-
Ο χρήστης apav έγραψε:
Τι βενζίνη βάζεται εσείς;Και γω απλη βαζω γιατι οτι και να δοκιμασα, ειδικα το καλοκαιρι,δεν ειχα αποτελεσματα.
Τα πειρακια,πειρακια!!!!
Παταω λιγοτερο το γκαζι ή κανω οτι δεν ακουω!!! -
1oν. δεν μου απαντήσατε για το κόστος αλλαγής ιμάντα χρονισμού.
2ον. Το citroen forum αναφέρεται σε όλα τα μοντέλα. εδώ είμαστε περιορισμένοι στο 307, άρα και πάλι πρώτοι είμαστε (αν διαιρέσεις με τα μοντέλα)
3ον. καποιος ηλίθιος έκανε τροχό πάνω από το τουτου μου και πεγταν οι κάφτρες πάνω. έχω τη φοβερή υποψία ότι σε μερικά σημεία έχει καεί το χρώμα!!!
περαστικά μου!!
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
1oν. δεν μου απαντήσατε για το κόστος αλλαγής ιμάντα χρονισμού.2ον. Το citroen forum αναφέρεται σε όλα τα μοντέλα. εδώ είμαστε περιορισμένοι στο 307, άρα και πάλι πρώτοι είμαστε (αν διαιρέσεις με τα μοντέλα)
3ον. καποιος ηλίθιος έκανε τροχό πάνω από το τουτου μου και πεγταν οι κάφτρες πάνω. έχω τη φοβερή υποψία ότι σε μερικά σημεία έχει καεί το χρώμα!!!
περαστικά μου!!
Δεν έχω ξεχωριστό στοιχείο για το πόσο κοστίζει
-
100 ΕΥΡΩ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ!ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΣΤΑ 7000ΚΜ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΡΑ ΕΧΩ 86000ΚΜ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΡΒΙΣ ΣΤΑ 95ΟΟΟΚΜ Η ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΧΟΥΝ ΖΩΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΑΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
-
Ο χρήστης apav έγραψε:
Ερώτηση για το 1,6 110 PS: Σε 206 χρήση απλής αμόλυβδης 95 οκτανίων έχει σαν αποτέλεσμα να χτυπάει πυράκια, και μόνο με την χρήση βενζίνης 100 οκτανίων μειώνεται το φαινόμενο αν και κάτω από τις 1800 στροφές συνεχίζει να υπάρχει έστω και ελάχιστα. Η αντιπροσωπεία ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα! Τι βενζίνη βάζεται εσείς;Εδώ και δυόμιση χρόνια βάζω συνεχώς Shell V-Power 95 RON. Χτυπούσε στα πρώτα 5.000 χλμ. Μετά σταμάτησε! (Ή το μοτέρ συνήθισε, ή εγώ... )
-
Ο χρήστης DPoly έγραψε:
Φίλοι,έχω το 307 1.6 (αγορά ΝΟΕ 2001) και έχω κάνει 45.000 Km (τα περισσότερα εντός Αθήνας). Έχω έντονα την αίσθηση ότι τα αμορτισέρ αντιδρούν πλέον πολύ ξερά στις ανωμαλίες (κυρίως στις εγκάρσιες) και σκέφτομαι για αλλαγή. Υπάρχει καμιά πρόταση από κάποιον φίλο που είχε παρόμοια εμπειρία;
Ευχαριστώ.
εδώ είχα γράψει για τα δικά μου αμορτισέρ. Μετά από δύο μήνες συμπληρώνω ότι πράγματι τα απλά Sachs είναι αρκετά καλύτερα από τα 'μαμά' Peugeot. Αλλαγή στα 51.000 χλμ. ενώ είχα αλλάξει τα εμπρός στην εγγύηση γύρω στα 20.000 χλμ.
-
TakisB,
τα Sachs είναι καλύτερα από τα εργοστασιακά και στο θέμα της άνεσης και στο θέμα του κρατήματος;
Με ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα της άνεσης στην κίνηση μέσα στην πόλη (λακούβες, κλπ). -
Ο χρήστης DPoly έγραψε:
TakisB,τα Sachs είναι καλύτερα από τα εργοστασιακά και στο θέμα της άνεσης και στο θέμα του κρατήματος;
Με ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα της άνεσης στην κίνηση μέσα στην πόλη (λακούβες, κλπ).Πρώτα να σε καλωσορίσω, αφού το ξέχασα το πρωί, στη φούρια της δουλειάς.
Τα Sachs είναι παρόμοια με τα Peugeot στο θέμα άνεσης, αλλά σαν καινούρια ακόμη, κρατάνε καλύτερα. Δεν ξέρω τι θα δείξει το μέλλον, αλλά στην επιλογή τους έπαιξε ρόλο και η τιμή που νομίζω ήταν καλύτερη από τα Peugeot. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Εδώ και δυόμιση χρόνια βάζω συνεχώς Shell V-Power 95 RON. Χτυπούσε στα πρώτα 5.000 χλμ. Μετά σταμάτησε! (Ή το μοτέρ συνήθισε, ή εγώ... )
Και γω απλη βαζω γιατι οτι και να δοκιμασα, ειδικα το καλοκαιρι,δεν ειχα αποτελεσματα.
Τα πειρακια,πειρακια!!!!
Παταω λιγοτερο το γκαζι ή κανω οτι δεν ακουω!!!σε 106 120 αλογα βαζω 95αρα, γιατι με ΟΛΕΣ τις βενζινες μου εκανε το ιδιο!
Ψεμματα!!! Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ βενζινη που μου εκανε διαφορα σ' αυτο το φαινομενο ηταν η shell η σουπερ αμολυβδη (98 οκτανια), η οποια μας αφησε χρονους ...
Ειχα δοκιμασει τα παντα.. Τι ΕΚΟ 100αρες, τι BP 100 μεχρι και racing της σελ ειχα βαλει, αλλα μπουρδες!!!
ΕΚΟ απλη αμολυβδη και καθαρισα!
Επείδη βλέπω ότι όλοι έχουν το ίδιο 'πρόβλημα', μήπως τελικά δεν είναι πυράκια; Μήπως ακούγεται έτσι ο κινητήρας; Η αντιπροσωπεία τι λέει; Υπάρχει κίνδυνος για το μοτέρ; Σε επίσημο email της αντιπροσωπείας μου απάντησαν ότι καίει τα πάντα, με το ανάλογο κόστος κάθε φορά, χωρίς να χτυπά πυράκια!
-
Ο χρήστης apav έγραψε:
Åñþôçóç ãéá ôï 1,6 110 PS: Óå 206 ÷ñÞóç áðëÞò áìüëõâäçò 95 ïêôáíßùí Ý÷åé óáí áðïôÝëåóìá íá ÷ôõðÜåé ðõñÜêéá, êáé ìüíï ìå ôçí ÷ñÞóç âåíæßíçò 100 ïêôáíßùí ìåéþíåôáé ôï öáéíüìåíï áí êáé êÜôù áðü ôéò 1800 óôñïöÝò óõíå÷ßæåé íá õðÜñ÷åé Ýóôù êáé åëÜ÷éóôá. Ç áíôéðñïóùðåßá éó÷õñßæåôáé üôé äåí õðÜñ÷åé ðñüâëçìá! Ôé âåíæßíç âÜæåôáé åóåßò;1.Áëëáîå âåíæéíÜäéêï
2.ÁõôÜ ðïõ áíáöÝñåéò ùò ðåéñÜêéá åßíáé ðåñéóóüôåñï áéóèçôÜ ìå êñýï êéíçôÞñá ?(óáí íôÞæåë êéíçôÞñáò Ýíá ðñÜãìá )
3.Ìåéþíåôáé ç áðüäïóç ôïõ êéíçôÞñá óå êÜðïéá ðåñéï÷Þ ìåôÜ ôéò 3000 óôñïöÝò ?
4.ÌåôÜ áðï ôáîßäé êáé ãåíéêüôåñá êßíçóç ìå Üíù ôùí 80 ÷ëì ãéá áñêåôÞ þñá ôá áêïýò?Áðï âåíæßíåò shell vpower áðëÞ & racing ,BP EKO áëëÜ ðåéñÜêéá ðåéñÜêéá ü÷é ,ìüíï íôçæåëïèüñõâïò ñåëáíôß áðï ôçí åéóáãùãÞ ìå êñýï êéíçôÞñá êáé ðåñéâÜëëïí ãåíéêüôåñá .
-
Ο χρήστης apav έγραψε:
Åäþ êáé äõüìéóç ÷ñüíéá âÜæù óõíå÷þò Shell V-Power 95 RON. ×ôõðïýóå óôá ðñþôá 5.000 ÷ëì. ÌåôÜ óôáìÜôçóå! (¹ ôï ìïôÝñ óõíÞèéóå, Þ åãþ... )
Êáé ãù áðëç âáæù ãéáôé ïôé êáé íá äïêéìáóá, åéäéêá ôï êáëïêáéñé,äåí åé÷á áðïôåëåóìáôá.
Ôá ðåéñáêéá,ðåéñáêéá!!!!
Ðáôáù ëéãïôåñï ôï ãêáæé Þ êáíù ïôé äåí áêïõù!!!óå 106 120 áëïãá âáæù 95áñá, ãéáôé ìå ÏËÅÓ ôéò âåíæéíåò ìïõ åêáíå ôï éäéï!
Øåììáôá!!! Ç ÌÏÍÁÄÉÊÇ âåíæéíç ðïõ ìïõ åêáíå äéáöïñá ó' áõôï ôï öáéíïìåíï çôáí ç shell ç óïõðåñ áìïëõâäç (98 ïêôáíéá), ç ïðïéá ìáò áöçóå ÷ñïíïõò ...
Åé÷á äïêéìáóåé ôá ðáíôá.. Ôé ÅÊÏ 100áñåò, ôé BP 100 ìå÷ñé êáé racing ôçò óåë åé÷á âáëåé, áëëá ìðïõñäåò!!!
ÅÊÏ áðëç áìïëõâäç êáé êáèáñéóá!
Åðåßäç âëÝðù üôé üëïé Ý÷ïõí ôï ßäéï 'ðñüâëçìá', ìÞðùò ôåëéêÜ äåí åßíáé ðõñÜêéá; ÌÞðùò áêïýãåôáé Ýôóé ï êéíçôÞñáò; Ç áíôéðñïóùðåßá ôé ëÝåé; ÕðÜñ÷åé êßíäõíïò ãéá ôï ìïôÝñ; Óå åðßóçìï email ôçò áíôéðñïóùðåßáò ìïõ áðÜíôçóáí üôé êáßåé ôá ðÜíôá, ìå ôï áíÜëïãï êüóôïò êÜèå öïñÜ, ÷ùñßò íá ÷ôõðÜ ðõñÜêéá!
Ôï ßäéï öüâï åß÷á êáé åãþ áíïéîá êáðï êáé Üêïõãá ôïí êéíçôÞñá èüñõâïò íôÞæåë áðï ôçí åéóáãùãÞ Þ óáí âáëâßäá ðïõ áðïäÞìçóå óå ôüðï ÷ëïåñü .Ñþôçóá Ýôóé êÜíåé ìïõ åßðáí ... ðåñíþíôáò êÜðïéï äéÜóôçìá êáé ìå áñêåôÜ ÷éëéüìåôñá ðëÝïí ï èüñõâïò ðáñáìÝíåé ßäéïò êáé áðáñÜëá÷ôïò áëëÜ ç ãñáììéêüôçôá êáé ç áðüäïóÞ ôïõ âåëôéþèçêáí
ÁëÞèåéá ðüóá ÷ëì Ý÷åéò ? -
Καλημέρα!
Ο 'ντηζελοθόρυβος' είναι παρών όταν ο κινητήρας είναι κρύος ( ιδιαίτερα το χειμώνα ) . Υποθέτω πως οφείλεται στις ανοχές των μετάλλων. Εξαφανίζεται μόλις αρχίσει να κινείται ο δείκτης θερμοκρασίας. Ουδέν το ανησυχητικόν!
Όσο για τα 'πειράκια', έχουν εξαφανιστεί μετα τα 5.000 χλμ σε μένα. Βέβαια αγοράζω καύσιμα από δύο συγκεκριμένα βενζινάδικα Shell (κατά το δυνατόν).
Είμαι στα 52.000 χλμ. -
Το πρόβλημα με τα πειράκια πιστεύω ότι έχει να κάνει και με το βενζινάδικο. Παλιότερα είχα πειράκια με Vpower racing που είχα βάλει απο ένα συγκεκριμένο βενζινάδικο. Τα τελευταία 2 χρόνια βάζω βενζίνη απο δύο συγκεκριμένα βενζινάδικα ( EKO και Bp ) και άσχετα με το αν θα βάλω super αμόλυβδη ή απλή, τα πειράκια έχουν εξαφανιστεί
TakisB, επειδή πλησιάζει και εμένα η ώρα να αλλάξω αμορτισέρ, απο που και πόσο πήρες τα Sachs? Είναι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο? Κάποια άλλη εναλακτική λύση. Βασικά με ενδιαφέρει το αμάξι να έχει άνεση περισσότερο.
287 λελε
-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
TakisB, επειδή πλησιάζει και εμένα η ώρα να αλλάξω αμορτισέρ, απο που και πόσο πήρες τα Sachs? Είναι κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο? Κάποια άλλη εναλακτική λύση. Βασικά με ενδιαφέρει το αμάξι να έχει άνεση περισσότερο.Γειά σου ΥπερΒασίλη!
Sachs Advantage ( βλέπε normal) 190
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Το ίδιο φόβο είχα και εγώ ανοιξα καπο και άκουγα τον κινητήρα θόρυβος ντήζελ απο την εισαγωγή ή σαν βαλβίδα που αποδήμησε σε τόπο χλοερό .Ρώτησα έτσι κάνει μου είπαν ... περνώντας κάποιο διάστημα και με αρκετά χιλιόμετρα πλέον ο θόρυβος παραμένει ίδιος και απαράλαχτος αλλά η γραμμικότητα και η απόδοσή του βελτιώθηκαν
Αλήθεια πόσα χλμ έχεις ?Σε 206 1.4 φίλου τα πυράκια εξαφανίστηκαν μετά την αλλαγή βενζινάδικου! Όταν πήρε το 1.6 δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, αλλά σε άλλο αυτοκίνητο, φορτωμένο με 2-3 άτομα και κάτω από 1800-2000 στροφές ακούγονται πυράκια! Με απλή βενζίνη ακούγεται παραπάνω. Μήπως είναι όλα κανονικά και απλώς ακούγεται ο κινητήρας;
Ego den exo 206-307 kardia mou
-
Μια που ψαχνονται μερικοι για το θεμα των αμορτισερ μετα απο καιρο μπορω να πω τη γνωμη μου για τα bilstein sport που εβαλα. Απλα περιμενα λιγο καιρο να καθησουν επανω στα ελατηρια γιατι με το που τα εβαλα το αυτοκινητο ηταν κουτσουρο και καθολου ανεκτικο με τις ανωλαιες. Νομιζα οτι ειχα κανει λαθος επιλογη και οτι θα ειχα ενα πολυ σκληρο αυτοκινητο. Τωρα που περασε λιγος καιρος και εκανα περιπου 2000χλμ. τα αμορτισερ εστρωσαν και η συμπεριφορα του μου αρεσει παρα πολυ. Με τις ανωμαλιες του δρομου πλεον τα εχει καλα και σε αυτο βοηθουν τα μαλακα ελατηρια που πλεον αποροφουν αρκετα απο τις ανωμαλιες (σχεδον οπως και τα μανισια). Ως αναφορα την σβελτη οδηγηση ακομα δεν εχω και πολλες εμπειριες (εχω και χιονολαστιχα ακομα) αλλα σε μερικες στροφες που μπηκα γρηγορα ηταν αλλο πραγμα κρατουσε πολυ καλα και νομιζω οτι θα χρειαζαομαι πιο φαρδια λαστιχα απο τα 195 γιατι κραταει λιγοτερο απο οσο κρατουν τα αμορτισερ.
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
...αποροφουν αρκετα απο τις ανωμαλιες (σχεδον οπως και τα μανισια)...Ελατήρια άλλαξες ή κράτησες τα 'μαμά';
Συμφωνώ μαζί σου για τα Bilstein. Αυτά ήθελα κι εγώ, αλλά τα άφησα για την επόμενη φορά... ( Κόστος )
-
αν σας φάνηκαν πολλά τα 540 ευρώ για το σέρβις των 60.000, φίλος με μεγκαν κουπέ έδωσε 1100 για το αντίστοιχο σέρβις... σκισιμο?
-
Κρατησα τα μανισια ελατηρια. Εχω πλεον πιο ακριβη συμπεριφορα στισςστροφες καλυτερα απο τα μαμα αμορτσερ
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
αν σας φάνηκαν πολλά τα 540 ευρώ για το σέρβις των 60.000, φίλος με μεγκαν κουπέ έδωσε 1100 για το αντίστοιχο σέρβις... σκισιμο?Αυτοκίνητο του άλλαξαν?
PEUGEOT FORUM