-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τάκη είσαι σίγουρος ότι είναι 283? Μήπως είναι στα δίλιτρα? Γιατί κι εγώ 266 θυμάμαι.εγώ που φοράω στο C4 16άρηδες έχω 283 και αυτό επειδή έχω ESP.
όσοι δεν έχουν ΕSP φοράνε 266.τσεκαρισμένο για τα Citroen.
-
Μέχρι έναν αριθμο παραγωγής, τα 16αρια έβγαιναν με 286. Μετά, 266, και 286 όσα είχαν esp. Αυτό τουλάχιστον βλέπω στο laser.
Άρα πρέπει να τα βάλω στο πρόγραμμα...
-
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Να συμπληρώσω οτι το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο με πολύ λίγα χιλιόμετρα. Υπήρχε όμως ένα σοβαρό θέμα, ήταν ακίνητοποιημένο για αρκετούς μήνες πριν το παρω. Υπολογίζω τουλάχιστον 6 (μπορεί και αρκετά περισσότερο)
@MDVQ : Φαντάζομαι οτι αν ήταν μπουζί θα είχε λυθεί το θέμα γιατί τα αλλάζω στα σερβις. Όπως το λες... Πιασε το αυτγό και κούρευτο...
@gskarmou : Αυτό που λες είναι αλήθεια το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ. Τώρα κανένα πρόβλημα.
@drdino : Έχεις δίκιο, τα μπεκ είναι το επόμενο που έχω σκεφτεί και λόγω της ακινησίας τους αυτοκινήτου πριν το πάρω
@leonp : Αδερφέ κάτι λες αλλά εγώ είμαι μπούφος στα μηχανικά Όμως καταλαβαίνω οτι πρέπει να είσαι κοντά και να σου πω γιατί. Πέρα από τη μόνιμη μικρή αστάθεια, πολλές φορές εκεί που κάθομαι σταματημένος στο φανάρι αρχίζει ξαφνικά να χειροτερεύει το πρόβλημα, δηλαδή οι στροφές πέφτουν περισότερο. Στο επόμενο φανάρι όλα καλά. Μπορεί να το ξανακάνει βέβαια μετά από λίγο. Αυτό που έχω φανταστεί κι εγώ είναι οτι κάτι το επηρεάζει (κάποια διαρροή όπως λές, κάτι 'φεύγει' από τη θέση του). Γιατί σύμφωνα με την κοινή (και όχι μηχανολογική) λογική μου θα έπρεπε να έχει μια σταθερά συμπτώματα και όχι όποτε 'του καπνίσει' να χειροτερεύει το πρόβλημα. Και καταλαβαίνεις το παράδοξο... Πας στο συνεργείο και τους το λες και σου απαντάνε οτι δεν το κάνει σε αυτούς, γιατί όντως μπορεί να τύχει να μην το κάνει. Το παίρνεις από το συνεργείο και στο επόμενο φανάρι και το κάνει... σιχτίρ δηλαδή.
Η δικιά μου υποψία ρε παιδιά είναι άλλη και ήθελα να ρωτήσω αν έχει βάση ο συλογισμός (Όπως σας είπα δεν έχω την παραμικρή ιδέα από μηχανολογικά)
Υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται το πρόβλημα από την εξαγωγή? Δηλαδή από το σημείο που είναι το χταπόδι μέχρι τον αισθητήρα?
Μια πιθανή διαρροή σε αυτή την πορεία υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει τέτοια συμπεριφορά ή λέω βλακείες? -
TakisB καλα θυμασαι ακομα τα φοραω τα bilstein. Εχουν λιγο ξερη αντιδραση στις λακουβες αλλα το αμαξι κραταει πολυ καλα σε καλο δρομο ξεπερνωντας τα ορια των ελαστικων (15αρια) μεσα στην πιστα. Τα εχω 40000χλμ και η αποδοση τους ειναι σχεδον ιδια
-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
TakisB καλα θυμασαι ακομα τα φοραω τα bilstein. Εχουν λιγο ξερη αντιδραση στις λακουβες αλλα το αμαξι κραταει πολυ καλα σε καλο δρομο ξεπερνωντας τα ορια των ελαστικων (15αρια) μεσα στην πιστα. Τα εχω 40000χλμ και η αποδοση τους ειναι σχεδον ιδιαΦίλε καλή χρονιά!
Έχω την εντύπωση πως για την 'ξεραΐλα' περισσότερο φταίει ο πίσω ημιάκαμπτος παρά τα Bilstein.
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ÌÝ÷ñé Ýíáí áñéèìï ðáñáãùãÞò, ôá 16áñéá Ýâãáéíáí ìå 286. ÌåôÜ, 266, êáé 286 üóá åß÷áí esp. Áõôü ôïõëÜ÷éóôïí âëÝðù óôï laser.¶ñá ðñÝðåé íá ôá âÜëù óôï ðñüãñáììá...
Ï÷é
Ôá 1600 áñéá Ýñ÷ïíôáé ìå 266 ÷éë êáé Þôáí åêäüóåéò ×S 3èõñåò-5èõñåò êáé åíäå÷ïìÝíùò sw .--ãåíéêþò ïóá Ýñ÷ïíôáé ìå 15áñåò !!!
Ôá 283 ÷éë ðçãáßíïõí ìå ôá XSi ðïõ Ý÷ïõí ðåñéóóüôåñï åîïðëéóìü êáé Ýñ÷ïíôáé ìå 16áñåò êáé ôá äßëéôñá êáé íôÞæåë üëçò ôçò õðüëïéðçò áðïëßôéóôçò Åõñþðçòdrdino
-
Εγώ έχω 1,6 xt premium με 266.
Από το psclub υπάρχει κάποιος με xsi και 266.
-
ΦΙΛΟΙ MDVQ & gskarmou ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.
ΚΑΛΑ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΧΙΚΑ (ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ) ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΟΥΧΑ ΔΕΞΙΟΥ ΗΜΙΑΞΟΝΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ.
Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝ ΣΤΑΣΕΙ 'Η ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΛΑΚΟΥΒΕΣ!!!
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΣΕ ΡΑΜΠΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΣΦΙΞΕΙΣ. ΤΖΟΓΟΣ 'Η ΘΟΡΥΒΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ ΡΑΜΠΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΑΩ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ έχω 1,6 xt premium με 266.Από το psclub υπάρχει κάποιος με xsi και 266.
To 207 1.6 με 16άρες τί έχει;
-
Έχεις σκοπό να μπεις σε πίστα;
-
Γιατί εσύ έχεις ;
-
πλάκα κάνεις;
Τέσπα, ακόμα και με τα 266 το αμάξι φρενάρει πολύ καλά, και έχει αρκετή αντοχή. Τώρα βέβαια αν μπεις, μάλλον θα σου τελειώσουν. Εμένα μόνο προς το τέλος του 5ου μειώθηκε η αποτελεσματικότητά τους, γιαυτό θα κοιτάξω μελλοντικά για ένα σετ μεγαλύτερα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
:hmmm: πλάκα κάνεις;Τέσπα, ακόμα και με τα 266 το αμάξι φρενάρει πολύ καλά, και έχει αρκετή αντοχή. Τώρα βέβαια αν μπεις, μάλλον θα σου τελειώσουν. Εμένα μόνο προς το τέλος του 5ου μειώθηκε η αποτελεσματικότητά τους, γιαυτό θα κοιτάξω μελλοντικά για ένα σετ μεγαλύτερα.
Καλά ΡΕ ούτε μια πλάκα δεν μπορούμε να σε κάνουμε;
Τώρα σου κρατάω μούτρα! (όχι πετάω μούτρα... μακριά απο εμάς)
-
Όχι και ΡΕ, για πρόσεχε λιγάκι.
Ψάρωσες και εσύ, ε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Åãþ Ý÷ù 1,6 xt premium ìå 266.Áðü ôï psclub õðÜñ÷åé êÜðïéïò ìå xsi êáé 266.
Åíäå÷ïìÝíùò Þôáí áðï ôéò ìéêñÝò áõôÝò áëëáãÝò ðïõ ðåñíéïýíôáé óôç ãñáììÞ ðáñáãùãÞò êáôá ôñüðï
Ïóï ãéá ðßóôá êáé ôçí áíôï÷Þ ôùí 266 ç ðñþôç(áíÝîïäç) áëëáãÞ ðïõ âåëôéþíåé ôçí áíôï÷Þ êáé ôçí áðüäïóÞ ôïõò åßíáé íá ðåôÜîåéò ôá ôÜóéá (ïé áëïõìéíßïõ íï ðñüìðëåì) Ç äåýôåñç(áíÝîïäç) åßíáé íá öñåíÜñåéò äõíáôüôåñá óôï îåêßíçìá ôùí 'öñÝíùí' áöÞíïíôáò óôáäéáêÜ þóôå ìüëéò áñ÷ßóåé ôï óôñßøéìï íá Ý÷åé áðïöïñôéóôåß êáé ç áíÜñôçóç êáé íá ãëõôþóïõìå êáé êáíá 'ìïýôñï'
-
Ο χρήστης ÍÉÐÁ έγραψε:
ÖÉËÏÉ MDVQ & gskarmou ÓÁÓ ÅÕ×ÁÑÉÓÔÙ ÃÉÁ ÔÉÓ ÁÌÅÓÅÓ ÁÐÁÍÔÇÓÅÉÓ ÓÁÓ.ÊÁËÁ ÈÕÌÏÓÁÓÔÅ ÏÔÉ ÅÉ×Á ÐÑÏÂËÇÌÁ ÁÑ×ÉÊÁ (ÌÅ ÔÇÍ ÁÃÏÑÁ ÔÏÕ ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÏÕ) ÌÅ ÔÇÍ ÔÓÉÌÏÕ×Á ÄÅÎÉÏÕ ÇÌÉÁÎÏÍÉÏÕ Ç ÏÐÏÉÁ ÁÍÔÉÊÁÔÁÓÔÁÈÇÊÅ.
Ï ÈÏÑÕÂÏÓ ÐÁÑÁÔÇÑÇÔÁÉ ÌÏÍÏÍ ÅÍ ÊÉÍÇÓÅÉ ÊÁÉ Ï×É ÅÍ ÓÔÁÓÅÉ 'Ç ÏÔÁÍ ÁÊÏÌÇ ÐÅÑÍÁÓ ÁÐÏ ËÁÊÏÕÂÅÓ!!!
ÔÏ ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÏ ÓÇÊÙÈÇÊÅ ÓÅ ÑÁÌÐÁ ÊÁÉ ÅÃÉÍÅ ÅËÅÃ×ÏÓ ÊÁÉ ÓÕÓÖÉÎÅÉÓ. ÔÆÏÃÏÓ 'Ç ÈÏÑÕÂÏÓ ÄÅÍ ÐÁÑÁÔÇÑÇÈÇÊÅ ÐÏÕÈÅÍÁ - ÔÏÕËÁ×ÉÓÔÏÍ ÓÔÇ ÑÁÌÐÁ
ÔÇÍ ÔÑÉÔÇ ÐÁÙ ÐÁËÉ ÓÅ ÁËËÏ ÓÕÍÅÑÃÅÉÏ ÍÁ ÄÏÕÌÅ ÔÉ ÈÁ ÌÏÕ ÐÏÕÍÅ ÊÁÉ ÁÕÔÏÉ.
åëðßæù áõôïß íá ôï âñïýí
-
Εγώ που έκανα σετάκια των 5 γύρων δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μόνο στο τελευταίο σετ, στο 3ο, πριν τα φτύσει το λάστιχο είχα ένα μικρό βύθισμα στο πεντάλ, αλλά είχα πιέσει υπερβολικά προφανώς.
Θα ψάξω να δω πόσο πάει το κοστούμι για 286+μεταλλικά σωληνάκια.
-
Μήπως τα 283 θέλουν και 16αρα ζάντα-ρεζέρβα;
Εσείς με τα 283 τι ρεζέρβα έχετε;
Πάντως στα άλλα της οικογένειας έχω 288 κια 280 σε 15αρα χωρίς πρόβλημα. Μόνη διαφορά ότι εκεί έχω και μεγαλύτερο offset.
Η δαγκάνα στα 283 παίρνει τα ίδια τακάκια ή μεγαλύτερα; -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Μήπως τα 283 θέλουν και 16αρα ζάντα-ρεζέρβα;
Εσείς με τα 283 τι ρεζέρβα έχετε;
Πάντως στα άλλα της οικογένειας έχω 288 κια 280 σε 15αρα χωρίς πρόβλημα. Μόνη διαφορά ότι εκεί έχω και μεγαλύτερο offset.Η ρεζέρβα μου είναι 15άρα σιδερένια και παρόλο που δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, με το μάτι, χωράνε τα φρένα άνετα.
Η δαγκάνα στα 283 παίρνει τα ίδια τακάκια ή μεγαλύτερα;
Δεν γνωρίζω. Θα μας πεί ο Ντίνος σίγουρα.
PEUGEOT FORUM