-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Ποσοστά μέτρησης στο αμορτισερόμετρο της πεζό. Περισσότερο συγκριτικά έχει νόημα, όχι απόλυτα. Μαλακία μου που δεν έκανα μια με το αμάξι καινούριο.
Δεν έχει σημασία η μέτρηση, μόνο αν έχεις χαλασμένο. Το αμορτισέρ φαίνεται στο φρενάρισμα. Βρες ένα δρόμο που η άσφαλτος έχει γίνει κατσαρή και φρέναρε δυνατά. Αν οι τροχοί πηδάνε και μπλοκάρουν εύκολα αντί να ακολουθούν την άσφαλτο, θέλεις αμορτισέρ.
+1
leonp
για μια ακόμα φορά φωνή της απλής λογικής και της αποτελεσματικότηταςΕπίσης αν ξεκινήσεις γρήγορα και αντί να σπινάρει κάποιος κινητήριος τροχός χοροπηδά, θέλεις αμορτισέρ!
Τα νούμερα που αναφέρεις drdino, αν είναι ποσοστά απόδοσης σε σχέση με τα καινούργια, ιδιαίτερα πίσω, νομίζω πως είναι κάπως τραγικά, ιδιαίτερα πίσω. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Η μόνη 'αμορτισερομέτρηση' που έχω κάνει, είναι αρκετά χρόνια πριν, στην αντιπροσωπεία της Toyota σε ένα Carina II, όπου τα νούμερα ήταν ~75%, οι μηχανικοί είπαν πως όλα ήταν ΟΚ, εντός ορίων αλλά το αυτοκίνητο ήταν βάρκα, ούτως ή άλλως.
Επίσης θυμάμαι σε κάποιο σχετικά πρόσφατο τεύχος των 4Τ, σε κάποιο Seat που υπήρχε για τεστ διαρκείας, έγινε μέτρηση αμορτισέρ και έβγαλε κάτι κουφά νούμερα, 98-100%! Μπράβο αντοχή και διάρκεια!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ποσοστά μέτρησης στο αμορτισερόμετρο της πεζό. Περισσότερο συγκριτικά έχει νόημα, όχι απόλυτα. Μαλακία μου που δεν έκανα μια με το αμάξι καινούριο.
Δεν έχει σημασία η μέτρηση, μόνο αν έχεις χαλασμένο. Το αμορτισέρ φαίνεται στο φρενάρισμα. Βρες ένα δρόμο που η άσφαλτος έχει γίνει κατσαρή και φρέναρε δυνατά. Αν οι τροχοί πηδάνε και μπλοκάρουν εύκολα αντί να ακολουθούν την άσφαλτο, θέλεις αμορτισέρ.
Την έκανα για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης για αργότερα.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
+1
leonp
για μια ακόμα φορά φωνή της απλής λογικής και της αποτελεσματικότηταςΕπίσης αν ξεκινήσεις γρήγορα και αντί να σπινάρει κάποιος κινητήριος τροχός χοροπηδά, θέλεις αμορτισέρ!
Τα νούμερα που αναφέρεις drdino, αν είναι ποσοστά απόδοσης σε σχέση με τα καινούργια, ιδιαίτερα πίσω, νομίζω πως είναι κάπως τραγικά, ιδιαίτερα πίσω. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Η μόνη 'αμορτισερομέτρηση' που έχω κάνει, είναι αρκετά χρόνια πριν, στην αντιπροσωπεία της Toyota σε ένα Carina II, όπου τα νούμερα ήταν ~75%, οι μηχανικοί είπαν πως όλα ήταν ΟΚ, εντός ορίων αλλά το αυτοκίνητο ήταν βάρκα, ούτως ή άλλως.
Επίσης θυμάμαι σε κάποιο σχετικά πρόσφατο τεύχος των 4Τ, σε κάποιο Seat που υπήρχε για τεστ διαρκείας, έγινε μέτρηση αμορτισέρ και έβγαλε κάτι κουφά νούμερα, 98-100%! Μπράβο αντοχή και διάρκεια!
Eksartatai apo to amortiserometro to noumero.
Gia paradeigma sto diko mou amaksi akoma kai me amortiser tou koutiou sto amortiserometro tou sinergeiou pou to pao den exo dei pano apo 25% gia ta piso Sto KTEO mou ta metrisan 80%
Opote to test tou leonp einai kali periptosi an kai ekei ipeiserxetai kai o paragontas lastixo kai elliniko glistrodromos...... -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
ÐïóïóôÜ ìÝôñçóçò óôï áìïñôéóåñüìåôñï ôçò ðåæü. Ðåñéóóüôåñï óõãêñéôéêÜ Ý÷åé íüçìá, ü÷é áðüëõôá. Ìáëáêßá ìïõ ðïõ äåí Ýêáíá ìéá ìå ôï áìÜîé êáéíïýñéï.
Äåí Ý÷åé óçìáóßá ç ìÝôñçóç, ìüíï áí Ý÷åéò ÷áëáóìÝíï. Ôï áìïñôéóÝñ öáßíåôáé óôï öñåíÜñéóìá. Âñåò Ýíá äñüìï ðïõ ç Üóöáëôïò Ý÷åé ãßíåé êáôóáñÞ êáé öñÝíáñå äõíáôÜ. Áí ïé **ôñï÷ïß ðçäÜíå **êáé ìðëïêÜñïõí åýêïëá áíôß íá áêïëïõèïýí ôçí Üóöáëôï, èÝëåéò áìïñôéóÝñ.
+1
leonp
ãéá ìéá áêüìá öïñÜ öùíÞ ôçò áðëÞò ëïãéêÞò êáé ôçò áðïôåëåóìáôéêüôçôáòÅðßóçò áí îåêéíÞóåéò ãñÞãïñá êáé áíôß íá óðéíÜñåé êÜðïéïò êéíçôÞñéïò ôñï÷üò ÷ïñïðçäÜ, èÝëåéò áìïñôéóÝñ!
Ôá íïýìåñá ðïõ áíáöÝñåéò drdino, áí åßíáé ðïóïóôÜ áðüäïóçò óå ó÷Ýóç ìå ôá êáéíïýñãéá, éäéáßôåñá ðßóù, íïìßæù ðùò åßíáé êÜðùò ôñáãéêÜ, éäéáßôåñá ðßóù. Äéïñèþóôå ìå áí êÜíù ëÜèïò.
Ç ìüíç 'áìïñôéóåñïìÝôñçóç' ðïõ Ý÷ù êÜíåé, åßíáé áñêåôÜ ÷ñüíéá ðñéí, óôçí áíôéðñïóùðåßá ôçò Toyota óå Ýíá Carina II, üðïõ ôá íïýìåñá Þôáí ~75%, ïé ìç÷áíéêïß åßðáí ðùò üëá Þôáí ÏÊ, åíôüò ïñßùí áëëÜ ôï áõôïêßíçôï Þôáí âÜñêá, ïýôùò Þ Üëëùò.
Åðßóçò èõìÜìáé óå êÜðïéï ó÷åôéêÜ ðñüóöáôï ôåý÷ïò ôùí 4Ô, óå êÜðïéï Seat ðïõ õðÞñ÷å ãéá ôåóô äéáñêåßáò, Ýãéíå ìÝôñçóç áìïñôéóÝñ êáé Ýâãáëå êÜôé êïõöÜ íïýìåñá, 98-100%! ÌðñÜâï áíôï÷Þ êáé äéÜñêåéá!
Áñá ôï ðñüâëçìÜ ìáò ôï åíôïðßæïõìå üôáí Ý÷ïõìå ôñï÷ïýò ðïõ áñÝóêïíôáé óôï ...ðÞäçìá êáé ðïõ ôï óõíå÷ßæïõí ìå ôçí ôóÝðç ìáò (ðáèçôéêü ñüëï áõôÞ )
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Η μόνη 'αμορτισερομέτρηση' που έχω κάνει, είναι αρκετά χρόνια πριν, στην αντιπροσωπεία της Toyota σε ένα Carina II, όπου τα νούμερα ήταν ~75%, οι μηχανικοί είπαν πως όλα ήταν ΟΚ, εντός ορίων αλλά το αυτοκίνητο ήταν βάρκα, ούτως ή άλλως.Επίσης θυμάμαι σε κάποιο σχετικά πρόσφατο τεύχος των 4Τ, σε κάποιο Seat που υπήρχε για τεστ διαρκείας, έγινε μέτρηση αμορτισέρ και έβγαλε κάτι κουφά νούμερα, 98-100%! Μπράβο αντοχή και διάρκεια!
Μέτρηση στην express service, mercedes 1973, αρχαία αμορτισέρ σε καλή κατάσταση 90%. Το αμάξι ήταν και είναι πολύ μαλακό (βάρκα θα έλεγα) γέρνει, γλιστράει αλλά δεν χοροπηδάει. Αν βγάζεις άκρη από μετρήσεις...
-
Λεωνίδα είναι απόλυτα κατανοητό ότι οι μετρήσεις δεν μας λένε τελικά πολλά πράγματα. Τρανό παράδειγμα όσα ανέφερε ο mirage στην προηγούμενη σελίδα.
Η αίσθηση και η συμπεριφορά στο δρόμο, με μια σχετική εμπειρία του οδηγού, δίνει μια αρκετά πειστική απάντηση στο ερώτημα.
Κάποια στιγμή που θα νιώσω πιο άνετος οικονομικά, θα σκεφτώ μια 4άδα Bilstein Sport. Τα είχα για περίπου 80.000 χλμ στο 106 παλιά και ήμουν ενθουσιασμένος. Δεν ξέρω βέβαια αν θα δουλέψουν σωστά στο 307, και με προβληματίζει το ότι ο tsardas αν θυμάμαι καλά τα άλλαξε...
gskarnou μήπως παίζουν τα record SP και στο 307;
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ëåùíßäá åßíáé áðüëõôá êáôáíïçôü üôé ïé ìåôñÞóåéò äåí ìáò ëÝíå ôåëéêÜ ðïëëÜ ðñÜãìáôá. Ôñáíü ðáñÜäåéãìá üóá áíÝöåñå ï mirage óôçí ðñïçãïýìåíç óåëßäá.Ç áßóèçóç êáé ç óõìðåñéöïñÜ óôï äñüìï, ìå ìéá ó÷åôéêÞ åìðåéñßá ôïõ ïäçãïý, äßíåé ìéá áñêåôÜ ðåéóôéêÞ áðÜíôçóç óôï åñþôçìá.
ÊÜðïéá óôéãìÞ ðïõ èá íéþóù ðéï Üíåôïò ïéêïíïìéêÜ, èá óêåöôþ ìéá 4Üäá Bilstein Sport. Ôá åß÷á ãéá ðåñßðïõ 80.000 ÷ëì óôï 106 ðáëéÜ êáé Þìïõí åíèïõóéáóìÝíïò. Äåí îÝñù âÝâáéá áí èá äïõëÝøïõí óùóôÜ óôï 307, êáé ìå ðñïâëçìáôßæåé ôï üôé ï tsardas áí èõìÜìáé êáëÜ ôá Üëëáîå...
gskarnou ìÞðùò ðáßæïõí ôá record SP êáé óôï 307;
Ãéá Record äåí ãíùñßæù êÜôé ,ï Ìßëôïò (miltellas ) ðñÝðåé íá Ý÷åé ôïí ðëÞñç êáôÜëïãï .
ÌÝ÷ñé óôéãìÞò óôï 307 ìå 70÷éë ôá ìáìá áìïñôéóÝñ äåß÷íïõí íá áíôÝ÷ïõí ,íá ìçí Ý÷ïõí ðÝóåé áéóèçôÜ ,äåí æïñßæåôáé Üëëùóôå ïäçãéêÜ .ÐÜíôùò êáé ìå óõæçôÞóåéò ìå ìåñéêïýò áêüìá 307áñçäåò êáé êáíá äõü ìç÷áíéêïýò äåí Ý÷ù âãÜëåé Üêñç ãéá ôï áí õðÜñ÷åé êÜðïéá êáëÞ ëýóç ãéá ðéï óâÝëôá ðñÜãìáôá
Éóùò êáé ìå óêëçñüôåñá åëáôÞñéá & áíôéóôñåðôéêÝò (áðï 307 cc ð.÷) íá äïõëÝøåé Ýíá ðéï 'óöéêôü' áìïñôéóÝñ ãéáôß ìå åñãïóôáóéáêÜ åëáôÞñéá ÷ëùìü (åíäå÷ïìÝíùò íá ðÝóåé ãñÞãïñá êáé íá êïðáíÜåé) êáé ç ÜíåóÞ ôïõ äåí åßíáé êÜôé ðïõ ìðïñåßò íá ðáñáâëÝøåéò.. ïýôå êáé ïé óõíåðéâÜôåò éäáßôåñá üôáí Ý÷ïõí êáëïìÜèåé . -
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΖΑΚΙΔΕΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ 207 (1.6 - 9000 Κμ).
ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΡΙΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΡΟΧΟ ΜΟΛΙΣ 'ΦΟΡΤΙΣΤΕΙ' Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ. Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ.
ΕΧΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ 4 ΩΡΕΣ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ, ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΣΦΙΞΕΙΣ, ΓΡΑΣΑΡΙΜΑ ΜΕ ΣΠΡΕΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΤΩΝ ΠΟΡΤΩΝ ΒΑΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΕ.
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΖΟΓΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΛΕΙΠΕΣ ΓΡΑΣΣΟ ΣΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΨΑΛΙΔΙΟΥ Η ΣΤΑ ΝΤΙΖΑΚΙΑ ΤΗΣ ΖΑΝΦΟΡ?
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ Η ΖΑΝΦΟΡ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΥ ΣΤΟ 307 ΗΤΑΝ ΠΗΓΗ ΘΟΡΥΒΟΥ ΚΑΙ ΛΥΝΟΤΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΑΘΑΡΙΜΑ - ΓΡΑΣΣΑΡΙΣΜΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
-
Καλημέρα και καλή χρονιά.
Έχω ένα 406 coupe 2.0, από τότε που το πήρα (μεταχειρισμένο) έχω αστάθεια στο ρελαντί. Παίζει μεταξύ 750 και 850 στροφών. Κάποιες φορές είναι σχετικά σταθερό, ποτέ όμως απόλυτα, και κάποιες άλλες μπερδεύει περισσότερο.
έχω προσπαθήσει πολλές φορές σε εξουσιοδοτημένο να λύσω το πρόβλημα αλλά ποτέ δεν λύθηκε τελικά. Όταν συνδέουν το αυτοκίνητο με τον 'εγκέφαλο' δεν φαίνεται κάποια βλάβη. Η ιστορία με το συνεργείο έχεις ως εξής:
Αρχικά μου αλλάξαν τον ρυθμιστή στροφών ρελαντί και παρουσιάστηκε μικρή βελτίωση αλλά σε καμία περίπτωση σταθεροποίηση των στροφών.
Κάποια στιγμή (στο ρελαντί πάντα) μπέρδευε πολύ και έσβηνε και το θέμα ήταν ο αισθητήρας λ (φάνηκε και στο διαγνωστικό). Αλλάχθηκε και επιστρέψαμε στην προηγούμενη κατάσταση.
Ξαφνικά μετά από καιρό μπέρδευε πάλι και έσβηνε. Το ψάχνανε 2 μέρες και τελικά μου είπαν οτι άλλαξαν έναν αισθητήρα θερμοκρασίας. Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το τρεμόπαιγμα στο ρελαντί εξακολουθεί να υπάρχει.
Να σημειώσω ότι συνήθως το πρόβλημα είναι μικρό (μικρή αυξομείωση στροφών στο ρελαντί) και ξαφνικά κάποιες μέρες χειροτερεύει, αλλά επανέρχεται.
η μόνη σταθερή συμπεριφορά δηλαδή είναι αυτή η μικρή αυξομείωση των στροφών στο ρελαντί.
Κατά τα άλλα ο κινητήρας του είναι πολύ καλός και ζωντανός και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Δεν μπορώ να βρω άκρη και ότι και αν έχουν κάνει οι μηχανικοί δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
-
Ο χρήστης ΝΙΠΑ έγραψε:
ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΡΙΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΡΟΧΟ ΜΟΛΙΣ 'ΦΟΡΤΙΣΤΕΙ' Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ. Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ.
.Θα σου πω κατι τελειως κουφα που μου εκανε εμενα το 307 με τους θορυβους.
Πρωτα πρωτα (και μολις το εγραψα ολα τα παιδια συμφωνησαν) εκανε ενα θορυβο απο το ταμπλο ανεξηγητο που τελικα οφειλοταν στα......αλεξηλια!!!!
Αντανακλουσε ο θορυβος πανω στο τζαμι και ακουγοταν λες και ετριζε το....ταμπλω!!!!!
Οταν πηγα στην Κρητη παρατηρησα ενα θορυβο (κατι σαν κρακ κρακ) που εκανε στις αριστερες απο εμπρος αριστερα.
Το πηγα στην Πεζω μου κανανε κατι στην ζανφορ και σταματησε.
Αμ δε.....οταν μετα απο ενα μηνα πηγα παλι στην Κρητη και στον ιδιο δρομο ο θορυβος ηταν και παλι ..εκει!!!
Για να μην σε κουραζω και μετα απο απειρες αλχημιες ...ξερεις τι ηταν?????
Το καθισμα του οδηγου!!!
Και μαλιστα εκανε θορυβο αυτο το υλικο που ηταν φιαγμενο(αφρολεξ???) οποτε και φυσικα δεν μπορουσε να γινει τιποτα γιατι και παλι θα το εκανε!!!
Εμαθα λοιπον να ζω με αυτον το θορυβο .(αν υποψιαστω οτι τριζει το ζουν του 407....θα αυτοκτονισω )
-
Ο χρήστης Nomad έγραψε:
Καλημέρα και καλή χρονιά.Έχω ένα 406 coupe 2.0, από τότε που το πήρα (μεταχειρισμένο) έχω αστάθεια στο ρελαντί. ?
Σημερα ειναι η μερα μου
Δεν μπορω να σε βοηθησω ουσιαστικα αλλα ακου τι παθαμε με το 306 race με το ρελαντι.
Οταν ειχε ασταθεια το βαλαμε στο διαγνωστικο και ολα οκ.
Αφου αλλαξαμε οτι αλλαζοταν (μεχρι και αισθητηρα αερα που ηταν λιγο βρομικος) τελικα ηταν τα μπουζι!!!!!Πιασε το αυγο και κουρευτο δηλαδη!!!!!
Μεχρι και απο αχρονιστους εκκεντροφορους μπορει να συμβει!!!!(το επαθα σε ενα Φιατ που ειχα οταν μου αλλαξανε λουρι!!) -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
ÓÅ ÁÑÉÓÔÅÑÅÓ ÓÔÑÏÖÅÓ ÁÊÏÕÃÅÔÁÉ ÔÑÉÎÉÌÏ ÁÐÏ ÔÏÍ ÅÌÐÑÏÓ ÁÑÉÓÔÅÑÁ ÔÑÏ×Ï ÌÏËÉÓ 'ÖÏÑÔÉÓÔÅÉ' Ç ÁÍÁÑÔÇÓÇ. Ï ÈÏÑÕÂÏÓ ÐÁÑÁÔÇÑÇÔÁÉ ÌÏÍÏ ÅÍ ÊÉÍÇÓÇ.
.Èá óïõ ðù êáôé ôåëåéùò êïõöá ðïõ ìïõ åêáíå åìåíá ôï 307 ìå ôïõò èïñõâïõò.
Ðñùôá ðñùôá (êáé ìïëéò ôï åãñáøá ïëá ôá ðáéäéá óõìöùíçóáí) åêáíå åíá èïñõâï áðï ôï ôáìðëï áíåîçãçôï ðïõ ôåëéêá ïöåéëïôáí óôá......áëåîçëéá!!!!
Áíôáíáêëïõóå ï èïñõâïò ðáíù óôï ôæáìé êáé áêïõãïôáí ëåò êáé åôñéæå ôï....ôáìðëù!!!!!Ãéá íá ìçí óå êïõñáæù êáé ìåôá áðï áðåéñåò áë÷çìéåò ...îåñåéò ôé çôáí?????
Ôï êáèéóìá ôïõ ïäçãïõ!!!Kïõëü #3 óå 307
Óå ôáîßäé ìå ôá÷ýôçôá 110 êáé Üíù ôñéãìüò áðï êÜôù äåîéÜ ....ìå êÜôù áðï 110 óéùðÞ êáíÝíá ðñüâëçìá óôï ôéìüíé ....
Ëýóç : ÔïðïèåôÞèçêáí êÜðïéá êëéð óôï åóùôåñéêü ðëáóôéêü ðñïóôáôåõôéêü ôïõ èüëïõ ðïõ ôñåìüðáéæå ïðüôå êáé ´ìéá äïêéìáóôéêÞ ðßåóç óôá ðëáóôéêÜ ôïõ ßóùò íá öÝñåé ôïí Þ÷ï óôçí åðéöÜíåéáÐáñåðéðôüíôùò áí èõìÜìáé êáëÜ åß÷åò åíá ðñïâëçìáôÜêé ìå ôçí öïýóêá ôïõ çìéáîïíßï
Ï èüñõâïò ãßíåôáé êáé óôï îåðáñêÜñéóìá ?
Ôï áõôïêßíçôï óçêþèçêå óå ñÜìðá ? ÅëÝ÷èçêå ìÞðùò êÜôé äåí ôïðïèåôÞèçêå óùóôÜ ? Åíäå÷ïìÝíùò íá ìçí ôïðïèåôÞèçêå óùóôÜ ôï åëáôÞñéï Þ êÜôé áðï ôï óýíïëï åêåß ìðñïóôÜ êáé ãéá áõôü íá ôï áêïýò . Óå êÜèå ðåñßðôùóç êïßôá êáé øçëüôåñá .
Å÷åé óõìâåß êáé ôÝôïéï ,åõôõ÷þò åíôïðßóôçêå ãñÞãïñá áðï Üëëï ìç÷áíéêü êáé ï éäéïêôÞôçò åßíáé áíÜìåóÜ ìáò áêüìá .
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
ÊáëçìÝñá êáé êáëÞ ÷ñïíéÜ.
¸÷ù Ýíá 406 coupe 2.0, áðü ôüôå ðïõ ôï ðÞñá (ìåôá÷åéñéóìÝíï) Ý÷ù áóôÜèåéá óôï ñåëáíôß. ?
Óçìåñá åéíáé ç ìåñá ìïõ
Äåí ìðïñù íá óå âïçèçóù ïõóéáóôéêá áëëá áêïõ ôé ðáèáìå ìå ôï 306 race ìå ôï ñåëáíôé.
Ïôáí åé÷å áóôáèåéá ôï âáëáìå óôï äéáãíùóôéêï êáé ïëá ïê.
Áöïõ áëëáîáìå ïôé áëëáæïôáí (ìå÷ñé êáé áéóèçôçñá áåñá ðïõ çôáí ëéãï âñïìéêïò) ôåëéêá çôáí ôá ìðïõæé!!!!!Ðéáóå ôï áõãï êáé êïõñåõôï äçëáäç!!!!!
Ìå÷ñé êáé áðï á÷ñïíéóôïõò åêêåíôñïöïñïõò ìðïñåé íá óõìâåé!!!!(ôï åðáèá óå åíá Öéáô ðïõ åé÷á ïôáí ìïõ áëëáîáíå ëïõñé!!)+1
Ãéá ôá äßëéôñá ìïôÝñ 138 éððùí áíáöåñüôáí êáé äéÜöïñïé ôñéãìïß ,êñáäáóìïß ïé ïðïßïé ïöåßëïôáí óå ü÷é êáé ôüóï êáëü óößîéìï óôï êáðÜêé ôùí åêêåíôñïöüñùí .Ìå Ýíá óößîéìï åñ÷ïôáí óôá ßóéá ôïõ .
-
Ο χρήστης Nomad έγραψε:
ÊáëçìÝñá êáé êáëÞ ÷ñïíéÜ.¸÷ù Ýíá 406 coupe 2.0, áðü ôüôå ðïõ ôï ðÞñá (ìåôá÷åéñéóìÝíï) Ý÷ù áóôÜèåéá óôï ñåëáíôß. ?
Ãéá ôá äßëéôñá ìïôÝñ 138 éððùí áíáöåñüôáí êáé äéÜöïñïé ôñéãìïß ,êñáäáóìïß ïé ïðïßïé ïöåßëïôáí óå ü÷é êáé ôüóï êáëü óößîéìï óôï êáðÜêé ôùí åêêåíôñïöüñùí .Ìå Ýíá óößîéìï åñ÷ïôáí óôá ßóéá ôïõ .
-
Ο χρήστης Nomad έγραψε:
Καλημέρα και καλή χρονιά.Έχω ένα 406 coupe 2.0, από τότε που το πήρα (μεταχειρισμένο) έχω αστάθεια στο ρελαντί. Παίζει μεταξύ 750 και 850 στροφών. Κάποιες φορές είναι σχετικά σταθερό, ποτέ όμως απόλυτα, και κάποιες άλλες μπερδεύει περισσότερο.
έχω προσπαθήσει πολλές φορές σε εξουσιοδοτημένο να λύσω το πρόβλημα αλλά ποτέ δεν λύθηκε τελικά. Όταν συνδέουν το αυτοκίνητο με τον 'εγκέφαλο' δεν φαίνεται κάποια βλάβη. Η ιστορία με το συνεργείο έχεις ως εξής:
Αρχικά μου αλλάξαν τον ρυθμιστή στροφών ρελαντί και παρουσιάστηκε μικρή βελτίωση αλλά σε καμία περίπτωση σταθεροποίηση των στροφών.
Κάποια στιγμή (στο ρελαντί πάντα) μπέρδευε πολύ και έσβηνε και το θέμα ήταν ο αισθητήρας λ (φάνηκε και στο διαγνωστικό). Αλλάχθηκε και επιστρέψαμε στην προηγούμενη κατάσταση.
Ξαφνικά μετά από καιρό μπέρδευε πάλι και έσβηνε. Το ψάχνανε 2 μέρες και τελικά μου είπαν οτι άλλαξαν έναν αισθητήρα θερμοκρασίας. Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το τρεμόπαιγμα στο ρελαντί εξακολουθεί να υπάρχει.
Να σημειώσω ότι συνήθως το πρόβλημα είναι μικρό (μικρή αυξομείωση στροφών στο ρελαντί) και ξαφνικά κάποιες μέρες χειροτερεύει, αλλά επανέρχεται.
η μόνη σταθερή συμπεριφορά δηλαδή είναι αυτή η μικρή αυξομείωση των στροφών στο ρελαντί.
Κατά τα άλλα ο κινητήρας του είναι πολύ καλός και ζωντανός και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Δεν μπορώ να βρω άκρη και ότι και αν έχουν κάνει οι μηχανικοί δεν υπάρχει αποτέλεσμα.
Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
Μπεκ έχεις καθαρίσει καθόλου;
-
Ο χρήστης Nomad έγραψε:
Αυτοί που διαβάζουν το διαγνωστικό είναι ΜΠΟΥΦΟΙ - δεν είναι ο λ, είναι το μείγμα.
Έχεις διαρροή υποπίεσης (τρύπιο σωληνάκι, φλάντζα, βαλβίδα pcv, κλπ).
-
Έχουν προσέξει οι 16αρηδες 307 τι διάμετρο φρένα φοράνε μπροστά;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχουν προσέξει οι 16αρηδες 307 τι διάμετρο φρένα φοράνε μπροστά;283 mm.
Σκέφτεσαι τίποτις 'κακό';
-
Tι κακό ρε συ. 266 φοράω εγώ.
-
Τάκη είσαι σίγουρος ότι είναι 283? Μήπως είναι στα δίλιτρα? Γιατί κι εγώ 266 θυμάμαι.
PEUGEOT FORUM