-
καλησπέρα παιδες.εχω 207 1.6 120 αλογα εδώ κ εφτα χρονια κ πολύ ευχαριστημένος,αλλα τον τελευταιο καιρο καιει πολλα λαδια.αντιμετωπισε κανεις το ιδιο θεμα?
-
-
Διεγράφη λόγω μη χρήσης ελληνικών. [mod]
-
Άντε και καλή χρονιά λοιπόν...
Δύο μέρες πριν τελειώσει ο προηγούμενος χρόνος:
-
Προχθές βράδυ είχα έξοδο εορταστική. Καιρός μαύρα χάλια. Ζεσταίνω το αυτοκίνητο για 30 λεπτά μαζί με απλή θέρμανση (χωρίς κλιμά). Μπαίνω μέσα να φύγω, τα παράθυρα τίγκα στην υγρασία, θολούρα εντελώς, βάζω το κλιματιστικό για να ξεθολώσουν... και τσουπ! Το κλιματιστικό γιοκ;;;;
Έπαιζε ή δεν έπαιζε; Καλή ερώτηση! Έχω μία υποψία ότι τα έφτυσε... Πάντως τα τζάμια δεν ξεθόλωσαν. -
Με τα χίλια ζόρια καθαρίζω τα τζάμια με πανιά, φεύγω. Στο γυρισμό, ξεκλειδώνω με τηλεχειρισμό, βάζω μπροστά και τσουπ!!!!! Alarm στo καντράν, ήχοι προειδοποίησης και μήνυμα στην οθόνη 'Remote Control Battery Flat'. Έπαθα 'σοκ' μέσα στο βρωμόκρυο.
Ευτυχώς που το μήνυμα είχε τις λέξεις Remote Control και μετά το 'σοκ' κατάλαβα ότι τα έφτυσε η μπαταρία του τηλεχειρισμού του κλειδιού!!!
Το κλιματιστικό ακόμα δεν έχω καταλάβει αν παίζει ή όχι. Με την απορία θα μείνω...
Αυτά είναι...
υ.γ. τώρα πρέπει να προετοιμαστώ ψυχολογικά και για τις μπαταρίες των ανιχνευτών πίεσης στα ελαστικά. Εντελώς ξαφνικά θα τα φτύσουν και αυτές. Αυτά είναι τα ζόρια. 70euro ο κάθε ανιχνευτής.
-
-
Τα αυτοκινητα εδω και 25 χρονια δεν απαιτουν ζεσταμα και μαλιστα αυτο ειναι κακο για τον καταλυτη. Το γραφει και στα μανιουαλ, αν κανετε τον κοπο να τα διαβασετε...
Ο κλιματισμος μαλλον λειτουργει, αλλα οταν εχει υγρασια σε σημειο να βλεπεις νερο στα τζαμια δεν μπορει να ανταποκριθει. Μπορει να κανει και μιση ωρα να διωξει τα νερα. Ειδε μη, απλα εχασε φρεον.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης carcaroth έγραψε:
Ελπίζω το 30 λεπτά να είναι λάθος και να εννοείς 3...30 λεπτά εννοούσα.
Από εκεί και πέρα το manual δεν αναφέρει τίποτα και πουθενά, για ζέσταμα μηχανής και καταλύτες.
Εγώ απλά ακολούθησα την άποψη του μηχανικού που κοιτάει το αυτοκίνητό, ο οποίος μου είπε ότι σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος στους 0 βαθμούς να ζεσταίνω περισσότερο το αυτοκίνητο ώστε το λάδι να ξεκινήσει να ανεβάζει θερμοκρασία.
Σε νορμάλ θερμοκρασίες περιβάλλοντος το αφήνω 4-5 λεπτά μέχρι να πέσουν οι στροφές του κινητήρα και μετά προσπαθώ να το ζεστάνω στο δρόμο. Αλλά πάντα στην προσπάθεια μένω, γιατί εντό είναι Ατίνα και όλοι τρέχουν σαν τους τρελούς.Όσο αφορά τον κλιματισμό τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσω να δω αν τελικά λειτουργεί, διαφορετικά συνεργείο.
-
Ο μηχανικός σου έχει μείνει στο 1970. Όλοι οι κατασκευαστές προτείνουν να ξεκινάς με το που βάζεις μπροστά το αυτοκίνητο, ώστε το αυτοκίνητο να φτάνει το ταχύτερο δυνατό στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας (στο ρελαντί αργεί πολύ). Αυτό είναι καλό για τον καταλύτη, την εξάτμιση (συγκέντρωση νερού στο ρελαντί) και την κατανάλωση.
Επίσης δεν χρειάζεται και καμία τρελή προσπάθεια για να το ζεστάνεις. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μην το πηγαίνεις πολύ ψηλά (π.χ. πάνω από τις 4000 Σ.Α.Λ.) και να μην έχεις μεγάλο φορτίο στον κινητήρα (δηλαδή πολύ γκάζι με λίγες Σ.Α.Λ.).
-
Αυτό κάνω, αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά ) επειδή δεν κυκλοφορώ πολύ το αυτοκίνητο (το κινώ σπάνια) το βάζω μπροστά κάπου/κάπου για να ζεσταίνεται.
Επίσης όταν έχει πολύ κρύο και πρέπει να το χρησιμοποιήσω πάω και το βάζω μπροστά για να δω καταρχήν αν θα πάρει μπροστά και κατά δεύτερον για να ζεσταθεί λίγο ο χώρος μέσα στο αυτοκίνητο.
Από εκεί και πέρα αν ο μηχανικός που κοιτάει το αυτοκίνητο έχει μείνει στο 1970, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Μέχρι στιγμής και αποδεδειγμένα είναι ο μοναδικός που εκτός από γνώσεις στα Γαλλικά έχει δείξει και διάθεση για επίλυση προβλημάτων.
Όλοι (μα όλοι) οι υπόλοιποι που έχω γνωρίσει, το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι: αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιών, φίλτρου αέρα και φίλτρο AC. Μέχρι εκεί φθάνουν οι γνώσεις τους.Αν βρεθεί ποτέ άλλος τεχνικός ποιο 'σύγχρονος' , γνώστης των γαλλικών και με διάθεση να εξυπηρετεί τον πελάτη τότε ευχαρίστως να τον επισκεφτώ.
-
Καλησπέρα σας,
Έχω ένα peugeot 306 του 1995 πενταπορτο, το οποίο βρήκα από τον παππού μου. Επειδή όμως οδηγούσε παράλληλα με το alzheimer, μου έκανε δώρο πολλές γρατσουνιές. Άλλες μεγάλες, άλλες άλλες μικρές, αλλά και κάποια βαθουλωματα.
Το αμάξι έχει μείνει με τις γρατσουνιές από όσο ξέρω από την γιαγιά μου, το λιγότερο 3 χρόνια, και έχει πιάσει σκουριά.Μετά απο τόσο καιρό φοβάμαι μήπως έχει προχωρήσει και μου έχει προκαλέσει ζημιά.
Τι να κάνω? Πρέπει να πάω οπωσδήποτε σε ειδικό ?Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας, την οποία περιμένω με αγωνία. -
Αυτές είναι επιφανειακές σκουριές, τίποτα το επικίνδυνο. Για καλλωπιστικούς λόγους πάντως μπορείς να πας σε έναν λαμαρινά για να σφυρηλατήσει, στοκάρει και βάψει (ο βαφές είναι άλλος βέβαια) τα σημεία που χρειάζονται φροντίδα.
-
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
Δηλαδή να μην ανησυχώ ούτε για τα χτυπήματα, ούτε για τις λακκούβες, ούτε για το αραχνιασμα ?
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι το αυτοκίνητο πέρασε στα χέρια μου το καλοκαίρι και μέχρι τότε καθότανε για 4 χρόνια. Από το 2006 που το πήρε ο παππούς μου του είχε αλλάξει μόνο λάδια και μπουζί. Το καλοκαίρι του άλλαξα λάδια, δίσκο συμπλέκτη και σωληνάκια καυσίμων γιατί ήταν σάπια. Στην ουσία μιλάμε για ένα ασυντηρητο αυτοκίνητο, το οποίο όμως δεν μου έχει ζητήσει και τίποτα άλλο. Εσείς σαν γνωστές που είστε, τι μου προτείνετε να ελέγξω - αλλάξω ώστε να ξέρω ότι το αυτοκίνητό μου είναι συντηρημένο και αξιόπιστο. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. -
Επίσης , επειδή είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο, ξέρετε κάποιον καλό μηχανικό εξουσιοδοτημενο ή όχι ? Σας ευχαριστώ και πάλι.
-
Που μένεις? Καλός είναι ο Κρασούλης στη Καλλιρόης, και ένας στη Λιοσίων που έφτιαχνε αγωνιστικά λίγο πιο κάτω από το Γκαγκάριν αλλά τώρα έχω κολλήσει και δεν θυμάμαι το όνομα του νομίζω Λιόλιος.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Που μένεις? Καλός είναι ο Κρασούλης στη Καλλιρόης, και ένας στη Λιοσίων που έφτιαχνε αγωνιστικά λίγο πιο κάτω από το Γκαγκάριν αλλά τώρα έχω κολλήσει και δεν θυμάμαι το όνομα του νομίζω Λιόλιος.Μένω Γαλάτσι
-
Ο χρήστης mixalis_peugeot έγραψε:
Που μένεις? Καλός είναι ο Κρασούλης στη Καλλιρόης, και ένας στη Λιοσίων που έφτιαχνε αγωνιστικά λίγο πιο κάτω από το Γκαγκάριν αλλά τώρα έχω κολλήσει και δεν θυμάμαι το όνομα του νομίζω Λιόλιος.
Μένω Γαλάτσι
Η λύση μονόδρομος
http://www.odhgos.gr/customerCard.asp?customerID=685
Να του πεις από τον Κώστα με τα δύο 307 iconcool:
-
Καλημέρα σας! Θα ήθελα τη γνώμη σας για το νέο Peugeot 208 βενζίνη. Φαίνεται ενδιαφέρουσα πρόταση ιδιαίτερα με την άτοκη χρηματοδότηση. Σίγουρα σε αυτά τα χρήματα, υπάρχουν και άλλες ίσως ανώτερες επιλογές όπως kia rio, i20, και κυρίως fiesta.
Από αξιοπιστία πως τα πάει το συγκεκριμένο; Είναι ένα νέο μοντέλο της peugeot το οποίο έχει καταφέρει να αφήσει πίσω τις διάφορες παθογένειες στα μηχανικά αλλά και στα ηλετκρικά/ηλεκτρονικά μέρη; -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Μένω Γαλάτσι
Η λύση μονόδρομος
http://www.odhgos.gr/customerCard.asp?customerID=685
Σε ευχαριστώ πολύ!! Θα τον επισκεφτώ πολύ σύντομαΝα του πεις από τον Κώστα με τα δύο 307 iconcool:
-
Ο χρήστης kotsos4u έγραψε:
Καλημέρα σας! Θα ήθελα τη γνώμη σας για το νέο Peugeot 208 βενζίνη. Φαίνεται ενδιαφέρουσα πρόταση ιδιαίτερα με την άτοκη χρηματοδότηση. Σίγουρα σε αυτά τα χρήματα, υπάρχουν και άλλες ίσως ανώτερες επιλογές όπως kia rio, i20, και κυρίως fiesta.
Από αξιοπιστία πως τα πάει το συγκεκριμένο; Είναι ένα νέο μοντέλο της peugeot το οποίο έχει καταφέρει να αφήσει πίσω τις διάφορες παθογένειες στα μηχανικά αλλά και στα ηλετκρικά/ηλεκτρονικά μέρη;Μια χαρά αυτοκινητάκι είναι. Δεν έχει ακουστεί τίποτα άσχημο ως τώρα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από αξιοπιστία πως τα πάει το συγκεκριμένο; Είναι ένα νέο μοντέλο της peugeot το οποίο έχει καταφέρει να αφήσει πίσω τις διάφορες παθογένειες στα μηχανικά αλλά και στα ηλετκρικά/ηλεκτρονικά μέρη;Μια χαρά αυτοκινητάκι είναι. Δεν έχει ακουστεί τίποτα άσχημο ως τώρα.
Το μόνο ελλάτωμα που έχει είναι οτι το μικρό τιμόνι κρύβει το κοντέρ.
-
Καλησπερα και παλι.. Θα ηθελα να φωτα σας σχετικα με το καρτελακι με τους κωδικους των κλειδιων.
Μαζι με τα κλειδια ο προηγουμενος ιδιοκτητης μου εδωσε ενα χαρτινο καρτελακι και μου ειπε πως ειναι ο κωδικος των κλειδιων, χωρις ομως να ηξερε κατι παραπανω. Πριν λιγο καιρο ο διακοπτης χαλασε και αντικατασταθηκε με εναν after market, με αποτελεσμα τωρα πια να εχω ενα κλειδι για πορτες - ντουλαπακι - πορτ μπαγκαζ, και ενα για να βαζω μπροστα. Τα ερωτηματα που προκειπτουν ειναι τα εξης.
Πρωτον, τι ειναι αυτο το καρτελακι με την μορφη barcode, και ποτε και πως μπορω να το χρησιμοποιησω. Αντιστοιχει στις μαμισιες κλειδαριες ή και στις καινουριες??
Δευτερον, μπορω να κανω την καινουρια κλειδαρια να ανοιγει με το παλιο κλειδι?? Αν ναι που μπορω να απευθυνθω?
Τριτον, το καρτελακι αυτο βγαινει με βαση τον αριθμο πλαισιου του αυτοκινητου? Δηλαδη μπορω να ζητησω την επανεκδοση του? Στην περιπτωση που γινεται ο καινουριος διακοπτης να ανοιγει με το παλιο κλειδι, θα ισχυει ο παλιος κωδικος κλειδιου και για ολες τις κλειδαριες??
Συγνωμη αν εγινα κουραστικος αλλα προκειται για το πρωτο μου αυτοκινητο και οι αποριες ειναι ακομα πολλες. Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
PEUGEOT FORUM