-
Ευχαριστώ!!
-
Περιεργάστηκα ένα από κοντά το Σάββατο στην έκθεση, ωραίο το εσωτερικό, ξενίζει το πόσο απέριττο είναι στην αρχή. Ωραία η οθόνη αλλά θέλει έναν snapdragon για να στρώσει. Το τιμονάκι ωραίο κι ο πίνακας οργάνων μια χαρά ευανάγνωστος.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
δεν λειτουργούσε η σωστά η ανάκληση των μπροστινών καθισμάτων (εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν μας ενοχλούσε καθόλου αφού έπεφταν οι πλάτες..... .Αυτό το έχω πάθει στο Punto μου.
Και είχαν το θράσος να μου ζητήσουν 80Ε για επισκευή (για το ένα κάθισμα)! -
Snap 800αρι θέλει
Αλλά είναι πολύ εύχρηστη. Έχει μεγάλα κουμπιά και εύκολο μενού. Και έχει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας (usb, Jack, IPod, bt κλπ).
Βοηθάνε πολύ και τα κουμπιά στο τιμόνι στην υλοποίηση.
Ο πίνακας είναι λειτουργικός τελικά. Το μικρό τιμονακι θυμιζει καρτ (το υπόλοιπο αυτοκίνητο βέβαια, καμία σχέση με καρτ). Θέλει λιγο να ψάξεις τη θέση οδήγησης αλλά μόλις τη βρεις είναι πολύ εργονομικό το σεταπ.Τα καθίσματα στις πιο ακριβές εκδόσεις είναι επίσης πολύ καλά με καλή στήριξη και στη μέση και πλαϊνή.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
δεν λειτουργούσε η σωστά η ανάκληση των μπροστινών καθισμάτων (εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν μας ενοχλούσε καθόλου αφού έπεφταν οι πλάτες..... .
Αυτό το έχω πάθει στο Punto μου.
Και είχαν το θράσος να μου ζητήσουν 80Ε για επισκευή (για το ένα κάθισμα)!Αν μπορείς να μπεις στα πίσω καθίσματα τότε ας είναι χαχα..
Στο δικο μου είχε προσπαθήσει ο μηχανικός αλλά δεν τα κατάφερε. Είπε να ξαναδοκιμάσει και του απάντησα 'εφόσον μπαίνω Δεν το αγγίζεις!' .Αργότερα έμαθα ότι ήταν γενικότερο το προβλημα ειδικά στα πρώτα μοντέλα.
-
Μια χαρά μπαίνουν.
Άλλωστε εγώ μόνο μπροστά κάθομαι! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για όποιον ξέρει.
Αλλαγή μπουζί σε κινητήρα THP με βάση τα χιλιόμετρα ή τα χρόνια;
Έχω 12950 χιλιόμετρα...Ρωτάω γιατί έχω χάσει την μπάλα με τα συνεργεία... Το τι έχω ακούσει δεν περιγράφεται...
Με τα χιλιόμετρα. Μάλιστα, η Citroen στο αντίστοιχο μοτέρ δίνει διάστημα αλλαγής τα.... 60000 χλμ. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει για τα TSI και κάποια turbo Opel.
Για παράδειγμα, στο τελευταίο service που έκανα (40000 χλμ) σε αντιπροσωπεία πριν κάνα μήνα, ρώτησα αν χρειάζονται αλλαγή μετά από τόσα χιλιόμετρα (καλός μλκ κι εγώ!).
Η απάντηση ήταν ότι τα έλεγξαν και ήταν ακόμη 'καθαρά', όπως προβλέπεται. Μου ανέφεραν όμως ότι σε περίπτωση που διαπιστώσουν εμφανή φθορά, συνιστούν αλλαγή νωρίτερα από το προβλεπόμενο (θα το δούμε πάλι στα 50000χλμ).
Βέβαια, αν ρωτήσεις κάποιον μηχανικό έξω, θα σου πει ότι τα μπουζί θέλουν οπωσδήποτε άλλαγμα κάθε 20000 χλμ. Το ότι δεν τα άλλαξε βέβαια η αντιπροσωπεία, πολλώ δε κατόπιν δικού μου ερωτήματος, κάτι λέει.
Τα THP (πλην των 200hp) - αν δεν κάνω λάθος πάντα - φορούν ένα και μόνο τύπο, NGK, ο οποίος ίσως αντέχει αρκετά (κόστος 40-60 ευρώ, ανάλογα που θα τα πάρεις). Το θεωρώ εντελώς απίθανο να χρειάζεσαι αλλαγή στα 13000χλμ.
Κατά τ'άλλα, κι εγώ δεν εμπιστεύομαι όποιον κι όποιον να βάλει χέρι στον THP, αλλά υπάρχει κόσμος που έχει εκτεταμένη εμπειρία λόγω των 207.
-
Ο cdtx τι φοράει;
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
-
Κάποια 'αντίστοιχα' NGK ιριδίου, αντί πλατίνας. Με κάθε επιφύλαξη.
-
Cool. Όταν έρθει η ώρα θα πέσει ψάξιμο.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Με τα χιλιόμετρα. Μάλιστα, η Citroen στο αντίστοιχο μοτέρ δίνει διάστημα αλλαγής τα.... 60000 χλμ. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει για τα TSI και κάποια turbo Opel.Για παράδειγμα, στο τελευταίο service που έκανα (40000 χλμ) σε αντιπροσωπεία πριν κάνα μήνα, ρώτησα αν χρειάζονται αλλαγή μετά από τόσα χιλιόμετρα (καλός μλκ κι εγώ!).
Η απάντηση ήταν ότι τα έλεγξαν και ήταν ακόμη 'καθαρά', όπως προβλέπεται. Μου ανέφεραν όμως ότι σε περίπτωση που διαπιστώσουν εμφανή φθορά, συνιστούν αλλαγή νωρίτερα από το προβλεπόμενο (θα το δούμε πάλι στα 50000χλμ).
Βέβαια, αν ρωτήσεις κάποιον μηχανικό έξω, θα σου πει ότι τα μπουζί θέλουν οπωσδήποτε άλλαγμα κάθε 20000 χλμ. Το ότι δεν τα άλλαξε βέβαια η αντιπροσωπεία, πολλώ δε κατόπιν δικού μου ερωτήματος, κάτι λέει.
Τα THP (πλην των 200hp) - αν δεν κάνω λάθος πάντα - φορούν ένα και μόνο τύπο, NGK, ο οποίος ίσως αντέχει αρκετά (κόστος 40-60 ευρώ, ανάλογα που θα τα πάρεις). Το θεωρώ εντελώς απίθανο να χρειάζεσαι αλλαγή στα 13000χλμ.
Κατά τ'άλλα, κι εγώ δεν εμπιστεύομαι όποιον κι όποιον να βάλει χέρι στον THP, αλλά υπάρχει κόσμος που έχει εκτεταμένη εμπειρία λόγω των 207.
Σε ευχαριστώ!...
Σήμερα πέρασα από τον Αρβανίτη, πρωί-πρωί... και τελικά θα το κάνω εκεί το service αρχές Αυγούστου στην άδειά μου, γιατί μου είναι αδύνατο να το πάω τις καθημερινές που εργάζομαι.Λοιπόν ρώτησα από περιέργεια για τα μπουζί και μου είπαν ότι κανονικά τα μπουζί τα αλλάζουν κάθε 5 χρόνια.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα δικά μου θέλουν αλλαγή, λόγω ελάχιστων χιλιομέτρων. Θα τα ελέγξουν και θα δούμε.Το καλό είναι ότι έχουν μπουζί διαθέσιμα και ότι άλλο χρειαστεί.
Τα άλλα συνεργεία δεν έχουν τίποτα απολύτως. Ούτε καν λάδια, ούτε φίλτρο αέρα, ούτε λαδιού...Θα συμφωνήσω, ότι σε κινητήρες τύπου THP δεν πρέπει να μπαίνει οποιοδήποτε χέρι.
Ειδικά όταν το χέρι αυτό δεν ξέρει καν που βρίσκεται το φίλτρο λαδιού μέσα στο χώρο της μηχανής... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Takisb, έκλεισα τα 160.000 χθες, κατά σύμπτωση πηγαίνοντας για να δω αμάξι. Πρέπει να κάνω έναν απολογισμό μου φαίνεται.Γειάσου Κωνσταντίνε!
Φίλε με πλησιάζεις επικίνδυνα, είμαι στις 170.000.
Και τι είδες; Τίποτα καλό και 'γλήγορο';Εγώ έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά το εταιρικό Corsa diesel...
-
Με 1000 χλμ την βδομάδα δεν απέχεις και πολύ. Μέχρι τέλους του μήνα ευτυχώς, μετά μετακομίζω πιο κοντά στη δουλειά , φτου φτου. Ναι, σβέλτο, θα έχουμε νέα σύντομα, αν και δεν θα αρέσει σε πολλούς.
-
Το θέμα είναι να αρέσει σε σένα!
Άντε, με το καλό! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
....., αν και δεν θα αρέσει σε πολλούς.Αν αρέσει σε εσένα στους 'πολλούς' περισσεύει
Στην συνέχεια εντυπώσεων από το 308: το ABS δουλεύει υποδειγματικά
ΥΓ.: το τι θρησκευτικά άκουσε ο τύπος με το μηχανάκι που πέρασε με ΚΟΚΚΙΝΟ το φανάρι του Ερρικός Ντυνάν στην κάθοδο της Μεσογείων....
-
Έτσι.
Ειρήσθω εν παρόδω, τα Led είναι όντως καλύτερα από τα xenon. Θέλουν όμως αρκετή μελέτη σε θέματα θερμοκρασιών
-
Γι' αυτό συνήθως στο σύστημα του φανού έχουν ψύκτρες, βεντιλατέρ συστηματα απαγωγης θερμοκραίας και δεν συμμαζεύεται.
-
http://www.carscoops.com/2014/06/peugeo ... -from.html
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Γι' αυτό συνήθως στο σύστημα του φανού έχουν ψύκτρες, βεντιλατέρ συστηματα απαγωγης θερμοκραίας και δεν συμμαζεύεται.Aκριβώς.
-
PEUGEOT FORUM