-
Ρε παιδιά,η τηλεμετρία αναφέρθηκε απο μένα σαν παράδειγμα!Οχι οτι η τηλεμετρία δείχνει απο μόνη της τίποτα!
Η ουσία είναι -πιστεύω- οτι οι team managers [όπως λέει κι ο Χρήστος] ξέρουν πολλά περισσότερα απο τον οποινδήποτε θεατή!Για την κατάσταση του αυτοκινήτου,του οδηγού,του δρόμου κλπ κλπ!
Αυτά μπορεί να κάνουν την διαφορά!Οχι η τηλεμετρία απο μόνη της!Μην κολλάτε σε μια λέξη απο ολόκληρο post! -
O Nίκος (kouk) είπε όσα θα έλεγα. Το αρχικό μου σχόλιο (και όλα όσα γράφω) είναι με βάση αυτό : πόσα καταλαβαίνει ο μανατζερ και πόσα ο θεατής. Δεν εξηγώ γιατί ο Προβερα κράτησε τον Ροβανπερα.
Να γίνω γραφικός και να πω 'ο μανατζερ καταλαβε **αυτό **' δε θα το κάνω. Ούτε τηλεμετρία έχω μελετήσει, ούτε ξέρω πόσα και ποια μπορεί να δει κάποιος από κει. -
. Η τηλεμετρια τι να μας πει?Τα πάντα όσον αφορά το οδηγικό μέρος!
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
. Η τηλεμετρια τι να μας πει?
Τα πάντα όσον αφορά το οδηγικό μέρος!
Για ανελυσε το λιγο...
Και πες μας ποιο μερος απο ΤΑ ΠΑΝΤΑ (!), ειναι αυτο που κανει τους μανατζερ να γνωριζουν περισσοτερα απο ενα θεατη.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ