-
Ο χρήστης vassilis35gr έγραψε:
ΧΑΧΑΧΑ, κιβωτιο ταχυτητων...
Κλεινω ενα χρονο με το 207 (95PS 10000χλμ) και οπως γυριζα σημερα απο ταξιδι ακουγεται ενα μεταλλικο χτυπημα κατω απο το αμαξι.Οκ λεω χτυπησε κανα πετραδακι.Στο πρωτο φαναρι παω να ξεκινησω και το τουτου δεν φτουραγε,ειχε κολλησει καποια ταχυτητα,μαλλον η τριτη.Αραζω δεξια,το σβηνω παω να ξεκινησω βαζω πρωτη κλωτσαγε,ειχε αλλη ταχυτητα κολλημενη.Οπισθεν εκανε κανονικα.Φωναζω οδικη βοηθεια το κοιταει ο μαστορης και λεει οτι πεταχτηκε η ντιζα απο το σασμαν.Το αφησαμε με τριτη μεσα.Το φορτωσαμε και αυριο το πρωι θα παω στο συνεργειο να τα κουβεντιασουμε...Λεει οτι ειναι υποθεση 10 λεπτων.Απλα ξενερωσα....Τελος παντων θα δουμε αυριο.Κατα τ'αλλα κανενα προβλημα, το αυτοκινητο αψογο,θα το εβαζα αυτες τις μερες για το πρωτο του σερβις (ενας χρονος).Κανεις να εξηγησει πως τιναχτηκε η ντιζα?Σε ομαλη αλλαγη ταχυτητας απο δευτερα τριτη 'η τριτη τεταρτη εγινε (οχι σε αποτομο κατεβασμα).Μηπως βγαλει θεμα το σασμαν?Ολα οκ,το παρελαβα.
Μια απο τις 3 βιδες του επιλογεα ταχυτητων βγηκε.
Οντως εγινε πιο σφιχτος ο λεβιες, νομιζω οτι ηταν αρκετα πιο χαλαρος απο την πρωτη στιγμη που το αγορασα, ισως ετσι εφυγε το αμαξι (με χαλαρη βιδα) απο εργοστασιο, τι να πω -
Τέλος καλό, όλα καλά!
-
Μου θύμισες ανάλογη περίπτωση με το 106, όταν γύρισα στη Θεσσαλονίκη από τη Λαμία μόνο με τρίτη και τετάρτη. Ηταν αργά το βράδυ, εν κινήσει, όταν ξαφνικά ο μοχλός έγινε νεκρός και πήγαινε μόνο μπρος πίσω στην ευθεία 3 και 4 κι εκεί χωρίς αίσθηση κουμπώματος. Ευτυχώς τ΄τοε είχε μόνο 2 διόδια, παινάρισμα και εκκίνηση στα διόδια με τρίτη, αλλαγή σε τετάρτη, τελικά πάρκαρα κάθετα σε μία γωνία (αδύνατη η εμπλοκή όπισθεν και μανούβρες). Την άλλη το πρωί φόρτωμα στην οδική βοήθεια, συνεργείο, όπου διαπιστώθηκε απώλεια του πύρου του λεβιέ. Συνολική βλάβη 5 ευρώ!!!
Τον ίδιο μήνα (Μάιος 2004) η ίδια ακριβώς βλάβη (τι πιθανότητες άραγε έχει αυτό;;) με μένα οδηγό στην 33 του πατέρα μου (10 ευρώ εκεί). -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Τον ίδιο μήνα (Μάιος 2004) η ίδια ακριβώς βλάβη (τι πιθανότητες άραγε έχει αυτό;;) με μένα οδηγό στην 33 του πατέρα μου (10 ευρώ εκεί).
Η ασφαλεια στον μοχλο ,κλασσικη βλαβη.Αν το ξερεις το φτιαχνεις επιτοπου με ενα συρματακι,απλα πρεπει να μπεις κατω απο το αμαξι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τον ίδιο μήνα (Μάιος 2004) η ίδια ακριβώς βλάβη (τι πιθανότητες άραγε έχει αυτό;;) με μένα οδηγό στην 33 του πατέρα μου (10 ευρώ εκεί).
Η ασφαλεια στον μοχλο ,κλασσικη βλαβη.Αν το ξερεις το φτιαχνεις επιτοπου με ενα συρματακι,απλα πρεπει να μπεις κατω απο το αμαξι.
Μετά το έμαθα, αλλά σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα τον ίδιο μήνα δεν είναι κι εύκολο. Στο 106 γίνεται αυτό που λες, στην 33 θέλει σήκωμα το αυτοκίνητο, αφού είναι πολύ 'χωμένο' το σημείο
-
Τρίτη φορά εχθές που άναψε η ένδειξη antipollution fault.Την πρώτη φορά ο μηχανικός είδε μια δυσλειτουργία στο μοτεράκι του ρελαντί το οποίο αντικαταστάθηκε και επί τη ευκαιρία καθαρίστηκε και η πεταλούδα.Τη δεύτερη φορά δε βρήκε τίποτα και η ένδειξη αποδόθηκε στη βενζίνη.Αύριο θα το ξαναπάω να δω αν βρεθεί τίποτα.Έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να είναι;Όταν το αγόραζα σε ένα εξουσιοδοτημένο που το πήγα μου είπε ο ηλεκτρολόγος ότι ήθελε αναβάθμιση του λογισμικού ο εγκέφαλος και έκανε 30€ αλλά δεν είχε γίνει ακόμα μεταβίβαση οπότε δεν το έκαν.Στο εξειδικευμένο που το πάω μου είπε ότι η αναβάθμιση κάνει 80€.Λέτε με μια αναβάθμιση να διορθωθεί;Είναι εκνευριστικό να ανάβει στην Αττική οδό (τις 2 φορές εκεί,κι εχθές λίγο πριν την Α.Ο,στο Μαρκόπουλο!).
-
Αν σου ανάβει η ένδειξη τότε σίγουρα κρατάει κάποιο σφάλμα στη μνήμη. Να σου πουν ποιο σφάλμα είναι αυτό και αν όντως υπάρχει update για τον εγκέφαλο να το κάνεις.
-
Τελικά το πρόβλημα εντοπίζεται στον καταλύτη.Ξέρει κάποιος τι καταλύτη να βάλω;Μεταλλικό ή κεραμικό;Πόσο περίπου κοστίζουν;Άκουσα πολλές τιμές και δεν ξέρω όμως την ποιότητα τους.Ένας μου είπε αν βάλω μεταλλικό να κοιτάξω να έχει πολλές τρύπες για να μην κάψει κάτι που δεν θυμάμαι.Και πόσες τρύπες είναι πολλές και πόσες λίγες;Ο γνήσιος κάνει με την εργασία και το ζουάν 350€,κάποιοι άλλοι μου είπαν παραπλήσιες τιμές.Ένας μου είπε για μεταλλικό με 200€...Αν έχει αλλάξει κάποιος πρόσφατα ας μου πει τιμές κλπ να δω τι θα κάνω...
-
Πόσα χλμ έχεις ρε συ; Έχει τπτ εμφανή σημάδια εξωτερικού χτυπήματος ο καταλύτης;
-
157000 περίπου έχει το αμάξι.Τι σημάδια να έχει;Δεν ξέρω.Θα επιχειρήσω να τον φωτογραφίσω από πάνω (να πέσω από κάτω αποκλείεται ) να τον δεις.Το κακό είναι ότι όλοι μου λένε ότι επειδή είναι στην πολλαπλή και όχι κάτω από το αμάξι και θέλει δουλειά είναι πιο ακριβός ο καταλύτης...Να σημειώσω ότι οι ρύποι είναι φυσιολογικοί...
-
Δεν ξέρω, δύσκολο να είναι ο καταλύτης, εκτός αν έχει φάει βενζίνες ή τπτ πρόσθετα.
Τι σφάλμα καταγράφει;
Ασχετο: σήμερα πήγα και είδα αυτόhttp://www.car.gr/classifieds/cars/view/521086/
Ξέρει κανείς ιστορικό μήπως του συγκεκριμένου; Φοράει πρόγραμμα λέει ( ) και ένα ΚΝ πάνελ, πινακίδες έχουν κατατεθεί.
Εσωτερικό σε εξαιρετική κατάσταση (αλκανταρες, τιμονι κλπ), το μοτερ έχει από την μεριά του κιβωτίου κάτι λαδίλες από το ψευτοκάπακο, δομικά δεν είδα λεπτομέρειες αλλά φτερά κλπ φαίνονται εκ πρώτης όψεως καλά.
-
Εκπληκτική τιμή
Το* ΚΝ πάνελ *τί είναι;
Και πως επιβλέπει κανείς *δομικά *το αυτοκίνητο χωρίς να το σηκώσει; -
Φιλτρο στο εργοστασιακό φιλτροκούτι.
Αυτό λέω, δομικά δεν είδα λεπτομέρειες, αλλά εκ πρώτης όψεως αρμοί, βίδες στα φτερά/πόρτες φαίνονται καλές. Το καλό είναι οτι η πεζο ειναι διπλα οποτε το αμαξι θα παει σουμπιτο για ελεγχο αν κατσει.
-
Ντίνο τί γνωρίζουμε για το 5007? (ή 8 δε θυμάμαι)
το πήρε ο supervisor μου και τον έψησα να μου το δώσει για βόλτα.
είναι και με πανοραμική, γλυκούλη φαίνεται
-
5008; Μακρια έκδοση του 3008, κατι σαν C4 gran picasso. Γενικά τα 08 της πεζο εχουν περισσοτερο σφιχτο σεταπ απο τα αντιστοιχα της ψιτροεν και ως εκ τουτου δεν κουνανε τοσο
Hdi;
-
Τα 206 RC βγάζανε τόσα πολλά άλογα όσα γράφει στη περιγραφή σε μαμά κατάσταση; Σκέφτεσαι να το αγοράσεις; Αν ναι, το ότι έχει καταθέσει πινακίδες σημαίνει οτι εσύ θα πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας του που πρεπει να είναι γύρω στα 650ε αν δε κάνω λάθος;
-
180 μαμά, το συγκεκριμένο υποτίθεται ότι φοράει light πρόγραμμα αλλά @@, αποκλείεται να τσίμπησε τόσα. Φυσικά προτιμώ μαμά κατάσταση.
Ναι, πληρώνω τέλη.
-
Μίλα με την Κεντρική Διοίκηση.
-
Τώρα είδα ότι έχει προγραμμα. Με πρόγραμμα σε ατμοσφαιρικό κινητήρα έχει κάποια σίγουρη αρνητική επίπτωση στον κινητήρα όπως μείωση χρόνου ζωης πχ;
-
Αν είναι κακογραμμένο μπορεί... Αυτό με χάλασε λίγο, αλλά νταξει. Θα παρω τηλ τον προγραμματιστη να μαθω λεπτομερειες.
PEUGEOT FORUM