-
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες.
Από τότε που το πήραν έχω αλλάξει λάστιχα, λάδι, φίλτρου λαδιού,φίλτρο έβαλα ελευθέρας, ιμάντα εκκεντροφορου, ο ιμάντας του δυναμό ήταν καλό και ήθελε απλά τεντωμα, παραφλου, μπουζί, μια φούσκα από κάτω, ρεγουλατορο στο πίσω δεξιά φρένο και εξαερωση, βαλβολινες, άλλαξα ένα σάπιο σωληνάκι βενζίνης,ρουλεμάν και αντλία νερού . Πώς ακούγονται αυτά ?
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω κάθε πότε πρέπει να επισκέπτομαι τον μηχανικό. (είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο). Κάθε πότε να αλλάζω λάδια και γενικά τι πλάνο συντήρησης να ακολουθώ. Ακόμα, πώς γίνεται ο καθαρισμός της πεταλούδας γκαζιού, και πώς θα καταλάβω ότι θα ζητήσει φλάντζα κεφαλής ?
Ευχαριστώ και πάλι. -
Μια χαρα σε σειρα το εβαλες το αμαξακι..
Λαδια ανα 7500km ή 1-1,5 χρονο τ αλλαζεις αυτα τα ημισυνθετικα 10-40. η φλατζα απλα συμβαινει στα συγκεκριμενα.. το καταλαβαινεις γιατι το δοχειο νερου ή στην ταπα του ψυγειου αντι για νερο θα δεις κατι σαν μαγιονεζα, σημαδι οτι μπερδεψε το νερο με τα λαδια. Επισης αλλαξε του και εναν θερμοστατη προληπτικα μ εναν καινουργιο.. κοστος στο 20αρι. Πεταλουδα γκαζιου απλα αφαιρεις τον σωληνα εισαγωγης αερα και καποιος ψεκαζει καθαριστικο καρμπιρατερ στην πεταλουδα ενω το βαζεις μπρος..τα χοντρα να παρει και αμεσως το σβηνεις.. Ζητα το στο επομενο μικροσερβις, ειναι αμελητεου κοστος να στο κανει καποιος.. Ο κανονικος καθαρισμος θελει πληρη αφαιρεση του σωματος της πεταλουδας του γκαζιου αλλα ειναι φασαρια.. Πετα του κι ενα καθαριστικο βενζινης-μπεκ στο ρεζερβουαρ μιας και καθοταν τοσο καιρο..
Γενικα δεν εχεις να φοβασαι κατι. Τηρησε αυτα που εγραψα σ αυτο το ποστ και το προηγουμενο και ετοιμο το πλανο σου.
Αν εισαι και προς Αιγαλεω εχω καλο μαστορα που τα ξερει καλα να πηγαινεις για οτι θελεις. -
Σε υπέρ ευχές για τις πληροφορίες.
Τώρα όμως με έβαλες σε σκέψεις. Όταν άνοιξα να δω το παραφλου, όχι πάνω στην τάπα, αλλά πάνω στο υγρό είδα και σαν μούχλα. Όχι ενωμένοι, αλλά σποραδικά μέσα στην επιφάνεια τού παραφλου. Λες να έχει θέμα η φλάντζα ? -
Πρεπει να δω φωτογραφια. Αν ειδες σαν υγρασια-σταγονες στην ταπα ειναι φυσιολογικο.
-
Την προηγμένη τρίτη άλλαξα παραφλου και από τότε δεν το έχω ελέγξει. Θα τα κοιτάξω αύριο. Πάντως, μιλάς γιατί κάτι σαν γλιτσα στην επιφάνεια του παραφλου. Σαν να επιπλέει.
-
Πατα 'oil and water blown gasket' στις εικονες στο google και θα καταλαβεις τι δε πρεπει να δεις ποτε.
-
Για όνομα του θεού.. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για τέτοια κατάσταση.
-
Ναι μωρε δεν εχει τιποτα. Α και στριφτο, τ αρεσει..
-
Έννοια σου... Εμένα να δεις πόσο μου αρέσει!!
-
Θα ήθελα να κάνω μια (χαζή) ερώτηση. Τι είναι η Peugeot sport? Έχω ακούσει κατά καιρούς πολλούς να λένε για προγράμματα και άλλα πράγματα αποτέλεσμα την Peugeot sport. Σε αρκετά rallye μάλιστα βλέπω και αυτοκόλλητα με αυτό το λογότυπο. Ξέρω ότι οι παλιοί θα γελάμε αλλά εγώ τώρα μπαίνω στα κόλπα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
-
Εφοσον το 306 δεν ειναι 2λιτρο μην ασχολεισαι με το θεμα peugeot sport.. Ειναι το αγωνιστικο τμημα της peugeot (ή ηταν ?).. Με βελτιωτικα θεματα ασχολιοταν π.χ. το επισημο προγραμμα του εγκεφαλου για να βελτιωσεις το 106 rallye μεχρι μπλοκε διαφορικα και δε συμμαζευεται...
-
Κατάλαβα.. Ευχαριστώ πολύ...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Hermes ,ελληνικες.Βάλαμε με μόνο 65€ (χάρη στο skroutz), Ερμής φυσικά. Μια χαρά ποιότητα δείχνουν.
Άλλη ερώτηση: Η θερμοκρασία σε 206 μοντ.99 1,4 δεν ανεβαίνει πάνω από 70. Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό. Αναρωτιέμαι μήπως οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες έχουν πειράξει θερμοστάτη ή κάτι άλλο. Το πήραμε 3ο χέρι πριν λίγους μήνες.
Αξίζει να ασχοληθώ; (κατά τα άλλα το έχω φροντίσει το αυτοκίνητο, με ιμάντες, ρουλεμαν, αντλία, παραφλού, λάστιχα κλπ) -
Καλα θα πηγαινει
http://www.autogreeknews.gr/teleutaia-n ... 00hp-video -
http://www.gazzetta.gr/in-motion/articl ... -205-video
-
Τι? Δεν βγήκε το Golf πρώτο? Θα πέσει φωτιά να μας κάψει.....
-
Απαραδεκτοι να λειπει απο το top-10 το 306 gti-6 / race... Εκπληκτικο αυτοκινητο
-
Αστείο στο 'όλων των εποχών' που λογικα περιλαμβάνει και το σήμερα να έχει μονο αυτές τις αρχαίες κατασκευές. Όλα αυτά της λίστας έχουν αντικατασταθεί με πολύ ανώτερα αυτοκίνητα. Και στα επόμενα 10 και 20 χρόνια και τα τωρινά θα αντικατασταθούν με πολύ καλύτερα...
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Προφανως και εξεταζουμε το καθενα την εποχη του... και σιγουρα θα υπηρχε περιορισμος βασει χρονιας παρουσιασης.
-
Αν και δεν το έχω οδηγήσει πιστεύω - από αυτά που είχα τότε διαβάσει - πως το 205 ήταν καλύτερο οδηγικά από το 106 (106 είχα χαρά να οδηγήσω δύο φορές, το 1,4 το 1992-1993 και 1,6 16V το 1999-2008).
Άλλο ανώτερα αυτοκίνητα άλλο GTi, με την κλασική έννοια του όρου.
PEUGEOT FORUM