-
Η ιδεα για αυτο το θεμα με βασανιζει εδω και αρκετο καιρο και ειδικα μετα απο το θεμα ενος αλλου 'φορουματζι' φιλου με θεμα 'ποσο καλοι οδηγοι ημαστε'
Πρεπει ομως να κανω μια εισαγωγη για να μην παρεξηγηθω και πεσετε ολοι να μου πιειτε το αιμα. Σκοπος μου ειναι να μοιραστουμε ολοι μαζι τα οποια λαθη μπορει να εχουμε κανει και οχι να πλακωθουμε μεταξυ μας.
Ρωταω λοιπον να μαθω ενα λαθος που κανατε εν ωρα οδηγησης, απο το πιο χοντρο μεχρι το πιο ασημαντο.
Και για να μην λετε οτι εγω ειμαι αλανθαστος διαβαστε παρακατω.
Υστερα απο ολονυχτια δουλεια επεστρεφα σπιτι περιπου 8 το πρωι. Για κακη μου τυχη δεν ειχα το δικο μου αυτοκινητο μαζι μου, αλλα το αγροτικο Mitsubishi του πατερα μου. Σε μια αρκετα ανηφορικη ευθεια και με 'τεταρτη' ταχυτητα θελησα να προσπερασω ενα φορτηγο που πηγαινε αρκετα σιγα. Η ταχυτητα μου ηταν τετοια που με το δικο μου αυτοκινητο μπορουσα να επιταχυνω και να προσπερασω ευκολα. Ομως απο καθαρη αφελια και κουραση, οχι απλα δεν κατεβασα ταχυτητα, αλλα απλα πατησα πιο πολυ γκαζι και ετσι προσπερνουσα το φορτηγο ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!! Η ευθεια τελειωνε και ακομα προσπεραση τιποτα, μεχρι που βλεπω ξαφνικα αλλο αυτοκινητο να ερχεται στο αλλα ρευμα. Τι κορνες μου πατησε, τι φωτα μου αναψε εγω τιποτα. Ισως εαν πατουσα φρενο και ειχα επαναφερει το αγροτικο πισω απο φορτηγο να ηταν ολα ενταξει. Για να μην πολυλογω το αλλο αυτοκινητο κυριολεκτικα σταματησε για να μπορεσω να προσπερασω το φορτηγο.
Ενιωσα βεβαια πολυ ασχημα και λιγο πιο κατω βρηκα κενο και εκανα στροφη με την ελπιδα να βρω τον ανθρωπο και να του ζητησω συγνωμη για την τρομαρα που του εδωσα αλλα δεν τον βρηκα.
Ο θεος με εχει τιμωρησει βεβαια 2 φορες απο τοτε, με τον ιδιο τροπο. Εχω δει αλλους να προσπερνανε (και μαλιστα ο ενας πηγαινε 'πλακωμενος) και να ερχοντε φατσα καρτα με μενα. Ευτυχως και τις δυο φορες αντεδρασα σωστα και ακινητοποιησα και τις δυο φορες το αυτοκινητο μου για να μην σκοτωθουμε ολοι.
Τι μου εχει μεινει απο ολα αυτα? Δεν υπαρχει στην οδηγηση 'ενταξει μωρε θα προλαβω, δεν θα ερθει κανεις απο την αλλο ρευμα' -
Η ιδεα για αυτο το θεμα με βασανιζει εδω και αρκετο καιρο και ειδικα μετα απο το θεμα ενος αλλου 'φορουματζι' φιλου με θεμα 'ποσο καλοι οδηγοι ημαστε'
Πρεπει ομως να κανω μια εισαγωγη για να μην παρεξηγηθω και πεσετε ολοι να μου πιειτε το αιμα. Σκοπος μου ειναι να μοιραστουμε ολοι μαζι τα οποια λαθη μπορει να εχουμε κανει και οχι να πλακωθουμε μεταξυ μας.
Ρωταω λοιπον να μαθω ενα λαθος που κανατε εν ωρα οδηγησης, απο το πιο χοντρο μεχρι το πιο ασημαντο.
Υστερα απο ολονυχτια δουλεια επεστρεφα σπιτι περιπου 8 το πρωι. Για κακη μου τυχη δεν ειχα το δικο μου αυτοκινητο μαζι μου, αλλα το αγροτικο Mitsubishi του πατερα μου. Σε μια αρκετα ανηφορικη ευθεια και με 'τεταρτη' ταχυτητα θελησα να προσπερασω ενα φορτηγο που πηγαινε αρκετα σιγα. Η ταχυτητα μου ηταν τετοια που με το δικο μου αυτοκινητο μπορουσα να επιταχυνω και να προσπερασω ευκολα. Ομως απο καθαρη αφελια και κουραση, οχι απλα δεν κατεβασα ταχυτητα, αλλα απλα πατησα πιο πολυ γκαζι και ετσι προσπερνουσα το φορτηγο ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!! Η ευθεια τελειωνε και ακομα προσπεραση τιποτα, μεχρι που βλεπω ξαφνικα αλλο αυτοκινητο να ερχεται στο αλλα ρευμα. Τι κορνες μου πατησε, τι φωτα μου αναψε εγω τιποτα. Ισως εαν πατουσα φρενο και ειχα επαναφερει το αγροτικο πισω απο φορτηγο να ηταν ολα ενταξει. Για να μην πολυλογω το αλλο αυτοκινητο κυριολεκτικα σταματησε για να μπορεσω να προσπερασω το φορτηγο.
Ενιωσα βεβαια πολυ ασχημα και λιγο πιο κατω βρηκα κενο και εκανα στροφη με την ελπιδα να βρω τον ανθρωπο και να του ζητησω συγνωμη για την τρομαρα που του εδωσα αλλα δεν τον βρηκα.
Ο θεος με εχει τιμωρησει βεβαια 2 φορες απο τοτε, με τον ιδιο τροπο. Εχω δει αλλους να προσπερνανε (και μαλιστα ο ενας πηγαινε 'πλακωμενος) και να ερχοντε φατσα καρτα με μενα. Ευτυχως και τις δυο φορες αντεδρασα σωστα και ακινητοποιησα και τις δυο φορες το αυτοκινητο μου για να μην σκοτωθουμε ολοι.
Τι μου εχει μεινει απο ολα αυτα? Δεν υπαρχει στην οδηγηση 'ενταξει μωρε θα προλαβω, δεν θα ερθει κανεις απο την αλλο ρευμα' -
I vlakies pou exo kani ine sxedon panda sisxetismenes me kourasi.. ara i megaliteri vlakia ghia mena ine ghenikos na odighis otan den ise se kali katastasi...ela pou merikes fores eos ke oles den boris na to apofighis!!..
-
File megane.. ghenikos edo stin ellada to provlima ine megalo..iparxi foveri elipsi pedias pano stin odighisi, den i parxi i sinestisi ke i analoghi sovarotita, opos me to paradigma pou etheses ke esi..isoun tixeros opos poli ali, ala distixos ali tosi den itan..
Otan odigao stin kinisi me pianoun apistefta nevra apo tin simberifora ton alon, ipopsin den ime o kaliteros odigos tou kosmou, aplos niotho orea otan boro na diefkolino mia katastasi, ilikrina niotho orea, paradigma otan afino enan pezo na perasi ton dromo klp...Den ksero an iparxi lisi se afto to thema....makari omos!...
-
Σου εχουνε πει 5-6 φορες να γραφεις Ελληνικα γιατι τα Grekenglish κουραζουν και δε κανεις τιποτα για αυτο!!!
Συγνωμη κιολλας αλλα αυτο δειχνει ελλειψη σεβασμου προς ολους εμας!!!
Αν θες βεβαια μπορεις να συνεχισεις ετσι!!
ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου!!!Φιλικα
Αντώνης.... -
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Σου εχουνε πει 5-6 φορες να γραφεις Ελληνικα γιατι τα Grekenglish κουραζουν και δε κανεις τιποτα για αυτο!!!
Συγνωμη κιολλας αλλα αυτο δειχνει ελλειψη σεβασμου προς ολους εμας!!!
Αν θες βεβαια μπορεις να συνεχισεις ετσι!!
ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου!!!Φιλικα
Αντώνης....Ισως δεν με αφορα το θεμα και συμφωνω απολυτως οτι τα greeklish ειναι κουραστικά. Εγω στην αρχη εγραφα μονο κεφαλαια εως οτου μου εγινε αντιστοιχη συσταση και διορθωθηκα, τωρα καταλαβαινω οτι τα κεφαλαια οντως ειναι κουραστικα... Μηπως ομως ο φιλος coupe333 το κανει διοτι δεν θελει να μας βγαλει τα ματια με απειρα ορθογραφικα λαθη λογω ιταλοελληνικης καταγωγης; Ενιωσα ασχημα οταν μου ειχε γινει η συσταση, πληρως δικαιολογημενη και δεκτη με ολη μου την καλη διαθεση, γι'αυτο θελησα να δωσω μια δικαιολογια στον coupe333. Ζητω συγνωμη για το θαρρος μου.
Παντα φιλικα, Ανδρέας.
-
Τωρα παρατηρησα το 'ΣΙΓΝΟΜΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΙΝΙΚΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΙΝΟΙΤΑΛΟΣ!!...' αλλα και παλι νομιζω οτι ειναι πολυ καλητερο και ετσι απο τα Greekenglish!!!
-
Ας ελπισουμε οτι θα κανει μια προσπαθει ο συνforumιστας μας coupe333 για να μας δειξει την καλη του διαθεση!!!
Στο θεμα μας τωρα...
Εχω κανει απειρες πατατες, τουλαχιστον 2 Datsun φορτωμενα μεχρι πανω , ειτε λογω χαρακτηρα (ειμαι βιαστικος σε ολα οπως και στην οδηγηση) ειτε λογω απειριας. Εδω και ενα χρονο τις εχω αφησει ομως τις πατατες για το τηγανι! Εχω συμμορφωθει πιστευω μιας και αναγνωριζω τις πατατες μου και δεν τις επαναλαμβανω! -
Κι εγώ τις έχω κάνει τις πατάτες μου. Όλες άμεσα συνδεδεμένες με κούραση.
-
Από λάθη κάνουμε όλοι... Ουδείς άσφαλτος. (το ξέρετε ότι η λέξη αυτή υπάρχει και με την σημασία του αλάνθαστος;;; Κι εγώ το έμαθα αφού η Α.Δ. το πέταξε...)
Τα κυριότερα λάθη που κάνω οφείλονται στον εκνευρισμό μου. Για παράδειγμα, έχω τον κλασσικό μμμμμμ (μην το πεις... ) που πάει με 81 στην αριστερή λωρίδα και δεν κάνει δεξιά γιατί 1χλμ μπροστά υπάρχει άλλος στα δεξιά που πάει με 80 και (κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον) θα τον προσπεράσει... Ε, σου σπάνε μετά τα νεύρα ή όχι... Και τότε είναι το επικίνδυνο, γιατί μου έχει τύχει να κάνω αρκετές πατάτες. Ευτυχώς όχι ιδιαίτερα επικίνδυνες, αλλά θα μπορούσε να ήταν αν δεν ήμουν τόσο τυχερός.
Η άλλη πατάτα που κάνω (και δεν μπορώ να αντισταθώ...) είναι να γυρνάω το κεφάλι μου όταν εντοπίζω πιπίνια να κυκλοφορούν... Ιδίως τώρα το καλοκαίρι που τα ρούχα είναι ανύπαρκτα...
Αστείο αστείο, αλλά μερικές φορές κόντεψα να τρακάρω... -
Makari na borusa na grapso ellinika opos prepi alla den ksero ke ektos ton allon to laptop apo to opio grafo den exi kan ellinika sto pliktrologhio..
Ean sas enoxli toso poli to mono pou boro na kano ine na min ksanagrapsofilika
coupe333
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Η άλλη πατάτα που κάνω (και δεν μπορώ να αντισταθώ...) είναι να γυρνάω το κεφάλι μου όταν εντοπίζω πιπίνια να κυκλοφορούν... Ιδίως τώρα το καλοκαίρι που τα ρούχα είναι ανύπαρκτα...χαχαχα, πρέπει να πάμε σε κανένα κέντρο απεξάρτησης
Πάντως ασχέτως τι (δεν) λέμε, αν οι πατάτες ήταν εργόχειρο είχαμε κάνει την προίκα μας (για να παραφράσω μια παλια ρήση). Κι εγώ έχω κάνει αρκετές, κυρίως παραβιάσεις προτεραιότητας λόγω μειωμένης αυτοσυγκέντρωσης.
Αυτό που δε μου αρέσει είναι όταν βρίζουμε τους άλλους για τις πατάτες τους, λες κι εμείς δεν κάνουμε!
-
Προσωπικά, το λάθος που έκανα να σκύψω να πιάσω το κινητό που είχε πέσει στο κάθισμα του συνοδηγού το πλήρωσα με το να καταφέρω να στουκάρω στο τσιμέντινο διαχωριστικό σε μία ευθεία μόνος μου στο δρόμο, πηγαίνοντας μόνο με 120 χλμ, (ετσι ενοιωσα τη σιγουριά ότι δεν θα πάθω τίποτα). Αυτό μου επιβεβαίωσε την σκέψη ότι πρέπει να είσαι πάντα στη τσίτα οδηγόντας, και για να μην βαριέσαι σε μονοτονες διαδρομές να οδηγέις πάντα πιο πάνω απο το όριο του δρόμου.
-
Ο χρήστης coupe333 έγραψε:
Makari na borusa na grapso ellinika opos prepi alla den ksero ke ektos ton allon to laptop apo to opio grafo den exi kan ellinika sto pliktrologhio..
Ean sas enoxli toso poli to mono pou boro na kano ine na min ksanagrapsoΌχι φίλε, σε καμμία περίπτωση δεν θέλουμε να χαθείς!
Αν το υποστηρίζει ο υπολογιστής που χρησιμοποιείς γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες, έστω και ανορθόγραφα. Δες το από τη θετική του πλευρά: η εμπλοκή σου με το φόρουμ θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθεις ορθογραφία χωρίς να 'μελετήσεις'. -
Ok, τι να πω, θα προσπαθησω οσο μπορω..
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Αυτό που δε μου αρέσει είναι όταν βρίζουμε τους άλλους για τις πατάτες τους, λες κι εμείς δεν κάνουμε!Συμφωνώ απόλυτα! Γι'αυτό κι εγώ δεν αποπαίρνω κάποιον που κάνει ένα τίμιο λάθος όσο χοντρό και να είναι. Το πολύ-πολύ να προσπαθήσω να του το εξηγήσω με πολύ ευγενικό τρόπο αν καταλάβω ότι το έκανε από άγνοια και όχι από κούραση ή αφηρημάδα. Βρίζω μόνο αν ο άλλος κάνει την πατάτα συνειδητά (οπότε από 'πατάτα' προβιβάζεται σε 'εξυπνάδα').
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όχι φίλε, σε καμμία περίπτωση δεν θέλουμε να χαθείς!
Αν το υποστηρίζει ο υπολογιστής που χρησιμοποιείς γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες, έστω και ανορθόγραφα. Δες το από τη θετική του πλευρά: η εμπλοκή σου με το φόρουμ θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθεις ορθογραφία χωρίς να 'μελετήσεις'.Προς επικύρωση της παρατήρησης παραπέμπω στον Γαβριήλ, ο οποίος έγινε ξεφτέρι (για την ακρίβεια ξαναθυμήθηκε την μητρική του γλώσσα) μέσα από τα ελληνικά fora.
Βουρ στον πατσά, και μη φοβάσαι φίλε coupe333 εμάς τους 'διανοούμενους' -
Καλού-κακού πάρε κι ένα ορθογραφικό λεξικό μαζί σου. Τα πιο πολλά δεν είναι μεγάλα σε όγκο.
-
Η μεγαλυτερη μ*****α που εχω κανει ειναι να το παιξω οδηγος WRC, προσπαθωντας να πατησω φρενο με το αριστερο ποδι!!!!
Αφου δεν εφυγα απο το παρμπριζ....
ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ "ΠΑΤΑΤΕΣ"?