-
Τότε τα 120 που συνιστά ο κατασκευαστής είναι καλά. Κατέβα στα 100 για να είσαι σύμφωνος με την αντιπροσωπεία (και την εγγύηση). Πόσα χρόνια δίνουν στον ιμάντα;
Με τόσα χιλιόμετρα (100-150.000) δεν αξίζει να έχεις κινητήρες με καδένα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tazz, στο δικό μου βιβλιαράκι λέει να συμβουλευτώ την αντιπροσωπεία. Στο σάιτ της peugeot.gr λέει ανά 150k για κανονική χρήση και ανά 120k για εντατική. Στην lion Θεσσαλονίκης μου λένε 100k, ο Τάκης λέει ανά 80k, ο Χρουμπελίξ ανά 60k. Μπέρδεμα.Με αυτούς τους ρυθμούς, εγώ θα προτείνω να τον αλλάξεις στα 50Κ. Μέχρι το βράδυ, θα έχουμε φτάσει τα 1500km μαζί με τα πρώτα λάδια!
Η δική μου άποψη είναι 'ό,τι σου λένε στην αντιπροσωπεία'. Αν πάθει κάτι (φτου κακά) μέχρι τα 100Κ νομίζω ότι θα είσαι καλυμμένος. Αρκεί να μην είναι αερολογίες και να το δεις κάπου γραμμένο...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τότε τα 120 που συνιστά ο κατασκευαστής είναι καλά. Κατέβα στα 100 για να είσαι σύμφωνος με την αντιπροσωπεία (και την εγγύηση). Πόσα χρόνια δίνουν στον ιμάντα;Με τόσα χιλιόμετρα (100-150.000) δεν αξίζει να έχεις κινητήρες με καδένα.
Eγγύηση δεν έχω, τέλος. Λένε κάθε 150k/120k ή δέκα χρόνια.
Φαντάσου ότι στο 6κυλινδρο και τους καινούριους ντίζελ λένε κάθε 240k.
@φανκι: γραπτώς λένε στα 150k/120k. Τώρα από κει και πέρα, ένας θεός ξέρει τι γίνεται...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με τόσα χιλιόμετρα (100-150.000) δεν αξίζει να έχεις κινητήρες με καδένα.Συγνώμη, αλλά γιατί το λες αυτό; Νόμιζα ότι είνια πολύ καλύτερα να έχεις καδένα αντί για ιμάντα, εκτός αν ο πρώτος έχει μειονεκτήματα που δεν τα ξέρω...
-
Ειναι πολυ καλυτερα με καδενα,μειωνεται το κοστος συντηρησης οχι οπως με τον ιμαντα που αμα χασουνε το χρονισμα τα ζωα στο συνεργειο τρεχεις και δεν φτανεις
-
σου χασανε το χρονισμα στο 106?
-
Ο ιμάντας είναι πιο ήσυχος και πιο φτηνός στην αλλαγή. Αν δεν χρειάζεται συχνές αλλαγές είναι καλύτερος - μη ξεχνάς ότι φθείρονται τα δόντια στα γρανάζια, η καδένα χαλαρώνει και χρειάζεται (πιο δύσκολη) αλλαγή. Ιδίως αν έχεις μεγάλα μήκη ιμάντα/καδένας, ο ιμάντας υπερτερεί.
-
Ξέρω κάποιον με 2λιτρο 306 το οποίο έχει κλείσει 10ετία με ~70.000χλμ κι ακόμα δεν έχει αλλάξει ιμάντα (ε, αφού το έχει αποδείξει ότι αντέχει στο χρόνο, γιατί να τον αλλάξει?!).
-
2λιτρο; XU10 J4RS;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
2λιτρο; XU10 J4RS;Το 'απλό' έχει (XU10 J4R), με τα 135.
-
Στυλ οδήγησης;
-
'Χαλαρό και στρωτό' θα έλεγα. Στο Λονδίνο μένει, μαγκιές δεν κάνει και δεν το χρησιμοποιεί καθημερινά. Μία στις τόσες θα βγει στην εξοχή να το στρίψει και να το ξεκαπνίσει.
-
Tότε ίσως να εξηγείται.
-
Βtw, ξέρετε κανένα που να του έσπασε ο ιμάντας και να πήρε τις βαλβίδες κλπ στο χέρι? Θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε τέτοιου είδους στατιστικά (στα πόσα χρόνια / πόσα χλμ τα έφτυσε - και σε τι είδους συνθήκες έζησε όσο έζησε).
-
Ξερω εναν αλλα εχει αλφα ρομεο πιανει?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ξερω εναν αλλα εχει αλφα ρομεο πιανει?Όλα πιάνουν, αν υπάρχουν στοιχεία.
Εκτός από αυτόν που το είχε μετρήσει 300 άλογα και 40 kgm ροπής από ατμοσφαιρικό 1800άρη με βενζίνη του εμπορίου.
-
Αν μπει σημερα ο alfa156 θα του πω να ερθει να γραψει το περιστατικο. Παντως το λαθος ητνα δικο του μιας και ναι μεν δεν ειχε ξεπερασει τα χλμ, ελεγε ομως ή χλμ ή χ χρονια τα χρονια τα ειχε ξεπερασει ομως.
Τα χρονια προς υπερασπιση του ηταν με ενα μικροσκοπικο αστερισκο και δεν το ειχε δει!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
σου χασανε το χρονισμα στο 106?Αν το χασανε λεει Ειχε τρελαθει το αμαξι με οσα και να πηγαινα ξαφνικα αρχιζε να ρεταρει και να μην κραταει ρελαντι.Φαντασου να εισαι στην εθνικη με 140 πχ και να σου το κανει αυτο.Αλλα το συγκεκριμενο συνεργειο που εχει και εξουσιοδοτηση,ειναι αστα να πανε.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Κάθε πότε αλλάζετε ιμάντα χρονισμού οι 307αρηδες με τον TU5;
Άλλαξα στα 80.000 χλμ. Κωνσταντίνε, περίπου στα τεσσεράμισι χρόνια.
Έτσι με συμβούλεψαν στο συνεργείο που πάω, έτσι διάβασα κι εδώ.
Στο βιβλιαράκι συντήρησης νομίζω ότι γράφει 60.000 χλμ. ή 5 χρόνια, ό,τι έρθει πρώτο
60.000 χλμ ή 4 χρόνια...
-
Τι χρονολογίας είναι τα 307 σας tazz και spike;
PEUGEOT FORUM