-
Καλησπερα σε ολους ....
Θα ηθελα την πολυτιμη εμπειρια σας ως περηφανοι κατοχοι Πεζω αυτοκινητων για το 207cc , δεδομενου οτι σκεφτομαι να προβω σε αγορα του εκμεταλλευομενος την τιμολογιακη πολιτικη της Πεζω αυτη την περιοδο ....
Εχω ακουσει τα μυρια οσα για τισ ιδιοτροπιες της οροφης οπωσ δεν την ανογοκλεινουμε ποτε σε δρομο με κλιση πανω απο 10% διοτι το βαρος της την απορυθμιζει και ολα πολλα .
Επειδη τελικα η γνωση ειναι αποσταγμα της εμπειριας , οι δικες πολυτιμες εμπειριες ειναι αυτες που επιζητουνται εδω ....Και οχι μονο για το συγκεκριμενο αυτοκινητο αλλα γενικοτερα για την ' νεα ' γενια Πεζω ( Τα προβληματα στα ηλεκτρονικα εχουν ξεπεραστει ? )
Σας ευχαριστω ολους για την καταθεση της εμπειρια σας ,
ChrisK
-
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
100.000χλμ συμπληρωσε το κουβαδακι μου σημερα και ειναι σαν να μην περασε μια μερα απο τοτε που το πηρα.Θα καταφερω αραγε να το αποχωριστω αυτο το αμαξι102.000 klm μοντελο 4/03 και 10 μηνες περιπου δεν το οδηγουσα. Εδω να σημειωσω οτι τα πρωτα 40 περιπου χιλιαδες χλμ τα εκανα μονο για βολτες, μετα επιασα δουλεια και εκανε/κανει και αρκετα χλμ πηγαινε ελα στη δουλεια
-
Ο χρήστης chrisk1967 έγραψε:
Καλησπερα σε ολους ....Θα ηθελα την πολυτιμη εμπειρια σας ως περηφανοι κατοχοι Πεζω αυτοκινητων για το 207cc , δεδομενου οτι σκεφτομαι να προβω σε αγορα του εκμεταλλευομενος την τιμολογιακη πολιτικη της Πεζω αυτη την περιοδο ....
Εχω ακουσει τα μυρια οσα για τισ ιδιοτροπιες της οροφης οπωσ δεν την ανογοκλεινουμε ποτε σε δρομο με κλιση πανω απο 10% διοτι το βαρος της την απορυθμιζει και ολα πολλα .
Επειδη τελικα η γνωση ειναι αποσταγμα της εμπειριας , οι δικες πολυτιμες εμπειριες ειναι αυτες που επιζητουνται εδω ....Και οχι μονο για το συγκεκριμενο αυτοκινητο αλλα γενικοτερα για την ' νεα ' γενια Πεζω ( Τα προβληματα στα ηλεκτρονικα εχουν ξεπεραστει ? )
Σας ευχαριστω ολους για την καταθεση της εμπειρια σας ,
ChrisK
Καλησπέρα,
το αμάξι που σε ενδιαφέρει το έχει μια φίλη μου εδώ και 1.5 χρόνο με 25.000 χλμ. Δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα και δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει η αξιοπιστία αφού οι κινητήρες είναι όμοιοι με το Mini Cooper για το οποίο δεν έχει ακουστεί κανένα πρόβλημα. Το 207 είναι κάπως βαρυφορτωμένο με ηλεκτρικά με όλο αυτό τον εξοπλισμό άνεσης (αυτόματα φώτα, αισθητήρες κλπ) αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να το φοβάσαι αφού είναι δοκιμασμένο εδώ και καιρό τώρα στην αγορά, δεν πάσχει από 'παιδικές' ασθένειες.
Το μοναδικό πρόβλημα της οροφής είναι πως καμιά φορά μπορεί να ακουστούν κοπανήματα/τριγμοί σε λακούβες κάπου από πίσω όταν είναι κλειστή ενώ όταν είναι κατεβασμένη αλλοιώνει κάπως την συμπεριφορά του οχήματος με κάπως πιο έντονες αναπηδήσεις και μεταφορές βάρους. Τίποτα σπουδαίο, ειδικά αν ξέρεις τι οδηγείς.
Για το θέμα με την κλίση του δρόμου κλπ δεν γνωρίζω κάτι, όμως ξέρω πως γενικά συστήνεται η χρήση του μηχανισμού της οροφής να γίνεται μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι πλήρως ακινητοποιημένο. Δεν πιστεύω ότι αν έχει κάποια λογική κλίση ο δρόμος μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα, τουλάχιστον στο αμάξι της φίλης μου -που δεν το προσέχει και ιδιαίτερα- δεν έχει παρουσιαστεί κάτι σχετικό.
-
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου ....
Αυτην την στιγμη τρεχει ενα ατοκο προγραμμα στην Πεζω και το σκεφτομαι αρκετα ....Θεωρεις οτι αξιζει τα παραπανω χρηματα απο το αντιστοιχο κλειστο 207 ?
Επισης να προτιμησω την τουρμπο εκδοση των 150 ιππων 'η και η 120 ιπποι κινουν το αμαξωμα ικανοποιητικα ?
Οι διαφορες στην καταναλωση ή στην αξιοπιστια μεταξυ των 2 κινητηρων ειναι σημαντικες ?Ευχαριστω ,
ChrisK
-
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου ....Αυτην την στιγμη τρεχει ενα ατοκο προγραμμα στην Πεζω και το σκεφτομαι αρκετα ....Θεωρεις οτι αξιζει τα παραπανω χρηματα απο το αντιστοιχο κλειστο 207 ?
Επισης να προτιμησω την τουρμπο εκδοση των 150 ιππων 'η και η 120 ιπποι κινουν το αμαξωμα ικανοποιητικα ?
Οι διαφορες στην καταναλωση ή στην αξιοπιστια μεταξυ των 2 κινητηρων ειναι σημαντικες ?Ευχαριστω ,
ChrisK
Θεωρώ ότι το 207 είτε ανοιχτό είτε κλειστό έχει πάρα πολύ καλή τιμή, είναι δική σου απόφαση το αν θα πάρεις το κάμπριο ή το απλό καθώς αν σου αρέσει η αίσθηση του ανοιχτού αμαξιού, δεν μπορείς να συγκρίνεις το ανοιχτό με κανένα κλειστό
Οι 120 ίπποι κινούν ικανοποιητικότατα το αυτοκίνητο, οστόσο η διαφορά με το τούρμπο μοτέρ των 150 ίππων είναι τεράστια. Δεν είναι μόνο τα 30 επιπλέον άλογα αλλά και η μεγάλη διαφορά στη ροπή. Αν κάνεις ταξίδια, προτίμησέ το καθώς οι προσπεράσεις θα γίνουν παιχνιδάκι με αυτή τη μηχανή. Αν σκοπεύεις να το έχεις περισσότερο για χαλαρές ανοιχτές βόλτες και χρήση στην πόλη, το 120άρι μοτέρ θα σου είναι επαρκέστατο. Η διαφορά των 2 στην κατανάλωση είναι γύρω στο 1 με 1.5 λίτρο βενζίνης ανά 100χλμ.
Διαφορές στην αξιοπιστία δεν θα δεις μιας και οι δύο κινητήρες είναι προϊόν συνεργασίας της PSA με την BMW, απλά αν πάρεις το τούρμπο θα πρέπει να προσέξεις λίγο παραπάνω κάποια πραγματάκια που αφορούν όλα τα τουρμπομοτέρ για να μην έχεις ποτέ προβλήματα (όχι τέρμα γκάζι και μέχρι 3000 στροφές μέχρι να ζεσταθεί η μηχανή, να οδηγείς χαλαρά τα τελευταία 2-3 λεπτά πριν φτάσεις στον προορισμό σου και σβήσεις τον κινητήρα).
Αν σε βολεύει το χρηματοδοτικό, είναι ένας επιπλέον λόγος να το προτιμήσεις
-
Σ' ευχαριστω Θερμα .....
Και για να τα καλυψω ολα ξερουμε τιποτα για το αυτοματο κιβωτιο των 4 σχεσεων της Πεζω ? Σιγουρα δεν ειναι ενα συγχρονο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη για τα οποια ολοι λενε τα καλυτερα αλλα εχουμε καποια εμπειρια / γνωμη για αυτο ?
Για το 5αρι σασμαν του 207 τα προβληματα με την ασαφεια ή τα κουμπωματα ειναι γνωστα ....Το υπερπηδα καποιος προτιμωντας το αυτοματο κιβωτιο ή τελικα προτιμαμε το συμβατικο και συνηθιζουμε τα μικροπροβληματα του ?
-
Σ' ευχαριστω Θερμα .....Και για να τα καλυψω ολα ξερουμε τιποτα για το αυτοματο κιβωτιο των 4 σχεσεων της Πεζω ? Σιγουρα δεν ειναι ενα συγχρονο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη για τα οποια ολοι λενε τα καλυτερα αλλα εχουμε καποια εμπειρια / γνωμη για αυτο ?
Για το 5αρι σασμαν του 207 τα προβληματα με την ασαφεια ή τα κουμπωματα ειναι γνωστα ....Το υπερπηδα καποιος προτιμωντας το αυτοματο κιβωτιο ή τελικα προτιμαμε το συμβατικο και συνηθιζουμε τα μικροπροβληματα του ?
Είναι όντως γνωστό ότι ο επιλογέας του 207 έχει ελαφρώς κουραστικά μακρυές διαδρομές και το κούμπωμα δίνει μια αίσθηση ασάφειας αλλά είναι κάτι που συνηθίζεται μετά από λίγο καιρό και δεν ενοχλεί ιδιαίτερα. Είναι το τυπικό γαλλικό κιβώτιο, γενιές και γενιές οδηγών έχουν ζήσει με αυτό
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν το υπερπηδάς προτιμώντας το αυτόματο 4άρι (εν έτει 2009 ) το οποίο θα είναι χειρότερο. Δεν συγκρίνεται με κιβώτια διπλού συμπλέκτη αλλά ούτε καν με σύγχρονα κλασσικά αυτόματα 5άρια... αν θες τη γνώμη μου μείνε μακριά από αυτό το μαραφέτι! Προτιμότερο είναι να 'ενοχληθείς' λίγο στην αρχή από τον περίεργο επιλογέα που με τον καιρό συνηθίζεις και δεν σε νοιάζει καν, παρά να 'θάψεις' το αυτοκίνητο με ένα τέτοιο απαρχαιωμένο κιβώτιο. Σκέψου και την μεταπώληση αν κάποτε θελήσεις να το δώσεις
-
Για αυτόματο ούτε συζήτηση, άσε που χάνεις και 10 άλογα...
-
Και γ@μω τις αντιπροσωπειες η πεζω. Απο τα χριστουγεννα με χαλασμενη κλειδαρια χωρου αποσκευων και περιμενω 1+ μηνα το ανταλακτικο. Σου το φερνουν μονο με κρατηση στο ονομα σου! Ερε τι κανει η κριση...
-
δεν παιζει τπτ στα μτχ? ας εκανες κανα 2 τηλεφωνα, τι να περιμενεις..
-
Ο χρήστης nikonphotogr έγραψε:
Καλημέρα.Έχω ένα peugeot 307 1600 45000 του 2004.Έβαλα μπροστά έτρεμε η μηχανή και έσβησε.Προσπάθησα πάλι και δούλεψε κανονικά.Όλα αυτά προχθές.Σήμερα μου έκανε πάλι τα ίδια,άναψε η λυχνία αυτοδιάγνωσης κινητήρα και το μύνημα catalytic converter fault.Απο το συνεργείο που πήρα τηλέφωνο μου είπαν να το πάω από εκεί για να το δούνε.Από μια αναζήτηση που έκανα στο διαδύκτιο δεν έβγαλα άκρη.Μήπως είναι κάποιος γνώστης του προβλήματος για να ξέρω και εγώ περίπου πως θα κινηθώ?
Α! εκτός των άλλων έχει και έντονη μυρωδιά καυσαερίων. Ευχαριστώ.Αν αποκλεισουμε την εκδοχη μπουκωμενο,τοτε 90% πολλαπλασιαστης.
Λογικο αλλωστε και το να μυριζει εντονα βενζινη αφου καποιος κυλινδρος δεν κανει καλη καυση. -
-
M@λακία... Βασικά μπροστινό έχουμε αρκετά δεμένο, άμα δεις κιόλας το πού είναι τα γόνατα σε σχέση με τον καθρέπτη, έχουμε και το υποπλαίσιο από κάτω, δεν είναι σαν τα 106 που είχαν πολλά να κερδίσουν...
Βασικά δεν ξέρω καν αν μπαίνει θολόμπαρα μπροστά, έχει λίγο περίεργη διαρρύθμιση εκεί... -
-
Δεν νομίζω ότι αξίζει τα χρήματα και τον κόπο πάντως. Προτιμότερο είναι ένα σετ ζαντολάστιχα και μια ανάρτηση.
-
καλα αυτο ειναι σιγουρο και πολυ βασικο απλα ισως να σου δινει λιγο καλλυτερη αισθηση η μπαρα δεν ξερω θα το σκεφτω (ειδα το 3008 εκει να δεις διαρυθμιση δεν χωρά ουτε βιδα στους θολους .)...
-
Βασικά επειδή τελευταία οδηγώ αρκετά ένα 307 με 205/55/16 (ενώ το δικό μου είναι μπαλονάτο-195/65/15), υπάρχει αρκετή διαφορά, ειδικά στην αμεσότητα σε αλλαγές πορείας. Είναι must οι 16αρες γμτ
-
Δοκτωρ...στο εχω ξαναπει,πρεπει να σου βρουμε ενα ραλλακι
-
Δεν κανει αυτος για 106 ρε,ειναι large τυπος...
-
Το ότι πρέπει, πρέπει...
PEUGEOT FORUM