-
Δεν ξέρω ρε συ Bill. Μόλις γύρισα από συνεργείο και ο τύπος εκεί προσπαθούσε να με πείσει ότι πρέπει να αλλάξω μπουζί. Και με τα άλλα που μου έλεγε έφυγα τελικά πολύ προβληματισμένος.
Και το χειρότερο είναι ότι δεν λένε τιμές, δεν λένε κόστη εργασίας τίποτα.
Έχω πάει σε 3 συνεργεία και έχω φύγει απογοητευμένος.Χτες σε άλλο συνεργείο μου έλεγαν ότι πρέπει να αλλάξω ιμάντες... και ότι τα λάδια που βάζω δεν είναι σωστά...
-
Για τους ιμαντες πανε με τα χρονια, αν και με τα χιλιομετρα που εχεις μαλλον δεν θα τους αλλαζα, για τα μπουζι ομως ειναι καινουρια ακομα.
-
Πραγματικά δεν ξέρω τι τελικά θέλει αλλαγή και τι όχι.
Το μόνο που ξέρω και έχω δει είναι ότι μέχρι στιγμής τα 'εξειδικευμένα' συνεργεία προσπαθούν να φορτώσουν με εργασίες το αυτοκίνητο για να βγάλουν φράγκα. Αν μπορούσαν θα άλλαζαν όλο το αυτοκίνητο...
Και αναφέρομαι στα 'εξειδικευμένα' γιατί σε αυτά που έχω πάει στην περιοχή μου, δεν διαπίστωσα ότι ξέρουν τα τελευταία μοντέλα Peugeot... και ειδικά τους THP. Σαν να έχουν μείνει στα μοντέλα του 1980, 1990...
Πρέπει να περάσω από τον Αρβανίτη. Στάνταρ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν ξέρω ρε συ Bill. Μόλις γύρισα από συνεργείο και ο τύπος εκεί προσπαθούσε να με πείσει ότι πρέπει να αλλάξω μπουζί. Και με τα άλλα που μου έλεγε έφυγα τελικά πολύ προβληματισμένος.Και το χειρότερο είναι ότι δεν λένε τιμές, δεν λένε κόστη εργασίας τίποτα.
Έχω πάει σε 3 συνεργεία και έχω φύγει απογοητευμένος.Χτες σε άλλο συνεργείο μου έλεγαν ότι πρέπει να αλλάξω ιμάντες... και ότι τα λάδια που βάζω δεν είναι σωστά...
Δώσε αν θελεις μια λίστα με αναλώσιμα που θέλουν να αλλαξεις, ποσο χρόνια είναι πανω στο αυτοκίνητο κτλ για να βοηθησουμε. Αλήθεια τι λάδια σου έβαζαν;
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
καλημερα σας
πριν λιγες μερες εγινα κατοχος ενος 208 1.4 ντιζελ
επειδη ειναι η πρωτη μου επαφη με ντιζελ ξερει κανεις τι να προσεξω ωστε να εχω ενα απροβληματιστο αμαξι??
γενικως αν ξερετε κατι για το 208 πειτε μου
ευχαριστωε για τα πρωτα δες να μην πολυαναβαίνεις πάνω απο τις 2.000 στροφες. Μετα φροντιζε οταν είναι κρυο να μην το ζοριζεις με γεμισματα στις ταχυτητες , να περιμένεις δλδ να πιασει πρωτα θερμοκρασια και μετα να το δουλευεις σε ολο το οφελειμο ευρος στροφων , και πριν το σβησεις αν εχεις την υπομονή κρατα το κανα μισο - ενα λεπτο αναμμενο πριν το σβησεις. Προσοχη διαρκως στα πρατηρια που βαζεις, για την ωρα και μεχρι να βγει καποια ακομα αξιοπιστη , πηγαινε στα εταιρικά πρατηρια της shell, μια φορα την βδομαδα συνηθως καθε πέμπτη έχουν την vpower τιμη απλης. Πόσα λτ ντεποζιτο έχει?
ευχαριστω.50 λιτρα εχει τεποζιτο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για όποιον ξέρει.
Αλλαγή μπουζί σε κινητήρα THP με βάση τα χιλιόμετρα ή τα χρόνια;
Έχω 12950 χιλιόμετρα...Ρωτάω γιατί έχω χάσει την μπάλα με τα συνεργεία... Το τι έχω ακούσει δεν περιγράφεται...
Με τα χλμ ,τι να παθαίνουν με τον καιρό;
Και σε fiat (δε θυμάμαι ποιο είχα δει) γράφει το μάνιουαλ αλλαγή μπουζί κάθε 2 χρόνια. Αξιοπρεπές συνεργείο δεν τα αλλάζει φυσικά αν δεν έχει κάνει χιλιόμετρα, γιατί ντρέπεται ακόμα και να το πει στον πελάτη.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πραγματικά δεν ξέρω τι τελικά θέλει αλλαγή και τι όχι.Το μόνο που ξέρω και έχω δει είναι ότι μέχρι στιγμής τα 'εξειδικευμένα' συνεργεία προσπαθούν να φορτώσουν με εργασίες το αυτοκίνητο για να βγάλουν φράγκα. Αν μπορούσαν θα άλλαζαν όλο το αυτοκίνητο...
Και αναφέρομαι στα 'εξειδικευμένα' γιατί σε αυτά που έχω πάει στην περιοχή μου, δεν διαπίστωσα ότι ξέρουν τα τελευταία μοντέλα Peugeot... και ειδικά τους THP. Σαν να έχουν μείνει στα μοντέλα του 1980, 1990...
Πρέπει να περάσω από τον Αρβανίτη. Στάνταρ...
Tα εξειδικευμενα έχουν αρχίσει και το καβαλάνε το καλάμι.Το έχω παρατηρήσει και εγώ.
-
Η Peugeot περίπου μαζί με την Citroen εδώ στην κατακαημένη Ρούμελη πλέον, για τον Συγγελ. έχουμε κάτι να σημειώσουμε αγαπητοί φίλοι της peugeot, ακριβαίνουν όλα ή τα ίδια με την παλιά...
http://www.lamiareport.gr/index.php?opt ... &Itemid=68
-
Takisb, έκλεισα τα 160.000 χθες, κατά σύμπτωση πηγαίνοντας για να δω αμάξι. Πρέπει να κάνω έναν απολογισμό μου φαίνεται.
-
Πας για άλλο;
Στάλθηκε χρησιμοποιώντας το Tapatalk
-
Ναι, δεξιοτίμονο.
-
Ωπα πάμε για Golf (30)8 ?
-
το 206 1,4 75ps μας άφησε για άλλο ιδιοκτήτη. Πουλήθηκε εν ριπή οθφαλμου, αν και 14+ ετών.
Πιστό και αξιο-πιστο μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα μόνα προβλήματα που μας έβγαλε ήταν μία αντλία βενζίνης στα 90Κ χλμ
και ότι δεν λειτουργούσε η σωστά η ανάκληση των μπροστινών καθισμάτων (εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν μας ενοχλούσε καθόλου αφού έπεφταν οι πλάτες..... .
Καμιά φορά φαινόταν κουρασμένο, αλλά όταν το τάιζες καλά (super) και το ζόριζες αμέσως ξύπναγε το λιονταράκι και πήγαινε αέρα. (τηρουμένων των αναλογιών φυσικά και μόλις ξεμπούκωνε). Στο τελευταίο ταξίδι που κάναμε μας πήγε και μας έφερε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια γράφοντας 1500χλμ (σε EO και κακοτράχαλους νησιωτικούς δρόμους με πολύ ζέστη και AC τέρμα). Ελπίζω ο νέος ιδιοκτήτης να το αγαπήσει και να το προσέξει όσο εμείς.Την θέση του έχει πάρει το καινούργιο (και μεγαλύτερο) λιοντάρι, 308. Μου κακοφαίνεται λίγο η ντιζελοκίνηση, αλλά το άτιμο είναι πολύ δυνατό. Ακόμα στο μήνα του μέλιτος βέβαια και αστρωτο, αλλά έχει δείξει τις διαθέσεις του.
-
Ωπ, γράψε τίποτα, μοντέλο, φωτογραφίες κλπ.
Ορέστη, θα δούμε, μένω εντός της οικογένειας προς το παρόν και βλέπουμε για αργότερα. Φορντ Δεν παίζει να πάρω, εκτός αν μου το δώσουν για εταιρικό.
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
-
Golf σου ειπε ο άνθρωπος όχι Ford
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ωπ, γράψε τίποτα, μοντέλο, φωτογραφίες κλπ.Ορέστη, θα δούμε, μένω εντός της οικογένειας προς το παρόν και βλέπουμε για αργότερα. Φορντ Δεν παίζει να πάρω, εκτός αν μου το δώσουν για εταιρικό.
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
308 16d SST Allure. Gris Artense (το χρώμα που εμφανίζεται στην διαφήμιση και το site της peugeot.com)
Φωτό δεν έχουμε ακόμα. Σύντομα θα έχουμε καλλιτεχνικές.
Πρώτες εντυπώσεις μετά από 800χλμ.
Ανετο. Σε ταξίδι στην ΕΟ πας κυριολεκτικά ατσαλάκωτος. Στροφιλίκια και τέτοια όχι ακόμα μια και δεν έχει προκύψει.
Όσοι έχουν μπει για μικρή ή μεγαλύτερη διδρομή συμφωνούν με την παρατήρηση. Στην πόλη είναι σαν παιχνιδάκι. Δείχνει μικρότερο από είναι πραγματικά. Έχει πολύ ελαφρυ τιμόνι και η μικρή διάμετρος βοηθάει πολύ. Στα πολλά χλμ βαραίνει σταδιακά και είναι καλό.
Γενικά το αυτοκίνητο είναι αυτό που λένε οι αγγλοσάξωνες composed. Γέρνει λίγο αλλά συνηθίζεται.
Η οθόνη είναι κάτι που συνηθίζεις αμέσως και είναι πολύ λειτουργική. Είναι όλα μια κίνηση μακριά. Εκεί που συμφωνώ με τα reviews είναι ότι πρέπει να πάρεις τα μάτια από το δρόμο για κάποιες λειτουργίες.
Tα full led φώτα είναι εκπληκτικά το βράδυ. Ισως και καλύτερα από τα xenon. Ισως.
Το σταρτ στοπ είναι υποδειγματικό.
Ο κινητήρας είναι πολύ δυνατός, και σε συνδυασμό με το ελαφρύ αμάξωμα σου δίνει την αίσθηση ότι 'αρπάζει' πολύ. Φτάνεις τα 100 χωρίς να καταλάβεις ή να ακούσεις τπτ. Την πρώτη μέρα πήγα Λουτράκι και εφτασα 140χαω χωρίς να το καταλάβω και φυσικά έκοψα. Είναι πολύ αθόρυβο, ειδικά αν ζεσταθεί. -
Με γεια, καλοτάξιδο να είναι.!
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Με γεια, καλοτάξιδο να είναι.!Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστώ!!
(εκανα και ένα edit στο ποστ με τις πρώτες εντυπώσεις γιατί ποσταρα το μισό κατα λάθος ) -
A, και στα πολύ θετικά η κατανάλωση φυσικά.
Με 120 χαω στην ΕΟ γράφει μέση 4,2 λίτρα ενώ έχω δει και 3,8, 3,6, 3,2 αλλά για λίγο. Το 4,2 είναι για όλο το ταξίδι (με λίγο πόλη - 5% της διαδρομής πχ).
Στα 800 μέχρι τώρα τα οποία είναι μισά-μισά πολη ταξίδι, είμαστε στα 5,4 χωρίς να προσέχουμε ιδιαίτερα την κατανάλωση λόγω στρωσίματος, αλλά και χωρίς ψηλές στροφές για τον ίδιο λόγο.
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αν κινείσαι σε πόλη σε μικρές διαδρομές το SST δεν αφήνει τον κινητήρα να ζεσταθεί γρήγορα και η κατανάλωση πρέπει να είναι λίγο πιο τσιμπημένη μέρχι να φτάσει σε καλή θερμοκρασία. Κανω λάθος; -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Golf σου ειπε ο άνθρωπος όχι FordSent from Corsair's brick
Mea culpa
Όχι, δεν είναι γκολφ
Lippi, καλά χιλιόμετρα!
PEUGEOT FORUM